Metal, rock és hasonlók...

Started by TurboK, 2004-11-12, 15:13:18

Previous topic - Next topic

Baggio

Quote from: Derfel Cadarn on 2007-04-15, 15:25:30
A Dimmu kapcsán igazán megemlíthető ez is:
87. If possible, design the title of your album so that it consists of three completely unrelated words. Dimmu Borgir are the master of this (i.e.Enthrone Darkness Triumphant, Spiritual Black Dimensions, Puritanical Euphoric Misanthropia, Godless Savage Garden) but you mayalso want to refer to Immortal's "Diabolical Fullmoon Mysticism".

Teljes ártatlansággal és őszinteséggel teszem fel az igen prózai kérdést... tudnak-e angolul? Ha tudnak vajh mi összefüggést látnak a címekben? :D
hát igen ez a szokás valóban elég vicces. Az angoltudásuk szerintem nem annyira star, láttam már pár beszélgetést velük. Tudnak dumálni, de azért még lenne mit fejlődni. Igaz a dalszövegek sokszor használnak régies, illetve bonyorult és hihg-language kifejfezéseket, de szerintem kb Silenoz felüti a szótárat aztán elkezd szinonímákat keresni a "halál" , "szentségtörés",  "istentelen",... szavakra :)  A cimhez meg gondolom ezeket betáplálja egy gépbe aztán random gomb, és 100adjára ki is jön valami :)

Member

Anime címekben is van ilyen. Neon Genesis Evangelion. Serial Experiments Lain. Full Metal Panic. :muhahah:
De akkor már én is kitalálok angol címeket:
-Horror Chaos Edge
-Blur Infernal Fog
-Satanic Funeral Whisper
És a legszebb:
-Retarded Meaningless Shit :D

Baggio

Quote from: Member on 2007-04-15, 15:33:04
És a legszebb:
-Retarded Meaningless Shit :D
hmm, téged tuti beveénnek a Dimmu-ba   :rotfl:. nem kerestek még meg? :D
egyébként kb mindegy mi a cim csak jól hangozzon. Pl. olyan jól esett kimondani, hogy most megyek és Neon Genesis Evangelion-t nézek :)

Member

OFF: Én is. :rotfl:
Meg PPG Z-t feliratozok Death Metal-ra, valahogy így könnyebb elviselni sokadszorra. :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2007-04-15, 15:33:04
Anime címekben is van ilyen. Neon Genesis Evangelion.
:wtf:
Öregem... Egyáltalán végignézted? Akkor tudnád, hogy ennek igenis van jelentése,
sőt, az igazi értelmét csak a legvégén nyeri el. Másrészt, ógörögül van, és a jelentése
[spoiler=A végignézés előtt ne olvasd el!]
[spoiler=De tényleg!]Az Új Kezdet Örömhíre - a végkifejlettel ez kölcsönösen magyarázza egymást.[/spoiler] [/spoiler]

Ed: miért nem hajlandó a dupla spoiler-tag működni?

Member

Rossz szokásom, hogy elolvasom a spoiler-eket és nem zavar. :haha:
Amúgy 22-nél járok és eddig egy büdös szó sem esett róla, most pedig csak az angol szavakból próbáltam összerakni. :rolleyes:

Derfel Cadarn

Quote from: Member on 2007-04-15, 16:40:20
Rossz szokásom, hogy elolvasom a spoiler-eket és nem zavar. :haha:
Amúgy 22-nél járok és eddig egy büdös szó sem esett róla, most pedig csak az angol szavakból próbáltam összerakni. :rolleyes:

Inkább örüljünk hogy angol formában vannak a szavak mert kétlem hogy bármelyikünk oylan jól olvasná a lineáris b-t. :D Legalábbis a Genesis-ből ítélve angolnak kell lennie, no meg abból hogy görög szavakat latin betűkkel írtak. Fene tudja.
"A Manslayer is a Manslayer 'til the day he dies."

Naruto Shippuuden 08 Letöltés

Kuroi Tenshi

Member, már megint anélkül itélkeztél, mielőtt megnézted volna, mi?
Pedig EL után megtanulhattad volna a leckét  :ejnye:

Derfel: mi? Kérlek fogalmazd át érthetőre. De ne itt, hanem inkább
az OTban, hiszen már így is elég offak vagyunk

Pirula

Fazék

XeviWorld 2007, #6 -- RED WAR (PROBOT)
egy általam imádott Probot szám (Dave Grohl mindenféle nagy '80-as '90-es évekbeli metálarccal fölvett egy-egy számot és kiadta Probot néven az egészet) újra eldobolva nem kis beleéléssel :D  :whoah:

Kuroi Tenshi

Ha már Probot, azok közül a kedvencem az oldschool Shake your Blood
:whoah: :hopp:

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-10-23, 02:38:17
Ha már Probot, azok közül a kedvencem az oldschool Shake your Blood
:whoah: :hopp:
úúú tényleg, ez is nagyon korrekt, nem is tudtam, hogy ilyen korrekt klipp van hozzá :D  :whoah:

Zsiga

Member

Ehhez hasonló jellegű pörgős folk-metalt tudna vki ajánlani? :)

Gregory

Quote from: Member on 2007-12-01, 15:25:05
Esetleg Ensiferum? Bár az nem ennyire pörgős, de hátha.
Magyarok közül pedig az (Echo of) Dalriada az ami pörgősebb és folk metal, de az meg valamivel lágyabb.
(Btw amit linkeltél az Pagan Reign volt?)

Member

Mindkettőről hallottam valamennyit, utóbbiból pár számot is, majd utánanézek. :)
(Az bezony :))

Éppen egy Finntroll-lal gazdagodtam, kicsit hasonló a két legutóbbi album. :D

sirtomi

Eluveitie? Az még egész pörgős is.

Lt. Simoan Blarke

Imperanon. Helyesebben csak egy számuk, és az is egy kicsit poénra vett, de íme. Talán még pirula etette meg velem anno :)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

RedPriest

Esetleg, talán, még ide sorolnám a Finntrollt.
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
「耳と目を閉じ、口をつぐんだ
 人間になろうと考えたんだ。」

Zweiblumen

Quote from: Gregory on 2007-12-01, 15:40:28
Esetleg Ensiferum? Bár az nem ennyire pörgős, de hátha.
Magyarok közül pedig az (Echo of) Dalriada az ami pörgősebb és folk metal, de az meg valamivel lágyabb.
(Btw amit linkeltél az Pagan Reign volt?)
Sziasztok!
Jó ez a Dalriada! Úgy látszik Sopronban nem csak a borokhoz értenek :smile:
Hogy a témához is hozzászóljak:nem annyira metal mint amennyire folk,de hátha..Corvus Corax

.Attila

Ha folk metal, akkor Korpiklaani.
Még egyelőre csak ismerkedek a műfajjal, de az Eluveitie szerintem felejtős. Nem ötvözi a folk-ot és a metalt, hanem csak egymás mellé rakja a kettőt, hol csak a folk szól, hol csak a metal. A metal része meg elég primitív szerintem.

Member

Vagy Pagan Reign, habár az nem vidám annyira, mint a Korpik.
Nem teljesen metál, de Gogol Bordello. Csernobill után pár roma kimenekült amcsiba és elkezdtek rokkosabbat muzsikálni. Valami félelmetes némely track. :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2008-03-24, 23:21:17
Gogol Bordello
:tezsvir:
A tavalyelőtti szigetes koncertjük nagyon ütött, baromi jó volt; rég
voltam olyan hangulatos koncerten.

Xzone

Folk metálnak ott van még a Finntroll is, egész hallgatható.

Member

Ahogy már az #1068 postban is szó volt róla. :D
Finntroll most átment "yeah dimmu rolls"-ba és az új albumon talán 2 szám az, ami hallgatható, remélhetően visszatérnek "trollba" megint.

Örülök, hogy mindenki válaszol a régi kérdésemre, most inkább az érdekelne, industrial black-et tud vki ajánlani? Mert az Aborym-on kívül még nem hallottam túl sokat, de lenne benne lehetőség jót csinálni.

sirtomi

Quote from: .Attila on 2008-03-24, 22:28:46
Még egyelőre csak ismerkedek a műfajjal, de az Eluveitie szerintem felejtős. Nem ötvözi a folk-ot és a metalt, hanem csak egymás mellé rakja a kettőt, hol csak a folk szól, hol csak a metal. A metal része meg elég primitív szerintem.
Na! Eluveitie szerintem egyáltalán nem rossz. Most hallgatom ezt a Korpiklaani, ez se rossz, de szerintem más a kettő, nem igazán hasonlítanám össze.

Zweiblumen

Quote from: Member on 2008-03-25, 10:00:59
Örülök, hogy mindenki válaszol a régi kérdésemre, most inkább az érdekelne, industrial black-et tud vki ajánlani? Mert az Aborym-on kívül még nem hallottam túl sokat, de lenne benne lehetőség jót csinálni.

Őket ismered? In Slaughter Natives Vannak "technósabb" lemezeik is de szerintem nem rossz.

.Attila

Quote from: sirtomi on 2008-03-27, 13:12:05
Quote from: .Attila on 2008-03-24, 22:28:46
Na! Eluveitie szerintem egyáltalán nem rossz. Most hallgatom ezt a Korpiklaani, ez se rossz, de szerintem más a kettő, nem igazán hasonlítanám össze.

Nem akartam a kettőt közvetlenül összehasonlítani. A lényeg ez volt:

Quoteaz Eluveitie szerintem felejtős. Nem ötvözi a folk-ot és a metalt, hanem csak egymás mellé rakja a kettőt, hol csak a folk szól, hol csak a metal. A metal része meg elég primitív szerintem.

blackman

Valaki tudna a Dimmu Borgir 2005-ös Stormblast-jához hasonló atmoszférikus, kevés billenytűvel operáló, viszonlyag lassú melodic black metalt ajánlani?

Pl.: Dimmu Borgir - Broderskapets Ring

Ramiz

Van olyan Sepultura lemez, amelyik eléri a Roots szintjét?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!