Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: RamizJa. Kár, hogy benyakaltam a maradékot. :D
A jóóó anyukáádat mostmááá! Inkább KOTOR-ozzá ezerrel!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Lythis

Megmondtam, nem? Juharszirup powa ownz!!!:D:D

Pirula

Na, kiegészítem én is a kínai palettát, ma volt szerencsém egy doboz eredeti Tsingtao Beer-hez. Hogy mikbõl áll, mennyi az alkoholfoka... Nem tudom elolvasni sajnos. Viszont jó szénsavas, könnyû sör, nyári üdítõjellegû. Nem kell félni, ez alapján a németek meg a csehek még megmaradnak jó darabig az ágazat csúcsán.

Ramiz

Quote from: PirulaNa, kiegészítem én is a kínai palettát, ma volt szerencsém egy doboz eredeti Tsingtao Beer-hez. Hogy mikbõl áll, mennyi az alkoholfoka... Nem tudom elolvasni sajnos. Viszont jó szénsavas, könnyû sör, nyári üdítõjellegû. Nem kell félni, ez alapján a németek meg a csehek még megmaradnak jó darabig az ágazat csúcsán.
Én üvegeset ittam, az üveg meg is van még, ugyanúgy, mint a borhoz hasonló alkoholsûrûségû, színtelen, szagtalan, ízetlen, átlátszó koreai plasztikdobozos ital doboza. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Úgytudom itt Pesten lehet kapni több kínai büfében. Én csak szemezgettem vele sokáig, míg egy nap apámmal vettünk kínai kaját elvitelre otthonra, és az öreg meglátta a pulton, eztán noszarajta kipróbálásképpen vett egyet. És nem volt rossz. Nem lesz Kína a kövi sörország, de ihatóan jó. /alátámasztván Pirula kolléga szavait/
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Jé, ezeket nem is láttam, pedig egész érdekes képek.
Shiroi képei is fellelhetõek ugyanabban a galériában.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: RamizÉn üvegeset ittam, az üveg meg is van még, ugyanúgy, mint a borhoz hasonló alkoholsûrûségû, színtelen, szagtalan, ízetlen, átlátszó koreai plasztikdobozos ital doboza. :)
Brrr... biztos élmény lehetett. Én dobozos szakét ittam egyszer. Pici pihárba töltötték, készültem is rá hogy majd milyen erõs, mert a szaga is kerítésszaggató-jelleggel bírt. Íze kicsit az 1997-es Denim after shave kollekció és a házi vegyespálesz között ingadozik némi édeskés felhanggal. Sebbenzinnek elmegy ha nincs más, ráadásul még nem is üt.
Viszont most van kínai rizspálinkám (54%), ez már érdemesnek tûnik behatóbb vizsgálatra, de az alkalmat még érlelem.

Lythis

Quote from: PirulaBrrr... biztos élmény lehetett. Én dobozos szakét ittam egyszer. Pici pihárba töltötték, készültem is rá hogy majd milyen erõs, mert a szaga is kerítésszaggató-jelleggel bírt. Íze kicsit az 1997-es Denim after shave kollekció és a házi vegyespálesz között ingadozik némi édeskés felhanggal. Sebbenzinnek elmegy ha nincs más, ráadásul még nem is üt.
Viszont most van kínai rizspálinkám (54%), ez már érdemesnek tûnik behatóbb vizsgálatra, de az alkalmat még érlelem.
Pl hozol nekünk meetre?:haha:

Amúgy most megint találtam dobozos kókusztejet a napokban... egyik régi kedvencem, és sokáig nem lehetett kapni... kár h olyan drága.

Pirula

Quote from: LythisPl hozol nekünk meetre?:haha:
Nincs sajnos annyi ahány szomjas száj ott van. :haha: Meg ha én még egyszer sikeresen elkeveredek meetre...:rolleyes: legfeljebb ha megindul a föld, a csillagok lezuhannak az Astoriánál és fekete hímoroszlánokat nemzenek a Baumgartner autókereskedés panorámaablakai.

kisvirag

Quote from: PirulaNincs sajnos annyi ahány szomjas száj ott van. :haha: Meg ha én még egyszer sikeresen elkeveredek meetre...:rolleyes: legfeljebb ha megindul a föld, a csillagok lezuhannak az Astoriánál és fekete hímoroszlánokat nemzenek a Baumgartner autókereskedés panorámaablakai.

sosem tudhatod :p ;)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Ramiz

Telefonáltam a Baumgarnerbe meg Istennek. :)
Egyébként honnan szerzel ilyen mókás italokat?

Pirula

Quote from: RamizTelefonáltam a Baumgarnerbe meg Istennek. :)
Hogy sikerült megszerezni Baumgartner számát? :eek::D
Quote from: RamizEgyébként honnan szerzel ilyen mókás italokat?
Apám most augusztus végén volt kinn Kínában, tudta mit kell hoznia a kicsiny fiának. (a réz buddhaszobron kívül)

kisvirag

Quote from: PirulaHogy sikerült megszerezni Baumgartner számát? :eek::D

hm, ezek szerint Istenét te is tudod.
Igazán elárulhatnátok :D  :rolleyes:
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Raggie

Quote from: PirulaApám most augusztus végén volt kinn Kínában, tudta mit kell hoznia a kicsiny fiának. (a réz buddhaszobron kívül)
:D Õ is ismer már! :D

Edit: Láttátok már az új túrórudiförtelmek* egyikét, a "Norbi Rúd" nevezetût? Valami borzalmas! Azontúl, hogy a h*lye névadójának vigyorító képe díszíti a kék-fehér(fujj) csomagolást, az íze is remekbeszabottan elcs*szett! Nekem új negatív rekord.
*:sajna mostanában egyre több túrórudi "koppintást" lehet látni a polcokon. Eléggé szarok szvsz, és ráadásul van aki sznobizmusból("a Dan*ne az biztosan sokkal jobb, mint a pirospöttyös, mert az francia cég"  :linsux: ) meg is veszi ezzel csökkentve a rendenek a kelendõségét.
:ejj:

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Dan*ne rudit vesznek? Dan*ne-t, aki csõdbe akarta taszítani a Gyõri Kekszet, és még a Túró Rudolf csokoládé bevonómasszával mártott túrós szeletünket is lelopta? :morci:

Raggie

Azt sajna nem lelopta, hanem megvette!(mármint az egész Gyõri Keksz-et! :( :( ) És ezért már azt csinálnak vele amit akarnak!  :bruhuhu:  Szemetek, megölték Gyõrikekszet! ála szószpark

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Télleg? :lame: Akkor mit akarnak a másfajta rudival???!?!

Rounin

Quote from: Raggie GordonRántotta hagyma nélkül???? :eeek: Azt soha!
Egyébként az ilyen témájú kérdésekkel átmehetnénk a Gasztronómiába!

Igen. Anélkül :P Másba jöhet sok, de ebbe nem kell! Nekem :|

Pirula

Rántottakérdésben én is a töméntelen hagyma/házikolbász/füstölt szalonna szentháromságra esküszöm. Ja, és az igazi az zsíron készül, negyven kilós öntöttvas serpenyõben!
Jól esik utána a csülkös babgulyás és levezetésképpen a túrós csusza. :D

Lythis

Quote from: PirulaRántottakérdésben én is a töméntelen hagyma/házikolbász/füstölt szalonna szentháromságra esküszöm. Ja, és az igazi az zsíron készül, negyven kilós öntöttvas serpenyõben!
wow, neked aztán van gyomrod... én ált utána nem nagyon eszem mást...
viszont állatira tud dobni a dolgon, hogyha megszórod egy kis sajttal a tetejét, amint elkészült...

Rounin

Quote from: PirulaRántottakérdésben én is a töméntelen hagyma/házikolbász/füstölt szalonna szentháromságra esküszöm. Ja, és az igazi az zsíron készül, negyven kilós öntöttvas serpenyõben!

Hagymakérdést leszámítva keblemre sorstárs! Végre nem olajmániás! :luv-u: :hehe: Víí.

Ramiz

Testvérünk igazad szólott, száját az Igazság és csakis az Igazság hagyta el, szavai közt a valótlanságnak helye nem volt, az Igazság volt, amit mondott, és hazugság nem volt az õ szavaiban. Mert valóban õrizõje õ a testvéreinek, akiknek ilyen Igazsággal teli tanácsot ad, és meglelõje õ az eltévelyedett bárányoknak, akik nem pirítanak hagymát a rántottába és nem tesznek bele szalonnát és házikolbászt.
Áldott légyen az, aki zsírban süti a rántottát és az olajat elveti, mert a Mennyei Atyának kedve telik benne és az õ rántottájában! És boldogok azok, akik így fogyasztják a rántottát, mert övék a mennyek országa, amikor a szájukba teszik a falatot, és áldott legyen a nevük, amikor szájukkal, mellyel megízlelték eme magasztos étket, tovább terjesztik az Igazságot a világban, elmondják másoknak az Igét, és azon dolgoznak, hogy a tanítás magva jó talajra hulljon és minél több ember kövesse azt. Boldogok a bölcsek és szomjasak, mert sörrel öblítik le a rántottát.
Bizony mondom néktek: mindazok, akik pálinkával kezdik az étkezést, jó étvággyal fognak enni, és örülni fog a lelkük. És ha eljön az idõ, békésen hajtják le fejüket, mert tudják, hogy jó lesz az emésztésük az éjjel.
Ámen.

Pirula

Quote from: Lythiswow, neked aztán van gyomrod... én ált utána nem nagyon eszem mást...
Háát az utána az igazából pár órával következik jelen példában... emberbõl vagyok azért én is, egybõl nem pedig ötbõl. :)
Quote from: Lythisviszont állatira tud dobni a dolgon, hogyha megszórod egy kis sajttal a tetejét, amint elkészült...
Nyammm... azt én is imádom. Holnap szénné rántottázom magam este. De legkésõbb holnapután.
Quote from: RouninHagymakérdést leszámítva keblemre sorstárs! Végre nem olajmániás! :luv-u:
:) Kaja tekintetében nem ismerek hûséget, se zsírnak se olajnak, mikor hogy esik, mikor mi van azzal csinálom..  De az tudományos tény hogy a rántotta zsíron a legfinomabb. :jee:

sirtomi

Quote from: RamizTestvérünk igazad szólott, száját az Igazság és csakis az Igazság hagyta el, szavai közt a valótlanságnak helye nem volt, az Igazság volt, amit mondott, és hazugság nem volt az õ szavaiban. Mert valóban õrizõje õ a testvéreinek, akiknek ilyen Igazsággal teli tanácsot ad, és meglelõje õ az eltévelyedett bárányoknak, akik nem pirítanak hagymát a rántottába és nem tesznek bele szalonnát és házikolbászt. Áldott az, aki zsírban süti a rántottát és az olajat elveti, mert a Mennyei Atyának kedve telik benne és az õ rántottájában. Boldogok azok, akik így fogyasztják a rántottát, mert övék a Mennyek Országa, amikor a szájukba teszik a falatot, és legyen áldott a nevük, amikor szájukkal, mellyel megízlelték eme magasztos étket, tovább terjesztik az Igazságot a világban, és sörrel öblítik le a rántottát. Bizony mondom néktek: mindazok, akik pálinkával kezdik az étkezést, jó étvággyal fognak enni, és örülni fog a lelkük. És ha eljön az idõ, békésen hajtják le fejüket, mert tudják, hogy jó lesz az emésztésük az éjjel.
Ámen, atyám!

Rounin

Quote from: RamizTestvérünk igazad szólott,

És aki a sört nem elveti, nem útálja, csak ... nem issza? És a hagymakérdés még mindig kérdéses.. és õõõ alkoholt pótolja soksok tejszínhabos gesztenyepürével és körtével? Az elveszett? o.o

Pirula: rántottáról beszéltem elsõsorban.. láttam, amint valaki megszentségteleníti olajjal a szent tojásokat o.o Sokk volt-.-

Pirula

Quote from: RouninÉs aki a sört nem elveti, nem útálja, csak ... nem issza?
Örömünk leljük az ilyen emberekben, mert annál több marad nekünk. :D

sirtomi

Quote from: RouninÉs aki a sört nem elveti, nem útálja, csak ... nem issza? És a hagymakérdés még mindig kérdéses.. és õõõ alkoholt pótolja soksok tejszínhabos gesztenyepürével és körtével? Az elveszett? o.o
Neeem! A gesztenyepürével szerintem pótoltad a többit :D

Ramiz

Quote from: RouninÉs aki a sört nem elveti, nem útálja, csak ... nem issza? És a hagymakérdés még mindig kérdéses.. és õõõ alkoholt pótolja soksok tejszínhabos gesztenyepürével és körtével? Az elveszett? o.o
Pokolban fog annak lelke égni, aki a rántotta szent mannáját tejszínhabos gesztenyepürével (*rosszalló tekintet, keresztvetés a Sátán praktikája ellen*) öblíti le. Aki pedig mindezt körtéve tetézi, nem érdemli az a Sör szentséges folyamát és a pálinka megtisztító áldását.

Pirula

Quote from: sirtomiHasonló helyzetben sokszor voltam, bár én csak 8 tojásból ettem negyedkiló kenyérrel :D
Az már emberes. Nekem 7 a rekordom. Valami buliból értem haza éjjel 2, vagy fél 3 körül és finom szalonspiccel a fejemben nekiálltam sütni. Egy darabig nem is hagytam abba. :)

sirtomi

Quote from: PirulaAz már emberes. Nekem 7 a rekordom. Valami buliból értem haza éjjel 2, vagy fél 3 körül és finom szalonspiccel a fejemben nekiálltam sütni. Egy darabig nem is hagytam abba. :)
:haha: Én ilyen állapotban inkább csak az ágyam felé araszolok.