Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Lythis

Quote from: Raggie GordonAz jó?? El nem tudtam képzelni, hogy jó is lehet a reklámja alapján! (még nem ettem)
Nem vágom a reklámját. Valójában a piáltatási politikájuk az, ami megfogott elsõre: lényegileg a menühöz csak poharat kapsz, és azt töltesz bele - magadnak - amit akarsz. És ha kifogyott, akkor szépen odasétálsz és töltesz még! A Móriczon pl még a 3. töltésnél sem szóltak egy rosz szót sem.
 És sztem a kajájuk is messze a legehetõbb az összes ilyen facility tápja közül.

Raggie

Hmmm... Astorián is van egy. Majd kipróbálom! :D köcc a tippet!
(a plakátjaikra gondoltam!)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

kisvirag

nyah gyerekek
ez bizti érdekel titeket
jöttem most hazafelé
buszon nézem, mia :wtf: ez a iszonyu részeg fiatalokból álló tömeg szanaszét a Mars téren... majd az U Pavilon fölötti táblára téved a tekintetem:

PÁLINKAFESZTIVÁL
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Lythis

Quote from: Raggie GordonHmmm... Astorián is van egy. Majd kipróbálom! :D köcc a tippet!
(a plakátjaikra gondoltam!)
Abban voltam ma. A Móriczon jobb a kiszolgálás, legalábbis nekem ez a benyomásom. Az Astoria-s valahogy olyan szétszórtabb.
 Tippért nixmit.

Keelhaul

Lesz még ilyen? Fene, jövõ kéten 2 zh  :bruhuhu:
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

kisvirag

Ramiz

Quote from: Raggie GordonBazze! A tudtom nélkül csináltál cheese cake-et! És még meg se hívsz egy szeletre!! :mad:
Elsõnél nem voltál itthon.
Második elfogyott, mire szóltam volna... :)
Pálinkafeszt: :cool:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Quote from: kisviragPÁLINKAFESZTIVÁL
VAAAZZZZ!!! Egyre jobb lesz ez az év... Jólenne, ha ki tudnék menni...:rolleyes:

Darkstar

Quote from: LythisVAAAZZZZ!!! Egyre jobb lesz ez az év... Jólenne, ha ki tudnék menni...:rolleyes:
Aztán szólni ám, ha mész. Engem is érdekel. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Ramiz

Quote from: Raggie GordonHmmm... Astorián is van egy. Majd kipróbálom! :D köcc a tippet!
Ízre nem tudom, milyen, de nem hiszem, hogy hús hússágát, zöldségek ízetlenségét illetõen a meki/börger szint felett lenne sokkal, viszont egy szendvicsért a 6-700 forintos ár akkor is pofátlanság, ha olyan hosszú a szendvics, amilyen (azt láttam). Battyhányinál pl ma a büfében 280-ért ettem tök jó, hosszú, csibefalatos-majonézes-paprikás szendvicset. De ha arra gondoltok, hogy egy kínai büfében 450.- egy nagy tál rendes kaja, akkor is nagyon elszállt a SubWay... nem is csoda, hogy elég üres szokott lenni (Móriczon, amikor arra járok). Az üdítõt meg mindenhol vizezik, és amúgy sem túl finomak (szinte teljesen kinõttem a kólából és egyebekbõl - meguntam, hogy olyan ragadósak és egyáltalán nem oltják a szomjat).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Figy, ízlések és pofonok... egyébként meg mondjuk a hús hússága mérföldekkel a többi junkfood vájúé felett van, szal balgaságnak tartom h az alapján ítélsz meg valamit, amit elképzelsz róla...
 Azt a kínai büfét megnézném, mert legtöbb helyen már rendesen 550, vagy több...
 Üdítõ meg... nos figy, ha nem szereted, akkor ne idd, ha meg iszod, akkor ne rinyálj miatta.

kisvirag

eh, én kolát akkor szoktam inni, mikor nagyongyorsanszükségemvan koffeinre, de nincs elérhetõ közelségben/idõben kapucsino (olyan igazi kávébolfõzött) kávét nem szeretem, meg az nekem már erõs

Lythis

Quote from: kisvirageh, én kolát akkor szoktam inni, mikor nagyongyorsanszükségemvan koffeinre, de nincs elérhetõ közelségben/idõben kapucsino (olyan igazi kávébolfõzött) kávét nem szeretem, meg az nekem már erõs
Én egyszer vettem valahol kávét - ilyen kész állapotban, pohárka, cukor, minden izé, csak meg kellett inni verzió - és sikerült is talpraállnom tõle... No persze nem ám a koffein miatt, meg mittomén... NEEEEEM. Az olyan keserû szar volt, hogy majdnem összeestem... szal és a legjobb az utóíz része volt... kb utána két órával is simán csak annak az ízét éreztem, pedig addigra leküldtem mögé 0,33 colát, és két melegszenyát...

Ramiz

Quote from: LythisAzt a kínai büfét megnézném, mert legtöbb helyen már rendesen 550, vagy több...
Melyiket, mert tele van ilyennel Budapest.

Quote from: LythisÜdítõ meg... nos figy, ha nem szereted, akkor ne idd, ha meg iszod, akkor ne rinyálj miatta.
Logikus. Elsõ része teljesül. Második része: attól, hogy nem iszom, még SZ.R!

Kávé: cukor nélkül a legjobb, mert úgy lehet a legjobban érezni az ízét, de a cukrozást még megértem. A cappucinóban viszont nem tudom, mi a jó. Az elsõ egy-két korty habos, a többi meg senem kávé, senem habos, olyan, mint valami napközis tejeskávé. Automata-lötty pedig NEM kávé. A Nescafé sem igazán, de az legalább hasonlít.

Raggie

Quote from: RamizÍzre nem tudom, milyen, de nem hiszem, hogy hús hússágát, zöldségek ízetlenségét illetõen a meki/börger szint felett lenne sokkal, viszont egy szendvicsért a 6-700 forintos ár akkor is pofátlanság, ha olyan hosszú a szendvics, amilyen (azt láttam). Battyhányinál pl ma a büfében 280-ért ettem tök jó, hosszú, csibefalatos-majonézes-paprikás szendvicset. De ha arra gondoltok, hogy egy kínai büfében 450.- egy nagy tál rendes kaja, akkor is nagyon elszállt a SubWay... nem is csoda, hogy elég üres szokott lenni (Móriczon, amikor arra járok). Az üdítõt meg mindenhol vizezik, és amúgy sem túl finomak (szinte teljesen kinõttem a kólából és egyebekbõl - meguntam, hogy olyan ragadósak és egyáltalán nem oltják a szomjat).
Egyszer ki fogom próbálni, és akkor majd tudni is fogom, nem csak bizonygatni arról, amit még meg sem kóstoltam!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

kisvirag

capuccino azért jo, mert van benne sok koffein, de nem érzem azt a számomra utálatos kávéízt.

egyébként jollátod, mert a cappucino nem más, mint kávé+tej+tejhab

Manu

Raggie

Quote from: ManuHopp!  :D
:D ;) (kérünk beszámolót, ha mész!) :)

Well, do ya, punk?"

Raggie

Quote from: kisviragegyébként jollátod, mert a cappucino nem más, mint kávé+tej+tejhab
Akkor mi benne ajó??(én is kb Ramiz álláspontján vagyok, csak azzal a különbségel, hogy a Nescafé sem hasonlít) A capuccinóban a hab nem jó, mert a szádra ragad, meg telenyomják fahéjjal és hót édes. A capuccinó maga ízetlen, vagy ha van íze akkor (nekem)iszonyú cukros. És nem is lehet rá olyan igazi jót cigizni, mint a kávéra.

Egyszóval.......kösz nem!(két szóval :) )

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: kisviragPÁLINKAFESZTIVÁL
Szûzanyám... ezen a héten pont nem leszek Szegeden. :(

kisvirag

Quote from: Raggie GordonAkkor mi benne ajó??(én is kb Ramiz álláspontján vagyok, csak azzal a különbségel, hogy a Nescafé sem hasonlít) A capuccinóban a hab nem jó, mert a szádra ragad, meg telenyomják fahéjjal és hót édes. A capuccinó maga ízetlen, vagy ha van íze akkor (nekem)iszonyú cukros. És nem is lehet rá olyan igazi jót cigizni, mint a kávéra.

Egyszóval.......kösz nem!(két szóval :) )

ne kérj rá fahájat, ill ne tegyél bele annyi cukrot...
ien eccerü :)
én nem dohányzom, szóval, nem tudok errõl nyilatkozni

de ahogy szokták mondani, ízlések és pofonok... nekem a kávé magában túl erõs izû. kell az a kis felgõzölt tejecske, hogy fogyasztható legyen :)

Raggie

Quote from: kisviragde ahogy szokták mondani, ízlések és pofonok... nekem a kávé magában túl erõs izû. kell az a kis felgõzölt tejecske, hogy fogyasztható legyen :)
Akkor itt lehet a kutya elásva(vagy nálad a kávé :) ), mert szerintem az a kávé, ami fejbevág, erõs íze van, és jóó keserû(nemtom, én nagyon szeretem a kávé keserû ízét!).

apropó:iszom is egy kávét(én félémet ;) )!

Well, do ya, punk?"

kisvirag

én a kávét nem a kávéságáért iszom, hanem mert kell valami, ami felpörget/felébreszt

szal kapucsinot is ritkán szoktam....

Raggie

Hmmm...

De most egy kicsit más:
Mai nagymama menü: Babgulyás kenyérrel + csirkés cucc. Plusz még anyám hazajött Spanyolországból(meg Franciaországból) és hozott valami naggyonjóót! Egy ilyen félig süti, félig keksz, félig marcipán dolgot. Mindez porhanyósan, egészen enyhén édes! Nyammm....(ja meg még egy-két francia sajtot is hozott! ;) )

Well, do ya, punk?"

Rounin

Jómagam nem kávézom, de ennek ellenére gyerekkorom óta rutinos kávéfõzõ vagyok, minek köszönhetõen isteni kávét kreálok - és persze olyan erõset, hogy megáll benne a kiskanál :__devil:

Pirula

Magas a vérnyomásom. Ha megiszok egy kávét úgy elkezd menni a szívem mint egy Nile számban a kétlábdob. Plusz lever a hideg veríték, szédülök stb.
Max egy capuccino, de ha álmos vagyok inkább alszok. :)

kisvirag

Pirula

Quote from: kisviragmár ha megteheted :)
Igen ügyesen rátapintottál a probléma gyökerére! :haha:

Rounin

Quote from: PirulaMagas a vérnyomásom. Ha megiszok egy kávét úgy elkezd menni a szívem mint egy Nile számban a kétlábdob. Plusz lever a hideg veríték, szédülök stb.
Max egy capuccino, de ha álmos vagyok inkább alszok. :)

Igyál fokhagymás kávét :D Egészben vagy reszelve, remek ízesítõje lehet e nemes nedûnek s a vérnyomásprobléma is megoldva.

Vagy...pálinkával, elvégre az is lenyomja ;> (természetesen a házi)

Pirula

Quote from: RouninIgyál fokhagymás kávét :D Egészben vagy reszelve, remek ízesítõje lehet e nemes nedûnek s a vérnyomásprobléma is megoldva.
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Fúj.
Elképzeltem az ízét.
Quote from: RouninVagy...pálinkával, elvégre az is lenyomja ;> (természetesen a házi)
OK. Ma akkor a szombat esti láz jegyében egy vérnyomásmérõvel és fél liter vegyes jószággal fogom róni a kocsmákat.
"A HP önnel tart!"