Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Fazék

eh.
akkor kezdjük:
Quote from: Solid Snake on 2008-08-12, 00:32:06
A negatívabb véleményekkel annyiban értek egyet, hogy valóban eléggé nehézkes követni a történéseket elsőre, annyira szerteágazó a cselekményvezetés
??? mi nem volt számodra érthető első megnézésre a TDK-ból?
Quote from: Solid Snake on 2008-08-12, 00:32:06(Nolantől nem is várhatunk mást, szerintem nincs élő ember, aki a Mementot anno első látásra teljesen megértette)
a Memento-t anno moziban néztem meg, és tetszett az ötlet, a megvalósítás, minden, de speciel én halálra untam magam alatta... azóta se volt erőm még egyszer megnézni. ja és sztem tökéletesen érthető volt elsőre is az egész. ha közben esetleg nem is, de a végére már összeáll minden
Quote from: Solid Snake on 2008-08-12, 00:32:06
Persze nem létezik tökéletesség, így itt is van némi feketeleves: Maggie Gyllenhaal.
[spoiler]Szerencsére Nolan is érezhette, hogy a szerelmi vonal nem passzolhat bele ebbe a sötét hangulatú filmbe, így olyan módon írta ki a karaktert a filmből, hogy történeti szempontból még előnyt is kovácsolt belőle.[/spoiler]
ezt a hülyeséget meg honnan vetted? Maggie Gyllenhall speciel simán eljátszotta volna a karaktert, ha adnak neki egyet az írók, de speciel igencsak mellékszerepet szántak neki, ezzel nem igazán tudott volna más színésznő se mit kezdeni. javaslom nézd meg a Stranger Than Fiction-ben és utána mondd, hogy gyenge a játéka... :rolleyes:

a Keresztapához hasonlítgatással se igazán értek egyet...

Dreamcleaver

Pláne hogy a Keresztapa ANNYiRA nem is jó film!  :rotfl: :rotfl: :rotfl: srsly

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2008-08-12, 01:03:56
nálam sincs a top10 közelében se, de ettől még eléggé erőltetettnek éreztem Solid Snake párhuzamát a két film között :)

Lythis

az imdb-n, meg nemzetközi kritikákban szokás egymáshoz hasonlítgatni őket, gondolom ő is azért teszi.

Fazék

Quote from: Lythis on 2008-08-12, 01:21:46
az imdb-n, meg nemzetközi kritikákban szokás egymáshoz hasonlítgatni őket, gondolom ő is azért teszi.
és egyéb okból is összevetik őket, mint hogy küzdenek az első helyért az imdb-n?
pár fórumos kritikán kívül, nem olvastam semmit se a TDK-ról, szóval erről nem tudtam. így már viszonylag értem az összevetést

Lythis

Quote from: Fazék on 2008-08-12, 01:27:49
Quote from: Lythis on 2008-08-12, 01:21:46
és egyéb okból is összevetik őket, mint hogy küzdenek az első helyért az imdb-n?
pár fórumos kritikán kívül, nem olvastam semmit se a TDK-ról, szóval erről nem tudtam. így már viszonylag értem az összevetést
amennyire én tudom nem. Nekem eszembe se jutott volna összevetni a kettőt mondjuk. Nekem az is újdonság volt, hogy a keresztapa áll az első helyen. (igaz egyszer sem láttam a toplistát, amíg szanaszét nem lett linkelve mindenhol a TDK miatt....).

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-08-12, 01:05:12
nálam sincs a top10 közelében se
Please die. ^^

Dreamcleaver

Quote from: Zsiga on 2008-08-12, 03:30:17
Please die. ^^

Just as planned.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Solid Snake

Quote from: Fazék on 2008-08-12, 00:42:02
mi nem volt számodra érthető első megnézésre a TDK-ból?

[spoiler]Joker helyszíncserélése pl. nem esett le elsőre, így meglepődtem, mikor Batman Harvey Dentet mentette meg.[/spoiler]

a Memento-t anno moziban néztem meg, és tetszett az ötlet, a megvalósítás, minden, de speciel én halálra untam magam alatta... azóta se volt erőm még egyszer megnézni. ja és sztem tökéletesen érthető volt elsőre is az egész. ha közben esetleg nem is, de a végére már összeáll minden

Történeti szempontból valóban, viszont sok kérdés merülhet fel.
[spoiler]Létezik-e Sammy Jankins? Lenny lenne Sammy Jankins? Lenny miatt halt meg a feleség? Honnan szerzett tudomást Lenny az állapota létezéséről, ha negyedóránként mindent elfelejt?[/spoiler]

Maggie Gyllenhall speciel simán eljátszotta volna a karaktert, ha adnak neki egyet az írók, de speciel igencsak mellékszerepet szántak neki, ezzel nem igazán tudott volna más színésznő se mit kezdeni. javaslom nézd meg a Stranger Than Fiction-ben és utána mondd, hogy gyenge a játéka... :rolleyes:

Ebben egyetértünk. Nekem sem magával a színésznővel volt bajom, hanem a karakterrel. Azt pedig egy szóval nem mondtam, hogy gyenge a játéka... Stranger Than Fiction-t láttam, ott tényleg jól játszotta a szerepét.

a Keresztapához hasonlítgatással se igazán értek egyet...

Ha megnézed, akkor mindkét film témája majdhogynem megegyezik: egy tisztességes ember bukása. Plusz a morális mondanivalók kibontása, ami nem szájbarágósan történik. Ez egy másik kor, más kívánalmakkal (ráadásul Batman ugye képregény-, nem pedig regényalak), azonban észlelhető egyfajta párhuzam (és ezt egyáltalán nem azért mondom, mert imdb, külföldi fórum, stb.).

Solid Snake

Az ördög ügyvédje

Hosszú időtartammal, unalmas kezdéssel, frenetikus és hátborzongató momentumokat tartalmazó folytatással, rendkívül elcseszett befejezéssel rendelkező film, mely Keanu Reeves meglepően jó és Al Pacino ördögi alakításával díszített (valamint Connie Nielsen is igencsak kívánatos  :__devil:).

7/10

Ramiz

Quote from: Solid Snake on 2008-08-12, 10:42:14Ha megnézed, akkor mindkét film témája majdhogynem megegyezik: egy tisztességes ember bukása.

Nem olyan tisztességes egyikük sem. Maximum annyi a párhuzam, hogy a hatalom mindkettőben korrumpálja a főhőst, aki a végén magára marad.

Nekem négy dolog nem tetszett a filmben:
- a hossza (apróságnak tűnik, pedig legalább olyan kézenfekvő és amatőr hiba, mint mondjuk a túlsózás a konyhaművészetben),
- a túlzottan egyértelműen artikulált (ha úgy tetszik, szájarágott), ráadásul nem is mindig logikus erkölcsi problémái-fordulatai (az utolsó fél órát hihetetlenül túlbeszélik, a "két hajó döntése" még a valóságban is illogikus volna, nemhogy a film wannabe-darkos világában, Kétarc elvadulása igencsak sematikus, Batman film végi döntése és a "sötét lovag" kifejezés kimondása pedig kifejezetten kínos volt),
- Jokert egy kicsit megfoghatatlan, absztrakt figurának állították be (a No Country-s Chigurh-ra emlékeztetve), ami engem kifejezetten zavart (oké, hogy a semmiből jött és lazán játszott a gengszterfőnökökkel, de valahogy túl hirtelen a zsebében volt az EGÉSZ város... olyan, mintha valaki hirtelen belekeverte volna a Harcosok Klubjának legvégét a Dark Knight scriptjébe), valamint hogy
- másodjára is sikerült egy szerencsétlen és még csak nem is túl csinos női karaktert alkotni Batman mellé (de mivel ez személyes vélemény és nem is kulcsponti kérdés, ezért ezt csak megjegyeztem).

Heath Ledger viszont egyszerűen hihetetlen Jokert alakít, a vallatós jelenetnél majdnem beszartam, olyan jó a hangulata.

Közepesnél erősebb, tökéletesnek messze nem tökéletes. Ja és kár volt a médiahackért, nem mondom, hogy szentírás az imdb és minden pontozás teljesen hiteles, de azért jó volt eddig a Keresztapát, a világ valaha készült legjobb filmjeinek egyikét látni a toplistája tetején. (Amúgy most már csak harmadik a Batman, a Keresztapa pedig második.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Cloud

Na visszatértem.

Annyian dicsértétek már a  Sötét lovagot, hogy úgy döntöttem hétvégén én  is megnézem. Begins nagyon bejött,nagyon úgy néz ki hogy DK jobb mint ez.
Meglátjuk.  :szemuveges:

Nakedape

The Dark Knight

részletes kritika: . vannak benne jo reszek, teny. joker jo, maszkmester és szövegírók miatt is ám. batmen hangja vicces. a sin city jobb
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Dreamcleaver

Quote from: Nakedape on 2008-08-12, 21:48:15
The Dark Knight

részletes kritika: . vannak benne jo reszek, teny. joker jo, maszkmester és szövegírók miatt is ám. batmen hangja vicces. a sin city jobb

Batman hangja viccesebb, mint a Keresztapáé?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Fazék

Please die. ^^
nagyon jól elkészített film, de speciel nekem a maffiás filmek kimaradtak fiatalkori éveimből. se sebhelyesarcú, se keresztapa, se mittoménmégmi. A sebhelyesarcút máig se láttam, keresztapa filmeket pár éve megnéztem, tényleg nagyon jók, de top10-be nem került be nálam és a Sopranos is teljesen hidegen hagy (ráadásul be sem akart ugrani a sorozat címe, rá kellett keresnem imdb-n a Joey sorozaton keresztül, mert emlékeztem, hogy az a nő mindkettőben játszott :haha:)  . ez van :)

Ramiz

Quote from: Fazék on 2008-08-12, 21:52:14
Please die. ^^
nagyon jól elkészített film, de speciel nekem a maffiás filmek kimaradtak fiatalkori éveimből. se sebhelyesarcú, se keresztapa, se mittoménmégmi. A sebhelyesarcút máig se láttam, keresztapa filmeket pár éve megnéztem, tényleg nagyon jók, de top10-be nem került be nálam és a Sopranos is teljesen hidegen hagy (ráadásul be sem akart ugrani a sorozat címe, rá kellett keresnem imdb-n a Joey sorozaton keresztül, mert emlékeztem, hogy az a nő mindkettőben játszott :haha:)  . ez van :)

Az a film nem azért tökéletes, mert maffiás és mert tele van tökös jelenetekkel. Az csak a hab a tortán (meg a cseresznyék). :D De azért please don't die.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Dreamcleaver

Doomsday

28 Days Later meets Mad Max.
Non-stop action + Post-Apocalyptic goodness. Also sexy punk babes and medieval warriors in rusty armor.
The story is not bad either.
What else you need for EPIC?
8/10

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Member

Azért vicces, hogy igazából csak a 86-os első széria tudott valamit, aztán átment rókabőrnyúzásba és idétlenkedésbe. Ráadásul a casting sem éppen hű a sorozathoz. Már csak az érdekel, hogy ki a tököm az a Mai?

teraflare

Quote from: Member on 2008-08-14, 14:57:38
Már csak az érdekel, hogy ki a tököm az a Mai?
Pilaf egyik asszisztenshe. Volt a róka Shu és a lány Mai.

Member

Ahhhh? Ő miért is fontos annyira? :eek: Annak szerintem tiszta keleteurópai fílingje volt és csak lövöldözött, nem távolkeleti.

teraflare

Quote from: Member on 2008-08-14, 15:03:29
Ő miért is fontos annyira?
Mert biztos a rendező unokahúga.  :D

Dreamcleaver

Hellboy 2: Nekem nagyon bejött a látványvilága filmnek. Tetszett ez az emberi világ-fantasy világ párhuzam megspékelve szuperhősökkel. A színészi játék nem valami nagy cucc, de vannak látványos és szépen megkoreografált csaták és egy-két jó poén. Egyszer érdemes megnézni. 7,5/10

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Solid Snake

Dracula (1992)

Hatalmas csalódás. Nem volt szerencsém az eredeti regényhez, így nem tudom, hogy Coppola mennyire volt hű, de ez a film unalmas, a szerelmi szál nevetséges, pedig szegény Gary Oldman próbálkozik. Komolyan mondom, a Drakula halott és élvezi felülmúlja ezt, pedig az paródia. Az Interjú a vámpírral marad a kedvenc, nincs mese.

Ja, Monica Belucci félmeztelenkedik. Talán ezért érdemes belekukkantani.

4/10

Lythis

Quote from: Solid Snake on 2008-08-15, 00:00:46
Dracula (1992)

Hatalmas csalódás. Nem volt szerencsém az eredeti regényhez, így nem tudom, hogy Coppola mennyire volt hű, de ez a film unalmas, a szerelmi szál nevetséges, pedig szegény Gary Oldman próbálkozik. Komolyan mondom, a Drakula halott és élvezi felülmúlja ezt, pedig az paródia. Az Interjú a vámpírral marad a kedvenc, nincs mese.

Ja, Monica Belucci félmeztelenkedik. Talán ezért érdemes belekukkantani.

4/10

spoiler: ha az eredeti Bram Stoker féle Dracula-hoz leginkább hű, annak az atmoszféráját leginkább magáénak tudó filmadaptációt szeretnél, akkor ott az általad is említett Drakula - Halott és Élvezi. Az összes többi még csak a közelében sincs annak. Ez azért kicsit nevetséges, de értékelem benne a humort :)
(p.s.: Anne Rice univerzumát ha kérhetem, akkor ne mossuk össze a Drakula filmekkel. Ok, h mindkettő vámpírosdi, de itt gyak ki is lőtted a lényegi hasonlóságokat.)

Solid Snake

Quote from: Lythis on 2008-08-15, 00:06:46
(p.s.: Anne Rice univerzumát ha kérhetem, akkor ne mossuk össze a Drakula filmekkel. Ok, h mindkettő vámpírosdi, de itt gyak ki is lőtted a lényegi hasonlóságokat.)

Nem vetettem össze. Csupán tényként írtam le, hogy nálam az abszolút vámpírfilm az Interjú a vámpírral. ;)

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2008-08-14, 03:34:40
Doomsday

Non-stop action + Post-Apocalyptic goodness. Also sexy punk babes and medieval warriors in rusty armor.
8/10
inkább 6/10, vagy még inkább 5.5/10
sztem ahol lehetett elszúrta Neil Marshall ezt a filmet. sajnos :(
pedig a Dog Soldiers az egyik kedvenc farkasemberes filmem, a Descent meg végülis egy egész jó borzongató film lett, de most túl nagy fába vágta a fejszéjét. főszereplőket se igazán sikerült eltalálnia, sok irányba küld restecpa-t, pl igencsak sokat kacsint az Escape From New York irányába, meg a már említett Mad Max felé is, de mégse áll össze a film egy koherens egésszé. Pedig én nagyon drukkoltam neki, de már az előzetesekből gyanús volt, hogy ez nem lesz az igazi. Egyszeri látványfilmnek megteszi, illetve, ha egyetlen elődjét sem láttad, akkor talán látszati eredetiséggel is szolgálhat, de számomra ez kevés.

Lythis

Quote from: Solid Snake on 2008-08-15, 00:12:52
Quote from: Lythis on 2008-08-15, 00:06:46

Nem vetettem össze. Csupán tényként írtam le, hogy nálam az abszolút vámpírfilm az Interjú a vámpírral. ;)
:) Nekem is az egyik kedvencem.
  Egyébként én azért még reménykedem, hátha akad valaki aki képes egy NORMÁLIS (minimum Interjú a Vámpírral szintű) adaptációt hegeszteni a Lestat-ból :)

Dreamcleaver

Quote from: Fazék on 2008-08-15, 00:13:30
Quote from: Dreamcleaver on 2008-08-14, 03:34:40
Doomsday

8/10
inkább 6/10, vagy még inkább 5.5/10
sztem ahol lehetett elszúrta Neil Marshall ezt a filmet. sajnos :(
pedig a Dog Soldiers az egyik kedvenc farkasemberes filmem, a Descent meg végülis egy egész jó borzongató film lett, de most túl nagy fába vágta a fejszéjét. főszereplőket se igazán sikerült eltalálnia, sok irányba küld restecpa-t, pl igencsak sokat kacsint az Escape From New York irányába, meg a már említett Mad Max felé is, de mégse áll össze a film egy koherens egésszé. Pedig én nagyon drukkoltam neki, de már az előzetesekből gyanús volt, hogy ez nem lesz az igazi. Egyszeri látványfilmnek megteszi, illetve, ha egyetlen elődjét sem láttad, akkor talán látszati eredetiséggel is szolgálhat, de számomra ez kevés.

Nem értek veled egyet. Sztem egy nagyon jól összerakott kis film, amely az elejétől a végéig fenn tudta tartani az érdeklődésemet. Sztem elég jól nyújtja azt (mégha nem is tökéletesen), amit a műfajtól el lehet várni. Sőt...nagyon jól jönne neki egy folytatás.  :D

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Zen

Ha már vámpírfilmek: Vámpír Brooklynban anyone?  :D
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1