Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Selmo

Leginkább csak kérdéseket az élet nagy dolgairól. :D Feldob pár problémát a szereplőkről, de nem válaszolja meg mindegyiket. Lezárásként ne is állj neki.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Quote from: Selmo on 2014-12-12, 21:43:42
Van hozzá egy "rövid" LN folytatásként, azt is olvastad?
Jó, hogy mondod, már mióta halogatom az olvasását, pedig a manga nagyon tetszett.
[reserved]

Megmurdel

Quote from: NLZ on 2014-12-13, 00:13:37
Quote from: Selmo on 2014-12-12, 21:43:42
Van hozzá egy "rövid" LN folytatásként, azt is olvastad?
Jó, hogy mondod, már mióta halogatom az olvasását, pedig a manga nagyon tetszett.
Egy ideig én is halogattam, de szerintem is érdemes elolvasni.

NLZ

Zai x 10
Rövid, epizodikus hülyeségek. Ajánlott annak, aki szereti az ilyen humort. :D
Najó, kicsit tovább olvasva már nem annyira epizodikus, lett egy nagy átívelő szál, meg szétszórva előjönnek az előző részek folytatása.
[reserved]

Selmo

Haru yo, Koi

Más mangákban 50 fejezeten keresztül húznak egy csókot, itt az ötödik oldalon szex van. :D Érdekesen indul, normálisan közelíti meg a párkapcsolatokat, nincs benne tökölődés, van benne ellenben szenvedés. Azonban valahogy azt az érzést hagyta bennem, hogy pár ember összeült és eldöntötte, hogy miről szóljon az adott fejezet. Vannak szereplők, akik előkerülnek, csinálnak valamit - ami általában szexxel végződik - aztán eltűnnek 30 fejezetre. Mintha a mangaka sem tudta volna eldönteni, hogy most melyik szereplővel mit is akar kezdeni. Lehetett volna ez sokkal jobb is, majd megnézem miket alkotott, hátha van ennél jobb is.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Heh, én is most olvasgatok borderline hentaikat, de mindegyik vagy arckaparóan hülye, vagy kinevetősen vicces. :)
[reserved]

Cloud

Quote from: NLZ on 2014-12-15, 22:26:56
Heh, én is most olvasgatok borderline hentaikat, de mindegyik vagy arckaparóan hülye, vagy kinevetősen vicces. :)

Miket olvasol perpill?

NLZ

Quote from: Cloud on 2014-12-15, 23:21:24
Quote from: NLZ on 2014-12-15, 22:26:56

Miket olvasol perpill?
Folyamatban egyik sincs, utoljára Nozoki Ana és Shounen yo Taishi o Dake volt.
Jah, meg Haru yo, Koi-ba belenéztem, de 17 körül járok és fogom a fejem. :D
[reserved]

Megmurdel

Nozoki-t meg Shounen yo-t én is olvastam, bár én most Saiteihen-be és DEAD Tube-ba olvastam bele. Utóbbi szünetel februárig, pedig kíváncsivá tett. :D

NLZ

Dead tube :facepalm:
Az első fejezetben lévő fordulatról a 10th Dimension Boys és a Cyanide & Happiness jutott eszembe, ott van kb ilyen fordulat. :D
[reserved]

Megmurdel

Quote from: NLZ on 2014-12-16, 14:38:48
Dead tube :facepalm:
Az első fejezetben lévő fordulatról a 10th Dimension Boys és a Cyanide & Happiness jutott eszembe, ott van kb ilyen fordulat. :D
:lol:

Én azért szerintem elszórakozgatok rajta. :D

Selmo

Hetakoi

Újabb kedvenc romantikus témában. Igaz, hogy a közepén majdnem lekapartam a fejem, de valaminek történnie is kellett ugye, hogy ne legyen vége. :D Maga a történet arról szól, hogy a főhős 20. születésnapján belebotlik egy meztelen lányba, aki kiütötte magát a melegvízű forrásban szakéval. Az egyetemen beáll az iskolatársával a Tabisen nevezetű klubba, ami fürdőket keres fel országszerte. Természetesen a meztelenül látott lány itt tag. :) Szép lassan elkezdik kerülgetni egymást. Főleg róluk és a klubról szól a manga.

B.Shock! vagy B-Shock!

Ugyanezen mangaka alkotása. Egy egyetemista fiút és lányt a professzoruk ellát egy-egy órával, amik felrobbannak, ha 1 méternél távolabb kerülnek egymástól. Akkor is ha megpróbálják leszedni. A viszontagságaikkal teli életükről szól a manga. Vicces, romantikus darab, kikapcsolódásnak pont jó.

A tökéletesség unalmas.

Megmurdel

Quote from: Selmo on 2014-12-18, 19:39:51
Hetakoi

Újabb kedvenc romantikus témában. Igaz, hogy a közepén majdnem lekapartam a fejem, de valaminek történnie is kellett ugye, hogy ne legyen vége. :D Maga a történet arról szól, hogy a főhős 20. születésnapján belebotlik egy meztelen lányba, aki kiütötte magát a melegvízű forrásban szakéval. Az egyetemen beáll az iskolatársával a Tabisen nevezetű klubba, ami fürdőket keres fel országszerte. Természetesen a meztelenül látott lány itt tag. :) Szép lassan elkezdik kerülgetni egymást. Főleg róluk és a klubról szól a manga.

Ezt szerintem az ünnepek alatt hamar el is olvasom.

Zelda

Kuroshitsuji up to chapter 100.
Barátnőm hatalmas fanja a kosztümös animéknek, mangáknak, és ezt még anno én is láttam anime-ben, de idegesített, hogy semmit sem tudok a hátteréről, és tekintve, hogy az anime szétesettnek tűnt végig, vettem a fáradtságot, és elolvastam a mangát.
Nem épp az én ízlésem ez a stílus, de nagyon szép a rajzolás, és a krimi része leköt annyira, hogy élvezhető legyen, mert ebből a korszakból, ahol játszódik nekem örök kedvencem a Sherlock Holmes. A karaktereket egész hamar megkedveltem, a zombie+hajós arc-on pedig olyat szakadtam, hogy öcsém csak lesett, mi bajom van.  :lul: Az biztos, a mangaka nagy Titanic fan lehet.  :D A mostani Greenwitch arc sem alakul rosszul, kíváncsi vagyok Victoria mit akar a kis tudóslánnyal. Az anime pedig a Circus arc kivételével teljesen felejtős, botrány hogy elrontották.  :ejj:

Selmo

Nézzük csak, mostanság mik is voltak:

Houkago Idol/Himedol!!

Egy fodrászsrácot megkér egy rettegett bandavezér lány, hogy csináljon belőle idolt. Különben kinyírja. Az első cím a oneshoté, a második a rendes sorozaté. Egyszer olvasható vicces cucc, kár, hogy nem tudott a mangaka mit kezdeni a helyzettel és vége lett.

Kirara

Kirara az esküvőjére igyekezve meghal, hogy aztán 8 évvel korábban, szellemként, a leendő férje ágyában ébredjen fel. Elég régi cucc, de a rajzolással nem volt bajom, a történet viszont kicsit lehetett volna komolyabb is.

Toshiue no Hito

A főhős egy szerencsétlen impotens, csak álmában áll fel neki, álmai nőjére. Végül találkozik álmai nőjével az egyetemi klub avatóbuliján. Csak éppen a nő 150 centis, ellenben 25 éves. Kettejük kapcsolatát követhetjük végig, ami egyáltalán nem egyszerű. Aki szereti a komolyabb romantikus cuccokat, az tárazza be.

Nana to Kaoru: Black Label

Ez egy jó kis mellékszál volt. Elég rendesen történtek benne dolgok, kíváncsi vagyok, ezt a fejlődést átvezeti-e a fő mangába a mangaka. Ha valakit nem ráz ki a hideg a BDSM-től, akkor tegyen vele próbát, mert ettől eltekintve egy egész érdekes kérdést feszegető romantikus cucc.

Koibana Onsen

Ez pedig a másik romantikus cucc, amit tudok ajánlani elolvasásra. A címben nevezett fogadót három nővér vezeti, akikhez csatlakozik egy srác, aki beleszeret a középső nővérbe, így ott marad dolgozni. Hozzájuk csatlakozik még a lányok egy rokona, aki utálja a férfiakat és egy srác, aki lánynak néz ki. A manga a szex és a szüzesség kérdéskörével foglalkozik, majd mindegyik szereplőnek meggyűlik vele némileg a baja. Annak ellenére, hogy egy olyan fogadot vezetnek, ahová csak párok járnak és úton-útfélen szexelnek és néha hajmeresztő dologra kérik a személyzetet.

Ezekhez mind írtam ismertetőtt AA-ra. Meglátszik mennyire ráérek szakítás után, karácsonykor is ismertetőt irogatok. Pathetic...

A tökéletesség unalmas.

blackronin

Re: Monster, 1-10 fejezet
Nem tudom, hogy valaki olvassa-e még ezt a sorozatot, de nekem nagyon bejön.
Elég jópofa az alapkoncepció, valamint a manga lényegében egy népszerű light novel és websorozat miatt kelt életre.

Alaphelyzet:
Tipikus fantasy világ, ahol főhősünk, Rou, aki korábban ember volt Tomokui Kanata néven, viszonylag fiatalon elhalálozik egy árulásnak köszönhetően.
Bizarr módon viszont újjászületik egy goblin testében, minden emlékével és tapasztalatával együtt.
Ezen kívül Rou-nak van egy fura képessége (amivel emberként is rendelkezett), aminek segítségével "elfogyaszthat" bármit és megszerzi annak a tárgy/személy/lény/anyag tulajdonságait.

A korábbi életének folytatása helyett inkább él a felkínált lehetőséggel és más úton indul el...
Azonban előbb erősebbé kell válnia, mert goblinként nem sok minden van, ami gyengébb lenne nála...  :P
Ezzel elkezdődnek Rou új életének első napjai.

Csavar (saját felelősségedre olvasd tovább, bár nekem pont emiatt keltette fel igazából az érdeklődésemet a sorozat)
[spoiler]
Elsőre egy tipikus "jófiús" story-nak látszik a történet, de ez nem marad örökké így.
Ugyanis Rou új célja a következő:
Ő akar lenni a világ legerősebb lénye és uralkodni akar mindenki felett...
Persze az egész nem érne semmit, ha nem lenne kivel megosztani a hatalmat és a dícsőséget.
Kedves Rou egy hatalmas harem-et szed össze, amelynek tagjai önszántukból ( :eek: :eek: :eek: ) követik mindenhová Rou-t...
Aminek eredménye egy érdekes házasság lesz, sok szeretővel és több gyerekkel.  :lol:
[/spoiler]

NLZ

A bekebelező képessége előző életében is megvolt.
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2015-01-07, 13:18:08
A bekebelező képessége előző életében is megvolt.
Bocsi, akkor ezt elírtam.
Javítottam az eredeti írásban is.

Örülök, hogy valakinek ismerős a sorozat.  :smile:

Vélemény a műről?

NLZ

Szokásos álomteljesítős (hogy mondják magyarul, hogy wish fulfillment?), van pár ilyen.
De tény, hogy engem is ez vitt be a témába, mint sokan másokat.
Ha nem akarsz várni, érdemes olvasni a novellát, az se rossz. És ha az megvolt, van még jópár, amit tudok ajánlani. :D
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2015-01-07, 13:41:32
Szokásos álomteljesítős (hogy mondják magyarul, hogy wish fulfillment?), van pár ilyen.
De tény, hogy engem is ez vitt be a témába, mint sokan másokat.
Ha nem akarsz várni, érdemes olvasni a novellát, az se rossz. És ha az megvolt, van még jópár, amit tudok ajánlani. :D
Egyelőre ez az egy ilyen témájú megteszi.
Én is olvastam, hogy van még pár hasonló stílusú sorozat, de nem akarok most másba belekezdeni.
Van elég sorozat már így is, amit olvasok...  ^^"

edit:
Pár címet azért nyugodtan írhatsz, ami hasonló a Re:Monster-hez.
Max. később előveszem őket, ha lesz elég időm.

NLZ

[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2015-01-07, 16:10:18
Újjászületés / Világutazás:
Mushoku Tensei - Isekai Ittara Honki Dasu
Ore to Kawazu-san no Isekai Hourouki
Tate no Yuusha no Nariagari
Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - Daisshou - Outo no Ichinichi Hen
Douluo Dalu
World Customize Creator
Tsuyokute New Saga (ez inkább csak félig)

Meg ami még elég hasonló téma, hogy MMORPG-n belül lesz főhősünk a helyi faszagyerek ilyen-olyan módon.
Zhan Long
The New Gate
Toaru Ossan no VRMMO Katsudouki
Yureka (bár ez már oldschool)

Ha meg novella érdekel, az van fosásig: http://bato.to/forums/topic/19625-where-can-i-find-recommendations/
Kösz, ezzel a listával elég sok időt spóroltál meg nekem.  :smile:

edit: pár címet megnéztem, de a Re:Monster azért jobban bejövős nálam, mert nem a "lúzer/otaku/stb. votlam életemben, ezért elmenekülök inkább egy másik világba, mert képtelen vagyok megoldani a problémáimat" felállást követi.
Bár Rou ugyan meghal, tehát felfoghatjuk úgy is, hogy "elmenekül" egy "másik" világba (vagyis elvileg hasonló), de ennek ellenére nem az ezerszer lerágott "online játékban élek a valóság helyett" féle hülyeséget utánozza.
Biztosan ezek is élvezetes sorozatok lehetnek, de azt hiszem, hogy maradok a Re:Monster-nél egyelőre.

chilip

nem is tudtam hogy folytatták a Mahou Sensei Negimát o_O UQ Holder néven, és már 64. chapternél járnak. Eva és Negi unokájának a szotija. Fate Averruncus is feltűnt. és alapjáraton magasan indul a powerlevel. főhős lvl1től tolja a magia ereberiát

Megmurdel

Quote from: chilip on 2015-01-07, 16:30:02
nem is tudtam hogy folytatták a Mahou Sensei Negimát o_O UQ Holder néven, és már 64. chapternél járnak. Eva és Negi unokájának a szotija. Fate Averruncus is feltűnt. és alapjáraton magasan indul a powerlevel. főhős lvl1től tolja a magia ereberiát
1-2 hónapja gondolkodtam, hogy vajon van-e már a mangakának új munkája és akkor boldogan láttam, hogy igen bár nem gondoltam volna, hogy folytatás lesz.

Nálam eddig bejövős bár túlságosan is hamar utolértem.

NLZ

Quote from: blackronin on 2015-01-07, 16:14:17
Kösz, ezzel a listával elég sok időt spóroltál meg nekem.  :smile:

edit: pár címet megnéztem, de a Re:Monster azért jobban bejövős nálam, mert nem a "lúzer/otaku/stb. votlam életemben, ezért elmenekülök inkább egy másik világba, mert képtelen vagyok megoldani a problémáimat" felállást követi.
Bár Rou ugyan meghal, tehát felfoghatjuk úgy is, hogy "elmenekül" egy "másik" világba (vagyis elvileg hasonló), de ennek ellenére nem az ezerszer lerágott "online játékban élek a valóság helyett" féle hülyeséget utánozza.
Biztosan ezek is élvezetes sorozatok lehetnek, de azt hiszem, hogy maradok a Re:Monster-nél egyelőre.

Azért Re:Monster is eléggé inkonzisztens, seggéből kirángatott csodákkal és trükkökkel. Valahogy mindig nagyon kényelmesen alakulnak a dolgok, az jön épp, amire szükség van.
Na meg hallottam pletykákat a novella eddig le nem fordított részeiből (van dögivel), kíváncsi vagyok, mennyi igaz belőlük.

A felsoroltak közül Mushoku Tensei-t szeretem, mert noha itt is (hol nem?) a főhős a világ legfaszábbja (ám nem), attól még konzisztens, szóval a kreált univerzumon belül minden logikus.
Ore to Kawazu-san no Isekai Hourouki aranyos, mert a változatosság kedvéért a főhős nem frusztrált, így békésen elvan. Bár az utolsó részekben elég baromságot kezdtek el.
Tate no Yuusha no Nariagari elején tetszett, hogy fel tudott bosszantani a szituáció, de állítólag a novella alapján később már nem ilyen. Azt még nem olvastam, majd egyszer.
Re:Zero tl;dr is érdekesnek tűnik, de nagyon kevés van belőle. Boku dake ga Inai Machi elejéhez hasonló, de az elment tök más irányba.

Quote from: chilip on 2015-01-07, 16:30:02
Nem is tudtam, hogy UQ Holder valaminek a folytatása. :D
Nem rossz, de tipikus shonen, ráadásul most úgy néz ki, hogy tournament arc jön. Reméljük a powerlevelt nem hozzák be, Torikot is majdnem ott tettem le.
[reserved]

Megmurdel

Quote from: NLZ on 2015-01-07, 16:10:18
Újjászületés / Világutazás:
Mushoku Tensei - Isekai Ittara Honki Dasu
Ore to Kawazu-san no Isekai Hourouki
Tate no Yuusha no Nariagari
Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - Daisshou - Outo no Ichinichi Hen
Douluo Dalu
World Customize Creator
Tsuyokute New Saga (ez inkább csak félig)

Meg ami még elég hasonló téma, hogy MMORPG-n belül lesz főhősünk a helyi faszagyerek ilyen-olyan módon.
Zhan Long
The New Gate
Toaru Ossan no VRMMO Katsudouki
Yureka (bár ez már oldschool)

Ha meg novella érdekel, az van fosásig: http://bato.to/forums/topic/19625-where-can-i-find-recommendations/
lol ezt meg csak most néztem meg.

Mushoku Tensei LN-t még nem kezdtem el ... gondolom sokkal jobb mint a manga ami őszintén nagyon bejött szóval azzal se lesz gond

Tate no Yuusha no Nariagari  is jól hangzik szal sztem az is ptr-es lesz, de sztem egyenlőre itt is csak a manga :D

Re:Zero dettó egyenlőre

NLZ

Quote from: Megmurdel on 2015-01-07, 19:05:03
Mushoku Tensei LN-t még nem kezdtem el ... gondolom sokkal jobb mint a manga ami őszintén nagyon bejött szóval azzal se lesz gond

Tate no Yuusha no Nariagari  is jól hangzik szal sztem az is ptr-es lesz, de sztem egyenlőre itt is csak a manga :D

Re:Zero dettó egyenlőre

Jah, MT novella tetszett, mert nagyon sokmindent elmond, ami a mangából kimarad. Pl elmagyarázza, hogy az apuka miért lett olyan dühös, hisz ő alapból egy laza, lázadó fickó.
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2015-01-07, 18:50:15
Azért Re:Monster is eléggé inkonzisztens, seggéből kirángatott csodákkal és trükkökkel. Valahogy mindig nagyon kényelmesen alakulnak a dolgok, az jön épp, amire szükség van.
Na meg hallottam pletykákat a novella eddig le nem fordított részeiből (van dögivel), kíváncsi vagyok, mennyi igaz belőlük.
Azt nem mondtam, hogy hibátlan mű lenne...
A le nem fordított/félig lefordított részekből én is szemezgettem az elmúlt napokban.
Azok alapján pedig Rou-nak nem lesz mindig könnyű dolga, néhányszor azért megszivatják rendesen.

Megmurdel

Mikor megvédte Sylphi-t? most mangából csak ez ugrott be v mikor le akart lécelni vele tanulni .. végül is mind1 sztem kicsit előbbre kell raknom a to do list-en ha szabin leszek :D

NLZ

Quote from: Megmurdel on 2015-01-07, 19:22:08
Mikor megvédte Sylphi-t? most mangából csak ez ugrott be v mikor le akart lécelni vele tanulni .. végül is mind1 sztem kicsit előbbre kell raknom a to do list-en ha szabin leszek :D
Jaja, arra gondolok, hogy utána az apuka hogy nekiesett és alig tudta helyre tenni a fejét.
[reserved]