Alapmûvek, amiket mindenképp látni kell

Started by Xaga, 2004-08-07, 22:11:42

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Hehh, latom a velemenyek erosen elteroek.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Quote from: KvikvegHehh, latom a velemenyek erosen elteroek.

És ez így van jól ;) . Ámen.

Lazzaret

Quote from: KvikvegHehh, latom a velemenyek erosen elteroek.

Gondoljunk bele ha nem igy lenne. Tök unalmas világot élnénk. Nem lenne mirõl beszélgetni. Igy a forumnak sem lenne értelme ( igy legaláb csipkedhetjük egy kicsit egymás idegit :D). Hogy nézne már ki ha mindenkinek minden ugyanugy tetszene. Nem lenne mit megvitatni. Ha mindenkinek ugyan az tetszene és ugyanazt élvezné, ráadásul azt is ugyanuyg mint a másik érdekes szitu lenne. Vagy inkább mégsem. Ugye eddig mindeki érti mit zagyválok itten össze ezen a késõi órán mert én már nem igazán:hahaha:

www.arkangyalok.uw.hu

Member

Quote from: LazzaretGondoljunk bele ha nem igy lenne. Tök unalmas világot élnénk. Nem lenne mirõl beszélgetni. Igy a forumnak sem lenne értelme ( igy legaláb csipkedhetjük egy kicsit egymás idegit :D). Hogy nézne már ki ha mindenkinek minden ugyanugy tetszene. Nem lenne mit megvitatni. Ha mindenkinek ugyan az tetszene és ugyanazt élvezné, ráadásul azt is ugyanuyg mint a másik érdekes szitu lenne. Vagy inkább mégsem. Ugye eddig mindeki érti mit zagyválok itten össze ezen a késõi órán mert én már nem igazán:hahaha:

Még mindig könnyebb felfogni, mint egy politikust kampány idején :). Amúgyis, itt úgy látom, este jön meg az élet :gevumezs: .

Mattanja

Quote from: LazzaretGondoljunk bele ha nem igy lenne. Tök unalmas világot élnénk. Nem lenne mirõl beszélgetni. Igy a forumnak sem lenne értelme ( igy legaláb csipkedhetjük egy kicsit egymás idegit :D). Hogy nézne már ki ha mindenkinek minden ugyanugy tetszene. Nem lenne mit megvitatni. Ha mindenkinek ugyan az tetszene és ugyanazt élvezné, ráadásul azt is ugyanuyg mint a másik érdekes szitu lenne. Vagy inkább mégsem. Ugye eddig mindeki érti mit zagyválok itten össze ezen a késõi órán mert én már nem igazán:hahaha:
Arról beszélsz, hogy a megértés/egyetértés nem olyan jó, mint az ellentmondás.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Kvikveg

Quote from: ShiroiArról beszélsz, hogy a megértés/egyetértés nem olyan jó, mint az ellentmondás.
Szerintem meg arrol, hogy nem lenne mivel tornaztatni az agyunkat ha mindenkinek ugyanaz lenne a velemenye. Es az unalmas lenne.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Dreamcleaver

A változatosság gyönyörködtet. :) A lényeg azon van mennyire tudod a változatosságot elfogadni, illetve kultúráltan érvelni valami ellen, amivel nem értesz egyet. Errõl jut eszembe...a Hellsing szerintem is egy rakás...:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lazzaret

Quote from: ShiroiArról beszélsz, hogy a megértés/egyetértés nem olyan jó, mint az ellentmondás.

Ha már elentmondás van az már nagya baj lenne. De nem errõl van szó hanem inkább arról hogy jó ha a másik ember néhány dologról másként gondolkodik. CSak egy példa: ha egy illetõ ugyan ugy gondolna a makettokra mint én akkor eleinte nem lenne rossz de hosszútávon unalmas lenn. PL egy festés egy maketton a másiknak ugyanugy tetszik mint a harmadiknak és az összes embernek akkor az azt jelentené hogy nem kell a tudásom tovább fejleszteni hanem jó ahogy van. Vagyis nem lenne értelme festeni sem. Mert azis ugyanugy tetszene a mtöbbinek is. Sztem ez dög unalmas lenne. De ha van egy kis vélemény különbség pl az az árnyékolás nem iagzán tetszik a másiknak és ezt többen is megjegyzik akkor tudom hogy van hova fejlõdnöm és ezért fontos az ellenvéleménye a másiknak. Ugyan ez a helyzet az anime alapmûveknél is. Ha felteszem nekem tetszik a Sailor Moon és én alapmünek titulálom de másoknak nem akkor egy békés vitaalap kezdödhet ahol kifejthetjük egymásnak a véleményünket.Elmondjuk mi volt ami tetszet és miért mondanám rá hogy alapmü, a másik elmondja hogy õ szerint meg miért nem az. Ezáltal tapasztalatot szerzünk egyes emberek izlésérõl gondolkodásáról. Ezért izgalmas az élet és oly nagyszerü.

www.arkangyalok.uw.hu

NLZ

Quote from: NevlSzerintem, ha belekezdesz az anime nézésbe nem érdemes egybõl a sûrûjébe ugrani. Valami lightossal kell kezdeni, mondjuk egy inu yasha, ragnarok the animation, bakkuretsu tenshi típusú valamivel, hogy hozzászokj a légkörhöz, ahhoz, ahogy a japánok kifejezik a dolgokat stb.
Utána jöhetnek a kicsit mélyebbek, jobbak mondjuk Cowboy Bebop, Samurai Champloo (kedvenc), Hellsing(szintén), Mai Hime, Ninja Scroll(dettó :)), Bleach stb.

Énis az Akirával kezdtem, szinte az elsõ anime, amit végig néztem (nem néztem gyerekkoromban semmi Dragon Ballt, vagy hasonlót), de nekem tetszett. Mindenkinek ajánlom, ez alap. :)

Második anime, amit láttam, az az NGE volt. Bár tény, hogy nehezen lehet megérteni. Nekem a pszichológus édesanyám segített. :D  Elmondtam neki a történetet, aztán megnézte a 25-26 epizódot, aztán elmagyarázta, hogy az összes szereplõ lelkileg erõsen sérült. :D De már ha a 26. epizód végére visszagondolok, elszorul a torkom, annyira jó volt. :)

Utána GitS -t nem értettem meg annyira, talán ha újra megnézném. Innoncence értékeit annyira még ennyire se fedeztem fel, de érzem, hogy van ott valami. :D

Lain viszont tényleg nem sok mindenkinek ajánlható. Picit lassan mennek az események, de egyébként fantasztikus. Még úgy is, hogy nem értettem még a felét se. :D

Cowboy Bebop egy aranyos film, szerintem mindenkinek érdemes megnézni.

Ragnarok the Animation viszont egyáltalán nem alapmû, csak azoknak érdemes megnézni, akik játszottak már pár hónapot a Ragnarok Online -al. És még így is csak egy egyszer néhzetõ mû.

Most töltöm a Texhnolyze-t, remélem beváltja a hozzá fûzött reményeket.  (jó kis elvont agymenés, amibõl nem fogok semmit se érteni :D) Aztán a 3x3 Eyes -t fogom, mert ha Flasher -nek igaza van, akkor Lovecraft meg a Necronomicon is rulz. :D
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: NLZElmondtam neki a történetet, aztán megnézte a 25-26 epizódot, aztán elmagyarázta, hogy az összes szereplõ lelkileg erõsen sérült. :D De már ha a 26. epizód végére visszagondolok, elszorul a torkom, annyira jó volt. :)
1.) Mondjuk ez elég nyilvánvaló volt :p
2.) És az End of Evangelion? Csak azt ne mondd, hogy még nem nézted meg :_piszka:

Nevl

Ragnarokot csak a ráhangolódás kedvéért ajánlottam, szerintem ritka gyenge anime mondjuk... :)

Az NGE-t valahogy végignéztem, filmeket is, de (már látom a kövezni vágyó tömeget) nagyon nem tetszett, érthetetlen, elvont, állandó szenvedés, borzalmas.
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Kuroi Tenshi

Quote from: NevlAz NGE-t valahogy végignéztem, filmeket is, de (már látom a kövezni vágyó tömeget) nagyon nem tetszett, érthetetlen, elvont, állandó szenvedés, borzalmas.
Jól látod.

Mármint a kövezni akaró tömeget...

Lazzaret

De az NGE rámutat rengeteg dologra amit egyébként senki sem akar észrevenni. Pl: a magányosságot, a rossz emlékek feldolgozhatatlanságát, a félelem mindenkitõl hogy bántani fognak minket + a megnemértést stb. Ráadásúl mindezt belespékelték egy nagyszerü animeba. Ami tele van akcióval. Persze a rengeteg leki sérülést bemutató rész pedig a hozzá tartozója az animenek. És igy lett teljes az egész. Folyamatos jó sztorija, szép rajzolása és a mondani valója egy nagyszerü alkotássá ált össze.

www.arkangyalok.uw.hu

NLZ

Még jó, hogy megnéztem az EoE-t, hiszen az is a NGE része, ne nézz már butusnak. :D  Jah, hát igen, vannak pillanatok, amikor én se bírom az ilyen lelki szenvedést. :)  De szerintem NGE ebbõl a szempontból nem vészes annyira. Legalábbis úgy visszaemlékezve fél év távlatából. :)
[reserved]

Nevl

Az eleje még egész jó volt, az is igaz, hogy akciódúsabb mint sok más anime, de a közbensõ lelkis részek, illetve az utolsó pár epizód nálam teljesen hazavágta az egészet... De ezzel látom egyedül vagyok :)
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

NLZ

Jah, hiszen épphogy az akciók feleslegesek oda, inkább csak arra valók, hogy bemutassák, hogy reagálnak a szereplõk az egyes stressz helyzetekben. :)
[reserved]

Nevl

Quote from: NLZJah, hiszen épphogy az akciók feleslegesek oda, inkább csak arra valók, hogy bemutassák, hogy reagálnak a szereplõk az egyes stressz helyzetekben. :)

Hát akkor ezek szerint csak én nem tudom értékelni ezeket a problémázásokat :)
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Ready2

Quote from: NevlAz eleje még egész jó volt, az is igaz, hogy akciódúsabb mint sok más anime, de a közbensõ lelkis részek, illetve az utolsó pár epizód nálam teljesen hazavágta az egészet... De ezzel látom egyedül vagyok :)

engem "csak" shinji irritalt vegig (de o merhetetlenul) :)

vegig neztem mert annyian istenitik, de nekem nemtetszett es en ajanlani sem fogom senkinek, aki kicsit is erzekeny a "rinyalasra". persze ertem en, hogy miert tetszik sokaknak,de nekem tulsok benne shinji elmebaja :)

NLZ

Pedig a többineknek is van rendesen, sõt, csak nekik nem rinyálásban nyilvánul meg. :)  Egyébként nem az a film értéke, hogy fú de jó, én is szeretem nézni a lelki sérülteket, hanem hogy milyen jól megoldották, s a 26. rész szerintem nagy hatással volt a lelki fejlõdésemre. :)
[reserved]

Nevl

Quote from: Ready2engem "csak" shinji irritalt vegig (de o merhetetlenul) :)

vegig neztem mert annyian istenitik, de nekem nemtetszett es en ajanlani sem fogom senkinek, aki kicsit is erzekeny a "rinyalasra". persze ertem en, hogy miert tetszik sokaknak,de nekem tulsok benne shinji elmebaja :)

Huh mostmár van aki mögé elbújhatok a kövek elõl :D
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Ready2

Quote from: NLZPedig a többineknek is van rendesen, sõt, csak nekik nem rinyálásban nyilvánul meg. :)  

es pontosan ez az amiert a tobbiek nem irritalnak :)

Quote from: NevlHuh mostmár van aki mögé elbújhatok a kövek elõl :D

csak nyugodtan en immunis vagyok a kovekre :)

Member

Quote from: Ready2csak nyugodtan en immunis vagyok a kovekre :)

Akkor rágcsálj el pár kiló Vörös Követ, megnézem utána az emésztésed! (miután több ezer emberélet van belepréselve. utána életeket f@sni, tök jó lehet :))

Nevl

Quote from: MemberAkkor rágcsálj el pár kiló Vörös Követ, megnézem utána az emésztésed! (miután több ezer emberélet van belepréselve. utána életeket f@sni, tök jó lehet :))
:eek: :eek: :mad: :_piszka:
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Araki

Member

Quote from: Araki:eek: :confused: :ejnye: :tezsvir:

Bocsi, Araki nevével írtam be, rossz ablakot zártam be :(.
Ja, amúgy rokonok vagyunk és egy géprõl nyomjuk, csak hogy érthetõ legyen.

Ready2

Quote from: MemberAkkor rágcsálj el pár kiló Vörös Követ, megnézem utána az emésztésed! (miután több ezer emberélet van belepréselve. utána életeket f@sni, tök jó lehet :))

milyen izleses :_piszka:

Nevl

Quote from: MemberBocsi, Araki nevével írtam be, rossz ablakot zártam be :(.
Ja, amúgy rokonok vagyunk és egy géprõl nyomjuk, csak hogy érthetõ legyen.

Ez idáig ok, de nem volt épp a leggusztusosabb hozzászólás...
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Próféta

Az haggyán, de STRONG spoileres.

Member

Radikális (vagy szélsõséges) példa volt, semmi több. Groteszk eszmefuttatás a sûrített anyag-alapú kannibalizmus végsõ eseményérõl.

NLZ

Nem ártana ide egy moderátori takarítás az offok ellen. ;)
[reserved]