Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Mirror

Quote from: kikuchiyo!SPIOILERS WARNING!

Tegnap még megnéztem este abban a bizonyos filmklubban az Allegro non Troppo c. olasz animációs filmet.
Bár ingyen volt, és van BKV-bérletem, így semmibe sem került, mégsem vagyok biztos, hogy megértem megnézni.
A Millenáris fogadó nevû helyen volt, és már belépve elkapott az az ismerõs "biztos, hogy én ide be akarok jönni?"-érzés: a hely ugyanis tele volt látványosan bölcsésznek kinézõ bölcsészekkel. Nem azért mondom, semmi bajom velük, csak nagyon oda nem illõnek éreztem magam.
A film a Disney-féle Fantasia ötletére épül, vagyis alig összetartozó egy-egy klasszikus zenemûre komponált animációs rövidfilmek egy csokráról van szó, amelyet jelen esetben fekete-fehér játékfilmes betétek fogtak össze. Ezekkel a betétekkel volt bajom elsõsorban: maguk az animációk jók voltak összességében, bár igazán kiemelkedõ nem volt köztük, de azért általában ötletesek, jól megcsináltak voltak. Legjobbnak a Ravel Bolerojára komponált, egy eldobott kólásüvegbõl kiinduló evolúciót ábrázoló kisfilmet tartottam. Azonban a filmes kerettörténet ellenben szánalmasan ízléstelenre, erõltetetten humorkodni próbálóan ripacsra sikeredett. Némely megoldásaiban a Tom és Jerry-re emlékeztetett. Sajnos ez elvette az egésznek az ízét, így összességében egyszer nézhetõre értékelném.

Elõtte pedig megnéztem a már emlegetett Bin-Jip (magyar címe lehetne "A hármas ütõ") c. igen kitûnõ koreai alkotást.
A rendezõjétõl, Kim Ki-Duk-tól eddig csak a for ($i=0; $i<@evszakok+1; $i++) {
    print $evszakok[$i % 4]
}
címû filmet láttam, ezt életem meghatározó filmélményei között tartom számon, így nagy elvárásokkal ültem be erre is.
Azt a tökéletességet nem hozta azért -meglepõ is lett volna-, "csak" egy nagyon jó filmet kaptam. Ezt erõs dícséretként mondom, igazából nem tudnék mit kifogásolni rajta.

Úgy érzem, -két film alapján általánosítani merész dolog, de szerintem nem járok messze az igazságtól-, hogy Kim Ki-Duk filmjeit nem lehet a mi szögletes európai gondolkodásmódunkkal megérteni. Azt a fogalmat, amely e filmek szövetének felfejtéséhez szükséges, nálunk legfeljebb felszínesen, de inkább egyátalán nem értik, Ázsiában viszont hagyományosan központi szerepet játszik a filozófiában és a hétköznapi életben egyaránt: ez a fogalom a harmónia, a wa, ahogy japánul mondják.
De a fizikusi gondolkodásmód sem áll ettõl messze: ahogy a fizikai rendszerek is a legalacsonyabb energiájú állapot, az egyensúly felé törekednek, úgy az emberek is a harmónia, a legideálisabb, legbékésebb állapot után vágyódnak.

A film fõhõse, egy szótlan fiatalember szórólapokat ragaszt ki a házak, lakások ajtajára, aztán ahonnan estére nem szedik le ezeket, mert éppen elmentek otthonról, oda betör. De nem lop el semmit, ellenkezõleg: kimossa a ruhákat, bevásárol, vagy megjavítja az elromlott mérleget (vagy a kisgyerek játékpisztolyát :) - Kim Ki-Duk-ra jellemzõk ezek a visszafogott, de nagyon hatásos humor-elemek. A Tavasz, satöbbiben ilyen volt, amikor a nyomozók hasztalan lövöldöznek a pisztolyukkal a tavon úszó sörösdobozra, míg végül az öreg szerzetes megelégeli, felvesz egy kavicsot és elegáns mozdulattal eltalálja a dobozt :)). Nem szól senkihez, mert nincs kihez szólnia. Az emberi kapcsolatai arra korlátozódnak, hogy meghallgatja az üzenetrögzítõket és lefényképezi magát a család fotóival együtt. Célja nincs, egyik lakásból vándorol a másikba.
Aztán egy nap egy luxuspalotába tör be, ahol egy zsarnoki férj tartja gyakorlatilag fogva igen szép feleségét. A nõ szintén szótlan, õ is elvesztette minden emberi kapcsolatát. Találkozásuk sorsdöntõnek bizonyul: a fiú egy hármas ütõvel harcképtelenné teszi a férjet és magával viszi a nõt. Innentõl ketten élik a fiú szellem-életét, egy szó sem hangzik el köztük.
Végül lebuknak, amikor egy halott férfi lakásába költöznek be: a fiút letartóztatják és börtönbe csukják, a nõt meg visszaadják a férjének.

A fiú a börtönben mintegy megvilágosodik, és folyamatos gyakorlással eléri, hogy teljesen hangtalanul tudjon mozogni. A befejezés meseszerû, de szerintem tökéletes: beköltözik a házaspár luxuslakásába láthatatlan harmadiknak, jelenlétét csak a nõ érzékeli. A nõi fõszereplõ itt szólal meg elõször a filmben, a férfi fõszereplõ pedig végig szótlan marad!

A fiú a film elején tökéletlen, harmóniát sértõ állapotban van. Az emberekkel semmi kapcsolata nincs, csupán a lenyomataikkal (hangfelvételek, fényképek - ezek a központi motívumai a filmnek) érintkezik. Ahogy azt a börtönõr ki is mondja, teljesen el akar tûnni ebbõl a világból. A nõ élete szintén céltalan, kilátástalan: egy házasság rabja, tehetetlen bábként tengeti életét.
Amikor találkoznak, hirtelen minden megváltozik, életükben lesz egy biztos pont: a másik, egy cél: egymást megtartani.
A film végére pedig elérik az áhított harmónia állapotát: a fiú lényegében eltûnik ebbõl a világból, hiszen a nõn kívül más nem láthatja. És élhetnek együtt, vélhetõen örökké.
Azonban nem az ideális harmónia, a globális egyensúly állapota ez: hiszen a nõ hivatalosan továbbra is férjnél van, kapcsolatuk törvénytelen és titkos, és a fiúnak éveket kellett börtönben töltenie, hogy ezt is elérhesse.
Ez a film végsõ soron tehát arról szól, kissé álomszerû, éteri, meseszerû módon, hogy a társadalom, a törvények, szokások által korlátozva hogyan érhetik el a hõsök a lokális egyensúlyt, a lehetõségekhez képest legteljesebb harmónia állapotát... to iu kanji desu.

Elég sok zöldséget összehordtam, remélem, lesz aki elolvassa, ne adj' Isten érdemben reagál rá...

Edit: különben ez az "el akarok tûnni ebbõl a világból" és "minden emberi kapcsolatát elvesztette" dolog nagyon jó talajra talált bennem, lévén, hogy mostanában fordítottam a Haibane Renmeit, aminek éppen ezek (többek között) a fõ témái... ceterum censeo, zseniális az a sorozat, minden benne van egyszerûen.

Nos, ez alapján már kedvem is volna megnézni!
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

Ramiz

Quote from: m46u5Itt egy kedvenc rész a filmbõl: eltörött a... :) (10MB) és hozzá a felirat - ne olvassatok bele, mert lelõné a poént (kb 30. percnél van a részlet, úgyhogy a filmbõl nem sokat mont el - mondhatni semmit)
Ezt meg kell néznem! :D :lol:

Quote from: Feldin//www.fantasticsuperclub.org v net v com :)
Ez nem csak egy fórum?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Quote from: Feldin//www.fantasticsuperclub.org v net v com :)
Ez nem csak egy fórum?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Twin Peaks, season 2., 9. epizód ([COLOR="White"]Cooper ügynök elkapja a gyilkost... aztán...[/COLOR])
Úristen... ez a rész teljesen sokkolt...
Most már nem érdekel, hogy Lynch eredetileg ezt nem tervezte bele, vagy hogy a csapatban volt-e még Lynch ennél az epizódnál. Ennek az epizódnak a vége nekem most már örökre ráégett az agyamra, ahogy néhány másik film egyes jelenetei is... olyan iszonyatosan erős hangulatot árasztott, amit rég nem éltem már meg...
Nagyon nyugtalan vagyok... ez kilátástalan...
Nem merek még spoiler-színnel sem leírni semmi többet, ezt úgysem lehet visszaadni, meg nehogy valaki elolvassa, aki még nem látta...
De ez akkor is hihetetlen volt...

Ha már felhoztam ezt az "egyes felejthetetlen jelenetek" témát... nekem van pár ilyen. Nem mindig a leglátványosabb jelenetek, de olyanok, amik mélyen belém vésődtek, magam sem tudom, miért...
Az egyik ilyen a SW 5. epizódban az a jelenet, ahol Luke elmegy a felhővárosba megmenteni a barátait, hiába tartóztatja Yoda és Obi-Wan. Este van, sötét. Amikor Obi-Wan azt mondja, hogy ő az utolsó reményük, Yoda felnéz, és a távozó X-Wing még egyszer megvilágítja az arcát, ahogy azt mondja: "Nem. Van még egy másik is." És aztán rájuk borul a sötétség.
Egy másik a Blood Runner-ben van. [COLOR="LemonChiffon"]Az utolsó android is meghal, Rutger Hauer szőke hajjal, félmeztelenül térdel az esőben.[/COLOR] Egy repülő egység landol, Gaff (a bajszos, kalapos fickó, aki bottal jár) biceg oda, és pár szót vált Deckarddal, aztán elindul elfelé, de távozóban még megfordul, és azt kiáltja: "Too bad she won't live! But then again... who does?" Ez a kiáltás (amit még egyszer hallunk a film végén), ez a jelenet is nagyon bennem maradt...
De ilyen a Szellemkutya eleje is... ahogy a galamb repül a város felett arra a fülbemászó, lágyan lüktető d'n'b alapra... és csak repül...

Azt hiszem, ezek most nagyon hülyén hangzottak így... de hát mindig ez történik, ha az ember valami személyeset akar elmesélni...

Fazék

Quote from: RamizTwin Peaks, season 2., 9. epizód ([COLOR="White"]Cooper ügynök elkapja a gyilkost... aztán...[/COLOR])
Úristen... ez a rész teljesen sokkolt...
Most már nem érdekel, hogy Lynch eredetileg ezt nem tervezte bele, vagy hogy a csapatban volt-e még Lynch ennél az epizódnál. Ennek az epizódnak a vége nekem most már örökre ráégett az agyamra, ahogy néhány másik film egyes jelenetei is... olyan iszonyatosan erős hangulatot árasztott, amit rég nem éltem már meg...
Nagyon nyugtalan vagyok... ez kilátástalan...
Nem merek még spoiler-színnel sem leírni semmit, ezt úgysem lehet visszaadni, meg nehogy valaki elolvassa, aki még nem látta...
De ez akkor is hihetetlen volt...
ugye tudod, hogy holnap hozod nekem a sorozatot? :D

szerk: szóval légyszi, kérem szépen :) elég egyelőre az első sorozat :)

Ramiz

Quote from: Fazékugye tudod, hogy holnap hozod nekem a sorozatot? :D
szerk: szóval légyszi, kérem szépen :) elég egyelõre az elsõ sorozat :)
Kiírom dvd-re, az ugye jó?
(Egyébként a Monty Python könyv még nálunk (Raggienél) van, ugye?)

kikuchiyo

Ramiz, te hogy bírod ki, hogy ne nézd meg egybe az egészet?

Én annak idején képtelen voltam abbahagyni (csak a szokásos "mit égeted a villanyt hajnali kettõkor? hozok egy baltát és szétvágom azt a számítógépet!" felszólítás hatására) és egy hét alatt néztem meg.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: RamizKiírom dvd-re, az ugye jó?
(Egyébként a Monty Python könyv még nálunk (Raggienél) van, ugye?)
tökéletes lesz úgy, és igen a könyv még nálatok van, de ha hozol dvd-t, még maradhat :D

Ramiz

Quote from: kikuchiyoRamiz, te hogy bírod ki, hogy ne nézd meg egybe az egészet?

Én annak idején képtelen voltam abbahagyni (csak a szokásos "mit égeted a villanyt hajnali kettőkor? hozok egy baltát és szétvágom azt a számítógépet!" felszólítás hatására) és egy hét alatt néztem meg.
Hát igen, nehéz dolog... De azért újra és újra megerősítem lelkemet, és kényszerítem magam, hogy lassan nézzem. Így tovább tart az Élmény. Gondold el: egy rész után ugyanúgy a hatása alatt vagyok, gondolkodok a fejleményeken és a szereplőkön, fütyörészem a zenéjét, visszafelé táncolok és beszélek stb. ;) , mintha sok részt lenyomtam volna egyben. Egyébként a Monty Python Repülő Cirkusza sorozattal ugyanígy voltam. Jól elnyújtottam, hogy sokáig tartson. :)

Manu

Quote from: RamizHát igen, nehéz dolog... De azért újra és újra megerõsítem lelkemet, és kényszerítem magam, hogy lassan nézzem. Így tovább tart az Élmény. Gondold el: egy rész után ugyanúgy a hatása alatt vagyok, gondolkodok a fejleményeken és a szereplõkön, fütyörészem a zenéjét, visszafelé táncolok és beszélek stb. ;) , mintha sok részt lenyomtam volna egyben. Egyébként a Monty Python Repülõ Cirkusza sorozattal ugyanígy voltam. Jól elnyújtottam, hogy sokáig tartson. :)

Pedig animénél milyen erõsen kardoskodsz az "összevárom, mert nehohy már részenként nézzem" gondolat mellett. :) :D

Bin-Jip (3 iron)

Innen megszerezhetõ avi-ban. Nagyon jó kis film, szerintem a legjobb Kim-Ki Duk, nem is csoda, hogy ezüst oroszlánt nyert Velencében. Azért is nagyszerû ez, mert a rendezõnek semmiféle filmes végzettsége sincs, csak úgy jönnek belõle ezek a dolgok. Legalább ilyen jó filmje a Samaria is, a Tavasz, nyár, õsz...-t én nem szeretem annyira. Ezt írtam róla korábban.

És egy újabb zseniális kóreai film:

Peppermint Candy

Egy férfi öngyilkos lesz a film elején, semmit nem tudunk azonban róla, indítékairól. Innen kezd el visszafelé gönygyölõdni a szál, egyre jobban megvilágítva mindent, egyre közelebbrõl bemutatva a szereplõt, zseniális metafórákat használva, s zseniálisan adagolva az információmorzsákat. Ami engem kikészített, hogy már a legeleje is olyan dráma, mint más film legvége, s ezután csak egyre drámaibb. Filmnézés közben már be sem tudtam fogadni, csak utána kúszott egyre feljebb bennem a történet által belém oltott érzelemköteg. Nagyon gonosz kis film, egyetlen pozitív szereplõvel, aki viszont csak nagyon ritkán tûnik fel. Az is nagyon korrekten van megoldva, ahogy a világ és a hangulatok változnak, visszafelé haladva az idõben húsz hosszú évet. Azt hiszem a kedvenceim közé sorolom ezen alkotást a jövõben, de egyszer mindenképpen meg kell még néznem.

Ramiz

Quote from: ManuPedig animénél milyen erõsen kardoskodsz az "összevárom, mert nehogy már részenként nézzem" gondolat mellett. :) :D
Hát más az, hogyha nézhetnéd, de lassan nézed, mintha nem nézheted... :D
Meg azért kevés anime sorozatot lehet a Twin Peaks-hez hasonlítani. :)

Fazék

Nem tok leállni nem tok leállni...

szóval 2. rész következik, holnap 7-kor kelés legkorábban este 8-ra hazaérés... jájj izé nem tudna valaki egy napot még beilleszteni vasárnap és hétfõ közé? útálom a hétfõket...

Ramiz

Quote from: FazékNem tok leállni nem tok leállni...
szóval 2. rész következik, holnap 7-kor kelés legkorábban este 8-ra hazaérés... jájj izé nem tudna valaki egy napot még beilleszteni vasárnap és hétfő közé? útálom a hétfőket...
:D Szóval tetszik... :tezsvir:
Ki a kedvenced? Neked is Cooper?

Fazék

Quote from: Ramiz:D Szóval tetszik... :tezsvir:
Ki a kedvenced? Neked is Cooper?
Sok átkozottul jó karakter van a sorozatban, de természetesen nálam is Agent Dale Cooper az abszolút nyerő :D

Majd elfelejtettem megemlíteni az isteni zenét! Eszméletlen milyen őrülten nyugodt idegborzoló hangulata van ennek a sorozatnak

Fazék

Már csak 3 rész maradt hátra a meglévõ Twin Peaks-bõl... Ramiz azt hiszem találkoznunk kéne hétközben valamikor... úgy néz ki én is a türelmetlenebb fajtából vagyok sorozatokat illetõen, tõled eltérõen :o

Ramiz

Quote from: FazékMajd elfelejtettem megemlíteni az isteni zenét! Eszméletlen milyen őrülten nyugodt idegborzoló hangulata van ennek a sorozatnak
Ez jó fogalmazás! Ez az, hogy néhány para résznél ahelyett, hogy valami tipikus "rágd a körmöd!" zenét csináltak volna, beraktak valami nyugodt, de sejtetős zenét vagy azt a csettintgetős jazz alapot a lépegető basszussal... nagyon eltalált! Mondom, hogy Angelo Badalamenti :kiraly: ! (Kell az ost? :D )
Ja, én még Audrey-ért voltam oda, és egyre jobban. Cooper helyében néhány résznél máshogy reagáltam volna... de hát én nem vagyok profi, mint ő. :)
De ne reméld, hogy előbb befejezheted a sorozatot, mint én! Úgyhogy csak lassan a testtel! :__devil:

Djinn

Ong Bak

Sztori gagyi, szereplők gagyik, viszont isteni jó akciójelenetek vannak benne!!!!  Csak néztem, mit össze röpködött a gyerek... :3x3: :jee:
Már rég láttam ilyet, szóval nagyon bejött nekem. :)

Twin Peaks-et anno a TV-ben láttam, szóval esélytelen volt gyorsan végignézni. Emlékszem anyám 5 perc után mindig kiment a konyhában valami sürgős dolgot elintézni.. :D
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Kvikveg

Quote from: Ramiz...
(Kell az ost? :D )
...
Nekem kell! :rolleyes: :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Feldin

Quote from: RamizEzt meg kell néznem! :D :lol:

Ez nem csak egy fórum?
nem te láma! mit gondolsz miért mondtam neked??????????
torrent van mindenhez!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

kikuchiyo

Quote from: RamizJa, én még Audrey-ért voltam oda, és egyre jobban. Cooper helyében néhány résznél máshogy reagáltam volna... de hát én nem vagyok profi, mint õ.

Állítólag a Coopert játszó színész azt mondta, hogy [COLOR="LemonChiffon"]nem hajlandó eljátszani azt, hogy összejön Audrey-vel, hiszen egy olyan fókuszált, feddhetetlen, mondhatni tökéletes nyomozó, mint a szerep szerinti Cooper nem fog lefeküdni egy középiskolás lánnyal. Ebben rossz nyelvek szerint közrejátszott az is, hogy akkor éppen egy másik nõi fõszereplõvel járt...[/COLOR]

Különben az (is) zseniális ebben a sorozatban, ahogy ezeket a szappanoperai, majdhogynem Ba*á*ok közt-szintû intrikákat (malom eladása stb.) át tudja alakítani valami nagyon durva, nagyon elborult hangulati elemmé.

@Fazék: hát ha nem szerzed meg a második seasont gyorsan, akkor az elsõ season finale után nagy kínokat fogsz átélni, mert igen durva cliffhangert tettek be (én meg jól writeolom a hungarian languaget).

Djinn

Quote from: Feldinnem te láma! mit gondolsz miért mondtam neked??????????
torrent van mindenhez!
Jéééééééé! Csak most vettem észre, hogy postoltál egy linket. Bocsi, nem figyeltem oda. :o
Köszi! :haha:

Fazék

Quote from: kikuchiyo@Fazék: hát ha nem szerzed meg a második seasont gyorsan, akkor az elsõ season finale után nagy kínokat fogsz átélni, mert igen durva cliffhangert tettek be (én meg jól writeolom a hungarian languaget).
:eeek: no hát akkor ennek már a fele se tréfa! Ramiz érezd magad megfenyítve, amennyiben nem juttatod el hozzám idõben a folytatást :3x3: :D

a zenéje a sorozatnak (1990-es 11 számos album) amúgy már megvan 2 és fél éve és hallgattam is régebben, de azt hiszem ideje újból elõvennem :)

Ramiz

Quote from: kikuchiyo@Fazék: hát ha nem szerzed meg a második seasont gyorsan, akkor az első season finale után nagy kínokat fogsz átélni, mert igen durva cliffhangert tettek be (én meg jól writeolom a hungarian languaget).
:D Amúgy tényleg. Hehe, Zoli, a markomban vagy! :D :__devil: Na jó, tegyétek vasárnapra a meetet és megyek. :)

kikuchiyo: ne érts félre, szerintem se illett volna Cooper jelleméhez. Éppen azért, mert ő nem esendő (ilyen szempontból). Én csak annyit akartam mondani, hogy én viszont az lettem volna. :)
Egyébként jól pofára estem: azt hittem, hogy a II./9.-beli csúcspont után már lassú süllyedés lesz izgalmasságban, erre rögtön a következő részben

[COLOR="LemonChiffon"]Cooper ügynököt több bűncselekménnyel is megvádolják, a szövetséges nyomozó elveszi a fegyverét és a jelvényét...[/COLOR]
:eeek:

Kellett nekem [COLOR="LemonChiffon"]annyira beleélni magam a szerepébe[/COLOR] - alig tudtam elaludni utána... :)
Egyébként szintén ebben a részben [COLOR="LemonChiffon"]visel Cooper kockás flanel inget és vizel egy fa tövébe, amin Lynch annyira kiakadt (főleg az elsőn): "Cooper egyszerűen nem ilyen!" De szerintem nem volt gáz. Erdőbe tüzelni csak nem megy még egy FBI-ügynök sem öltönyben... azon kívül ez azt is kifejezheti, hogy most éppen nem FBI-ügynök, azaz felszabadult a kötöttségek alól[/COLOR].

Beren

Jó móka volt, hozta az elsõ rész fílingjét (az olyan komoly, hogy az már paródia érzés:) ). A francia muksó is szépen pirított (olyan csengõhang nekem is kell!!), a jenkik ismét le lettek rollnizva rendesen, volt sok szép autó (Ferrariiii!!! meg egy szép Audi - nem hiába, német kocsi, magyar jómunkásemberkéz-), látványos (már-már J Chanesen találékony) bunyók (jó néni sajna nem volt:(), hajó, meg repülõ (kutya nem), és uznyetták minden mennyiségben... Csak ajánlani tudom, elvégre flancia (Canal+) filmlõl van szó, tehát azok is megnézhetik, akiknek bebõlzik a szeme az imperialiszta amelikai kapitaliszta filmektõl. (de, ha mál itt taltunk, javaszlom még a Blájen életét is, mint egyszelû kisz levezetészt...:) )
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Ramiz

Quote from: KvikvegNekem kell! :rolleyes: :D
OK. Épp nálam van Lyhis CD-je, amin rajta van, úgyhogy a tiéd! :D

Djinn

Bin-Jip
Mi is megnéztük ezt a zseniális alkotást végre. Egyszerûen varázslatos film!! Engem legalábbis elvarázsolt... :o
Még mindig a hatása alatt vagyok, szerencse, hogy már többen is írtak róla ajánlót és nem kell itt makognom kavargó gondolatokkal a fejelmben. :haha:
Nem is írok semmit, mert úgyis belezavarodnék saját magamba....
A lényeg, hogy aki még nem látta az nézze meg mindenképpen!!!

edit: na, ez egy értelmes post volt... :lazza:

kikuchiyo

Ramiz: persze, igazad van. És csatlakozom hozzád abban is, hogy bizony én sem haboztam volna abban a helyzetben... :hehe:
[SIZE="1"]Mi, ronda öregembereket ábrázoló avatarosok tartsunk össze :)[/SIZE]

És az, hogy a sorozat második felére elkezdett kockás inget és hasonlókat hordani, az annak a jele, hogy mennyire beilleszkedett Twin Peaks életébe, mennyire eggyé vált velük. Hasonlítsd össze a pilot résszel, hogy abban micsoda kontrasztot jelentett a sheriff a maga ingével és kalapjával, és mellette Cooper a makulátlan öltönyében. ("Diane, I'm holding in my hands a small box of chocolate bunnies." :))

Djinn: hirtelen felindulásból csináltam magyar feliratos DVD-t a Bin-Jip-bõl.
Érdekel?

Raggie

Mindkét film egy rendezõtõl származik(akinek most szégyen szemre nem jut ezsembe a neve, de Ramiz mindjárt kisegít). Mindettõnek meg van a maga bája. A filmek belsõ világa nagyon el van találva, olyan sajátos kicsit melankólikus, kicsit modern(egyúttal hagyományos is) kicsit szürrealisztikus. Ezt nevezném meg a két film fõ pozitívumának. Nna meg aztán a nagyon jó helyre berakott számítógépes effektek, párosulva nem kevés (sokszor morbid)humorral elképesztõ hatást kelt. A sztorik mérsékelten bonyolultak, de pörgõsen elõadva ez nem tûnik fel(szinte kapkodod a fejedet a különféle gyorsan egymás után következõ csavaroknál). Egyedül a romantikus szálat jelölném meg, mint akhillesz-sarkot, de ezeket túl lehet élni! :D Egyszóval jó kis filmek!
(a történeteket szándékosan nem mondtam el, de asszem a címekbõl talán sejteni lehet valamicskét :rolleyes: )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Manu

Quote from: kikuchiyoDjinn: hirtelen felindulásból csináltam magyar feliratos DVD-t a Bin-Jip-bõl.
Érdekel?
Engem az érekelne, h mivel csináltad, mert én csak egy nagyon hosszadalmas, macerás módszert ismerek...

Raggie: A Shaolin Soccer DVD 95%-n van, de azt nem tudtam, hogy ugyanaz rendezte, mint a KFH. :lame: Csak Ramiz ajánlása miatt szedtem, de most rápörögtem. :jee:

Raggie

Quote from: ManuRaggie: A Shaolin Soccer DVD 95%-n van, de azt nem tudtam, hogy ugyanaz rendezte, mint a KFH. :lame: Csak Ramiz ajánlása miatt szedtem, de most rápörögtem. :jee:
Helyess! Várom a véleményedet! :)

Edit: Már megvan: Stephen Chow! ;) Jó szórakozást Manu!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"