Alapmûvek, amiket mindenképp látni kell

Started by Xaga, 2004-08-07, 22:11:42

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: NLZMost töltöm a Texhnolyze-t, remélem beváltja a hozzá fûzött reményeket.  (jó kis elvont agymenés, amibõl nem fogok semmit se érteni :D) Aztán a 3x3 Eyes -t fogom, mert ha Flasher -nek igaza van, akkor Lovecraft meg a Necronomicon is rulz. :D
Szvsz be fogja! ;) És érdemes is megnézni! :jee:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kvikveg

Quote from: DreamcleaverA változatosság gyönyörködtet. :) A lényeg azon van mennyire tudod a változatosságot elfogadni, illetve kultúráltan érvelni valami ellen, amivel nem értesz egyet. Errõl jut eszembe...a Hellsing szerintem is egy rakás...:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Naaaaaaa! :( :hahaha: :hahaha: :hahaha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Quote from: Dreamcleavera Hellsing szerintem is egy rakás...:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Enyje-benye... Egyáltalán olvastad a mangát?

Nevl

Ejnye, ilyet nem szabad mondani... a tudatlanság ölni tud muhahahahaha:tezsvir: :hahaha:  :D
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Member

Nem értem:
Kvigveg utálja a Hellsinget és fél évig Alucardot rajzol? Most vagy én vagyok a hülye vagy csak Kvigveg viccolt az elõbb.

Necrid^

Quote from: MemberNem értem:
Kvigveg utálja a Hellsinget és fél évig Alucardot rajzol? Most vagy én vagyok a hülye vagy csak Kvigveg viccolt az elõbb.
Kvikveg utálja a hellsinget? biztos vmi rosszul értettél...
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Dreamcleaver

Quote from: MemberEnyje-benye... Egyáltalán olvastad a mangát?

Valamikor régen, bár akkor asszem még nem volt kész végig. A manga valamivel jobb volt az animnál, de ez általábban igaz a manga/anime viszonyra. Az animja nagyon nem jött be, de ezt már valahol egyszer kitárgyaltuk Kivkveggel meg a többiekkel...illetve én mondtam valamit erre mindenki neke mjött, ha jól emlékszem. :rolleyes: :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Groven

Quote from: DreamcleaverValamikor régen, bár akkor asszem még nem volt kész végig. A manga valamivel jobb volt az animnál, de ez általábban igaz a manga/anime viszonyra. Az animja nagyon nem jött be, de ezt már valahol egyszer kitárgyaltuk Kivkveggel meg a többiekkel...illetve én mondtam valamit erre mindenki neke mjött, ha jól emlékszem. :rolleyes: :D

Hmm... kinek mi jön be. Pl én elkezdtem nézni a Hellsinget, aztán a 1. rész után nyomtam 1 delete-t. (na most lehet nekemesni :beeee: :) )

Member

Quote from: GrovenHmm... kinek mi jön be. Pl én elkezdtem nézni a Hellsinget, aztán a 1. rész után nyomtam 1 delete-t. (na most lehet nekemesni :beeee: :) )

ATTACKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!
De rég találkoztunk, Gorven... Akkor még az Elfen Lied volt a tét... De ez a mai nap más...

Szerintem villámsebességgel állítsd vissza a Lomtárból szegény Alucardékat, majd nézd meg úgy kb. a 8. részig, aztán meg olvasd el a mangát a 4. fejezettõl + az elsõ fejezetbõl a "Master of Monsters"-t.  És voálá, minden szép és jó!

UI: Elismerem, az elsõ rész kissé LOL. Béna, ahogyan Victoria odakeveredik meg állandóan jazz szól, ami engem zavart (késõbb normalizálódik a helyzet és egész jó szomorkás muzsikák szólnak majd (énekhanggal!!!)). Don't give up, brother!

Kuroi Tenshi

Quote from: NevlAz eleje még egész jó volt, az is igaz, hogy akciódúsabb mint sok más anime, de a közbensõ lelkis részek, illetve az utolsó pár epizód nálam teljesen hazavágta az egészet... De ezzel látom egyedül vagyok :)
Van benne akció is, de ennek nem az a lényege. Ez nem egy akció-anime, hanem az csak a keret. Ez inkább pszichodráma, filozófiai és teológiai felhanggal.
A rinyálás megértem, hogy zavaró, de ez is hozzátartozik Shinji személyiségéhez, ezért szerves része az egésznek.

Groven

Quote from: MemberATTACKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!
De rég találkoztunk, Gorven... Akkor még az Elfen Lied volt a tét... De ez a mai nap más...

Szerintem villámsebességgel állítsd vissza a Lomtárból szegény Alucardékat, majd nézd meg úgy kb. a 8. részig, aztán meg olvasd el a mangát a 4. fejezettõl + az elsõ fejezetbõl a "Master of Monsters"-t.  És voálá, minden szép és jó!

UI: Elismerem, az elsõ rész kissé LOL. Béna, ahogyan Victoria odakeveredik meg állandóan jazz szól, ami engem zavart (késõbb normalizálódik a helyzet és egész jó szomorkás muzsikák szólnak majd (énekhanggal!!!)). Don't give up, brother!

Hihi...na igen...EL...az más tészta...
Sajna shift+delete-t használtam. Asszem...:angyali:
Nemtom...amiket megnézek animeket azok valahogy már az 1. részben megfognak. Hs-nél nem volt ez meg. Lehet, h épp nem jó hangulatban néztem. Nekem az nem jött be, h itt ez a csákó köpeny kalap, nagy stukker és hótlazán irtja a népet. Lehet,h van mélyebb tartalma is mint azt Kuro említette, de most nincs hangulatom rá. Majd talán máskor..

Kuroi Tenshi

Quote from: GrovenLehet,h van mélyebb tartalma is mint azt Kuro említette, de most nincs hangulatom rá. Majd talán máskor..
Ne érts félre, én azt a NGE-ra mondtam, a Hellsingnek tényleg nincs mélyebb tartalma ( :p )

Groven

Quote from: Kuro_TenshiNe érts félre, én azt a NGE-ra mondtam, a Hellsingnek tényleg nincs mélyebb tartalma ( :p )

Sumimasen, Kuro-kun.

Member

A mangának szerintem van. Egész korrekten mutatja be, hogy milyen lenne egy III. világháború az Egyház és a Nácik között, nameghogy a katolikusok milyen szemetek a protestánsokkal! Viszont ne a nagystukkeres hentesre figyelj, hanem a mellékszereplõkre. Szerintem Victoria, Walter és Alexander Anderson jó arcok.Néha tényleg átmegy mészárszékbe a dolog (Ha jön a "Hentes") meg Alucard eléggé hülyén tud "folyni", dehát ez van.
Sajnos a Hellsing-et nehezebb megvédeni, mint az Elfen Liedet letámadni, mivel a Hell nem a kedvencem, viszont az Elf jelenleg a II. a negatív-listámon. Közös bennük, hogy beteg agy szülöttei. Ahogyan ez a message is...

Ramiz

Quote from: Feldinkhmmm.....
AZUMANGA?????????
Valahogy már akkor tudtam, hogy 2-3 szónál többet Feldin postja nem fog tartalmazni, amikor tekertem le az egéren az egész beidézett hosszú listát... :muhahah:
Az Azumangának lehetne csinálni egy "Fárasztóóóóó..." kategóriát. :lul:

Quote from: ShiroiBéna harc? Mondj ebben jobb animét.
Gagyi akciójeneletek: Hellsing.
Unalom: Cowboy Bebop, Hellsing.
Úgyhogy abba is hagyhatod, mert sosem lesz vége. Tudjuk, hogy nem szereted a Berserk animét. Én pedig a fentebb említett kettõt, de nem sírok folyton, hogy milyen rosszak.
Sorry, ezt csak most vettem észre.
Oké, abbahagyom, bár nem hinném, hogy "folyton sírok". :)
Gagyi akciójelenetek: egyetértek. :) De csak az animére.
Unalom: olcsó visszatámadás, ilyen piszkos kesztyût nem veszek fel. :)
Béna harc: akármit is mondasz, mindig ugyanaz a mozdulat és ugyanaz a vérfröcskölés ismétlõdik... Ezzel ellentétben a manga, mivel 1. nem cenzúrázott és 2. aprólékosabban megrajzolt, izgalmas és változatos harcjelenetekkel dicsekedhet.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nevl

Quote from: MemberA mangának szerintem van. Egész korrekten mutatja be, hogy milyen lenne egy III. világháború az Egyház és a Nácik között, nameghogy a katolikusok milyen szemetek a protestánsokkal! Viszont ne a nagystukkeres hentesre figyelj, hanem a mellékszereplõkre. Szerintem Victoria, Walter és Alexander Anderson jó arcok.Néha tényleg átmegy mészárszékbe a dolog (Ha jön a "Hentes") meg Alucard eléggé hülyén tud "folyni", dehát ez van.
Sajnos a Hellsing-et nehezebb megvédeni, mint az Elfen Liedet letámadni, mivel a Hell nem a kedvencem, viszont az Elf jelenleg a II. a negatív-listámon. Közös bennük, hogy beteg agy szülöttei. Ahogyan ez a message is...

Elfen liedet most nézem... tényleg beteges egy kicsit, meg elég... naturalista az ábrázolásmódja... Spoiler: [COLOR="White"]Mondjuk a 3. rész végén Yuka-tól az a nem akarsz kicsit játszani a melleimmel beszólás kemény volt, rögtön tovább néztem :D[/COLOR]
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Groven

Quote from: NevlElfen liedet most nézem... tényleg beteges egy kicsit, meg elég... naturalista az ábrázolásmódja... Spoiler: [COLOR="White"]Mondjuk a 3. rész végén Yuka-tól az a nem akarsz kicsit játszani a melleimmel beszólás kemény volt, rögtön tovább néztem :D[/COLOR]

Beteges? Nézõpont kérdése. Van ennél sokkal de sokkal betegesebb is (hentai szekcióban keresgélj...brrr gyomrom fordult egyet..)
Hmm... nekem a 2. végignézés után jött le igazán a mondanivaló. Akkor teljesen másként láttam az egészet. Az 1 megnézésnél csak a felszínt karcolgattam. ..

Kazenokizu

Hello!

Nem tudnátok nekem ajánlani egy oldalt ahonnan megszerezhetném a Rurouni Kenshin 16-95. részeinek az angol feliratát? Nagyon megköszönném!
Egyébként tudom,hogy már elég régi anime, és szerintem alapmû is, de érdekelne a véleményetek róla!
Ja, és ha tudtok, ajánljatok jó animéket! (Még nagyon az elején vagyok az anime-fan életemnek, úgyhogy nem sokat láttam még:rotflol: )

Arigato!!!

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Member

Quote from: kazenokizuHello!

Nem tudnátok nekem ajánlani egy oldalt ahonnan megszerezhetném a Rurouni Kenshin 16-95. részeinek az angol feliratát? Nagyon megköszönném!
Egyébként tudom,hogy már elég régi anime, és szerintem alapmû is, de érdekelne a véleményetek róla!
Ja, és ha tudtok, ajánljatok jó animéket! (Még nagyon az elején vagyok az anime-fan életemnek, úgyhogy nem sokat láttam még:rotflol: )

Arigato!!!

Honnan töltötted le, hogy nincs hozzá angol felirat? (A USTEAM-es verzióknál szinte mindnek van, asszem)
Alapmû lehetett volna, ha nem húzzák el ennyire és nem erõltetik a Kenshin a "szent jó-fiú, aki minden csávából kihúzza magát" szerepet (aki minden shaller után fölkel). Egyszer nézhetõ, a Shishio-s idõszak többször is, de ennyi.

Kazenokizu

Quote from: MemberHonnan töltötted le, hogy nincs hozzá angol felirat? (A USTEAM-es verzióknál szinte mindnek van, asszem)
Alapmû lehetett volna, ha nem húzzák el ennyire és nem erõltetik a Kenshin a "szent jó-fiú, aki minden csávából kihúzza magát" szerepet (aki minden shaller után fölkel). Egyszer nézhetõ, a Shishio-s idõszak többször is, de ennyi.

Usteam-rõl töltöttem le, és van is hozzá felirat, csak kellene még magában a felirat is, mert le kell fordítanom 2 nyelvre a Kenshint, és nagy segítség lenne, pl. az idõhöz, ha már elõttem lenne egy kész szöveg!

Egyébként nekem pont az tetszik benne, hogy Kenshin olyan irreálisan jó fiú! :cool:   Egy Elfen Lied után ez tiszta felüdülés nekem!!!!! :gevumezs:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Nevl

Kicsit spoiler...
[COLOR="White"]Én is most nézem a kenshint, kb 35. résznél tartok és itt mostmár kicsit túl van húzva, ráadásul 99%-ra biztos vagyok benne, hogy szomorú vége lesz és mindenki meghal, de ha mindenki nem is Kenshin tuti... Nekem is azért tetszik mert vidám stb, Kenshin elég nagy idiótaságokat tud csinálni, meg azok a fejek amiket rajzoltak neki :D[/COLOR]
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Member

Kicsi SPOILER Nevl-nak (ne olvasd el ha nem akarsz pár illúziót lomtárba dobni):
[COLOR="PaleTurquoise"]Nagyon meg fogsz lepõdni a végén. A Kenshin a végére optimistább lesz, mint a Slayers. A film állítólag tényleg szomorú, ám kissé nyálas. (Ezt nem láttam [és nem is fogom])[/COLOR]

Nevl

Hûûûû akkor rossz volt a megérzésem, ill. valahol olvastam, hogy milyen lesz a vége, ezek szerint tévedett az illetõ... Nem baj azért végignézem :)
A filmet régen láttam és szerintem elég jó lett, sõt talán nagyon jó, igazából 1.5 órábn összefoglalja az egész sorozat mondandóját.
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Member

Quote from: NevlHûûûû akkor rossz volt a megérzésem, ill. valahol olvastam, hogy milyen lesz a vége, ezek szerint tévedett az illetõ... Nem baj azért végignézem :)
A filmet régen láttam és szerintem elég jó lett, sõt talán nagyon jó, igazából 1.5 órábn összefoglalja az egész sorozat mondandóját.

Akkor nem lehetett valami sok :D.

Nevl

Quote from: MemberAkkor nem lehetett valami sok :D.
:D
Ja, így tényleg olyan érzése van az embernek, de azért ennek a sorozatnak eddig a 80%-a ökörködés... a maradék viszont elég érdekes, jól bemutatja, hogy egy ember mit tehet a multjával.
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Member

Az ökörködõs részek nagyon ütnek, fõleg 2 ([COLOR="PaleTurquoise"]Van egy olyan, amelyikben Kaoru az akarja, hogy Kenshin eljegyezze, meg egy festõs baromság[/COLOR]). A 30-55 részig jó lesz, majd "utána üt meg a szél". Az utolsó "Enemy Boss"-csomagon nagyon meglepõdtem ([COLOR="PaleTurquoise"]Feng-Shui harcosok[/COLOR]), mintha eddigi önmagukat parodizálnák.

Nevl

Quote from: MemberAz ökörködõs részek nagyon ütnek, fõleg 2 ([COLOR="PaleTurquoise"]Van egy olyan, amelyikben Kaoru az akarja, hogy Kenshin eljegyezze, meg egy festõs baromság[/COLOR]). A 30-55 részig jó lesz, majd "utána üt meg a szél". Az utolsó "Enemy Boss"-csomagon nagyon meglepõdtem ([COLOR="PaleTurquoise"]Feng-Shui harcosok[/COLOR]), mintha eddigi önmagukat parodizálnák.

Az eljegyzéseset még nem láttam a festõs jó volt :) Az egyik legjobb rész eddig a 19 volt amikor elmentek vidékre a doki hugához... a fürdõs jeleneteken fetrengtem a röhögéstõl :) De az se volt rossz amikor a kissrác megvédi a  Beef-hot-pot-os felszolgálólányt attól a bandától és Kenshnék végig vigyáznak rá :)
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Member

Quote from: NevlAz eljegyzéseset még nem láttam a festõs jó volt :) Az egyik legjobb rész eddig a 19 volt amikor elmentek vidékre a doki hugához... a fürdõs jeleneteken fetrengtem a röhögéstõl :) De az se volt rossz amikor a kissrác megvédi a  Beef-hot-pot-os felszolgálólányt attól a bandától és Kenshnék végig vigyáznak rá :)

Asszem sejtem melyikrõl beszélsz (lementek a doki hugához). Szerintem akkor két festõs lehet, mert én a 79.-rõl beszéltem, ha jól számolok :).

Ramiz

Végül is mi adja a dolog aktuálisságát? A Kenshin alapmûnek számít? :confused:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nevl

Quote from: MemberAsszem sejtem melyikrõl beszélsz (lementek a doki hugához). Szerintem akkor két festõs lehet, mert én a 79.-rõl beszéltem, ha jól számolok :).
Ja, akkor még nem láttam :) De már dolgozom rajta :D
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!