Neon Genesis Evangelion - SPOILERS

Started by katz, 2005-07-09, 12:52:58

Previous topic - Next topic

bimanc

Quote from: Prof. William on 2010-05-27, 10:24:58
Ja tényleg így volt. Talán csak azért éríntett így mert filmből a töketlenkedések 90%-át kihagyták és csak azt hagyták bent aminek értelme van.

Kíváncsi vagyok milyen véget szánnak neki mert most már eléggé más irányba megy a sztori.

Shinjinek viharos gyorsasággal fejlődik a gerince.
Gendo mintha elkezdene emberi módon viselkedni a fiával.
Rei egyre több érzelmet mutat.


Mi lesz még itt?  :szemuveges:

Én már az első filmnél is valahogy így voltam. Olyan, mintha Anno felnőtt volna, és most megcsinálná az NGE-t tinédzser helyett felnőtt szemszögből.



Quote from: chilip on 2010-05-27, 20:04:38
borzalmas a linkelt sub, csomó minden nincs benne lefordítva. felénél töröltem és szedem a 6 gigásat  ::)

ed.: na ez már jó volt, és a minősége is  :jee:

Amíg nem volt BR, addig nem is fordították le a plusz jeleneteket. Viszont ez csak 6 giga, vajon THORA mikor akar kijönni vele?  :D

chilip

már meg is van a 2.2-es Beautiful World 320 kbps-es mp3-ban :D asszem sokáig fogom hallgatni úgy mint az elődjét :Kiraly:

bimanc

Quote from: chilip on 2010-05-28, 02:43:45
már meg is van a 2.2-es Beautiful World 320 kbps-es mp3-ban :D asszem sokáig fogom hallgatni úgy mint az elődjét :Kiraly:

Share!  :bruhuhu: (lust vagyok utánakeresni, TT-n meg nincs fent)

chilip

Utada Hikaru - Beautiful World (PLANiTb Acoustica Mix)

amúgy ajánlom ritka pár számokra << ezt >> az oldalt, végső lehetőség ha nincs meg sehol. ;)

bimanc

Köszönöm szépen. Az oldal meg mentve a többi közé.  :merci:


SaiyaGin

Azt kell mondanom, hogy tetszett ez a film is.  :jee:

bimanc

A napokban megnéztem, és kettő problémám van igazából vele, egyrészt a THORA videóban túl halk a háttérzene, nemtom ez most beállítástól függ, vagy mi, de a mozis verzió epicebb volt. Másodsorban kezdem nem érteni, merre akar tartani a sztori. A film nagyja alapján azt mondanám, ez nem egy time loop, hanem ugyanaz más módon, felnőttebben, érettebben elmesélve. Viszont a végén jön Kaworu, és összerombolja az elméletet. Pedig minden más megmagyarázható alternatív módon.

Mellesleg csak most szereztem tudomást azokról a nem teljesen az eredeti részének tekinthető háttérinfókról (Far Ancestral Race), amik a NGE2 c. játékban voltak. Valahogy tetszik az ötlet, és sok mindent megmagyaráz, ami eredetileg nem volt semennyire se elmondva. Kiváncsi leszek valamit abból beleraknak-e a film befejezésébe.

motifator

A második film valahogy kihozta belőlem azt, amit az első nem.
Az első film tetszett annakidején, de gyönyörű animáción kívül nem igazán tudott lázba hozni. Sőt, inkább csalódottan kellett tudomásul vennem, hogy pontosan az történt, amire számítottam: az első film történetének nincs rendes íve, egyszerűen nem lehetett egy önálló filmet csinálni a sorozat első 6 részéből.
A második filmet szombat este néztem meg, és el is kezdtem írni ide valamit utána, de 1-2 mondat után inkább hagytam a fenébe. Nem igazán tudtam leírni, hogy mit éreztem a film után. Valami olyat, amit rég nem éreztem már. Elég rég, olyan 2005 áprilisában, amikor megnéztem a Neon Genesis Evangelion sorozatot, animés pályafutásom negyedik sorozatát.
Mikor először a sorozat - és az EoE - végére értem, csak ültem értetlenül, azt se tudtam, hogy mit gondoljak, de tudtam, hogy valami egészen különleges dolgot tapasztaltam meg.
Így utólag visszagondolva gyerekesen hangzik, de akkor szó szerint azt mondtam magamnak, hogy ha a japán animációk világában csak fele ilyen zseniális művek is léteznek, mint az Evangelion, akkor fel kell fedeznem őket. Tudtam, hogy megtaláltam az új hobbimat, ezután kezdem nagy mennyiségben fogyasztani az animéket.

A legújabb Evangelion film hozta magával ugyanezt az érzést, újra NGE lázban égek, mint 2005 áprilisában. Beautiful World szól naponta legalább 10szer, Unit 01 awakening wallpaper, egy napja ezt olvasgatom, és már alig várom, hogy az albérletben a srácokkal befejezzük az Avatar: The Last Airbendert (már csak vagy 10 rész van hátra), és rávegyem őket, hogy nézzünk Evangeliont.
Azta, az új Eva film fiatalított rajtam 5 évet, újra ugyanazt érzem, mint a lelkes kis kezdő animés, aki életében először látott valami igazán legendásat. Persze ennek az érzésnek jó része puszta nosztalgia, de attól még tény, hogy a második film képes volt arra, amire az első nem, újra bolond fanboyt csinált belőlem :)
Nagyon élvezem, és alig várom, hogy újra magamévá tegyem az egész franchise-t az elejétől a végéig, és remélem, hogy ugyanez meg fog történni 2 év múlva újra, amikor megnézhetem a harmadik, befejező filmet.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Én

Irigyellek titeket, hogy ennyire tetszett nektek a film, nekem nagyon nem adta az NGE-s érzést. Totálszar zenék, az új szereplő csaj teljesen feleslegesen volt egyelőre benn, tipikus "wtf is happening I can't see shit" animáció helyenként, túl sok tipikus, felesleges, idióta animu párbeszéd és egyáltalán nem éreztem úgy hogy én most egy NGE filmet nézek. Egyáltalán nem azt várom ezektől a filmektől hogy teljesen a sorozatot adják vissza 4 filmben, de eddig ez a két film nem klappol nálam. Amit dicsérni tudok a grafika és új vizuális dizájn. Meh. :(

motifator

Amiben teljesen egyet tudok érteni, az az új szereplő feleslegessége. Még a osztályelnök csajt is fontosabb szereplőnek tartom jelenleg, mint az új pilótát, akinek még a nevét se jegyeztem meg. Lehet, hogy a harmadik filmmel ez változni fog, de nem tartom nagyon valószínűnek.
Az egyetlen ok, ami miatt betették a filmbe, az az, hogy legyen egy szexi meganekko, hogy tonnaszám lehessen majd eladni a figurákat meg az artbookokat az otakuknak.

Na jó, volt egy BGM, amit én is elég gagyinak éreztem a második filmben, az elsőben nem emlékszem ilyesmire.

Mindenesetre sajnálom, hogy neked ennyire nem adta, mint írtam, a második film nekem tökéletesen hozta az Evangelion-érzést. Persze lehet, hogy ezt csak a legközelebbi sorozat-újranézésig fogom így gondolni.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

SaiyaGin

Quote from: motifator on 2010-06-23, 19:06:33
Amiben teljesen egyet tudok érteni, az az új szereplő feleslegessége.

Csatlakozom. A coolság-faktor növelésén kívül eddig nem sok szerepe volt. Viszont a saját terveire tett megjegyzése (az első jelenetének a végén) miatt nem írnám le.

frozenstein

Nagyon jó volt ez a 2.0! :cool: Az első filmben még csak apró különbségek voltak ,de ez teljesen eltért a sorozattól a fő nyomvonalat kivéve. Bár persze Kaworu megjegyzései[spoiler]arra utalnak, hogy itt valami time-loop van, tehát az EoE végéig minden megtörtént, csak újra kezdték valahogy.[/spoiler]Viszont jó nagy mocsokság volt a harmadik preview-ját berakni a végére, még legalább 2-3 év mire azt láthatjuk. :uzi:

bandiras2

Quote from: frozenstein on 2010-07-06, 17:45:08
[spoiler]arra utalnak, hogy itt valami time-loop van, tehát az EoE végéig minden megtörtént, csak újra kezdték valahogy.[/spoiler]

Ezt a loopot segíthet megérteni ez a doujin: kurogane.animeblogger.net/2006/12/08/re-take-re-share/
angol, és embertelenül lélektipróan kegyetlen. Előtte kell hozzá az eredeti manga, de abból ha a többi nem is, legalább ez: manga.hu/download.php?file=1699
Az első rész iszonyatos lesz. A második könyv még annál is sokkal rosszabb. Simán ráver az EoE-ra iszonyatban, de a vége miatt megéri. A linkelt lapon sorrendben vannak, nem véletlen a megborult számozás.

Egyébként pedig lassan halad az új film::
http://www.youtube.com/watch?v=Ictu4GHEhs0 új teaser.
Press any key to continue and any other key to quit.

motifator

Mit találtam ma: http://i.imgur.com/FeW73.png
Talán az eddigi legjobb és legrészletesebb "mi is történt az Evangelionban" összefoglaló, amit valaha olvastam.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

White SeeD

Én vagyok az egyetlen perverz aki megnézte a cam verziót a 3.0-ból? :szemuveges:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

kada

Quote from: White SeeD on 2013-01-16, 00:35:46Én vagyok az egyetlen perverz aki megnézte a cam verziót a 3.0-ból? :szemuveges:
Talán?
Nem sokáig?
Mennyire volt nézhető a kép, meg audioraep a hang?

SaiyaGin

Quote from: White SeeD on 2013-01-16, 00:35:46
Én vagyok az egyetlen perverz aki megnézte a cam verziót a 3.0-ból? :szemuveges:

Inkább megvárom a DVD-t/BR-t. ^^"

White SeeD

A minőség tipikus rejtett cam. Néha a fél kép sem látszott. A hang pocsék (De sub van hozzá :redface:)
Viszont nagyon brutál volt hogy már semmiben nem egyezik meg az alapsorozattal. Egyes lépéseik meg  :zomg: kategória.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

SaiyaGin

Quote from: White SeeD on 2013-01-16, 09:44:27
A minőség tipikus rejtett cam. Néha a fél kép sem látszott.

:lul:

chilip

elég sok rosszat hallottam 4chanon róla

pl [spoiler]hogy a karakterfejlődések visszazuhantak a 0ra[/spoiler]

White SeeD

Hát, tény[spoiler]hogy az össze karakter igen érdekes irányba fejlődött. Misato = Yamato battleship öreg kapitánya + Gundam Char -on még röhögtem is egyet. [/spoiler]

Nade végső vélemény a 4.0 után. Eddigiek alapján abban már bármi történhet.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

motifator

Háde... háde... háde nem úgy volt, hogy az első három az egy kerek egész sztori lesz (már amennyire egy NGE lehet az), a negyedik meg egy alternatív univerzum sztori? Nem mondod, hogy nincs lezárva a történet a 3. rész végére? (Nagy spoilerek nélkül pls.)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

White SeeD

Hát, végül is annyira össze van kuszálva minden, hogy a 4.0 akár alternatív univerzum is lehetne. De kb onnan van folytatva ahol abbahagyták. Legalább is némi időugrással.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Karez

Javítsatok ki ha tévednék, de a 4.rész tudtommal a lezáró epizód lesz, és ez már OVA-ként jelenik meg.
(már ha lehet hinni a naponta frissülő wikipedia lapjának  ^^" )

motifator

Egy hét

[spoiler]Na jó, plusz 1-2 nap, mire lesz normális HD fansub[/spoiler]
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

chilip


motifator

Türelmetleneknek:
HD Raw
Okay sub

Én még nem próbáltam, úgyis csak a hétvégén lesz alkalmam lecsapni a nagy tévére, így nem sietek.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

frozenstein

Quote from: motifator on 2013-04-24, 00:55:19
Türelmetleneknek:
HD Raw
Okay sub

Én még nem próbáltam, úgyis csak a hétvégén lesz alkalmam lecsapni a nagy tévére, így nem sietek.
Akkor már: UTW-THORA status report, ha más is erre várna.

Junchi

Ez az Okay sub nekem valahogy nem tűnik olyan okay-nek (így belekukkantás alapján), szal én is inkább megvárom az UTW release-t.