Mivel játszottál legutóbb, hogy tetszett?

Started by Fazék, 2004-11-22, 02:38:44

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: FelsmukNem tudom észrevettétek, e de van beépített óra alarm funkcióval. Szóval ha menned kell, akkor beállíthatod pittyegésre :) .
vagy arra is beállíthatod, hogy bizonyos idõközönként pittyegjen rád, nehogy éhenhalj... :D nálam lehet hogy tényleg be kéne üzemelni, mert lakástelefonon szólt anyu hogy kaja, gondoltam akkor ezt a kört még lejátszom és kör végére természetesen már elfelejtettem, vagyis 15 percet késtem a vacsoráról :haha:

de most már megembereltem magam és tartottam 3-4 óra szünetet. csak CS-ztem közben :D

legutóbb a mocsok perzsákat írtottam ki egytõl-egyig, legalábbis azt hittem hogy kiírtottam, de hiába foglaltam el az általam látott összes városát nem akarja kiírni hogy elpusztult volna grrr... és azóta spy-al keresgélem a maradékokat, de sehol sincs grrr...

Kupo

Végre végigvittem Metal Gear Solid 3-at is. :D
Crocodile rankot kaptam.Nagyon jó játék, már várom a Subsistence-t.Most töltöm PS2-re a Substance-t, mert az csak PC-n van meg. :)

Felsmuk

Érdekes városnév a Civilization 4ben:

"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

roderick

Igen, kedves barbártörzs vagyunk CiV2 óta az ilyen játékokban... mondjuk elég amerikai történelemfelfogás, hogy a malájok is hamarabb kerültek bele a játékba, mint bárki a középeurópából:)
(ezért is szerettem a Paradox játékait, ott legalább a szándék megvolt, hogy belekerüljünk... söt, ahhoz képest, hogy minden nemzetröl mennyi adatot gyüjtöttek be 1-1 játékhoz elég rendes munkát végeztek:))
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Darkstar

Lame kérdés: az Civ4 is körökre osztott?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rounin

Quote from: DarkstarLame kérdés: az Civ4 is körökre osztott?

1. Az.
2. Az.
:D

Darkstar

Quote from: Rounin1. Az.
2. Az.
:D
:merci: Kár.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rounin

Quote from: Darkstar:merci: Kár.

Kááár? Inkább hál' Istennek. Így stratégia maradt belõle, nem pedig taktikai játék (RTS is WRONG! Az inkább Real Time Tactic..)

Ramiz

Quote from: RouninKááár? Inkább hál' Istennek. Így stratégia maradt belõle, nem pedig taktikai játék (RTS is WRONG! Az inkább Real Time Tactic..)
:zen: Így van.
Más: melyik a legjobb körökre osztott stratégiai játék, amiben a 2.vh-t újra lehet játszani?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

#1269
Quote from: Ramiz:zen: Így van.
Más: melyik a legjobb körökre osztott stratégiai játék, amiben a 2.vh-t újra lehet játszani?

1. Klasszikus válasz: Panzer General sorozat random tagja
2. Határeset válasz: Nem körökre osztott, hanem realtime játék (de pillanatálj létezik benne, tehát olyasmi mint a Baldur's Gate sorozat) a Hearts of Iron 2, pont a fentebb említett Paradox-os svéd srácok csinálták. Az a különlegessége, hogy az egész világ egybe benne van, nem egyedi csaták és '36-tól is kezdheted a játékot, akárkivel. Lehetsz a gonosz szovjet birodalom, aki lerohanja Németországot, majd megse áll Párizsig... lehetsz taktikusan kiváró japán, aki Pearl Harbort csak az atombomba kifejlesztése után támadja meg (mondjuk ez csak eszembe jutott, elég nehéz lehet kivitelezni:)), vagy lehetsz a vidám kis Hortysta magyarország, akit feltehetöleg még a horvátok is megvernek, amióta updatelték a csatarendszert (elsö részben, még balkáni borodalmat csináltam a magyarokkal:))
Szóval ha érdekel egy komplexebb feldolgozása a témának, akkor bátran ajánlom, diplomácia és gazdaság is van ebben, nem csak a harc:)

edit: itt egy link a honlapjára
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Fazék

Quote from: FelsmukÉrdekes városnév a Civilization 4ben:

igen, rájuk már én is odacsodálkoztam :D Ha nem lettek volna olyan messze, akkor civilizáltam volna õket :D

Ramiz

Quote from: roderick1. Klasszikus válasz: Panzer General sorozat random tagja
2. Határeset válasz: Nem körökre osztott, hanem realtime játék (de pillanatálj létezik benne, tehát olyasmi mint a Baldur's Gate sorozat) a Hearts of Iron 2, pont a fentebb említett Paradox-os svéd srácok csinálták.
:merci:
Érdekesen hangzik ez a 2., mondjuk nehezen tudom elképzelni a világtérképen real-time masírozó seregeket, de biztos ki van találva. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Danhibiki

Ennyire anime-s grafikával még nem találkoztam játékos pályafutásom alatt:)
Egész kellemes kis game, de csak néhány karakterrõl lehet azt elmondani, hogy tényleg idõt öltek beléjük ( ez például a trükkök mennyiségébõl is látszik, ami azt jelenti, hogy mondjuk egy karakternek van mondjuk max 10 technikája, de egy másiknak meg vagy 20 és ez eléggé zavar engem:mad: )A a trükköket a klasszikus módon lehet elõhozni, szinte egy az egyben átvették a régi feljebmenõktõl...de azon elõször meglepõdtem, hogy csak 1 ütés, 1 rúgás, 1 S(nem tom minek nevezzem) és 1 HS (nem tom minek nevezzem)van, az R1 meg a gúnyoló gomb. Ha valaki akar gyakni egy jót az vesse bele magát, de hamar unalmassá tud válni, mert az arcade, survival módban ki is merül a dolog...
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Kupo

Way of the Samurai 2 (PS2)

Nekem tetszett, elég sokféle módon játszhatsz, sok kard is van benne.Mondjuk még nem játszottam sokat vele, de ahol utána olvasgattam, ott is azt írják nagyon jó, és sokszor elõveszik játszani. :D

Fazék

#1274
Még mindig CIV4

kicsit följebb toltam a nehézségi szintet és itt már tényleg egy kicsit mélyebbre kellett ásnom magam a játék rejtelmeiben. még mindig fõleg automatizált munkásokkal dolgozom, de lassan igényt érzek, hogy jobban odafigyeljek rájuk is.

egész jól sikerült haladnom, de valamiért a tapló spanyoloknak megakadt rajtam a szeme, és immár másodszor indulnak háborúra ellenem. az elsõ alkalommal tulképpen csak az zavart, hogy a rohadékok elpusztították egyes területeimrõl a fejlesztéseket és még mozogtak is hozzá utána. szépen leírtották a városomhoz közeledve a terepet, mert annyi seregem meg nem volt, hogy kirohanjak rájuk 2-3 mezõket és még a városok is védve maradjanak :morci: de aztán mégis kényszerültem és szerencsére 5-10 kör után meggyõztem, hogy talán nem kéne tovább harcolnunk. eltelt száz év és a rohadt spanyolok megint be akarnak kóstolni hõsi indiai fivéreimbe... ezt már nem hagyhattam. 3 kör visszatölt, meglévõ hadtestek upgrade-je megtörtént (2300 aranyba került, hogy pusztulnának meg) és felsorakoztam seregeimmel a köztünk lévõ határnál, hogy már átjövetelkor kinyírhassam az egész inváziós bagázst. elsõ sereget lazán visszaverem, át is török hozzá, na mondom itt a bosszú ideje kiadom a 'pillage' parancsot! :D erre mit látok? semmit sem csinálnak a katonáim! nekem miért nem pusztít és mozog 1 körben az emberem? :morci: ez már azért több mint szemétség, aztán persze naná, hogy másik országon keresztül átjárhat és onnan is küldött pár sereget, amiért most szét kellett válnom, nem tudom hatékonyan kinyírni, vészesen közel kerül a védtelen városaimhoz, de úgyse ér el semmit azon túl, hogy kinyírom jópár egységét, a katonáim fejlõdnek és alig hal meg pár... bosszantó :mad: lerohanni viszont nem tudom, mert annyira nagyon nem vagyok fejlettebb nála és épphogycsak egy vékony sávon érintkezik a területemmel, nem is akarnék arra terjeszkedni két másik nép közé... hogy még több konfliktusom legyen? na még csak azt kéne...

na mindegy, szóval ez csak egy élménybeszámolószerûség akart lenni, mert a játék még mindig nagyon állat így sokadik óra után is, és a vallás belevitele a játékba, ugyan jócskán nehezítette a diplomáciai kapcsolatokat, de ötletes bõvítés volt :) bár ezen a mostani pályán csak szívok vele, de így hangulatos :D

Ramiz

Na lejött a Hearts of Iron 2, úgyhogy ráér a Civ egy darabig. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Alkyra

Nos,én alapból nem szeretem az autós játékokat, de EZ IGEN!
Ezelõtt meghajlok. Nagyon jól van meg csinálva, a pályák folyamatosan nehezednek és én már 4 napja játszom, de még mindig csak 12% vagyok...
(de már isten verdám van.:D mutatok képeket, de a régirõl. a mostani egy...kicsit fel van túrbózva. mind belül mind kivül)

Nagyon jó ötlet volt bevonni a rendõröket a gaméba. Épp amikor nem kéne mindig akkor jönnek.:haha: (pl verseny közben rádtörnek. s elkezdene üldözni:) )
Olyan mint a Hot Pursuit s az Underground egybe véve. A történet eléggé keményen kezdõdik -**intróból rögtön átvált versenybe meglepve a játékost.^^**- Razor nevû barátunk megbuherálta a verdánkat így vesztettük a versenyt...s az autónkat...így hát ismét az autósalvilág alján vagyunk s kezdhetünk neki karrierünk felépítéséhez.:)
Szerencsére, egy szép hölgy segít nekünk elindulni, egy autóval s némi kezdõpénzel.S megindul a hajcíhõ, a rendõrökkel s a versenytársakkal.:)

Mindenki próbálja ki, akinek elég erõs gépe van hozzá(egy középkategóriás elég lesz). Aki nem szereti az autós játékokat, az most már imádni fogja.**feltéve ha ilyen minõségi s grafikájú játékok jönnek ki. OH grafika!
Hát az vlm hihetelen. Nekem majdnem maxon van.(az árnyékokat kikapcsolatm mert azok sokat zabálnak). Ahogy kimegyek az alagútból s a szemembe süt a nap, megvilágítva az aszfaltott, megcsillogtatva autóm gyönyörû motorháztetõjét, az vlm gyönyörû.)

Értékelés:
Játékélmény: 10/10
Grafika: 11/10:D
Hangok: 9/10
Fizika: 9/10
Zene: 10/10
Újrajátszhatóság: 8/10(lesznek versenyek, amelyeket NEM leszel képes megnyerni, mert az autódat nem arra specializáltad(muszáj vlmre speckózni, mert kül egy versenyt se nyersz.:D))

Összértékelés:97%
http://iris-games.uw.hu/verdám.jpg
http://iris-games.uw.hu/verdám2.jpg
http://iris-games.uw.hu/üldözés.jpg

m46u5

Quote from: Alkyra...
Összértékelés:97%
http://iris-games.uw.hu/verdám.jpg
http://iris-games.uw.hu/verdám2.jpg
http://iris-games.uw.hu/üldözés.jpg
Hát asszem az ékezeteket nem szereti a böngészõm, lévén egyik kép sem jön be.
Amúgy a játék nekem is sokkal jobban bejött, mint az Underground. Bár én a kocsik tuningolásával nem nagyon bügyörgök, inkább a fõellenfelek kocsiját nyerem el, és azzal játszom tovább (na persze azért upgradelem).
Amúgy idõnként célszerû váltani kocsit, nem csak azért, mert késõbb fabatkát sem fog érni a versenyekben a régi verda, hanem mert a rendõröket is nehezebb lesz lerázni baloldat a kis tûz sáv (amit elõször nem is tudtam mit jelez) mutatja mennyire nem komálnak a zsaruk (hármasnál már olyan böhöm autókkal csináltak torlaszt, hogy még egy kamion sem ment volna át közöttük - majdnem el is kaptak, de csak majdnem :))
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Darkstar

Én jövõ héten kapom meg, eddig csak jókat hallottam róla. Viszont a képeket nézve mintha kicsit túlzó lenne a reflection.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Alkyra

Igen, mert maxra raktam.^^ Szeretem az ilyesmit.:jee:
Egyb. alapból közepesen van, ami egész türhetõ.

ha nem látod a képet használj firefoxot, ott nekem megy...

Dreamcleaver

#1280
A legjobb festékeknél van egy extra csillogõs fajta meg egy tök matt fajta ami nem csillog, meg persze az a gyöngyház jellegû, ami színátmenetes. Itt valószínûleg az extra csillogós van felrakva. Én spec a sima metált kedvelem, ott szép a reflection meg a mintázat is jól látszik.
Spéci tuningbeállításokkal én sem foglalkozom. Inkább van 3 autóm, amik különbözõ dolgokban kiemelkedõek. Ja azt ugye mondanom se kell, hogyha megversz egy feketelistást, akkor mindenképpen egyik jutalomnak az egyedi (junkman) teljesítmény tuningot kell venni. Aztán ezekkel full feltuningolni a kocsikat. Másikal általában megkockáztatom a pinkslipet, amit eddig az esetek 80%-ban meg is kaptam.
Ja, ha meg pénz kell, akkor bármelyik verseny akányhányszor újrajátszható, és mindig megkapod elsõ helyezésért a pénzjutalmat.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Dreamcleaver

Most látom Alkyra..ez egy cobalt SS?!?!? OMG :lul:
Ja tényleg az elején vagy, de legalább nem a golf. :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Dreamcleaver

Persze a NFSMW sem tökéletes. Pl az jó pont, hogy versenyezhetünk nappal, de ettõl még az éjszakai versenyeket miért kellet törölni? Meg l a hot pursuit 2-ben azt szerettem anno, hohy be lehetet állítani mindent egy versenyhez. Nappal/éjszaka, legyen-e esõ, mennyi zsernyák legyen, a pálya iránya eredeti/visszafelé, pálya tükrözése stb...it ezt nem lehet, pedig asszem ígérték. De lehet, hogy csak én nem látom az opciót. Ja és persze "véletlenül" kimaradt a replay opció is. De amúgy egy elég jó kis game lett belõle. :jee:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kupo

Ma én is NFS-eztem, kicsit túl nagy a csillogás, mondjuk PS2n nem akkora mint amilyen PC-s képeket láttam.
Késõbb Burnout: Revenge-eztem is. :D Az is jó játék, el lehet vele lenni, aztán kipróbáltam az NFL Street 2 demoját, a Burnout lemezen, és ahhoz képest, hogy szinte semmit se értek az amerikai focihoz, eléggé elvoltam vele. :D Majd lehet, hogy letöltöm, csak nem találok hozzá jó torrent linket, úgyhogy lehet eMule-n kell, ami lassabb. :(
Ja, és NFS-be most nyertem el a Mazda RX-8-at.Azt fogom most használni, meg a Toyota Supra-mat.RX-7-eset fogok majd asszem venni, de szerintem az hülyeség, hogy zárva van pár dolog és meg kell nyitni. pl: kocsik.

Danhibiki

Olyan jó nektek, hogy megvan az NFS:Most Wanted nekem meg még mindig nem akart lejönni:hehe:
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Ramiz

Quote from: Alkyrahttp://iris-games.uw.hu/verdám.jpg
http://iris-games.uw.hu/verdám2.jpg
http://iris-games.uw.hu/üldözés.jpg
Szentséges ég! Ez marha szép!!! ... :3x3:
Én igazán sok idõt versenyzõs játékkal csak a Star Wars Racer-rel töltöttem el :whoah: , de ez kell, ez gyönyörû...
Kábé konkrétan milyen gép is kell neki, nem tudjátok?
Na mindegy, elkérem Darkstartól mindenképpen. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: Alkyrahttp://iris-games.uw.hu/verdám.jpg
http://iris-games.uw.hu/verdám2.jpg[/URL]
Ez most mi, kocsi, vagy tükör? :haha: :__devil: Enyhén sok rajta a tükrözõdés, így azért eléggé irreális. Az üldözõs kép jó - éppen lesenek valahonnan? :)

Bruce

Quote from: MohaEz most mi, kocsi, vagy tükör? :haha: :__devil: Enyhén sok rajta a tükrözõdés, így azért eléggé irreális. Az üldözõs kép jó - éppen lesenek valahonnan? :)
kocsi, tükörnek álcázva :haha: Egyébként nem ennyi, állítható, nálam pl. azalatt a fél óra alatt, amíg kipróbáltam egész reálisan nézett ki, persze miután visszábbhúztam a tükrözõdést, meg kikapcsoltam az az aranysárga effektet meg a többi parasztvakítást...
Ja, és egy ma már majdnem gyenge gépen is elmegy (1,8Gh, 512 RAM, Geforce 4 MX 64 RAM (!) szal nem egy erõmû)

Fahrenheitet (aka Indigo Prophecy in USA) ismeri valaki? Nemrég nyomták a kezembe, hogy nézzem meg... megéri?

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Dreamcleaver

Quote from: BruceFahrenheitet (aka Indigo Prophecy in USA) ismeri valaki? Nemrég nyomták a kezembe, hogy nézzem meg... megéri?

Hangulatos kis pszichothriller, vége felé akció kaland, egyedi irányításrendszerrel. Történet elején egy csávót megszáll egy idegen erõ és gyilkosságot követ el. Persze nem tudja mi történt, menekülnie kell a rendõrség elõl, ki akarja deríteni ki áll a gyilkosság mögött. Párhuzamos szálon a nyomozókkal is játszani kell a történetet. Kedvcsinálónak ennyi, nekem a vége kicsit lapos volt. A grafika full 3D, kalandjátékhoz nagyon jó, de azért Q4 meg FEAR szintú effekteket ne várj tõle. :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Bruce

Quote from: DreamcleaverHangulatos kis pszichothriller, vége felé akció kaland, egyedi irányításrendszerrel. Történet elején egy csávót megszáll egy idegen erõ és gyilkosságot követ el. Persze nem tudja mi történt, menekülnie kell a rendõrség elõl, ki akarja deríteni ki áll a gyilkosság mögött. Párhuzamos szálon a nyomozókkal is játszani kell a történetet. Kedvcsinálónak ennyi, nekem a vége kicsit lapos volt. A grafika full 3D, kalandjátékhoz nagyon jó, de azért Q4 meg FEAR szintú effekteket ne várj tõle. :D
Kedvcsinálónak nagyon is jó... még ma este nekiugrok. A Q4 és FEAR szintû effektek pedig nem is kellenek, jól megvagyok még mindig azok nélkül is, nekem nem kell mindenféle parasztvakítás-csilivili-húdeéleshúdeszép-világítmegtükrözõdik meg mittudomén még micsoda. Egy játték nem ettõl lesz jó, hanem a hangulattól ;) Az meg ezer más tényezõtõl is függ.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!