Legjobb animék

Started by Chronos, 2003-05-25, 16:38:26

Previous topic - Next topic

Isi101

Quote from: AlkyraEz most lehet, hogy hülyeség lesz tõlem, de akkor is megkérdezem:
Mi ez atz Akira?
Mírõl szól? Fantasy? Sci-fi?
Please írjon nekem valaki errõl egy pmben.
A leírások között keresgélj.Cheesy már írt róla ismertetõt.
De, hogy ne keresgélj, itt van :)

Drótmalac

Quote from: Titkos®Az biztos! Én pl. rühellem az ilyen "remake" animéket. Pl. a Bubblegum Crisis esetében is ez van. Bár a sorozatokból még csak képeket láttam, de a régi 8 részes OVA már grafikailag is jobban tetszik, mint az újabb 26 részes sorozat. Meg szerintem már a hangulata is más egy ilyen "átdolgozott" animének. Rémálmom, hogy néhány régi kedvenc animémből (pl. a Ranma vagy az Urusei Yatsura) is csinálnak remake-et, de ez szerencsére nem valószínű, mivel túl hosszúak. :D
Ja, az általános hiba a remake-kel, hogy nem kockárol kockára újból elkészítik, hanem a régi alapjaira készítenek egy újjat, az eredeti történetet, pedig úgy, ahogy van lesöprik az asztalról. Erre jó példa a Bubblegum Crisis. Célszerűbb lett volna, ha inkább egy előzményt vagy folytatást csinálnak, de az eredetivel való átfedés nélkül, ez pedig a BGC esetében nem így van...
Az eredeti feeling sajnos akkor is elveszik, ha képről képre újból elkészítenek valamit, de ha fenekestöl felforgatják az egészet, akkor biztosan.

Csaszi

Asszem talán ide illik bele a következő kérésem: Tudnátok mondani egy (vagy több) olyan anime-filmet, ami kicsit okkultabb témát dolgoz fel?....nem az az agyament kechup-fröcskölő film, hanem inkább félelmetesebb...kell valami, amin töprenghetek, vagy fölráz egy kicsit ;)
"People once believed that when someone dies, a crow carries their souls to the land of the dead...But somethimes something so bad happens and a terrible sadness is carried with it and the soul can't rest. Than sometimes...just sometimes the crow can bring that soul back to put the wrong things right"

DarkstaAaR^.^

Boogiepop Phantom esetleg? (bár én nem láttam, csak a leírásokból ítélve gondolom)

Which character are you test by Naruto - Kun.com

Csaszi

Quote from: DarkstaAaR^.^Boogiepop Phantom esetleg? (bár én nem láttam, csak a leírásokból ítélve gondolom)

Már hallottam róla, meg volt egy jópofa háttérképem róla, de az nem gyerekes? A kép alapján úgy tűnt \:u
"People once believed that when someone dies, a crow carries their souls to the land of the dead...But somethimes something so bad happens and a terrible sadness is carried with it and the soul can't rest. Than sometimes...just sometimes the crow can bring that soul back to put the wrong things right"

Csaszi

FÚÚÚ DE KIRÁLY! MOST LÉPTEM SZINTET: Már MEMBER vagyok  :hopp:

Karma XXL

TEXHNOLYZE ;)

Lehet, hogy fröcsköl benne egy adag vér, de felkavar, az biztos.

Csaszi

Quote from: SysOP XXLTEXHNOLYZE ;)

Lehet, hogy fröcsköl benne egy adag vér, de felkavar, az biztos.

Yeah, fönt van a Usteam-en, vagy szedjem le máshonnn? Bár ez hülye kérdés, majd utána járok. Kösz!

Karma XXL

Quote from: CsasziYeah, fönt van a Usteam-en, vagy szedjem le máshonnn? Bár ez hülye kérdés, majd utána járok. Kösz!

A #wizzu@irc.animepad.net IRC csatornáról szedtem én. Anno nem lehetett feltölteni a USTEAMre, mert az AnimeHQn már fenn volt...

Csaszi

Kösz ez jó! Holnap utánajárok :)

Shadowolf

Quote from: SysOP XXLA #wizzu@irc.animepad.net IRC csatornáról szedtem én. Anno nem lehetett feltölteni a USTEAMre, mert az AnimeHQn már fenn volt...

Még most is fenn van, szóval akár onnan is le lehet tölteni. ;)

DWz

Quote from: ShadowolfMég most is fenn van, szóval akár onnan is le lehet tölteni. ;)

AnimeHQn fent van, de csak 3 resz. 17-18-19es. Viszont ircen olyan szepen jon le, mint a kisangyal. Bar lehet, hogy csak azert, mert csak en szedem. :)

Shadowolf

Quote from: DWzAnimeHQn fent van, de csak 3 resz. 17-18-19es.

Én kérek elnézést. ^^"""

QuoteViszont ircen olyan szepen jon le, mint a kisangyal. Bar lehet, hogy csak azert, mert csak en szedem. :)

Akkor majd akár fel is tölthetnéd az ahq-ra. :D

És, hogy ne legyek offtopic: mindenki nézzen Naruto-t! :D Megéri. ;)

Komplikato

Magyar Manga Project-nél meg az első 5 van fent ... magyarul.
(Sajnos 2003 első harmadában kiszált a japánból fordító srác, és nem akarták a "butított" angol szöveggel folytatni.)
Így talán (mondom talán!) érthető lesz, hogy ki kicsoda, bár igazából a végére se egyértelmű. Szóval jó anime.  :hopp:
Én a Wizzu féle DVD-ripet szedtem le torrenttel. Azt hiszem downloadanime-ról ... (Van két többrészes 1-13 és 14-17, meg a 18, 19, 20, 21, 22 ep. meg külön)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Karma XXL

Quote from: KomplikatoMagyar Manga Project-nél meg az első 5 van fent ... magyarul.
(Sajnos 2003 első harmadában kiszált a japánból fordító srác, és nem akarták a "butított" angol szöveggel folytatni.)
Így talán (mondom talán!) érthető lesz, hogy ki kicsoda, bár igazából a végére se egyértelmű. Szóval jó anime.  :hopp:
Én a Wizzu féle DVD-ripet szedtem le torrenttel. Azt hiszem downloadanime-ról ... (Van két többrészes 1-13 és 14-17, meg a 18, 19, 20, 21, 22 ep. meg külön)

Akkor ez lehet meg nekem is  :)

Az első pár rész amúgy (jól meg is lepődtem rajta) Wizzu-MagyarManga koprodukció  :)

DWz

Quote from: ShadowolfAkkor majd akár fel is tölthetnéd az ahq-ra. :D

És, hogy ne legyek offtopic: mindenki nézzen Naruto-t! :D Megéri. ;)

Felteszem, persze. Sima userrel lehet upload is?

.Attila

Csaszi: elgondolkodtató, felkavaró anime: Neon Genesis Evangelion, és fent van az ftp-n.

Drótmalac

Quote from: CsasziAsszem talán ide illik bele a következő kérésem: Tudnátok mondani egy (vagy több) olyan anime-filmet, ami kicsit okkultabb témát dolgoz fel?....nem az az agyament kechup-fröcskölő film, hanem inkább félelmetesebb...kell valami, amin töprenghetek, vagy fölráz egy kicsit ;)
Hát, lehet, hogy már láttad mindkettőt, de azért mondom (írom):
Grave of the fireflies; Jin Roh. mindkettő fent van az FTP-n és asszem leírás is van róluk.

Soridan

Quote from: CsasziAsszem talán ide illik bele a következő kérésem: Tudnátok mondani egy (vagy több) olyan anime-filmet, ami kicsit okkultabb témát dolgoz fel?....nem az az agyament kechup-fröcskölő film, hanem inkább félelmetesebb...kell valami, amin töprenghetek, vagy fölráz egy kicsit ;)

Hát, fröcskölősnek elég fröcskölős, de a 3X3 Eyes 5-6-7 része elég okkult és ha be nem is csinálsz miatta, de szerintem elég komoly.
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Exo

Részemről a RaxXephon mindenképpen ide tartozik a "legjobbak" közé.
Nézzétek meg minnél többen...csak ajánlani tudom...nem szabad kihagyni, mert nagyon jó! :jee:
Hatalmas hatást gyakorolt rám

DarkstaAaR^.^

a Rahxephon az nem egy NGE-klón?

Shock12

Quote from: DarkstaAaR^.^a Rahxephon az nem egy NGE-klón?
nem... a téma hasonló, meg vannak benne mech-ek... és végére értünk a hasonlóságok listájának... ;) (persze erről mindenkinek meg lehet a saját véleménye, én láttam mindkettőt, a Rah-t utoljára... és nekem a Rah az ami bejön :) )

Exo

Quote from: Shock12nem... a téma hasonló, meg vannak benne mech-ek... és végére értünk a hasonlóságok listájának... ;) (persze erről mindenkinek meg lehet a saját véleménye, én láttam mindkettőt, a Rah-t utoljára... és nekem a Rah az ami bejön :) )

Egyetértek!

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

DarkstaAaR^.^

én még nem láttam a Rahxephon-t csak 1-2 helyen ezt hallottam róla...

Drótmalac

Quote from: Shock12vannak benne mech-ek...
Ezt így kiragadva az egészből...
Akkor rossz nem is lehet! :)
Egyébként a Vandread esetén is érdemes volt rád halgatni, úgyhogy megint azt teszem. :)

Shock12

Quote from: DrótmalacEzt így kiragadva az egészből...
Akkor rossz nem is lehet! :)
Egyébként a Vandread esetén is érdemes volt rád halgatni, úgyhogy megint azt teszem. :)
^^ .. ok... nem bánod meg szerintem ^^ ...

Apropó mech... mostani szezon nagy durranásának ígérkezik.... és szerintem messzemenőleg be is fogja a hozzáfűzött reményeimet váltani a Samurai 7 c. sorozat. Eddig az első részt láttam (anime-kraze), és valami fantasztikus...
A műértőknek szerintem csak elég megcsendítem a Gonzo Digimation stúdió nevét, és máris tudják, hogy miről folyik az ömlengés (néhány sorozat neve: Vandread, Last Exile, Full Metal Panic, Blue Submarine nr.6 stb...).

Történet: A helyszín egy alternatív világ... vagy távoli bolygó ? (már a Last Exilenál is bajban voltam...)... ahol az ősi szamurájokéhoz hasonló fegyverekkel, harcstílussal, és felfogással harcolnak a felek, nagyrészt már moddolt testtel (részben, vagy egészben mechanikus testrészekkel felvértezve). Ilyen típusú banditák uralják a földművesek által lakott falukat, évente begyűjtve a teljes termést (nem hagyva a termelőknek sem)... rabolnak, fosztanak, ölnek... megtehetik, hiszen senki nem mer velük szembeszállni... egészen, míg egy falu el nem határozza, hogy felbérel egy szamurájt...
Stílus: Ötvözhető az eredeti, történelmi hagyomány sci-fi elemekkel ? Ötvőzhető - e a császárkori páncélzat egy modern mechnek a testével ? Ötvözhető az ősi Japán zenei motívum egy űrhajós sci-fi -vel ? Válasz: Hihetetlen, de igen. A nyitó képsorok harca elképesztő, egyből indítanak egy Vandread záró-csatájához hasonló méretű jelenettel, elképesztően kidolgozott karakterekkel, és effektekkel... A nem-űr tájak is szépen meg vannak rajzolva, a lense - flare mindíg a legjobb helyen emeli ki a táj szépséget. A karakterdizájn fantasztikus... az arcok ugyan első ránézésre furák, talán elnagyoltak, de jobban megnézve nagyon kidolgozottak, karakterisztikusak... a stílus talán kicsit hasonlítható a Last Exile-ban megszokotthoz, de talán nem Bannyira elnagyolt... sőt...
Hangulat: Vandread óta ezt nem éreztem... magával ragadó, és iszonyatosan jó... tényleg belehúzza a nézőt ezen fantasztikus világba, a szereplők érzései megszállják az ember lelkét, és teljtesen átitatja legbelsőbb gondolatait is... (én így éreztem...) ... Át kell élni ;)

Zeneileg nem emeltem most ki külön, tényleg az ősi elemeket használja fel, talán még annyira sem ötvözi modern elemekkel, mint Yoko Kanno a Gits-ben... mondhatni egészen Inu Yashás a zenei világ... a záró szám meg egyszerűen csodálatos :o

Mindenkinek nagyon ajánlom, főleg azoknak, akik szereti a Mechákat, szereti a kicsit történelmi jellegű témákat, netán bolondult Kenshin kardforgatásáért...

.Attila

Akkor már csak egy kérdésem van: kijött már teljesen, vagy még mindig rajzolják? :)

Fazék

Quote from: TriviAkkor már csak egy kérdésem van: kijött már teljesen, vagy még mindig rajzolják? :)
ha minden igaz még csak 2 rész jött ki
de amúgy ez nem lehet igaz! nem szeretek készülőfélben lévő anime-be belekezdeni, de ilyen ajánló után... ez lesz a negyedik... na mindegy :D

Fazék

már amikor Shock12 ajánlóját olvastam gyanússá vált a dolog, de most hogy az első rész felénél tartok egyértelműen kijelenthetem, hogy Akira Kurosawa - Shichinin no samurai (Seven Samurai) ihletésű ez az anime. az már csak az én hülyeségem, hogy a címbeli hasonlóságot a félidőt jelző kiírásnál vettem csak észre... 7 szamuráj a háttérben, rajtuk a felirat Samurai 7...  D'oh! na mindegy, kíváncsi vagyok, milyen párhuzamok lesznek a filmmel :)
a harci jelenet az elején a zenei aláfestéssel egyszerűen ámulatba ejtő sztem is!