Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Cloud

Mummy  3



Nekem tetszett.  Végig lekötött.  Néhány részen tök  jót röhögtem. Jet Li meg rulez.....

chilip

Quote from: Cloud on 2008-08-01, 11:31:22
Mummy  3



Nekem tetszett.  Végig lekötött.  Néhány részen tök  jót röhögtem. Jet Li meg rulez.....

blasphemy!!! :D mindenesetre nekem nagy csalódás volt, bár én is felnevettem néhány helyen (mikor jonny-t lehányta a jakk :D ) de a poénok többsége lapos volt....

Makos

Ezen a héten volt időm filmet lesni:

Hitman:

Nekem nagyon tetszett...megvolt benne a játékélmény is :D
Sztorija tetszett...esetleg annyi hiba van benne, hogy nekem rövidnek tűnt :muhahah:

10/10

Legenda vagyok:

Resident Evil copy :/

Egyszer nézhető....
Unalmas, bár volt benne pár ilyesztőbb jelenet... (najó volt egy oan aminél eléggé megijedtem). De lényeg ugyanaz mint a RE-ben...gonosz zombik mindenhol....alig élték túl páran, stb....
Jó poénok azért voltak...dehát Will Smith :muhahah:

10/6

Solid Snake

Felon (2008)

Meglepően remek hangulatú börtönös film.  :jee:
Most lusta vagyok többet írni, így ezt a kritikát olvassa el, aki kíváncsi rá.

9/10

Cloud

Hancock


Humoros,látványos de sajna a film második felét túl komolyra vették.Mindezek ellenére tetszett...

7/10


Kung-fu Panda



Ez nagyon kész.Egyedül talán a Wall-E az amin többet röhögtem mint ezen a filmen. Nagyon állat benne a Panda. Mindenkinek látnia kell...

Nálam 10/10


Wanted


Na végre én is megleshettem eme remeket, hála annak h. végre van dvdrip belőle...
Nu. Egy jó kis akciófilmre vágytam és igazából megkaptam amit akartam. Ez a film bővelkedik akciójelenetekben az tuti. A végén a fordulatra pedig csak úgy lestem...Jolie kisasszony meg. Hmm...
Jöhet a 2. rész. Élveztem nagyon..

9/10 nálam.

Pr3d4k1ng

Ghost Rider
Tegnap volt a HBO-n.
Egyszer is sokk megnézni,  :falba:,
Amikor a rider szembeszáll a szökevény démonokkal akkor azt hittem lesz valami kis akció de semmi 1 démon 1 perc  :gyagya: vezér elleni csata meg kb. volt 3 perc. Belelő aztán a szemébe néz és ennyi.
Hiába Nicolas Cage ez a film ......

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Lythis

Akkor már álljunk sorba szépen: Múmia 3

Ha röviden és tömören akarnám összegezni, akkor talán mondhatnám azt is, hogy a filmnek egyetlen nagy hibája van: nem a plakátot vetítik.
Sorolhatnám a hibáit, hogy miért nem hozza az előző kettő színvonalát, de felesleges lenne, a lényeget úgyis leírták előttem. Egyszerűen már nincs benne SEMMI, üres. Talán még az is jobb folytatás lett volna, ha harmadszor is előrángatják Imhotep-et.
De talán az a legroszabb, hogy ebben is lett volna potenciál. Mármint abban, ha most átmászunk Egyiptomból máshova, és más kultúrák múmiáival is kergetőzünk egy sort...
Meg lehetett ezt volna csinálni sárkánnyáváltozó űbermágus terrakottacsászár, és halhatatlan kínai wuhsziahősnő és gyökér családi drámázás nélkül is, és akkor nagyságrendekkel élvezhetőbb lett volna. És akkor még nem is tértünk ki arra, hogy "jajj a lányom halhatatlan, és ezért nem pasizhat, de most hogy le akarjuk győzni a főgenyát JÓL FELÁLDOZOM ÉRTE A HALHATATLANSÁGÁT, és akkor nyugiban kavarhat az előző két rész főhősének a gyerekével anélkül, hogy orbitális Hegylakó ripoff lenne" subplotra, amin szabályosan a fejemet fogtam....
És a homokviharból, vízfalból, múmiaporból kirajzolódó arcokból elegem van. Elhiszem, hogy az első részben marha nagy durranás volt, hogy mekora CG effekt. Azt is elhiszem, hogy elő kellett húzni a másodikban is, merthogy most vízzel játszuk el ugyanezt, és az nehezebb, és megint mekkora CG zsenik vagyunk. De a harmadikba mi a fenének kellett beleerőltetni már megint? Jó, legalább nem a lavinába vájtak bele egy pofát...sovány vígasz...
És a lovakkal széttépetett hősszerelmes tábornoknak hogyhogy csak egy karja hiányzik?
Önmagában egy gyerekeknek szánt kalandfilmnek elment volna, egy olyannak, amire a boldog családok viszik a 8éves kölykeiket hétvégén, hogy addig se doom-ozzanak, de egy Múmia trilógia harmadik részeként viszont elég minősíthetetlen. (a.k.a. SZAR)
Persze a nép így is kajolni fogja, mert ugye 2008, kínai olimpia, whatnot....

Rounin


Lythis

Quote from: Rounin on 2008-08-06, 04:35:19
Quote from: Lythis on 2008-08-06, 04:31:42

sárkány


*drool*
no valkyres tho.. sry... and it's not even situated in the norselands...

Fazék

The Dark Knight

Nem akarok hosszú értékelést írni, nem is szeretek. marhajó film volt, ezt meg kell hagyni.
de valahogy sajnos nem az elsőt múlta fölül számomra, hanem kicsit csupán elhomályosította.

majd ha kijött dvd-n, megnézem még egyszer itthon, hátha csak rossz passzban néztem meg.


[spoiler=csak film után szabad elolvasni]Kétarc halálát a vásznon senki sem ellenőrizte, lazán el tudom képzelni, hogy visszatér a következő részben. (útáltam is hogy ilyen béna klisés megoldáshoz folyamodnak a túlélésével, hogy azért éli túl, mert nem ellenőrzik...)
jó persze volt a temetés meg minden, szóval lehet hogy tényleg meghalt, de érzésem szerint kicsit nyitottan hagyták az ügyet, hogy meglegyen a lehetőségük
Rachel viszont meghalt. slussz passz.[/spoiler]

Heath Ledger-ért nagy kár. kár hogy nem fog tudni visszatérni Joker szerepében. és a készítők azt hiszem helyesen döntenek, amikor teljesen elvetik a karaktert, mert jelenleg úgy érzem senki sem pótolhatja Ledger-t, ezt nem lehet überelni.

kedves szcientológushülye Katie Holmes-t igencsak útálom, Maggie Gyllenhall-t kedvelem mint színésznőt (a Stranger Than Fiction-ben egyenesen imádtam), szóval amikor azt mondom, hogy sztem mégiscsak jobb volt Rachel-ként az előbbi, akkor az talán jelent vmit... sajnos ami időt a vásznon töltött Maggie, igencsak szürkére sikeredett a karaktere. sztem.

szóval film volt a javából, de mégis úgy jöttem ki a moziból, hogy nem éreztem 8-8.5/10-nél többre méltónak.
didn't live up to the hype...

chilip

én is megnéztem ezt a csodát  :jee: nagyon jó volt. nem tudok mit kifogásolni rajta.

Pr3d4k1ng

#5471
Batman: Sötét Lovag:

Nagyon jó film de a Heath Ledger joker szvsz nem alkotott olyat amitől hátasd dobnék meg ez a jobb mint Jack Nicholson ezt így nem állítanám. Ettől eltekitve baromi jó film volt hangulatos, látványos.
Ezt látni kell!!!

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Próféta

Sötét huszár (The Dark Knight, 2008)

Ünnepélyesen bejelenteném, hogy szerintem nem ez volt minden idők legjobb filmje.
Ledgert sem kell ezért a játékáért szentté avatni. A szerep se teljesen oké, elég jó villain volt, de mintha közben elfelejtett volna joker lenni.
De szépen össze van rakva azért a flikk, igencsak tetszett. A vége felé van egy számomra követhetetlen akciójelenet (toronyházas-kommandósos), illetve Kétarc átalakulása kicsit elnagyolt volt benne, ugyanakkor pár elem meg pozitív irányba húzza a mérleget, pl. a néger csákó a hajón  :Kiraly:

Slaughter is the best medicine!


Randal

Transformers

Oké, nem mostani a film, de most jutottam el addig, hogy meg merjem nézni.
Megpróbálom kétféle nézetből értékelni a filmet, abból kifolyólag, hogy szeretem a Transformers univerzumot, és tudom azt, hogy nem lehet teljesen átültetni filmre.
Kezdjük az elsővel: rajongói szmpontból: nincsenek rá szavak, hogy ez mekkora egy rakás ****, jobban mint a Pocokember. Na, de majd bővebben.

Ha csak magát a filmet nézném, azt mondanám, hogy van benne ötlet, lehetőség és minden, viszont a kihasználtsága nulla. Lineáris az egész, semmi váratlan fordulat nincs benne. Klisékből lett összepakolva:
-Lúzer gyerekbe beleszeret a bombacsaj
-Lúzer gyerek idióta szülei és persze lúzerke szexuális szokásai stb.
-Vicces feka gyerekek
-Idióta titkos szervezet vezető
-Eyecandy szöszike, csakhogy benne legyen
- stb.

Ha a lúzerség mértékét csökkentik és picikét komolyabbra veszik a filmet, nem ilyen SW1 szintre, akkor azt hiszem, hogy nem fanyalogtam volna a filmen. Az akciók kevesek voltak és szinte semmit se értek.
A kikacsintások a rajongók felé tetszettek, de talán ennyi volt a film pozitívuma. Igazság szerint fikázhatnám sorra az egyes jelenetek értelmetlenségét, ostobaságát, meg ilyesmiket, de nincs értelme.

Nem egy full Transformers adaptációt vártam, de ez még a Pókember szintjét se üti meg.

Solid Snake

#5474
The Dark Knight

Eddig az egyetlen olyan film, amit kétszer néztem meg moziban. Mert megérte. Igazából nehéz elfogultság nélkül véleményt formálnom. Annyi bizonyos, hogy nem csalódtam. Jött, látott, győzött. A negatívabb véleményekkel annyiban értek egyet, hogy valóban eléggé nehézkes követni a történéseket elsőre, annyira szerteágazó a cselekményvezetés (Nolantől nem is várhatunk mást, szerintem nincs élő ember, aki a Mementot anno első látásra teljesen megértette), azonban a második megtekintés során már jobban oda tudtam figyelni a részletekre, némi fórumszörfözés után pedig már világossá váltak a dolgok. Mert ez bizony olyan film, ami nem nézi az embert hülyének, nem magyarázza meg a dolgokat Móricka szintű módon. Komoly dolgokkal operál, a párbeszédeknek mögöttes tartalmuk, súlyuk van, amiket az idő és a többszöri megtekintések fognak majd klasszicizálni.

Arra is panaszkodtak sokan, hogy nem annyira összeszedett és karakterorientált, mint a Begins. Nos, az eredettörténet volt. A folytatásnál azonban már ténylegesen Gotham átalakulási kísérletére kerülhetett a hangsúly. Az különösen tetszett, hogy ezt úgy sikerült bemutatni, hogy magát a főhőst látszólagosan háttérbe szorították. Ha jobban megnézzük, akkor az igazi főszereplő most Harvey Dent volt, az ő felemelkedésén, fénykorán, tragikus bukásán volt a történet hangsúlya (megjegyzem, hogy Aaron Eckhartban kellemesen csalódtam, a trailerekben eléggé irritáló volt, azonban a filmben pazarul meghálálta a szerepet).

Ami pedig a film legerősebb pontja: Joker. Szándékosan nem mondom azt, hogy "Heath Ledger játéka", mivel akkor valamilyen szinten hazudnék. Ez nem alakítás. Amit Ledger a karakterrel művelt, az azonosulás. Egy pillanatig nem jutott eszembe a színészi énje, végig Jokert láttam benne, a tényleges, valódi pszichopata bohócot. Káprázatos, amit az asztalra tett tragikus halála előtt.

Amiken még eldobtam az agyam:
[spoiler]

  • a bankrablás nyitány
  • Lau elrablása Hongkongból
  • a Batpod "létrehozása"
  • a "denevérlátás"
[/spoiler]

Persze nem létezik tökéletesség, így itt is van némi feketeleves: Maggie Gyllenhaal.
[spoiler]Szerencsére Nolan is érezhette, hogy a szerelmi vonal nem passzolhat bele ebbe a sötét hangulatú filmbe, így olyan módon írta ki a karaktert a filmből, hogy történeti szempontból még előnyt is kovácsolt belőle.[/spoiler]

Kevin Smith mondta, hogy a The Dark Knight a képregényfilmek Keresztapa II-je. Ezzel olyan módon értek egyet, hogy a TDK (valamint az eddigi Nolan-féle Batman-univerzum) a modernkori Keresztapa, az ellentétes oldal (igazságszolgáltatás) szemszögéből nézve.

10/10

Fazék

#5475
eh.
akkor kezdjük:
Quote from: Solid Snake on 2008-08-12, 00:32:06
A negatívabb véleményekkel annyiban értek egyet, hogy valóban eléggé nehézkes követni a történéseket elsőre, annyira szerteágazó a cselekményvezetés
??? mi nem volt számodra érthető első megnézésre a TDK-ból?
Quote from: Solid Snake on 2008-08-12, 00:32:06(Nolantől nem is várhatunk mást, szerintem nincs élő ember, aki a Mementot anno első látásra teljesen megértette)
a Memento-t anno moziban néztem meg, és tetszett az ötlet, a megvalósítás, minden, de speciel én halálra untam magam alatta... azóta se volt erőm még egyszer megnézni. ja és sztem tökéletesen érthető volt elsőre is az egész. ha közben esetleg nem is, de a végére már összeáll minden
Quote from: Solid Snake on 2008-08-12, 00:32:06
Persze nem létezik tökéletesség, így itt is van némi feketeleves: Maggie Gyllenhaal.
[spoiler]Szerencsére Nolan is érezhette, hogy a szerelmi vonal nem passzolhat bele ebbe a sötét hangulatú filmbe, így olyan módon írta ki a karaktert a filmből, hogy történeti szempontból még előnyt is kovácsolt belőle.[/spoiler]
ezt a hülyeséget meg honnan vetted? Maggie Gyllenhall speciel simán eljátszotta volna a karaktert, ha adnak neki egyet az írók, de speciel igencsak mellékszerepet szántak neki, ezzel nem igazán tudott volna más színésznő se mit kezdeni. javaslom nézd meg a Stranger Than Fiction-ben és utána mondd, hogy gyenge a játéka... :rolleyes:

a Keresztapához hasonlítgatással se igazán értek egyet...

Dreamcleaver

Pláne hogy a Keresztapa ANNYiRA nem is jó film!  :rotfl: :rotfl: :rotfl: srsly

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2008-08-12, 01:03:56
Pláne hogy a Keresztapa ANNYiRA nem is jó film!  :rotfl: :rotfl: :rotfl: srsly
nálam sincs a top10 közelében se, de ettől még eléggé erőltetettnek éreztem Solid Snake párhuzamát a két film között :)

Lythis

az imdb-n, meg nemzetközi kritikákban szokás egymáshoz hasonlítgatni őket, gondolom ő is azért teszi.

Fazék

Quote from: Lythis on 2008-08-12, 01:21:46
az imdb-n, meg nemzetközi kritikákban szokás egymáshoz hasonlítgatni őket, gondolom ő is azért teszi.
és egyéb okból is összevetik őket, mint hogy küzdenek az első helyért az imdb-n?
pár fórumos kritikán kívül, nem olvastam semmit se a TDK-ról, szóval erről nem tudtam. így már viszonylag értem az összevetést

Lythis

Quote from: Fazék on 2008-08-12, 01:27:49
Quote from: Lythis on 2008-08-12, 01:21:46
az imdb-n, meg nemzetközi kritikákban szokás egymáshoz hasonlítgatni őket, gondolom ő is azért teszi.
és egyéb okból is összevetik őket, mint hogy küzdenek az első helyért az imdb-n?
pár fórumos kritikán kívül, nem olvastam semmit se a TDK-ról, szóval erről nem tudtam. így már viszonylag értem az összevetést
amennyire én tudom nem. Nekem eszembe se jutott volna összevetni a kettőt mondjuk. Nekem az is újdonság volt, hogy a keresztapa áll az első helyen. (igaz egyszer sem láttam a toplistát, amíg szanaszét nem lett linkelve mindenhol a TDK miatt....).

Zsiga

Quote from: Dreamcleaver on 2008-08-12, 01:03:56
Pláne hogy a Keresztapa ANNYiRA nem is jó film!  :rotfl: :rotfl: :rotfl: srsly
Quote from: Fazék on 2008-08-12, 01:05:12
nálam sincs a top10 közelében se
Please die. ^^

Dreamcleaver

Quote from: Zsiga on 2008-08-12, 03:30:17
Quote from: Dreamcleaver on 2008-08-12, 01:03:56
Pláne hogy a Keresztapa ANNYiRA nem is jó film!  :rotfl: :rotfl: :rotfl: srsly
Quote from: Fazék on 2008-08-12, 01:05:12
nálam sincs a top10 közelében se
Please die. ^^

Just as planned.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Solid Snake

Quote from: Fazék on 2008-08-12, 00:42:02
mi nem volt számodra érthető első megnézésre a TDK-ból?

[spoiler]Joker helyszíncserélése pl. nem esett le elsőre, így meglepődtem, mikor Batman Harvey Dentet mentette meg.[/spoiler]

Quote from: Fazék on 2008-08-12, 00:42:02
a Memento-t anno moziban néztem meg, és tetszett az ötlet, a megvalósítás, minden, de speciel én halálra untam magam alatta... azóta se volt erőm még egyszer megnézni. ja és sztem tökéletesen érthető volt elsőre is az egész. ha közben esetleg nem is, de a végére már összeáll minden

Történeti szempontból valóban, viszont sok kérdés merülhet fel.
[spoiler]Létezik-e Sammy Jankins? Lenny lenne Sammy Jankins? Lenny miatt halt meg a feleség? Honnan szerzett tudomást Lenny az állapota létezéséről, ha negyedóránként mindent elfelejt?[/spoiler]

Quote from: Fazék on 2008-08-12, 00:42:02
Maggie Gyllenhall speciel simán eljátszotta volna a karaktert, ha adnak neki egyet az írók, de speciel igencsak mellékszerepet szántak neki, ezzel nem igazán tudott volna más színésznő se mit kezdeni. javaslom nézd meg a Stranger Than Fiction-ben és utána mondd, hogy gyenge a játéka... :rolleyes:

Ebben egyetértünk. Nekem sem magával a színésznővel volt bajom, hanem a karakterrel. Azt pedig egy szóval nem mondtam, hogy gyenge a játéka... Stranger Than Fiction-t láttam, ott tényleg jól játszotta a szerepét.

Quote from: Fazék on 2008-08-12, 00:42:02
a Keresztapához hasonlítgatással se igazán értek egyet...

Ha megnézed, akkor mindkét film témája majdhogynem megegyezik: egy tisztességes ember bukása. Plusz a morális mondanivalók kibontása, ami nem szájbarágósan történik. Ez egy másik kor, más kívánalmakkal (ráadásul Batman ugye képregény-, nem pedig regényalak), azonban észlelhető egyfajta párhuzam (és ezt egyáltalán nem azért mondom, mert imdb, külföldi fórum, stb.).

Solid Snake

Az ördög ügyvédje

Hosszú időtartammal, unalmas kezdéssel, frenetikus és hátborzongató momentumokat tartalmazó folytatással, rendkívül elcseszett befejezéssel rendelkező film, mely Keanu Reeves meglepően jó és Al Pacino ördögi alakításával díszített (valamint Connie Nielsen is igencsak kívánatos  :__devil:).

7/10

Ramiz

Quote from: Solid Snake on 2008-08-12, 10:42:14Ha megnézed, akkor mindkét film témája majdhogynem megegyezik: egy tisztességes ember bukása.

Nem olyan tisztességes egyikük sem. Maximum annyi a párhuzam, hogy a hatalom mindkettőben korrumpálja a főhőst, aki a végén magára marad.

Nekem négy dolog nem tetszett a filmben:
- a hossza (apróságnak tűnik, pedig legalább olyan kézenfekvő és amatőr hiba, mint mondjuk a túlsózás a konyhaművészetben),
- a túlzottan egyértelműen artikulált (ha úgy tetszik, szájarágott), ráadásul nem is mindig logikus erkölcsi problémái-fordulatai (az utolsó fél órát hihetetlenül túlbeszélik, a "két hajó döntése" még a valóságban is illogikus volna, nemhogy a film wannabe-darkos világában, Kétarc elvadulása igencsak sematikus, Batman film végi döntése és a "sötét lovag" kifejezés kimondása pedig kifejezetten kínos volt),
- Jokert egy kicsit megfoghatatlan, absztrakt figurának állították be (a No Country-s Chigurh-ra emlékeztetve), ami engem kifejezetten zavart (oké, hogy a semmiből jött és lazán játszott a gengszterfőnökökkel, de valahogy túl hirtelen a zsebében volt az EGÉSZ város... olyan, mintha valaki hirtelen belekeverte volna a Harcosok Klubjának legvégét a Dark Knight scriptjébe), valamint hogy
- másodjára is sikerült egy szerencsétlen és még csak nem is túl csinos női karaktert alkotni Batman mellé (de mivel ez személyes vélemény és nem is kulcsponti kérdés, ezért ezt csak megjegyeztem).

Heath Ledger viszont egyszerűen hihetetlen Jokert alakít, a vallatós jelenetnél majdnem beszartam, olyan jó a hangulata.


Közepesnél erősebb, tökéletesnek messze nem tökéletes. Ja és kár volt a médiahackért, nem mondom, hogy szentírás az imdb és minden pontozás teljesen hiteles, de azért jó volt eddig a Keresztapát, a világ valaha készült legjobb filmjeinek egyikét látni a toplistája tetején. (Amúgy most már csak harmadik a Batman, a Keresztapa pedig második.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Cloud

Na visszatértem.

Annyian dicsértétek már a  Sötét lovagot, hogy úgy döntöttem hétvégén én  is megnézem. Begins nagyon bejött,nagyon úgy néz ki hogy DK jobb mint ez.
Meglátjuk.  :szemuveges:

Nakedape

The Dark Knight

részletes kritika: . vannak benne jo reszek, teny. joker jo, maszkmester és szövegírók miatt is ám. batmen hangja vicces. a sin city jobb
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Dreamcleaver

Quote from: Nakedape on 2008-08-12, 21:48:15
The Dark Knight

részletes kritika: . vannak benne jo reszek, teny. joker jo, maszkmester és szövegírók miatt is ám. batmen hangja vicces. a sin city jobb

Batman hangja viccesebb, mint a Keresztapáé?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

Quote from: Zsiga on 2008-08-12, 03:30:17
Quote from: Fazék on 2008-08-12, 01:05:12
nálam sincs a top10 közelében se
Please die. ^^
nagyon jól elkészített film, de speciel nekem a maffiás filmek kimaradtak fiatalkori éveimből. se sebhelyesarcú, se keresztapa, se mittoménmégmi. A sebhelyesarcút máig se láttam, keresztapa filmeket pár éve megnéztem, tényleg nagyon jók, de top10-be nem került be nálam és a Sopranos is teljesen hidegen hagy (ráadásul be sem akart ugrani a sorozat címe, rá kellett keresnem imdb-n a Joey sorozaton keresztül, mert emlékeztem, hogy az a nő mindkettőben játszott :haha:)  . ez van :)