Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: LythisEgyébként ettem ilyen Pajela v mi a rák nevezetû cuccot, és... ehhhh... ez is olyan tenger izû/szagú förtelem, és persze muter folyamatosan ilyennel kínálgat :eeek:
? :eeek: ?
Hol? Mikor? Mennyiért?

Az egy spanyol kaja, és a neve paella(ejtsd: páéjja), és rákból, kagylóból meg mindenféle tengeri halból áll asszem, meg valami tésztaszerûségbõl. Én még csak a spanyoltanárom által készített paellát ettem(õ bevallása szerint eredeti recept szerint), de az naggyon finom volt!!! Szerintem az egyik legjobb tengeri herkentyûkbõl készíthetõ kaja! Én mindent megadhatnék, hogy ehessek ilyet M.o.-on, csak valszeg rohadt drága lenne... :(
Ja, és egyébként a muterod(ha szabad a kifejezésedet használnom) csinálta, vagy vettétek. Mert ha nem jó a recept, akkor én asszem meg tom szerezni a jót a Spanyol tanáromtól.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Lythis

Nos elvben ez ilyen mirelit stuff volt, amit még elkészíteni is egyszerû! Más változatokat (mexico-i csirke, gyros, és tsai) amúgy ettem már, és sztem egész tûrhetõ. Annyira nem is húzós a dolog - mondjuk ez attól is függ, h az ember mennyit eszik, én ált kivégzek egy csomagot együltõhelyemben, másnak meg ez lazán 2személyes - szal olyan kb 6-700huf-ért lehet venni.
 Nemtom, akkor az én ízlésemmel vannak gondok, hogy nem vagyok annyira oda az ilyen tengeriherkentyûstuffokért.... Vagy csak mostanában nem bírom, nemtom. Pl én a halászlétõl abszolút kihalok, már illat szinten is, ennek ellenére pl a sushit szeretem (nyílván az összes változatot még nem ettem ebbõl sem,de eddig ami volt, az ízlett).

Raggie

Nem biztos ám, hogy veled van a gond!!(:) ) Mert naon szar tud lenni a mirelit! Nem is szóltam, ha télleg mirelitet ettetek. Azt nem lehet összehasonlítani semmilyen féle recepttel! Csak ajánlani tom, hogy majd valamikor ezután próbáld ki az igazit, ha lesz rá alkalmad!

Én mostanában nagymamám által készített isteni túrógombócokat ettem! :nyamm: :jee:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Lythis

Hát lehet... majd utánanézek, bár mint említettem, mostanában nem nagyon bírom az ilyen tengeri stuffokat...

 Túrógombóc??  :bruhuhu: én is akaroook!!! :bruhuhu:

 Télleg, jó h emlékeztetsz! Most estem haza, és kajás vagyok... RESZKESS FRIDZSIDER!!!! Vazz, assetom h mi van itthon... valszeg melegszenya improvizálás leszik...

Ramiz

Quote from: Raggie GordonMert ha nem jó a recept, akkor én asszem meg tom szerezni a jót a Spanyol tanáromtól.
Ha csinálsz egyszer, hajlandó vagyok átmenni, megenni és megdicsérni. :lazza:

Quote from: LythisPl én a halászlétõl abszolút kihalok, már illat szinten is, ennek ellenére pl a sushit szeretem (nyílván az összes változatot még nem ettem ebbõl sem,de eddig ami volt, az ízlett).
:eeek: :3x3: A halászlé az egy jó magyaros paprikás leves. A szusi meg nyers hal! Szóval megintcsak: :eeek: :3x3: .
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Quote from: Lythis...én a halászlétõl abszolút kihalok, már illat szinten is, ennek ellenére pl a sushit szeretem (nyílván az összes változatot még nem ettem ebbõl sem,de eddig ami volt, az ízlett).
Halászlének isteni illata van és imádom. Meg úgy általában mindenféle halas kajákat.

Ramiz

A gólyabuli a Schönherzben volt, az Újvári Klubban. Lehet kapni 400 HUF-ért egy bizonyos

"Húbazdmeg!!!"
*
nevû italt. Nagy része erõs (60%+, az biztos) rum és vodka, de van benne más is (4-5 palackból keverte). Amúgy jól néz ki, mert két réteget alkot az ital, a felsõ sötétbarna (rum nagyrészt), az alsó színtelen, átlátszó. Aztán a végén valami igen csípõs, folyékony erõspaprika-sûrítményt csöpögtet rá, ami ahogy cseppenként lesüllyed, nagy pamacsokat visz magából a felsõ rétegbõl. Szóval jól néz ki. Viszont az, hogy ilyen tömény és csípõs, elég durva hatással van a fogyasztóra (ld. az ital neve). Négyen ittunk, abból hárman mély beleéléssel mondtuk ki az ital nevét, miután levegõt kaptunk (10 másodperc). A negyedik addigra már hányt a padlóra (gyakorlatilag alig ért le az ital), pedig nem ivott sokat (bennem is csak 2 sör volt elõtte). De még ketten elmentek hányni a wc-be sietve. Én csak böfögtem egyet és mentem a büfébe, megettem két zsíros kenyeret jó sok pirospaprikával és lila hagymával. Szóval elnézést, hogy dicsekszek, de olyan büszke vagyok! :lazza: :D

---------------------------------------------------------
* : szükségtelen alkalmazása egy nagyon poénos gombnak
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Quote from: RamizA gólyabuli a Schönherzben volt, az Újvári Klubban. Lehet kapni 400 HUF-ért egy bizonyos

"Húbazdmeg!!!"
*
nevû italt. Nagy része erõs (60%+, az biztos) rum és vodka, de van benne más is (4-5 palackból keverte). Amúgy jól néz ki, mert két réteget alkot az ital, a felsõ sötétbarna (rum nagyrészt), az alsó színtelen, átlátszó. Aztán a végén valami igen csípõs, folyékony erõspaprika-sûrítményt csöpögtet rá, ami ahogy cseppenként lesüllyed, nagy pamacsokat visz magából a felsõ rétegbõl. Szóval jól néz ki. Viszont az, hogy ilyen tömény és csípõs, elég durva hatással van a fogyasztóra (ld. az ital neve). Négyen ittunk, abból hárman mély beleéléssel mondtuk ki az ital nevét, miután levegõt kaptunk (10 másodperc). A negyedik addigra már hányt a padlóra (gyakorlatilag alig ért le az ital), pedig nem ivott sokat (bennem is csak 2 sör volt elõtte). De még ketten elmentek hányni a wc-be sietve. Én csak böfögtem egyet és mentem a büfébe, megettem két zsíros kenyeret jó sok pirospaprikával és lila hagymával. Szóval elnézést, hogy dicsekszek, de olyan büszke vagyok! :lazza: :D

---------------------------------------------------------
* : szükségtelen alkalmazása egy nagyon poénos gombnak

Szerezd meg ennek az italnak a pontos összetételét, ezt ki kell próbálnom :D

Én ivás közben nem szoktam hányni, de utána amikor lefekszem aludni kb 10mp és rohannom kell, már ha tudok. Úgyhogy mostanában vigyázok :)

Raggie

Ramiz: Nna ha másért nem, akkor ezért én is megyeeeek a BME-re!!! :D :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonRamiz: Nna ha másért nem, akkor ezért én is megyeeeek a BME-re!!! :D :D
Ezért nem kell. Elég, ha benézel az Újvári Klubba. Én is fogok még egyszer ilyet inni, persze egy elõvigyázatlan emberrel. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: RamizNagy része erõs (60%+, az biztos) rum és vodka, de van benne más is (4-5 palackból keverte). Amúgy jól néz ki, mert két réteget alkot az ital, a felsõ sötétbarna (rum nagyrészt), az alsó színtelen, átlátszó. Aztán a végén valami igen csípõs, folyékony erõspaprika-sûrítményt csöpögtet rá, ami ahogy cseppenként lesüllyed, nagy pamacsokat visz magából a felsõ rétegbõl. Szóval jól néz ki.
Jól hangzik, de én már felhagytam a léhûtõ élettel. Visszavonult csendes életet fogok élni, tartózkodom az italtól, paráználkodástól és a reggelbe nyúló buliktól.

Ez persze szintén szépen hangzik, csak nem igaz.


Gasztronómiai rész: SZIN-en lehetett kapni csapolt (!) barna (!!!!) Staroprament!!!!! :eek:
Egyébként is nagyon jó sörök voltak, dobozban és csapban egyaránt, kóstoltam Löwenbraut, Becks-et, Borsodit, említett Staroprament, meg még valamilyet, de annak nem emlékszem a nevére. :) Valamint az engem érdeklõ koncertek végeztével meglátogattam a Magyar Pálinkaházak nevezetû intézményt. Ugyanis még sörözés közben becsábultam egy aranyérmes vegyespálinkára. Akár a nektár. Illata volt és nem szaga, valamint nem marta végig az ember nyelõcsövét, csak lecsúszott icike-picikét borzolva. Namármost a sör és az égetett szeszek randevúja... mámort okoz na.
Éjjeli látogatásom nem tudom mikor ért véget pontosan, de még több pálinkakülönlegességet is megkóstoltam - azt hiszem volt eper, málna, meg még csupa ilyen furcsaság... innentõl már sérült a hosszútávú memóriám.
Reggeli ébredéskor a zsebeimben pénz után kotorászva mindössze az árlap egy szeletét találtam rajta a becses kimérés telefonszámával.
Függöny.

Raggie

Hú, most hogy a söröket hoztad szóba, nekem hozott apám(egész jófej lett mostanában! ;) ) Pozsonyból egy szlovák/cseh (?) sört. Starobrno a neve. Egészen jóó! :D Ha majd arrafelé jártok kóstoljátok meg.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: PirulaJól hangzik, de én már felhagytam a léhûtõ élettel. Visszavonult csendes életet fogok élni, tartózkodom az italtól, paráználkodástól és a reggelbe nyúló buliktól.
Peeersze... ismerem ezeket a másnapos állapotban tett felelõtlen kijelentéseket! Kb az a kategória, amikor a szakítás utáni feldúlt idegállapotú (és ennek folyományaként teljesen részeg) haverom azt üvöltözte, hogy "ezentúl csak kecskékkel...!" :D ).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Eeeeegen, ismerõs érzés ez a másnaposan halálhullán, tükörbenézve megrettenõs, másfélórás bootidõs  "sohatöbbetnemiszomb*sszameg" kijelentés...
 A legjobb az amikor csak 5 órát alszol utána, és aztán mész is rutinra...(mázli h nem vizsga, csak sima tanóra, mert úgy hasaltam volna el, mint a szél)

  Staropramen az nagggyon jóóó! Barna változathoz sajna mondjuk még nem volt szerencsém...viszont találtam egy helyet, ahol elvben csapolnak (zárva volt, szal nemtom-de a "cégér" kinnvolt)
 Ellenben: Amstel Bock bier nagyon ottvan, és meglepõ módon ez a cucc kissé édeskés volt. Közel nagyon el van találva, de az abszolút kedvenc számomra egyelõre a Becks marad (ne lenne olyan drága, mégjobban szeretném.... :rolleyes: ). Most még majd ezt a Leffe v mi a szösz nevût akarom megkóstolni, illetve valahol láttam - persze horribilis áron, szal ez várat magára - valami ír barnasört.

 Kaja..hmmm.. nos ettem valami ilyen tejszínes-sajtos szószos sült csirkemellet, és..nos... az valami iszonyatjó, szal legközelebb behúzom a receptet, és megpróbálok összekontárkodni egy olyat.

sirtomi

Ez a Közel nevû sör biztos olyan jó mint ahogy írjátok? Mert Tescoban 89Ft egy üveg, ennél még az index gagyisör teszt résztvevõi is drágábbak voltak :)

Ramiz

Quote from: sirtomiEz a Közel nevû sör biztos olyan jó mint ahogy írjátok? Mert Tescoban 89Ft egy üveg, ennél még az index gagyisör teszt résztvevõi is drágábbak voltak :)
Az Kozel, és tényleg jó. De azért ellenõrizd a szavatosságot, azok a teszkósok nagyon huncutok tudnak lenni. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

#316
Quote from: RamizAz Kozel, és tényleg jó. De azért ellenõrizd a szavatosságot, azok a teszkósok nagyon huncutok tudnak lenni. :D
Tudom, dolgozott ott ismerõsöm ;)

Edit: Asszem akkor megkostolom majd ezt a sört.

Raggie

A Kozel nem azért ilyen olcsó, mert nem jó, hanem mert megvette  itthoni gyártás jogát a Dreher Sörgyár RT.(persze a recept az eredeti pilseni!), így nem kell semmi vámot meg ilyesmit fizetni érte. :jee:

Lythis: a Leffe-t Kairakuda aláírásában láthattad, és az is korrekt söröcske! (itthon csak barnát láttam még, de kint Hollandiában ittam belõle világosat is, és jóóó volt! Ja és tok egy helyet a Kálvinon, ahol csapolják! ;) )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Lythis

Quote from: Raggie GordonA Kozel nem azért ilyen olcsó, mert nem jó, hanem mert megvette  itthoni gyártás jogát a Dreher Sörgyár RT.(persze a recept az eredeti pilseni!), így nem kell semmi vámot meg ilyesmit fizetni érte. :jee:
És most ment fel az ára az induló 120-ról :hogyaza:  :b+:
Quote from: Raggie GordonLythis: a Leffe-t Kairakuda aláírásában láthattad, és az is korrekt söröcske! (itthon csak barnát láttam még, de kint Hollandiában ittam belõle világosat is, és jóóó volt! Ja és tok egy helyet a Kálvinon, ahol csapolják! ;) )
Jaja, ott is láttam, meg ott álldogál imponálóan a bolt polcán... Itthon még én is csak a barnát láttam.
 Arrgh, csapolják? Hol? Mennyiért?

Raggie

Quote from: LythisÉs most ment fel az ára az induló 120-ról :hogyaza:  :b+:
De a Tesco-ban még mindíg 89,-! :D
Quote from: LythisJaja, ott is láttam, meg ott álldogál imponálóan a bolt polcán... Itthon még én is csak a barnát láttam.
 Arrgh, csapolják? Hol? Mennyiért?
A kálvin téren van egy kis kocsma az aluljáróban! Egészen puttónak tûnik, de nem olyan gázos. Kék(Löwenbräu-s) kívülrõl. és egész olcsó. Már nem emlékszem a konkrét árakra, de asszem valami 230,- a Löwen és a Leffe sem sokkal drágább!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonLythis: a Leffe-t Kairakuda aláírásában láthattad, és az is korrekt söröcske! (itthon csak barnát láttam még, de kint Hollandiában ittam belõle világosat is, és jóóó volt! Ja és tok egy helyet a Kálvinon, ahol csapolják! ;) )
Azért mutattam egy-két jó helyet! :lazza:
(Mondjuk oda furcsa alakok is járnak, meg a rendõrök is razziáznak. :D De ott tanultam meg, hogy ki volt Magyarország 4 kormányzója.)

Egyébként szerintem akkor is
Quote from: RamizMegkóstoltam a feldicsért belga barnát, a Leffét, és bizony elmarad a Kozel mögött.
Nem is tudom, miért olyas híres.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Jó, de barna Leffe van Mo-on, barna Kozel meg nem! :(
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Egyébként csináltam mézes-mustáros szószt pecsenyére, és nem voltam elégedett: nem illik hozzá! Kolbászhoz, virslihez, csirkéhez illik, de a pecsenye borsos-fokhagymás, elég fûszeres magában is, és az édes íz a zsírhoz amúgy sem passzol.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: RamizEgyébként csináltam mézes-mustáros szószt pecsenyére, és nem voltam elégedett: nem illik hozzá! Kolbászhoz, virslihez, csirkéhez illik, de a pecsenye borsos-fokhagymás, elég fûszeres magában is, és az édes íz a zsírhoz amúgy sem passzol.
A szósz a bors meg a fokhagyma helyett van elvileg...

Ramiz

Quote from: PirulaA szósz a bors meg a fokhagyma helyett van elvileg...
Oké, úgy még esetleg elmegy... azért nem úgy csináltam, mert nem jutott eszembe: nekem a pecsenye fokhagyma-bors nélkül nem pecsenye. Na mindegy.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Namost, én a fokhagymás irdalást még megcsináltam, meg afokhagymakrémmel való bekenést, de nem borsoztam csak sóztam, meg kicsit vegetáztam + a végén a mézes-mustáros cucc, és kva jó lett! :jee:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

kisvirag

mm, fiuk lányok, mekkora meglepetés, néhány oldalt visszalapozgatva, hogy mily ismerõs arcok leledzenek erre (Reggie, Ramiz, Pirula, sirtomi, Lythis...) :)
onnan jutott eszembe ez a topic, hogy épp most fogyasztottam el egy adag isteni finom húslevest, persze magam készitve, semmi mûcucc benne :)

és ráadásul a világ egyik legkönnyebben elkészíthetõ kajája.

na de, gondoltam megosztom veletek kedvenc, és gyorsan elkészítható receptjeim, amik mellékesen mind-mind nagyon finomak (nem is ennék/csinálnék olyat, mai nem az  )
elsõ számú kedvenc: tésztasaláta.
gyors tápláló, és "minden" (szénhidrát fehérje, zöldségek) van benne.

Kötelezõ elemek: tészta (én gyermelyi szarvacskát szoktam, valami hasonlóval érdemes), tejföl, majonéz
opcionálisan választható elemek (természetesen úgy a legfinomabb, ha minden van benne): zöldségek: borsó, répa, kukorica, paprika(fehér, pritamin), paradicsom, hagyma (lehetõleg mingyárt 3 féle, rendes, lila, póré), uborka, aztán: sajt, fõtt tojás, virsi, bacon, sonka. (mondjuk ha minden van benne, nem tul olcso...
én általában néhány zöldséget: paradicsom, hagyma, paprika, borsó répa, kukorica (kaphatók ezek a mélyhûtött mixek, azzal a legegyszerûbb), sajtot, és a húsnemûkbõl egyfélét szoktam.
nagyon egyszerû, a tésztát megfõzzük, a friss zöldséget simán feldaraboljuk csinos kis kockákra akármikre, ha mélyhûtött, megfõzzük, sajtot is kockázzuk, virslit tojást dettó. (mig megfõ a tészta, a darabolással bõven lehet végezni)
ezeket egy tálban összekutyuljuk. Aztán a majonézes tejfölbe keverünk kis vegetát, sót/borsot igény szerint, és kis kapros salátaöntetporral szoktam megbolondítani, de más ilyen fûszerkeverékkel is lehet, ebbõl annyit, hogy kellõen jusson mindenhova  ezzel összekeverjük a cuccot, sokkal finomabb, ha hagyjuk kicsit összeérni az ízeket :)

Én fél csomag tésztát szoktam fõzni, 1-2 szem paradicsom, 1 fej hagyma, 1paprika, 1 pár virsli, 2 tojás, kb 10-15deka sajt, meg x mélyhûtött borsó-répa, ehhez egy kis pohár tejföl kevés, a félliteres viszont nem kell mind, na, ebbõl 2x eszem, de tegyük hozzá, hogy van amikor egyszer, mert leülök a gép elé, és eszem amig van benne... közben meg animét nézek ,akkor kb majd fél napoig folyamatosan eszem :)

egyébként könnyû és egészséges, de laktató kaja mindenkinek csak ajánlani tudom!

a másik, ez kicsit macerásabb stuff, de mmm!

kell hozzá valami husi. Ez megint ízlés szerint megválasztható, én pl nagy csirkeszárny rajongó vagyok, de baromfi mell, sertéskaraj, etc mind jó hozzá, a lényeg, hogy sütnivaló hús legyen.
kell hozzá sok sajt.
A sajtot szépen lereszeljük. a husit elkezdjük panírozni, mintha rántott husit szeretnénk csinálni, csak zsemlemorzsa helyett a sajtba forgatjuk. a beforgatott husokat sütõtálba helyezzük (jaj, majd elfelejtettem! a húst legalább egy éjszakára tegyük fokhagymás tejbe!). mikor szépen minden husunk a tálban van, a maradék tojást öntsük fel tejszínnel (ez a féllitereszacskós felverendõ), akár még a fokhagymás tejbõl is önthetünk hozzá kicsit, és ezzel öntsük nyakon a húsokat, hogy kb ellepje õket. ha marad sajt, természetesen szórjuk még rá. Alufóliával letakarva dugjuk sütõbe.

Sajnos az nálam ráérzés, melyik húsnak mennyi idõ kell megsülni... de mielõtt jó lenne, vegyük le az alufóliát, és úgy süssük még kicsit, hogy a tetején a sajt megpiruljon picit :)
ja, a húst azért az elején ne felejtsük fûszerezni ízlés szerint (én són kívül ilyen esetekben nem nagyon szoktam mást használni).
Köretnek ehhez én a hagymás tört krumplit tudom ajánlani, friss zöldségsalátával :)

nyami :) most ettem, mégis majdnem csorog a nyálam :D

(miért ne írjunk hosszú postot: mert nem tudunk benne elég smileyt elhelyezni....)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Lythis

Quote from: kisviragmekkora meglepetés, néhány oldalt visszalapozgatva, hogy mily ismerõs arcok leledzenek erre (Reggie, Ramiz, Pirula, sirtomi, Lythis...)
Mér, kiket vártál? :D
Quote from: kisvirag]gondoltam megosztom veletek kedvenc, és gyorsan elkészítható receptjeim
Wow, köszönjük! :jee:  Amint tudom kipróbálom vmelyiket. A galád postodtól most éhes lettem...

Raggie

kisvirag: reméljük mostmár többször látunk errefelé is! (fõleg ahogy a receptjeidet elolvasgattam! :nyamm: )
Az elsõ nagyon jó "nnamostéhesvagyokegyünkvalamit" kajának hangzik. A második pedig igazi ínyencség! Biztosan kipróbálom!!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

sirtomi

kisvirag teljesen megéheztem én is :)
A hétvégén lehet hogy fõzõcskézek megint  :rolleyes: