Alapmûvek, amiket mindenképp látni kell

Started by Xaga, 2004-08-07, 22:11:42

Previous topic - Next topic

Nevl

Quote from: RamizVégül is mi adja a dolog aktuálisságát? A Kenshin alapmûnek számít? :confused:

Szerintem igen...
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Member

Quote from: RamizVégül is mi adja a dolog aktuálisságát? A Kenshin alapmûnek számít? :confused:

Mondta valaki, hogy az? :confused:
Õ nem látta, én igen, õ még reménykedik, én már nem :D.

Nevl

Quote from: MemberMondta valaki, hogy az? :confused:
Õ nem látta, én igen, õ még reménykedik, én már nem :D.
Mindig a remény hal meg utoljára :)
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Member

Quote from: NevlMindig a remény hal meg utoljára :)

Ez így igaz. Volt olyan toplista, ahol a 3. volt, szal' lehet, hogy csak nekem nem jön be ;). Egyszer érdemes volt végignéznem, szerintem nem vesztettem sokat, de elég lett volna 40 rész (elsõ 30 decrase to 10, 30-55 maradhat, 55-95 decrase to 25 és voálá. Élvezhetõ és tömör).

Nevl

Quote from: MemberEz így igaz. Volt olyan toplista, ahol a 3. volt, szal' lehet, hogy csak nekem nem jön be ;). Egyszer érdemes volt végignéznem, szerintem nem vesztettem sokat, de elég lett volna 40 rész (elsõ 30 decrase to 10, 30-55 maradhat, 55-95 decrase to 25 és voálá. Élvezhetõ és tömör).

Nekem kn 38 rész után is ilyen érzésem van, de mit lehet tenni :)
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Member

Quote from: NevlNekem kn 38 rész után is ilyen érzésem van, de mit lehet tenni :)

Pl. átugrani minden alkalommal az intro-kat, na, arról nincs véleményem (a jó ízlés határain belül). Ezenfelül sokat pihenni (a rekord 25 Ranma volt egymás után. A szekrénynek dõlve "ültem", és csak epizódot váltani mentem néha a gép elé :D) Na, OFFTOPIC MODE OFF :), akárki akármit ír, nem offolok tovább (úgysem bírom ki :D).

Nevl

Quote from: MemberPl. átugrani minden alkalommal az intro-kat, na, arról nincs véleményem (a jó ízlés határain belül). Ezenfelül sokat pihenni (a rekord 25 Ranma volt egymás után. A szekrénynek dõlve "ültem", és csak epizódot váltani mentem néha a gép elé :D) Na, OFFTOPIC MODE OFF :), akárki akármit ír, nem offolok tovább (úgysem bírom ki :D).

Igen, attól én is a falra mászom, elõsször azt hittem, hogy valami elcseszett karaoke mûsort szedtem le :D
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Kazenokizu

Quote from: NevlAz eljegyzéseset még nem láttam a festõs jó volt :) Az egyik legjobb rész eddig a 19 volt amikor elmentek vidékre a doki hugához... a fürdõs jeleneteken fetrengtem a röhögéstõl :) De az se volt rossz amikor a kissrác megvédi a  Beef-hot-pot-os felszolgálólányt attól a bandától és Kenshnék végig vigyáznak rá :)

Azokból, amiket én eddig láttam (39 rész), szerintem a 22.-ben voltak a legjobb ökörködQs részek,[COLOR="White"] mikor pl szegény Sanot az istennek sem lehetett rávenni, hogy engedje magát lefényképezni... [/COLOR]:hahaha: Egyébként meg imádom, hogy Kenshin olyan idióta fejeket tud vágni, na meg az állandó "oro"-i is jók!!! :hahaha:
Szóval szerintem alapmq, tök jól ki lehet rajta kapcsolódni pl. egy nehéz vizsga után!!!! :)
Na de errQl ennyit, nem mindenkinek tetszhet minden anime!!!!  :tezsvir:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Member

Quote from: kazenokizuAzokból, amiket én eddig láttam (39 rész), szerintem a 22.-ben voltak a legjobb ökörködQs részek,[COLOR="White"] mikor pl szegény Sanot az istennek sem lehetett rávenni, hogy engedje magát lefényképezni... [/COLOR]:hahaha: Egyébként meg imádom, hogy Kenshin olyan idióta fejeket tud vágni, na meg az állandó "oro"-i is jók!!! :hahaha:
Szóval szerintem alapmq, tök jól ki lehet rajta kapcsolódni pl. egy nehéz vizsga után!!!! :)
Na de errQl ennyit, nem mindenkinek tetszhet minden anime!!!!  :tezsvir:

Még csak az elején jársz, csitt. :)
Majd ha lement mind a 95, akkor megbeszéljük.

Bandita ^^

Elkezdtem nézni a Da-Capo-t.... Nagyon ari. Ugye nem fog senki meghalni/begolyózni/kifordulni önmagából/skizofrén lenni/hitman-t játszani/stb. Szal ugye nem lesz Shufflikus??? Ugye???? :confused:
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Kazenokizu

Quote from: MemberMég csak az elején jársz, csitt. :)
Majd ha lement mind a 95, akkor megbeszéljük.

OK! :)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Kazenokizu

[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"][COLOR="Magenta"]
[SIZE="5"][COLOR="DarkOrange"]
Valaki ajánlana nekem valami jó történelmi animét?
[/COLOR][/SIZE][/B]
[/COLOR][/SIZE][/FONT]
Lassan végzek a Kenshinnel, és nem tom, mi legyen a következö...
:bruhuhu:

Member

Quote from: kazenokizu[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"][COLOR="Magenta"]
[/COLOR][/SIZE][/B]
[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Ezt mondjuk nem ide kellett volna, de mind1 ;). Ha visszaolvasol pár oldalt, volt egy összeállítást, de nemtom, hogy volt e történetlmi kat. Mindjárt megnézem :D.
EDIT: Sajnos ezt kihagyták :eeek:. Írj be a Keresem a...-ba, ott biztos tudnak vmit.

Nevl

Quote from: kazenokizu[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"][COLOR="Magenta"]
[/COLOR][/SIZE][/B]
[/COLOR][/SIZE][/FONT]
Írtam egy postot pár oldallal ezelõtt...
Esetleg Jin-roh The wolf brigade...
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Rounin

Quote from: NevlÍrtam egy postot pár oldallal ezelõtt...
Esetleg Jin-roh The wolf brigade...

A Jin-roh egy erõsen alternatív történelmi síkon játszódik :o Ilyen alapon a One Piece is mehetne történelmi animének :D

Ramiz

Quote from: RouninA Jin-roh egy erõsen alternatív történelmi síkon játszódik :o Ilyen alapon a One Piece is mehetne történelmi animének :D
:whoah: :D
Akkor már inkább a Samurai Champloo... bár szerintem nem ilyenre gondol. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nevl

Quote from: RouninA Jin-roh egy erõsen alternatív történelmi síkon játszódik :o Ilyen alapon a One Piece is mehetne történelmi animének :D

Igaz, de "nagyjából" történelmi jellegû :D
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Roronoa_Zoro

Yo mina!

Ide írok elsõnek!

Alapmû.........hmmm...................
Most nem sorolok fel 1 címet se, de fogok!

Viszont emlékeztetõnek:

Alapmû az lenne ami elég populáris és elég hírnevet szerzett, még akkor is ha nagyon rossz hírnevet, de éppen ettõl lett hírhetten híres. Szal ez 1 alapmû legfontosabb jellemzõje amirõl azonnal fel lehet ismerni. Ha pedig az adott korszakra valamiért kissebb vagy nagyobb hatással is volt, akkor meg fõleg alapnak tekinthetõ. A lényeg, hogy az elkövetkezendõ generációk is emlékezzenek rá, ismerjék és szeressék.

Ezt csak azért írtam le, mert néhány hozzászólásban láttam elég vad dolgokat is.

Nost, még visszatérek!
Éljünk, hogy játszunk és játszunk, hogy éljünk!
Én én vagyok és nem a cukros bácsi!
Majd ÉN megaszondom mindenkinek!

[SIZE="4"]School Rumble![/SIZE]

Pirula

Quote from: Roronoa_ZoroAlapmû az lenne ami elég populáris és elég hírnevet szerzett, még akkor is ha nagyon rossz hírnevet, de éppen ettõl lett hírhetten híres.
Attól hogy valamit sokan ismernek még nem lesz alapmû. Értem én - legalább is úgy hiszem - hogy mit akarsz mondani, tehát hogy mindenképp gyakoroljon hatást és az emberek beszéljenek róla. De ez nem mindegyikre igaz. Nem egy olyan alapmû van ami nagy hatást gyakorolt a mûfajra de mégis tök ismeretlen.

Kuroi Tenshi

Quote from: Roronoa_ZoroAlapmû az lenne ami elég populáris és elég hírnevet szerzett, még akkor is ha nagyon rossz hírnevet, de éppen ettõl lett hírhetten híres. Szal ez 1 alapmû legfontosabb jellemzõje amirõl azonnal fel lehet ismerni. Ha pedig az adott korszakra valamiért kissebb vagy nagyobb hatással is volt, akkor meg fõleg alapnak tekinthetõ.
Ez szerintem csak a híres/ismert leírása lenne.
Ettõl még nem lesz valami alapmû.

Member

Csak egy példa, amely kizárja a fenit elméletet: Pokémon. Az alapmûvek többségében pozitív élményeket okoznak az õket megtekintõknek és olyan dolgokat tartalmaznak, amelyeket az addigiak eddig nem vagy csak vmelyest.

Roronoa_Zoro

Pirula, jól érted, de talán jobban is fogalmazhattam volna, hiába, fáradt voltam már. A lényeg, hogy nem feltétlen kell olyan ismertnek lennie, viszont a hatásuk nagy legyen. Ezt is oda írtam, csak nehéz kibogozni. :muhahah:
Azonban, ha 1 mû nagy hatással van az adott korszakra és mûfajra, az már nem lesz ismeretlen!

És igen! Attól mert valami ismert és populáris az egész világon az önmagában még kevés, ez így van. Itt írtam el kissé, mert nem csak ismertnek, de nagy hatású mûnek kell lennie és olyat mutsson fel tartalmilag amit eddig még nem nagyon láttunk, vagy legalább is nem ilyen formában. Tehát a lényeg az újdonságban és az eredetiségben lakozik. Gyakran az ilyen mûvek elég ismertek, sajnos kivételek vannak.

Remélem sikerült pontosítanom.........? :hehe:
Éljünk, hogy játszunk és játszunk, hogy éljünk!
Én én vagyok és nem a cukros bácsi!
Majd ÉN megaszondom mindenkinek!

[SIZE="4"]School Rumble![/SIZE]

Member

Másodszorra átmentél a vizsgán... 2-essel :D.

Aidan

haha, most kezdtem el Inital D-t nézni, miután értesültem róla, hogy driftröl szól az egész, ami egy nagyon jó dolog...és a sorozat is nagyon jó...szeretni kell hozzá egy picit az autós anime-kat, de ha nem, akkor sincs semmi baj, mert jól megcsinálták...mit olvastam népszerű is, csak asszem pont japánban nem lett olyan nagy siker...mindössze csak 26 rész, fent van az itteni ftp-n is, tehát érdemes legalább az elsö 5 részt megézni...az pont egy ilyen kis kompakt csoport
ajánlás vége  :jee:
He, who hopes not to win, has already lost.

I believe in karma, do good things and good things happen.

Member

Ettől még nem alapmű, szerintem lehetsz otaku a megtekintése nélkül is. Van egy ajánlós topic is.

Aidan

hjaj, ne izélj már ilyeneken...én is látom a topic cimét, csak gondoltam nem irom ki, hogy
a következö alapmüvet ajánlom: .
Amugy keress rá a neten, és rengeten alapmünek fogják tekinteni...meg azért mert irtok oldalakat, hogy mi az az alapmű, attól még bármi lehet az, nincs rá definició...ez alapmű abból a szempontból, mert ismertté és népszerűvé tette a drift-et japánon kivül is, és olyan témát dolgozott fel, amit addig anime még nem...tessék ez a ti meghatározásotoknak is eleget kell hogy tegyen

Member

Ennyire azért ne kapd fel a vizet.
-Mindenki arra mondja, hogy alapmű, ami tetszik neki, ez magától értetődik.
-A fentebbi postok február előttiek.
-Jó, akkor legyen alapmű.

Aidan

attól, hogy egy post milyen régi, nem feltétlenül veszti el értékét, nemdebár? forum már csak ilyen :) és persze, szubjektiv az egész...e attól még lehet érveket felhozni, miért gondolja az x animet alapmünek...

Member

Lehet. De sok animét alapműnek tartok, amit nem néznék meg még1X, azok mellett nehéz érvelni. :)
Hát... Eddig a rekord egy 2003-as postra való reagálás volt az idén, asszem. Kicsit elkésett. :D

Moha

Remélem nem gond, hogy kicsit megritkítottam a társalgást, eléggé elkalandozott... kicsit kevesebb offot légyszi, így is alig tudom átnézni azt a mennyiséget, ami egy nap keletkezik...
Mellesleg 2003-ban még nem voltam tag, mod pedig tényleg csak pár hónapja vagyok.