Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Amint meghallottam, hogy ezt a filmet Douglas Trumbull, a 2001 speciális effektusaiért felelős ember rendezte, azonnal elindítottam a letöltést. :)

A (talán nem is túl távoli) jövőben járunk, amikor a Föld erdei annyira megfogyatkoztak, hogy szükségessé vált biorezervátumokat telepíteni az űrbe, hogy majd azokból vissza lehessen telepíteni a flórát, ha odalent jobbra fordulnak a dolgok. A film egy ilyen geodetikus kupolákkal felszerelt rezervátum-űrhajón játszódik, amely a Szaturnusz térségében sodródik. Legénységéből egyedül Lowell (Bruce Dern) az, aki törődik a rábízott erdőkkel, a másik három ember érzéketlen seggfej, csak a hazatérésre várnak. A hajón van még három robot is, akik később nagyon fontos szerepet kapnak.
Rádióparancs érkezik: a kupolákat le kell kapcsolni az űrhajóról és fel kell őket robbantani - ekkor az addig is idegbetegnek tűnő Lowell bekattan és megöli három társát, majd ámokfutásba kezd az űrhajóval. Magányát csak a robotok enyhítik: elnevezi őket, megtanítja őket pókerezni, és szinte testvérekként szereti őket - talán ez az egyik legkülönösebb kapcsolat, amit valaha filmben ábrázoltak. Érző robotok, 6 évvel a Csillagok Háborúja előtt.

Ma már nem nagyon lehetne ilyen filmet csinálni. A főhős ideges, magának való típus, a játékidő nagyobb részében egyedül van, pontosabban három totyogó robottal, és a legfőbb izgalomforrás az, hogy vajon kiszárad-e az erdő vagy nem. Mégis, vagy talán éppen ezért egy olyan sajátos, melankolikus hangulata van a filmnek, ami miatt érdemes megnézni. Ehhez a hangulathoz járul hozzá a zene is, többek között két gyönyörű Joan Baez-számmal (a sok botfülű köcsög nagyon szidta az IMDB-n, nekem nagyon tetszett ez a két dal).

A speciális effektusok - bár meglátszik rajtuk, hogy nem ma készültek - nagyon látványosak, figyelemre méltóak. Az űrhajó belsejét egy kiszolgált repülőgép-hordozó szerelőfedélzetéből alakították ki, ez hozzájárult a ridegség, bezártság-érzés kialakításához.
A rendező ebben a filmben használta fel azokat a technikákat, amiket a Szaturnusz környezetének ill. gyűrűjének bemutatásához fejlesztett ki a 2001-hez (ott végül nem használták fel őket).
A legzseniálisabb azonban kétségkívül a kis robotok megvalósítása: igaz, hogy valójában színeszek voltak bennük, de mégis, hatalmas eredmény, hogy a rendező képes volt a nézőkben érzelmi reakciót kelteni néhány cseppet sem atropomorf fémdoboz iránt.

Nem éppen hibátlan film, de az igazi sci-fi kedvelőinek ajánlom.
Failure is the default option

Ramiz

#3781
Fritz The Cat

Mióta vágytam ilyesmire! A rajzfilm egy teljes jogú médium, és néha már kezdtem elhinni, hogy az animéknek tényleg olyan hatalmas része felnőtteknek szól, csak mert van benne meztelenség meg vér. Nos kellett egy rajzfilm, ami tényleg felnőtteknek szól, hogy tisztábban lássak. Kár, hogy manapság annyira pang a (készítők és nézők részéről is) komolyan vett rajzfilmek világa (tudom, jön a Macskafogó 2... de akkor is pang).

A Fritz The Cat a '60-as évek Amerikájának pezsgő világába visz, ahol egy egyetemista macska kalandjait követhetjük nyomon. Drogok, zenék, politikai eszmék, hippik, lázongások és minden más aktualitás összekeverve, kreatív és lenyűgöző látványvilággal ábrázolva és pszihedelikus szósszal bőven nyakonöntve. Magic Carpet Ride...

Trailer
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kazenokizu

#3782
Bábel

Nagy elánnal indultam a moziba kedden este, mert szinte mindenkitől csak jót hallottam róla, de a film közben a lelkesedésem fokozatosan alábbhagyott. A története alapvetően tetszene, de szerintem nagyon elcsúsztak néhol pl. hitelesség tekintetében. Pedig ki lehetett volna belőle hozni egy elég tartalmas alkotást is, de hát -mint oly sokszor máskor- az amerikaiak ezt is elrontották... Túlságosan mű lett a film. Tele van néhol -szerintem- hatásvadász, máshol minden realitást nélkülöző jelenetekkel, amik nagyon zavaróak. Isten bizony, nagyon pozitívan álltam hozzá, de egyszerűen a közepénél már alig vártam a végét. A címe mondjuk valóban találó, de tulajdonképpen ennyi volt, ami maradéktalanul tetszett benne. Na meg persze az a pár japán mondat, ami elhangzik méginkább elviselhetővé tette. :D (Hiába no, imádom hallgatni a japán beszédet, mégha vajmi keveset is értek belőle...  :redface: )
Amikkel bajom volt : nagyon vontatott, bizonyos jeleneteket irdatlanul elhúztak, amik szerintem lényegtelenek voltak, míg egy csomó mindenre meg egyáltalán nem maradt idő. Aztán a történet szálai is elég furán kapcsolódnak össze (én például zavarónak éreztem a kontrasztot aközött, hogy a mexikói szál túl szorosan, a japán szál pedig túl lazán kapcsolódott a fő eseményekhez, s emiatt én a tokiói történéseket nagyon erőltetettnek éreztem). Továbbá teljesen befejezetlennek tartom a végét a japán szálnak (a másik kettőben persze majdnem 100%-os a hepiend), arra, ami engem a legobban érdekelt volna, egyáltalán semmilyen választ nem kaptam. És végül, ami a legzavaróbb volt számomra: hihetetlenül életszerűtlen reakcióik voltak egyes szereplőknek! [spoiler]Legidegesítőbb volt szerintem a marokkói idegenvezető a végén, mikor erkölcsi hőst próbáltak csinálni belőle azáltal, hogy nem fogadta el a köteg papírpénzt Brad Pittől, holott mikor szerencsétlen amerikai telefonálgatott, még arra sem vette a fáradságot, hogy az ordító rádiót kikapcsolja 5 percre.[/spoiler]

A zenéje alapvetően szép, de 2,5 órán keresztül ugyanazt hallgatni kissé monoton volt, a végére már-már idegesítő is.
Egy szó, mint száz, én sokkal, de sokkal többet vártam tőle, nálam ez max. 4/10.

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Fazék


Ramiz

#3784
Quote from: Fazék on 2007-03-03, 09:36:33
Quote from: Ramiz on 2007-03-03, 03:39:09Itt szippanthattok bele a film egy-két jelenetébe
Ez meg a trailer
egyik link-en se tölti be a videókat, pedig fölkeltetted az érdeklődésemet :(
Ez menni fog



Escape From New York

John Carpenter talán legismertebb nem horror filmje, a remekül eltalált antihős főszereplő karakterrel, Snake Plissken-nel híressé vált Menekülés New Yorkból (Kurt Russell játssza őt, akire mintha ráöntötték volna a szerepet, bár eredetileg Tommy Lee Jones és Charles Bronson neve is felmerült az esélyesek között). A történet a nem éppen optimista (akkori) közeljövőben játszódik: az USA-ban ijesztő mértékben megnőtt a bűnözés. A rengeteg embert már nem győzik börtönbe zárni, ezért Manhattan New York városának egy részét egy hatalmas börtönterületnek nyilvánítják, amelyet fallal, helikopterekkel és katonaságként funkcionáló rendőrségi vonalak vesznek körül. Ez után kilenc évvel, amikor bent már kialakult egy, a külvilág számára teljesen ismeretlen társadalmi-hatalmi berendezkedés, az Air Force One, az elnöki különgép lezuhan New York területén belül. Snake Plissken egy kiváló katona volt, akit azonban rablási kísérlet közben elkaptak és New York-ba akartak bedugni életfogytiglanra (aki oda rabként bemegy, többet nem jöhet ki). Mivel az elnököt a benti rabok túszul ejtették, a hadsereg nem mer bevonulni, inkább egy egyszemélyes akció mellett döntenek, amire a börtönigazgató félig rábeszéli és félig rázsarolja Snake-et. Ha ugyanis sikerül kimentenie az elnököt élve (és egy kis kazettát is, amit éppen egy fontos béketárgyalásra vitt az elnök), amnesztiát kap, illetve a nyakába injektált kis robbanótölteteket is deaktiválják neki...

A film elsőre egy B-kategóriás akciófilm és egy Mad Max-féle antiutópisztikus film keverékének tűnik, aminek igazi báját egyértelműen a karakterek adják, főként persze Snake. Ami miatt viszont igazán érdekes és élvezetes megnézni, az a film politikai állásfoglalása. Amikor Snake-nek először mondják meg, hogy az Elnököt kell megmentenie, Snake rögtön visszakérdez: "Minek az elnökét?". A film vége felé, amikor az egyébként végig elég beszarian viselkedő elnök fegyverhez jut, hisztérikus vihogás és kiáltozás kíséretében lövi agyon egyik korábbi fogvatartóját, az Amerikai Egyesült Államoknak egy hataloméhes, kontrollálhatatlan elnöki metaforájaként. Snake pedig a magányos hős, a westernek látszólag elvtelen és hidegen számító cowboya, aki azonban minden egyes ellene elkövetett áruláson megsértődik és számon tartja, az elnököt pedig rühelli, a misszióját is csak a túlélés miatt hajtja végre, azonban a szalagot, amin a béketárgyaláshoz (amit az USA Kínával és Oroszországgal folytat...) nagyon fontos anyag van, már egyáltalán nem tartja fontosnak eljuttatni az amerikai kormánynak... Az üzenet egyértelmű, Snake elutasítja az amerikai politikát és a háborútól sem mentené meg az országot, ha ezzel változást érhetne el.

A díszletek látványosak, a történet kellően izgalmas, ha nincsenek is túl meglepő fordulatok, a vagány szövegek és beállások pedig a helyükön vannak, vigyoroghat és röhöghet a néző eleget. Az akciójelenetekkel viszont nem voltam elégedett: annyira bénák voltak a lövöldözések és a bunyók, hogy már-már úgy éreztem, Carpentert egyáltalán nem is érdekelte ez a része a filmnek és szándékosan stilizáltra csinálta meg őket. Akár ez a helyzet, akár nem, ez tényleg elég zavaró volt. Viszont a zombifilmes utalások nagyon tetszettek, a stáblistán a kikacsintás Romero és Cronenberg felé nemkülönben. Egyszóval jó szórakozás a film, ha nem is tökéletes. Végül pedig egy kis érdekesség: a 3D-s jelenetet, amikor Snake berepül New Yorkba egy vitorlázó géppel, nem számítógéppel vették fel, mert akkor még nem volt elérhető a technika normális áron, hanem egy feketére festett és világos színű szalaggal négyzetrácsosra ragasztott makettvárossal vették fel.

Számszerű értékelés: 7/10.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: Ramiz on 2007-03-03, 15:37:09
Quote from: Fazék on 2007-03-03, 09:36:33
Quote from: Ramiz on 2007-03-03, 03:39:09Itt szippanthattok bele a film egy-két jelenetébe
Ez meg a trailer
egyik link-en se tölti be a videókat, pedig fölkeltetted az érdeklődésemet :(
Ez menni fog
ez gyanúsan 18+ :D
amúgy felkeltette az előzetes és a beszámolód az érdeklődésemet, majd ha nem felejtem el adok egy rw-t és majd többet között ezt is kérném rá :)

Eberinu

Ku*va jó volt a szellemlovas, csak ajánlani tudom :D Nicholas Cage oscart érdemel enyhe szellemi fogyatékos alakításáért! Minden a helyén volt, szóval futi a moziba :D Legjobb képregény adaptáció,ami csak készült eddig!Bár láttam a Fantastic four 2-nek a bemutatoját,és rosszul forditották a Silver surfer nevét, hát kész voltam O_O Gyökerek,nem tudják leforditani sem.

Pr3d4k1ng

Quote from: Eberinu on 2007-03-04, 22:59:04
Ku*va jó volt a szellemlovas, csak ajánlani tudom :D Nicholas Cage oscart érdemel enyhe szellemi fogyatékos alakításáért! Minden a helyén volt, szóval futi a moziba :D Legjobb képregény adaptáció,ami csak készült eddig!Bár láttam a Fantastic four 2-nek a bemutatoját,és rosszul forditották a Silver surfer nevét, hát kész voltam O_O Gyökerek,nem tudják leforditani sem.
Na végre a pozitív kritika a filmről.
Ugyan a képregényt nem olvastam, de remélem, hogy nekem is tetszeni fog a film.

FF2-ben Silver surfer?
Már Galaxis falónál tartunk???
Ez gyors volt. :eek:

Pedig Spidermannál eddig 3 film van készen és az uccsó végén, jelenik meg a legerősebb ellenfele.
(aki jártas a Spidermanban tőle kérdezem, hogy volt neki Homokember ellenfele? Folyadékemberre emlékszem, no de homok, nem rémlik semmi)

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Fazék

Quote from: Predaking on 2007-03-04, 23:07:43(aki jártas a Spidermanban tőle kérdezem, hogy volt neki Homokember ellenfele? Folyadékemberre emlékszem, no de homok, nem rémlik semmi)
hát én kb 8-10 évvel ezelőtt, amikor még talán vettem a Pókember képregényt, garantáltan emlékszem, hogy volt ellenfele a Homokember :) sőt sztem a Pókember képregényben született :)

kikuchiyo

#3789
Maladolescenza

Kicsit félve írok erről a filmről.
Az ilyesmire szokták azt mondani, hogy "nem öncélú pornográfia, hanem a művészi önkifejezés céljából mutat be fiatalkorú szereplőket meztelenül", de nem tudok teljesen tiszta lelkiismerettel egyetérteni ezzel a magyarázkodással.

Összesen három (plusz egy) szereplője van ennek a nyilvánvalóan kis költésgvetésű, de a bemutatása pillanatától botrányokat kavaró, több országban betiltott filmnek. A gyermeki kegyetlenség és az ártatlanság elvesztése lenne a mondanivalója a rendező szándéka szerint.
Laura (Lara Wendel) egy 12 éves lány, nyári vakációra érkezik egy közelebbről nem meghatározott erdős-hegyes vidékre, ahol találkozik régi játszótársával, Fabrizioval.
A lány szeretne együtt játszani a fiúval, és szerelmes is bele, de az az odaadást agresszív, érzéketlen viselkedéssel viszonozza. Ordítozik vele, gúnyolja, ráuszítja a kutyáját, megöli a lány által befogott kismadarat. Durvasága akkor sem változik, amikor a lány odaadja magát neki (igen, mutatják). A fiút különösen az idegesíti fel, hogy a lány minden este hazamegy a szüleihez, míg ő az erdőben marad.
Egy nap megjelenik Sylvia (akit a meglehetősen ööö... figyelemfelkeltő külsejű, szintén 12 éves Eva Ionesco játszik), és csatlakozik a másik kettőhöz.
Nem okoz neki gondot a beilleszkedés, onnantól fogva már ketten kínozzák Fabrizioval Laurát. A játékok egyre durvábbak lesznek: vadászatot mímelve felajzott nyílvesszőkkel üldözik, úgy tesznek, mintha le akarnák lökni egy magas várfalról és kényszerítik, hogy végignézze, amint szeretkeznek (igen, mutatják). Laura ugyan féltékeny, de szereti is a fiút, így eltűri a további megaláztatásokat (igen, mutatják).
A nyár vége azonban elérkezik, és amikor a lányoknak haza kell mennie, Fabrizio végzetes őrültséget cselekszik...

Végig az volt az érzésem, hogy mindaz a fentebb említett mondanivaló, tehát a gyermeki kegyetlenség, az elveszett ártatlanság, a felnőttek világának betüremkedése az ő zárt és tiszta világukba - puszta kifogások, felszínes, ráaggatott panelek, csak azért, hogy kislányokat lehessen mutatni szeretkezés közben. Szinte nem volt olyan jelenet, hogy a kamera ne állapodott volna meg a lányok fedetlen combján vagy kivillanó bugyiján, nem is beszélve a számtalan alkalomról, amikor a főszereplőket meztelenül, vagy egyértelműen szexuális töltetű helyzetben lehetett látni. Mintha a rendező ki akarta volna élni a kislányokkal kapcsolatos összes, sokszor szado-mazochizmusba átcsapó fantáziáját. Erőltetettnek éreztem továbbá a szimbolizmust: a kutya a halált jelképezi, az eltört nyakú madárka meg a jóvátehetetlenül elveszett ártatlanságot - tudom, elsőre is megértettem.
További problámája a filmnek - amennyiben ragaszkodik ahhoz, hogy az említett témákhoz kíván művészi módon hozzászólni -, hogy nincsen kontextus, amibe a szereplőket és a cselekedeteiket elhelyezhetnénk, nincsenek a társadalmi összefüggések, vonzatok ábrázolva, ehelyett a film végig üres, absztrakt térben (az erdőben) játszódik. Ebből a szempontból jobbnak tartom a hasonló témákat bondolgató, de sokkal gazdagabb és érettebb Heavenly Creaturest.

Összességében nem nagyon tudok mit kezdeni ezzel a filmmel. Művészfilmnek pornó, pornónak művészkedés. Önértéke miatt nem igazán tudom ajánlani sem, inkább csak a hozzágondolható témák és a kult-státusz miatt.

Íme egy összeszedettebb elemzés.

A filmet egy olaszra fordított Kosztolányi-vers zárja, íme a magyar eredeti:
[spoiler]Akarsz-e játszani

A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,
akarsz-e mindig, mindig játszani,
akarsz-e együtt a sötétbe menni,
gyerekszívvel fontosnak látszani,
nagykomolyan az asztalfőre ülni,
borból-vízből mértékkel tölteni,
gyöngyöt dobálni, semminek örülni,
sóhajtva rossz ruhákat ölteni?
Akarsz-e játszani mindent, mi élet,
havas telet és hosszu-hosszu őszt,
lehet-e némán teát inni véled,
rubin-teát és sárga páragőzt?
Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni,
hallgatni hosszan, néha-néha félni,
hogy a körúton járkál a november,
az utcaseprő, szegény, beteg ember,
ki fütyürész az ablakunk alatt?
Akarsz játszani kígyót, madarat,
hosszú utazást, vonatot, hajót,
karácsonyt, álmot, mindenféle jót?
Akarsz játszani boldog szeretőt,
színlelni sírást, cifra temetőt?
Akarsz-e élni, élni mindörökkön,
játékban élni, mely valóra vált?
Virágok közt feküdni lenn a földön,
s akarsz, akarsz-e játszani halált?[/spoiler]

Kíváncsi vagyok, hány PM-et kapok azzal, hogy /r/  :haha:
Failure is the default option

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2007-03-05, 03:06:24
Maladolescenza

Aztakurva...  :confused: :ejnye: :lol:
Utánanéztem a neten, és a képek meg jópár ember kommentjei alapján nekem egy B-kat. softCP-nek tűnik...
Ja szerintem nem sok privit fogsz kapni mert a google kapásból kidob 2-3 élő torrentet... :D

Kvikveg

Szep a vers, nagyon szeretem. Regen lattam. :)
A film meg nem erdekel.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Kvikveg: szerintem is nagyon szép a vers, egy alvás után azt mondom, hogy többet is ér, mint a film. :) és nyilván nem rád gondoltam, amikor a lehetséges kunyerálók számát latolgattam.

Zsiga: be sure to get the uncensored edition :) (1.36 GB)
Failure is the default option

Fate



WTF, ezzel a verssel zárni ezt a sz..t? :ejj:

Kosztolányi forog a sírjában.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2007-03-05, 13:05:26
Kvikveg: szerintem is nagyon szép a vers, egy alvás után azt mondom, hogy többet is ér, mint a film. :) és nyilván nem rád gondoltam, amikor a lehetséges kunyerálók számát latolgattam.

Zsiga: be sure to get the uncensored edition :) (1.36 GB)
Gondoltam! :lol:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2007-03-05, 13:05:26
Zsiga: be sure to get the uncensored edition :) (1.36 GB)
Miféle n00bnak nézel te engem?  :lul:

Lythis

The Number 23

Érdekes volt Jim Carreyt ilyen szerepben látni, de ment neki (remélem több hasonló alakítást is látni majd tőle...). Anno volt linkelve a trailer, a film simán hozza azt a szinvonalat, sőt, többet is. A színészi játék jó, és a történet felvezetése is tetszett, a hangulat is ottvan végig. Nagyon nagy újdonság nincs a plot-ot illetően (eléggé hamar leesik), viszont a miért bemutatása tetszett. Aki szereti a pszichothrillereket, azoknak feltétlen ajánlom.

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2007-03-05, 03:06:24
Maladolescenza

Na megnéztem én is. Filmnek egy fos (rendezés, forgatókönyv és "színészi játék" alapján a Kovi-filmekkel konkurál, az operatőrt meg agyonverném egy teleobjektívvel annyira minősíthetetlen munkát végzett), pornónak gyenge (ráadásul ugye CP...), művészi értéke pedig a Győzike Show-éval van egy kategóriában. 0/10

Ramiz

Save The Green Planet

Ez volt az a film, amit kikuchiyo utált, Fazék meg szeretett (vagy fordítva), és másoktól is hasonlóan vegyes értékeléseket kaptam. Nos, én nem merek állást foglalni az ügyben, hogy ez egy jó film-e, mivel korcs és megbízhatatlan ízlésem van, de nekem mindenesetre nagyon kellemes meglepetés volt, a Park Chan Wook bosszútrilógiájának második két része óta nem szórakoztam még talán ilyen jót koreai filmen (talán csak a Memories Of Murder ütötte meg a szintet). Láthattunk már korábban is ilyesmi furcsa kulimászokat (ez a film horror is meg komédia is meg sci-fi is egyszerre), de olyat, ahol mindegyik alkotóelem ennyire jól működött volna külön-külön, olyat ritkán (a horror/thriller rész ijesztő és borzongató, gyengébb idegzetűeknek talán túlságosan is (a kínzós részekre gondolok), a komédia nálam 100%-osan működött, beteg kifacsart fekete humor (Monty Python rulez! bár azért azt a szintet nem üti meg, de helyenként majdnem), a sci-fi talán kicsit kevesebb (kevesebb súlyt is helyeztek rá), de azért ötletes). Egyedül az utolsó tíz perc lett kicsit túlspirázott, túl sokat akartak adni és csavarni, ami megtörte a film egyébként remek tempóját, de még így is bátran adok rá 9/10-et.

Quote from: Zsiga on 2007-03-05, 23:52:02
Quote from: kikuchiyo on 2007-03-05, 03:06:24
Maladolescenza
Na megnéztem én is. Filmnek egy fos (rendezés, forgatókönyv és "színészi játék" alapján a Kovi-filmekkel konkurál, az operatőrt meg agyonverném egy teleobjektívvel annyira minősíthetetlen munkát végzett), pornónak gyenge (ráadásul ugye CP...), művészi értéke pedig a Győzike Show-éval van egy kategóriában. 0/10
12 éves gyerekek ....nak benne onscreen és mégsem adsz rá legalább 5 pontot... nem vagy te igazi /b/tard. :hehe:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nakedape

#3799
Quote from: Fazék on 2007-03-05, 00:28:08
Quote from: Predaking on 2007-03-04, 23:07:43(aki jártas a Spidermanban tőle kérdezem, hogy volt neki Homokember ellenfele? Folyadékemberre emlékszem, no de homok, nem rémlik semmi)
hát én kb 8-10 évvel ezelőtt, amikor még talán vettem a Pókember képregényt, garantáltan emlékszem, hogy volt ellenfele a Homokember :) sőt sztem a Pókember képregényben született :)

jaja már az első sorozatban megvolt, balhézott a vízemberrel is asszem nő miatt, és kell a csíkos pulóvere, a googleval meg találsz képet róla, régit is

SAVE THE GREEN PLANET nálam is nagyon nagyon bejött, pedig a horror thirrelrt a koreaika előtt nem is iagzán kedveltem..:D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Solid Snake

#3800
Quote from: Eberinu on 2007-03-04, 22:59:04
Ku*va jó volt a szellemlovas, csak ajánlani tudom :D Nicholas Cage oscart érdemel enyhe szellemi fogyatékos alakításáért! Minden a helyén volt, szóval futi a moziba :D Legjobb képregény adaptáció,ami csak készült eddig!

Azért ne túlozzunk, ez már hatalmas elfogultság.  :ejnye:

Nic Cage az Oscar-alakítástól messze van. Én - veled ellentétben - hatalmasat csalódtam a filmben. Komoly, apokalipszis-szerű hangulatot, magával ragadó történetet vártam, de paff. Kaptunk egy Nic Cage-et, egy CGI-Ghost Rider-t (ami aláírom, a film csúcspontja, azok a jelenetek valóban tetszettek), egy Peter Fondát, aki nagyon gonosz akar lenni, csak sajnos nem megy neki.

A történet összecsapott, több helyen logikátlan, a szereplők közötti kapcsolat RET-TE-NE-TES, főleg a főszereplő és szerelme között (a köztük lévő dialógusoknál a falat kapartam idegemben, annyira szörnyű. Semmi szimpátia, csak "na jól van, gyerekek, ma még forgatnunk kell, daráljuk hát le"-érzés. A vallomásos jelenet pedig eszméletlenül bárgyú, már kínomban nevettem).

Paródiának tökéletes lenne a film, csak az a baj, hogy ezt Hollywoodban komolyan gondolták.  :ejj:

Pedig annyi reményem volt a trailer után, lehet, pont ezért fájt ennyire a végső produktum (így utólag annyit mondok: nem csoda, hogy hónapokra eltolták a premiert a tesztközönség nemtetszése miatt -- hát, megértem őket.).

3/10 (kizárólag az átalakult Johnny Blaze jelenetei miatt)  :grrr:

Szerk: Legjobb képregény-adaptáció pedig továbbra is a Spider-Man és a Batman Begins. Szerintem.  :lazza:

sirtomi

Quote from: SolidSnakeGH on 2007-03-06, 12:29:35
Szerk: Legjobb képregény-adaptáció pedig továbbra is a Spider-Man és a Batman Begins. Szerintem.  :lazza:
Nálam még a Sin City is ide tartozik, bár sem tetszett sokaknak :)

Solid Snake

Quote from: sirtomi on 2007-03-06, 12:34:56
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-03-06, 12:29:35
Szerk: Legjobb képregény-adaptáció pedig továbbra is a Spider-Man és a Batman Begins. Szerintem.  :lazza:
Nálam még a Sin City is ide tartozik, bár sem tetszett sokaknak :)
Ijnye, igazad van a Sin City is beletartozik.  :tezsvir:
Hogy felejthettem ki?  :confused:

Fate



Ha már legjobb feldolgozás, akkor Batman és Batman Returns.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Pr3d4k1ng

Quote from: SolidSnakeGH on 2007-03-06, 12:36:32
Quote from: sirtomi on 2007-03-06, 12:34:56
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-03-06, 12:29:35
Szerk: Legjobb képregény-adaptáció pedig továbbra is a Spider-Man és a Batman Begins. Szerintem.  :lazza:
Nálam még a Sin City is ide tartozik, bár sem tetszett sokaknak :)
Ijnye, igazad van a Sin City is beletartozik.  :tezsvir:
Hogy felejthettem ki?  :confused:
Na és az X-men filmek??
Lehet, hogy ki kéne hagynom az életemből a Ghost Rider filmet? Egyre több negatív kritikát olvasok róla. 30 cikkből 5 mondja, hogy jó de a többi eléggé lehúzza.
A spider-mant nem tartóm jó adaptációnak a Batman Begins az jó lett .
Igazán jól sikerült adaptációk:
X-men
Sin City
Batman (1-3[ugyan éppen a 2negatív szereplő alakítás miatt lett jó] és a Begins)
(hirtelen ennyi jó jutott eszembe)

Jön a Iron Man és Captain Americe előre félek ezektől,ráadásul jön egy új Hulk film (az előző az valami katasztrofálisan szörnyű volt)

Hollywoodban egy adaptáció (tisztelet a 3 kivétel)
- Kell 1-2 híres színész
- egy a képregényre hasonlító story
- függetlenül az eredeti storytól kell romantika (amit minding túlzásba visznek
- csili vili CG (ami nem baj, mert ettől igen látványos lesz a film)

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Eberinu

Hát nálam minden szempontból listavezető a szellemlovas :)

thrall

Quote from: sirtomi on 2007-03-06, 12:34:56
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-03-06, 12:29:35
Szerk: Legjobb képregény-adaptáció pedig továbbra is a Spider-Man és a Batman Begins. Szerintem.  :lazza:
Nálam még a Sin City is ide tartozik, bár sem tetszett sokaknak :)

hát mert az nem volt jó film, csk az a két felsorolt :D

Eberinu

A Sin city tényleg jó,bár Frodótól a víz kivert :D De tetszett ez a régi füstös krimis magándetektíves hangulata :D Legjobban a Clive Oven   (asszem így hivják) történetét élveztem....tetszett az "Amazonok birodalma" olyan nő-hatalomszerűs volt :D Abszolút pozitív!

Solid Snake

Quote from: Predaking on 2007-03-06, 12:59:21

Na és az X-men filmek??

Lehet, hogy ki kéne hagynom az életemből a Ghost Rider filmet? Egyre több negatív kritikát olvasok róla. 30 cikkből 5 mondja, hogy jó de a többi eléggé lehúzza.


Valóban, az X-Men filmek is kellemes színfoltok (bár a 3. rész véleményem szerint gyengébb Bryan Singer első két felvonásánál).

A Ghost Ridert pedig nyugodtan nézd meg egyszer, aztán majd eldöntöd, hogy melyik oldalhoz csatlakozol. Ha másért nem, de az átalakult Johnny Blaze jelenetekért érdemes megnézni  (:grrr: -->  :whoah:)

thrall

Quote from: Eberinu on 2007-03-06, 19:14:02
Legjobban a Clive Oven   (asszem így hivják) történetét élveztem....
az az egy rész volt a filmben, ami tetszett