Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

sirtomi

Jó helyen dolgoztál.  :haha:

Nálunk is vannak érdekes dolgok, de semmi köze ehhez a topichoz :)

Fenrir

Quote from: sirtomiJó helyen dolgoztál.  :haha:

Nálunk is vannak érdekes dolgok, de semmi köze ehhez a topichoz :)

Miért, hol dolgozol?
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

kisvirag

mmm, közben eszembe jutott még egy kedvenc, gyors, finom recept

Tepsis krumpli.

Hozzávalók: krumpli, hagyma, bacon (kockázott, ill néhány ilyen hosszára szeltféle)

elkészités: hagyma, krumpli karikára vág, sütõtálba szépen rétegesen: kis krumpli, hagyma (sok :D ), kockázott bacon, kis krumpli, hagyma (sok :D ), bacon, amig van, vagy tele nem lesz a tál. a felsõ réteg jó, ha krumpli, majd az egész tetejét szépen letakarjuk a szeletes baconnel. alufólia rá, bedug sütõbe.
mikor majdnem kész (asszem kb egy óra kell neki? idõvel mindig ugy vagyok, h megnézem joe vagy se :hehe: ), levesszük alufóliát, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
isteni :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

sirtomi

Quote from: FenrirMiért, hol dolgozol?
Én programozok. A gasztronómiához nem sok köze :)
Legfeljebb délben mikor ebédelünk.

Fenrir

Quote from: sirtomiÉn programozok. A gasztronómiához nem sok köze :)
Legfeljebb délben mikor ebédelünk.

Tényleg...
Oda se neki! Én Kereskedelmi szakközépbe jártam, jópár évet lehúztam éttermekben és szállodákban, és mileszek ha nagy leszek? Közgazdász.  :jee:
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Kvikveg

Kinai kajalda report No 2 - avagy mit ettem a Wasabiban
(Vigyazat, a kepeket az elozo tarsasagtol lopom, en sajna nem vittem gepet...)

Nos, ma volt szerencsem nekem is bemenni a diszes helyre, es tomottre zabalni magam mindenfee foldi jobol, illetve beazonosithatatlan.. valamikbol.

Korbemenetelo talacskak vannak, ket sorban egymas felett. Alul nem melegkajak, felul langyos kajak. Allitolag alul japan, felul koreai, de nem tennem a fejemet ra.

Alul:
- kicsi rizsrud, mini wasabi rajta ragasztonak, racuppantva opcionalisan nyers halszelet vagy polipszelet, vagy rak. A polipot kihagytam, a tobbinek a receptjet egy ejjel tuti elrabolom. 10 pontos
- kicsi feher kocka (ooo negyzet alapu hasab... lapos.), vilagosbarna reszelek rajta: kokuszos izu edesseg, nyamm, 10 pont
-par zoldsegdarab, gyanus, mini piros izekkal nyomokban - nos az paprika volt. Eros. A cuccnak meg amugy csalamadeize volt. Innivaloval kezelendo. 1 pont, de csak azert, mert tuti van, aki megeszi, de az nem en leszek. Langot lehel a kedves vendeg kategoria.
-kavekocka: kis talkaban, tejszeru lotyiben egy kicsi, leginkabb a regi zselekockara hajazo allapotu, atlatszos, barna kocka. Kaveizu. Finom, de sajna behatobb elmenyem nincs rola, mert mar dugig voltam...
- feher leves: kokuszizu leves, atlatszo gombocskekkel Fiiinom.
- zold leves: alma, fahej, es kiwi ize volt. Fiiinom2.
- szusi - remelem jora mondom: algaval korbetekert rizs, kozepen valamivel. Van kicsi, nagy, ilyen, olyan.
- elozoleg takonygombocnak nevezett valami, amire megeskudtem, hogy en azt SOHA - az most ket csini gomboc volt, fekete magokkal vagy mivel megszorva. Mar csak a vigyorgo szaj hianyzott melle. Abszolute nem takonynak nezett ki. Finom teszta, edes makdaralekkal belul. 10 pont

Felul:
-al"panirozott gombafej", nos egy edesseg, gozom nincs mi van benne, de szinten 10 pontos. Van szokasos es zold panirral. Mazli, hogy nem nyomattam bele a szojaszoszos talkaba eves elott. :eeek:
- rakocska, vagy rakocskabol kicsit nagyobb tomb panirozva, valami kis martassal mellette. Isteni. 11 pont Csalodasokat lehet gyorsan, hatasosan orvosolni vele. A kicsit egy ido utan siman a farkanal fogva kezeltuk, a nagyobban amit nem tudtam elragni, az kiderult, hogy egy belesutott rakocskaollo volt, azaz tulkepp nyel a megfogasahoz.
- szezammagos gomboc. Szezammag, es asszem mez izu edesseg, csak ajanlani tudom.
- Mini citromformaju gomboc - tomeny edes, mezes. Ez nekem mar kicsit sok volt a cukorbol.
- mini tavaszi tekercs. 2 volt egy talon, csinos kis csomagok. Nem osszetevesztendo a
- zoldseges tekerccsel, ami kicsit rendetlenebb tekercs, de mindketto finom.
- polipkarika panirozva. No comment, kicsit gumiszeru, de izlett. :D
- Volt par "husdarabka zoldsegel, ontettel" kategorias cucc fent, de az izesitesuk nemigazan jott be...
- Szoros paniros ize. Panirozott hal. Hal.

A guluszemu rakocskak es a makikaki legkozelebb jonnek. Az elobbinel nem voltunk benne biztosak, hogyan kell enni, az utobbira mire raszantuk magunkat, addigra mar degeszre tomtuk magunkat.

Most neztem katz beszamolojat, nalunk nem menetelt korbe pl kis sulthal. Hm.
(Eredetileg offba irtam, mert katz beszamoloja is ott van. De ide illik.)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Okés, akkor esetleg nem akarunk valamikor szervezni egy testületi Wasabizást?
Már úgyis egy ideje tervezem, hogy ellátogatok oda all-you-can-eat pofatömésre:D (eddig csak rendeltem tõlük, élõben még nem láttam a "fõhadiszállást")

Kvikveg

En benne vagyok a repetaban!

http://www.wasabi.hu/
Szolgaltatasok/Rendeles/etlap alatt van reszletes lista a kajakrol.
Nigiri sushi az uj kedvenc. :D

Etlap-reszletek:
maki sushi - algaval korbetekert ezaz
nigiri sushi - rizsrud, ratett hal/polip/rakszelettel (lazac, vorostonhal, tigrisrak, polip, tintahal, pacolt japan angolna, lazackaviar??? ilyet nem lattam, az tuti!, stb)
Desszert-reszletek:
mocsi - nem ettol fulladnak meg paran mindig ujevkor?
kokusz kocka - yes, eltalaltam a hivatalos nevet!
kokusztej tapiokaval - feher leves
edesbab mousse

Hmmm. Nincs rajta az etlapon pl a zold leves. Meg a felso szintes kajak. Hm-hm.

A szintekkel kapcsolatban tevedtem: also hutott, felso melegen tartott. Ennyi a kulonbseg. Ld Etel-itallap.

Ramiz: ohajod parancs, editalva.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Lécci kerüld a gusztustalan kifejezéseket, Kviki! Ne akard elvenni az étvágyunkat, úgysem tudod. :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: Kvikveg(Eredetileg offba irtam, mert katz beszamoloja is ott van. De ide illik.)
Amikor én irtam, akkor még asszem nem volt ez a topic, de belinkelem én is ide tanulságképp...
Kinai kajálda report jappán körítéssel

kisvirag

csurogjon a nyálatok

ma családi banzai volt megint
menü: marhapörkölt
són sült hús
majonézes krumpli
tésztasaláta
almás, túrós, túrós-meggyes rétes
somlói
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Ramiz

Egyéb esetben csurogna, de épp most vacsiztunk a Pólusban, én 700-ért egy "Hatalmas bécsi szelet hagymás burgonyasalátával"-t kértem. Tányért kétszer(!) lefedte a hús... :3x3: ... Azért én gyõztem. :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: kisvirag...són sült hús
ezt sün sültnek olvastam :eeek:  :3x3: :D

Mattanja

Én meg most a pekingi kacsára gondolok, és a 100 napos tojásra, ami finomabb, mint amit a színe mond róla. De a disznó fül disznó csülökkel és disznó ... mindennel nem ízlett már annyira. :(
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

sirtomi

Quote from: ShiroiÉn meg most a pekingi kacsára gondolok, és a 100 napos tojásra, ami finomabb, mint amit a színe mond róla. De a disznó fül disznó csülökkel és disznó ... mindennel nem ízlett már annyira. :(
100 napos tojás mitõl 100 napos? Addig hadják állni vagymi?

Ramiz

Tényleg, hányféle kacsát ettél? És hányféle szószban? :)
És étteremben próbáltak különterembe invitálni? Állítólag külön hívják oda be a vendégeket, mert majomagyvelõt enni tilos (pláne hogy él közben a majom), ráadásul 1000 euró.
És italokat kóstoltál? Miket isznak ott?

Mattanja

Quote from: RamizTényleg, hányféle kacsát ettél? És hányféle szószban? :)
Na jó, nem voltam minden nap étteremben! :) Kacsából (tudtommal) csak akkor ettem kint. Kár, hogy olyan kevés hús van rajta, mert amikor kitolják az ember elé még nagyon soknak tûnik, de mire levagdossák róla a húst kiderül, hogy önmagában kevés lenne.
Quote from: RamizÉs étteremben próbáltak különterembe invitálni? Állítólag külön hívják oda be a vendégeket, mert majomagyvelõt enni tilos (pláne hogy él közben a majom), ráadásul 1000 euró.
Nem volt semmi ilyen. Máshova próbáltak becsalni, ahol van extra szolgáltatás külön kérésre, de ez már egy másik threadbe illik... ;)
Quote from: RamizÉs italokat kóstoltál? Miket isznak ott?
Nem tudom, nem is érdekelt. Próbálták megmutatni, de nem hagytam nekik. :) Üdítõket kóstoltam, azok finomak, természetesen hasonlítanak a nálunk kaphatókra (de jobbak), csak nekik van egy rakás fémdobozos üdítõjuk, ami nálunk nincs. Alapvetõen tejszerû löttyök, nekem ízlettek.

Edit: és ettem egy pár fajta Onegai teacher-ös ropiból is. :)
8]]=((

Lythis

Vazz, hogy abból a ropiból ott mekkora választék volt.... legalábbis csomagolás volt jó sokféle:D
 Mért nem szólsz nekik az EXTRÉM gasztronómiai élvezetekrõl is, mint pl skorpió, és barátja a polipcsáp:D (most beugrott a Day of the Tentacle... mekkora játék volt az is vazz...)

Lythis

Igenigen, végre kezemközé kaparintottam a hõnáhított bödönt, ami tele van ezzel a fura szubsztanciával. Persze elvben ezt a izét itthon is lehet kapni, de az állítólag gagyi, szal Amerikából hozattam haza magamnak:D
 Amúgy szerintem kegyetlenül finom, csak valami eszméletlenül édes (ez engem annyira nem zavar... meg így legalább lassabban fogy majd el :rolleyes: ), úgyhogy ha tehetitek szerváljatok belõle:D!!!
(NEM, EZ AZ ENYÉM, ÉS NEM ADOK BELÕLE, SZEREZZ MAGADNAK!!! oks, ha nagyon sokat és nagyon szépen kunyiztok, akkor max egy kanálkával:D)

Ramiz

Shiroi: akkor még egy kérdés: utcai kioszkokban milyen kajákat árultak? Hány százalékát merted kipróbálni? :)

Lythis: hozz egy pohárkával abból a juharszirupból a meetre lécci! :) ha már így felajánlottad! :)

Mattanja

Quote from: LythisVazz, hogy abból a ropiból ott mekkora választék volt.... legalábbis csomagolás volt jó sokféle:D
 Mért nem szólsz nekik az EXTRÉM gasztronómiai élvezetekrõl is, mint pl skorpió, és barátja a polipcsáp:D (most beugrott a Day of the Tentacle... mekkora játék volt az is vazz...)
Jól van. Elmentünk az Ízek utcájába, közismertebb nevén a Wangfuijing-re/be. Ott aztán volt minden, aminek láttán az ember letesz arról, hogy valaha is kielégítsége táplálék után sóvárgó testének ezen óhaját. A karóba húzott lárva még nem is volt nagy dolog, és a békacomb sem, de a csikóhalnál már kezdtem nézni, a skorpió érdekesen hatott, de az óriás tücsök sem volt rossz... Azt hiszem a tengeri csillag, a százlábú, és a polipcsáp volt a legjobb. És volt még valami, amibõl kis tüskék vagy mik álltak ki  :eeek: ...
Quote from: RamizShiroi: akkor még egy kérdés: utcai kioszkokban milyen kajákat árultak? Hány százalékát merted kipróbálni? :)
Akkor most valószínûleg nem lennék itt, mert a mi gyomrunk ennyi idõ után még nem emésztené meg. Ahhoz kicsit több kinttartózkodás kell. Tudva ezt, és látva a tisztaságukat inkább kihagytam. :)

Nemsokára rakok is fel képeket, aztán lehet ájuldozni.
8]]=((

Ramiz

Melyikbõl ettél? Milyen volt?

Mattanja

Quote from: RamizMelyikbõl ettél? Milyen volt?
Skorpió és polipcsáp. A skorpió égett volt és ízetlen, nem nagy szám, csak erõt kellett venni egy kicsit az elején. Az elsõ harapás a legnehezebb. ;) A polipcsáp meg ilyen porcos-bõrös-rágós izé volt, nekem már a látványáról is a pacal jutott eszembe (:broáf:), ráadásul leöntötték valami csípõs trutyival,ami még a számat is marta. :(
8]]=((

Ramiz

Quote from: ShiroiA polipcsáp meg ilyen porcos-bõrös-rágós izé volt, nekem már a látványáról is a pacal jutott eszembe ( :broáf: ), ráadásul leöntötték valami csípõs trutyival,ami még a számat is marta. :(
Én a pacalt és a csípõs kajákat is szeretem. :hopp: Ki kell próbálnom.

Raggie

Quote from: ShiroiNemsokára rakok is fel képeket, aztán lehet ájuldozni.
Igenigenigenigeeen!! :D
:alig várom!:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Lythis

Quote from: RamizLythis: hozz egy pohárkával abból a juharszirupból a meetre lécci! :) ha már így felajánlottad! :)
õõõõ... lásd milyen atomrendes vagyok, és milyen tök jó napom van:D Ha találok olyan edényt, amibe bele tudom rakni, akkor viszek. (sztem a cookie-khoz direkt passzolna)

Raggie

Hûha!! Ezért megéri eljönni! Én is viszek bödönt oké?! ;) :D :__devil:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Lythis

Quote from: Raggie GordonHûha!! Ezért megéri eljönni! Én is viszek bödönt oké?! ;) :D :__devil:
Oksa, és elárulnád, hogy mit hozol benne?:haha:

edit: találtam üveget, de nem ártana valami szélesebb tál is neki, habár felõlem szürcsölhetitek is ebbõl...

Raggie

Én arra gondoltam, hogy te majd megtöltöd! :D : puttó-face : :rolleyes:

Nem volt semmi ez a juhar-szirup!!! :jee: :cool:

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonNem volt semmi ez a juhar-szirup!!! :jee: :cool:
Ja. Kár, hogy benyakaltam a maradékot. :D