Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Kvikveg

[spoiler]Jut eszembe, jopar filmre emlekszem ami Jezus alakjat tamadja kb igy, de van olyan, ami oszovetsegi alakokkal csinalja ugyanezt?[/spoiler]
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2009-09-27, 11:04:31
[spoiler]Jut eszembe, jopar filmre emlekszem ami Jezus alakjat tamadja kb igy[/spoiler]
[spoiler]Azzal, hogy százezer éves ősember? Én nem ismerek másik ilyen filmet Jézussal kapcsolatban, az ószövetségiekkel meg valóban egyet sem. Mire gondoltál?

Vagy olyan filmekre gondolsz, amelyben Jézus esendő embernek látszik (a Mester és Margarita ide sorolható? Félig-meddig?)? Az ószövetségi alakokkal szemben eleve ilyen maga az ószövetség is, duh, szóval nincs mit "támadni".

Vagy a "humbug az egész" jellegű filmekre gondolsz? Most komolyan azokat a filmeket hiányolod, amelyekből kiderülne, hogy az Isten fiai nem is vették feleségül az embernőket, és a Nílus nem is változott vérré? Szerintem sokkal kevesebb ember van, aki ezeket tényleg szó szerint elhinné, mint akik az Újszövetséget. Persze vannak klasszikus elméletek, hogy Mózes=Ekhnaton vagy Ekhnaton fia/unokaöccse, de szerencsére Dan Brown ezekkel még nem találkozott.

De ha olyanra kérdezel, ahol az eredetitől eltérő szerepben, újraálmodott viszonyokkal vannak egymáshoz az ószövetségi alakok, akkor például a Sandman képregényben, amit amúgy melegen ajánlok, meg úgy általában a Vertigo univerzumában ilyesmi is van. Csak az a fránya Sandman film hosszú évek óta sehogy se akar tető alá hozódni.

Ajánlott még az NGE megtekintése, ha érdekelnek Lilith és Ádám viselt dolgai :muhahah:
Különben is,
QuoteSába Királynője az asztalnál ült, és borotválkozott. De szokott káromkodni és pipázni is, ami királynőknél igazán ritkaság.
[/spoiler]

Kvikveg

[spoiler]Saba kiralynoje szoveg: :lul:
Dan Brown:  :zomg: addig oruljunk amig nem talalja meg.
Amugy arra gondotam, hogy Jezust eleg sok helyen piszkaljak, de pl Mozesrol nem latom annyi helyen, hogy piszkalnak. Persze nem annyira foglalkoztatott a Bibliaban, mint Jezus, az is igaz.
Pedig eleg jol ki lehetne figurazni egy-egy olyan fordulatot az oszovetsegbol, ahol az adott nep nagyon szemet modon viselkedik, dehat az Urnak kedves igy tokmindegy mit csinalnak, az ugy OK, es living happily ever after. Konkret peldat ne kerjel, ahhoz elo kene szednem a Bibliat, mert kisse mar kodosek az emlekeim.
[/spoiler]
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

Quote from: Kvikveg on 2009-09-27, 13:36:13
Amugy arra gondotam, hogy Jezust eleg sok helyen piszkaljak, de pl Mozesrol nem latom annyi helyen, hogy piszkalnak. Persze nem annyira foglalkoztatott a Bibliaban, mint Jezus, az is igaz.
Pedig eleg jol ki lehetne figurazni egy-egy olyan fordulatot az oszovetsegbol, ahol az adott nep nagyon szemet modon viselkedik, dehat az Urnak kedves igy tokmindegy mit csinalnak, az ugy OK, es living happily ever after. Konkret peldat ne kerjel, ahhoz elo kene szednem a Bibliat, mert kisse mar kodosek az emlekeim.
[/spoiler]
[spoiler]Persze, hisz Jézus mindenféle csúnya dolgokat csinált. :)[/spoiler]
[reserved]

Zen

Quote from: NLZ on 2009-09-27, 13:38:01
Quote from: Kvikveg on 2009-09-27, 13:36:13
[/spoiler]
[spoiler]Persze, hisz Jézus mindenféle csúnya dolgokat csinált. :)[/spoiler]
[spoiler]Brian Élete comes to mind. :D[/spoiler]
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Randal

Sába királynője szöveg: úúúú, ez nem valamelyik Rejtő regényben volt benne?:D

Sztem a Jézus témakört azért fejtegették olyan hosszan, mert az embereket az érdekli leginkább ill. szélesebb körben ismert ott ahova a filmet gyártják.

Meg most őszintén, az átlagemberek közül vajon kit érdekelne, vagy ha érdekelné is, ki ismerné annyira behatóan a hinduizmust vagy bármelyik egyéb vallást, hogy ilyen témázgatásokban otthon legyen...

Damnatus

Senki nem is várta el a filmtől a mély elemzést! Csak észrevehető volt, hogy a többi témához képest többet foglalkozott ezzel a kérdéssel.

noriko

Quote from: Kvikveg on 2009-09-27, 11:20:08
Mammutban bombariado volt, 7kor mindenkit kidobtak, mi 20:30kor tavoztunk a Westend iranyaban. Allitolag ejfelig tartott a vizsgalat.
1-kor már tuti nyitva volt, kivéve persze a mozit :P Pénzt nem adtak vissza, de kaptam 4db tiszteletjegyet nov.27-ig.

District 9
Nincs kedvem filmkritikat irni, ugyhogy 8/10. Levonas a kamerarangatasert, es a logikai buktakert, bar parat meg lehet, hogy valaki ki fog magyarazni.
Nekem is 8/10, viszont engem nem zavart a kamerarángatás és a logikai buktákat is ki tudnám magyarázni, ha nagyon kéne, úgyhogy azok sem.
Talán csak az nem tetszett, hogy [spoiler]a féltve őrzött üzemanyag elrejtése abból állt, hogy bevágták egy vitrinbe.  :facepalm: Persze, ha rendesen vigyáznak rá, elakadt volna a történet :D[/spoiler]
Levonás csak azért van, mert annyira nem ájultam el a filmtől, szerintem annyira nem egetrengetően kiemelkedő, de azért egész jó volt. :)
"I wish I could, but I don't want to."

Kvikveg

Quote from: noriko on 2009-09-28, 12:23:08
Quote from: Kvikveg on 2009-09-27, 11:20:08
Mammutban bombariado volt, 7kor mindenkit kidobtak, mi 20:30kor tavoztunk a Westend iranyaban. Allitolag ejfelig tartott a vizsgalat.
1-kor már tuti nyitva volt, kivéve persze a mozit :P Pénzt nem adtak vissza, de kaptam 4db tiszteletjegyet nov.27-ig.
...
:facepalm:
Akkor a tobbiek esetleg mehetnenek a tiszteletjegyekkel es kifizethetnek neked... csak javaslat.
En is ajanlkoznek valami masik filmre, de franc tudja mikor keveredek megint haza...

.Attila

Nekem is 8/10, viszont engem nem zavart a kamerarángatás és a logikai buktákat is ki tudnám magyarázni, ha nagyon kéne, úgyhogy azok sem.
Talán csak az nem tetszett, hogy [spoiler]a féltve őrzött üzemanyag elrejtése abból állt, hogy bevágták egy vitrinbe.  :facepalm: Persze, ha rendesen vigyáznak rá, elakadt volna a történet :D[/spoiler]

Szerintem meg azzal nem volt semmi gond.
[spoiler]A komplexumnak az előző szintjei voltak erősen őrizve, így az a szint volt a legvédettebb, mert csak az előző szintekről lehetett odajutni.
A folyadék meg az űrlényeknek volt kiemelten fontos, az embereknek csak egy volt a sok talált cucc között.[/spoiler]

noriko

Quote from: .Attila on 2009-09-28, 15:38:15

[spoiler]A komplexumnak az előző szintjei voltak erősen őrizve, így az a szint volt a legvédettebb, mert csak az előző szintekről lehetett odajutni.
A folyadék meg az űrlényeknek volt kiemelten fontos, az embereknek csak egy volt a sok talált cucc között.[/spoiler]
No no, nem arra gondoltam, hanem a Christopherék általi elrejtésre :)
"I wish I could, but I don't want to."

.Attila

Quote from: noriko on 2009-09-28, 15:42:02
Quote from: .Attila on 2009-09-28, 15:38:15

No no, nem arra gondoltam, hanem a Christopherék általi elrejtésre :)

[spoiler]Nem lehet, hogy azért volt ott, mert éppen dolgoztak rajta és nem volt idő elrejteni? Egyébként az a szoba is el volt már rejtve, bár nem annyira, mint a "pince".[/spoiler]

Bruce

Quote from: Randal on 2009-09-27, 21:40:33

Ejj, ez a Vanek Úr Párizsban nyitószövege, legalább annyira illik ismerni mint azt, hogy "Uram, a késemért jöttem" vagy hogy "Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál"  :ejnye:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Próféta

Quote from: Bruce on 2009-09-28, 18:19:45
Quote from: Randal on 2009-09-27, 21:40:33
Ejj, ez a Vanek Úr Párizsban nyitószövege, legalább annyira illik ismerni mint azt, hogy "Uram, a késemért jöttem" vagy hogy "Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál"  :ejnye:
:tezsvir:
QuoteGorcsev Iván, a Rangoon teherhajó matróza még huszonegy éves sem volt, midõn elnyerte a fizikai Nobel-díjat. Ilyen nagy jelentõségû tudományos jutalmat e poétikusan ifjú korban megszerezni példátlan nagyszerû teljesítmény, még akkor is, ha egyesek elõtt talán szépséghibának tûnik majd, hogy Gorcsev Iván a fizikai Nobel-díjat a makao nevû kártyajátékon nyerte el, Noah Bertinus professzortól, akinek ezt a kitüntetést Stockholmban, néhány nappal elõbb, a svéd király nyújtotta át, de végre is a kákán csomót keresõk nem számítanak; a lényeg a fõ: hogy Gorcsev Iván igenis huszonegy éves korában elnyerte a Nobel-díjat.
Pont ma bukkantam a Gorcsev kocsmára, szépen illusztrálták :)

Próféta

District 9

A történetet mindenki tudja: tisztázatlan körülmények között egy csapat rákszerű ufó hajótörik a Földünkön, és az éhhalál szélére kerülnek. RSA egy elkerített területre telepíti le őket, de nem igazán tud mit kezdeni velük a segélyezés, a bűnözés, és az emberiesség hiánya között egyensúlyozva. A beavatkozó multinacionális konglomerátum se, bár ők voltaképp egész mást akarnak.

Az első fele, a "dokumentumfilm" kifejezetten tetszett, jó volt a hangulata és az alapossága. Bár lehetett áthallásokat keresni valódi problémákra - nyilván ez volt a szándék - de ezek megmaradtak utalgatásoknak, legalábbis bennem szerencsére nem állt össze a film semmilyen lebutított tanulság sulykolásává. A balfácán, de szerethető, ugyanakkor képmutató, de mégis tisztességes főhős is tetszett, érdekes néha ilyen embereket is látni a vásznon, nem csak baltával faragott harcosokat, ördögi gonoszokat és úthengerrel préselt balekokat.

A phlebotinumtartállyal való találkozás után ingatagabb vizekre téved a film. Nyilván az egész estés hossz miatt kellett bele némi cselekmény is; annyira nem volt bátor Blomkamp, hogy a dokumentumfilmes vonalat tovább tudja vinni és kezdjen valamit vele. A történet maradéka kicsit egyszerű lett, meg némileg logikátlan, de azért nem rossz, amolyan megbocsátható. És nagy pozitívum, hogy konklúzió nélkül engedi el a nézőt.

Eszembe jutott róla egy Asimov-novella (Blind Alley), amelynek elég hasonló volt a felállása, bár végeredményben másra ment ki.

Mr Brooks

Fordulatos, de bensőséges történet egy kényszeres sorozatgyilkos szemével (vagy inkább agyával) ábrázolva, aki a külvilág felé sikeres vállalkozónak, boldog családapának mutatja magát. A gyilkolási inger visszatérésén kívül családi problémákkal, egy elszánt rendőrnővel és a pályatársaival is meg kell küzdenie.

Jó film, és kár lenne ennél többet elárulnom róla.

Nakedape

Quote from: Próféta on 2009-10-04, 21:14:18
District 9

nagyjából egyezik a véleményem, leszámítva, hogy nem jutott eszembe novella, és az összes klisés részt és furcsaságot simán megbocsájtottam a film egyedisége miatt

Családban marad

nagyon jól szórakoztam, esküvők jók lehetnek, csak család ne legyen ott :D

ja és tiger lillies filmzene POWA  :Kiraly: :whoah: :whoah: :whoah:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Bicskei

Kersztapa perceken belül tv2 :whoah: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:
Ultras liberi

Próféta

Quote from: Bicskei on 2009-10-04, 22:42:07
A Superman I-II írójától, ki ne hagyjátok!  :jee:
/troll

Nakedape

Quote from: Próféta on 2009-10-04, 22:47:30
Quote from: Bicskei on 2009-10-04, 22:42:07
A Superman I-II írójától, ki ne hagyjátok!  :jee:
/troll

á nem az igazi tvben, a 4edik saroba már el is felejtettetek ikont rakni.. így meg minek..

egyre jobb beégetett angol felirat az olasz szövegnél, ami persze magyar szinkronos lol

sirtomi

Quote from: Nakedape on 2009-10-04, 22:52:02
egyre jobb beégetett angol felirat az olasz szövegnél, ami persze magyar szinkronos lol
Ezen jót mosolyogtam :)

Próféta

Quote from: sirtomi on 2009-10-05, 09:58:57
Quote from: Nakedape on 2009-10-04, 22:52:02
Ezen jót mosolyogtam :)
+1

LiaLia

Hajsza a föld alatt
Ez egy szimpla túszejtős-terroristásnak álcázott film, John Travolta és Denzel Washington összjátékával, sejthető végkifejlettel. Travolta gonosz módon eltérít egy metrószerelvényt, és D.W. épp benn ül a forgalomirányításnál, és pont ő kezd el J.T.-vel beszélgetni. J.T. nagyon megkedveli D.W. hangját, és azután csak vele akar beszélni...
Persze pénzkövetelés is van, meg túsztárgyalás, és motorosrendőrök száguldoznak látványosan az utcákon, és persze már modern technikával elérhető a közvetlen online közvetítés is a terroristáktól hemzsegő metrószerelvényből.
[spoiler]Az már igencsak érdekes, hogy miközben a onlineközvetítő laptop gazdája épp szerelmének suttog bele a képernyőbe, a mellette járkáló, amúgy mindent szemmel tartó fegyveresek nem veszik észre a felnyitott, feléjük fordított, földön heverő laptopot, amivel valaki beszélget is :zomg:[/spoiler]
Ami pozitívum a filmben, hogy időnként Travolta jól játszotta a pszichopata, ideges, bandavezér szerepét, és egy kicsit szót ejtettek a filmben a túsztárgyalás rejtelmeiről is. Viszont ennél több érdemet nem láttam benne.

A hétvégén öcséméknél láttam a Végső állomás horror 3. részét. Azt mondták, majd a 4.-et a moziban akarják megnézni, úgyhogy remélem azt a trancsírt már nem látom. Remek hentes-mészáros technikákat sikerült kitalálni a készítőknek, aki ilyent akar látni tömegével, annak biztos tetszeni fog, én a további részekre nem vagyok kiváncsi.

Cloud

9 (aka nine)

Tim Burton animációs filmje. Szerintem egész jó lett. A világ az nagyon tetszett a filmben. Kicsit matrix érzésem volt a gépek vs emberek dolog kapcsán, de aztán el is múlt. :D

Összeségében tetszett, bár talán rövid volt szerintem. Alig több mint egy órás.

Zen

Tim Burton "csak" producer volt, hogy pontosak legyünk.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Bicskei

Keresztapa 2 most :whoah: :uzi:

h ne legyen teljesen off

uj olasz undergrounder film
http://www.ultimoultras.it/foto.htm

Tud valaki valamit erről a filmről? Véletlen futottam bele, és bizalomgerjesztőnek tűnik.
http://www.imdb.com/title/tt1188729/
Ultras liberi

Nakedape

Quote from: Bicskei on 2009-10-11, 23:05:11
jahh ez az én bajom is, h nem kéne belenéznem, mert holnap kelni kell:)

Bicskei

Quote from: Nakedape on 2009-10-11, 23:07:07
Quote from: Bicskei on 2009-10-11, 23:05:11
jahh ez az én bajom is, h nem kéne belenéznem, mert holnap kelni kell:)

csak fél 2ig tart ;) :hopp:
Ultras liberi

sirtomi

Szikraváros

Meglepően jó kis film. Kalandos mese, de végig jól szórakoztam.
Történet nem nagy szám, de érdekes volt. A világ jól néz ki, látvány nagyon hangulatos.
Bill Murray és Tim Robbins meg jól játszottak :)

Zen

&fmt=1

bimanc

Nah, megnéztem a Pandorum-ot. Az elején még valamennyire félelmetes volt, olyan Dead Space szerű, aztán inkább átfordult rohangálásba a szörnyek elől, meg végig feszült volt a hangulat a reaktoros probléma miatt. A végén volt azért egy-két meglepetés, mikor kiderült mi is történt, hol is vannak, stb, nem annyira megdöbbentő, de azért meglepő fordulatok. Szépnek nem szép, inkább sötét, és sok minden nem is történik a film alatt. Igaz az, hogy más, jobb filmekből merít (Alien, Doomsday, Halálhajó), de azért fura, hogy mennyire lehúzták mindenhol. Nem mondanám unalmas filmnek, inkább hosszú a sztorihoz képest. Az eleje és a vége nagyon jó. Olyan 7,5/10.