Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

SaiyaGin

chilip

én azért megnézem, látni akarom. de most így "kicsit" visszább lettek fogva az elvárásaim :D lehet jobb is :D

kada

Quote from: chilip on 2017-03-30, 12:07:09
én azért megnézem, látni akarom. de most így "kicsit" visszább lettek fogva az elvárásaim :D lehet jobb is :D
[spoiler][/spoiler]

Cloud

Quote from: zsozso on 2017-03-30, 00:24:14
Kozerdeku kozlemeny [ON]

Ritkan szoktam postolni, de olyan trauma ert amit muszaj megosztanom veletek.
Anelkul, hogy barminemu spoilert mondanek, kenytelen vagyok figyelmeztetni titeket, hogy ti ne jarjatok ugy mint en...

Arra szantam ra magam, hogy elmenjek a Ghost in the Shell premier elotti vetitesere.
Karomkodas nelkul csak annyit tudok mondani, hogy ne adjatok ki penzt erre a minosithetetlen szemetre.

Koszonom
Kozerdeku kozlemeny [OFF]

Szerdán láttam én is. Egy nagy katyvasz lett. És képesek voltak még a klasszikus zenét is lehagyni kezdéskor.

chilip

hááát nekem is felemás érzéseim voltak a filmmel kapcsolatban, DE a feléig egész jónak találtam. a színészek jó választások voltak. a látvány megvolt. csak igen, felétől clusterfuck mellélőtt fanservice... egyszer nem bántam meg megnézni :)

blackronin

Star Wars 8: The Last Jedi teaser trailer
https://www.youtube.com/watch?v=zB4I68XVPzQ

A 7-es felemás szereplése után, főleg az első trailer-ek voltak félrevezetőek, kicsit óvatosabban néztem meg az új rész kedvcsinálóját.
Nem rossz, de nem dőlök be a hype-nak és nem támasztok hatalmas elvárásokat.
Szeretném ha meglepnének egy jó filmmel és nem csak egy nosztalgiabombát kapnánk, mint múltkor.

Kvikveg

Star Wars 3.5
Ez teljesen nezhetore sikerult. Persze pesszimista, meg
[spoiler]kb mindenki meghal a vegen,[/spoiler]
de nagysagrendekkel jobb, mint a 7. resz.
Donnie Yen-ra kivancsian, megneztem ezt:

Ip Man
EN EZT EDDIG HOGY HAGYTAM KI?!  :3x3:
Hat ugy, hogy azt hittem a szokasos everybody was kung-fu fighting es... najo azert azt lattam, hogy fara felugralas nem lesz benne visszafele lejatszva, de valahogy annyira nem erdekelt, hogy megnezzem.
A fo tortenet meg lehetne sablonosnak mondhato, de igazan ahogy kifejtik, amilyen karaktereket hasznalnak, es persze az aprosagok teszik igazan elvezhetove. Amikor a feleseg neheztel a ferjere, hogy miert nem foglalkozik a fiukkal, amikor a testverparbol az ocs elpletykalja, hogy [spoiler]Ip man legyozte a masik klub vezetojet + a kovetkezmenyek[/spoiler]. :lul:
Jo persze van benne kicsit ooo tul kinaias szineszkedes, de nem annyira zavaro, hogy ne lehessen elvezni tole a filmet.
Szep ahogy a fordito kezeli azokat a helyzeteket, ahol nem tud szo szerint forditani japanrol kinaira, ertheto okokbol...
[spoiler]Japan: "Hol van Ip man?"
Fordito: "Ne mondjatok semmit!"

Japan: "A katonaink megolese miatt halal var ra, de ha megtanit minket akkor blabla"
Fordito: ...
Ip Man: "Nem tanitom meg oket, de megvivok vele"
Fordito: "Elgondolkodik rajta, de szeretne onnel megverekedni" :szemuveges:[/spoiler]
A nyelvrol annyit, hogy nem ertem miert nincs szinkronban neha a szereplok szajmozgasa a szoveggel, de valami olyat olvastam, hogy mintha a szineszek ket nyelvjarast hasznaltak volna? Vagy utoszinkron volt?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kada

Quote from: Kvikveg on 2017-04-14, 23:51:59Ip Man
EN EZT EDDIG HOGY HAGYTAM KI?!  :3x3:
Hat ugy, hogy azt hittem a szokasos everybody was kung-fu fighting es... najo azert azt lattam, hogy fara felugralas nem lesz benne visszafele lejatszva, de valahogy annyira nem erdekelt, hogy megnezzem.
A fo tortenet meg lehetne sablonosnak mondhato, de igazan ahogy kifejtik, amilyen karaktereket hasznalnak, es persze az aprosagok teszik igazan elvezhetove. Amikor a feleseg neheztel a ferjere, hogy miert nem foglalkozik a fiukkal, amikor a testverparbol az ocs elpletykalja, hogy [spoiler]Ip man legyozte a masik klub vezetojet + a kovetkezmenyek[/spoiler]. :lul:
Jo persze van benne kicsit ooo tul kinaias szineszkedes, de nem annyira zavaro, hogy ne lehessen elvezni tole a filmet.
Szep ahogy a fordito kezeli azokat a helyzeteket, ahol nem tud szo szerint forditani japanrol kinaira, ertheto okokbol...
[spoiler]Japan: "Hol van Ip man?"
Fordito: "Ne mondjatok semmit!"

Japan: "A katonaink megolese miatt halal var ra, de ha megtanit minket akkor blabla"
Fordito: ...
Ip Man: "Nem tanitom meg oket, de megvivok vele"
Fordito: "Elgondolkodik rajta, de szeretne onnel megverekedni" :szemuveges:[/spoiler]
A nyelvrol annyit, hogy nem ertem miert nincs szinkronban neha a szereplok szajmozgasa a szoveggel, de valami olyat olvastam, hogy mintha a szineszek ket nyelvjarast hasznaltak volna? Vagy utoszinkron volt?
Pedig ezt (ezeket) még én is láttam! :D
Nagyon vicces volt, amikor a sok kínai közt megszólaltak japánul, és hirtelen értettem felirat nélkül.
Másik kedvencem, amit nem említettél, a "simogatós" harc a ...tetőn talán? Amikor az ellenfele nem érti, hogy mit csinál a főhős. Aztán sikerült a félreértéseket nagyon egyértelműen tisztázni :D

NLZ

Egyedül a feleség szála gyenge, ez főleg a későbbi részekben jön ki nagyott. Ip Man nem tud mit kezdeni az asszonnyal, csak adja a zavart mosolygását.
[reserved]

Kvikveg

Kvikveg

Ip Manra visszaterve: tudjatok ki az elejen a videki bandita aki minden-1 mestert lever? Nem mas, mint
[spoiler]Riki-Oh
http://m.imdb.com/name/nm0266658/?ref_=m_ttfcd_cl1
[/spoiler]
"Kicsit" idosebb a szinesz, meg mar regen lattam azt a remekmuvet, csak az imdb alapjan kezdtem el megallithatatlanul rohogni. Meg youtubeon megtalaltam par reszletet: sokkal rosszabb, mint amire emlekeztem. A hilarious, gory B-movie fun tokeletesen leirja.

Damnatus

Az a régi szép Noriko-szilveszter! :D

chilip

Galaxis Őrzői 2 - hupsz elfeledtem beírni, pedig 1 hete láttam. K#BASZ@TT jó lett. sokkal jobb mint az első. szinte az összes jelenet ki van nyírva egy kurva jó poénnal :D a végén meg, "I didnt asked for those feels...". nagyon jó folytatás.

Cloud

Quote from: chilip on 2017-05-15, 10:46:25
Galaxis Őrzői 2 - hupsz elfeledtem beírni, pedig 1 hete láttam. K#BASZ@TT jó lett. sokkal jobb mint az első. szinte az összes jelenet ki van nyírva egy kurva jó poénnal :D a végén meg, "I didnt asked for those feels...". nagyon jó folytatás.

Pacman? Mary Poppins? :D XD Sírtam a röhögéstől a filmen.

blackronin

Quote from: chilip on 2017-05-15, 10:46:25

Quote from: Cloud on 2017-05-15, 13:07:37
Pacman? Mary Poppins? :D XD Sírtam a röhögéstől a filmen.

:tezsvir:

Most hétvégén láttam egy haverral, nagyon jó lett és a szinkron is remek volt!  :jee:
Dax beszólásai ütöttek a legjobban.  :P

Kvikveg

Eddie a sas
Egy jelenseg. :D
Kb azt hozta, amit vartam, jo szorakozas volt.
Kicsit meglepodtem, hogy ki volt a foszereplo. Nem, nem Hugh Jackman, hanem Eddie.
Also, en osszef*snam magam, ha egy ilyenen le kene mennem.  :zomg:

Cloud

Wonder Woman

Simán jó volt, jobb mint a két előző film.

Fazék

Quote from: Kvikveg on 2017-06-02, 20:33:23
Eddie a sas
Egy jelenseg. :D
Kb azt hozta, amit vartam, jo szorakozas volt.
Kicsit meglepodtem, hogy ki volt a foszereplo. Nem, nem Hugh Jackman, hanem Eddie.
Also, en osszef*snam magam, ha egy ilyenen le kene mennem.  :zomg:
Abszolút jó szórakozás volt, szintén ajánlom a filmet.
Főszereplőt tudtam előre, részben miatta is akartam megnézni.
Sztem én nem összef*snám magam, hanem simán már lezajlott szívrohammal érnék földet a végén.

Kvikveg

Quote from: Fazék on 2017-06-03, 11:57:03
...
Sztem én nem összef*snám magam, hanem simán már lezajlott szívrohammal érnék földet a végén.
:D

Próféta

Enyedi Ildikó: Testről és lélekről (2017)

Az idei Berlini Filmfesztivál Arany Medvéjét nyerte el. Nem tisztem megítélni, hogy megérdemelte-e, de nekem kifejezetten tetszett a film. A legjobban azzal lepett meg, hogy a művészieskedő cím (és tartalom) ellenére nagyon is fogyasztható, sőt, kifejezetten szórakoztató és helyenként vicces filmről van szó, még ha kicsit lassú is. Egyébként nem árul zsákbamacskát, tényleg a testről és a lélekről szól :D

[spoiler=Egy dolog szomorít csak el...]
...hogy a főhősnő "kibillentésére" nem sikerült reális eszközt találni a készítőknek. A természetfelettihez kellet nyúlni ezzel az álom-kapoccsal, hogy Mária végre elkezdjen egy más ember iránt érdeklődni. Ez kicsit azt sugallja, hogy a való életben a Mária-félék nem sokban reménykedhetnek :(
[/spoiler]

Ja, még valami. Aki nem szereti a vért vagy a belsőségeket, ne nézze meg.

Isley

Wonder Woman

Ez úgy volt tökéletes, ahogy Gal Gadot gyönyörű: egy dologba nem tudnék belekötni. Idén egyébként is nagyon jó a felhozatal. Most majd a Valerian és az ezer bolygó városára leszek kíváncsi.

blackronin

Transformers: Az utolsó lovag (2017)
Ha nem ismered a TF univerzumot: 1/10
Ha ismered: 0/10

Ez a film megtett mindent, hogy utaljuk, sőt zsigerből meggyűlöljük Michael Bay-t egy örök életre.
2 óra 35 perces hosszából 2 óra hosszat hiányoznak a transformerek... ez a megállapítás már önmagában felér egy katasztrófával.
De ha hozzávesszük az értelmetlen, gyakran ellentmondásos, történetet, a jelenetek közötti nulla összekötő kapcsot, a szánalmas színészi teljesítmény, a röhejes párbeszédeket, a kínos jelenetek egész sorozatát, a gyenge akciót és még azt, hogy ezért az egészért még fizettünk is (ha elmentél a moziba), akkor az ember legszívesebben visszakövetelné az életéből elrabolt 2 és fél órát.
Kamatostul.

blackronin

Spiderman: Homecoming (2017)
Remek pókember film, minden benne van, amiért szeretjük Peter Parker-t.
Tom Holland pont az a színész, aki remekül hozza a fiatal Pókembert, nem érzi az ember, hogy sokat kellene erőlködnie a dolgon.
Michael Keaton király volt a Vulture szerepében, amely karaktert egyébként mindig is utáltam, így ez különösen szép teljesítmény a készítők részéről.  :smile:
9/10.

Reméljük hogy Pókember azért tiszteletét teszi a Bosszúállók filmekben is, mert ott a helye köztük!  :jee:

edit:
A "legfontosabbat" persze kihagytam...
[spoiler]
Spider-Man, Spider-Man,
Does whatever a spider can
Spins a web, any size,
Catches thieves just like flies
Look Out!
Here comes the Spider-Man.

Is he strong?
Listen bud,
He's got radioactive blood.
Can he swing from a thread
Take a look overhead
Hey, there
There goes the Spider-Man.

In the chill of night
At the scene of a crime
Like a streak of light
He arrives just in time.

Spider-Man, Spider-Man
Friendly neighborhood Spider-Man
Wealth and fame
He's ignored
Action is his reward.

To him, life is a great big bang up
Wherever there's a hang up
You'll find the Spider-Man.
[/spoiler]

Cloud

"Reméljük hogy Pókember azért tiszteletét teszi a Bosszúállók filmekben is, mert ott a helye köztük!"

Persze, ez volt a felvezető filmje. Infinity War-ban is főszereplő a többiek mellett. (Most fejezték be a forgatást)

Isley

Valerian és az ezer bolygó városa

A látványvilággal nem volt gond, amit a trailerben láthattunk, kb. az egész film azt hozta végig, szóval ennek örültem. A sztori okés, de semmi különleges. A képregényt nem ismerem, szóval nem tudom, ahhoz képest jó feldolgozás volt-e. Laureline-t jól játszotta a modellnő, de Valerian végig olyan volt mint egy rossz drogos. Összességében nem rossz, kikapcsolódásnak jó, nem egy komoly film még a képregényfilmek viszonylatában sem.

Selmo

Alien: Covenant

Egy vödör fos, megtekintését kizárólag kiéhezett mazochistáknak ajánlom.

A tökéletesség unalmas.

chilip

Hitman's Bodyguard avagy Sokkal Több mint Testőr

meglepően élvezetes volt, semmi nagy durranás de simán nézhető és nekem megérte a jegyet. Szinkron meglepően jó volt (motherf@&cker = Köcs@g mivel sokszor hangzik el, Samuel bácsi nagyon szereti a szót :D)

chilip

Blade Runner 2049 fkin masterpiece, go and watch it

Cloud

Quote from: chilip on 2017-10-09, 22:31:49
Blade Runner 2049 fkin masterpiece, go and watch it

Most néztem meg az első részt oly sok év után. Jó lett, szóval érdekel a folytatás is.