Legjobb animék

Started by Chronos, 2003-05-25, 16:38:26

Previous topic - Next topic

.Attila

Hûûû, most vettem, mekkorát spoilereztem egy régi postomban 2-vel ezelõtt. Gyorsan kiszíneztem :)

NeoG

Üdvözletem Mindenkinek!

Nekem egy futó anime tetszik de nagyon, ez az anime nem más mint a Naruto. Ebben az animeben aztán van minden bõven. Aki eddig nem látta annak ajánlom hogy nézzen meg legalább pár részt.

Üdv

NeoG

sirtomi

Én egy ideje folyamatosan nézek anime-kat, de nem tudnám megmondani, hogy melyik a kedvencem.

Mindegyikben van valami ami megfogott. Csak sorolni tudnám, hogy mely anime-k tetszettek.
Pl: GiTS 1-2, Akira, Serial Experiments Lain, Haibane Renmei, NGE, Hellsing, Berserk... és még sorolhatnám.

Talán a Haibene, a Lain és az NGE áll az élen, de a Berserk és a Hellsing sincs nagyon lemaradva :)

Baldy

Quote from: sirtomiÉn egy ideje folyamatosan nézek anime-kat, de nem tudnám megmondani, hogy melyik a kedvencem.

Mindegyikben van valami ami megfogott. Csak sorolni tudnám, hogy mely anime-k tetszettek.
Pl: GiTS 1-2, Akira, Serial Experiments Lain, Haibane Renmei, NGE, Hellsing, Berserk... és még sorolhatnám.

Talán a Haibene, a Lain és az NGE áll az élen, de a Berserk és a Hellsing sincs nagyon lemaradva :)

Szerintem nem lehet ezek közül megmondani, melyik a jobbik, lévén stilusukat tekintve teljesen különbözõek. És kicsit képletesebbé téve a dolgot: azt sem mondhatod, hogy jobban szereted a hust, mint akólát... mert nincs köze egymáshoz :) Szerintem :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Ramiz

Ennyi erõvel:
"A legjobb animék? ... Az animék a legjobbak!" :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Meske

Quote from: RamizEnnyi erõvel:
Ámen! :zen:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Baldy

Quote from: MeskeÁmen! :zen:

Részemrõl is :hopp:
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Pirula

Klasszikusgyanús beszólás. Az ilyeneket manapság már pólóra nyomatják, szerintem védd le! :D
Hogy on is legyek: mostanában a Lain áll az elsõ helyen nálam, szénné hallgatom a filmzenéjét is, pláne a Cyberiás mixalbumot. Amit egyébként röpke fél éve még a "hallgathatatlan" minõsítéssel dobtam félre.

Damnatus

Hali!
Na ez  igazi :zen:

Major_S

Nekem  GITS  (1-2 +Sac1-2sz)áll  legközelebb a szívemhez (ki gondolná  :rolleyes: )
de Blood:Last vampire, Hunter D, NGE, Wonderfull Days is a kedvencek közt van.
de mostanság nemnagyon találok olyan animét ami tetszene is  :beken:
nemtudtok ajánlani pár hasonló animét mint amik a kedvenceim?
pl GITS készítõitõl nemismerek más remekmûveket (blood ot leszámítva) és ha
még akad szívesessen megnézném :_piszka:
...nem, nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...

Xipe

Quote from: Major_SNekem  GITS  (1-2 +Sac1-2sz)áll  legközelebb a szívemhez (ki gondolná  :rolleyes: )
de Blood:Last vampire, Hunter D, NGE, Wonderfull Days is a kedvencek közt van.
de mostanság nemnagyon találok olyan animét ami tetszene is  :beken:
nemtudtok ajánlani pár hasonló animét mint amik a kedvenceim?
pl GITS készítõitõl nemismerek más remekmûveket (blood ot leszámítva) és ha
még akad szívesessen megnézném :_piszka:

Argento Soma esetleg.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Mattanja

Quote from: Major_Spl GITS készítõitõl nemismerek más remekmûveket (blood ot leszámítva) és ha még akad szívesessen megnézném :_piszka:
AnimeNfo  vagy Anime News Network segít?
 :_off:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Major_S

Quote from: ShiroiAnimeNfo  vagy Anime News Network segít?

igen köszi  :)

Xipe : thx, Argento Soma hmm nem is rossz képek alapján  :bsd:
...nem, nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...

Ramiz

Quote from: ShiroiAnimeNfo  vagy Anime News Network segít?

Shiroi tisztességes moderátorként magát is fegyelmezi... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mattanja

Quote from: RamizShiroi tisztességes moderátorként magát is fegyelmezi... :D
:lol: De látom, nem bírtad az offtopicba írni ezt a post-odat... ;)
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Chrisdry

hi Mayor S!

Én is relative kezdõ vagyok, de azok amiket te nézel, mind közel áll hozzám, én is inkább komolyabb stílusúkat (dark, dráma...), féléket nézem. Amit én javaslok: Perfect Blue, Serial Experiments Lain, The Voices of a Distant Star, Angel's Egg.

Remélem vmelyik tetszeni fog.

Bye
"Megsiratjuk a madarakat de a halaket nem. Szerencsések kiknek hangjuk van. Ha a bábuknak lett volna hangjuk, azt kiáltották volna "Nem akartam ember lenni!" -GITS2

Assassin

Quote from: Chrisdryhi Mayor S!

Én is relative kezdõ vagyok, de azok amiket te nézel, mind közel áll hozzám, én is inkább komolyabb stílusúkat (dark, dráma...), féléket nézem. Amit én javaslok: Perfect Blue, Serial Experiments Lain, The Voices of a Distant Star, Angel's Egg.

Bye

Laint te se gondoltad komolyan?
" There is no sin to know their sins."

Chrisdry

Hi, nekem a LAIN top-10es alkotás, imádom a cyber-témát és a hittel összekapcsolódó elvontabb dolgokat.

SZVSZ, mind természetesen, nem kell egyezni mindenkinek minden izlésvilága.
Krisz
Bye
"Megsiratjuk a madarakat de a halaket nem. Szerencsések kiknek hangjuk van. Ha a bábuknak lett volna hangjuk, azt kiáltották volna "Nem akartam ember lenni!" -GITS2

Assassin

Quote from: ChrisdryHi, nekem a LAIN top-10es alkotás, imádom a cyber-témát és a hittel összekapcsolódó elvontabb dolgokat.

SZVSZ, mind természetesen, nem kell egyezni mindenkinek minden izlésvilága.
Krisz
Bye

Ebben egyetértek, az ilyen témájú animékért én is rajogok, de a Laint nem mindenki fogja megérteni, és értékelni

Assassin

Quote from: Chrisdryhi Mayor S!

Bye

Szia! Most volt itt a tesóm haverja, aki mondta ismer téged, Krisznek hívják

Chrisdry

Off:
Csak nem qr1sz*fun? :) A Quakes haver :)

----
On: Lain nem túl elvont, szerintem épp' elég komoly, hogy meg is lehet érteni...amit emg nem, az majd a maga idejében mindenkinek máskor jön ez az...
bye

sirtomi

Quote from: Assassin... a Laint nem mindenki fogja megérteni, és értékelni
Evvel egyetértek.
Én imádom a Lain-t., meg is értettem, de azért volt pár pillanat, amikor elvesztettem a fonalat, és sokat gondolkodtam rajta.
De ha jobban belegondolok pont ez tetszett benne a legjobban. Imádom az olyan anime-kat, amelyek elgondolkodtatnak.

Alucat

( OFF: de régen jártam már erre feleON: )
Hm elgondolkodtató? Igen az jó de ha már túl bonyorult az már nem.
Utobbi idõben a Gundam Wing, FMA és Wolf's rain után elkezdtem nézni a Yu Yu Hakusho-t. Hát eddig ez nyerte el legjobban tetszésem, mert fiatalos szleng nyelvezet, jó poénok mégis komoly néhol drámai és elvont, de mégsem bonyorult megérteni. Szvsz ez az egyik legjobb csak az a baj nincs fent az összes rész... :(
Would you be so kind showing me your busom or please take your leave this instant. Thank you!

Chrisdry

sirtomi: LAIN teljesen egyszerûen érthetõ- legalábbis függ az ember érzelmi és érettségi fokától (nem az évek száma, -s nem sértésnek vedd), hanem a  az ilyen témákkal való erõs hasonlulás hozza el azt, hogy vmi jó... szubjective az egyén melyik "dobozba" teszi: a tetszik vagy nem tetszikbe--ha ezt lesarkítva jellemezhetem, számomra egyik sem olyan elborult hogy nem lehetne érteni, persze néha az NGE-ben is utólag megnéztem mit akart egy-egy dolog mondani, de számomra s ez a jó az animékben, hogy mindenki egyedi módon, értelmezi (a korlátokon belül), olyan nem érthetõ animét még nem láttam, pedig csak ilyeneket meg darkokat vagy horror-féléket nézek...
Angel's Egg pedig jó kis szürrealista volt, de a Bibliai momenmtum is jó volt benne...

Assassin

Quote from: Chrisdrysirtomi: LAIN teljesen egyszerûen érthetõ- legalábbis függ az ember érzelmi és érettségi fokától (nem az évek száma, -s nem sértésnek vedd), hanem a  az ilyen témákkal való erõs hasonlulás hozza el azt, hogy vmi jó... szubjective az egyén melyik "dobozba" teszi: a tetszik vagy nem tetszikbe--ha ezt lesarkítva jellemezhetem, számomra egyik sem olyan elborult hogy nem lehetne érteni, persze néha az NGE-ben is utólag megnéztem mit akart egy-egy dolog mondani, de számomra s ez a jó az animékben, hogy mindenki egyedi módon, értelmezi (a korlátokon belül), olyan nem érthetõ animét még nem láttam, pedig csak ilyeneket meg darkokat vagy horror-féléket nézek...
Angel's Egg pedig jó kis szürrealista volt, de a Bibliai momenmtum is jó volt benne...

Ne aggódj értettem a Laint, de attól még nem sajnos nem tetszett...de nekem is a hasonló mûfajok jönnek be.( off: igen a quakees Krisz, mesélte hogy alapítványt is létrehoztál)

Marfy

Quote from: TurboKAz FLCL egy hatrészes nagybetûs õrület, nagyon ütõs zenével, iszonyú sok apró részlettel és sztorival a rövidsége ellenére is. vagy négyszer biztos meg fogod nézni. Elsõre csak nézed, hogy mi a fene ez az õrjöngés. Másodjára már kezded megérteni. Harmadjára meghallgatod a rendezõi kommentárt, és kitisztul a kép. Negyedszer pedig már ugy nézed mint mûalkotást.

Ja, és ahányszor megnézed, betegre neveted magad.

Elég elvont, de ha az nem zavar akkor simán a kedvenced lesz.
Teljes mértékben egyetértek!
:hail:

Assassin

Sziasztok!

Valaki tudja honnan lehet Uta-Kata-t letölteni?

Assassin

Quote from: NokiTeljes mértékben egyetértek!
:hail:

Alig várom, hogy lássam :lol: , ha ennyien dicsõititek kíváncsi vagyok rá :rotflol:

.Attila

Quote from: AssassinAlig várom, hogy lássam :lol: , ha ennyien dicsõititek kíváncsi vagyok rá :rotflol:
Lehet, nem kéne lelombozzalak, csak úgy érzem, hogy hiányzik a másik oldal véleménye. Nem azt mondom, hogy rossz, sõt, jó anime, de nekem azért annyira nem tetszett.

Itachi

Én vgayok úgy oda az FLCL ért..Szerintem, oan közepes alkotás.Ha már idiótizmust akarok akkor megnézek inkább egy Taro Alien t.Ami viszont nagyon jó az FLCL ben az a zene.Az egyeüttes ami Pillows névre hallgat, baromi jó zenét csinál. :)
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"