Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Mattanja

Köszönöm a Grimm értékeléseket! :merci:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Fazék

Csak annyit jegyeznék még meg a filmmel kapcsolatban, hogy nem érdemes valami nagy Terry Gilliam filmre számítani, egyszerûen egy szórakoztató kalandfilmszerûség, amit szinte bármely más (tûrhetõbb) rendezõ is elõadhatott volna. De szórakozásra tényleg jó :) Nekem tetszett ez a mese és a látványvilág is. Csak annyi, hogy kisgyerekkel nem érdemes menni a filmre, mert hááát... nem azt mondom, hogy betojtam, de a karfát azt fogtam idõnként :D

Ramiz

Quote from: BerenTinúviel "kérésére" közlöm, hogy õ is ott volt, merthogy vele mentem
Örülök neki, de nem értem, hogy hogy jön ez ide... :)
Esetleg arra mondtad, hogy azt irtam, hogy szeretem a gondolkodos filmeket? Mert azt nem azért irtam, mert szerintem te nem, hanem csak úgy, eszembe jutott és odairtam. Vagy syeren nem sztereti a gondolkodós filmeket? Vagy véletlenül postoltad ide ezt, mert egy másik topikba szántad? Hmm, nem értem...

Egyébként érdemes elolvasni az új PestiEstet szerintem. A Fiatal Baloldal reklámtól a chips egészségességét(!) magyarázó reklámon át a Twist Olivér cikkig teljesen röhejes az egész.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Sidney

Quote from: RamizÖrülök neki, de nem értem, hogy hogy jön ez ide... :)
Esetleg arra mondtad, hogy azt irtam, hogy szeretem a gondolkodos filmeket? Mert azt nem azért irtam, mert szerintem te nem, hanem csak úgy, eszembe jutott és odairtam. Vagy syeren nem sztereti a gondolkodós filmeket? Vagy véletlenül postoltad ide ezt, mert egy másik topikba szántad? Hmm, nem értem....
Csak azért, mert hajlamos a lényeget elhallgatni. Pl. van különbség a között, hogy elmegyek (egyedül) a moziba kikapcsolódni, vagy elmegyek a barátnõmmel moziba egy romantikus estét eltölteni.
Amúgy meg Beren azt hiszi mindenki tudja, hogy Syerennel jár, közben meg tán egy post-ban említette, és abban is más néven... Férfiak!:ejnye:
Beren: Nem a fejed akartam letépni, hanem a kezed, mert az közelebb volt!:lul:

Ramiz

Van valakinek kedve megnézni a Törött virágok (Broken Flowers) c. filmet? Már régóta halasztgatom, és lesz jó idõpontokba a hétvégén.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Beren

#1535
Quote from: PredakingCsakis helyeselni tudok nekem is bejött a film. Franciák tudnak filmet csinállni , ugye Ronin, Szállitó 1-2 , TAxi 1-2 (a 3.részt az hadjuk) és végül nagy vafom Vidocq (sry ha rosszul írtam)

Remek emberanyag (a legdegeneráltabb-beltenyésztett fejek csak a flancia filmekben vannak:):) ) :jee:

Ja, kimaradt valami a múltkori HHG2G összehasonlításból (a zseniális humoron kívül, mert mint arra Ramiz-mester is rávilágított, naggyon babbaaa)... Mert megfeledkeztem kedvenc szereplőmről: Marvin (jelenleg is tépelődök, hogy Marvin, vagy Kirk fanclubotlétesítsek inkábbb:) ). A moziban számomra jobban hozta a könyv által keltett légkört (köszönhetően a remek angolhangnak, aki ugyebár ismerős a Dogmából, mint az Úr hangja...), bár a képi megjelenítése a BBC-s változatban felel meg a könyvben leírtaknak.. De ez az apró-designbeli ráncfelvarrás nem zavart.
Tudjátok miért kincset érő még számomra megnézni mindkettő műremeket (elvégre mindkettő az számomra, csak más-más korban készült, más-más szemlélettel, más gondolatokkal a háttérben - szócséplés helyett: más korszellemet tükröznek. Márpedig, az ilyen kis finomságokkal lehet engemet megfogni...):
A korszellem és a design. Remekül tökrüződik mindkettő, ha fogod és párhuzamba állítod őket. A történelmet ugyebár eléggé szeretem, amire rácuppantom földrajzi ismereteimet is. Emellé jönnek még az egyes kulturális sajátosságokat magyarázó szociálpszichológiai elemek, amelyek vagy zavaróak, vagy nem. Az animéknél olykor ugyanis pont az zavar, hogy beugrál mindenféle ablak, hogy ez-az a jelenet miért került bele ami aztán lerontja a mű élvezetét számomra. A gazdaságpszichónak vannak árnyoldalai is olykor...
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Beren

#1536
Quote from: RamizÖrülök neki, de nem értem, hogy hogy jön ez ide... :)
Esetleg arra mondtad, hogy azt irtam, hogy szeretem a gondolkodos filmeket? Mert azt nem azért irtam, mert szerintem te nem, hanem csak úgy, eszembe jutott és odairtam. Vagy syeren nem sztereti a gondolkodós filmeket? Vagy véletlenül postoltad ide ezt, mert egy másik topikba szántad? Hmm, nem értem...

Nos, ez történik, ha Sidney és Syeren ül melletted, amikor elégedetten kérődzenél a fórumon... szörnyűek így együtt... olykor, bele is javítanak, amit írsz! persze, nem mindig hagyom... szerencsére, mostmár itthonról is müxik a fórum:)

Quote from: SidneyCsak azért, mert hajlamos a lényeget elhallgatni. Pl. van különbség a között, hogy elmegyek (egyedül) a moziba kikapcsolódni, vagy elmegyek a barátnőmmel moziba egy romantikus estét eltölteni.
Amúgy meg Beren azt hiszi mindenki tudja, hogy Syerennel jár, közben meg tán egy post-ban említette, és abban is más néven... Férfiak!:ejnye:
Beren: Nem a fejed akartam letépni, hanem a kezed, mert az közelebb volt!:lul:
Látjátok??? Még jó, hogy előre látó voltam, és kötöttem biztosítást (továbbá, kiszerveztem a személyi védelmemet is:) )
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

syeren

Quote from: Ramiz... Vagy syeren nem sztereti a gondolkodós filmeket? Vagy véletlenül postoltad ide ezt, mert egy másik topikba szántad? Hmm, nem értem...
Elsõként én is erre a filmre (Grimm) gondoltam és szerintem is nagyon jóóó volt. Egyébként meg én is szeretem a gondolkodós filmeket... :) Végül is Beren postja tényleg kicsit off volt, de Sidney nagyon erõltette a dolgot :)
[SIZE="1"]Ha szokásává válik, h lefelejt, akkor meg majd én tekerem le a fejét... :haha: [/SIZE]

Fazék

Quote from: RamizNe csináld, Zoli... csak felhecceled magad, és orra esel. Mikor csináltak utoljára jó képregény-feldolgozást? Sin City, talán. És jutott rá 10 másik, ami hatalmasan gagyi volt. A SC is csak azért sikerülhetett, mert a készítõje bedolgozott a filmbe, meg mert az egész képregény alaphangulata, a vagizós, túljátszott, naggyon setét, bûnös stb város, ahol a tökös gyerekek azért egyedül is el tudják érni, amit akarnak, szóval ez nagyon is az amerikai szájíznek való alapban is.
Akkor ezek szerint sikeresen elkerülted eddig azokat a comment-jeimet, ahol egyes amerikai mûvek iránti tetszésemet fejeztem ki. De most már nem úszhatom meg tovább :)
Nekem nagyon sok amerikai film tetszik. Igaz hogy többségük a régebbi filmek közül kerül ki, de a mostaniak közül is van rendesen. Csak hogy mondjak egy durva példát, az olyan eretnekek közé tartozom, akiknek jobban tetszett a Solaris, mint a Solyarys. Sohasem voltam olyan ember, aki túl sokáig szeret/tud?/ gondolkodni mindenféle filozófiai feladványon, én szórakozni szeretek. Pl tegnap megnéztem a The Island c. filmet. És elégedett vagyok vele (mondjuk törlésre fog kerülni), mert leültem hogy megnézek egy akciófilmet és kaptam egy akciófilmet.A többi dolog igencsak felejthetõ benne. Az egész menekülés, a rohadt mázlijuk, terveik és kivitelezésük, mind olyan képtelenül béna, hogy sztem azzal nem is szabad komolyan törõdni, nem is emiatt néztem meg a flimet, hanem Scarlett Johansson néni mosolyáért és hogy izguljak egy jót az akciójeleneteken, és ezt megkaptam, vagyis azt kaptam a filmtõl amire számítottam. szerencsére Michael Bay csökkentette a nyálmennyiséget is a korábbi filmjeihez képest, szóval ez is ok volt. nem lesz kedvencem, de megnéztem és vszleg további szemétnek minõsített amcsi filmet is meg fogok nézni a jövõben is, mert úgy érzem néha kell egy kis kikapcsolódás két kõkemény témájú film között. Azt hiszem valami ilyesmit akartam írni, de nincs kedvem végigolvasni inkább megyek reggelizni :D

Ramiz

Quote from: FazékAkkor ezek szerint sikeresen elkerülted eddig azokat a comment-jeimet, ahol egyes amerikai mûvek iránti tetszésemet fejeztem ki.
Nem kerültem el, emlékszem rájuk! Meg arra is, hogy az X-Menek tetszettek. Ne értsd félre, én nem azt mondtam, hogy "fúj, semmit, ami amerikai film, nem érdemes megnézni"! Csak azt, hogy kétséges, hogy egy mangára, ami annyira japán, hogy csak na, rá tudnának hangolódni eléggé, és ne degradálják le egy olyan szintre, ami az amerikai nézõknek kell, mert õk "csak egy akciófilmet akarnak látni és semmi filozofálgatást"...

Quote from: FazékCsak hogy mondjak egy durva példát, az olyan eretnekek közé tartozom, akiknek jobban tetszett a Solaris, mint a Solyarys.
Ez tényleg durva példa volt... :eeek: :D
A könyvet olvastad egyébként? Ha igen, beszélgethetünk róla. Van egy Lem riportom, amiben az új filmrõl is beszél.

Quote from: Fazékvszleg további szemétnek minõsített amcsi filmet is meg fogok nézni a jövõben is, mert úgy érzem néha kell egy kis kikapcsolódás két kõkemény témájú film között.
Nyugodtan tégy így! Ha igényed van rá, miért ne nézhetnél? A gond csak azzal van, akinek még fordítva sem megy, azaz még néha sem tud megnézni egy "gondolkodós" filmet, csak a könnyû szórakozást. Vagy talán még azzal sem. Kik vagyunk mi, hogy mások felett ítéljünk? :) (Az más tészta, hogy az amerikai "gondolkodós" filmek általában elég kiszámíthatóak és szájbarágósak. De hát õk másfajta nép, mindig kell, hogy vezesse õket valami/valaki.)

Quote from: FazékAzt hiszem valami ilyesmit akartam írni, de nincs kedvem végigolvasni inkább megyek reggelizni :D
Én nehezebb helyzetben voltam, mert nekem végig kellett olvasnom. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizNem kerültem el, emlékszem rájuk! Meg arra is, hogy az X-Menek tetszettek. Ne értsd félre, én nem azt mondtam, hogy "fúj, semmit, ami amerikai film, nem érdemes megnézni"! Csak azt, hogy kétséges, hogy egy mangára, ami annyira japán, hogy csak na, rá tudnának hangolódni eléggé, és ne degradálják le egy olyan szintre, ami az amerikai nézõknek kell, mert õk "csak egy akciófilmet akarnak látni és semmi filozofálgatást"...
ebben van valami, de azt hiszem túl kíváncsi vagyok, hogy ne adjak mégis egy esélyt a filmnek :)
Quote from: RamizEz tényleg durva példa volt... :eeek: :D
A könyvet olvastad egyébként? Ha igen, beszélgethetünk róla. Van egy Lem riportom, amiben az új filmrõl is beszél.
Eddig semmit sem olvastam Lem-tõl, lényegében én csak olyan könyveket olvasok, amiket kölcsönadnak/ajánlanak nekem. Szóval ha azt szeretnéd hogy elolvassak valamit, add kölcsön a könyvet, sztem bármit adsz, nem olvastam még :o
Quote from: RamizNyugodtan tégy így! Ha igényed van rá, miért ne nézhetnél? A gond csak azzal van, akinek még fordítva sem megy, azaz még néha sem tud megnézni egy "gondolkodós" filmet, csak a könnyû szórakozást. Vagy talán még azzal sem. Kik vagyunk mi, hogy mások felett ítéljünk? :) (Az más tészta, hogy az amerikai "gondolkodós" filmek általában elég kiszámíthatóak és szájbarágósak. De hát õk másfajta nép, mindig kell, hogy vezesse õket valami/valaki.)
egyszer olyat hallottam, nem tudom mennyire igaz, hogy nagyobb agyi aktivitást észlelnek az embernél általában alvás közben, mint tévénézéskor  ez igaz lehet az amerikai filmek nagy részére is :D de én így is szeretem egy részüket :)

Quote from: RamizÉn nehezebb helyzetben voltam, mert nekem végig kellett olvasnom. :D
bocsánatáért esedezem és köszönöm, hogy megtisztelt figyelmével.  :D

kikuchiyo

Quote from: FazékEddig semmit sem olvastam Lem-tõl

[SIZE="1"]Ez ugyan itt off, de[/SIZE] ez nagyon súlyos mulasztás, amit minél elõbb jóvá kell tenned!
Valahogy úgy vagyok a sci-fi irodalommal, hogy van Lem, és vannak -valahol lejjebb- a többiek.
Hihetetlenül zseniális írásai vannak, letehetetlenül izgalmas és mélyen filozofikus egyszerre, és vannak olyan novellái is, amik a legkifinomultabb humort képviselik...
Szóval érezd magad ajánlva.
Failure is the default option

Beren

Quote from: Fazéknem lesz kedvencem, de megnéztem és vszleg további szemétnek minõsített amcsi filmet is meg fogok nézni a jövõben is, mert úgy érzem néha kell egy kis kikapcsolódás két kõkemény témájú film között. Azt hiszem valami ilyesmit akartam írni, de nincs kedvem végigolvasni inkább megyek reggelizni :D

Király! A Sziget tényleg jól sikerült kis mozi (jó nénivel:) )
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

m46u5

#1543
Ezt már látta valaki: 8MM 2
Csak véletlenül vettem észre, hogy vannak benne magyar színészek (mondjuk ha már Budapesten játszódik)
Bár az a pár ember aki már látta egy kicsit lehúzta az értékét.
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Fazék

Quote from: m46u5Ezt már látta valaki: 8MM 2
Csak véletlenül vettem észre, hogy vannak benne magyar színészek (mondjuk ha már Budapesten játszódik)
Bár az a pár ember aki már látta egy kicsit lehúzta az értékét.
egy imdb-s értékelés, amivel vszleg 100%-ban egyetértenék a film megtekintése után, amire természetesen nem vagyok hajlandó
QuoteI can confirm that this film has absolutely nothing to do with the original. It's a dirty attempt to cash in on a franchise, if you can call the first 8MM film a 'franchise.' There is nothing in this movie that has to do with film of any kind (unless you count a brief scene involving internet sex sites). Literally, nothing in it can be tied to the original. I've seen studios make blatant attempts to make money off of success of earlier films, but this is the worst one yet. Stay far, far away.

Ramiz

Quote from: kikuchiyo[SIZE="1"]Ez ugyan itt off, de[/SIZE] ez nagyon súlyos mulasztás, amit minél elõbb jóvá kell tenned!
Valahogy úgy vagyok a sci-fi irodalommal, hogy van Lem, és vannak -valahol lejjebb- a többiek.
Hihetetlenül zseniális írásai vannak, letehetetlenül izgalmas és mélyen filozofikus egyszerre, és vannak olyan novellái is, amik a legkifinomultabb humort képviselik...
Szóval érezd magad ajánlva.
Szívembõl szóltál. Minden szavad arany. :tezsvir:
Lem a sci-fi legjobb írója, ötletes, humoros, tanult, hihetetlen, mennyi mindenhez ért a fickó.

:hail:

NAGYON féltem a könyveimet, és SOHA nem adok kölcsön, úgyhogy majd nem nézek oda, amikor viszek egyet, és azt asztalon hagyom, te pedig gyorsan tedd el. ;) És amit mondani szoktam: úgy vigyázz rá, mint a ****odra. :D (Lakáskulcsodra. :) )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kraivan

Most akadtam rá egy nagyon érdekes dologra:
http://harrypotter.warnerbros.com/index.html

Nézzétek meg a trailert.

A Harry Potter világa eddig is magával ragadó volt, de ennek a bemutatója máris fogva tart. (na nem mintha a többi nem tette volna meg :) )

Nagyon úgy tûnik hogy hosszú idõ után lesz egy pár film, ami miatt képes leszek elmenni moziba.

m46u5

Quote from: KraivanMost akadtam rá egy nagyon érdekes dologra:
http://harrypotter.warnerbros.com/index.html

Nézzétek meg a trailert.

A Harry Potter világa eddig is magával ragadó volt, de ennek a bemutatója máris fogva tart. (na nem mintha a többi nem tette volna meg :) )

Nagyon úgy tûnik hogy hosszú idõ után lesz egy pár film, ami miatt képes leszek elmenni moziba.
Ajánlom ezt az oldalt friss információk és sok egyéb érdekesség kedvelõinek:
Mézesfalás
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Kraivan

Nem olvastam a könyvet, úgyhogy nekem tuti tetszeni fog a film, akárcsak az eddigi összes rész. :D
A lényeg hogy december 1 nincs messze, de a zh-k is akkor lesznek.
Sebaj, úgyse szeretek nyomorogni. 3. v 4. héten jó moziban menni. Addig meg kerülni kell azokat aki látta.:rolleyes:

Fazék

#1549
Én is a nyugis végű változatot láttam és számomra a kicsit gyenge vége ellenére, jobban tetszik, mint az enyhén fura másik, így látatlanban is.

Rám elég nagy hatással volt a film, de ahogy Ramiz is írta, sztem is 1-2 visszapörgetéssel előbb kellett volna abbahagyni a filmet. [COLOR="LemonChiffon"]pl amikor nyomorék lett, mindenkinek szép rózsaszín élete lett mellette, kicsit erőltettnek éreztem (bár logikus, hogy mondjuk nekiállt cigizni az esemény hatására), hogy az anyja tüdőrákban szenved, hát van újabb oka hogy mindenképpen visszamenjen. én bevallom az öngyilkossági próbánál elpityeredtem és el tudtam volna fogadni ezt is egy befejezésnek, talán ő is belátta volna, hogy nyomorékként is lehet élni, nem a halál a megoldás és ugyan erre talán rájött, és később nem próbálkozott volna, de azt is átgondolhatta volna, hogy igen kicsi eséllyel tudott volna segíteni az anyján, nem biztos hogy megéri visszamenni. de ahogy Ramiz is mondta, az igazán durva elgondolkodtató befejezés a diliházban lett volna. de az természetesen nem felelt volna meg az amerikaiaknak sajnos, ezért kellett egy ilyen kicsit fura elképzelés szerinti megoldás, hogy ha nem barátkoznak, akkor biztos szép lesz mindenkinek az élete... háát mindegy, annyira nagyon nem zavart a happy end, de pl a diliházas befejezéssel azonnal megnézetném minden ismerősömmel, így csak ajánlom megtekintésre, mert egy jól kivitelezett, nem túlbonyolított film :)
igazából tényleg az az egyetlen komoly problémám a tényleges és a rendezői befejezéssel is, hogy egyik se oldja meg sztem a pedofil apa problémáját, aki sztem mindkét esetben ugyanúgy szétcseszné a gyerekei életét. bár ahogy talán Raggie(?) is írta, így is lefolytathatta azt a beszélgetést az apával a "ne barátkozzunk" befejezésnél, de a másiknál... hááát.[/COLOR]

mindegy, a lényeg, hogy a film ötletes volt, jó alakításokkal, Amy Smart imádnivaló, és sztem egy meglepően jó amerikai filmmel kerül szembe, aki hajlandó megnézni :)
7.5/10

Ramiz

Quote from: Fazék[COLOR="LemonChiffon"]háát mindegy, annyira nagyon nem zavart a happy end, de pl a diliházas befejezéssel azonnal megnézetném minden ismerõsömmel, így csak ajánlom megtekintésre, mert egy jól kivitelezett, nem túlbonyolított film :)
igazából tényleg az az egyetlen komoly problémám a tényleges és a rendezõi befejezéssel is, hogy egyik se oldja meg sztem a pedofil apa problémáját, aki sztem mindkét esetben ugyanúgy szétcseszné a gyerekei életét. bár ahogy talán Raggie(?) is írta, így is lefolytathatta azt a beszélgetést az apával a "ne barátkozzunk" befejezésnél, de a másiknál... hááát.[/COLOR]
Jah hát ez a kettõ miatt én lejjebb pontoznám, de a probléma felvetése ötletes.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

#1551
Hmm hát nem is tudom. A film jó volt, de ismét bebizonyosodott, hogy inkább a könyvet kell elolvasni. Számomra még így 2 óra 20 percesen is rettentően rövid volt, annyi mindent kénytelenek voltak kihagyni. Persze ha úgy vesszük nehéz lett volna ennél jobban megcsinálni, szóval ezért mindenképpen dícséretet érdemelnek a készítők, de nekem továbbra is a 3. rész marad a kedvencem, abban nem emlékszem, hogy éreztem volna kihagyásokat, ott úgy oldották meg, hogy nem hiányoltam, ha átugrottak valami részt a könyvben, sajnos itt a 4. részben vszleg már csak a könyv terjedelmessége miatt is kénytelenek voltak többmindent kihagyni, és itt számomra erősen érződött is a dolog. De ettől függetlenül jó filmnek tartom és meg fogom nézni moziban is, azt hiszem immár szinkronnal :)

szerk: mielőtt valaki viccesen megjegyezné, nem, nem Piszkos Harry a névrokonom :3x3:

kikuchiyo

Quote from: FazékNévrokon Harry 4 - Tudjátokki visszatér

Hát ez eltartott egy percig, mire leesett...:haha:

Quote from: Fazékés meg fogom nézni moziban is

Ez azt jelenti, hogy már van kint tûrhetõ minõségû változat belõle?
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoEz azt jelenti, hogy már van kint tűrhető minőségű változat belőle?
kamerás változat létezik csak belőle, de nálam még pont a nézhető kategóriába esik, annyira meglepően jó kameráshoz képest :) (a maven csapat által kiadott változatot néztem meg)

m46u5

Kicsit gyorsan, és szinte összedobottnak tûnnek néhol az események, de határozottan jók. Bár sajnos az "új" Dumbledore (ugye a 3. résztõl más játsza) nekem sajna továbbra is túlságosan aggresszívnak tûnik, mind az elsõ két részben szereplõvel, mind a könyvben szereplõvel szemben.
Amúgy ja, sajnos még csak mozis változat van (legjobb talán a maVen féle).
Bár én is biztos meg fogom nézzni moziban (úgy az igazi) szinkronosan is.
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Ramiz

Twin Peaks ep 20. - Azért haladok ilyen lassan, mert nehéz rávenni magam, hogy folytassam. Már csak jelenetek erejéig mutatkozik meg a TP igazi ereje, viszont egyre több a kínos, szánalmas jelenet... Most már azért is befejezem, de én már bárkinek csak addig a részig vagyok hajlandó odaadni, ahol [COLOR="LemonChiffon"]Leland meghal[/COLOR]. Tovább nem és kész. Maradjon meg másban 100%-os élményként.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Harry Plotter 4

Az az igazság, hogy ez pocsék volt. Mintha egy koncentrációzavarban szenvedõ kisgyerekkel próbálták volna felmondatni, hogy mire emlékszik a könyvbõl. Alig találok olyan momentumot a filmben, amit ne csesztek volna el, méghozzá bántó módon.
A színészek borzalmasak, legelõször is a triót alakító gyerekek, ez a negyedik rész, amelyben tökéletesen tehetségtelennek bizonyulnak. Dumbledore a rendíthetetlen nyugalom és elegancia mintaképébõl dühöngõ bohóccá változik.
Voldemort szánalmas. Moody valamennyire hozza a figurát, de a többiek mintha jelen se lennének.
Pár poénos pillanattól eltekintve ([COLOR="LemonChiffon"]Pl. mikor Filch a macskájával táncol :), vagy a fürdõbeli jelenet Myrtle-lel[/COLOR])dögunalmas, még az aránylag látványos feladatok sem tudnak ezen változtatni.

Aki nem ismeri a könyvet, az csak kapkodni fogja a fejét, hogy mi a fene van, annyira aránytalan és elkapkodott az egész. Az elsõ negyven perc olyan, mintha gyorsított felvételt néznénk. A rajongók pedig csak bosszankodni fognak azon a sok mindenen, amit rosszul/bután/máshogy adaptáltak.
Egyedül talán a látvány az, ami miatt moziban érdemes megnéznie annak, aki sok pénzt és idõt szeret pocsékolni.

Értékelés: ha feltétlenül muszáj osztályozni, 10/4.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoHarry Plotter 4
tisztellek. te ki merted mondani amit én nem. ez a film trágya a könyvhöz képest. bár nem tudom a korábbi adaptációkhoz hogyan állsz hozzá, de ennél egyetértünk, csak én túl elnéző voltam a filmmel szemben a sok pozitív kritika miatt, pontosabban féltem hogy túl nagy ellenállásba ütközök, ha nyíltan kijelentem, hogy sztem rettentően gyenge... :rolleyes: azt hiszem könnyen befolyásolható vagyok. vagy nem? :)

kikuchiyo

Quote from: Fazéktisztellek. te ki merted mondani amit én nem. ez a film trágya a könyvhöz képest. bár nem tudom a korábbi adaptációkhoz hogyan állsz hozzá,
Az elsõ kettõbõl igazából semmi sem maradt meg, ennyi elég is róluk.:rolleyes:
A harmadikhoz szereztek végre egy rendezõt, aki épkézláb filmet volt képes csinálni belõle. Nem lett hibátlan, de sikerült a HP világát átmenetenie, jó volt a látvány és a tempó.
Ellentétben ezzel a negyedikkel, ami nem több, mint egy "gyertek be és fizessetek, és ne felejtsetek kólát venni"-rókabõr.
Quote from: Fazékde ennél egyetértünk, csak én túl elnézõ voltam a filmmel szemben a sok pozitív kritika miatt, pontosabban féltem hogy túl nagy ellenállásba ütközök, ha nyíltan kijelentem, hogy sztem rettentõen gyenge... :rolleyes:
Én a Sar Wars 3-mal voltam így. Igyekeztem a véleményemet -hogy ez egy teljesen értéktelen sz*r- a lehetõ legfinomabban, legóvatosabban közölni (még odaát a HW-n), de leugattak, mert ócsárolni mertem az õ szent filmjüket.
Quote from: Fazékazt hiszem könnyen befolyásolható vagyok. vagy nem? :)
Te mondtad... :)
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoAz elsõ kettõbõl igazából semmi sem maradt meg, ennyi elég is róluk.:rolleyes:
A harmadikhoz szereztek végre egy rendezõt, aki épkézláb filmet volt képes csinálni belõle. Nem lett hibátlan, de sikerült a HP világát átmenetenie, jó volt a látvány és a tempó.
Ellentétben ezzel a negyedikkel, ami nem több, mint egy "gyertek be és fizessetek, és ne felejtsetek kólát venni"-rókabõr.
No igen a 3 sztem nagyon jól sikerült, az elsõ kettõt pedig jól jellemezted ezzel a 4-el együtt
Quote from: kikuchiyoÉn a Sar Wars 3-mal voltam így. Igyekeztem a véleményemet -hogy ez egy teljesen értéktelen sz*r- a lehetõ legfinomabban, legóvatosabban közölni (még odaát a HW-n), de leugattak, mert ócsárolni mertem az õ szent filmjüket.
Hát igen, hasonló félelmeim voltak (vannak) a HP4-et illetõen is... egyszerûen annyira mindenhonnan a totálisan pozitív 10/10 reakciókat hallom a filmmel kapcsolatban, hogy teljesen le voltam döbbenve amikor láttam is... még arra is gyanakodtam, hogy ez valami pre változat és úgy került ki, hogy hülyék benne a vágások, vagy mittudomén, de 140 perces volt, mint az eredeti film, hát be kellett érnem a ténnyel, hogy ez biza sajnos a végleges változat...