Alapmûvek, amiket mindenképp látni kell

Started by Xaga, 2004-08-07, 22:11:42

Previous topic - Next topic

Ramiz

Ez most gizdulás vagy csak simán off? .......
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Drótmalac

Quote from: ManuHopp, látom igazi szakértõvel találkoztam, kedvet is kaptam hozzájuk... Úgy nézem a Super Dimensional Fortress Macross az elsõ sorozat, azt érdemes megnézni (a '82-es dátum, meg hogy nincs fenn a serveren egy kicsit rémísztõ) vagy lehet ugrani?
A szerveren fellelhetõ Macross sorozatok/filmek/OVA-k sorrendeje:
Super Dimensional Fortress Macross - sorozat, 36 epizód.
Macross: Do You Remember Love? - fim
Macross 2 - OVA, 6 epizód (sajnos az 1. és 3. ep. hiányzik)
Macross Plus - 4 epizód, OVA
Macross Zero - 5 epizód, OVA (eddig még csak az elsõ 4 rész jött ki)

(AHQ-n fent volt a Macross 7 néhány része is, de rég nem jártam arrafelé)

Totya

Quote from: DrótmalacA szerveren fellelhetõ Macross sorozatok/filmek/OVA-k sorrendeje:
Super Dimensional Fortress Macross - sorozat, 36 epizód.
Macross: Do You Remember Love? - fim
Macross 2 - OVA, 6 epizód (sajnos az 1. és 3. ep. hiányzik)
Macross Plus - 4 epizód, OVA
Macross Zero - 5 epizód, OVA (eddig még csak az elsõ 4 rész jött ki)

(AHQ-n fent volt a Macross 7 néhány része is, de rég nem jártam arrafelé)

Nekem megvan a full Macross 7, ha kell felrakhatom a szerverre. (Vagy ne?  :rotflol: )
Teacher Banzai!!!

Drótmalac

Quote from: TotyaNekem megvan a full Macross 7, ha kell felrakhatom a szerverre. (Vagy ne?  :rotflol: )
Mindenképpen támogatom az ötletet, de azért kérdezd meg zsozso-t is, hogy mit szól hozzá. :)

Totya

Quote from: DrótmalacMindenképpen támogatom az ötletet, de azért kérdezd meg zsozso-t is, hogy mit szól hozzá. :)

Okés küldök neki egy PM-et.
Teacher Banzai!!!

sirtomi

Sziasztok!

Sikerült végigolvasnom a topicot. Ezek alapján összeírtam magamnak egy pár anime-t amit meg kéne néznem. Csak nem tudom hogy csinálok ennyi szabadidõt :beken:

Az NGE-t mindenképpen meg fogom nézni.

A azerveren levõ Lupin III sorozatok milyen nyelven vannak, és van hozzájuk felirat?
Bocs az OFF -ért!!! :)

Dragon

Quote from: sirtomiAz NGE-t mindenképpen meg fogom nézni.

Ajánlom is  ;)  :D

Egyik haverom egyszer együltõ helyében végignézte a komplett sorozatot + EoE .... azért ezt már nem ajánlanám  :hopp:
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Suszi

Én tegnap néztem meg a Macross Plusz elsõ két részét és úgy gondolom, hogy nagyon jól elkészített érdekes anime, de nem feltétlenül alapmû. (Mindenki maga döntse el, hogy õ mit tart alapmûnek!) :)

Feldin

Quote from: MohaSou desu ka? Így már értem. Igen, felirattal kellene, de szvsz ha ide áthoznak valamit, mindig szinkronizálják. Max DVD-n jelentetnék meg eredeti hanggal, de arra meg lehet, hogy a Chihiro-hoz hasonlóan nem tennének felíratot.
Bár mentségükre szolgáljon, hogy a Chihiro-nak jó lett a szinkronja. (Apropó: az is alapmû)

(És egy apró korrekció: Watashi no baka desu - a wa csak fõnevek esetén használatos, a baka viszont melléknév - de azért ezt ne vedd 100%-nak  :rolleyes: )
Mindig tanulok vmi ujat :)
Koszonom a megjegyzest! Azt hittem a no csak birtokos.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Rounin

Quote from: bpka000Ajánlom is  ;)  :D

Egyik haverom egyszer együltõ helyében végignézte a komplett sorozatot + EoE .... azért ezt már nem ajánlanám  :hopp:

Én 23-ik részig bírtam. Akkor el kellett mennem wc-re :D

Drótmalac

Quote from: SusziÉn tegnap néztem meg a Macross Plusz elsõ két részét és úgy gondolom, hogy nagyon jól elkészített érdekes anime, de nem feltétlenül alapmû. (Mindenki maga döntse el, hogy õ mit tart alapmûnek!) :)
Mivel az alapmû a Super Dimensional Fortress Macross  (a 36 részes eredeti sorozat, ami nem összekeverendõ az amerikai Robotech változattal) :)
A Macross Plus, pedig egy ugyanabban a világban, de jóval késõbb játszódó OVA, afféle Top Gun Macross módra.

Cobra

Mondjuk én a Macross Plus-t nem találtam túl jónak (bár lehet, hogy túlságosan vártam az akciót, helyette meg volt bõven dráma), viszont a Macross Zero nálam örökre benne lesz a Top10-ben! Csak jönne már ki az utolsó rész  :bruhuhu:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

sirtomi

Quote from: bpka000Ajánlom is  ;)  :D

Nekem eddig bármelyik sorozatból egyszerre 5-6 résznél többet nem sikerült megnéznem.
Általában ki kell mennem WC-re :rolleyes:
vagy közbe jön valami :beken:

Manu

Quote from: DrótmalacMivel az alapmû a Super Dimensional Fortress Macross  (a 36 részes eredeti sorozat, ami nem összekeverendõ az amerikai Robotech változattal) :)
A Macross Plus, pedig egy ugyanabban a világban, de jóval késõbb játszódó OVA, afféle Top Gun Macross módra.

Leszedtem a SDFM-t és mikor megláttam az introjában a fél robot fél vadászgép mechát rájöttem, hogy ezt én már láttam valamikor a ködös múltban vagy a Sky vagy a Super Channelen (úgy 1988-90 között), tehát nekem mindenképp bealapozott a Saber Riderrel, a Voltronnal, meg a Robotechhel együtt. Most azonban már nehezen veszem rá magam, de tény hogy szórakoztató, meg van egy retro hangulata, ami manapság úgyis divatos:).

Drótmalac

Quote from: ManuLeszedtem a SDFM-t és mikor megláttam az introjában a fél robot fél vadászgép mechát rájöttem, hogy ezt én már láttam valamikor a ködös múltban vagy a Sky vagy a Super Channelen (úgy 1988-90 között), tehát nekem mindenképp bealapozott a Saber Riderrel, a Voltronnal, meg a Robotechhel együtt. Most azonban már nehezen veszem rá magam, de tény hogy szórakoztató, meg van egy retro hangulata, ami manapság úgyis divatos:).
Mondom én, hogy alapmû...
Mellesleg, a Robotech=Macross átdolgozás. USA-ban ahelyett, hogy szinkronizálták volna, kicsit átköltötték, megvágták, majd kibõvítették még vagy 30 résszel, (ha látod a kettõt egymás után feltûnik a változás) de ugyanarról van szó.
Egyébként Saber Rider is rulez :whoah:

Suszi

Quote from: DrótmalacMivel az alapmû a Super Dimensional Fortress Macross  (a 36 részes eredeti sorozat, ami nem összekeverendõ az amerikai Robotech változattal) :)

OK. Én vagyok a hülye.  :_piszka:  Megnézem a Super Dimensional Fortress Macross-t, majd ezután nyilatkozok.  :)

Aeternus

nekem ezek nagy kedvencek:
Angel's Egg
Angel Sanctuary - ennek örülnék ha lenne folytatás :/ nem tudtok róla, lesz-e? (bár nem hiszem) :(
Ghost in the Shell (ennek a grafikája a legtökéletesebb eddig)
Inuyasha természetesen :) a sorozat verzió.. filmet még nem láttam... (meg sorozatot sem néztem még végig)
Mononoke Hime

Rounin

Quote from: Aeternusnekem ezek nagy kedvencek:
Angel's Egg
Angel Sanctuary - ennek örülnék ha lenne folytatás :/ nem tudtok róla, lesz-e? (bár nem hiszem) :(

Nem tudok róla, de szerintem nem lesz....marad a manga ;)

Itachi

Quote from: ShiroiIgen, fel is tölthetné egy jószándékú egyed azt a csekély 52 részt... :rolleyes:
Vagy ha oda tudja adni, akkor felrakom én!
Úristen! Az nagyon jó lenne ha valaki feltöltené a Saber Rider and The Star Sheriffs et. :)  Újraélhetném a gyerekkorom. :)  :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Aeternus

Quote from: RouninNem tudok róla, de szerintem nem lesz....marad a manga ;)
jah, azt elkezdtem olvasni, de elvesztettem a fonalat néha :D szal mangaolvasás nem megy még nekem profi módon :)

Feldin

http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Aeternus

Quote from: FeldinJobbról balra fentrõl le :D
azt tudom :D:D:D csak a történetbe zavarodok bele, h most ki kicsoda :D meg hogy "ez most fiú vagy lány?" :D

Lothandar

Quote from: LacosA Bastrard! szvsz csak elvétve vicces, 1ébként inkább fárasztó.
SPOILER ALERT!
Sajnos pontosan idézni nem tudok, de vmi ilyesmi volt:
"He... he can't die, because... because he owns me 500 Yen" (Yoko)
Hát itt azt hittem kivágom a széket a csukott ablakon...
SPOILER END

Akkor ideje szert tenned humorerzekre mert ezt "poennak hivjak".

Igaz ezzel a replyal kestem egy kicsit, de azert ez egy kicsit durva :D
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

TurboK

Akira egyértelmûen alapmû. Asszem az volt az az anime amit elõször kijutott japánból és beinditotta a világ többi részén az anime mániát. Egyszer mindenkinek meg kell nézni. Csak a befejezést nem tetszett, a szegény kemény gyerek átment szánalmas mutánsba és segitségért könyörgött, aztán 15 percig ment egy sor néma apokalipszis és bumm heppiend.

én még alapmûnek mondanám az FLCLt, 6 részbe annyi apróságot rejtettek el hogy szinte akárhányszor nézed meg mindig találsz valamit amit eddig nem vettél észre. Attól függetlenül hogy kevés mondanivalója van (van, de inkább az õrületre koncentrál), még mindig jó. És nem is tipikus agyon CGzett anime, mint mostanában már minden, szinte végig kézzel rajzolt - csak egy-két jelenetben használtak cgt de ott nem is tûnik fel. Apropó, a 6 rész majd egy tucat különbözõ képi stílust vonultat fel. A karakterek lelkivilágára pedig olyan figyelmet fordít amit nem sok más történet (olyan dolgoktól kezdve hogy Canti keresgéli és próbálja össze-palma-texezni az elsõ részben szétcsapott fejét).

Az ArmitageIII ova meg lehet hogy csak nekem alapmû, de valószinõleg azért mert ez volt az elsõ komolyabb anime amit viszonylag egyhuzamban megnéztem, asszem a Voxon futottam vele össze. Persze akkor még nem tudtam hogy az a film egy 4 részes ova mixelése, ugyhogy kicsit meglepett amikor már a harmadik olyan ponton volt túl a sztori ahol be lehetett volna fejezni (németül ment, a sztoriból szinte semmit sem értettem). Meg az is feltünt hogy az a bizonyos fõgonosz már harmadszorra van megölve, felrobbantva, stb, de még mindíg jön... Ja, és ebben sincs CG, de agyon deformált figurák sem - a képi világ nagyon szép, na. A sztori pedig szintén komoly, habár kissé kiszámitható (fajgyûlölet, politika), de attól függetlenül ez is nagyon összetett.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Relunx

Alapmûvek (imho):
Oh My Goddess OVA és Fuushi Yuugi: a Romantika alapmûvei
Record of Lodoss War OVA + Slayers: a Fantasy Világ alapmûvei
Ghost in the Shell 1,2, Armitage 3: Sci-Fi alapmûvei
Transformers és NGE: Mecha-stílus alapmûvei
Fatal Fury, Street Fighter II V, DBZ, DBGT, Yu Yu Hakuso: a Fighting Stílus alapmûvei
Shingetsutan Tsukihime, Hellsing és Vampire Hunter D: Vámpír-stílus alapmûvei
Bible Black: a Hentai stílus alapmûve
Golden Boy, Iketeru Fukari: a Vígjáték alapmûvei
Hát ennyi lenne. Szóljatok ha vmit rosszul gondoltam/mondtam.

Relunx

Moha

Quote from: RelunxHát ennyi lenne. Szóljatok ha vmit rosszul gondoltam/mondtam.
A drámákat és az ecchit kihagytad :p
Kimi ga Nozomu Eien, Video Girl Ai - a dráma stílus alapmûvei ;)
Green Green, Mahoromatic - az ecchi stílus alapmûvei

Ja, és még hozzátenném a romantikához a Love Hinát, a vígjátékhoz meg a Midori no Hibit. :jee:

Egyébként akárki akárhogy állít össze ilyen listát, az mindenképpen szubjektív lesz, és akad majd olyan, aki máshogy gondolja. Én pl. a Bible Black stílusú hentai-t már nem bírom.

animoni

Quote from: RelunxAlapmûvek (imho):
Oh My Goddess OVA és Fuushi Yuugi: a Romantika alapmûvei
Record of Lodoss War OVA + Slayers: a Fantasy Világ alapmûvei
Ghost in the Shell 1,2, Armitage 3: Sci-Fi alapmûvei
Transformers és NGE: Mecha-stílus alapmûvei
Fatal Fury, Street Fighter II V, DBZ, DBGT, Yu Yu Hakuso: a Fighting Stílus alapmûvei
Shingetsutan Tsukihime, Hellsing és Vampire Hunter D: Vámpír-stílus alapmûvei
Bible Black: a Hentai stílus alapmûve
Golden Boy, Iketeru Fukari: a Vígjáték alapmûvei
Hát ennyi lenne. Szóljatok ha vmit rosszul gondoltam/mondtam.

Relunx
A Transformers nem anime, de azért az egyik nagy kedvencem! :jee:
a magic girl típust kihagytad!
Magic girl:Sailor moon, Wedding peach,Cutey Honey
Nekem abszolút alapmûnek számított a Sailor Moon és a Hellsing!
Vannak kicsit szerintem elvont animek is mint pl a Blue Submarine number 6. (csak ajánlani tudom, de a végét nem értettem, hogy most mi miért is történt) és az Akira is ide tartozik.
Megnéztem az Akirát és utána egy hétig a falat kapartam.Anime akkora sérülést még nem okozott bennem addig soha!
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

.Attila

Quote from: animoniA Transformers nem anime, de azért az egyik nagy kedvencem! :jee:
A Transformers anime ;) A Toei Animation produkciója.

animoni

Quote from: BonciA Transformers anime ;) A Toei Animation produkciója.
Ez most komoly! :eeek: A Transformers az anime!?De a rajolása nem hasonlit az animekre én láttam a régi sorozatot és képregények is megvannak!És mégis anime lenne??????
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

Fazék

Quote from: animoniEz most komoly! :eeek: A Transformers az anime!?De a rajolása nem hasonlit az animekre én láttam a régi sorozatot és képregények is megvannak!És mégis anime lenne??????
annak indult, aztán tönkre lett téve a folytatásokkal, de amúgy elvileg tényleg az egész sorozat anime