Main Menu

Guild Wars

Started by .Attila, 2005-06-10, 21:23:02

Previous topic - Next topic

.Attila

Értem én, de attól még az alapszinten kapok skilleket second proftól.

Zen

És? Nem muszáj őket használni, le lehet cserélni.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

White SeeD

Igen, de nincs sok értelme használni őket, mert a skillek ereje és a másodlagos hatások időtartama az attriboktól függ.

Alapon semmit sem érnek a skillek.
pl itt van ez:
http://wiki.guildwars.com/wiki/Ray_of_Judgment
alapon 5 dmg/sec +1sec égés
16 attribal 48dmg/sec + 3sec égés

Pár kivétel van pl a resurrection vagy az echo aminek a hatékonysága nem romlik attribhiány miatt.

Ha kellenek másfajta skillek is, akkor érdemes egy herot úgy kalibrálni, hogy annál legyen, és az tudni fogja mikor kell használni. (Kivéve 1-2 dolog, amit marha pocsékul kezelnek a herok, pl a well-ek)

Pl MM Necrommal mindíg viszek 1 necro herot aminek a főfeladata hogy pakolgassa a bombát a minionokra +  megfelelő átkokat, hogy a miniok optimálisabban sebezzenek. Pedig az is necro, és félig death magic-os mint én.

De skillt és attribot bármikor ingyen kalibrálhatsz városban, így nyugodtan lehet próbálkozni.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Hm, nem csináltam meg a Resurrection Signet-es questet, mert nem volt kedvem partyt keresni, viszont már megvolt a Searing.
Elbaxtam-e?

White SeeD

El, de megveheted skill trainernél.
Prophal kezdtél?
Könnyebb dolgod lenne, ha a többivel kezded és majd fullos teammel mennél át arra a történetszálra. Elég húzós helyek lesznek ott, nameg pár helyre kéne party, ami nemigen lesz.
Persze amint elérsz Lion Arch-ba át tudsz menni EoTN-be és Nightfall-ba herokért.

.Attila

A kérdés az, hogy a questes is elvette-e volna a skillpontot (bár a skillpont rendszerről semmit nem mondott a játék). Mert 50goldba nem halok bele.

A másik: gondoltam, talán nem a kiegészítőkkel kéne kezdeni. Nekem valahogy az lenne a logikus, hogy a kiegészítők egymásra épülnek. Persze erről sem szól semmit a játék. Igazából alig ad infot a játék.

Zen

Van egy metaplot ami összeköti az egészet, de csak EotN-nél meg Nightfall vége felé kap nagyobb szerepet, amúgy különálló történetek.
A skillek ára pedig folyamatosan nőni fog 1 platinumig.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

.Attila

Én most csak ennek az egy skillnek az áráról beszéltem, amit ugye ingyen is megszerezhettem volna.
In-game guide-ban elég gyengus ez a játék, márpedig szívesebben ismerkednék meg az alapokkal a játékon belül, mintsem a wikin.

White SeeD

A kiegek teljesen különállóak minden szempontból (hej azok az idők mikor még voltak rendes kiegek s nem fos dlc-k), nyugodtan kezdheted azokkal.
Proph azért is szívás, mert csak a végefelé kapod meg a 2 extra attribot adó questet, meg ha szigorúan azon mész maxos páncélod is csak a vége felé lesz.
LA-ban mindenképpen érdemes átmenni valamelyik másik map-ra maxos páncélért.

A kiegekben sokkal kiforrottabb a tutorial, sőt nem is mehetsz tovább pl Nightfallban amíg meg nem csináltad a hero tutorialt.

A skillpontok nem számítanak nagyon. Skill tanulásnál van csak jelentősége, mert 1 skillhez kell 1 skillpont + a pénz.

Skillpontot szintlépéskor kapsz, és majd lesz egy halom felesleges pontod. Nekem főkarin van 1300 és ebből 300 van felhasználva.

Ha majd tudsz hajózni a Balthazar szigetnek van egy Island of nameless része, ahol meg tudod nézni a távolságokat, tesztelheted a skilleket/támadásokat különböző páncélokon, és megtapasztalhatod a conditionokat

NLZ

Nabaszki, azt hittem küldik a bétát, erre csak holmi gagyi videójuk van.
[reserved]

Zen

Írják mellette h nemsokára elkezdik a meghívásokat is osztani.
&fmt=1

NLZ

Jah, meg hogy valsz úgyse fog kapni senki se, mert kevés van. :F
[reserved]

White SeeD

.Attila

Quote from: White SeeD on 2012-03-13, 15:18:28
https://buy.guildwars2.com/collectors-edition

Hátőőőőő nemtúlolcsó :frown:

Lehúzzák a bőrt azokról, akiknek mindennél fontosabb, hogy az első másodperctől játszhassanak.
Gondolom sokan eleve szabadságot vesznek ki a hivatalos bevezetésre.

Zen

Quote from: .Attila on 2012-03-13, 15:25:44
Lehúzzák a bőrt azokról, akiknek mindennél fontosabb, hogy az első másodperctől játszhassanak.
Gondolom sokan eleve szabadságot vesznek ki a hivatalos bevezetésre.
Ne zavarjon h a korai hozzáférést és a beta invite-okat az is megkapja, aki csak az alapjátékot veszi meg előre.

A Deluxe változattal szemezek, de nem tudom guildie honnan vette h 80 dollár lesz. Gamestar is azt írja, 80 lesz, akkor jól van.
&fmt=1

.Attila

Kicsit félreérthető a fenti hirdetés, olyan, mintha a 3napos korábbi kezdés a deluxe-hoz járni.

De amúgy így sem zavar. 55euro lesz a játék, azaz jelenlegi árfolyamon 15ezer. Azaz ez továbbra is kissé lehúzás, de gyakorlatilag bevezető árnak megfelel. Akinek kell, csengesse ki.

.Attila

Salvage kit-eket hogyan érdemes használni?

szerk.: hát ez jó. K* lagnak köszönhetem első halálomat. Alt-tabolást követően masszívan laggolt, 150ms alá le se ment, karakterek ugrándoztak mindenhova.
Eddig mocsok nagy csalódás a játék.

White SeeD

Salvage kit: mindennek megvan mire lehet lebontani. Van a sima és van az expert. A simával sima anyagokat kapsz változó számban. Az expertel van esélyed az elitebb nyersanyag kinyerésére, vagy alap maximum számban.

Ezen kívűl az expertel lehet rúnákat kinyerni a nem fehér cuccokból.

Először indentifity kit-el meg kell nézni mit tartalmaz az adott tárgy. Ha olyan van benne ami kellhet (pl runa ami kell, vagy nem kell de sokat ér pl HP és energiarúnák) akkor expertel mész rá először, kiszeded a runát. Ha eltörik a tárgy ott vége, ha nem még tovább bonthatod nyersanyagra.

Válts át Amcsi dis-re, ott sokszor kevesebb a lagg. (Bár ahogy nézem most mindenütt magas a ping 120-170, átlag 50 szokott lenni, valami gáz van valahol)
Ha a survivor miatt akarsz életben maradni, arra van egy biztonságos afk módszer, de ahhoz kell pár skill és Nightfallt majdnem végig kell vinni.

Menj át Factionra vagy Nightfallra. Sokkal jobb mint az alapjáték. Ha az alappal kezdtem volna én utálnám a GW-t. De nem így történt és imádom ;)

White SeeD

Where is my fakking beta key? :bruhuhu:
Na nembaj, úgy is elővásárlom majd.

BTW
http://www.arena.net/blog/mike-obrien-on-microtransactions-in-guild-wars-2

Mondjuk én nem pont EVEt hoznám fel, mivel ott muszály plexet venni vagy nem játszhatsz.

Inkább a Star Trek Online ilyen. Igaz ott meg inkább a "karma" ért lehet store pontot venni, de store pontbol majdnem mindent lehet. A legtöbb store cucc kényelemnövelő/hajóskin. GW2-ben is erre számítok.

Tetszik hogy lehet majd ingame pénzért mikrotranzakciós cuccokat venni. Ha GW1 ilyen lenne simán meg tudnék venni bármit. Ott is gyorsan bevezethetnék ezt ;)

Dreamcleaver

Én pont a microtransaction miatt nem rendelem elő, hacsak nem jár valami tényleg jó bónusz érte (extra kari slotok, valami rohad jól kinéző ruha vagy ilyesmi). A vége felé már a GW-nél is elszáltak vele, itt meg már eleve benne lesz. Óvatos leszek, és megvárom mit mondanak az emberek a játékról. Mostanában minden élvezetesnek ígérkező játékot elkúrnak, remélem itt nem lesz így.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

chilip

leírás alapján, ha ez a rendszer így lesz benne 1:1-ben az nagyon szimpatikus.

White SeeD

Azokat a bonuszokat a GW1 teljesítményedért megkapod (-karakterslot) ;)
Én főleg azért akarom mielőbb megvenni mert nem bízok a forintban. Viktor ül és várja a hitelt, de az csaknemjön.

GW1 ben sem szálltak el vele. Telepakolták a polcot skinekkel de semmi több. Az összes Eotn után kijövő ingame content ingyenes volt.

Sőt, annyira sem lesz lehúzó mint GW1. Ugye ott lehetett skill unlock packokat venni, GW2-ben meg eddigi infók alapján ingyen maguktól unlockolódnak PvP-n.

Valószínű skinek tömkelege lesz, kari slot, láda panel, mobil golembank, az a skin átörökítő kő.

Aki meg pénzt akar venni gameban az így is úgy is meg tudja oldani, max megveszi kínaitól. Inkább fizessen a Anetnek, azok meg tudnak szervert fenntartani.

Lythis

Beta

A zene jó, a login képernyőn a chroma hash egy marha kellemes újítás, a többi cuccnál is meg tudnám szokni.

A táj maga nagyon tetszetős, ugyanakkor a karakterek rémesen koreaiak, és az animáció sem éppen valami egetrengető - remélem ezeken még majd csiszolnak, mert lenne hova (Az olyan apróságokat már nem is említem, mint az elementalisták homloka előtt lebegő "drágakő", ami még mindig iszonyat kretén, és nem tudom, hogy miért nem lehetett mást kitalálni helyette... :ejj: )
A folyamatosan unlockolt skillek egy poén húzás, tetszett.
Maga a világ szép nagynak hat, így elsőre bőven van/lesz mit bejárni - nyilván rohadtul semmi időm nem volt még rá, dehát az egész hétvége (ami pont most valami szédületes 23 óra) ott van rá.

Karaktert generálni amúgy jó móka, de az újdonság varázsa elég hamar elvész. Annyira nem egetrengető. A "személyre szabott" intrófilmecske nem váltja meg a világot, de azért tetszetős (elsőre... másodikra már nem kötött le). Utána kezdő questchain. Nem egy nagy durranás, de legalább szórakoztató. Ugyan akkor rémesen hanyag abból a szempontból, hogy ha nem vagy otthon a világban, akkor rohadtul nem fogod tudni teszem azt, hogy ki az a Thackeray ürge, és miért kéne annyira odalenned azért, hogy együtt (= ő, meg a paladinbubble-je, meg az a félszáz másik ürge, aki szintén ott van veletek) pofozzátok a kentaurokat, meg a földgólem kezeit...

A "szabadon csinálhatsz mindent" dolog annyiban igaz, hogy adott régiónként egy ürge megmondja, hogy merre lehet vacakolni dolgokkal, és feltünteti mellette, hogy hanyas szint javallott oda, szóval elvben még azzal sem lesz gond, hogy olyanba futsz bele, amivel nem tudsz mit kezdeni - gyakorlatban második szinten úgy hullott a nyakamba egy rakás 5-ös szintű gyújtogató bandita, mint annak a rendje, valami spéci csoportquest keretében.

Ami mindenképp jó, hogy tényleg nem kell patkányfarkakat gyüjteni a világ megmentéséhez - cserébe etetheted a teheneket a farmon, öntözheted a kukoricát, és megpróbálhatod agyonverni a nyulat egy ásóval, mielőtt felzabálja az összes dinnyét (I shit you not)... meg játszhatsz a hópárduc kölykökkel, és gyepálhatod a vakondembereket.

Egyébként rogyásig van minden emberekkel, még úgy is, hogy low pop szervert választottam (itt még nem lehet szervert váltani, azt írták, hogy a véglegesben majd igen, szóval az elején ráböksz egyre, és ott leszel végig, ha belegebedsz is), és annak ellenére, hogy closed beta, tehát tudták, hogy hányan leszünk. Emiatt néha beszaggat, ha nagy tömeg van - amin nyilván nem javít, hogy amcsi szervereken toljuk a dolgot.
Tekintve, hogy béta, meg NDA, a képernyőd gyakorlatilag tele van pakolva az account neved vízjeleivel, így screenshotolni sem nagyon fog senki, mert ha kikerül, akkor csúnyánnézés, meg ilyenek járnak érte.

Jaigen, kitaláltam, hogy csinálok egy gnóm paladint a hecc kedvéért, de Asura-t és Sylvari-t nem lehet indítani.

White SeeD

Mázlista. :bruhuhu:

GW1-ezel és már is tudod hogy ki kicsoda. +ott a wiki. Elvégre gyak game folytatás. De demokból látszott hogy korrekten fel volt vázolva mi a hadihelyzet. (Már ha az ember végighallgatja az npc beszédeket, ami GW-ben erősen ajánlott)

Gyakorlatban sokan voltatok, így a game sok lúd disznót győz alapon kicsit megemelte a mob-ok szintjét. Legalább van némi izgalom.

btw, mennyire volt noob a nép?
Új játék meg minden, de nézek egy halom gameplay videót és az jön le hogy sokan letojják a visszaérkező infókat. pl tegnap is nézek egy dungi videót, a manus előkapja a puskát és elkezd lőni egy csapdát. Már az első shotnál kiírja hogy ezt biza ezzel nem fogod sebezni de azért lövi 2 percen át :zomg:.

Ettől félek a legjobban az egész gameben, a sok noobtól. Mivel partyak automatikusan jönnek létre, az eventek nehézsége a létszámtól függ és ha tökig vagyunk noobbal hiába van 1-2 jó ember akkor nem fogja tudni a csapat megcsinálni a questet / szenved. Erre ékes példa az STO, ahol a playerek fele képtelen használni a hajóját rendesen. (És nem a fitt miatt, bár ott is vannak borzastó dolgok)
Sokan el sem olvassák mire jó egy skill /  random nyomogatják a gombokat és várják a halált.

Lythis

Ez a gw2, és nem az egy. Nem mondhatod mindenkinek azt, hogy takarodjanak vissza végigtolni az első részt, ha képben akarnak lenni. Én azért hiányoltam legalább egy gyorstalpalót, mert így azok, akik hozzá sem nyúltak az első részhez - vagy nem akarták végigvesződni - azok marhára nem lesznek képben. Persze a legtöbb beszélgetésnél még kinnvan az asuragólemes "work in progress", szóval még lehet, hogy csiszolva lesz rajta. A "bevezető questek" (az embereknél ez a gólemkezes vacak, a norn-oknál a "jégféreg gyepálás") kapunk egy értékelőképernyőt is, egyébként, és lehet pontozni, hogy mennyire voltak pl emlékezetesek a karakterek, mennyire volt szórakoztató, etc. szóval ez láthatólag még részükről sem végleges.

QuoteGyakorlatban sokan voltatok, így a game sok lúd disznót győz alapon kicsit megemelte a mob-ok szintjét. Legalább van némi izgalom.
Gyakorlatban egy adag magasabb szintű kari elindíthatott valami questet (tekintve, hogy megkaptam érte az achievementet, amikor le lettek verve), és mivel éppen ott voltam, így nekem is jutott a jóból.

Jaigen, a "nem kell beszélned az npc-vel, elég csak látnod, hogy mi történik" rizsa csak felerészt igaz...

Quotebtw, mennyire volt noob a nép?
Akikkel én eddig összesodródtam, azok nem tűntek annak - persze a játék olyan rémesen primitív eddig, hogy akinek sikerül, az művészet számba megy. Ugyanakkor mmo, ki is néz valahogy, és ingyen is van, szóval lesznek szép számmal. Btw: a party questek eddig olyanok, hogy ha vagyunk 7-9-en és abból csak a fele csinál valamit, már megoldható, szóval egyelőre ez sem para.

QuoteSokan el sem olvassák mire jó egy skill /  random nyomogatják a gombokat és várják a halált.
Hehh... mint mondtam, eddig nagyon primitív szóval jóesetben ha csak nyomkodod vaktában a skilleket, és a játék nem csipog, hogy az oda nem jó, akkor csinálsz is velük valamit.

Zen

Honnan veszik az emberek állandóan h f2p lesz?

Ja és pusztulj meg. :D
&fmt=1

Lythis

Quote from: Zen on 2012-03-24, 15:41:14
Honnan veszik az emberek állandóan h f2p lesz?
Be lett jelentve, mikrotranzakciók, meg vegyél gem-eket, vagy miket, amiket becserélhetsz aranyra, meg tárgyakra, meg fene tudja... gondolom character slotra, mert abból csak 5 van.
[spoiler]És persze azért is, mert van annyira sz*r, hogy ezért ne akarj fizetni...[/spoiler]

Quote from: Zen on 2012-03-24, 15:41:14
Ja és pusztulj meg. :D
:D

White SeeD

Nem muszály GW-t tolni, el lehet olvasni a könyveket is. ;) Azok elvileg ugy is a GW1 és GW2 közötti történéseket mesélik el.
De tuti hogy lesz elég visszautalás/történelem a GW2 folyamán ami elég infóval látja el a népet, aki nem ismeri GW-t.
Nornokról meg nem is derűl ki túl sok GW1-ben, max az hogy idióták. (Nem is csoda hogy a sárkány röhögve kitakarította őket északról) A Nornok eddigi infók szerint gyak mindent elölről kezdhettek.

Zen

De miért kellene előre infó? A kentaurok ellenségek, elég egyértelmű, Thackeray pedig egy kapitány, nyilván prominens alak a városban. Később úgyis megismered, ki ő, részben arról szól a sztori.

És addig örülj amíg nincs 8 tie-in comic meg 2 spin-off anime. :P
&fmt=1

Lythis

A norn-okról azt kell tudni, hogy alkoholista viking-wannabe népség, akiknél a nőik nekivetkőzés fétisén csak a férfiak fizikuma tesz túl... Legalább akkor tudnának medvévé változni, vagy ilyesmi (merthogy elvben megy nekik), de még az sem...
8 tie-in, meg 2 anime nincs - cserébe van vagy 3 könyv, meg egy egész első trilógia, plusz az EotN :D

Maga a játékélmény amúgy semmi extra, a legtöbb questért levélben kapod a jutalmakat, amit persze bárhol, bármikor meg tudsz nézni - "streamlined", meg "casual", de engem spec irritál. A skill/trait rendszer felhasználóbarát, a UI-tól viszont a frász kerülget. Crafting profession-t (vagy tudjafrász itt minek hívják) még nem próbáltam, így nem tudom, hogy mennyire van értelme azokkal vesződni.