Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: sirtomi:haha: Én ilyen állapotban inkább csak az ágyam felé araszolok.
Én meg más ágya felé. :D Ha találok is benne nõt, az csak jó, ha meg nem, akkor legalább nem a saját ágyam hányom tele, ha esetleg arra kerül a sor. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: RamizPokolban fog annak lelke égni, aki a rántotta szent mannáját tejszínhabos gesztenyepürével (*rosszalló tekintet, keresztvetés a Sátán praktikája ellen*) öblíti le. Aki pedig mindezt körtéve tetézi, nem érdemli az a Sör szentséges folyamát és a pálinka megtisztító áldását.

A Sör tiétek (LÁTOD??? LÁTOD???! Nagybetûvel írtam :p ) pálinka meg van itt is elég, hogy ne kelljen a ti engedélyetek :hehe:  (nagyképû burzsuj :ejj: j/k)

Raggie

Huh, mifelé harapódzott itt ez a vita!! :eeek: Ramiz és Pirula lelki vezetõkkel egyet értek, csak azzal a kiegészítéssel, hogy az Unicum kimaradt a lelki beszéd végérõl(vagy az természetesen az elõtte meg utána történõ keresztvetésben van??)*
*:Ramizzal kitaláltunk a Jimi Hendrixes keresztvetés mintájára egy Unicum-os keresztvetést, ami a száj elõtt történõ egyenlõ szárú kereszt rajzolásából, majd az ujjak(keresztbe rakott pozícióban) megcsókolásából áll. (rullez) :D

Rounin: ez nem nekem szólt, tudom, de mint lelkiismeretes sörarc ezt nem hagyhatom szó nélkül: ne mondj ilyeneket légyszíves!(a pálinkát és a Sört hiába szádra ne vedd!! - hármas parancsolat!)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Raggie

Baze: új vallást is alapíthatnánk! :D :) :haha:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Lythis

Quote from: Raggie GordonHuh, mifelé harapódzott itt ez a vita!! :eeek: Ramiz és Pirula lelki vezetõkkel egyet értek, csak azzal a kiegészítéssel, hogy az Unicum kimaradt a lelki beszéd végérõl(vagy az természetesen az elõtte meg utána történõ keresztvetésben van??)*
*:Ramizzal kitaláltunk a Jimi Hendrixes keresztvetés mintájára egy Unicum-os keresztvetést, ami a száj elõtt történõ egyenlõ szárú kereszt rajzolásából, majd az ujjak(keresztbe rakott pozícióban) megcsókolásából áll. (rullez) :D
* betegek vagytok:D

Unicum az télleg nagyon jó dolog, szal kéretik újrakanonizálni a dolgot, ha nem akarjátok, hogy erõszakkal reformáljuk meg az újszülött vallásotokat:D

Amúgy most ittam - igaz nem elõször, de hosszú ideje elõször - ajran-t (vagy hogy a izébe írják). Ez valami yoghurtos ital (asszem görög, vagy török, vagy valami olyasmi... pontosan nemtom, nálunk a gyrososnál lehet venni), amiben van még mindenféle fûszernövény, és ha nem sózzák el, akkor kegyetlenül finom tud lenni!

Pirula

Quote from: RamizHa találok is benne nõt, az csak jó, ha meg nem, akkor legalább nem a saját ágyam hányom tele, ha esetleg arra kerül a sor. :__devil:
Sosem értettem a rókázás logikáját. Ha már egyszer kiadtam a pénzt arra a sok italra akkor nehogy már eldobjam magamtól!
edit:
Quote from: Raggie Gordon*:Ramizzal kitaláltunk a Jimi Hendrixes keresztvetés mintájára egy Unicum-os keresztvetést, ami a száj elõtt történõ egyenlõ szárú kereszt rajzolásából, majd az ujjak(keresztbe rakott pozícióban) megcsókolásából áll. (rullez) :D
Ehh... túl sokat beszélgettetek a Macsóval... :)

Manu

Ide még sosem írtam, de most sikerélményem volt, úgyhogy bepótlom hiányosságom. Hétvégén megvendégeltem életemben elõször a családot. A menü:

Tyúkhúsleves (ez nállunk kötelezõ jellegû - hagyomány)
Camambertel töltött pulykamell, sangriás áfonyamártás, püre (amúgy rávezetésképp, a pulykamell meg nem mirelit, hanem én tûzgéltem össze, következésképp teli volt fogpiszálóval):)
Zöldborssal, majorannával, kakukkfûvel kevert csípõs mustárral töltöt sertés rövidkaraj, fõtt-sültburgonyával (be- és kifelé egyaránt csípett) :)
A sütemény a közeli cukrászdából jött, hogyha mindent elrontanék, azért legyen valami ehetõ, de erre hál'istennek nem került sor.

Pirula

Quote from: ManuIde még sosem írtam, de most sikerélményem volt, úgyhogy bepótlom hiányosságom. Hétvégén megvendégeltem életemben elõször a családot. A menü:

Camambertel töltött pulykamell, sangriás áfonyamártás, püre (amúgy rávezetésképp, a pulykamell meg nem mirelit, hanem én tûzgéltem össze, következésképp teli volt fogpiszálóval):)
Zöldborssal, majorannával, kakukkfûvel kevert csípõs mustárral töltöt sertés rövidkaraj, fõtt-sültburgonyával (be- és kifelé egyaránt csípett) :)
A sütemény a közeli cukrászdából jött, hogyha mindent elrontanék, azért legyen valami ehetõ, de erre hál'istennek nem került sor.
Te sem apróztad el! :eek: Most megint megéheztem. :beken:

Raggie

Hihijjj! Mennyi jóó arc egy topicban!!! Már a Manu is megérkezett!

Grat hozzá Manu! Profi szakács sem rittyenthetett volna jobbat! :jee:
Legközelebb(mikor már én is le tudok menni) majd együtt fõzõcskézünk! :D
Quote from: PirulaEhh... túl sokat beszélgettetek a Macsóval... :)
Nem, ez teljesen saját agyszülemény. Ez unikum(érzitek a fergeteges poént).

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Manu: riszpekt! :cool:

Quote from: PirulaSosem értettem a rókázás logikáját. Ha már egyszer kiadtam a pénzt arra a sok italra akkor nehogy már eldobjam magamtól!
Én sem szeretem egyáltalán, de a "szükség törvényt bont" mondás olykor gyakorlati igazolást nyer. :)

Raggie: azt felejtsd el! Manu még a barátnõjének is alig engedi meg, hogy a készülõ ételhez nyúljon, amit õ csinál! :D (Mint Szappan a Ravasz, az Agy...-ban. :) ) Viszont múltkor is marha jó chilis babbal örvendeztetett meg. :kiraly:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fenrir

Quote from: Pirula:) Kaja tekintetében nem ismerek hûséget, se zsírnak se olajnak, mikor hogy esik, mikor mi van azzal csinálom..  De az tudományos tény hogy a rántotta zsíron a legfinomabb. :jee:

Nem csak rántotta...
Nekünk azt tanították hogy olajjal süssünk-fõzzünk, mert a zsír egészségtelenebb, meg kell változtatni a magyar mentalitást hogy mindent csak zsírral mert a szívrohamhoz vezetõ út sertészsírral van kikövezve, etc.
De csak azt mondom hogy sült, sült-párolt kaják alá kell némi disznó-oldat(zsír).  Elvégre mi egyéb okból teremtett volna isten disznót, minthogy az igazi ínyencek felfalják õket?
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

sirtomi

Manu is mesterszakács  :eeek: Össze kell szednem magam asszem. Én még csak tanuló vagyok :)

Kvikveg

Quote from: ManuIde még sosem írtam, de most sikerélményem volt, úgyhogy bepótlom hiányosságom. Hétvégén megvendégeltem életemben elõször a családot. A menü:

Na akkor kerjuk a recepteket. :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: FenrirElvégre mi egyéb okból teremtett volna isten disznót, minthogy az igazi ínyencek felfalják õket?
:zen:

Darkstar

Quote from: FenrirElvégre mi egyéb okból teremtett volna isten disznót, minthogy az igazi ínyencek felfalják õket?
És akkor a szarvas mire van?  :confused:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kisvirag

hogy a még inyencebbek lakomázzanak :D

mm, bazz, kellett emlegetned, most elkezdett csorogni a nyálam kis szarvaspörköltért, vagy gerincsültért....
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Darkstar

Quote from: kisviraghogy a még inyencebbek lakomázzanak :D

mm, bazz, kellett emlegetned, most elkezdett csorogni a nyálam kis szarvaspörköltért, vagy gerincsültért....
Szombaton nagyszülõknél volt eredti vadas, szarvashússal, zsemlegombóccal, szarvaspörkölt, és vadnyúlleves. Amolyan vadásztor. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kisvirag

Rounin

Hm...elég szimpla menü volt ma o.o Egyszerû rántott hús (jó szaftos^^) rizibizivel, koronaként némi krémes =] Levesnek karalábéból volt^^

kisvirag

rizibizit elõször ribizlinek olvastam :)
nyam, azt is de ennék...

Rounin

Quote from: kisviragrizibizit elõször ribizlinek olvastam :)
nyam, azt is de ennék...

Ribizlit, vagy rizibizit? :P (bár van egy érzésem, hogy elõbbit)

- Anyu, a ribizlinek van lába?
- Nincs kislányom.
- Akkor katicabogarat ettem^^! :bsd:

Kvikveg

Na, ide se nezek be tobbet fogyozas alatt. Megyek a rizs-paradicsom-sajt kombomat benyomni.
*szarvaspecsenye, ozgerinc, facan, vadnyul, aaaaaa*
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Raggie

Most jóó hetem van: itt vannak nálunk a nagymamámék! :D
Ma "csak" egy kis tejszínes-babfõzelékkel, meg házi egybefasírttal kedveskedett!! (a hétvégi "foghagymás sertésszelet jó zaftosan, krumplipürével" után! ;) )

Well, do ya, punk?"

Lythis

Quote from: Raggie GordonMost jóó hetem van: itt vannak nálunk a nagymamámék! :D
Ma "csak" egy kis tejszínes-babfõzelékkel, meg házi egybefasírttal kedveskedett!! (a hétvégi "foghagymás sertésszelet jó zaftosan, krumplipürével" után! ;) )
Nagyid nem tudna legközelebb nagyüzemben gyártani?:D

Keelhaul

Milyen jó lenne.
Egy jó kis Leffe Darkot meginnék mellé szívesen hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.... hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

Raggie

Quote from: LythisNagyid nem tudna legközelebb nagyüzemben gyártani?:D
Nemtom, lehet, hogy rá tudnám venni(mondjuk úgy 800,-/fõ-ért biztosan! :D ).

Egyébként ha csinál valami sütit hétvégére, akkor majd szévelek belõle nektek a meetre! ;)

Well, do ya, punk?"

Raggie

Quote from: KeelhaulEgy jó kis Leffe Darkot meginnék mellé szívesen hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.... hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
??? Új sörarc a láthatáron?? :jee: Ez jóó! :tezsvir: Keblemre testvér!

Well, do ya, punk?"

Lythis

Quote from: Raggie Gordon??? Új sörarc a láthatáron?? :jee: Ez jóó! :tezsvir: Keblemre testvér!
ha még az unicumot is szereti (van olyan - az antialkoholistákat leszámítva - aki nem????) akkor meetre Keelhaul-lal is!!:D

Keelhaul

Quote from: Raggie Gordon??? Új sörarc a láthatáron?? :jee: Ez jóó! :tezsvir: Keblemre testvér!
Olyasmi lennék.Arc helyére tegyél függõt ;)
Na mesélj, melyik a kedvenced :)
Nekem Leffe Dark és Bombardier :)
Szeretem a barna sert ;)
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

Raggie

Quote from: Lythisha még az unicumot is szereti (van olyan - az antialkoholistákat leszámítva - aki nem????) akkor meetre Keelhaul-lal is!!:D
Ha nem akkor is! MINDENKI jöjjön meetre! (de nekem foglalt ülõhelyem van! ;) :D )
Quote from: KeelhaulOlyasmi lennék.Arc helyére tegyél függõt
Na mesélj, melyik a kedvenced
Nekem Leffe Dark és Bombardier
Szeretem a barna sert
A Bombardier-t nem volt szerencsém megismerni, de a Dark Leffe télleg naggyon jóó! :jee: Ha szereted a barna söröket látogass el Hollandiába, vagy Belgiumba. Ott rengeteg isszonyú jóó barna sör van.

Nekem(állíthatom, hogy Ramiz kollégával együtt ;) ) a Cseh sörök a világelsõk. Azon belül is a Pilsner Urquell és a Staropramen(ezutóbbiból van barna is, ami felettébb kiváló). A Kozel és a Krusovice barnái is naggyon jók(kár hogy nem kapni õket itthon).

Well, do ya, punk?"