Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: PirulaEgyébként 1300 forint egy liter házipáleszért nagyon korrekt ár.

Tudom. De Zsuzskában nem bízok...szerintem mindent rakott bele, ami erjed (döglött macska included :D )

Aúú, isteni ragut eszek éppen.^^ Máj, szív, zúza, borsó, répa, tészta, csirkeláb, zõdség...nyamm^^ Egy egész tállal iderakott elém az ides^^

Ramiz

Kirõl van szó? Mert én vennék szívesen, ha erõs (min 40 %) és finom.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: RamizKirõl van szó? Mert én vennék szívesen, ha erõs (min 40 %) és finom.

Na ezt _nem_ viszem fel Pestre :haha: Ez biza újmohácsi emberegyed (megkérdõjelezhetõ). Mindenesetre fogalmam sincs a paraméterekrõl, de állítólag erõs és finom (persze, nem majd mást mond róla :rolleyes: )

Pirula

Quote from: Rouninami erjed (döglött macska included :D )
Az alkohol fertõtlenít. Ne aggódj ilyesmik miatt. :D

Keelhaul

Quote from: PirulaAz alkohol fertõtlenít. Ne aggódj ilyesmik miatt. :D
{ urban legend }: a parizerben van gumicsizma, patkány, meg minden egyéb. Azért fémdarabok nincsenek, nem kell aggódni.
{ /urban legend }
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

Ramiz

Quote from: Keelhaul{ urban legend }: a parizerben van gumicsizma, patkány, meg minden egyéb. Azért fémdarabok nincsenek, nem kell aggódni.
{ /urban legend }
No és? Attó' még finom! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: Keelhaul{ urban legend }: a parizerben van gumicsizma, patkány, meg minden egyéb. Azért fémdarabok nincsenek, nem kell aggódni.
{ /urban legend }
Tudtam... sose gondolnak a vashiányosokra.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Ramiz

Quote from: DarkstarA patkány is hús! :D
Apropó patkesz: ma olyan "csirkét" ettem kínaiban, ami nem csirke volt. Máskor is gyanítja az ember, de most egyértelmûen macskát vagy kutyát ettem. Gondoltam, megkérdezem, melyiket, de aztán nem mertem, nehogy Nyolc Kincs legyen belõlem. :D Pedig ízlett... :lazza:

Lythis

Quote from: DarkstarA patkány is hús! :D
Igenigen, és mivel ma nagyon zabás voltammiközbe mentem valahova, be is néztem a Moszkvatéren a Patkányburgereshez.... (és a natúr patkányburi még mindíg nem éri el a 300huf-os határt:D)

Ramiz! Nyolc kincs az nagyon finom, viszont én még sosem kérdeztem meg h mi is van benne pontosan.... ha voltál olyan bátor - mit szépítsük: mazochista barom - h megérdezted valaha, akkor megosztanád velem ezirányû ismereteidet?

Keelhaul

Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)

Lythis

Quote from: KeelhaulIlyen névvel :rolleyes:
igen, talán bölcsebb dolog lenne, ha nem érdekelne:D

Jah, amúgy most pusztítottam be egy nagy adag bundáskenyeret, és újfent nyugtáztam, hogy még mindíg az egyik legjobb kaja tud lenni a világon!

Keelhaul

Nekem valamiért sok. Pedig szeretem a tejet is, a tojást is, meg a kenyeret is :)

Lythis

Quote from: KeelhaulNekem valamiért sok. Pedig szeretem a tejet is, a tojást is, meg a kenyeret is :)
Hmmm... van ilyen is. Nem lehet mindenki tökéletes:D
 Amúgy én nem eszem olyan gyakran, szal nekem azért üt mindíg akkorát, h mennyire jól tud esni.

Most éppen melegszenya gyártáson filózok, csak ahhoz ki kéne mennem a konyhába :rohadtlusta:

Djinn

Quote from: LythisHmmm... van ilyen is. Nem lehet mindenki tökéletes:D
 Amúgy én nem eszem olyan gyakran, szal nekem azért üt mindíg akkorát, h mennyire jól tud esni.

Most éppen melegszenya gyártáson filózok, csak ahhoz ki kéne mennem a konyhába :rohadtlusta:
Melegszendvicsbõl a kedvencem, mikor a kenyér vékonyan meg van vajazva (ha sok a vaj eláztatj a kenyeret), azon párizsi (pick sertés vagy marha), hagymakarikák (ha van újhagyma az a legjobb!!!) és a tetején trappista. Ezt be a grillsütübe (nem a mikrós grillbe az xar) és ott jól megsütni. A hagyma meg a sajt jól összesül és isteni az íze. :kiraly:

Ne tessék lustának lenni!! Akkora lakásotok nem lehet, hoyg nagy legyen a távolság...:D
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Lythis

Quote from: DjinnMelegszendvicsbõl a kedvencem, mikor a kenyér vékonyan meg van vajazva (ha sok a vaj eláztatj a kenyeret), azon párizsi (pick sertés vagy marha), hagymakarikák (ha van újhagyma az a legjobb!!!) és a tetején trappista. Ezt be a grillsütübe (nem a mikrós grillbe az xar) és ott jól megsütni. A hagyma meg a sajt jól összesül és isteni az íze. :kiraly:

Ne tessék lustának lenni!! Akkora lakásotok nem lehet, hoyg nagy legyen a távolság...:D
WOW, az amúgy úgy télleg NAGYON finom, én is nagyon szeretem!!

És ha mégis?:D
 Igenisértettem!! már amúgy rajta vok a feladaton:)

Rounin

Quote from: LythisJah, amúgy most pusztítottam be egy nagy adag bundáskenyeret, és újfent nyugtáztam, hogy még mindíg az egyik legjobb kaja tud lenni a világon!

Az biztos. Fõleg hosszú kihagyás után isteni az az ízáradat, amit idegpályáidon agyadba küld^^

Ramiz

Quote from: DjinnNe tessék lustának lenni!! Akkora lakásotok nem lehet, hoyg nagy legyen a távolság...:D
Na de elõbb fel kell állni, meg az ajtót is ki kell nyitni!
Egyébként kaptam egy ischler receptet, és azon gondolkoztam, milyen lenne, ha beállítanék egy tál ischlerrel meetre... hmm... mindenkitõl megkapnám, hogy milyen háziasszonyos vagyok, ez nem jó... hmm... inkább csinálok és megeszem egyedül :D vagy elbarterelem muterral a fater dugi sörére :lazza:

Pirula

Quote from: RamizNa de elõbb fel kell állni, meg az ajtót is ki kell nyitni!
Egyébként kaptam egy ischler receptet, és azon gondolkoztam, milyen lenne, ha beállítanék egy tál ischlerrel meetre...
Fõzz inkább sört és állíts be hozzánk! Nem foglak leháziasszonyozni, becsszó! :D

Ramiz

Quote from: PirulaFõzz inkább sört és állíts be hozzánk! Nem foglak leháziasszonyozni, becsszó! :D
Kacérkodtam már a gondolattal, de egyelõre nincs rá keret. Egyébként tuti jó befektetés a házi sörfõzés. :D

kisvirag

mmm, melegszendo:

kicsit "macerásabb" de isteni:

kiflibõl, zsemlébõl jó csinálni. félbe kell vágni, ki kell szedegetni a belét egy tálba, lehetõleg minél apróbbra szétszedbe, erre májkrémet, apróra feldarabolt fõtt tojást, ízlés szerint majonézt, mustárt, fûszereket (én csak csöppnyi vegetát szoktam, de lehet kisérletezni :D )ezt jól összekutyulni, és visszatölteni a kibelezett kiflibe/zsömlébe, sutty, be a sütõbe, kicsit benn, aztán reszelt sajt a tetejére, várni, míg reszelt sajt szépen megpirul tetején, és jólfelfalni :D (vigyázat, forró! :hehe: )
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Pirula

Quote from: DjinnMelegszendvicsbõl a kedvencem, mikor a kenyér vékonyan meg van vajazva (ha sok a vaj eláztatj a kenyeret), azon párizsi (pick sertés vagy marha), hagymakarikák (ha van újhagyma az a legjobb!!!) és a tetején trappista. Ezt be a grillsütübe (nem a mikrós grillbe az xar) és ott jól megsütni. A hagyma meg a sajt jól összesül és isteni az íze. :kiraly:
Ezt most teszteltem is hirtelen, parizer helyett sonkával, zárásként egy Kozellel.
Teljes értékû vacsora. :jee:

Raggie

Nagyim mostani agyszüleménye: Rakott csirkemell ecsém kedvére(tejszínes-sajtos cuccal közötte, áttekerve vékony szalonnaszelettel, be a sütõbe). *nyammm*

Ja és mivel holnap mennek el( :bruhuhu: ) ezért elõre telepakolta a mélyhûtõt kész fõételekkel, hogy csak ki kelljen olvasztani, meg esetleg egy köretet csinálni.(meg van a kajánk a hétvégére!! :D  :rolleyes: ).
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Offtopikból (ilyen se volt még, hogy offból jöttem volna valamivel máshova... :rolleyes: ):
Resztelt máj rulez! :cool: Fõtt krumplival, sörrel az ideális. Finom, borsos, és még olcsóbb is, mint a hús.

Egyéb: küzdelmem a 'Tarta de keso'-val (cheese cake, spanyol):
Elsõ menet - ez egész hasonló
Második menet - ez meg inkább tejszínes-feketeribizlis torta lett, kinézetre kevésbé profi, ízre viszont (nem csak szerintem :lazza: ) megüti a cukrászdai mércét.

kisvirag

Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Ramiz

Szorri... dolgozok rajta...
edit: kész! phû... ilyen hülye fájlnevet... :rolleyes:

Lythis

CHEESE CAKE!! :hail:

Egyik kedvencem...

Raggie :D :b+: :D.... Kölcsönkérhetjük a nagyit?  :haha:

Hmm... most jut eszembe.... ennem kéne valamit.... hmm....

Raggie

Quote from: RamizEgyéb: küzdelmem a 'Tarta de keso'-val (cheese cake, spanyol):
Elsõ menet - ez egész hasonló
Második menet - ez meg inkább tejszínes-feketeribizlis torta lett, kinézetre kevésbé profi, ízre viszont (nem csak szerintem :lazza: ) megüti a cukrászdai mércét.
Bazze! A tudtom nélkül csináltál cheese cake-et! És még meg se hívsz egy szeletre!! :mad:

Egyébként a híres kávézóban készülthöz képest milyen lett?( ;) )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Lythis

Nah a havi SubWay zaba is le van tudva:D

Igen Ramiz!! Hogy képzeled, hogy mi nem kapunk cheese cake-et? :haha:

Raggie

Quote from: LythisNah a havi SubWay zaba is le van tudva:D
Az jó?? El nem tudtam képzelni, hogy jó is lehet a reklámja alapján! (még nem ettem)

Well, do ya, punk?"