Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: PirulaOK. Ma akkor a szombat esti láz jegyében egy vérnyomásmérõvel és fél liter vegyes jószággal fogom róni a kocsmákat.
"A HP önnel tart!"

Azért azt a fél litert ne 0,49 pálesz - 0,01 kávé arányban idd, mert úgy többet árt, mint használ :haha:
Fõleg, ha udvarolni is akarsz valakinek. Mindkét orvosság (fokhagyma&pálinka) károsan befolyásolja ezirányú próbálkozásainkat :D

Keelhaul

Quote from: RouninAzért azt a fél litert ne 0,49 pálesz - 0,01 kávé arányban idd, mert úgy többet árt, mint használ :haha:
Fõleg, ha udvarolni is akarsz valakinek. Mindkét orvosság (fokhagyma&pálinka) károsan befolyásolja ezirányú próbálkozásainkat :D
Ez így nem igaz. A  tömény javítja a személyiséget. Midnen hülyeséget késõbb arra lehet fogni ;) :cool:

a koffein, az ártalmas  :eeek:
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

Rounin

Quote from: KeelhaulEz így nem igaz. A  tömény javítja a személyiséget. Midnen hülyeséget késõbb arra lehet fogni ;) :cool:

a koffein, az ártalmas  :eeek:

Na de mondd csak.. lehelltél már arcba egy leányzót fél liter pálinka után? Persze, azt is rá lehet fogni a töményre, de ez esetben ez nem mentség :haha:

Kvikveg

Quote from: kisviragcapuccino azért jo, mert van benne sok koffein, de nem érzem azt a számomra utálatos kávéízt.

egyébként jollátod, mert a cappucino nem más, mint kávé+tej+tejhab
Egyetertek.
De a legjobb a tejeskave, pontosabban kaves tej. 1 cm kave, 10 cm tej, cukor bele ha kell esetleg. Ha jo a kave, akkor nem kell. Nyamm.
Fokhagymas kave: eöööeeeeeeböööeeee! :eeek:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: Raggie GordonEgyszer ki fogom próbálni, és akkor majd tudni is fogom, nem csak bizonygatni arról, amit még meg sem kóstoltam!
Rátámadtál az elsõ sorra, mint egy pitbull, amit én is úgy írtam, hogy "nem hiszem...", ergo nem vagyok tuti benne...

Quote from: RouninNa de mondd csak.. lehelltél már arcba egy leányzót fél liter pálinka után?
Igen. Éppen dohányzott. Nem maradt haja.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: RamizIgen. Éppen dohányzott. Nem maradt haja.

Beteg :lol: Megyek vissza a rántott almámhoz :lazza:

Keelhaul

:lol: Ramiz, ez mehetett volna egybõl Nagyon lolba : :lul:  :lul:
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)

Raggie

Quote from: RouninIgyál fokhagymás kávét :D Egészben vagy reszelve, remek ízesítõje lehet e nemes nedûnek s a vérnyomásprobléma is megoldva.

Vagy...pálinkával, elvégre az is lenyomja ;> (természetesen a házi)
És még te nevezed magad tökéletes kávéfõzõnek?? Fokhagymás kávé...böeeee!... :ejj:
(el tom képzelni a többi "receptedet") :hehe:

A második megoldás már jóval szimpatikusabb.  :rolleyes:

Pirula: HP, mint Holdkórosok Pálesze?
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Kávét egyedül Unicummal és rummal lehet inni, de én a rumot sajnos nem szeretem...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizKávét egyedül Unicummal és rummal lehet inni, de én a rumot sajnos nem szeretem...
... és az Unicumot nem rontod el kávéval! ;)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie Gordon... és az Uniqumot nem rontod el kávéval! ;)
:eeek:  :3x3:
Egyébként tényleg nem.

Rounin

Quote from: Raggie GordonÉs még te nevezed magad tökéletes kávéfõzõnek?? Fokhagymás kávé...böeeee!... :ejj:
(el tom képzelni a többi "receptedet") :hehe:

Aki komolyan veszi, annak legalább nem kell fõzni :haha:

Raggie

Quote from: RouninAki komolyan veszi, annak legalább nem kell fõzni :haha:
Naggyon vicces..... :ejj:

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: RouninAzért azt a fél litert ne 0,49 pálesz - 0,01 kávé arányban idd, mert úgy többet árt, mint használ :haha:
Végül nem tettem meg. De más itókákat kortyolgattam. Eredményt mindjárt linkelem az önarcképcsarnokba.
Quote from: Raggie GordonHP, mint Holdkórosok Pálesze?
Csak simán házi.
Vagy Hewlett Pálinka.

Ramiz

Az jut eszembe, amikor havernál "kávélikõrt" kaptam. Gyanús volt már a színe is, no meg õk szinte csak pálinkán élnek, de isten neki, megkóstoltam. Szörnyû volt... Miután férfiasan leküzdöttem a hányingert, megkérdeztem, hogy mi volt ez?, mert olyan íze volt, mint a törkölynek, amibe kávét öntöttek. Büszkén válaszolta, hogy ez törköly, amibe kávét öntöttek. Ugye, hogy van olyan jó, mint a bolti? :lul:

Lythis

Nos, legújabb étel (vagy mifene) különlegesség, amit találtam - és volt szerencsém megkóstolni is: Elixír névre hallgat, és valami mézes zöldfenyõtobozakármiafene. Lényegileg tök olyan, mint a méz, csak közbe mégsem. De teába pl tök jó.

Ramiz

Quote from: LythisNos, legújabb étel (vagy mifene) különlegesség, amit találtam - és volt szerencsém megkóstolni is: Elixír névre hallgat, és valami mézes zöldfenyõtobozakármiafene. Lényegileg tök olyan, mint a méz, csak közbe mégsem. De teába pl tök jó.
Hmm... te tényleg édesszájú vagy. Szóval ezért nem szereted az Unicumot. :)

Lythis

Quote from: RamizHmm... te tényleg édesszájú vagy. Szóval ezért nem szereted az Unicumot. :)
:haha: Ezt a kapitális marhaságot meg honnan szeded?

Keelhaul

Na, mostantól antialkoholista vagyok.
Tegnap (állítólag) 17 felest sikerült meginnom, és csúnya vége lett. Hogy mit ittam, arra csak foltokban emlékszem :eeek:  :rolleyes:

Pirula

Quote from: KeelhaulNa, mostantól antialkoholista vagyok.
Tegnap (állítólag) 17 felest sikerült meginnom, és csúnya vége lett. Hogy mit ittam, arra csak foltokban emlékszem :eeek:  :rolleyes:
:wtf: Mi volt tegnap a levegõben hogy mindenki ilyen veszettül elkapart?
Itt Jánoson egy srác keresztülesett egy üvegajtón, egy másik beszorult a WC-be, egy harmadik nekitámaszkodott egy közlekedési táblának, az kidõlt és gyomronvágta. Aztán voltak akik a szórakozóhelyen az asztal tetején lassúztak, egy gyerek rókázott a pult elõtt én meg hajnali ötkor arra eszmélek otthon hogy a padlón alszok teljesen felöltözve és a babzsákfotelomat szorongatom.

Lythis

Akkor még én jártam jól a teljes teakészlet bepusztításával halál betegen, mi? Mondhatom szép...

Ramiz

Quote from: Lythis:haha: Ezt a kapitális marhaságot meg honnan szeded?
Csak teszteltelek, pubi. :)

Quote from: KeelhaulNa, mostantól antialkoholista vagyok.
Az ilyen ígéretekkel vigyázni kell... :)

kisvirag

gyakori igéret görbe esték után, hányszor halottam már haveroktól :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Lythis

Quote from: RamizAz ilyen ígéretekkel vigyázni kell... :)
Egen, csatlakozom... Eurotripen felbuzdulva én is keltem már úgy fel, hogy kijelentettem, hogy "Többet soha nem iszom baze..."
 Alszol rá párat, és elmúlik:)

Ramiz

Quote from: LythisEgen, csatlakozom... Eurotripen felbuzdulva én is keltem már úgy fel, hogy kijelentettem, hogy "Többet soha nem iszom baze..."
Alszol rá párat, és elmúlik:)
Nálam ez úgy mûködött, hogy ittam rá párat, és elmúlt. :)

Djinn

Quote from: RouninIgyál fokhagymás kávét :D Egészben vagy reszelve, remek ízesítõje lehet e nemes nedûnek s a vérnyomásprobléma is megoldva.
Nekem alacsony vérnyomásom van, kiskoromban citromos kávéval (rettenetel íze van) utánna koffeintablettával próbálkoztak. Kevés sikerrel, mert a koffein gyomorsavat csinál ezért még szarabbul lettem. Amugy is immunis vagyok a koffeinre. Néha még próbálkoztam vele ha nagyon kellett az ébrenlát, de csak annyit értem el, hogy üveges szemekkel meredtem magam elé kb 10 percig, aztán alvás. Elkerülhetetlenül.Ez néha ZH közben is elõfordult, amit a tanárok nehezen viseltek.... :haha:
Most már csak tejeskávét iszok (inkább kávés tejet  :rolleyes: ), azt szeretem, bajom sem lesz tõle és a szemeim sem üvegesednek be. :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

sirtomi

Quote from: Pirula:wtf: Mi volt tegnap a levegõben hogy mindenki ilyen veszettül elkapart?
Itt Jánoson egy srác keresztülesett egy üvegajtón, egy másik beszorult a WC-be, egy harmadik nekitámaszkodott egy közlekedési táblának, az kidõlt és gyomronvágta. Aztán voltak akik a szórakozóhelyen az asztal tetején lassúztak, egy gyerek rókázott a pult elõtt én meg hajnali ötkor arra eszmélek otthon hogy a padlón alszok teljesen felöltözve és a babzsákfotelomat szorongatom.
Én két hete nem eszméltem semmire. Úgy ébresztettek, de nem emlékszem rá. És meg is fogadtam, hogy többet nem iszok, de már kezd elmúlni ;)

kisvirag

ja, nálam is probálkoztak kávéval a 109/71-es vérnyomásomra, megittam, félóra mulva 105/61 volt.... :D a pulzusom meg 55... na erre mondjátok, hogy szívbajos! pedig egész nap winfost telepitettem, idegesitett is rendesen :D
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Pirula

Én még nem próbáltam mérni kávé vagy kóla után, de nekem alapjáraton  140/sok szokott lenni. Egy idõben a teázással is fel kellett hagynom emiatt.

Keelhaul

Találkoztam életem elsõ záptojásával  :eeek:  :eek: