Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Fazék

angyalok és démonok
kb 1 hete néztem meg. voltak jelenetek, ahol már majdnem sírtam a fájdalomtól. még nyitottam is egy text file-t nézés közben, hogy följegyezzem, nehogy elfeledkezzek vmit megemlíteni, de végül inkább dobtam a kukába, hogy ez a film ennyi figyelmet nem érdemel, inkább csak végignézem és megpróbálom elfelejteni.

(csak hogy meglegyen a kontraszt :D)

chilip

Quote from: Fazék on 2009-09-13, 14:45:29
angyalok és démonok
kb 1 hete néztem meg. voltak jelenetek, ahol már majdnem sírtam a fájdalomtól. még nyitottam is egy text file-t nézés közben, hogy följegyezzem, nehogy elfeledkezzek vmit megemlíteni, de végül inkább dobtam a kukába, hogy ez a film ennyi figyelmet nem érdemel, inkább csak végignézem és megpróbálom elfelejteni.

Rounin

Nekem csak a zenéje tetszett. :lazza:

sirtomi

Zen

angyalok és démonok

Okkal van külön oldal neki szentelve TVTropes-on. Sőt, kettő.
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/DanBrowned/DanBrown
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DanBrowned
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Xzone

The Boondock Saints

Kusza, lapos történet, felületes karakterek, indokolatlan és idióta rendezői "fogások"............... de ez egy kurvajó film. Vér, vér, mindenütt vér. És erőszak. És 110 perc szórakozás. A macskaszétdurrantós és az Il Duce összecsapásra visszaemlékezős jelenetek különösen tetszettek.

Bár nekem nagyon tetszett összességében, meg tudom érteni, hogy egyesek még poháralátétnek sem használnák a dvd-jét.

Lythis

Quote from: Xzone on 2009-09-16, 02:09:43
The Boondock Saints

Kusza, lapos történet, felületes karakterek, indokolatlan és idióta rendezői "fogások"............... de ez egy kurvajó film. Vér, vér, mindenütt vér. És erőszak. És 110 perc szórakozás. A macskaszétdurrantós és az Il Duce összecsapásra visszaemlékezős jelenetek különösen tetszettek.

Bár nekem nagyon tetszett összességében, meg tudom érteni, hogy egyesek még poháralátétnek sem használnák a dvd-jét.
Az a film egyszerűen EPIC :D
És az elején fogtam a fejem, hogy mindent megúsznak, és mindekit szétlőnek, és b*zdmeg egyszerűen állat.... persze lehet, hogy az idő szépíti az emlékeket, de fákkjú, most meg akarom nézni megint :D )

Rounin

Eh... szintén. Damn.

Az Inglourius basterds meg ritka nagy csalódás. Egyetlen valamirevaló karakter Hans Landa volt. Nagyon kiszámítható vég és gagyi odáig vezető út. Meh.
(bár a szükségtelenül elnyújtott Bear Jew színrelépés felkelthette volna a gyanút bennem, hogy ez nem lesz hűdejó)

motifator

Tegnap láttam: Ádám almái IMDB: 7.9

A film, amit nézni akartunk, kiderült, hogy szar kamerás felvétel rossz angol hanggal és felirat se volt hozzá, így maradt ez a dán vígjáték. Úgy ültem le hozzá, hogy semmi kedvem nem volt szar művészkedős unalmas európai filmet nézni, még szerencse, hogy volt nálam 2 sör, legfeljebb elalszom rajta.

Ehhez képest zseniális volt. Hatalmasakat lehetett rajta nevetni a szürreális karakterek miatt. Rohadt jó forgatókönyv, jó rendezés, hatalmas karakterek, fekete humor, szóval nagyon jó film.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Solid Snake

Quote from: Rounin on 2009-09-16, 07:20:34
Az Inglourius basterds meg ritka nagy csalódás. Egyetlen valamirevaló karakter Hans Landa volt. Nagyon kiszámítható vég és gagyi odáig vezető út. Meh.

Eh.

Rounin

Solid Snake

Quote from: Rounin on 2009-09-16, 22:23:28
Quote from: Solid Snake on 2009-09-16, 21:52:59
Eh.

Hmm?

Én azért meglepődtem, mikor [spoiler]szitává lőtték Hitlert és Goebbelst. Oké, hogy once upon a time-szerű fikció, de azért a valós történelmi személyek alternatív halálát én nem nevezném kiszámíthatónak.[/spoiler]

Rounin

Quote from: Solid Snake on 2009-09-16, 23:37:15
[spoiler]Én azért meglepődtem, mikor [spoiler]szitává lőtték Hitlert és Goebbelst. Oké, hogy once upon a time-szerű fikció, de azért a valós történelmi személyek alternatív halálát én nem nevezném kiszámíthatónak.[/spoiler]

Igazad van, [spoiler]én is azt hittem, marha látványosan égni fognak[/spoiler].

sirtomi

Tegnap megnéztük a Harry Potter és a Félvér Herceget.

Életem egyik legunalmasabb filmje volt. Végére már nem tudtam hogy ülni. Könyvet rég olvastam, de az nekem izgalmasnak tűnt, a film meg olyan semmilyen.

.Attila

Quote from: Rounin on 2009-09-17, 07:06:46
Quote from: Solid Snake on 2009-09-16, 23:37:15
[spoiler]Én azért meglepődtem, mikor [spoiler]szitává lőtték Hitlert és Goebbelst. Oké, hogy once upon a time-szerű fikció, de azért a valós történelmi személyek alternatív halálát én nem nevezném kiszámíthatónak.[/spoiler]

Igazad van, [spoiler]én is azt hittem, marha látványosan égni fognak[/spoiler].

Én arra számítottam, hogy
[spoiler]nem jön be a vezetők megölésének terve, így valamennyire történelem-hűnek meghagyva a filmet.[/spoiler]

Nakedape

Quote from: motifator on 2009-09-16, 11:18:30
Tegnap láttam: Ádám almái IMDB: 7.9

A film, amit nézni akartunk, kiderült, hogy szar kamerás felvétel rossz angol hanggal és felirat se volt hozzá, így maradt ez a dán vígjáték. Úgy ültem le hozzá, hogy semmi kedvem nem volt szar művészkedős unalmas európai filmet nézni, még szerencse, hogy volt nálam 2 sör, legfeljebb elalszom rajta.

Ehhez képest zseniális volt. Hatalmasakat lehetett rajta nevetni a szürreális karakterek miatt. Rohadt jó forgatókönyv, jó rendezés, hatalmas karakterek, fekete humor, szóval nagyon jó film.

én terjesztem egy  ideje :) nézd meg a másik két rendezését is imho
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

sirtomi

Harry Potter és a Félvér herceg
Eddigi legunalmasabb HP film. Végén már nem tudtam hogy ülni és alig vártam hogy mehessünk haza. Könyv jobbnak rémlik, de haverom szerint ez a rész könyvben sem volt túl izgi. Na mindegy, nem jött be, azért megnézem a következőt is majd.

Rágcsávók
Ez meglepően jó volt. Igaz elég rosszra számítottam, de kellemesen csalódtam. Rágcsálók nagyon jók voltak :)
Történet nem egy nagy szám, de élvezetes, van benne akció, sok jó poén. Kikapcsolódásnak megfelel, nem bántam meg, hogy megnéztük.

Coraline
Na ez marha jó volt. Nemigazán tudtam, hogy miről szól, csak tetszett a trailer és most volt időm megnézni.
Történet érdekes, kellemes a zene alatta és a látvány is bejött. Magával ragadó ez a film szerintem :)

Próféta

Quote from: Én on 2009-09-12, 11:16:27
[spoiler=baszdmeg...]"Erich Kästner ifjúsági regényéből már több film is készült, köztük az időközben szintén klasszikussá érett 1931-es adaptáció, amelynek Billy Wilder írta a forgatókönyvét.
Az új, mozgalmas családi mozi rendezője, Franziska Buch az ezredforduló modorában modernizálja a történetet: Emil-t egyedül neveli az apja, valahol a volt NDK területén. Az apa munkanélküli, ráadásul a jogosítványát is elveszik egy balesetet követően. Emil a berlini vakációt arra akarja felhasználni, hogy egy új jogosítványt szerezzen az apjának. A multi-kulturális nagyvárosban ugyanis minden eladó. Ám a probléma az, hogy már a vonaton ellopják az összes pénzét. Emil a tolvaj nyomába ered. Szerencséjére nem marad egyedül: egy gördeszkás-mobiltelefonos gyerekbanda vezetője, egy vagány lány felajánlja a segítségét."[/spoiler]
Ja, ezt én is láttam. Elég rémes. A modernizált Pál utcai fiúk még jobban fájt.

angyalok és démonok
Ez az a DB könyv, amelyben a szuperkomputertudós a világot irányító SkyNet root belépéséhez a következő erős jelszavat választotta: "3"?
Nem olvastam, csak mesélték valamelyik könyvének tetőpontjaként.

Nakedape

Quote from: Próféta on 2009-09-21, 00:21:57
Quote from: Én on 2009-09-12, 11:16:27
[spoiler=baszdmeg...]"Erich Kästner ifjúsági regényéből már több film is készült, köztük az időközben szintén klasszikussá érett 1931-es adaptáció, amelynek Billy Wilder írta a forgatókönyvét.
Az új, mozgalmas családi mozi rendezője, Franziska Buch az ezredforduló modorában modernizálja a történetet: Emil-t egyedül neveli az apja, valahol a volt NDK területén. Az apa munkanélküli, ráadásul a jogosítványát is elveszik egy balesetet követően. Emil a berlini vakációt arra akarja felhasználni, hogy egy új jogosítványt szerezzen az apjának. A multi-kulturális nagyvárosban ugyanis minden eladó. Ám a probléma az, hogy már a vonaton ellopják az összes pénzét. Emil a tolvaj nyomába ered. Szerencséjére nem marad egyedül: egy gördeszkás-mobiltelefonos gyerekbanda vezetője, egy vagány lány felajánlja a segítségét."[/spoiler]
Ja, ezt én is láttam. Elég rémes. A modernizált Pál utcai fiúk még jobban fájt.

angyalok és démonok
Ez az a DB könyv, amelyben a szuperkomputertudós a világot irányító SkyNet root belépéséhez a következő erős jelszavat választotta: "3"?
Nem olvastam, csak mesélték valamelyik könyvének tetőpontjaként.
vagy ez  :D
http://book.hu/konyv/806/Digitalis-erod.html
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Ramiz

Ez az új Lars von Trier film, az Antikrisztus, pocsék egy darab. Pedig ígéretes volt a horror+dráma besorolás, és Trier legutóbbi szerzőifilmes találkozása a horror műfajával (Riget) igencsak ínyemre való volt. De ez szar, és nem az undorító, gyomorforgató jelenetek miatt (és csak félig azok indokolatlansága és átlátszó hatásvadászata miatt). Amúgy is sértő az az attitűd, hogy a faszi a legnagyobb rendezőnek nevezi magát Cannes-ban, annak biztos tudatában, hogy egy művészfilmes on-screen csiklólevágás után úgyis mindenki róla fog beszélni filmes körökben, meg minden filmlexikonba bekerül a neve tíz év múlvára. Az ilyen pöcsfej rendezők miatt határozom el újra és újra, hogy ezentúl csak Bud Spencer-Terence Hill és Jackie Chan filmeket fogok nézni. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Zsiga

Quote from: Ramiz on 2009-09-21, 22:28:24
Az ilyen pöcsfej rendezők miatt határozom el újra és újra, hogy ezentúl csak Bud Spencer-Terence Hill és Jackie Chan filmeket fogok nézni. :D
És milyen jól teszed!  :tezsvir:
:D

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2009-09-21, 22:48:27
Az ilyen pöcsfej rendezők miatt határozom el újra és újra, hogy ezentúl csak Bud Spencer-Terence Hill és Jackie Chan filmeket fogok nézni. :D

Asziszem megtaláltuk a következő Filmmaraton tematikáját... :D JÓ FILMEK bassza meg! :Kiraly:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: Ramiz on 2009-09-22, 01:06:09
Quote from: Zsiga on 2009-09-21, 22:48:27

Asziszem megtaláltuk a következő Filmmaraton tematikáját... :D JÓ FILMEK bassza meg! :Kiraly:
:borul: :borul: :borul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cloud

Star Trek

Húúú szerintem ez rohadt jó volt. Kellemeset csalódtam a filmben. Nem is tudom anno mi a francért húztam a számat és nem néztem meg moziban. Talán azért mert soha nem szerettem eredeti sorozatot, és féltem hogy a gagyiságait behozzák ide is.
Tévedtem. Nagyot. :D

Végig izgultam a film minden egyes percét. Az a benga nagy hajó valami vadállat volt. Kivételesen az Enterprise se tűnt gagyinak, holott kifejezetten utálom ezt a hajómodellt. (TNG hajók sokkal jobban bejönnek, bár az örök kedvencek még mindig a Borg hajók :mrgreen: )

Összeségében simán adok a filmnek 9/10-et, mert tetszett nagyon is.

Annyi kérdésem azért lenne hogy ezzel a filmmel alkottak egy alternatív univerumot a ST világában? (Nem nagyon emlékszem első filmekre)

Ha a folytatások is ilyen minőségiek lesznek akkor alig várom hogy jöjjön következő rész. (bár én azért még mindig a Borg elleni harcot várom "modern köntösben". :D )

Zen

In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Fazék

Quote from: Zen on 2009-09-26, 12:21:40
http://en.wikipedia.org/wiki/Moon_(film)
Jól hangzik, látta valaki? Vélemény?
ha végre bemutatnák vhol, ahol lehet készíteni róla másolatot és letölthető lenne, akkor sztem már sokan láttuk volna, de tartok tőle egy ideig még nem lesz erre lehetőségünk... pedig már várom egy ideje a filmet... (olyanról nem is álmodozom, hogy nálunk bemutassák.)

Zen

&fmt=1

Damnatus

Most néztem meg a The man from Earth című filmet. Szerintem jó alkotás, sok témát érint, bár a legtöbbet csak felületesen. Jó kis beszélgetéseknek képezhetné alapját!

Próféta

Quote from: Damnatus on 2009-09-27, 00:53:30
bár a legtöbbet csak felületesen.
Ez a terjedelmi korlátok miatt szerintem elkerülhetetlen. Bár hogy jól gazdálkodott volna az idővel, az nem feltétlenül igaz:
[spoiler=ENDSPOILER]A sok meglepetés és téma közül az egyiket, Jézust kicsit elnyújtották. Elhiszem, hogy az erőteljesebben vallásos Amerikában lassabban kell adagolni azt a gondolatot, hogy a mégoly szép legendák és mítoszok mögé is elképzelhető egy évezredek által elhomályosított hétköznapi valóság. De én sajnos ateista vagyok, így talán az alkotók szándékainál gyorsabban el tudtam fogadni ezt a fordulatot; megértettem, nyugtáztam hogy szépen fel volt vezetve, majd vártam volna a következő hasonló leleplezést. De valahogy itt megakadt a lemez, egy jó ideig ugyanazokat a köröket futotta a film, és nem akart továbblépni. Ismételten ugyanazzal akart sokkolni, és elmélyülés nélkül újra s újra belém akarta döngölni ugyanazt, mintha ennyire lassú lenne a felfogásom. Ezt a szakaszt elég unalmasnak éreztem. Sőt, valahogy az a rossz íze volt, mintha a szerző nem elégedett volna meg azzal, hogy amúgy remek kis gondolatébresztő filmet rakott össze; még valami hazavihető mondanivalót is a számba akart rágni. Pedig mondom, ez a mondanivaló azért nem teljesen összeegyeztethetetlen az én világképemmel.[/spoiler]
Ez persze csak egy kis kellemetlenség, jó film volt ez így is.

Quote from: Damnatus on 2009-09-27, 00:53:30
Jó kis beszélgetéseknek képezhetné alapját!
Én megtettem a magamét :)

Damnatus

Quote from: Próféta on 2009-09-27, 01:46:13
Én megtettem a magamét :)
[spoiler]Az egyház és a vallások támadása szerintem is kicsit túlzásba ment/túl didaktikus volt. Legalább is arányait tekintve.[/spoiler]