Main Menu

World of WarCraft

Started by Felsmuk, 2005-02-17, 08:36:12

Previous topic - Next topic

Draconire

Quote from: Draconire on 2010-12-14, 23:45:40
Quote from: Darkstar on 2010-12-13, 20:31:35
Már megtalált. :D Majd talán januártól, magamat ismerve úgy döntöttem, jobb ha nincs se kiegem se előfizetésem jan 18ig. Ha mindenből megvan legalább a 4es, mehet a kockulás ezerrel. :D

Akkor majd lesz egy bump ez ügyben januárban.

bump-tan.gif

Darkstar

:D

Még meg se vettem a Catát. De ami késik, nem múlik, nem felejtettem el. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kelvor

Úgy látszik 7 év után engem is utolért valami szájbaba***tt hacker. Valaki sikeresen megváltoztatta a battle.net-es e-mailem és így persze nem tudok belépni. Már két e-mailt is küldtem a blizznek, eddig semmi, remélem hamar válaszolnak, hogy mi van.  :falba: Hogy sikerült arról lövésem sincs, a gépem teljesen tiszta, több vírusirtót is lefuttattam, nem nézek "veszélyes" oldalakat....bah, rohadtul idegesítő. Amit viszont furcsállok, hogy guildtársak szerint a lopás óta  semelyik karakteremmel nem léptek be, ennek már 3 napja. 

Xzone

Meghalt a 10-es HC raidelő guildem. Itt a remek alkalom, hogy abbahagyjam az egészet. Megtegyem?

Rounin

kada

Quote from: Xzone on 2011-04-06, 05:00:32
Meghalt a 10-es HC raidelő guildem. Itt a remek alkalom, hogy abbahagyjam az egészet. Megtegyem?
Akarsz róla beszélni?  :__devil:
Viccen kívül (egyébként nem vicc volt, tényleg érdekel), aki játszik, két dolgok hallok felőlük: csak néha logolnak és/vagy hiába logolnak nem kapják amit szeretnének.

Darkstar

Téli vizsgaidőszak előtt hagytam abba. Azóta kaptam egy free hetet, belogoltam párszor, de hálisten leszoktam róla. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Bishop

Leginkább már én is csak a guildes haverok miatt játszom, nem mondom hogy unom a wowot, de sokat csalódtam blizzardban mostanság.  ::)

Kraivan

Részemről a szokásos.

Lemegy a heti raid, bár mostanság már hc-kat zúzunk.
De mondhatjuk h 2x4 óra raidtartalom van.

Majd maradék napon heti valor cap, arénázni viszont senki se akar amíg nincs 40milliárd resilience, mert egyszerűbb azt mondani h esély sincs, mint megnézni h van-e.

Így aktív wowozással tölött idő elég kicsi.
De azt amit wowozok nem unom. :)

Bishop

Mi most kezdtünk el arenazni kb 1000 resink van és a felállás feral/marsman se a legjobb de élvezzük. Sőt mostanában csak honort farmolok csak ne lenne Ragnaros alli oldal ilyen szánalmas pvpben ::)

Kraivan

3200 resivel futkosok. Már bg-zni nincs értelme honorért, pugbg-grp meg kb annyit is ér. Hiába 33-34% dmgcsökkentés, ha nem teszik a dolgukat.

QuoteRagnaros alli oldal ilyen szánalmas pvpben
Közismert tény h a horda van tele bénákkal. :P

Amúgy imádnivaló ez a dolog, h mindig az ellenség nyer.
Akkor kivel harcoltunk eddig ha ti mindig vesztetek ally oldalon és mi is mindig vesztünk horda oldalon? :D

Meg ugyebár cross bg van.

Amúgy amit tapasztalok ha 100% random a grp:
- wsg-n horda nagyon alulteljesít.
- Twin peaks már picivel jobb, de vmiért ctf-ben nem annyira összeszedett a brigád.
- AV 50-50
- AB jó arányú győzelem szokott lenni
- BfG már közelsem
- EotS-on magas hordagyőzelem
- SotA meg szintén 50-50

Az egyik fő ok, hogy healer nagyon kevés van horda oldalon. Elég sűrűn warriorok vezetnek healing done-ban.
Volt már h egy restodruid egy holypala egy restoshaman és egy disc pap védett helyeket. sok sikert a kiiktatásukban. :D

Ellenben kellemes élmény amikor wsg-n 6 sámán volt. :D healerek száma nálunk 0
Nem irigyeltem az allit amikor beálltunk temető alá ahol repkedtek a lávák, a villámok és 4-5 tűzelementál őrjöngött. :D
Na ott meg healer nem volt aki azt a dmg-et ellensúlyozza.

Bishop

Hát ez kb olyan mint ha allisként írtad volna :D

Most komolyan nem tudom mi a helyzet Ragnaroson vagy a battlegroupon, de kb ha 10ből 2-t nyer az alli az már nagy szám. Healerünk sosincs, hordába olyan healerek vannak hogy 5en nem tudjuk őket leütni. Ráadásul mindig ott vannak ahol nem kéne, tegnap húztam fel ezen magam.
TP-n voltam a mi bázisunk hátsó részénél közel a temetőhöz, nekem jön egy retri pala, elég durva 1v1 alakul ki feralként látom ha jön valaki minimapon, de sehol senki. Mondom magamba ez most meg fog halni, erre az egyik pillanatról a másikra ott terem egy resto shaman.
Az alisok nagy része kb világát mit kell csinálni 2-3 ember csinálja amit kell többi megy középre harcolni. Healert sose üti senki, csak én általában.

WSG: Szinte mindig horda győz egyszerűen nem tudjuk elvenni tőlük a zászlót tőlünk meg játszi könnyedséggel, nem teljesen esélytelen de ha nyerünk azt vért izzadva.
AB: itt is mindig horda nyer, kedvenc bg-m de ritka hogy összejön a győzelem, bázisok üresen hagyva senki se reportol 1-2 emberen kívül. Teljes káosz
AV: itt van hogy az alli sokat nyer de nem szeretem a bg-t mióta ilyen zergfest lett.
EotS:Megint horda győzelem, ritkán dob be ide de abból szinte mindig horda nyer, mert sok a healer és van hogy bázisonként 3 healere van a hordának.
SotA:Ezt azért alli szokta nyerni de ez is zergfest ezért utálom.
IoC:Ezt azért inkább 50 50re saccolnám, de amennyire tetszett az elején annyira megutáltam ezt a bg-t is.
BfG:Erről még nincs tapasztalatom de ha 10xer voltam abból kb 3xor nyertünk. Megint csak a healerek miatt. btw elég nagy csalódás ez nekem, úgy volt hogy valami városos bg lesz ahol a kerületeket kell megvédeni. Na mind1
TP: AB után a másik kedvencem, de kb ugyanaz megy mint WSG-n

Mondjuk ettől függetlenül szeretek bg-zni mindig is utáltam az arena kő papír olló jellegét, de sajnos még mindig ez a könnyebb út mert pve klánba nehéz összehozni 10 embert rated bg-re. Most csináltunk egy poén 5v5 arena csapatot de az úgy is marad sokaknak semmi gearje nincs pvpre öröm volt nézni ahogy folyton megöltek :D

Kraivan

lehet h a ragnarosban van a hiba. :D

Amúgy amíg nincs raid, páran aktívan pvp-zünk.
Ma örömömre voltak fenn 2en, és nyomtunk egy kellemes 3v3-at cement, unholy, holypala trióban, és szépen csuktuk össze a csapatokat. 1350-ig felmentünk. Majd a dk lelogolt.

Akkor egy kis 2v2. Vagy a jó ruha, vagy a paladin magas rateje miatt (friss csapatot csináltunk) első harctól szembesültünk az 1400-as brackettel, így bemelegítésre vért izzadtunk.

De nem bánom, mert nem ruha kell, haem szeretnék megtanulni harcolni magasabb szinten.

Szívesen torkának ugrok sok kasztnak, de a rugótól és a frost mage-től hányingerem van. -_-

De nem baj. Frost maget buffolni kell.

Amúgy itt egy összefoglaló nyerésre:
http://frostshock.eu/2011/02/23/ki-nyer-ma/

statisztikailag elfogadható, mert minden karakter statisztika ablakából a win/lose számot.
A Grafikon min/max kiugrásán ne ijedj meg. 40 a minimum 56 a maximum. Egy 100-as oszlopértéken nem lenne ilyen.

Bishop

Nem nézek Fossokot, az a wow Blikkje :D De aszem ez volt anno mmo championon már ha az amire gondolok, ettől függetlenül én nem érzem hogy bármi esélyünk van horda ellen, ha nyernek játszi könnyedséggel ha vesztenek akkor azért vért izzadunk.

Frost mage Warrior Cement shaman ezeket nerfelném a leginkább de kimagaslóan a frost maget :D

Rugókkal nincs bajom azokat megeszem reggelire ha nincs skillben sokkal magasabban

kada

Lehet hogy a WoW Blikkje, de jobb mint az eredeti  :rotfl:
Ha meg tényleg érdekel valami akkor máshol keress  :P

Kraivan

FS is mmo-ról szedi a híreinek javát. Meg wowinsider, stb. A többi a helyi szájkarate.

Amúgy ha már egyetlen ismerősödet megfogod h együtt jelentkezzetek bg-re már látványosan javul majd a nyerési tendencia. :)

Darkstar

QuoteDifference between a good warrior and a bad warrior is how many Sudden Death procs he gets.
:lul:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

White SeeD

Hmm, valaki ellopta a battlenetes accountom. Csak tudnám hogy csinálta mikor 1szer használtam míg hozzáraktam a wow-ot, és még én sem tudom a jelszót hozzá ::)

Ha netán előfizetne rá a tolvaj (valószínű bennehagytam a kártyám számát a wow accomnál :frown:), akkor vajon kapok visszatérítést ha azonnal lemondom?

Edit: tököm kivan, már annyi infót és scannelt adatot kaptak hogy már hitelt is tudnának felvenni és még mindíg nem találják az accountom... :morci:

És már a 6. ügyintéző akivel levelezek.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

kada

wow, akiket ismertem egész hamar visszakaptak mindent :(

Bishop

Nem tudom hova írjam, talán itt többen reagálnak rá.

Szóval az lenne a gondom, hogy kb 1 hónapja nem működik a curse clientem, mivel nem is wowoztam az elmúlt hónapban így nem jelenítettem neki túl sok jelentőséget. Most viszont újra be akarok fizetni, és gondoltam rendbe rakom a curse clientet, mert amennyi addonom van kész káosz lehet így is hogy új patch van.
Letöröltem a programot, és a hivatalos oldalról le akartam szedni, de az Avira már jelez hogy vírusos, nem hiszem hogy vírusos lenne, nem ez az első hogy fals jelzést ad az Avira  ::) Szóval folyamatos jelzés ellenére felraktam de ugyanúgy semmi, fel van rakva de nem tudom még megnyitni se a programot. Megint letöröltem, várok valami megoldást, vagy az Aviraval kapcsolatban vagy a cursel kapcsolatban  ^^

NLZ

Nah, gondoltam kipróbálom énis, 11 millió légy csak nem tévedhet. :D  Játszottam egy kicsit triallal, azt most berendeltem alapot és BC-t, ha már 5+5 euró most akciósan. Egész jópofa, csak most így 2 nap után már elértem a trial korlátait.

Arra gondoltam, hogy ha valakinek lenne kedve, akkor segíthetne. :)  Nem olyanban, hogy húzzon, vagy hogy adjon aranyat, mert mindkettő nevetségesen könnyű így a tapasztalatok alapján. Inkább csak ilyen tippek-trükkök-tanácsok szintjén.

Így elsőre az a kérdés, hogy melyik szerveren kezdjek. Mikor csináltam a karit, automatán felajánlotta a Daggerspine-t, de nemtom mennyire jó játszani ilyen szervereken, nem-e lenne jobb egy népesebb. Szal hogy könnyebb-e kezdőszerveren játékostársat találni, mert dungeon finderre ígyis sokat kell várni. Vagy csak mert várólista van és a trialt priorizálják hátra? Meg hogy aukciósháznál mennyire gond, hogy kevesebb az áru, vagy hogy egyáltalán mennyivel kevesebb. Bár ezt nemsokára kiderítem, mert most csinálok egy karit egy népes szerveren.

Vagy ilyenek, hogy mit érdemes a kliensen beállítani, mely addonok hasznosak. Vagy abban segíteni, hogy lehet könnyen szerezni tasakokat, csak olyat találtam, hogy Revered(?) szintnél lehet venni az alap városi frakcióktól egy-egy 16osat venni. Meg ugye a közlekedés gyorsítás. A hátas ugye már csak skill függően gyors, így további lehetőségek csak a repülő szervíz, vagy van-e más is rövidtávra?
Meg hogy milyen questeket/eventeket érdemes bepróbálni, milyen lehetőségek vannak ezen kívül. Meg hogy milyen lehetőségek elől vagyok elzárva, hogy nincs WotLK meg Cata.

Szal ilyesmik. :D
[reserved]

Kraivan

A cataclysmára jócskán leegyszerűsítették a fejlődést, és az új talentrendszer is jobb képet ad arról h mit fog csinálni a karaktered magas szinten.

Azért az alapok:
Alap wow:
- eastern kingdom + kalimdor
- 4/4 alap faj
- max szint lvl 60

Burning crusade:
- lvl 58tól kimehetsz Outlandre
- drenai (ally) bloodelf (horda)
max szint 70

Lichking
- lvl 68-tól zeppelinnel kimehetsz Northendre
- indíthatsz Deathknightot ha van már legalább egy karaktered lvl55 felett bármelyik szerveren (de lehet ezt a korlátot is levették már)
max szint 80

cataclysm
- lvl80 + zónák
- worgen (ally) goblin (horda)
nem vagyok benne biztos de talán az archeology skill is vele járna  :confused:

kaszttól függően ha lehet a neked megfelelő ruhát viseld, mert hamarosan kapod a skillt, ha mindne ruhád a kasztodnak való akkor +5% primer statot kapsz.
Na meg talentnek megfelelő rucik. Intellektes warrior egyértelműen ellentmondásos bár láttunk már olyat. :D
Ha egy picit megy az angol akkor a talentekből könnyen kihámozható minden.

Nagy táskákat AH-ból tudsz venni, vagy ha tailoringet húzol akkor te magad is gyárthatsz majd. Vásárlás az árakban viszont magas karikra van belőve, így nem hiszem h lesz rá pénzed.

De a pénz se gond. Mire 85 leszel, és ha nem költöd fölöslegesen a pénzt, akkor a felhúzot törp hunterem idegen szerevren segítség nélkül 4-5k golddal léptem meg a max szintet. Mondjuk semmit se vettem ami ruha, mert 2-3 szint és kinövöd/találsz jobbat. És mire megléptem az adott szinten volt questelésből bőven elég lóvé h megvegyem az elengedhetetlen boostot. (lovaglás, repülés)
Amúgy lovaglás lvl20 (60%), lvl 40 (100%)
Repülés lvl 60 (140% levegőben 100% földön) lvl 70 (280% fly) lvl 85 (320% fly)
ez utóbbi kettő drága már.

Érdemes a 2 main profession felvenned amint lehet (lvl4-6? ) és akkor fejlődéseddel párhuzamosan jól húzhatóak azok is. max szinten meg elengedhetetlen a 2 proff, mert erős bónuszokat adnak. (+80 primer stat, vagy 15-20% temp boost)

Szerverek:
Ha magyarokra vágysz akkor ragnaros (pvp) meg Bloodscalp (pve). Ezeken a szervereken úgy 50%ban tömörülnek magyarok, Ragnán svédek másik népesebb csoport.
Bloodscalp tele van tapló bunkó magyarokkal, de szerintem ők is ugyanezt írják rólunk.  :hopp:
Ha erre tévedsz, akkor a Hunchat ( /join hun paranccsal csatlakozol) sokmindenre jó, csak értelmes információszerzésre nem. Oda én is csak azért vagyok belogolva h trollkodjak, vagy szakadjak a trolkodásokon. Bár kora reggeli időpontokban sikerült már értelmes beszélgetést kezdeményeznem. :D Szal engem tessék nem onnan megítélni. :P

Ha már szerver pve és pvp szerver között a különbség ugyebár h a pvp zónákon kívül is bárhol meg lehet támadni az ellenséges frakciót. Mondjuk a lvl85ös unatkozó full epic 130k hp-val megy leütni a lvl 24es 800hp-s emberkét nem minősül egyenrangú harcnak sztem.
amúgy pvp szerveren is lehet gyorsan fejlődni már, és a régi időkhöz képest mintha kevesebb lenne az unatkozó szemétláda, de azért vannak.
Ha öszefutok ilynenel akkor Dungeon / bg finderrel eltöltöm az időt, és míg az véget ér általában megunja h nem tud corpsegankelni ellenfél nélkül. Ha mégsem unja meg, nem vagyok annyira függő, h ne lépjek ki mondjuk Megaman-ezni. XD

Úgy tudom h Arathoron is vannak magyarok, bár ott elég szűken 1-2 kisebb klánba tömörülve.
Pár ismerős meg Darkspear-en van, de nekik az volt a cél h angolokkal nyomják, ne magyarokkal.

Személy szerint Ragnaros Horda oldalon vagyok semihardcore pve guildben: ha tehetjük napi szinten raidelünk, ha előre calendarban jelez az illető h nem lesz, akkor nem lesz kick/letépve a feje, épp ellenkezőleg. És heroic killekre hajtunk. Páran arénára is nyitottak vagyunk, h belefér az időbe, és catara még én is kedvet kaptam arénára.

De mindjárt jönnek a többiek is csábítani.

Amit tanácsolni tudok fejlődésre.
Mindegyik kaszttal és talenttel jól lehet fejlődni. Még tank/healer is elég jól halad azzal h tömegmobokat vesz fel, és bírja a sebzést/röhögve életbentartja magát, míg a dmg kasztok gyorsabban ölnek.

Sokan javasolnak adott talentet mert az gyorsabb, ami igaz lehet, de személyes tanácsom, h azon az ágon fejlődj amivel max szinten is szívesen játszanál, mert mire megléped a 85-öt megismered azt a talentet, és vakon jó rotád lesz vele.

Curse.com -ról sok jó addont le lehet tölteni. Botolás meg egyéb automatizáló programok tiltottak bannal járnak. Durvább botokra ráadásul battle.net account ban jár, ami a többi blizzes játékokat is bántja ha vannak (sc2, leendő dio3)
egy recount/skada metert érdemes leszedni. Sokan feszítésre használják, mert és dörgölik más orra alá a dmg/healt stb-t, de ha a statisztikai adatokból sok hasznos infot kiszedhetsz.
Én arra használom h saját magamhoz mérten mennyit fejlődök, illetve te is tudsz tesztelgetni fejlődés közben h mely képességet érdemes jobban használni.

questhelper addonokkal kár foglalkozni már. Blizz sztem szépen beépítette ingame. Ami Q nagyon nyögvenyelősen megy, akkor javasolni szoktuk a wowhead.com-ot. Online database, sztem ránézel és átlátod ami kell.
kasztoddal kapcsolatosan ajánlott oldal az elitistjerk. Kocka theorycrafterek, ami a karakter/adott elérhető bis (best in slot) ruhákkal az elméleti maximumot számolgatják.
Nem rossz, riányadónak jó, csak sok ember elfelejti (amit maguk a számolgatósok is írnak) h az ő számaikban nem szerepel a latency, illetve a környezeti tényező, illetve nem sok boss van ahol egy helyben állva engedi majd h csak a rotádra figyelj.

remélem kielégítőek voltak soraim.

White SeeD

pvp szeron ne kezdj karit ha csak ezt a 2-t akarod megvenni. Csak szét fognak szivatni a pk-val, és úgy sincs semmi esélyed a nagyobb karikkal szemben.
Mikor guildet keresel hazudd hogy megvan az összes rész, különben nem fognak bevenni. Bár amíg nem vagy maxos amúgy sem vesznek be max fejlődő guildba.
Mivel Kína tömi a pénzt a gameba minden köcsögül drága lesz egy nemmaxos nemveszekgamearanyat karinak.
A gameközösség színvonala messze a legrosszabb amivel valaha találkoztam mmo pályafutásom során.
A fenti okok miatt én 2 hónap után dobtam. Csak én még jó sok pénzt kiadtam érte :mad: (Miért nem szóltál hogy veszel, megkaphattad volna az accom és azon még van kari meg pénz is :angyali:)

Suszi

Én is kipróbáltam még a lich king megjelenése után. Én is úgy láttam, hogy (összességében) ebben a játékban a legalacsonyabb a színvonal (mmo-k tekintetében). Emellett, hogy én hamar beleuntam az egész grindelésbe úgyhogy hamar véget ért a wow-os pályafutásom.
Persze ez személyes vélemény, úgyhogy ettől még lehet, hogy nagyon élvezni fogod. És jó játékot neked előre is :)

NLZ

Quote from: White SeeD on 2011-06-20, 12:18:09
A fenti okok miatt én 2 hónap után dobtam. Csak én még jó sok pénzt kiadtam érte :mad: (Miért nem szóltál hogy veszel, megkaphattad volna az accom és azon még van kari meg pénz is :angyali:)
Csak azért vettem meg, mert ezt a 10 EUR-t tanulópénznek is megéri. Ha nagyon beleszeretnék, akkor megveszem akár a többi kiegészítőt is.
Ám te mely kiegészítőket vetted meg?
[reserved]

White SeeD

Alap meg BC. 5K volt +1*3500. Jó tanulópénz hogy sose játsszak havidíjas mmo-val. (Na jó, kiv EVE, de ott nem kell  a havidíj miatt aggódnom, bár ahogy száguld a plex ára felfelé :ejj: )
Túl sok work kevés fun, és még fizessek is érte havonta  + kieg megvétele amihez nem kapsz gameidőt. :eek:

Mondjuk szerencsére ez az üzleti modell kezd leépülni, bár kétlem hogy a wow valaha is havidíj mentessé válna.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Quote from: White SeeD on 2011-06-20, 15:42:33
Alap meg BC. 5K volt +1*3500. Jó tanulópénz hogy sose játsszak havidíjas mmo-val. (Na jó, kiv EVE, de ott nem kell  a havidíj miatt aggódnom, bár ahogy száguld a plex ára felfelé :ejj: )
Túl sok work kevés fun, és még fizessek is érte havonta  + kieg megvétele amihez nem kapsz gameidőt. :eek:

Mondjuk szerencsére ez az üzleti modell kezd leépülni, bár kétlem hogy a wow valaha is havidíj mentessé válna.
A kieges extra gameidő hiánya számomra is bosszantó, de a havidíj az bőven jobb modell, mint hogy elvileg ingyenes, de ha nem fizetsz, annyira lekorlátoznak, hogy megfulladsz. Ha meg elkezdesz fizetni ezért is, azért is, akkor a végén rosszabbul fogsz állni, mint havidíjjal.

szer:
Ám PVP szerveren akkor nem is lehet játszani, csak úgy, ha valahogy felvarázsolod magad 85-re?
[reserved]

Darkstar

Dehogynem, világ életemben csak pvp szerveren játszottam, soha nem gankeltek túl sokáig és 3.5 év alatt össz előfordult vagy háromszor...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん