Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

NLZ

Mindegy, ez egy olyan film, ahol nem a sztori és az ésszerűség a lényeg, hanem az adrenalin. Ez durvább, mint az FLCL, ez már a Dead Leaves szintjén van. :D Egyébként tipikus Jason Statham film. :)
[reserved]

Fatal

Dead Leaves? Élőszereplős filmben?
Azt hiszem tudom, mit fogok megnézni.
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

Dreamcleaver

Max Payne (Unrated DVD Edition)

Valahol a lolfail és raaage között ingadozik félúton.

Először is, ha ez volt az unrated verzió, akkor el sem merem képzelni a mozis milyen lehetett. Csokibonbonokkal dobálták egymás a vásznon?

A noir hangulat teljesen elveszett. Hiába a sok éjszakai jelent meg a hóesés, egyszerűen nyoma sem volt a filmben. A belső monológok is szinte teljesen hiányoztak. Egyedül a vízalatti jelent a fagyos folyóban jött be úgy-ahogy.

A történetről sem lehet sok jót mondani, mert gyakorlatilag nincs. Max Payne rohangál ide-oda, mindenféle különösebb konzisztens nyomozás nélkül, és közbe néhol felbukkannak repkedő angyal-árnydémon-valkyre-akármik, amik a képzelet szüleményei.

Másrészt akciófilmnek is csapnivaló. Az uccsó 20 perces leszámolás leszámítva ( :D) dögunalom a film.

A repkedő angyalokkal sem lett volna bajom, ha mellettük felmutat valami más értékelhetőt is a film, de sajnos ez nem következett be.

Mona tetszett, csak éppen a film végéig nem jöttem rá, hogy ő Mona. Valahogy elsiklottam a neve felett, a karaktere meg tök más volt, mint a játékban. 

4/10

Batman: Dark Knight

Ez viszont meglepett. alapvetően rühellem a Batman filmeket, mert röhejesen hat a vásznon egy köpenyes, denevérmaszkos, gumipáncélba öltözött fickó, de ez a film tetszett. Új volt. A színészek is jól játszottak (Joker FTW), az akció is a helyén volt, meg a dráma is.

Egyedül 3 dolog bökte a csőrömet:
- gagyi batmotor
- ronda banya, aki a polgármester barátnőjét alakította (bár jól játszott, csak csúnya szegény)
- Kétarc szál elkapkodottsága.

Amúgy 8/10

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kvikveg

Egyedül 2 dolog bökte a csőrömet:
- ronda banya, aki a polgármester barátnőjét alakította (bár jól játszott, csak csúnya szegény)
:smile:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Solid Snake

Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-18, 03:40:07

Harvey Dent nem polgármester, hanem district attorney, azaz kerületi ügyész.  :hehe:

Rounin

Egyedül 1 dolog bökte a csőrömet:
:smile:

A többivel jól elvoltam, nem vártam tőle sokat úgysem.

Solid Snake

In Bruges DVD

Err...oké, hogy pár hónapnyi csúszással kiadják, de ez a borító...  :he:

Nakedape

a borító majdnem hogy jó a a címfordításhoz képest, magában meg közepes alá
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Solid Snake

Quote from: Nakedape on 2009-01-18, 22:41:47
a borító majdnem hogy jó a a címfordításhoz képest, magában meg közepes alá

Ja, magával a képpel nekem sincsen különösebb bajom, de az a CIKLÁMEN szín...  :bruhuhu:

Fazék

Ip Man

ez valami istendurván kegyetlenül jó volt. azonnal tessék megnézni! küzdősportok kedvelőinek különösen ajánlott

Ramiz

Quote from: Fazék on 2009-01-25, 02:13:52
Ip Man
ez valami istendurván kegyetlenül jó volt. azonnal tessék megnézni! küzdősportok kedvelőinek különösen ajánlott

Kár, hogy az a rohadt pojáca Donnie Yen játszik benne... :(
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: Ramiz on 2009-01-25, 02:24:59
Ip Man

őszintén megvallom egy darab filmje sem rémlik, csak az, hogy eddig kerültem a nevével fémjelzett filmeket mindenféle nyomósabb ok nélkül, de ebben, így hogy nem tudok az emberről semmit, abszolút elégedett voltam a játékával és egy pillanatig sem zavart.

Ramiz

Quote from: Fazék on 2009-01-25, 02:27:19
Quote from: Ramiz on 2009-01-25, 02:24:59
Ip Man

őszintén megvallom egy darab filmje sem rémlik, csak az, hogy eddig kerültem a nevével fémjelzett filmeket mindenféle nyomósabb ok nélkül, de ebben, így hogy nem tudok az emberről semmit, abszolút elégedett voltam a játékával és egy pillanatig sem zavart.

Én csak egy filmben láttam, de nem is a lelkialkatáról beszélek, csak a pozőr színészi játékáról meg a fejekről, amiket vágni tud, minden másodpercben teljes tudatában annak, hogy hogy körülrajongják az ázsiai nők meg a média, hogy milyen jóképű etc.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: Ramiz on 2009-01-25, 11:05:42Én csak egy filmben láttam, de nem is a lelkialkatáról beszélek, csak a pozőr színészi játékáról meg a fejekről, amiket vágni tud, minden másodpercben teljes tudatában annak, hogy hogy körülrajongják az ázsiai nők meg a média, hogy milyen jóképű etc.
hát lehet benne valami, de ebben a filmben én nem éreztem ki ezt belőle szerencsére.

Én

chilip

Ip Man

már korábban láttam, és télleg marha jó :) amikor bejött a kisfia a kis fabiciklin a harc közbe az kurva vicces volt :D Fearless is marha jó film még (Jet Li), ha már itt tartunk.

Ramiz

Quote from: Fazék on 2009-01-25, 13:13:53
Quote from: Ramiz on 2009-01-25, 11:05:42Én csak egy filmben láttam, de nem is a lelkialkatáról beszélek, csak a pozőr színészi játékáról meg a fejekről, amiket vágni tud, minden másodpercben teljes tudatában annak, hogy hogy körülrajongják az ázsiai nők meg a média, hogy milyen jóképű etc.
hát lehet benne valami, de ebben a filmben én nem éreztem ki ezt belőle szerencsére.

Mondjuk tök mindegy, mert az említett film (S.P.L., Saat Po Long) egy igen király, tökös, brutális klasszikus akciófilm. :cool: :D

Xzone

Gran Torino

Fazék hívta fel a figyelmemet erre a filmre egy postban még jó régen, és egy trailert is linkelt. Akkor "bandaleszámolós" filmként harangozta be. Nem is lehetne messzebb attól.

Ettől függetlenül ez egy igazán remek alkotás. Egy öreg, rasszista, tüdőrákos, igazi "old school" amerikai veterán története, aki élete végén egy keserédes tragikomédia szereplőjévé válik.

A családja le se sz*rja, csak azt várják, hogy meghaljon (még egy idősek otthonába is megpróbálják bedugni); a felesége halála után a fiatal pap nem száll le róla, egy a feleségének tett ígéret miatt; a környék pedig igencsak "elszíneződött"...

Ilyen körülmények között él napról-napra, a teraszon ülve cigivel és sörrel a kezében. Élete munkája egy Gran Torinoban testesül meg, ez a legnagyobb kincse.

Már begépeltem egy bekezdést a sztoriról, de inkább nem lövök le poénokat. Annyit viszont elmondanék, hogy Walt ott talál barátokra, ahol a legkevésbé számít rá, valamint a belső démonaival is szembe kell néznie.

Nagyon ajánlom mindenkinek ezt a filmet, hiszen aktuális és fontos problémákat boncolgat, miközben Clint Eastwood játéka teljesen magával ragad a karaktere világába. Az egyetlen negatívum -vagy nevezetjük megkérdőjelezhető rendezői döntésnek is-, az a Hmong szereplők játéka. Nem profi színészekről van szó, így a drámai részek néha nem meggyőzőek a részükről. Minden más viszont teljesen autentikus ennek köszönhetően.

A végén egy igazi "mancry"-t is előhozott belőlem, ami azért nem kis szó. A stáblista alatt csak elismerően bólogatni tudtam.

Fazék

Quote from: Xzone on 2009-01-30, 03:22:47Akkor "bandaleszámolós" filmként harangozta be. Nem is lehetne messzebb attól.
no igen, az előzetesből annak jött le számomra, illetve imdb info se volt túl bőbeszédű, abból is erre tippeltem, szóval szintén meglepődtem mikor a hétvégén végignéztem :)

amúgy sztem a hmong szereplőkkel se volt semmi gond.

összességében tényleg jó film.

szerk: ja igen, amit még tudnék ajánlani az a Slumdog Millionaire. tegnapelőtt megnéztem a nagy felhajtás láttán és úgy érzem teljesen jogos a film kritikai sikere, Danny Boyle bácsi nagyot alkotott.
rövid imdb-ről lopás:
QuoteA Mumbai teen who grew up in the slums, becomes a contestant on the Indian version of "Who Wants To Be A Millionaire?" He is arrested under suspicion of cheating, and while being interrogated, events from his life history are shown which explain why he knows the answers.

Próféta

Ja tényleg, ki is ment a fejemből.

Slumdog Millionaire (2008)
imdb

Arról szól, hogy
Quote from: Fazék on 2009-01-30, 11:03:29
QuoteA Mumbai teen who grew up in the slums, becomes a contestant on the Indian version of "Who Wants To Be A Millionaire?" He is arrested under suspicion of cheating, and while being interrogated, events from his life history are shown which explain why he knows the answers.

És nem annyira jó film, mint amennyire körülrajongják, de kétségtelenül nagyon hatásos. A szlöm gyönyörű és borzongató, a benne felnövők sorsa a nyomor, a megalázkodás, a halál vagy a maffia, és a polgárosodott rétegekhez képest mintha egy külön világ lenne. És ezután jön a kvízjáték képében a Csoda, ami a főhős életében a megoldhatatlan dolgokat megoldja, mint egy Isteni közbeavatkozás. Erre, mint keretre felfűzve tud a film szomorú dolgokat úgy megmutatni, hogy mégis vidám legyen.

Fazék

éppen a Mirrors-t nézem

eddig valami fájdalmasan béna film. remélem 45 percen belül be tudom fejezni és akkor írok róla hosszabban is...

hümm. hát közepes. nem is vagyok oda különösebben a "hangulatfokozó zene - ijesztés elmarad, zene eltűnik - hős elfordul - BU!" filmekért.
[SPOILER]hát végülis én is megbolondulnék vszleg, ha ez történne velem, de amit a saját házukban előad, nem éppen a legbölcsebb viselkedés, amikor meg akarnál védeni vkit. + az a "kimegyek és megmutatom hogy milyen okos vagyok és fényes nappal lelövök egy tükröt" jelenet nevetséges volt, kurvára nehéz lett volna sima kemény tárgy vs üveg módon demonstrálni. engem már az is kellően elbizonytalanított volna, ha nem törik el az üveg attól...

az meg hogy Amy Smart-ot kinyírták ilyen gyorsan az egy igen komoly negatívuma még a filmnek :)[/SPOILER]
mondjuk logikát keresni a filmben hiba lenne, egyszerűen fölösleges.

egyszeri ijesztgetésnek nem rossz, Jack Bauer ezt az ügyet is megoldotta(?). yaaay.

Dreamcleaver

Quote from: Xzone on 2009-01-30, 03:22:47
Gran Torino

98%  :tezsvir:

Én nem találtam tragikomikusnak a filmet,[spoiler](bár azon nevettem, ahogy a végén bemutat a családjának  :D)[/spoiler]és a végén elmaradt a mancry, de nagyon megható volt. Rájöttem, hogy kedvelem Clint Eastwood-ot.  :smile:

8/10 lazán megvan.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cloud

Outlander
http://ie.youtube.com/watch?v=TkT4JNS281M
Vikingek+űrhajó+sárkáyszerű izé= :whoah: :cool:

Jön is le dvdrip.:D

Rounin

Quote from: Cloud on 2009-01-31, 20:31:23
Outlander
http://ie.youtube.com/watch?v=TkT4JNS281M
Vikingek+űrhajó+sárkáyszerű izé= :whoah: :cool:

Jön is le dvdrip.:D

Valami "rendes" vikinges film esetleg akadna valahol...?

Fazék

Quote from: Rounin on 2009-01-31, 20:36:45
13. harcos
újranézhető és még mindig nagyon jó. :lazza:

Rounin

Quote from: Fazék on 2009-01-31, 20:40:56
Quote from: Rounin on 2009-01-31, 20:36:45
13. harcos

Ahem... úgy értem olyat, ami vikingekről szól és nincs teli marhaságokkal, mint pl. a kisebb méretű arab lovak és az átreszelt kard. ^^
(igen, újranézhető film, de nekem nem ez kell :p)

Zsiga

Quote from: Fazék on 2009-01-31, 20:40:56
13. harcos
Ugye nem erről van szó?  :zomg:

Rounin

Quote from: Zsiga on 2009-01-31, 20:46:32
Ugye nem erről van szó?  :zomg:

De arról.
Na huss, mosd ki a szemed gyorsan és gondolj szépekre.

Fazék

butákok vagytok, megyek is és nézem tovább a titanic-ot

Cloud

Quote from: Fazék on 2009-01-31, 21:01:27
butákok vagytok, megyek is és nézem tovább a titanic-ot
Van olyan akinek a vállán kisírhatod magad miután vége lett?  :D