Main Menu

Elfen Lied

Started by Dragon, 2005-05-15, 12:33:42

Previous topic - Next topic

Értékeld az Elfen Lied-et:

(1) [Elégtelen!] Borzalmas volt, a mûfaj szégyene.
11 (6.3%)
(2) [Elégséges.] Azért nem a legrosszabb, de nem ajánlanám.
11 (6.3%)
(3) [Közepes.] Nem is értem miért ilyen szélsõségesek a vélemények róla.
15 (8.5%)
(4) [Jó.] Tetszett, de azért van ennél jobb is.
80 (45.5%)
(5) [Kitûnõ!] A legjobb, amit valaha láttam.
59 (33.5%)

Total Members Voted: 175

Member

BLARKE: :lol: Ponyvaregényben mondta, hogy majd figyeljem meg, hogy azok ketten hogy nyomják seggbe a maffiavezért (és külön megállította a képet ott, ahol az egyiknek ellõtték a tudodmiét, és akkor hogy ott valóban nem volt rajta semmi alsónemû).

LYTHIS: Miért is vagyok meglepve? :rolleyes: Az nekem nagyon nem tetszett, úgyhogy kiesett...

MEGVAN! Nana és Lucy csatája a temetõben, onnantól, hogy láb el. (habár azt még én is jobban ábrázolnál. A bõr alól kijönne egy véres húsréteg, meg már fedetlen és "rücskös", és abból kiáll egy vékonyka (Nanának milyen?) velõscsont.)

Dreamcleaver

#631
Quote from: MemberEddig csak a "letépem a titkárnõfejét és kirobbantom a rendõr-szívet" jelenletet paszoltam le, szerintetek melyiket kéne, hogy ne legyen nagy spoiler és azonnal felkiálltson, hogy "DAISUKI!" (függetlenül attól, hogy néha még magyarul sem tud. :D)

Azé az is elmond valamit, hogy az ilyen jelenetekkel próbálod valakivel megszeretetni az EL-t. Bizti ez a sorozat lényegi mondanivalója.

EL alapvetõen érdekes témáról szólna, csak azt túl klissésen és túldramatizáltan próbálja meg elmondani, elveszik a lényeg. Lásd pl kutyás jelenet, ûber sz@r, vagy az egész "de kegyetlenül bánnak a dicloniusokkal a laborban dolog"

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Ramiz

Quote from: LythisNem, de azokról sem kivágások és skiccek alapján mondok véleményt, és nem mások véleményei alapján. És történetesen öcsém pl nézi a Barátok Közt-öt..meg féltesómék is, szal volt alkalmam párszor - szerény véleményem szerint a kelleténél jóval többször - látni néhány epizódot.
Egyébként ez olyan, mintha megkérdeznéd, h a BLEACH-et láttam e végig, mert az is folyamatban van, az EL pedig be van fejezve. Gazdagok és Szépeket kb csak címrõl ismerem, egy részt sem láttam, szal nem is húzom le, mert tulképp azt sem tudom mirõl szól.
Nos, akkor tényleg különbözünk. Én úgy is meg tudtam állapítani a fenti sorozatokról, hogy vacak (= nekem soha nem tetszene), hogy nem néztem végig soha 1 részt sem. Egyszerûen azért, mert láttam, hogy a rendezés elég silány, a sztori meg a dráma meg erõltetett benne. Én utálom, hogyha meg kell hatódnom valamin. Kevés erõltetettebb és "hatódj meg!" típusú dolgot tudnék elképzelni, mint az EL. Emberek kísérleteznek lényeken, azok emiatt aggresszívvá válnak, és mivel egész életükben egy laboratóriumban vagy börtönben ültek és nem bántak velük "emberként", ezért nem alakulhatott ki emberi fogalmak szerint legalább távolról "normális" erkölcsi értékrendjük, tehát nem is az õ hibájuk, hogy szétmarcangolnak egypár embert, hanem az embereké, és hogyan lehet kísérleti alanyokon számonkérni az emberi erkölcsöt, éppen hogy mi vagyunk erkölcstelenek, fúj emberi faj, fúj, haljunk ki, és hüpp-hüpp szegény meztelen kawaii 16 éves lányokért...
Fenntartom, hogy ez gyomorforgatóan undorító, mert a szegény hormonokkal küszködõ srácok nemi vonzalmára és embergyûlöletére épít, hogy elfogadtasson velük olyan dolgokat, amelyeket az EL túlegyszerûsít, és sajnos az EL-fanok nem gyõznek meg az ellenkezõjérõl. (E téma folytatása lejjebb.)
Az, hogy mi nem korrektül bánunk a világgal és az állatokkal és egymással, ugyanolyan túlegyszerûsítés lenne, mint ez. Egyébként is lehet errõl a témáról sokkal visszafogottabban animét csinálni... csak akkor a sok tizenévest már nem érdekelné. Így viszont éppen õket célozták mert, mert könnyebb vért és ciciket rajzolni, és könnyebb leegyszerûsített drámai elemeket használni, mint felnõtteknek is fogyasztható, normális sztorit és élethû karaktereket kreálni.

Quote from: LythisAz h kevéssé lenne cizellált a lelkületünk, és nem választékos az ízlésünk? Nos más nevében nem beszélek, de ha magamból indulok ki, akkor szerintem nincs igazad. Agresszívak vagyunk? Nemtom. Ugyanakkor ez elég sárdobálás-szerû.
Ebben igazad van, nem is akartam személyeskedni, aztán nem bírtam ellenállni. Eszemben sincs most elkezdeni érvelni ezt ügyben, az már abszolút anyázásba fordulna. De akkor is így éreztem a dolgot. Például Kuro_Tenshi egy normális EL-fan, neki nem ugranak be a kínzás és gyilkolás különbözõ vektoros módozatai, ha valaki leszólja az EL-t, mint nektek (ennyit a cizellált lelkületrõl ^^). De azt, hogy az EL azért jó és könnyen fogyasztható (bizonyos kor alatt/ bizonyos lelki és szellemi beállítottságú embereknek), mert igenis épít a kamaszos embergyûlöletre, az emberiség gonosznak és erkölcstelennek tartására és arra, hogy a fõszereplõk is ilyen korúak, nagyon jó példa a két fõ EL-lobbizónk, blarke és Member. De tényleg nem megyek tovább e témában, így is épp elég ellenséget szereztem. ^^ Jöhetnek a pirosok, a kések, a fenyegetések, az anyázások, a vektorok stb.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Groven

Hehe látom megy az adok-kapok.
Ramiz:
A túlegyszerûsítésrõl. Mutassa nekem 1 anime-t ami nem egyszerûsíti le valamennyire az adott témát. Ha nem tennék, akkor 1 brazil szappanopera hosszúságú giccset nézhetnél Te is meg mindenki más. Az már az illetõn áll, h a látottakon elgondolkodik-e /ezesetben "mélyebbre" tekinthet az adott témában, mondjuk utána olvas, de ezen témánál elég bekapcsolni a TV-t, persze márakinek van:)/, v kezdi a következõ animét nézni.
A Visszafogodtságról. A készítõk eldöntik h akarják megcsinálni. Az eredmény sokaknak tetszik, sokaknak nem. Ilyen kérdésekbe felesleges belemenni, mert mint a verseknél sose tudod meg mi a valódi célja a készítõnek. Vannak dolgok amik csak inspirálják az embert és nem tudja szavakkal kifejezni azokat... Max sejtésed lehet a célt illetõleg.
Az EL se tökéletes, de mint láthatod vannak emberek akikhez ez a világ közel áll.
Nekem emiatt nem lettél ellenségem, mert neked nem jön be. Más az ízlésvilágod. Ok. A te dolgod. Ami engem illet nekem más is ott van a kedvencek között EL kívül. Sose voltam és sose leszek vm 1 dolog iránt fanatikusan szûklátókörûen megõrülve. Asszem így egészséges. Viszont azt megjegyezném, vm csak megtetszett/megfogott v nemtom hogy mondjam azon pár percben mikor belenéztél az EL-be, hogy ilyen terjedelemekben, részletezve fejted ki nemtetszésedet.:)

Lythis

Quote from: RamizNos, akkor tényleg különbözünk. Én úgy is meg tudtam állapítani a fenti sorozatokról, hogy vacak (= nekem soha nem tetszene), hogy nem néztem végig soha 1 részt sem. Egyszerûen azért, mert láttam, hogy a rendezés elég silány, a sztori meg a dráma meg erõltetett benne. Én utálom, hogyha meg kell hatódnom valamin. Kevés erõltetettebb és "hatódj meg!" típusú dolgot tudnék elképzelni, mint az EL. Emberek kísérleteznek lényeken, azok emiatt aggresszívvá válnak, és mivel egész életükben egy laboratóriumban vagy börtönben ültek és nem bántak velük "emberként", ezért nem alakulhatott ki emberi fogalmak szerint legalább távolról "normális" erkölcsi értékrendjük, tehát nem is az õ hibájuk, hogy szétmarcangolnak egypár embert, hanem az embereké, és hogyan lehet kísérleti alanyokon számonkérni az emberi erkölcsöt, éppen hogy mi vagyunk erkölcstelenek, fúj emberi faj, fúj, haljunk ki, és hüpp-hüpp szegény meztelen kawaii 16 éves lányokért...
Fenntartom, hogy ez gyomorforgatóan undorító, mert a szegény hormonokkal küszködõ srácok nemi vonzalmára és embergyûlöletére épít, hogy elfogadtasson velük olyan dolgokat, amelyeket az EL túlegyszerûsít, és sajnos az EL-fanok nem gyõznek meg az ellenkezõjérõl. (E téma folytatása lejjebb.)
Az, hogy mi nem korrektül bánunk a világgal és az állatokkal és egymással, ugyanolyan túlegyszerûsítés lenne, mint ez. Egyébként is lehet errõl a témáról sokkal visszafogottabban animét csinálni... csak akkor a sok tizenévest már nem érdekelné. Így viszont éppen õket célozták mert, mert könnyebb vért és ciciket rajzolni, és könnyebb leegyszerûsített drámai elemeket használni, mint felnõtteknek is fogyasztható, normális sztorit és élethû karaktereket kreálni.
Igen, mert klisé szappanoperákról beszélsz. Azok egykaptafára készülnek, pocsék rendezéssel, zéró hangokkal, de nyílván láttál olyat és ahhoz hasonlót, mert különben lövésed sem lenne, hogy milyen a rendezés vagy ilyesmi. Példaképpen az h Firefly mond neked valamit? Ha nem és azt mondom, h Joss Whedon rendezte, az sem? Ugyanaz a muksó, aki a báffit rendezte, de ez avval ellentétben nemhogy nem alulinspirált xar, hanem imho az egyik legjobban sikerült sci-fi alkotás egy szabadúszó kis csapatról egy toldott foldott ûrhajón, egy olyan világban, ahol a föld már csak "the Earth that once was" és a két hivatalos nyelv a kínai és angol. Elvont kitérõ vége. A lényege az, hogy nyílván van tapasztalatod szapppanopera téren, ezért tudod milyenek. Mivel ugyanakkor sok anime-ot is láttál már, ezért felteszem tudod, hogy ezeket nem lehet így megítélni.
 Amiket listázol ellenérvnek azok nagyon szépek, csak legalább vetted volna a fáradtságot, és végignyálaztál volna egy plot summary-t...
 Lucy nem azért öl, mert egész életében kísérleteztek vele, sõt, lényegében õ az, aki szabadon született, volt családja stb. Azért fogták el, mert hagyta magát, mert cserébe azt mondták, hogy megmentik a sebsült barátját, amit nem tartottak be (lehet hogy nem is volt rá mód). Adott idõn túl - pl amikor ez a barátja már megvan - nem is öl kedvtelésbõl, csak önvédelembõl (az, hogy ezt ki mennyire tartja erkölcsileg elfogadhatónak az már egyéni probléma).
 Aki egész életét egy laborban éli le, és kísérleteznek rajta, az Nana. Õ az, aki érdekes módon kezet sem hajlandó emelni az emberekre, és alapvetõen tartózkodik az erõszaktól.
 Mariko aki abszolút más tészta. Õ az aki valóban kegyetlen és szadista, és csak apucit akarja, de nem is szerepel sokat...
 Részemrõl ennyit az "Emberek kísérleteznek lényeken, azok emiatt aggresszívvá válnak, és mivel egész életükben egy laboratóriumban vagy börtönben ültek..." kezdetû mondatodról. Nagyon szép, meg hosszú, de kb a 3 "meztelen kawaii 16 éves lány"-ból egy van, akire ez a fenti leírásod úgy ahogy passzol, rá sem teljesen, és az meg nem 16.
 Az h kawaii-k, hát istenem. Egyrészt nem mindenkinek feltétlenül azok, mert emberek és ízlések ugyebár, másrészt meg senki nem szeret bûnronda szereplõket nézegetni.
 Ha a sok pucérjelenet zavar, azzal megint az alkotókat és a manga kiagyalóját zargasd, elhiheted, hogy nem azért tették bele, mert blarke, Member, Kuro_Tenshi, vagy én ágáltunk volna ezért. Igen ez tényleg túlzásba van vive kicsit, de aki emiatt nézi meg, vagy húzza le, az nézzen inkább hentai-t imho.
 Igen, nyílván vannak benne hibák - de ezektõl egyik anime sem mentes szerintem (a CB és a GitS sem), mint ahogy tökéletes film sincs.

Quote from: RamizEbben igazad van, nem is akartam személyeskedni, aztán nem bírtam ellenállni. Eszemben sincs most elkezdeni érvelni ezt ügyben, az már abszolút anyázásba fordulna. De akkor is így éreztem a dolgot. Például Kuro_Tenshi egy normális EL-fan, neki nem ugranak be a kínzás és gyilkolás különbözõ vektoros módozatai, ha valaki leszólja az EL-t, mint nektek (ennyit a cizellált lelkületrõl ^^). De azt, hogy az EL azért jó és könnyen fogyasztható (bizonyos kor alatt/ bizonyos lelki és szellemi beállítottságú embereknek), mert igenis épít a kamaszos embergyûlöletre, az emberiség gonosznak és erkölcstelennek tartására és arra, hogy a fõszereplõk is ilyen korúak, nagyon jó példa a két fõ EL-lobbizónk, blarke és Member. De tényleg nem megyek tovább e témában, így is épp elég ellenséget szereztem. ^^ Jöhetnek a pirosok, a kések, a fenyegetések, az anyázások, a vektorok stb.
Ez azért már enyhén az imho, de mindegy. Azt mondom, amit Groven is: részemrõl nincs harag, viszont pökhendi nagyképûségnek tartom, hogy úgy jelentesz ki dolgokat róla, hogy csak félinformációid vannak - és azok sem mind korrektek. Szerintem senkit nem kínoztunk meg, amiért azt mondta, hogy nem tetszik neki, vagy h szerinte rosz, ha rendesen ki tudta fejteni a véleményét, és látta a sorozatot, ergo tudja, h mirõl beszél.
 Te meg a CB-t hype-olod agyon, mégsem hánytorgatjuk ezt fel neked (jah, tudom, de: én most - ezt ne vedd annak amúgy ez csak a párhuzam kedvéért van, nem is láttam végig), annak ellenére h valószínüleg értetlennek, és kiesnek tartod azt, aki szerint nem totálisan mûvészi, meg "élet".

 Részemrõl asszem ennyi :zen:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: RamizDe azt, hogy az EL azért jó és könnyen fogyasztható (bizonyos kor alatt/ bizonyos lelki és szellemi beállítottságú embereknek), mert igenis épít a kamaszos embergyûlöletre, az emberiség gonosznak és erkölcstelennek tartására és arra, hogy a fõszereplõk is ilyen korúak, nagyon jó példa a két fõ EL-lobbizónk, blarke és Member. De tényleg nem megyek tovább e témában, így is épp elég ellenséget szereztem. ^^ Jöhetnek a pirosok, a kések, a fenyegetések, az anyázások, a vektorok stb.
nem fogok anyázni, csak annyit mondanék erre, hogy te nagyon nem érted, hogy nekem miért tetszik a sorozat. és a kamaszos embergyûlölet, meg az emberiség gonosz az hogy kapcsolódik hozzám? :3x3: látszik, hogy pocsék pszichológus lennél (meg hogy nem érdekel a többi ember :p)

az infóid kapcsán pedig én már nem halmoznám azt, amit Lythis elmondott. féligazságokból van egy baromi hazug képed, és annak alapján döngeted a melled. ami azért túlzás.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Kuroi Tenshi

Quote from: Ramiza rendezés elég silány, a sztori meg a dráma meg erõltetett benne. Én utálom, hogyha meg kell hatódnom valamin. Kevés erõltetettebb és "hatódj meg!" típusú dolgot tudnék elképzelni, mint az EL.

Fenntartom, hogy ez gyomorforgatóan undorító, mert a szegény hormonokkal küszködõ srácok nemi vonzalmára és embergyûlöletére épít, hogy elfogadtasson velük olyan dolgokat, amelyeket az EL túlegyszerûsít, és sajnos az EL-fanok nem gyõznek meg az ellenkezõjérõl.

Például Kuro_Tenshi egy normális EL-fan, neki nem ugranak be a kínzás és gyilkolás különbözõ vektoros módozatai, ha valaki leszólja az EL-t, mint nektek (ennyit a cizellált lelkületrõl ^^). De azt, hogy az EL azért jó és könnyen fogyasztható (bizonyos kor alatt/ bizonyos lelki és szellemi beállítottságú embereknek), mert igenis épít a kamaszos embergyûlöletre, az emberiség gonosznak és erkölcstelennek tartására és arra, hogy a fõszereplõk is ilyen korúak, nagyon jó példa a két fõ EL-lobbizónk, blarke és Member.
"Jól tetted, hogy öreganyádnak szólítottál" :D
Úgykülönben te is alaposan túlegyszerûsíted a dolgokat.
Ez a "hatódj meg!" dolog nincs benne annyira erõltetve, mint azt gondolod. Sõt, sokkal inkább objektív, csak kívûlrõl szemléli a dolgot, evvel is hangsúlyozva az embertelenséget; amolyan igazán megható jelenet csak néhány van benne, de ott a helyzet olyan is.
Az EL nem csak a kawaii meztelen csajokról, hentelésrõl és vérrõl szól (amúgy meg mit zavar ez téged, mint nagy hentai-rajongót :p ). Tény, hogy itt-ott kifejezetten brutális és naturista, de ez csak néhány részben van. Sanyarú, nyomorító sorsok vannak benne, nem csak Lucy-é, hanem ott van Nana, Mayu, Kouta, Mariko, Kurama, stb. Embertelenség, kegyetlenség - de azon túl vívódás, küszködés az õrület ellen, önmarcangoló lelkiismeret-furdalás, önfeláldozás, remény, megbocsátás - ezek mind a fõbb témái.
Ami meg az EL-lobbit illeti: hát igen, kissé túlzottan is aktívak mostanában... :)

:zen:

Member

Miért is vagyok meglepve? Végülis Ramiz ritkán nézi meg azt, amit leolt...
Amiket eddig leírtál, csak azt bizonyítják, hogy a történetrõl halovány fogalmaid sincsenek, kinek mi a sorsa, egyedül mindig Lucyre építesz, mintha csak õ létezne (ennyit nézették volna veled az openinget?), ráadásul már látom, hogy errõl sem tudsz semmit csak kitalálsz egy saját verziót. Másrészt én nem éreztem a hatódjámeg!"-et, vehet, hogy én vagyok szívtelen (bár kizártnak tartom, mert elég sok karakterhalál tett már depissé).
Tudom, hogy te mindig number one voltál és ezért nem tudod egy kicsit sem az ilyen "egyszeri átlagemberek" (már megint nem Lucyrõl beszélek) helyébe képzelni magad és mindig csak a "hûdefaszagyerek" fõhõsöket komálod, de ettõl függeltenül fogadd el, hogy nem mindenki ilyen.
Most elkezdhetném én is oltani a CB-t azután, hogy 3 zenét hallottam belõle, meg nemtomhány wallpapert meg láttam AMVkben részleteket belõle, nameg egyfolytában hallgatnom kell, hogy mindenki elájul tõle... De miért tenném?

Ready2

hihetetlen hogy ennyi energiat birtok belefektetni egy sorozat szidasaba/vedelmebe :)  
vegulis en szivesen olvasgatom (bar szemelyeskedes lehetne kevesebb)

Groven

Quote from: Ready2hihetetlen hogy ennyi energiat birtok belefektetni egy sorozat szidasaba/vedelmebe :)  
vegulis en szivesen olvasgatom (bar szemelyeskedes lehetne kevesebb)

Gondolj bele akkor mi vinné tovább a topicot?:)
Ami a személyeskedést illeti igazad van...

Member

Quote from: Ready2hihetetlen hogy ennyi energiat birtok belefektetni egy sorozat szidasaba/vedelmebe :)  
Mivelhogy õrületesen (hogy Fekete László stílisú legyek :p) megosztja az Otakuk társadalmát.
Quotevegulis en szivesen olvasgatom (bar szemelyeskedes lehetne kevesebb)
Ennek örülök. A személyeskéedéshez csak annyit, hogy primitívebb érvekkel, de ugyanezen okokból attackoltam az EL-t anno, mint Ramiz, és látod hol tartok most. Bár lehet, hogy a hozzá hasosló "jókedvû és elégedett" gyerekekre nem fog különösebb hatást gyakorolni...

Zanador

Jóvanakkor, én is postolok, hamár mindenki megtette. :D
Megint ilyen apró megfigyeléseim lennének mindenki felé:
1. Mindenki szetereotipiákban beszél a másikról.. pl az EL esek agresszivitása (már tisztázott, hogy mi nem vagyunk agresszivak :uzi: :ejnye: ), de akár vehetjük azt is, hogy az EL-esek elnyomottak (rám pl hál'istennek nem igaz, én más oldalról kapcsolódok az egészbe). Amúgy alapból az elsõ postomtól kezdve azt mondom, hogy én a sok vér ELLENÉRE néztem végig, és ha jobban megrajzolták volna, könnyen lehet, hogy otthagyom.

2. Mint tudjuk, a világ az egy elég komplex valami, arról nem is beszélve, hogy szubjektiv (a véleményem megközelitõleg pontosan ki van fejtve a NGE-ben). Következés képpen, bármi ami nem alkot egy olyan világot, ahol mindenkinek minden hátterét, minden mozzanatát és mindek külsõ tényezõt mindenki szempontjából nem vizsgál meg.. az leegyszerûsit. Na most képzeljétek el, hogy az milyen lenne már... 2 perc történést adna elõ egy 52 részes sorozat.. én aztán meg nem nézném. Ergo: semmi probléma nincsen azzal, ha egy sorozat bizonyos mértékben leegyszerûsiti a világot, és annak csak néhány részletével foglalkozik. Probléma az lehet, ha csak egyetlen egy dologgal foglalkozik (nemtom ez egyáltalán lehetséges-e, pusztán a saját világképem miatt is), de az animék szerencsére nem szoktak ilyenek lenni eddigi tapasztalataim szerint, és valszeg ezt a fórumosok is igy gondolják (igen, én is általánositok, de azért remélem van különbség), mert különben holivúdi filmeket néznének többségében (még egy általánositás, persze én is láttam azok közül nagyon jót, de sokkal kisebb arányban).

3. További taktikai hiba talán belemenni a CB-be (mindenki megemlitette, had tegyem meg én is, bár csak annyit tudok róla, hogy van, remélem úgy adom elõ, hogy ez ne legyen baj), mivel ez kb Ramiz itélõképességét támadja szinte minden esetben, márpedig amennyire tudom, azzal nincsen baj, egyszerûen õ csak nem akar megnézni egy sorozatot. Azt már nemtudom, hogy ezt miért teszi ilyen hangosan, de pl az is tény, hogy ha az EL csapatból senki nem kezdi ezt feszegetni, akkor talán évek alatt se tudom meg, hogy neki ez a véleménye. Ez persze azért van, mert csak kevés threadet olvasok rendszeresen, de akkoris, ez a vita mindamellett, hogy érdekes és vicces dolog látni, amint mindenki fejjel a másiknak rohan, de ha én ilyen akarok akkor bekapcsolom a tv-t és keresek egy pár bivaly himet a szavannán... bocsi, de ezt részben tényleg igy látom, mert mindig szeretem figyelni az ilyen vitákat, mert sokat elmondanak a résztvevõkrõl FELTÉVE, ha az elhangzottak a saját vélemény kifejtésénél, a másik hozzászólásaira történõ visszakérdezésekbõl áll (és persze úgy kérdezni vissza, hogy a választ meg is hallgatjuk, és elfogadjuk. mert mi a fenének kérdezünk, ha úgyse fogadjuk el a álaszt?)

Nah, ezt asszem este befejezem, ha akkor még mindig kedvetek van játszani, mert egyelõre elveszitettem a saját fonalamat :D

U.I: leröviditve a fenkieket: "Mars a sarokba mindenki!!"

U.U.I: az aláirásomat ettõl függetlenül, jóhiszemûen és senkire nem vonatkozólag állitottam be, de ha már itt vagyunk, aki akarja vegye magára (másra ne!)

U.U.U.I: ha eddig valaki nem vette volna észre, akkor a legnagyobb tévedõ leegyszerûsités már maga az "EL-esek" kifejezés használata, de hát ez is megengedett most kiv..
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Pirula

Quote from: MemberEnnek örülök. A személyeskéedéshez csak annyit, hogy primitívebb érvekkel, de ugyanezen okokból attackoltam az EL-t anno, mint Ramiz, és látod hol tartok most. Bár lehet, hogy a hozzá hasosló "jókedvû és elégedett" gyerekekre nem fog különösebb hatást gyakorolni...
Nem értesz egyet a személyeskedéssel, de azért csak beszúrsz egy ilyet. :rolleyes:

Member

#643
ZANADOR: Valóban, ha az egész világra kiterjedve mutatták volna be a Diclonius-vírus terjedését, akkor ugye végigmegyünk azon a 6 000 000 000 emberen, aki él, az mondjuk pont ennyi epizód, úgyhogy ésszerû, hogy kiragadtak egy várost és abból is kb. 25 embert.
Nem azzal van a bajom, hogy valaki nem akarja megnézni, szíve joga, de könyörgöm, akkor ne állítson össze egy új animét, melynek a fõhõse a mindenre elszánt és gonosz Lucy, aki értelem nélkül gyilkol és ezt az új animét ne helyettesítse az EL-el. Köszönöm.

PIRULA: Most, hogy visszaolvasom, annak a mondatomnak nem volt semmi értelme. :eeek: Már nagyon éhes lehettem ezek szerint. :D

Dreamcleaver

Quote from: MemberMost elkezdhetném én is oltani a CB-t azután, hogy 3 zenét hallottam belõle, meg nemtomhány wallpapert meg láttam AMVkben részleteket belõle, nameg egyfolytában hallgatnom kell, hogy mindenki elájul tõle... De miért tenném?

1. Mert A CB tényleg jó. :p
2.A CB fanok nem kezdik két naponta telefloodolni a legkülönbözöb topikokat (Off, Bemutatkozások, Mit láttál stb) míg az EL-esek ugye...Bár lehet ehhez csak az kéne, hoyg te is CB fan legyél...

Én megnéztem a EL-t és annó leírtam véleményem. Assuzem annak a végén valami olyasmit írtam, hogy érdemes megnézni, és mindenki döntsön maga. Szerintem van benne érték, de még mindig fenntartom, hogy hatásvadász és ronda. Egy dologban pedig 100%-san egyetértek Ramizzal, bár az nekem sem tetszik, hogy anélkül ítél, hogy legalább megnézé mondjuk a felét. Ez a dolog pedig az, hagy idézem:
Quote from: Ramiz...Fenntartom, hogy ez gyomorforgatóan undorító, mert a szegény hormonokkal küszködõ srácok nemi vonzalmára és embergyûlöletére épít, hogy elfogadtasson velük olyan dolgokat, amelyeket az EL túlegyszerûsít...
Ez nekem már az elsõ részek után feltünt, de mível én már idõsebb vagyok picit, nem volt rám akkora hatással, de látom benne a veszélyt. Olyanyira igaz ez szerintem, hogy maga a lényeg, a történet érzi kárát ennek a jelenségnek. Lehet engem pont azért nem érintett meg annyira az EL történetének mélyebb kontextusa, mert ilyen alakban volt tálalva.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Member

Hát Member és blarke nemi vonzalmára biztos nem épít, az eléggé bizonytalan talaj lenne az. :rolleyes:
Nem lehet, hogy az EL jobban befolyásolja egy személy gondolkodásvilágát, mint a CB, s a rajongói ezért utalnak rá orrba-szájba? :rolleyes: 2X
Grafikáját nem istenítem, nincs benne semmi egyéni és nem tudták ábrázolni, amit szerettek volna. - - De viszont láttam képeket Cowboy-ból, ha már itt tartunk, és az szerintem rondább. (és talán még vékonyabbak)
Nameg ha már a túlegyszerûsítésnél tartunk, mi lett volna, ha terjengõs filozófiai mû lett volna a "Mit tegyek, ha engem nem ért meg senki?" témában, kb 52 részben. Szerintem a 10. után töröltem volna a lomtárból is...

Ramiz

#646
Quote from: LythisA lényege az, hogy nyílván van tapasztalatod szapppanopera téren, ezért tudod milyenek.
Nem több, mint EL-téren. :)

Quote from: LythisNagyon szép, meg hosszú, de kb a 3 "meztelen kawaii 16 éves lány"-ból egy van, akire ez a fenti leírásod úgy ahogy passzol, rá sem teljesen, és az meg nem 16.
Kár, hogy olyan aggresszív kampány és sexploitation-hangulatú reklám vette körül (és tette ismertté) az EL-t, mert így egy csomó ember, aki a visszafogottabb, megfontoltabb és komolyabb mûveket szereti, eleve képtelen belelátni (vagy meglátni benne) azt, amirõl szerintetek igazából szól. Mondhatnám azt is, hogy nem érdekel, hogy mirõl szól igazából. Azaz nagyon sok energiába kerülne, ha megnézném és tényleg keresném, hogy mi is az, ami értékes ebben az animében szerintetek. Mondhatnám, hogy sajnálom, meg hogy ez egy nagy dráma az EL-nek, hogy így sok embernek elveszik a lényeg belõle, de nem mondom, mert fenntartom, hogy olcsó fogásokat alkalmaztak a készítõk, és ezzel maguk vágták el azt a lehetõséget, hogy igazán értékes munkát készítsenek. Egyébként ez a fajta olcsóság nem csak az EL-ben zavar, ha már a kedvenc animéimet elõhoztátok (némileg "üssünk vissza gyenge pontra" alapon, de hát amúgy is érzelmileg már rég belefolytunk a dologba, ezért a "vita" mint olyan lassan értelmét veszti): a Bebop filmben Faye erõsen fanservice és indokolatlan jelenetei, illetve a GitS - SAC sorozatban egy-két fanservice és egy-két népszerûnek, túl hatásosnak szánt jelenet (SAC 2 vége felé), illetve az Innocence-ben a túlzásba vitt CGI igenis zavar. Nem vagyok teljesen elvakult...

Quote from: GrovenNekem emiatt nem lettél ellenségem, mert neked nem jön be. Más az ízlésvilágod. Ok. A te dolgod. Ami engem illet nekem más is ott van a kedvencek között EL kívül. Sose voltam és sose leszek vm 1 dolog iránt fanatikusan szûklátókörûen megõrülve. Asszem így egészséges.
:tezsvir:

Quote from: Kuro_TenshiEz a "hatódj meg!" dolog nincs benne annyira erõltetve, mint azt gondolod. Sõt, sokkal inkább objektív, csak kívûlrõl szemléli a dolgot, evvel is hangsúlyozva az embertelenséget; amolyan igazán megható jelenet csak néhány van benne, de ott a helyzet olyan is.
Az elsõ hozzászólás, ami arra késztet, hogy esetleg egyszer mégiscsak megnézzem... nem meglepõ módon Tenshi komától. :)

Quote from: DreamcleaverEz nekem már az elsõ részek után feltünt, de mível én már idõsebb vagyok picit, nem volt rám akkora hatással, de látom benne a veszélyt. Olyanyira igaz ez szerintem, hogy maga a lényeg, a történet érzi kárát ennek a jelenségnek. Lehet engem pont azért nem érintett meg annyira az EL történetének mélyebb kontextusa, mert ilyen alakban volt tálalva.
:tezsvir:

Quote from: Dreamcleaver2.A CB fanok nem kezdik két naponta telefloodolni a legkülönbözöb topikokat (Off, Bemutatkozások, Mit láttál stb) míg az EL-esek ugye...Bár lehet ehhez csak az kéne, hoyg te is CB fan legyél...
Na erre mondtam azt a remélem nem túl sértõ szöveget a lelki beállítottságról (érettségrõl? talán mégsem feltétlenül az, hiszen felnõttben is van nem ilyen típus) meg az aggresszióról. Valamiért ha valaki azt mondja, hogy a Bebop szar, akkor nem érdekel, fejcsóválva megjegyzem, hogy kinek nem fogok adni az ízlésére és kész, míg ugyanezt az EL-lel nehezen lehet megtenni 4-5 "akkor veled van a baj, béna az ízlésed és hülye vagy" kapása nélkül. Persze elõbb utóbb úgyis ráuntok... ^^

Megjegyzés: a többit is elolvastam, de amire már nem tudtam volna olyat reagálni, amit eddig még nem mondtam, illetve nem tudtam volna normális stílusban reagálni, arra nem írtam semmit.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Quote from: Dreamcleaver2.A CB fanok nem kezdik két naponta telefloodolni a legkülönbözöb topikokat (Off, Bemutatkozások, Mit láttál stb) míg az EL-esek ugye...Bár lehet ehhez csak az kéne, hoyg te is CB fan legyél...
Na erre mondtam azt a remélem nem túl sértõ szöveget a lelki beállítottságról (érettségrõl? talán mégsem feltétlenül az, hiszen felnõttben is van nem ilyen típus) meg az aggresszióról. Valamiért ha valaki azt mondja, hogy a Bebop szar, akkor nem érdekel, fejcsóválva megjegyzem, hogy kinek nem fogok adni az ízlésére és kész, míg ugyanezt az EL-lel nem lehet megtenni 4-5 "akkor veled van a baj, hülye állat" kapása nélkül.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Quote from: Ramiz"akkor veled van a baj, hülye állat"
Inkább azok kapnak ilyet az EL fanoktól, akik nem is tudják, hogy milyen, mégis sz@rnak titulálják. Mitha olyan lenne ez egy kicsit, mint a róka és a szõlõ. A róka hiába ugrál, nem éri el és azt mondja, hogy úgyis savanyú sz@r lóg ott a fürtökön. Egyesek elvbõl nem kívánják megnézni az addig hallottak alapján és máris lehányják, hogy rossz, pedig lehet, hogy nem is...

Rage

#649
Quote from: MemberInkább azok kapnak ilyet az EL fanoktól, akik nem is tudják, hogy milyen, mégis sz@rnak titulálják.
Hat en 6-7 resz megtekintese utan ugy erzem, tudom, milyen, megis megkaptam a magamet nem egy EL-fantol. :p

Amugy valahogy en is ugy erzem, hogy az EL-fanek valamelyest "erzekenyebbek" arra, ha vki szerint az altaluk imadott anime nem a vilag legjobbja. (Legalabbis pl. Naruto, Otome, etc. fanek altal nem lettem meg elkuldve melegebb eghajlatokra.)
痛みを感じる方向に、出口がある!

Member

Quote from: RageHat en 6-7 resz megtekintese utan ugy erzem, tudom, milyen, megis megkaptam a magamet nem egy EL-fantol. :p
Én jelenleg ugyanitt tartok újranézésben és kijelenthetem, hogy nem tudhatod. :)
QuoteAmugy valahogy en is ugy erzem, hogy az EL-fanek valamelyest "erzekenyebbek" arra, ha vki szerint az altaluk imadott anime nem a vilag legjobbja. (Legalabbis pl. Naruto, Otome, etc. fanek altal nem lettem meg elkuldve melegebb eghajlatokra.)
Az Elfen Lied radikálisabb nézeteket hordoz, melyek az átlagostól merõben eltérnek (sokukkal én sem értek egyet, lásd Lucy-gyerek). A Narutót pl. 10-ig láttam, lehet, hogy késõbb nem ilyen, de egy ilyen "20 részen át verünk 1valakit és meg is magyarázzuk percenként, hogy mit csináltunk" anime rajongójától nem is várható el, hogy ortózzon. :p

Kuroi Tenshi

Quote from: Rage(Legalabbis pl. Naruto, Otome, etc. fanek altal nem lettem meg elkuldve melegebb eghajlatokra.)
Várj csak, amíg Member rájuk nem kap :D :p

Member

Quote from: Kuro_TenshiVárj csak, amíg Member rájuk nem kap :D :p
Naruto nem eléggé szélsõséges (lásd két posttal ezelõtt), Otomerõl még nincs véleményem, mert még nem láttam ([COLOR="PaleTurquoise"]de attól függetlenül osztani fogom, hogy milyen rossz [/COLOR]:D :__devil: )

Kvikveg

OmG. Mi van itt...
Lassan mar emiatt fogom vonakodva nezni. Namindegy. Azert megnezem.
Eddig 4 reszen kuzdottem at magam. Tapasztalatok: Yuka (unokahugi) idegesito a "de hat en ugy gondoltam" szovegevel. (Ebbol meg baj lesz erzes.) Szarvacskas leanyzo Nyu-kent tokaranyos, maskent khm. Kisse nagyon szadista allat. Kouta meg a szokasos toketlen tini kategoria. "Papa" meg jajj... annyira elszallt ez a mindent a Papaert karakter, hogy jajj... Nekem nem jott be...:3x3: Akkor mar inkabb kollegina irtohadjarata, bar ezekszerint nem csak a katonakat irtja?
A temetoi meszarlason neztem egyet. Most latom, hogy valami unnepsegen is lesz irtas... :eeek::eek:
QuoteMember
De viszont láttam képeket Cowboy-ból, ha már itt tartunk, és az szerintem rondább.
Hat... Nem tudom mit lattal... CB grafikaja es kidolgozottsaga messze tulszarnyalja az EL-t. ELben konkretan pl Nyu szeme zavar. Amikor felhuzza magat es gonosz feje lesz, az sokkal normalisabban nez ki. A "Papa" is normalisabban nez ki, neki sem ilyen furcsa debilszemei vannak (bocs akinek belegazoltam a lelkivilagaba). Ja, es 4 fiatal szereplonknek gyk tokugyanolyan haja van, csak szinben ternek el kb... Es ez eleg bilire sikerult... :(

Vegso belezest es ujjnyiszalast majd az utolso resz megtekintese utan mondok. :)

Jah, nem tudom ide irtam-e: a focimben eneklo holgyemeny bájosan rosszul ejti ki a latin szoveget. Egyebkent pedig jo lenne. Kar. :)

Mmmm... mmm akartam meg valamit. Ja igen, az openinget elvezem a legjobban a csók cimu festmeny lenyulasaval egyutt. :) Minusz noi mellek. Az zavar. Foleg, hogy nem latom hogy jon a temahoz?

Tenyleg, ebben van: komedia (nyuu es a mizu esete), akcio-ver-belek (no comment), szexkozeli elmenyek (Nyu es Kouta esete a mellel), kis romantika (unokatesok), de meg nem latom mikor lesznek ezek indokoltak...

Ami konkretan most legjobban zavar ezek kozul: mi indokolja az olyan vizualis stilusu meszarlast, mint a temetoi, azon felul, hogy fogyokuras es hanytato eszkoznek tokeletes? Jojo, kollegina kegyetlen, de muszaj nekem is odadermedni a monitor ele? Ezt en eros tulzasnak tartom.

Na ez is hosszu lett...:3x3:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zanador

Ok, akkor most már azért egy kicsit engem is kezdtek belerángatni ebbe, pedig én szeretek kimaradni. Elõször is definiáljuk az EL-fan fogalmát. MErt ha ez a kifejezés azokat takarja, akiknek tetszett ez a sorozat, akkor abban én is benne vagyok, márpedig mivel tudtommal senkit soha nem hordtam le amiatt, mert nem azt mondta vagy nézte amit én akartam, nem tartom méltányosnak a kifejezés használatát. Amennyiben pedig az EL-fan definiciót egy egészen szûk kétfõs társaságra érti mindenki (és csak a már amúgyis meglévõ személyeskedés leplezésére szolgál ez a kifejezés), akkor még kevésbé méltányos...
Félreértés ne essék, nekem tényleg tetszett az EL, minden hibája ellenére, de ennek az egésznek mostmár semmi értelme sincsen, mert csak akkor lenne érdemes folytatni, ha:
1. a másik meggyõzésére menne ki a játék. Mindkét fél szilárdan kijelentette, hogy õ most per pillanat a mai nap nem fogja magát meggyõzni hagyni, úgyhogy ez nem lehet cél.
2. új és érdekes felvetések kerülnének elõ. Ez sincs igy, mivel ami eddig van az az, hogy abból, hogy valakit nem érdekel az EL eljutottunk odáig, hogy szidjuk a CB-t... ezesetben már az EL párti csoportnak sincsen semmi jogalapja folytatni a dolgot, mert ez nem a "mi térfelünk".

Azt meg, hogy valakit nem édekel ez a sorozat, én magam részérõl annyival letudnám, hogy "pech, ebbõl is kimaradsz", és tényleg nem értem, hogy miért kell ezt a sorozatot teljesen másként kezelni, mint a többit... szerintem nem lóg ki a sorból semmilyen tekintetben (véresség, echi, meg bármi amit még ellene felhoztak, a megrajzoláson át az ábrázolásmódik), úgyhogy miért pont itt vitázunk ahelyett, hogy mindenki valami értelmesebbel foglalkozna... (én pl megyek és ellövök néhány rakétát, mert most már tényleg kell valami amin látom, hogy hat)
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Kuroi Tenshi

Quote from: KvikvegAmi konkretan most legjobban zavar ezek kozul: mi indokolja az olyan vizualis stilusu meszarlast, mint a temetoi?
Mondja ezt a rezidens Hellsing-mániákus? :lul:

Zanador: :zen: egyetértek. Teljesen fölösleges köröket futunk itt

RE@L

Szerintem nyugodtan kimondhatjuk divat és sikk, lett Elfen-Liedet imdáni, megjegyzem jobb a békesség és mindenki imádja a saját ínyére valót. De ez a megkülönböztetés hogy hú imádod EL-t akkor szar ember lehetsz vagy nem imádod EL-t nem dobott hanyatt magad miatta akkor "még"szarabb ember vagy teljesen felesleges és nem mind1? Egyik sem igaz! Ugyanolyan emberek vagyunk, amellet hogy mindenkinek különbözik az ízlése. :tezsvir:

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Member

Quote from: KvikvegJa igen, az openinget elvezem a legjobban a csók cimu festmeny lenyulasaval egyutt. :) Minusz noi mellek. Az zavar. Foleg, hogy nem latom hogy jon a temahoz?
Az egész opening poszmodern képek átalakításából áll. A mellek túlzások, azért én is :uzi:
Quote from: Zanadorszidjuk a CB-t...
Hol? Mikor? Ki?
Csak azt mondtam, hogy nem szép... Szerintem... Ahogyan az EL sem, de még nekem mindig jobban bejön... Errõl jut eszembe, Kvigveg. Az EL rajzolásánál a cél az volt, hogy minél általánosabb pofákat rakjanak össze, hogy a beleélést segítsék, a japánoknak tökegyforma arca van, ezért nekik is. Nagyon utálom a hûdemegakirály hajú/fejû karaktereket amúgyis...
Quote from: Re@lSzerintem nyugodtan kimondhatjuk divat és sikk, lett Elfen-Liedet imdáni
Kissé felhúztam magam ezen... Vki gólyatáborban azt mondta, hogy amióta visszaszorítják a vallást, divat lett b*zinak lenne. Ez kb. annyira valótlan kijelentés, mint a tied. Akinek azért tetszik, mert másoknak, vagy azért, mert ömlik benne a vér vagy mert tartalmaz ecchie-t is az, nem re@l EL rajongó. Ne vedd egy kalap alá azt, aki azért iszik bort, hogy hullarészeg legyen meg azt aki mester-borász és az ízharmóniát figyeli!

RE@L

Én csak arra szeretnék rámutatni hogy amióta van EL és nem 1 imserõsöm vagy abszolúte nem animeben jártas embertõl hallotam hogy Elfen Lied így meg úgy... sõt fórumokon is olvastam hogy Elfen-Lied is folyik a csappból. Szóval a lényeg, nem akartalak felhúzni sõt senkit sem csak nagyon kevés az a nézõ aki OBJEKTÍVEN áll hozzá Elfen-Liedhez. Igazándiból szerintem kéne csinálni tesztet mondjuk tíz emberrel aki Szûz anime témában és fingja sincs Elfen-Liedrõl. Végignézetni velük aztán meghallgatni a véleményeket. Én nagyon kíváncsi lennék mik lennének a válaszok.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Ready2

Quote from: RE@LÉn csak arra szeretnék rámutatni hogy amióta van EL és nem 1 imserõsöm vagy abszolúte nem animeben jártas embertõl hallotam hogy Elfen Lied így meg úgy... sõt fórumokon is olvastam hogy Elfen-Lied is folyik a csappból. Szóval a lényeg, nem akartalak felhúzni sõt senkit sem csak nagyon kevés az a nézõ aki OBJEKTÍVEN áll hozzá Elfen-Liedhez. Igazándiból szerintem kéne csinálni tesztet mondjuk tíz emberrel aki Szûz anime témában és fingja sincs Elfen-Liedrõl. Végignézetni velük aztán meghallgatni a véleményeket. Én nagyon kíváncsi lennék mik lennének a válaszok.

hade objektiv velemeny mint olyan nincs is :)