Alapmûvek, amiket mindenképp látni kell

Started by Xaga, 2004-08-07, 22:11:42

Previous topic - Next topic

Mattanja

Quote from: NevlSzerintem, ha belekezdesz az anime nézésbe nem érdemes egybõl a sûrûjébe ugrani. Valami lightossal kell kezdeni, mondjuk egy inu yasha, ragnarok the animation, bakkuretsu tenshi típusú valamivel, hogy hozzászokj a légkörhöz, ahhoz, ahogy a japánok kifejezik a dolgokat stb.
Nálam pont ez nem mûködött. Kellett valami komolyabb is rögtön az elején (Ghost in the shell movie), szóval megintcsak egyéne válogatja. Én váltva néztem romatikust/vígjátékot/akciót/drámát.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Nevl

Quote from: ShiroiNálam pont ez nem mûködött. Kellett valami komolyabb is rögtön az elején (Ghost in the shell movie), szóval megintcsak egyéne válogatja. Én váltva néztem romatikust/vígjátékot/akciót/drámát.

Ja, ez igaz, mondjuk én azért írtam, mert elsõre az Akirát láttam, nekem picit az akkor túlzás volt. GitS-t is korán megnéztem, de az már bejött, szal tényleg egyéne válogatja. :)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Member

Quote from: DanhibikiSzerintem illett hozzá, hogy "ovi-bébi" volt, mert nagyon ragaszkodott Bell-hez, és így mindhármójuk különbözõ lett ami szerintem egy nagyon jó dolog.:jee:

Te tudod... Mondjuk lehetett volna közöttük drasztikusabb különbség is. Tegyük fel, hogy az egyik alkoholista, a második depressziós, a harmadik meg skizofrén :) és már kész az alapmû :D .

Necrid^

Quote from: FazékHát tényleg nem sok vígjátékot soroltál föl :)
Amúgy sztem a komédia is idõtlen egy dolog, vagyis pl egy Goldenboy anime-n, aki veszi a poénokat és nem ijed meg a perverzitásától ugyanúgy fetrengeni fog az ember 10 év múlva is. sztem :)

Mondjuk én alapvetõen nagyon szeretek nevetni, jobban mint elgondolkodni az életen, amit sztem amúgy is túl sokat csinál az ember. :D szóval sokkal gyakoribb, hogy újból végignézek egy szórakoztató vígjátékot, mint hogy egy komolyabb filmet.
Egyetértek.. én is vhogy ugy érzek.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Lazzaret

Számomra a Bubbegum Crisis azért lett alapmû mert azt láttam elõször életemben. És annyira megfogott a hangulata hogy még ma is sokszor elõveszem a polcról és végignézem. Nálam az az alapmû amit sokszor tudok végignézni mert annyira tetszik (pl:NGE). Igazából számomra a grafika másodlagos, az elsõ az hogy milyen élményt tud nyujtani az adott film. A többi csak hab a tortán.

www.arkangyalok.uw.hu

Ramiz

Quote from: FlaserBerserk
Egy történet ambicíóról, árulásról, szerelemrõl; s a mindent szorongató sorsról, egy barátságról ami nem tudott megmenteni egy hõst saját magától.
Egy mangából készült anime, amiben a történet mélységei kevéssé jönnek át, viszont cserébe a harc bénán néz ki és unalmas.

Quote from: FlaserCowboy Bebop
Shinjiro Watanabe talán majdani életmûve. Egy film ami megteremtette a space jazzt. Görbe tükör, ami gyakran a (filmes-)elõdöket és a kultúránkat szatirizálja vagy dramatizálja, s közben végig szól a keserédes blues.
Mi az a space jazz? Ezt még nem is hallottam.
Inkább jazz, ami a Bebop alatt szól, bár tudom, hogy sokféle szám van benne, és vékony a határvonal. De a blues tipikus ritmusai, hangsora és ütemszerkezete sem nagyon jön elõ ezekben a zenékben.

Quote from: FlaserGrave of the Fireflies
A japán dráma. Minden más fölösleges szócséplés.
Nagyot csalódnék a japánokban, ha ez az unalmas film lenne "a japán dráma", de szerencsére láttam már sokkal drámaibb japán filmeket/animéket is, úgyhogy nem kellett csalódnom. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mattanja

Quote from: RamizEgy mangából készült anime, amiben a történet mélységei kevéssé jönnek át, viszont cserébe a harc bénán néz ki és unalmas.
Béna harc? Mondj ebben jobb animét.
Gagyi akciójeneletek: Hellsing.
Unalom: Cowboy Bebop, Hellsing.
Úgyhogy abba is hagyhatod, mert sosem lesz vége. Tudjuk, hogy nem szereted a Berserk animét. Én pedig a fentebb említett kettõt, de nem sírok folyton, hogy milyen rosszak.
8]]=((

Raggie

Attól, mert valakinek nem tetszik a hõn szeretett animéd és ezt ki is mondja még nem kell ledorongolni egybõl! :ejnye:
(az említett két anime engem is érzékenyen érintett és csak olyan izélgessük mán a másikat hangulatot éreztem a postod mögött)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: Raggie GordonAttól, mert valakinek nem tetszik a hõn szeretett animéd és ezt ki is mondja még nem kell ledorongolni egybõl! :ejnye:
(az említett két anime engem is érzékenyen érintett és csak olyan izélgessük mán a másikat hangulatot éreztem a postod mögött)
de kivételesen én is úgy érzem hogy Ramiz bal lábbal kelt föl, már majdnem olyan érzésem van a Berserk elleni harcával kapcsolatban, mint amit én mûveltem EL-el szemben :haha: szóval kivételesen Shiroi-al értek egyet. persze azzal a kijelentéssel, hogy Cowboy Bebop unalmas majdnem teljesen hiteltelen a post-ja :haha: eléggé "visszakötözködésnek" érzõdik csak ;)

a topic címet meg légyszi javítsátok ki, minimum a "mindenkép" kapjon még egy 'p' betût, kérem szépen :)

bocsánat, csak nagyon "báncsa" a szemem :D

Raggie

Nekem Shiroinak nem a Berserk-el kapcsolatos véleményével volt a gondom, hanem az általad is említett valótlansággal. :)

A Berserk-el kapcsolatban nem is tudok nyilatkozni lévén nem láttam :rolleyes: .
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Nevl

Cowboy Bebop nem unalmas, de tény, hogy pl harc közben nem pusztultam bele az izgalomba... Hellsingben meg nem a harc rész a lényeg :) Ezért jó a Ninja scroll az izgalmas is, a története is elég jó és sok a jó eksön benne :D
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Raggie

Quote from: NevlCowboy Bebop nem unalmas, de tény, hogy pl harc közben nem pusztultam bele az izgalomba... Hellsingben meg nem a harc rész a lényeg :) Ezért jó a Ninja scroll az izgalmas is, a története is elég jó és sok a jó eksön benne :D
Hát a CB-ben sem a harc a lényeg! ;) (mindegy, most ebbe nem megyek bele, lásd Cowboy Bebop topic) Mondjuk nem pont a jó embernek kezdted el bebizonyítani, hogy a CB egy jó-középszerû anime... :D

Well, do ya, punk?"

Member

Azért a Hellsing akciójelenletei nem bénák annyira (kivételt képez az Incognito elleni harc). Alucard és Alexander küzdelmei például egész korrektek. Ha már a gaggyant és élvezhetetlen akciójelenletekrõl beszélünk, akkor nekem a GitS filmek jutnak eszembe (már látom, ahogyan megkövez a nép :)), esetleg még a Rouroni Kenshin (hát ahányszor az a srác felkelt, miközben a mellkasa olyan volt, mint egy goffri-sütõ, hát nem is tudom...)

Raggie

Quote from: Memberesetleg még a Rounin Kenshin (hát ahányszor az a srác felkelt, miközben a mellkasa olyan volt, mint egy goffri-sütõ, hát nem is tudom...)
Csak Rounin meg ne lássa! ;)

Well, do ya, punk?"

Mattanja

Raggie Gordon, Fazék: rosszul érzitek. Nem érzem magam jobban, csak mert piszkálhatok valakit.
Fazék: javítva, remélem így jobb lesz.
Quote from: Raggie GordonCsak Rounin meg ne lássa! ;)
:confused: Ez most mi?
8]]=((

Raggie

Quote from: ShiroiRaggie Gordon, Fazék: rosszul érzitek. Nem érzem magam jobban, csak mert piszkálhatok valakit.
Fazék: javítva, remélem így jobb lesz.

:confused: Ez most mi?
Nem hittem, h jobban érzed magad, ha valakit piszkálhatsz, csak nem tudod megállni, hogy ne szólj oda vkinek akinek más a véleménye mint neked. De ez már kezd Off lenni, ugyhogy felyezzük be, vagy menjünk át az offtopicba szvsz.

Ez meg csak annyi, hogy Rouninnak a szívügye a Kenshin nem?!

Well, do ya, punk?"

Member

Quote from: Shiroi:confused: Ez most mi?
Biztos Rounin Kenshin-fan (ha egyhuzamban végignézte a 95 rész, én meg:appl:-lom), nemtom. Ööö, Gordon(ka :))?

Azért cikizzük egymást, mert más a véleményünk. És ez jó dolog. Amúgyis, ez egy vitafórum nemde? A filozófusok is vitában osztották meg egymással a hülyeségeiket, Szókratészt a saját fiai is megverték néha :). Tulajdonképpen mi is filozófusok vagyunk, filozófusai egy elvont mûfajnak...

Nevl

Quote from: Raggie GordonHát a CB-ben sem a harc a lényeg! ;) (mindegy, most ebbe nem megyek bele, lásd Cowboy Bebop topic) Mondjuk nem pont a jó embernek kezdted el bebizonyítani, hogy a CB egy jó-középszerû anime... :D

Félreértesz, én nagyon szeretem a Cowboy Bebop-ot, bár csak a filmet láttam, nekem az bejött és többször meg is néztem. :)
Majd leszedem a sorozatot is és megnézem.
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Raggie

Quote from: NevlFélreértesz, én nagyon szeretem a Cowboy Bebop-ot, bár csak a filmet láttam, nekem az bejött és többször meg is néztem. :)
Majd leszedem a sorozatot is és megnézem.
Naazért! ;) :D :__devil:

Te is félreértesz, nem arra céloztam, hogy lefikáztad a CB-t, csak arar, hogy tökéletes! ;) (najó ez elég szubjektív, ugyhogy azt mondom csak, hogy számomra az)

Well, do ya, punk?"

Mattanja

Quote from: Raggie GordonNem hittem, h jobban érzed magad, ha valakit piszkálhatsz, csak nem tudod megállni, hogy ne szólj oda vkinek akinek más a véleménye mint neked. De ez már kezd Off lenni, ugyhogy felyezzük be, vagy menjünk át az offtopicba szvsz.
Elõbb szedd ki a saját szemedbõl a gerendát, csak utána máséból a szálkát. Ez mindkettõ mondatodra vonatkozik. :_off:
8]]=((

Ramiz

Quote from: MemberAzért cikizzük egymást, mert más a véleményünk. És ez jó dolog.
Nem is cikizzük egymást! Csak eszmét cserélünk. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nevl

Quote from: Raggie GordonNaazért! ;) :D :__devil:

Te is félreértesz, nem arra céloztam, hogy lefikáztad a CB-t, csak arar, hogy tökéletes! ;) (najó ez elég szubjektív, ugyhogy azt mondom csak, hogy számomra az)

Szerintem is nagyon jó lett, van benne sok fordulat a jellemek meglepõen jól ki vannak dolgozva, a történet is elég egyedi és nem utolsó sorban a grafika se rossz :) Mondjuk Samura Champloo jobb lett, de ez más tészta :D

Ha már felhoztátok a Kenshin-t... szerintem ez az az anime ahol tényleg nem a harci jelenetek számítanak, sokkal inkább a történet és a karakterek fejlõdése az, ami értékessé teszi.

Hellsing, hogy õszinte legyek legalább 10-15X végignéztem az egész sorozatot, nagyon szeretem és még a vége se lett olyan vészesen rossz, mint ahogy néhányan mondjátok. Viszont 1 nagy hibája van... RÖVID :D
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Fazék

[SIZE="1"]
Quote from: ShiroiFazék: javítva, remélem így jobb lesz.
Köszi.
:_off:  Tudom hogy manapság ciki a nyelvtanon lovagolni és én is csak 3-as voltam belõle, de tényleg zavar, hogy a többség nem képes helyesen írni és már csak nem is próbálkoznak... legalább a topic-címek legyenek korrektek :)  a poénos szóferdítések nem zavarnak, félreértés ne essék :) off vége.[/SIZE]

Danhibiki

Quote from: MemberTe tudod... Mondjuk lehetett volna közöttük drasztikusabb különbség is. Tegyük fel, hogy az egyik alkoholista, a második depressziós, a harmadik meg skizofrén :) és már kész az alapmû :D .
Kiforgatod a szavaim, tök mind1 hagyjuk az egészet a pi...:3x3:
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Rounin

Quote from: MemberBiztos Rounin Kenshin-fan (ha egyhuzamban végignézte a 95 rész, én meg:appl:-lom), nemtom. Ööö, Gordon(ka :))?

Kenshin-fan, egen. De csak az OVA-kat láttam -_- A sorozat tervben van. Mit kapok, ha végignézem egyhuzamban? :haha:

Az egyetlen ami abban a postban zavart és ami miatt nem kellett volna meglátnom, az a "Rouruni" szavacska.. az RUROUNI! :p

A 3x3 Eyes felmerülését örömmel vettem, mivel elsõ anime-ként megnézett animém (bár öcsém útján került hozzám - megrendeltette egy sráccal, majd elcserélte valami tüctüczenére :D) és felesleges szaporítani a szót. Sokaknak nem tetszik, nekem hangulat és kellemes élmény. :]

Member

Quote from: RouninKenshin-fan, egen. De csak az OVA-kat láttam -_- A sorozat tervben van. Mit kapok, ha végignézem egyhuzamban? :haha:

Hogy mit kapsz? Egy teljeskörû pszichiátriai kivizsgálást! (copyright by A. S. Tannenbaum). Van kemény 20 rész, amely jó a 95-bõl, azok is egymás mellett, így a széleken nagy az izgalom. :)

Member

Quote from: DanhibikiKiforgatod a szavaim, tök mind1 hagyjuk az egészet a pi...:3x3:

Nem is!

Danhibiki

Quote from: MemberNem is!
De-de!:_piszka:  Na, de tényleg hagyjuk:tezsvir:

Member

Quote from: DanhibikiDe-de!:_piszka:  Na, de tényleg hagyjuk:tezsvir:

LOVE AND PEACE! :tezsvir:

Danhibiki

Quote from: Member
LOVE AND PEACE! :tezsvir:
:lol: Na bocsi ezért a sok :_off:-ért, mostantól vége:o