Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Member

Így már jó? :) Valamiért ez maradt meg, most már ügyelek rá.

Kvikveg

Wtf? En reszketes-re emlekeztem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: Kvikveg on 2007-10-17, 23:25:47
Wtf? En reszketes-re emlekeztem.

Mert reszketés is, csak Member trükközik.
Egyébként (ha már ennyit beszélünk róla) ez tipikusan az a film, amit minden megnézésre egyre jobban megtanulsz becsülni és egyre jobban szereted. Nekem már elsőre is bejött, de nem értettem egészen. Másodikra már vágtam a történetet, harmadikra az időbeli ugrásokat, a rejtett poénokat meg az utalásokat. A legjobb könyvadaptáció imho. (A könyv is nagyon jó, kicsit más jellegű, de meglepően hű hozzá a film ahhoz képest, hogy milyen vad és eredeti.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

En egyszer neztem bele, de egyszeruen nem birtam a stilusat. Idegesitett.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Wtf?! Ti ketten nem értetek egyett vmiben?! O_o :eek:
Lehet, hogy elolvasom könyvben is, elvégre nincs is jobb, mint egy szürreális szemüvegen át szemlélni ezt az unalmas világot. :szemuveges:

Ramiz

Csináljunk Youtube-os filmajánlók topikot? Ide spamelhetitek nyugodtan, hogy y/n, aztán majd törlök/splitelek, ha kell.

Addig is ide rakom, mer' durva jó (nem mindenkinek fog bejönni... :D ):

http://www.youtube.com/watch?v=g6c8eZy5bgY
és
http://www.youtube.com/watch?v=9wRQWoetHNo
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Zsiga

Quote from: Ramiz on 2007-10-18, 15:19:37
Csináljunk [d]Youtube-os filmajánlók[/d] topikot? Ide spamelhetitek nyugodtan, hogy y/n, aztán majd törlök/splitelek, ha kell.

Addig is ide rakom, mer' durva jó (nem mindenkinek fog bejönni... :D ):

http://www.youtube.com/watch?v=g6c8eZy5bgY
és
http://www.youtube.com/watch?v=9wRQWoetHNo
Szerintem mehet a topic nyugodtan. Pluszmínusz egy Ramiz-topic, fel se fog tűnni senkinek... :D
Btw. a második linket elrontottad, javítottam. :) Ja és  :Kiraly: El is kezdtem letölteni. :D

Ramiz

Kijavíthattad volna a [d]-s tagot is i-sre, te lazy mod. :ejnye: :D

kikuchiyo

Quote from: Ramiz on 2007-10-18, 15:19:37
Csináljunk [d]Youtube-os filmajánlók[/d] topikot?

How did you do that reverse [​b]? :D
Failure is the default option

Zsiga

Quote from: Ramiz on 2007-10-18, 15:38:18
Kijavíthattad volna a [d]-s tagot is i-sre, te lazy mod. :ejnye: :D
Észre se vettem. :)

kiku : One soes not simply reverse [b]. :D

Ramiz

Feltámadt a Cinema Obscura.

[spoiler]
Ilyen fejet kő vágni: :cool: :D
[/spoiler]

Gregory

The Crow - A holló: Ajánlásra néztem meg, elvileg egy nagyon jó filmet kellett volna látnom, ehhez képest elég nagyot csalódtam, szvsz elég gyengére sikerült.
Az alaptörténet nem lenne feltétlen olyan rossz, de sikerült belőle egy kiszámítható, fordulatoktól mentes történetté alakítani. Az elején még reménykedtem, hogy hátha a közepe/vége jobb lesz, de viszonylag hamar rá kellett jönnöm, hogy ez nem így lesz.
[spoiler]
Akkor temettem el a filmet magamban, amikor kiderült, hogy a történet főhőse gyakorlatilag sebezhetetlen. [/spoiler]
Onnantól kezdve már csak a poén kedvéért folytattam tovább.
A szereplőknek nem sok személyiséget adtak(legalábbis észrevételeim szerint), vagy legalábbis én nem véltem felfedezni egyikben sem.
Néhány fantasztikus párbeszéd tovább emelte a színvonalat
[spoiler=pl.]
Mikor a kiscsaj odamegy a leamortizált házhoz, és akkor ott x percig ordítozik Eric után, aztán egy stílusos:
- Menj a pokolba, nem is érdekellek - motyogásra egyszer csak jön a fantasztikus válasz:
- De - és akkor jól megölelik egymást  :jee:

Hasonló volt a film végén levő templom tetős jelenet, mikor a "főgonosz" a kiscsajt túszul ejti, az meg visítozik, h 'halp halp, Eric', és akkor jön a hero, és jól megmondja, hogy 'Engedd el a lányt', és bármily meglepő nem engedi el.

Sztem csavarnak szánták a végén azt is, h miután belelőttek a madárba, a csáveszen fogtak a golyók (is), kíváncsi lennék, hogy hányan nem számítottak valami ehhez hasonlóra.
[/spoiler]
Ezek nekem hihetetlenül bántották a szemem, mondjuk gondolom rátett egy lapáttal a magyar hang is, ami szokás szerint fantasztikusra sikerült.

Néha úgy éreztem, mintha egész jó hangulata lenne, ezek azonban többnyire 1-3 perces időszakok voltak, és volt belőlük vagy 2-3 az egész filmben, szóval ezeket sem gondolom teljes értékű pozitívumnak.
4/10

The Girl Next Door - "Szüzet Szüntess"
Nem túl bonyolult a története(bár a fordulat a végén meglepett, és kellemesen érintett), ettől függetlenül szerintem a saját műfajában egy nagyon jó film lett.
Én bírtam a benne levő poénokat, a karaktereket, a környezetet amiben játszódott, a háttérzenéket, meg úgy az egész filmet.
Korábban már láttam angol hanggal, most magyar szinkronnal tekintettem meg, és szvsz egész jól sikerült az is.
Elisha Cuthbert pedig egy istennő (vagy legalábbis ebben a filmben)
Több mindent nem is fűznék hozzá, nálam 9/10 lett.

minuszmiki

Quote from: Gregory on 2007-10-20, 16:51:26
Nem túl bonyolult a története(bár a fordulat a végén meglepett, és kellemesen érintett), ettől függetlenül szerintem a saját műfajában egy nagyon jó film lett.
Én bírtam a benne levő poénokat, a karaktereket, a környezetet amiben játszódott, a háttérzenéket, meg úgy az egész filmet.
Korábban már láttam angol hanggal, most magyar szinkronnal tekintettem meg, és szvsz egész jól sikerült az is.
Elisha Cuthbert pedig egy istennő (vagy legalábbis ebben a filmben)
Több mindent nem is fűznék hozzá, nálam 9/10 lett.
Nekem is nagy kedvencem a műfajban,  :tezsvir:

Member

A holló 2-t láttam csak, de eléggé hasonló lett a véleményem. Szvsz azt is az rontja el, hogy a sebezhetetlen hős megy és öl.

Solid Snake

Quote from: minuszmiki on 2007-10-20, 16:55:46
Quote from: Gregory on 2007-10-20, 16:51:26
Nekem is nagy kedvencem a műfajban,  :tezsvir:

Thirded. Remek romantikus film.  :cool:

Fazék

Quote from: Member on 2007-10-20, 17:03:12
A holló 2-t láttam csak, de eléggé hasonló lett a véleményem. Szvsz azt is az rontja el, hogy a sebezhetetlen hős megy és öl.
A holló egy nagyon korrekt képi világgal rendelkező bosszúállós film. a második részének pedig semmi de semmi köze az első részhez színvonalban, szóval Member irány térdelni a sarokba...

Member

Azt mondtam, hogy a 2 sz*r és előítéleteim vannak, nem azt, hogy az 1 sz*r. :)
Ahhoz ki kéne pakolnom a sarkokból, hogy betérdelhessek.

Gregory

Quote from: Fazék on 2007-10-20, 17:11:27
A holló egy nagyon korrekt képi világgal rendelkező bosszúállós film.
[spoiler]
Szerintem a sebezhetetlen főszereplő elrontja az egészet, vagy legalábbis én jobban örültem volna, hogyha vagy csak bizonyos szintig sebezhetetlen, vagy pedig csak skilles, és ennek köszönhetően félik, de ha lelövik ugyanúgy meghal mint bárki más, de lehet, hogy ezzel csak én vagyok egyedül így.[/spoiler]

Fazék

Quote from: Gregory on 2007-10-20, 17:25:30de lehet, hogy ezzel csak én vagyok egyedül így.
ha nem is egyedül, de biztos kisebbségben.
(egy anime-s fórumon ráadásul a sebezhetetlenséget felróni egy a valóságtól fényévek távolságában leledző filmmel kapcsolatban már eleve viccesnek találom :))

Ramiz

Hát igen, elég furcsa érvek... :) Ugyanakkor megértem (bár messzemenőkig nem értek egyet, a Holló 1 remek film!), mert én is vagyok úgy, hogy valami, amit tudom, hogy akár máskor tökéletesen elfogadnék, elkezd bosszantani és tönkreteszi a filmélményemet.

Ramiz

Faster Pussycat! Kill! Kill!

Hatalmas szórakozás. :D Írok róla normálisabb cikket majd. Addig is: trailer!

Nakedape

Quote from: Ramiz on 2007-10-22, 13:14:28
Faster Pussycat! Kill! Kill!

Hatalmas szórakozás. :D Írok róla normálisabb cikket majd. Addig is: trailer!
/request
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Ramiz

Fazék

Ramiz

Quote from: Fazék on 2007-10-23, 02:19:20
Quote from: Ramiz on 2007-10-23, 02:11:10
Boss Nigger - blaxploitation western
hol a francban akadsz rá ezekre? :haha: :D
Ne viccelj, egész készletem van belőlük. :) Trashfilmes cikksorozatot tervezünk Nakedape-pel. A legbetegebb címért az én gyűjteményemből talán a Killer Condom indulhat a legnagyobb eséllyel, bár - végre! - sikerült megszereznem a Gayniggers From Outer Space című remekművet is, az Attack Of The Killer Tomatoesról nem is beszélve. De ezek ismertek, míg a Killer Condom nem, pedig egy vérszomjas óvszer több figyelmet érdemel ennél... Japánban meg végtelen számú baromság készül, a Calamari Wrestler például egy polip birkózóról szól, amit persze egy jelmezes színész játszik, a legnagyobb szemétség pedig az, hogy a filmet komolyan kéne venni: igazi sportdrámáról van itt szó.

Zsiga

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2007-10-23, 02:52:42
Quote from: Ramiz on 2007-10-23, 02:39:57
Gayniggers From Outer Space
Ez kell. Most.  :lul:
Ha megfelel a relatíve szar minőség, youtube-on elvileg fent van az egész, ha nem, legközelebb lepasszolom. :)

Zsiga

Quote from: Ramiz on 2007-10-23, 11:04:23
Ha megfelel a relatíve szar minőség, youtube-on elvileg fent van az egész, ha nem, legközelebb lepasszolom. :)
Jobb lenne a normális minőség. :) Ja és szólj rám hogy vigyem vissza a Dirty Harry-t.  :redface:

Ramiz

Idiocracy
Fazék anno egyszerre ajánlotta és tanácsolt el a filmtől, ami kíváncsivá tett, de amúgy is megnéztem volna (Mike Judge For Prezident! :Kiraly: ). Nos, érdekes keveréke a film a durva, de valójában kifinomult humornak, a Beavis and Butthead-re emlékeztető, elsőre üresnek és önmagáért viccesnek tűnő poénoknak, amik valójában nagyon is messzire vezetnek, valamint a default szar és tahó gegeknek. Az elsőt bírjuk, a másodikat imádjuk, a harmadikért nem voltam oda. Azért működik a film, ha kicsit bicegős is, amiért nem találja saját személyiségét, de még így is simán újranézhető, már csak a jól eltalált karakterek miatt is (akik néhol már-már douglasadamsi* magasságokba emelkedő párbeszédekbe bonyolódnak). A történetet két debil poén közt előrerugdosó narráció viszont nem tett jót a filmnek. 6-7/10, a fene tudja, nem tudok dönteni. Kicsit egyszerű, de olyan dolgokról szól, amik nagyon is aktuálisak, mégis közmegegyezéssel gyönyörűen elsiklunk felette, és bele fogunk futni a jövőben (illetve már most benne vagyunk, lásd: slightly related movie clip).

ps. remélem, igaza van az imdb-s usernek, és a stúdió vágta ilyenre a filmet + rakatta bele a narrációt. jól esne a tudat... :)

------------------------------------------------
* : hogy kell ezt vajon tisztességesen leírni? :3x3:

Selmo

A tökéletesség unalmas.