Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: Raggie GordonGyermejeim! Most kaptunk nyíregyházi rokonoktól ollyan de ollyan almalevet, hogy hét nyelven beszél! 5l-es csomagokban van, és télleg csak almából készült(nem átlátszó, vannak benne rostok!). Naggyon finom! Azt mondják náluk ilyesmit boltban is lehet kapni! Beszarás, hogy milyen jó.... :jee: :cool:
Lemegyek, megkóstolom, ha már így dicséred. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizLemegyek, megkóstolom, ha már így dicséred. :D
Nna? Milyen? :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonNna? Milyen? :)
Almaízû. Semmi cukor, E235 meg ízanyag. Szokatlan (sajnos ma ez már szokatlan...), de király!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizSzokatlan (sajnos ma ez már szokatlan...), de király!
Nna azéért! :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Pirula

Nincs véletlenük közöttetek sárospataki? Adhatne fel nekem ugyanis postán ebbõl: :)
Szigeten ettem a Pataki csupor nevezetû finomságból, ami a következõképp néz ki: kenyértésztával kibélelik egy cserépedényke belsejét, abba tesznek füstölt- sajtot, kolbászt és szalonnát, majd a tetejét is tésztával borítják. Mindezt megsütik kemencében. Következmény: a sajt elolvad, a kolbász és a szalonna kiereszti fûszeres zsírját és ez átitatja a finomság tésztáját belülrõl, míg a külsõ ropogós, aranyszínû köpenyt ölt.
Mivel a sok füstölt cucc miatt jó sós, istenien esett rá a jéghideg Pilsner Urquell. :)

Ramiz

Quote from: PirulaNincs véletlenük közöttetek sárospataki? Adhatne fel nekem ugyanis postán ebbõl: :)
Szigeten ettem a Pataki csupor nevezetû finomságból, ami a következõképp néz ki: kenyértésztával kibélelik egy cserépedényke belsejét, abba tesznek füstölt- sajtot, kolbászt és szalonnát, majd a tetejét is tésztával borítják. Mindezt megsütik kemencében. Következmény: a sajt elolvad, a kolbász és a szalonna kiereszti fûszeres zsírját és ez átitatja a finomság tésztáját belülrõl, míg a külsõ ropogós, aranyszínû köpenyt ölt.
Mivel a sok füstölt cucc miatt jó sós, istenien esett rá a jéghideg Pilsner Urquell. :)
Ezt esetleg "házilag" is meg lehet próbálni, nomadizálás közben. Nagyszüleim kacárkodnak néha a kenyérsütéssel, úgyhogy tésztatippet kaphatunk. Bár az a fajta tészta nem ropogós, hanem kicsit ragacsos.

Pirula

Quote from: RamizEzt esetleg "házilag" is meg lehet próbálni, nomadizálás közben. Nagyszüleim kacárkodnak néha a kenyérsütéssel, úgyhogy tésztatippet kaphatunk. Bár az a fajta tészta nem ropogós, hanem kicsit ragacsos.
Ha meglesz a tésztatipp akkor valahogy juttasd el hozzám légyszi, mert kipróbálnám szívesen.

Raggie

Azért a jéghideg Pilsner Urquell elég sok dologra jól tud esni! :D

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: Raggie GordonAzért a jéghideg Pilsner Urquell elég sok dologra jól tud esni! :D
Jah, mondjuk úgy három jéghideg Pilsner Urquellre? :D
Egyébként érdekes volt Szigeten a sörök árfekvése. Dobozosak:
Arany Ászok: 300 Ft
Dreher: 350 Ft
Pilsner: 400 Ft
:wtf:

Raggie

Quote from: PirulaJah, mondjuk úgy három jéghideg Pilsner Urquellre? :D
Egyébként érdekes volt Szigeten a sörök árfekvése. Dobozosak:
Arany Ászok: 300 Ft
Dreher: 350 Ft
Pilsner: 400 Ft
:wtf:
Ezek már azt sem tudják mi a jó!!! :ejj: De azért nem olyan rossz, hogy a Pilsner 4/3 annyiba kerül csak, mint az Arany Ászok!!!!! :D
(bár azért Csehországban a legdrágább Prága-belvárosi kocsmában is 360,- körül volt!!!! :) :) :) )

Istenem, milyen jóóóó hely az! :rolleyes:

Well, do ya, punk?"

sirtomi

Quote from: Raggie GordonEzek már azt sem tudják mi a jó!!! :ejj: De azért nem olyan rossz, hogy a Pilsner 4/3 annyiba kerül csak, mint az Arany Ászok!!!!! :D
(bár azért Csehországban a legdrágább Prága-belvárosi kocsmában is 360,- körül volt!!!! :) :) :) )

Istenem, milyen jóóóó hely az! :rolleyes:
Ilyen jó helyekre járnék én is. Az egyik kedvenc söröm a Pilsner Urquell!

Raggie

Quote from: sirtomiIlyen jó helyekre járnék én is. Az egyik kedvenc söröm a Pilsner Urquell!
Akkor jó helyen is lennél Prágában!

Nekem a kedvenc söreim a Cseh sörök! :D
(Pilsner Urquell, Staropramen, Kozel, Kru¹ovice, Gambrinus, Chodovar,.....)

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: sirtomiIlyen jó helyekre járnék én is. Az egyik kedvenc söröm a Pilsner Urquell!
Hálistennek hozzánk is kezd begyûrûzni a normális vendéglátóskultúra, van már csapolt Becks meg Pilsner is. Igaz nem egy helyen. Meg is kell néznem hogy mennyit kóstánlak. :)

Raggie

Nem csak az, egyre több helyen van capolt Staropramen is! És a Kozel is bejött(még csak a plakátját láttam, de szvsz lesz csapolva is és üvegben is). :jee:

Well, do ya, punk?"

sirtomi

Quote from: Raggie Gordon(Pilsner Urquell, Staropramen, Kozel, Kru¹ovice, Gambrinus, Chodovar,.....)
Fölirom ezeket a neveket :)
Holnap megyek Pestre rég nem látott haverokhoz és lesz egy kis sörözés. Nem szeretném elfelejteni, mit keressek :D

Pirula

Quote from: Raggie GordonNem csak az, egyre több helyen van capolt Staropramen is! És a Kozel is bejött(még csak a plakátját láttam, de szvsz lesz csapolva is és üvegben is). :jee:
Tegnap véletlenül belefutottam egy házibuliba és volt Kozel is. Finom söröcske az bizony. Méltó párja a mézespálinkának. :D

Raggie

Quote from: PirulaTegnap véletlenül belefutottam egy házibuliba és volt Kozel is. Finom söröcske az bizony. Méltó párja a mézespálinkának. :D
Te aztán nem panaszkodhatsz! Jó dolgod  van! ;)

Well, do ya, punk?"

Raggie

Quote from: sirtomiFölirom ezeket a neveket :)
Holnap megyek Pestre rég nem látott haverokhoz és lesz egy kis sörözés. Nem szeretném elfelejteni, mit keressek :D
Hellyess! Hellyess!! :lazza:

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: PirulaTegnap véletlenül belefutottam egy házibuliba és volt Kozel is. Finom söröcske az bizony. Méltó párja a mézespálinkának. :D
Megkóstoltam a feldicsért belga barnát, a Leffét, és bizony elmarad a Kozel mögött.

Pirula

Gasztronómiai jótanács.
Két doboz sör, egy üveg bor és két deci whiskey után ne igyatok meg egy fél liter vodkát.

Ramiz

Quote from: PirulaGasztronómiai jótanács.
Két doboz sör, egy üveg bor és két deci whiskey után ne igyatok meg egy fél liter vodkát.
:eeek: Ezt komolyan megcsináltad?!?!? Te tényleg egy kamikaze vagy!!!

Pirula

Quote from: Ramiz:eeek: Ezt komolyan megcsináltad?!?!? Te tényleg egy kamikaze vagy!!!
Ne tudd meg hogy mennyire szarul vagyok. Brrr.

Ramiz

Quote from: PirulaNe tudd meg hogy mennyire szarul vagyok. Brrr.
Sejtem... de nem akarom tudni.

Pirula

Na, hogy témába is vágjak azért a mai nap folyamán.
Tegnap isteni bográcsgulyást rittyentettem össze, úgyhogy marha büszke vagyok magamra, most három napig azt fogom enni valószínû.
Ami viszont újdonság: öcsém roston sütött húst és talált ki hozzá egy pácot. Nem bonyolult, mindössze mustár, méz, só meg bors összekeverve. Viszont megsütve isteni ropogós mázt ad a húsnak, az íze meg leginkább az édeskés mustárokra hasonlít. :jee: Gyõztem magam visszafogni hogy másnak is maradjon.

Ramiz

Quote from: PirulaAmi viszont újdonság: öcsém roston sütött húst és talált ki hozzá egy pácot. Nem bonyolult, mindössze mustár, méz, só meg bors összekeverve. Viszont megsütve isteni ropogós mázt ad a húsnak, az íze meg leginkább az édeskés mustárokra hasonlít. :jee: Gyõztem magam visszafogni hogy másnak is maradjon.
A mézes szósztól én már félek... de ha az öcséd csinálja, megkóstolom. :D

Pirula

Quote from: RamizA mézes szósztól én már félek... de ha az öcséd csinálja, megkóstolom. :D
Roston nem gáz mert szem elõtt van és nem ég oda olyan könnyen.

Raggie

Meg a mustártól nem ég le! Ha elõtte sokáig be van pácolva, akkor nem is baj ha kicsit odaressöl, mert már a húsnak magának lesz íze, nem a rajta levõ szósznak. Amúgy ígéretesnek hangzik. Nálunk én szoktam csinálni a családi grillazéseknél a tüzet meg a húst ugyhogy majd kipróbáljuk! ;)

Én egyébként Pirula bográcsgulyását kóstolnám meg, persze az elõtte levõ alkohol-turné kihagyásával(vagy inkább csak mérsékel követésével! :D ).

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: Raggie GordonMeg a mustártól nem ég le! Ha elõtte sokáig be van pácolva, akkor nem is baj ha kicsit odaressöl, mert már a húsnak magának lesz íze, nem a rajta levõ szósznak. Amúgy ígéretesnek hangzik. Nálunk én szoktam csinálni a családi grillazéseknél a tüzet meg a húst ugyhogy majd kipróbáljuk! ;)
Nem állt benne sokat, csak elõtte talán egy 10 percet. Nejlonzacsiba beledobáltuk a hozzávalókat aztán jól összeráztuk. Ennyi.
Quote from: Raggie GordonÉn egyébként Pirula bográcsgulyását kóstolnám meg, persze az elõtte levõ alkohol-turné kihagyásával(vagy inkább csak mérsékel követésével! :D ).
Otthon fõztem, és délben. :D Nem volt züllés.
Annyi hogy elõtte ittam egy stampó ánizspálinkát amit unokatesóm hozott Kolumbiából. Semmi különös, olyasmi mint az Ouzo, jó étvágyat csinált.

Raggie

Quote from: PirulaNem állt benne sokat, csak elõtte talán egy 10 percet. Nejlonzacsiba beledobáltuk a hozzávalókat aztán jól összeráztuk. Ennyi.
WoW! Felszerelés híján(de éhesen) az ember feltûnõen találékonnyá válik! ;)
Quote from: PirulaOtthon fõztem, és délben. :D Nem volt züllés.
Annyi hogy elõtte ittam egy stampó ánizspálinkát amit unokatesóm hozott Kolumbiából. Semmi különös, olyasmi mint az Ouzo, jó étvágyat csinált.
Jaaaaa. Én mondjuk a Ramiz által kamikaze tettnek titulált dologra gondoltam!  :rolleyes:  :)

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: Raggie GordonWoW! Felszerelés híján(de éhesen) az ember feltûnõen találékonnyá válik! ;)
:) Lett volna felszerelés, otthon voltunk. Csak a tesóm gondolom látta valami fõzõs mûsorban aztán azóta így csinálja.
Quote from: Raggie GordonJaaaaa. Én mondjuk a Ramiz által kamikaze tettnek titulált dologra gondoltam!  :rolleyes:  :)
Ahm, értem. Mindenesetre csacsiság ennyire bedobni a gyeplõt a lovak közé. Az egész házat felvertem a csuklásommal mikor hazaértem.