Main Menu

eBay

Started by .Attila, 2004-11-28, 16:12:12

Previous topic - Next topic

Darkstar

Az lehet, hogy a postás nem huzza be a cuccokat, de ha mégegyszer bármilyen csomagomat be meri gyűrni a ládába úgy, hogy az megsérül, eltöröm kezét-lábát. Az a szerencséje, hogy ezt nem egy 10k+os Megami-adaggal játszotta el. A dolog pikantériája, hogy épp itthon voltam és be se próbált csengetni.
Meg volt egy olyan játéka is, hogy egy hétig nem tolta ide a pofáját. Miután felhívtuk a postát, hogy mégis mi a rák van, másnapra egy kupac (legalább 20 levél, számla, miegymás) volt összeázva és -gyűrve a ládába...


New:

Ha egy DVD régiófüggetlen, baromi sok rész van egy lemezen, van angol/kínai felirat és nagyon olcsó, akkor lehet HKDVD-re gyanakodni még akkor is, ha épp nem Hong Kong-ból szállítják, ugye?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2007-04-09, 18:41:16
Ha egy DVD régiófüggetlen, baromi sok rész van egy lemezen, van angol/kínai felirat és nagyon olcsó, akkor lehet HKDVD-re gyanakodni még akkor is, ha épp nem Hong Kong-ból szállítják, ugye?
Nem kell gyanakodni semmire, egyértelműen az. :)

Member

Már a régiófüggetlenség is gyanakvásra adhat okot, a többi már csak hab a tortán. :)

Zsiga

Ugyan nem eBay, de szükségem lenne egy kis segítségre. Ezt a három könyvet szeretném megrendelni, de se dombornyomott kártyám, se időm/kedvem csináltatni... :frown:

.Attila

És nincs is ismerős dombornyomott kártyával vagy internet kártyával?
Én nem tudok segíteni, nekem is sima electron van.

Zsiga

#65
Quote from: .Attila on 2007-04-29, 14:07:12
És nincs is ismerős dombornyomott kártyával vagy internet kártyával?
Én nem tudok segíteni, nekem is sima electron van.
Ősöknek van, de esélytelen hogy bármelyikük is segítsen... :)
Gondoltam itt hátha akad olyan aki szeretne onnan rendelni valamit, én meg betársulnék.

Szerk.: zOMG a tesómnak Visa Classic-ja van... :lame:

Kuroi Tenshi

Híí basszus, pont most járt le és elfelejtettem megújítani.
Mennyire sürgős? Nem tudom, milyen gyorsan megy a megújítás...

...
ja hogy a Classic is dombornyomott...
Ha mégis kéne, szólj.

Zsiga

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-04-29, 22:33:20
Híí basszus, pont most járt le és elfelejtettem megújítani.
Mennyire sürgős? Nem tudom, milyen gyorsan megy a megújítás...

...
ja hogy a Classic is dombornyomott...
Ha mégis kéne, szólj.
Nem sürgős, a harmadik kötet még meg sem jelent, azt mindenképp meg akarom várni. Akkor ha esetleg a tesómmal nem sikerül megegyeznem, majd megkereslek. Előre is kösz. :)

Fazék

#68
lehet hogy már voltak, de akkor egy rövid ismétlés:

Pár tanács:
(amik sokaknak magától értetődőek, de mégis bele-belefutnak ők is időnként...)
- KÉRDEZZ MÉG VÁSÁRLÁS ELŐTT! - ez azért nagyon fontos, mert vannak olyan eladók, akik vagy csupán hanyagságból, vagy azért mert szimplán túl akarnak adni vmin minnél hamarabb, nem írnak le a termékről minden infót és ugyan az ember azt hihetné, hogy a neki megfelelő nyelvű/kiadású a dvd/játék/akármi, de ilyenkor nagyon könnyen lehet, hogy végül mást kapsz, mint vártál. vásárlás után hiába reklamálsz az ilyenek miatt, az hogy nem kérdeztél, tájékozódtál előre, az sajnos nem mentség!
- rengeteg terméknél csak országukon belüli szállítást írnak, de ha megkeresed őket, könnyen lehet hogy bevállalják a magyarországi szállítást is! (eddig olyan 30%-os sikerrel jártam) - ez azért jó neked, mert nem biztos, hogy mindenki más is próbálkozik ezzel a kérdéssel, vagyis kevesebb potenciális licitáló személlyel kell számolnod :)
- sztem érdemes biztosítást is fizetni a nagyobb értékű (mondjuk 5000Ft fölötti), illetve nehezen beszerezhető termékekre, mert lehet ugyan hogy a magyar posta eddig még nem szúrt ki veled (kopp-kopp), de mérget vehetsz rá, hogy 1-2 csomagod el fog veszni sajnos idővel. Ez olyan, hogy kétféle ember létezik, akinek már nyúlták le csomagját a postán és akinek majd még fogják...

és most jönnek az én kérdéseim:
eddig még csak EU-n belül rendeltem, így a vámmal még nem volt dolgom. leírnátok a tapasztalataitokat ezzel kapcsolatban?
- milyen értékhatár fölött kötnek bele?
- meg lehet-e úszni a vámot és ha igen, akkor milyen értékhatárig a "gift" illetve "commercial sample" dobozcimkézéssel?

most így hirtelen ennyi. köszi előre is :)

szerk:
nekiálltam olvasgatni a topic-ot, pár reagálás :)
Quote from: Moha on 2004-11-28, 23:25:00
Csak egy kicsit meg akartam erõsíteni. :)
Amúgy én nyertem már úgy is aukciót, hogy az utolsó pillanatban licitáltam.
bocsánat, de én csak így tartom érdemesnek a licitálást :)
ahogy .Attila is írta, értelmetlen előre növelni az árat. eddig mindhárom alkalommal csak az utolsó 45-60 másodpercben(!) írtam be a licit-emet, és 3-ból 2x nyertem. A harmadiknál azért nem, mert más többet volt hajlandó előre is max licitnek megadni a játékra mint én, nekem olyan drágán már nem érte volna meg, de erről is azonnal értesített az ebay, szóval még lett volna fél percem túllicitálni. szóval az utolsó 1 perc az igazán kritikus sztem, ott dől el minden, addig teljesen fölösleges licitálni, mert csak följebb tornázod az árat, és fölhívod rá mások figyelmét, hogy téged is érdekel a termék :)

persze ez csak akkor működik, ha gépközelben tudsz lenni a licit végén, ami sajnos nem mindig jöhet össze természetesen. :redface:

én úgy vettem észre, hogy manapság mindenhol szinte csak a paypal-t fogadják el, ami ugyan eddig hibátlanul bevált, de úgy vettem észre, hogy sajnos 2-3%-kal rosszabbul vált, mint ha simán bankkártyával fizetnék közvetlenül. persze paypal-lel tényleg biztonságosabb, mint írták előttem is, de akkor is fáj az a pár % :D
szóval amint megvan a dombornyomott bankkártya, tessék regisztrálni paypal-en.
egyszeri 130 Ft körüli regisztrációs díjat vonnak le, meg 400 Ft "biztosítási" díjat, amit jóvá is írnak az első rendelésed után.

USA-ból úgy vettem észre 20% áfát tesznek rá a PC-s játékokra.

Quote from: .Attila on 2004-11-29, 15:58:14
Quote from: MohaVisa Classic, Mastercard, ill. a kimondott internetes fizetésre szánt kártyák.
Visa Electron csak bizonyos esetben (ritkán), Cirrus/Maestro pedig egyáltalán nem használható internetes vásárlásra.
Általában a dombornyomott (amin kiemelkedik a kártya felületébõl a név) kártyákat lehet az interneten használni.
Na akkor gyorsan szólok, hogy Mastercard kilõve!!!
A BidPay-en nem lehet vele fizetni, pedig money orderhez a BidPay kell.
ez a bidpay pontosan micsoda? ez a paypal elődje volt? mondjuk jóóóó régen írtad, de nekem speciel mastercard-om van és hibátlan paypal-hez, és eddig nem találkoztam olyan eladóval, akinek ne lett volna hibátlanul megfelelő a paypal :)

.Attila

Quote from: Fazékés most jönnek az én kérdéseim:
eddig még csak EU-n belül rendeltem, így a vámmal még nem volt dolgom. leírnátok a tapasztalataitokat ezzel kapcsolatban?
- milyen értékhatár fölött kötnek bele?
- meg lehet-e úszni a vámot és ha igen, akkor milyen értékhatárig a "gift" illetve "commercial sample" dobozcimkézéssel?

Ez tudtommal változó, melyik vámos hogyan.
Giftnél és commercial sample-nél elvileg nincs vám, csak áfa. Nekem 3 rendelésemből csak 1nél volt olyan, hogy be kellett menni vámoltatni, de mivel kereskedelminek lett jelölve, ezért vám nem volt, az áfa pedig másképp lett kicsit számolva. Egész konkrétan anno olyan 50ezer Ft volt a cucc, annál számoltak úgy, hogy 28ezer áfamentes, kb. 20ezer adózik 25%-kal, végül 55ezer lett a végösszes (szerencsém is volt, mert USA dollár helyett kanadai dollárral számoltak, ami akkor alacsonyabb árfolyamon volt, pedig amerikai dollárban vásároltam).
De közben lehet, hogy már változtak a dolgok (sőt több mint valószínű).

Quoteez a bidpay pontosan micsoda?

http://www.bidpay.com/
Amikor még nem volt paypal lehetőség itthon, addig gyakorlatilag csak ezzel lehetett fizetni. Így lehetett feladni money ordert. Kártyával fizettél neten keresztül, ők levonták az árat + a díjukat, és eljuttatták a money ordert az eladónak. A money orderrel lehet készpénz küldeni.

White SeeD

Pár észrevétel és hozzászólás:

Én főleg tengerentúlról szoktam rendelni (hiába több a szállítás, animeot és mangát még így is sokkal olcsóbban veszek mint EU-n belülről. (Legalább is angolnyelvűt)
Azt tudni kell hogy az amcsik azok átbasznak a szállítással, legalább 2 dolcsival. De olyan is volt már nálam ami 15 el kért el többet (a tetüje).
Eddig mindenre kértem biztosítást, és mindenem meg is érkezett. Eddig olyan 50-52 árút rendeltem, és minden megjött.
Biztosítás kemény 1,5 (registered) és 5 (tracked (noha ez nem működik tengerentúlra, nem is szoktam kérni, de van ahol csak így postáznak) így megéri.

VÁM: Én eddig még semmire nem fizettem vámot. Egyszer kaptam értesítőt, mikor valami nő 200 dolcsira biztosította a LH 1-14 iget. Mikor megjött ki is akadtam hogy hogy lehet ekkora ****. Szerencsére a vámosok még tudnak számolni, és rájöttek hogy 14*10 dolcsi lenne újonnan, ráadásúl használt, nem ér annyit.
Vagy csak a postásnéni nem látott még iylet, és nem tudta mit kezdje vele, így simán odaadta, miután aláírtam pár papírt hogy vámmentes.
Amúgy valami 40-50 dolcsi környékén van a határ, ahol elvben nem kéne vámot fizetni.
Nagyot dob a cucc megítélésén ha kéred hogy pl úgy küldjék mint used akármi (dvd, book) Szerintem főleg a műszaki és egyéb értékkel rendelkező cuccoknál nézik nagyon az értéket. Persze ha egy iphonet rendelsz arra biztosan rányomnak vámot meg áfát is az összesen +30% körül lehet.
A gift az általában bejön, de ha eléri az 50+ ot akkor valószínű arra is rányomják a vámköteles pecsétet.
Ha kicsi a csomag mérete azt fel sem szokták bontani, küldik tovább nyomban.
Ha picit nagyobb akkor viszont tutira felbontják (nálam eddig 6 csomagotbontottak fel.) persze általában csak megkukkantják és drogot meg hasonlókat keresnek.
Meg van még itt egy ilyen dolog, hogy ami boltól jön azt jobban nézik vámügyileg (meg bolt nem fogja ráírni semmire hogy used, és sokszor gif-t ként sem küldik a cuccokat).
Ha magánembertől jön a cuccos, akkor simán meg kell neki mondani, hogy 40 dolcsis used gift. tuti vámmentes.
Persze ha nagy értékű cuccost küldetsz ezekkel a paraméterekkel ráfogják nyomni a vámot (mert ugye a vámos sem hülye), sőt utána, ha egy nyalókát rendelsz arra is rá fogják nyomni, érdemes ilyennel vigyázni.  :smile: Meg rádhuzzák az áfacsalást meg vámcsalást ésatöbbi...
Konkrét országok tapasztalatai:
usa: imádják lecsalni a postát, 1-2 dolárral mindegyik lehúz (a boltok is). Van aki sokkal többel. Persze sokszor egyén kérdése. De eddig nekem 1 ember küldte korrektűl a dolgot, csalás nélkül. Sokszor csak usan belül postáznak, megkeresés után is, de volt pár kivétel persze akinek sikerült elmagyarázni hogy ha regisztrálva küldi tuti megkapom, és ugyanott kell feladni ugyanúgy...
Mondjuk ez azért van mert az olasz digóknál sok csomag "eltűnik" , de sajnnos sokszor látom azt is hogy pár eu-s országba szállítanak (uk, germany, france) de máshova nem. Ezért szoktam ilyen "trapként" így feltenni a kérdést hogy: Can you ship to EU?  (Elvégre ez nem hazugság már. bár 2 ember panaszkodott, hogy nem erről volt szó, de végül is elküldték és meg is jött)

kanada: iszonyatdrágán postáznak de tisztességes népség.
kína: onnan ne rendelj semmit:)
honkong: innen is csak figurát, bizsukat és mangát érdemes. nagyon sok a 0,01 dolcsis rendelés, azaz az árú ingyen van, de magas a postaköltség, de így is sok jó üzletet lehet csinálni. Pl a múltkor a 7 darabos gundam figura set volt 0,01 dolcsi +7 szállításra, ami még korrekt is :smile: Ugyanezt a settet láttam hogy valai árulta 8K ésrt itt hungaryban :ejnye:
eu: tisztességesek, nagyjából. Viszont minden drágább
ausztrália: figyelni kell a 4es régiójú cuccok miatt. amúgy korrektek és olcsóak
japán: korrektek, gyorsak, de figyelni kell kitől rendelsz. (szintén 0 dolláros licit +9 szállítás, korrekt légipost, sokoldalas, színes nagyalapú Seikai no Senki artbook. Igaz japánúl, de semmi sem lehet tökéletes :lazza: )

Mindenképpen érdemes megnézni a feedbackokat, ha 98% alatt vannak. Ha a külföldi emberkék panaszkodnak hogy nem kapták meg a cuccot, érdemes kihagyni az illetőt.

Ha nem kaptad meg a cuccot 30 nap alatt vedd fel a kapsolatot az ileltővel.
Ha 40. edik napig nem kaptad meg a csomagot, azonnal fordúlj az ebayhez és a paypalhoz (attól függetlenűl hogy pl emailben miket leveleztél az illetővel), hogy nem kaptad meg. Ha nem teszed meg akkor tuti nem is fogod megkapni mert vagy "elfelejtették" elküldeni vagy ténlyeg elveszett. Viszont van egy időlimit ami után elévűl a dolog és csak széttárják a kezüket, hogy miért nem szóltál előbb.

Az utolsó pillanatban való licit. Ez usanál nemigen megy. Én általában hosszas kalkulálás után kiszámítom, hogy mekkora az összeg amit maximum kifizetnék érte, beírom és kész. Az újj bid asistant úgy is 1esével fogja léptetni a licitet egészen a max összegig. Ha túlicitálnak akkor túl, ha nem nem. Régebben én is csináltam az utolsó pillanatos licitet, csak arra volt jó, hogy túlélpjem a költségvetéseim határát és többet adjak rá mint amennyit kakartam:)

Korrekt vételnek számít amúgy a mangánként/dvd-n kéntz 1500-1800 huf ig.
Jó vételnek a 1500 alattiak, de mivel egyre több a hülye otaku, már elég nagy a verseny, mázli is kell hogy olcsón elvigyél valamit.
(az árak a szállítási költségekkel együtt értendőek)
Legutóbbi vételem a Dears, 1200/könyv áron sikerült összeszednem. (És totál újj)

Az utóbbi időkben paypal (vagy a bankom) tényleg gecin vált. Hiába írja ki hogy ennyi volt, mikor végleg levonódik az összeg párszázzal biztosan több van. Mondjuk ez főleg azért is van mert a múltkor valami újj bank jött be a képbe paypaléknál.

amúgy mst mérdemes usa-ból vásárolni mert gazdaságuk ugyanúgy a béka segge alatt van mint a jmiénk, és a dollár gyorsabban romlik mint a forint. Bezzeg még emlékszek olyan időkre míg 220 ft volt egy dolcsi, most meg 170-180 körül mozog.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Fazék

#71
Quote from: White SeeD on 2008-01-03, 12:54:24Az utolsó pillanatban való licit. Ez usanál nemigen megy. Én általában hosszas kalkulálás után kiszámítom, hogy mekkora az összeg amit maximum kifizetnék érte, beírom és kész. Az újj bid asistant úgy is 1esével fogja léptetni a licitet egészen a max összegig. Ha túlicitálnak akkor túl, ha nem nem. Régebben én is csináltam az utolsó pillanatos licitet, csak arra volt jó, hogy túlélpjem a költségvetéseim határát és többet adjak rá mint amennyit kakartam:)
de nem úgy működik a licit, hogy ezekben az utolsó pillanatokban is csak max értéket adsz meg és csak annyit ajánl az áruért, mint amit a a többi bidder közüli max érték + minimumlicitemelés? ???
az teljesen természetes, hogy minden terméknél előre kiszámolom, hogy mi a maximum, amit megadnék érte, utána megnézem, hogy van-e bárhol máshol jobb ajánlat, és ha ezeken túlestem, csak akkor ütöm be a kiszámolt max értéket az utolsó pillanatban és ha fölémmentek, akkor se fogom módosítani, mert elvégre előre eldöntöttem, hogy a fölajánlott max fölött nekem már nem éri meg. :) vagy nem így működik?

szerk: és általában nem is mindig a max értéket ütöm be elsőre, hanem 2-3 (vagy arányosan esetleg több) licitlépcsővel alatta, mert így is van időm még általában beütni mégis a max értéket. :)

amúgy köszi a tippeket, azt hiszem mostantól be merek majd vállalni usa rendelést is :)

van vhol oldal, ahol korrekten tájékozódhat az ember a várható USA felőli postaköltségekről? (úgy értem a vevőn kívül, mert mint írtad, hajlamosak lehúzni az embert)

.Attila

De így működik.
Azért kell az utolsó pillanatban megadni a max licitet, mert ezzel nem ösztönzöd licitálásra azokat, akik nem csak az utolsó pillanatban licitálnak.

Xzone

Uhh, érzem, hogy ebből még bajok lesznek... kezd megtetszeni ez az egész ebay dolog :redface:

Tavaly rendeltem Burning Crusade-et két példányban az USA-ból egy online boltból, összesen olyan 70$ volt. Gyorspostával(EMS) egy hétig tartott amíg ideért, talán 30$ postaköltséggel, de sajna nem magát a csomagot kaptam kézhez egyből... Fel kellett utaznom Pestre, mert megfogták a csomagot a vámon: 40€ fölötti külföldi vásárlásnál már vámolnak, legalábbis nekem ezt mondták. Ott is hagytam vagy 5000 forintot ha jól emlékszem, így több mint 10000 forinttal fizettem többet, mintha az EU veriót vettem volna meg. Nagyon nem érte meg, és bár akkor nem volt választásom, tartózkodom a külföldi vásárlástól azóta.

White SeeD

Hát sajna az usa-s cuccoknál sokszor a végső érték már a lejárat előtt több nappal eldől.
Hiába, nekik van pénzük, nemigen érdekli őket a licitálás művészete. Már nem is tudom kikor láttam olyat legutóbb, hogy az utolsó pillanatban dőlt el hogy kié a cuccos.
Viszont olyat is láttam már, ahol a sok idióta egymást ölte az utolsó 10 percben egy használt FMP-ért, 1esével ment a licit ugyan, csak a boltban már 30%al olcsóbban megkapták volna, mint ami kijött végösszegként.
Mondjuk én úgy csinálom hogy az utolsó órákban, attól függően, hogy mennyi idő van hátra a lejáratig adom meg a maxot, aztán remélem a legjobbakat :smile:

Xzone: rosszúl csináltad. Én GW-vel úgy csináltam, hogy itthon megvettem az alapgamet, és külföldről a kiegészítőknek csak a kódját. minden egyes kiegészítőn 3K-t spóroltam a magyar árakhoz képest :D
Radásúl sokat vettél, újjat vettél, boltból persze hogy vámot vetnek ki rá.  :smile:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Manitu

Olvasom itt a hozzászólásokat, és megakadt a szemem a régiókódokon. Már régebben is akartam kérdezni, de igazából még nem érint, úgyhogy mindíg elmaradt...

Az oké, hogy mondjuk usából rendeltek, de azt mivel játszátok le. Ugye 1-es régiókód, mi meg ha jól tudom, akkor 5-ösek vagyunk. Az asztali lejátszók gondolom erre vannak állítva, a számítógépes olvasók meg limitált számban állíthatóak újra. Szóval aki ilyeneket vásárol, az hogy csinálja? Lehet venni mondjuk régiófüggetlen asztali lejátszót, vagy mindenkinek van egy 5-ös a polcán a hazai lemezekhez, meg egy 1-es az amcsikhoz?


.Attila

2-es régiókód vagyunk, bár ez más, mint a japán 2-es régió.
Van szoftver régiófüggetlen lejátszásra. (már nem emlékszem, melyik; vmi rókás volt)
Egyébként megoldható úgy a probléma pl., hogy asztali lejátszó játsza az európai régiósat, számítógép pedig az amerikait.

kikuchiyo

Az európai és japán régiókód ugyanaz, a videószabvány az, ami különbözik (PAL Európában, NTSC japánban (egyébként az amerikai és japán NTSC is különbözik kissé, de ebbe most ne menjünk bele)).

A számítógépes DVD-ROM-okat aránylag egyszerűen régiófüggetlenné lehet tenni, ha RPC-1-es firmware-t flashelsz beléjük, és az asztali játékosokra is vannak trükkök (némelyikhez egy egyszerű szervízkód is elég, másokhoz hardveres trükközés kell).

És igen, lehet venni eleve régiófüggetlen lejátszót is.
Failure is the default option

Fazék

#78
hogyan tud valaki ebay-en kívül közvetlenül a mail címemre küldve válaszolni? eddig az összes kérdésre ebay-en keresztül kaptam választ. tudtommal nem írja ki az e-mail címemet, ha ebay-en keresztül kérdezek tőle valamit... vagy igen?
lehet hogy csak én vagyok a paranoiás, de nem lehet, hogy azért küldte így, mert nem akarja hogy fölhasználhassam bizonyítékként, ha mégse azon az áron akarná föladni, amit megígért ebben a levelében? vagy hogy van ez? help!!! ???

mondjuk beidézte a teljes kérdésemet, kompletten az ebay üzenetet, amit kapott, de akkor sem értem honnan tudja a közvetlen e-mail címemet. én senki másét nem látom... ???

szerk:
http://pages.ebay.co.uk/help/confidence/know-seller-ask-question.html

aha. szóval hogy az eladó megkapja az én e-mail címemet is, nem csak az üzenetet ebay-en. így már érthető.

mondjuk az azért nem teljesen tiszta számomra, hogy ő miért kapja meg az e-mail címemet alapból, ő viszont ha ebay-en keresztül válaszol, akkor én soha nem fogom megtudni az ő e-mail címét. na mindegy :)

szerk:
egy eladó, aki amúgy csak UK-ba ad föl csomagot, kérdésemre azt válaszolta, hogy szívesen szállít hozzánk is, másnapra kideríti a postaköltségeket és válaszol. aztán persze nem tette, pedig volt két napja.
a mai napon újra föltett kérdésemre azt írta, hogy sajnos drága lesz és 1 óra múlva küldi a pontos értéket, de azóta sem írta meg.
a termékei, amiket hirdetett és licitálnék rá ma este járnak le másfél óra múlva. ugye ti se licitálnátok így látatlanban, ki tudja milyen szívás lenne végül a szállításukkal?

szerk:
K_T: persze az átkozott csigazabáló nem válaszolt, el is vitte vki más a rohadt játékot. továbbra se szerettem meg a franciákat. pedig még a kedvéért franciául is elküldtem neki a kérdésemet, de ba**ott válaszolni... azért köszi a fordítást még egyszer :)

Fazék

lámakérdés:
Royal Mail Airmail
ahogy én értelmezem:
letter = levél, pukifóliás, vagy nélküli mindegy, de levél
small packet = egy minnél inkább kockához közelítő arányú zárt doboz (úgy értem, hogy nem 3x3x100 centi, hanem mondjuk 30x40x20)

szóval az utóbbit kérdezném, mert gyanús számomra, hogy ennyivel olcsóbb, és gyanítom hogy tök hülyeséget hiszek...

Kuroi Tenshi

A M. Kir. Postánál is levél = boríték, még ha bélelt is;
doboz = csomag = nem-boríték.
Gyanúsan korrekt áraik vannak (mármint csak a levelet és a
csomagot összehasonlítva - itthon a csomag többszöröse a
levélnek), de ez van odaírva.

Manitu

Nem igazán értem mit nem értesz. A letter a levél, a packet a csomag. A small jelző csak az ellenség megtévesztése, a nagyobb cuccokat úgy is futárral küldik. Túlsúlyos levélre mindenhol többet kell fizetni, mintha ugyanazt csomagként adnád fel. Nálunk is annyit fizetsz egy 2 kilós borítékért, mint egy 20 kilós csomagért.


Fazék

#82
Quote from: Manitu on 2008-01-05, 02:56:03Túlsúlyos levélre mindenhol többet kell fizetni, mintha ugyanazt csomagként adnád fel. Nálunk is annyit fizetsz egy 2 kilós borítékért, mint egy 20 kilós csomagért.
na ezt a részét nem tudtam, ezért nem értettem a dolgot :) nem adtam föl fél kiló fölött még csomagot és/vagy levelet :)
túl szépnek találtam az árakat, de ezek szerint ez az igazság :)

Fazék

UP

újabb kérdés:
Ausztráliából terveznék egy vételt.
Sea Mail-t használnék, és azt írják, hogy van rá biztosítás, amit elméletileg itt részleteznek.
De ebből én marhára nem látom, hogy mennyi extra költséggel járna a biztosítás... esetleg benne van már a megadott árban? légyszi segítsetek :redface:

Fazék

ha esetleg más is akarna rendelni egyéb játékot, akkor nézze át a bolti listát és a játék ára + 1 font a postázás a teljes költség kb.
éjfél felé adom majd föl a rendelést, ha véletlenül kellene valami innen és budapesti, akkor szóljon nyugodtan PM-ben nekem.
(Fallout Collection is innen jön majd)


White SeeD

WARNING!

A FUNIMATION álltal kiadott borzalmak kerülemdők!
Most kaptam kézhez a Tenchi Ryo Ohki maradék részeit. Made in usa, 1es régió. De ugyanolyan caseban van mint asian import cuccok. A különbség csak annyi hogy 1-es régiójú és ROSZABB MINŐSÉGŰ!
A menü egy borzalom, eleve állóképes ami kicsit érdekes 2007 felé. (A maradék 16 animeom mindegyike animált menüs) A zenének amik a menük alatt mennek közük nincsen ahhoz ami a dvd-n van. Ha belépsz az extra menübe, onnan többet ki nem jösz, valahogy lemaradt a back :eek: Ha vége az egésznek, a főmenübe lépés helyett sötét képernyőt kapunk.
És akkor inditsuk. A kép... Ahhoz képest hogy elvileg DVD, a fansub jobban nézett ki! Gyenge a képminőség, és néha homályos is.
A fordítás nagyjából korrekt.
Ha a többi cuccuk is ilyen csodálom, hogy még nem mentek tönkre.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Fazék

ez nem lehet igaz...

már harmadszor futok bele ebbe a rohadt hibába.
ugyebár én mindig az utolsó másodpercekben licitálok csak.
ugyebár mindig próbálkozom, a csak UK szállításoknál is rákérdezek, hátha elküldené ide is.

és harmadszor fordul elő, (csak persze túl nagy időközökkel, hogy emlékezzek rá,) hogy beleegyezik a küldésbe az eladó, de amikor licitre kerül sor, akkor szól az ebay, hogy sajnos az eladó nem engedélyezte az országodból a licitálást :haha:  :falba:

kurvajó. ilyenkor persze már esélytelen üzenetet küldeni neki, hogy ugyan engedélyezze már...

de annyi (kár)örömöm azért van benne, hogy ilyenkor mégiscsak küldök neki egy üzenetet és beleírom a max licitemet +20%  :__devil:
hadd fájjon neki, mikor elvitte valami helybéli rohadt mázlista fél-1 fontos minimáláron  :__devil:

Fazék

kis tanácsot kérnék:
ebay
5 cd 6.28 font értékben + postadíj 6.45 font (első cd 2.49, továbbiak 0.99)
természetesen biztosítás nélkül, sima airmail
a csomag természetesen nem érkezett meg.
szóltam az eladónak 3 hét után, ő visszaírt, hogy föladta, az adatok a következők:
Quotedate and time: 30/10/2008 13:08
session prefix: 3-4313245
dest: hungary (E.U)
quantity: 1
weight: 0.544kg
int airmail sml pk £3.91
és szóvá tette, hogy csak 2.49-et számolt föl nekem, mikor 3.91-et kellett fizetnie, szóval bukott is rajtam. ekkor még én hülye, nem is ellenőriztem és mondtam neki, hogy természetesen, ha megérkezik a csomag, akkor elküldöm neki a postadíjkülönbséget, de kérem menjen be a postára és érdeklődje meg, hogy mi a helyzet a csomaggal.
erre nem válaszolt semmit.
most így kb a föladás után 39 nappal, írtam neki egy levelet, hogy a csomag még mindig sehol, nálam a postán nem tudnak vele mit kezdeni, mert nem ajánlottan lett föladva. mondom, akkor azt hiszem ideje rendezni a mocskos anyagiakat, "I think it's time to discuss the refund."
ezt természetesen nem fogalmaztam szerencsésen mert úgy gondoltam, hogy én bízok benne hogy föladta, ő bízzon bennem, hogy tényleg nem kaptam meg a csomagot és egyezzünk meg egy 50-50% bukásban. és jött a válasz:
Quotei beg your pardon? a refund because? so the item gets lost / stolen and i have to pay you a refund? could you please explain why you think i should have to refund you?
na erre ti mit válaszolnátok? mert nálam egy pillanatra kinyílt a bicska, de nem akarom elsietni, szeretnék higgadtan válaszolni

White SeeD

Linket a boltosról!

De szerintem ezt elbuktad. (legalább nem olyan sokat)

ez a beszélgetés vele mailon keresztül ment, vagy az ebay konfliktuskezelőn?
Mivel a 39 edik napban vagy a paypalhoz már nem tudsz fordulni.
Van valamilyen ebay protection az eladón? (bár az meg szerintem nagyban tesz az ilyen kis értékű cuccokra)
Aki az utolsót írta azzal beszéltél az elején is? Ha nagy a bolt, vagy rendes bolt, akár több ügyintző is lehet.

Én elindítanám a konfligtuskezeőt az ebayen át, hátha ki tudsz valamit csikarni belőle. Közben elugorhatnál a postára, hátha ott van/volt. (mondjuk nálam vén csotrogányok ülnek a postán, és mivel ritka a külföldi csomag, arra is emlékeznek, ha fél évvel ezelőtt jött valami külföldről. :D )
De ha már ilyen régen ott tárolták, valószínű visszaküldték.

De mivel nem volt biztosítás, vagy regisztrálás a feladásról, sem azt nem lehet bizonyítani hogy feladták, sem azt hogy nem kaptad meg...
Nézd a jó oldalát, nem buktál sokat + jó lecke, hogy mindent biztosíts.

+Ha 5 különálló CD-t vettél és nem lesz megoldás, vághatod be neki az 5 negatívot. (Asziszem az eladók már nem tudnak negatív feedbackot adni, így nem kell aggódni a "válaszcsapástól" de azért elötte olvasd el a faq ide eső részét.  :angyali: )
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6