Jogi problémák

Started by zsozso, 2005-05-09, 14:58:15

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: TurboKNa ebben egyetértek, olyan cuccal kereskedni amit bárki megszerezhet csak nem tud róla, kifejezetten tahóság. Az emberi hülyeség kijátszása, kihasználása.
És az ilyen taplóknak is köszönhetjük közvetetten, hogy az adott szervezetek ott lépnek föl, ahol tudnak, jelen esetben egy könnyen elérhetõ ftp ellen, ami minimális jogot sértett Mo-n...

noway

Quote from: TurboKsztem egy zenésznek/zeneszerzõnek az az igazi öröm amikor a közönsége elismeri tehetségét nem pedig az hogy megfizetik.

Ezt azért hadd döntsék el a zenészek maguk. Nem egy van közöttük, aki együtt kampányol a jogvédõkkel.

Titkos

Quote from: kisviragmegnézni/megvenni...
izgalmas meg "olcso" dolog lenne pl az Inuyasha megvásárlása :))))

És még így is megvenném, ha legalább eredeti hanggal és magyar felirattal is rajta lenne a sorozat, nem csak RTL klubos mono magyar szinkronnal. ;)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Moha

Quote from: TurboKNa ebben egyetértek, olyan cuccal kereskedni amit bárki megszerezhet csak nem tud róla, kifejezetten tahóság. Az emberi hülyeség kijátszása, kihasználása.
Szerintem is. Ez a legnagyobb mocsokság. Ha már õ is ingyen szerezte, akkor hogy van képe pénzt kérni érte? :ejj:

Lac

QuoteAmennyiben azonban a kiadónak folyamatosan veszteséggel kell számolnia, mert a közönség ahelyett hogy hanglemezt vásárolna, inkább ingyen letölti vagy lemásolja az általa kedvelt zenéket, úgy a kiadó kénytelen csökkenteni kockázatát és költségeit: nem költ drága, igényes zenei videoklipekre, nem kísérletezik rétegzenékkel, ehelyett inkább olyan lemezeket (mulatós, operett, kabaré) ad ki, melyek közönsége nem másolja, hanem megvásárolja a zenét. A veszteséges kiadó megszûnteti a hanglemezkiadás legkockázatosabb és legköltségesebb részét: az új tehetségek felfedezését és bemutatását.

HA-HA-HA! Igényes zenei videoklipek? Azok milyenek? Mert én speciel egyet sem láttam még...

HA-HA-HA! Új tehetségek? Valaki rázza fel Kozsót, mert mostanában egy új  tehetséget sem fedez fel...

Raggie

Quote from: LacHA-HA-HA! Új tehetségek? Valaki rázza fel Kozsót, mert mostanában egy új  tehetséget sem fedez fel...
Mér'? Há'ott a Megasztár!! A'nnem elég neked?! :D
(csatlakozom)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: MohaSzerintem is. Ez a legnagyobb mocsokság. Ha már õ is ingyen szerezte, akkor hogy van képe pénzt kérni érte? :ejj:

Hát, nem tudom... ez nem olyan egyszerû...
Én - az egy-két vetítésen látott animétõl eltekintve - az anime rajongásomat internetes oldalról vásárolt animékkel alapoztam meg (500 ft/cd-s áron). Így szereztem NGE-t, Bebopot, Akirát, GitS-et és még sok más alapmûvet. És nagyon hálás voltam érte! Tulajdonképpen most is az vagyok, ha látom is, hogy akinek elég vaskos az internete, az ingyen is tud szerezni. De akkor még a meetet sem ismertem, meg azért a meeten sem mindig olyan egyszerû animét szerezni...
Szól össz. kb. 30 ezer forintot hagytam ott a srácnál (több részletben), de ha azt a 30 ezret másra költöm, akkor talán nem jegyzem el magam örökre az animékkel... Szóval azokra is gondolni kell, akiknek nincs más módjuk animét szerezni.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: TurboKEkkora hülyeséget...
sztem egy zenésznek/zeneszerzõnek az az igazi öröm amikor a közönsége elismeri tehetségét nem pedig az hogy megfizetik.
...
Nem ertek egyet. Elismeres, taps, penz. Mindharom fontos.

Quote from: TurboKNa ebben egyetértek, olyan cuccal kereskedni amit bárki megszerezhet csak nem tud róla, kifejezetten tahóság. Az emberi hülyeség kijátszása, kihasználása.
Egyetertek.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

LeLoup

Nem tudom mi lesz a végeredmény, de akkor is valami összefogás nem ártana, ha másképp nem, akkor "nem virtuális" úton is lehetne terjeszteni a dolgokat. Gondolok itt bármilyen találkozóra, vagy személyes kapcsolatfelvételre - azt azért nem tudom elképzelni, hogy kémek lesnének az utcán, hogy vajon mikor adok át valakinek valamilyen adathordozót! Az a baj, hogy a beajánlós rendszerrel kapcsolatban kicsit pánikolok. Több éves anime múltra tekintek vissza, és eléggé animefüggõvé váltam, viszont nem vagyok fórumozós (nem fér bele a munkaidõmbe :) ). Akkor most engem ki fog beajánlani? Tesztet kell írnom, hogy milyen animekat láttam? Esetleg "olvasónaplót" a mangákról?
Szóval. Lényeg a lényeg. NEm szeretnék lemaradni/kimaradni, és szerintem vannak még ezzel így jópáran. De nem tudom mit kellene ezügyben tennem. Tehát ha valaki megszánna, hogy ír az emailcímemre, ha beindul valami földalatti mozgalom a fórum mögött, nagyon megköszönném.

Quote from: Blimpkézenállás 20 másodpercig és föl kell tölteni a videót? :)

na jó viccet félretéve, nem rossz ez a meghívásos, stb rendszer se és az irc is jól hangzik, de sztem várjuk meg mi jön vissza a "jogi osztályról"...
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn!

TurboK

Quote from: nowayEzt azért hadd döntsék el a zenészek maguk. Nem egy van közöttük, aki együtt kampányol a jogvédõkkel.
Mint például? Eminem és Fekete Pákó?

persze hogy a pénz is lényeg, de az igazi kaszálást amugy sem az eladott CDk bõl szerzik hanem a koncertekbõl meg hasonlókból. Ott meg azért teljesen másfajta hangulat van, nem a "na jó most éneklek egy órát a mikrofonba aztán számolom otthon a pénzt"...

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Sinistro

#280
Quote from: LeLoupTöbb éves anime múltra tekintek vissza, és eléggé animefüggõvé váltam, viszont nem vagyok fórumozós (nem fér bele a munkaidõmbe :) ). Akkor most engem ki fog beajánlani? Tesztet kell írnom, hogy milyen animekat láttam? Esetleg "olvasónaplót" a mangákról?
Szóval. Lényeg a lényeg. NEm szeretnék lemaradni/kimaradni, és szerintem vannak még ezzel így jópáran. De nem tudom mit kellene ezügyben tennem. Tehát ha valaki megszánna, hogy ír az emailcímemre, ha beindul valami földalatti mozgalom a fórum mögött, nagyon megköszönném.

Egyetértek.

OFF:
Plusz regisztráltam itt magam kb. 2 évvel ezelõtt, de valahogy kitörlõdött, most regisztráltam magam újra ua-on a néven.

Támogatást is szándékoztam küldeni, de egyetemista lévén szûkös a rendelkezésre álló keret, nagy része kimerül az Adsl számla kifizetésében, úgyhogy nyárra tevõdött át a dolog.
Van itthon jó pár Amv, + az összes FFVII,VIII,IX,X,X-2, XI átvezetõ animáció, épp a hét elején határoztam el magam, hogy megkérdezem érdekel-e valakit és ha igen, feltöltöm, lehet, hogy ebbõl semmi nem lesz :(.
Bocs az off-ért, néha ilyet is kell:)

Moha

Quote from: TurboKpersze hogy a pénz is lényeg, de az igazi kaszálást amugy sem az eladott CDk bõl szerzik hanem a koncertekbõl meg hasonlókból. Ott meg azért teljesen másfajta hangulat van, nem a "na jó most éneklek egy órát a mikrofonba aztán számolom otthon a pénzt"...
Na ez az. Az eladott CD-k után alig kapnak valamit az elõadók, a pénz nagyrészét a kiadó teszi zsebre.

Sinistro

Quote from: MohaNa ez az. Az eladott CD-k után alig kapnak valamit az elõadók, a pénz nagyrészét a kiadó teszi zsebre.

És a fogyasztók is változnak. Régen tetszett egy szám, megvették a lemezt, az összes többi számmal együtt. Most alávaló módon csak a számot akarják megvenni, amit ismernek és ami tetszik nekik. Ezt használja ki az Apple és az iTunes. És milyen érdekes, mûködik, azok az elõadók, akik hozzájárultak számaik letölthetõségéhez, több jogdíjhoz jutnak így hozzá.
Már megint elkalandoztam.  :rolleyes:

TurboK

Quote from: SinistroÉs a fogyasztók is változnak. Régen tetszett egy szám, megvették a lemezt, az összes többi számmal együtt. Most alávaló módon csak a számot akarják megvenni, amit ismernek és ami tetszik nekik. Ezt használja ki az Apple és az iTunes. És milyen érdekes, mûködik, azok az elõadók, akik hozzájárultak számaik letölthetõségéhez, több jogdíjhoz jutnak így hozzá.
Már megint elkalandoztam.  :rolleyes:
Hát elvileg meg lehet venni egy zenét maxi cédén is, ami még jobb is mert van rajta remix az adott zenébõl meg extrák, esetleg videoklipp is jobb esetben.
Persze az iTunes egyszerübb meg drágább, ugyhogy inkább azt lovagolják.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

ArchElf

Ja és még valami ami csak most jutott el a tudatomig...
Az UW-s linkelést ugye megszüntette a szolgáltató, mert tudomására jutott, hogy illegális tartalom van rajta; de mit látnak szemeim, a már nem létezõ oldalt automatikusan egy warez oldalra irányította át... Ez a sors fintora, amíg a szerencsétlen támogatatlan - és itthon, neadjisten magyarul beszerezhetetlen - anime kedvelõknek az egyik utolsó bástyáját is megtorpedózzák (félreértés ne essék, nem mintha azt szeretném, hogy õk is úgy szívjanak, mint mi), az oldalt egy warez site-ra irányítják át, ahol ugye illegális (de azért kishazánkban is többé kevésbé beszerezhetõ) szoftverekhez és játékokhoz lehet hozzájutni...
Maffia ez kérem...
:lazza:
AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

Loha


ArchElf

Ja és felkérném a fórumot olvasó kedves jogvédõ polgártársakat, hogy ha ilyen ügyesek, legyenek szívesek felkeresni az összes hazai és külföldi site-ot (legalább az anime-kel foglalkozókat), és hasonlóan beható vizsgálat után küldjék nekik is el a szívhez szóló üzenetüket; ugyanis most éppen 6 rész Slayers Try-t és egy rész Bleach-et töltök le (ami ugye nem törvénybe ütközõ hazánkban). Ha azt akarják, hogy ne juthassak hozzá PÉNZMOZGÁS nélkül animéhoz, szüntessék be az összes nyílt forrást!
Ha pedig erre nem képesek, le lehet szálni a nonprofit csoportokról és el lehet húzni a :b+:

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

Loha

Quote from: 'ArchElf[HUN']Ja és felkérném a fórumot olvasó kedves jogvédõ polgártársakat, hogy ha ilyen ügyesek, legyenek szívesek felkeresni az összes hazai és külföldi site-ot (legalább az anime-kel foglalkozókat), és hasonlóan beható vizsgálat után küldjék nekik is el a szívhez szóló üzenetüket; ugyanis most éppen 6 rész Slayers Try-t és egy rész Bleach-et töltök le (ami ugye nem törvénybe ütközõ hazánkban). Ha azt akarják, hogy ne juthassak hozzá PÉNZMOZGÁS nélkül animéhoz, szüntessék be az összes nyílt forrást!
Ha pedig erre nem képesek, le lehet szálni a nonprofit csoportokról és el lehet húzni a :b+:

AE

Szerintem nem olvassák a fórumot :)

Egyértelmûen nem maguktól jöttek rá, hanem vki köpött... :mad:

Major_S

:(     én talán sohase leszek anime rajongó ha nincs az Usteam
nemsok lehetõség van ahonnan be lehet szerezni Animéket ráadásul nekem amúgy se lenne pénzem megrendelni
japánból meg mindenhonnan a méregdrága Dvd-ket...
Thx minden eddigit... és remélem lesz folytatása
...nem, nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...

zsozso

Az uj rendszer kesz, epp a tesztuzem folyik.
Death is the only redemption

.Attila

Akkor mûködik tovább, csak a licenszeltek és licenszelésre kerülõket szedették le?

LeLoup

Nagyon nagyon nagyon szeretünk Zsozso az utolsó üziért :cool:
És ha a nagy érzelemmegnyilvánulásaimon túl akármilyen segítségre van szükség, bármikor!
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn!

zeronero

Akkor most, hogyan tovább? :3x3:
"In the name of God impure souls of the living dead shall be banished in to ethernal demnation, AMEN."
"Wars, wars never changes."
"THIS IS A COUPLE THAT EVEN GOD WOULD FEAR..."

Zombiee - XIII Editor

via_mala

Quote from: zsozsoAz uj rendszer kesz, epp a tesztuzem folyik.
Halleluja!
 :hail:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Hoz_hun

Szuper, a héten az elsõ jó hír.

Na meg akkor mindenki megkérnék ünnepélyesen, hogy ne rohanjon az elsõ utjába esõ fórumra és kürtölje szét a hírt. Tanulva az esetbõl diszkrétebbenek kéne lenni.
"Harcolni a békéért olyan, mint dugni a szüzességért."

bae

...halihó...
azt hiszem mostmár inkább jobban felkészülök az esetleges hasonló incidensekre és elkezdem vásárolgatni a DVDket... minél több animét meg tudjak menteni az utókornak  :) ...

...zsoszso nak háromszoros hurrá:
jippijááéé
 :appl:  :appl: :appl: :appl:

Chronos

#296
Quote from: zsozsoAz uj rendszer kesz, epp a tesztuzem folyik.
Ezen mondat kiemelése után kérek meg mindenkit, hogy ne írjuk tele a fórumot további "jogvédõs", "jajdeörülök", stb... postokkal, hanem inkább csendben örüljünk és a legfontosabb: Ne legyen többet linkelgetés más siteokra.
Ha valakinek kell az usteam, akkor úgyis megtalálja...

CHRONOS[/font][/size]

Alkyra

Quote from: Chronos
Ezen mondat kiemelése után kérek meg mindenkit, hogy ne írjuk tele a fórumot további "jogvédõs", "jajdeörülök", stb... postokkal, hanem inkább csendben örüljünk és a legfontosabb: Ne legyen többet linkelgetés más siteokra.
Ha valakinek kell az usteam, akkor úgyis megtalálja...

CHRONOS
[/size]

Got it.

Prof. William

"Ha valakinek kell az usteam, akkor úgyis megtalálja..."

Igazad van! Én az egyetemi legelején ismertem meg ezt a lapot 2-éve, vagyis pont akkor
amikor a sávszélesség lehetõvé tette a töltögetést.

Már akkor is érdekeltekm bár a nevét még nem tudtam,  (nagy kifelyezõ szemû emberek vannak benne, remek akciók, történet és hálistenek nem mindig egyértelmû hepiend) a mûfajnak. Kevertem a mangával, és volt pár nekem is. Gits, Mononoke, olvastam rengteget a Slayersrõl, Record of +ilyesmi.

Na egy nap odajött egy haverom és a kezembe nyomott egy papírt, hogy ha érdekelnek a  mangák :) (õ is keverte ugyebár.) akkor nézze el ide.

Kisimítom a a lapot ez van rajta ftp://usteam.uw.hu.
Na aznap vettem 4-cd-t, hátha találok ott valami érdekeset :) Délután meg bementem a hiperszuperletöltésérõl híres gépterembe.
Beírom a címet. .....semmi.... kissé megrendülök. Aztán eszembe jut, hogy talán az Opera.

Beírom a nevét majd enter.

De hiszen ez.....

Eszelõs örömvisításomat, sztem még az egyetem túlfelén is halották. :)

Mondanom sem kell, hogy telelett az a 4-cd. (Record of...)

kretenallat

nekem a slayers hellsing meg egyebek es a chellokorlat az elso emlekeim az usteammel kapcsolatban :D (surgosen valtottam adslre... :) )