Main Menu

Berserk (!spoilerek!)

Started by tomipark, 2006-01-12, 00:13:06

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: tomiparkMégis milyen legyen az ember 1 év folyamatos kínzás után?
Ez nem mentség. Tudta õ is, hogy sokat kockáztat. Vesztett. De nem volt benne tartás, hogy ezt magára vállalja, és leharapja a nyelvét a börtönben. Nem, inkább túlélt, és kics...ett mindenki mással, hogy elérje az álmát... Egy rohadék.

Quote from: tomiparkHogy Grifith prostituálódott azis csak azt bizonyítja hogy a lehetõ leggyorsabb és leghatékonyabb utat keresi az álmához. Nem foglalkozik ilyesmikkel, mint az erkölcs.
Aki pedig így tesz, az könnyen emberbõl féreggé válik.

Quote from: tomiparkHogyha pedig a gyakás és az izgalmas harcok az egyetlen pozitívum amit fel tudsz hozni ebben az anime-ban, akkor sajnálom...
Igazad van, kifelejtettem a csápos hentai jeleneteket, pedig azok is sokat dobtak a Berserken. :D :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

tomipark

Quote from: blarkeaz lehet, de ahogy eléri - lefekszik a fickóval, hogy támogatást nyerjen, stb. - az imo *undorító*. plusz mindenki tud is róla. mégse mennek el. miért? nekem ez logikátlan. a karizma bizonyos fokon túl már nem fogja visszatartani a "leköpöm és elmegyek" magatartást a követõk részérõl... márpedig pl. az említett jelenet "bizonyos fokon túl" volt.

tomipark: Ramiz nem a kínzás utáni Griffithrõl beszélt. hanem úgy általában. elbûvölõ, gerinctelen, fizikailag és szellemileg is folyamatosan amortizálódó álomhajhász.

Egyrészt nem hiszem hogy Caskán kívül látta volna más is a jelenetet. Így nincs is benne semmi logikátlanság. Caska vajon miért nem ment el? Holott õ is elítélte ezt a cselekedetét. Õ is mint mindenki felnézett Grifith-re és csodálták.
Hogyha pedig általában (és nem a kínzás után) mondod Grifith-rõl hogy gerinctelen akkor azt kifejthetnéd nekem részletesen is...

Rounin

Quote from: tomiparkHogyha pedig általában (és nem a kínzás után) mondod Grifith-rõl hogy gerinctelen akkor azt kifejthetnéd nekem részletesen is...

Tudta magáról. Hiszen nem egyszer ki is mutatta ebbéli kétségeit Gattsu-nak. Biztos emlékszel arra a részre, amikor a királynõ megölése után megkérdezte : "Szerinted én rossz ember vagyok?"

tomipark

Quote from: RouninTudta magáról. Hiszen nem egyszer ki is mutatta ebbéli kétségeit Gattsu-nak. Biztos emlékszel arra a részre, amikor a királynõ megölése után megkérdezte : "Szerinted én rossz ember vagyok?"

Ezzel még mindig nem bizonyítottatok nekem semmit. A királynõ megölése pedig politikailag szükséges lépés volt a saját védelméhez, és késõbbi terveihez. Vajon a király fivére, a királynõ, a miniszter mennyire becsületesek szerinted? Vajon lehet-e más eszközökkel harcolni ellenük ha életben akar maradni?
Gondolom te is emléxel arra a részre amikor Gattsuval beszél az ellene sikertelenül elkövetett merénylet után. "Ez más mint a harcmezõn küzdeni"
(najó lehet nem pont igy van a feliratba de most nézd el nekem... :))

Rounin

Quote from: tomiparkEzzel még mindig nem bizonyítottatok nekem semmit. A királynõ megölése pedig politikailag szükséges lépés volt a saját védelméhez, és késõbbi terveihez. Vajon a király fivére, a királynõ, a miniszter mennyire becsületesek szerinted? Vajon lehet-e más eszközökkel harcolni ellenük ha életben akar maradni?
Gondolom te is emléxel arra a részre amikor Gattsuval beszél az ellene sikertelenül elkövetett merénylet után. "Ez más mint a harcmezõn küzdeni"
(najó lehet nem pont igy van a feliratba de most nézd el nekem... :))

Õõõ.. ezt nem is vitattam :D

Mindössze arról van szó, hogy fél szembenézni a tetteivel és azok következményeivel. Mindig elõre néz, nem töpreng azon, hogy helyes-e amit tett, csak azon, hogy az szükséges volt a céljaihoz. És ugye ott van az, amikor a Godhand elétárja életének sötét oldalát (hullahegyeken át vezet álmához az út).

És hagyj békén, nekem egyik kedvencem Griff-chan :P

Venom

Kicsit késõn kapcsolódtam be a topicba, de röviden megjegyezném hogy nálam a Cowboy Bebop mellett a Berserk a kötelezõ anime. Zene, rajzok, HANGULAT, minden.

Quote from: AndiA mangában túlságosan ki van gyúrva. Mint mindenki más.

Erre csak annyit szeretnék mondani, hogy bár tényleg kicsit túlzás az "izom minden látható felületen" megrajzolás (ez is túlzás volt!), viszont gondolj bele, hogy egy zsoldoshadseregrõl van szó, akik harc során folyamatosan páncélban vannak és jó kis nehéz kardokat forgatnak. Naná, hogy van ott izom dögivel!


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Flaser

Blarke, azontúl, hogy homofób vagy elmondanád; hogy mi abban az undorító, hogy Griffith inkább lefeküdt egy kövér gazdag nemessel, minthogy további száz csatát megvívjon, s közben követõi ezrei haljanak meg?

Ne felejtsétek el, hogy ez japán film, s ott a homosexualitás nincs annyira üldözve mint nálunk - s így Griffith döntése nem annyira a perverzitás/egyenesség kérdése, hanem a megaláztatás/büszkeség kérdése. Mint gondoltál volna az egészrõl, ha Griffith nõ lenne?

Mikor Griffith önmagát marcangolja, akkor nem azt adja elõ elsõsorban, hogy most mennyire elõrelépett - Griffith épp gyûlöli önmagát. Azért mert az álma annyi embert - követõt, hívõt - meg fog ölni és amiért nem lás más lehetõséget a gyors és túlélhetõ (Griffith lehet bármilyen jó taktikus, ezeregy csata még a Sólymokat is lemorzsolná) elõrelépésre, mint , hogy feladjon önmagából egy darabot.

Attól tartok a többség nem tudja, mi is az igazi Machiavelizmus:
"Minden eszköz megengedett, de minden eszköznek megvan a maga ára.
A hatalmat megszerezni sokkal könnyebb mint azt megtartani, s ha nem törekedsz állandóan erre (ergo elpuhulsz, hátradõlsz, hogy élvezd a pozicíód) elsöpörnek."

A Machiavelizmus nem az, hogy "A cél szentesíti az eszközt". Ez az Inkvizicíó jelmondata volt, s hibásan társítják Machiaveli: A fejedelem - ével.

Griffith igazi Machiavelista, azaz minden eszközt felhasznál a célhoz, de tisztában van vele, hogy mindennek ára van.
Azon a bizonyos éjszakán szembesült vele, hogy ha nem teszi meg, az sokkal többe kerülhet a Sólymoknak, mint az õ büszkesége.

Ez teljesen más mint a gerinctelenség. A gerinctelen ember csak a saját hasznát lesi, és egyáltalán hiányzik belõle a tartás, az  önfegyelem és az elhivatottság.

Griffith lehet, hogy egy álmot hajszol, bármi áron, de ami megkülönbözteti a többi gerinctelen féregtõl, az az, hogy õ önmagát is alárendeli ennek a célnak.

Így már nem lehet pusztán Griffith-rõl és a követõirõl beszélni - ebben a koordináta rendszerben mindenkit kihasznált -, hanem van az álom alatta Griffith és alatta a követõi.

A lényeg, hogy Griffith álma, mivel õ is aláveti magát, legitimizálja az uralmát, a királyokhoz hasonló "szent" pozicíóba emeli.

Casca és Gutts ebben a vallásban az angyalok akik isteni körökben mozognak, s így láthatják Griffith emberibb arcát is.

Gutts gyõzelme tényleg összetörte Griffith-et - de azt mondani, hogy ezután összeomlik és egy kis önzõ mocsok lesz félelmetes leegyszerûsítése a történteknek.
Gutts létfontosságú része lett, Griffith mondájának, õ volt a bosszúálló angyala az egyik fõ komponense a Sólyom legitimitásának.
Az, hogy elmegy alapvetõen ássa alá Griffith ember feletti mítoszát.
Griffith-et nem azért töri meg, mert legyõzték - igaz ez valóban szokatlan lehetett neki - hanem ezért mert egy olyan emberrel találkozik aki képes volt kivonni magát a Sors keze alól. Gutts éppúgy lerázta a társadalom rabigáját mint õ, sõt az õ szentségét is. Griffithnek ez az álom a hite....s Gutts ezt zúzta szét egy könnyed kardcsapással.

Amit ez után tesz az sem annyira ostobaság mint ahogy a többség beállítja - hanem kõkemény hazárdjáték, ahol talán egy csapásra elérheti az álmát.
Történetesen, ha megszerzi a hercegnõ kezét (átvitt és kevésbé átvitt értelemben), bebetonozhatja; hogy õ lesz a következõ uralkodó.
Az, hogy felfedezik sajnálatos gikszer...

Miért kellet volna ugyanakkor elharapja a nyelvét? Griffit sosem a követõiért tette amit tett. Õ nem a bosszúálló vagy védelmezõ angyal - õ a lehetõség angyala. Caska története példázza ezt: saját maga kellett megragadja a kardot. Segíts magadon és....
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Fazék

Tök jó dolgokat írtál Flaser, egyedül a végével nem igazán értek egyet. Mondjuk lehet hogy ezzel is csak azért nem, mert rohadtul nem emlékszem már, hogy hogyan volt a sorozat vége felé a történet :o szóval nem úgy volt, hogy harc nélkül, rövid idõn belül megkapja a nõt? mert ha igen, akkor ez a hazárdjáték amit mondasz, tényleg inkább csak az õrület jele volt. persze megvolt benne az essünk már túl rajta, hátha végre eléri ezzel célját hamarabb, de nem volt ésszerû lépés. vérgõzösen beledobta magát a lehetõségbe, szinte föl se fogva milyen következménye lehet a dolognak követõire nézve.

Mattanja

Quote from: FlaserGutts létfontosságú része lett, Griffith mondájának, õ volt a bosszúálló angyala az egyik fõ komponense a Sólyom legitimitásának.
Az, hogy elmegy alapvetõen ássa alá Griffith ember feletti mítoszát.
Griffith-et nem azért töri meg, mert legyõzték - igaz ez valóban szokatlan lehetett neki - hanem ezért mert egy olyan emberrel találkozik aki képes volt kivonni magát a Sors keze alól. Gutts éppúgy lerázta a társadalom rabigáját mint õ, sõt az õ szentségét is. Griffithnek ez az álom a hite....s Gutts ezt zúzta szét egy könnyed kardcsapással.
Ez megmagyarázza, hogy miért támadta le Charlotte-ot: mert újra érezni akarta, hogy õ irányít másokat, és nem szegülhetnek neki ellen, az õ akarata fog érvényesülni. És ez:
Quote from: FlaserAmit ez után tesz az sem annyira ostobaság mint ahogy a többség beállítja - hanem kõkemény hazárdjáték, ahol talán egy csapásra elérheti az álmát.
Történetesen, ha megszerzi a hercegnõ kezét (átvitt és kevésbé átvitt értelemben), bebetonozhatja; hogy õ lesz a következõ uralkodó.
Az, hogy felfedezik sajnálatos gikszer...
...már csak ráadás.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Lt. Simoan Blarke

Quote from: FlaserBlarke, azontúl, hogy homofób vagy elmondanád; hogy mi abban az undorító, hogy Griffith inkább lefeküdt egy kövér gazdag nemessel, minthogy további száz csatát megvívjon, s közben követõi ezrei haljanak meg?

Miért kellet volna ugyanakkor elharapja a nyelvét? Griffit sosem a követõiért tette amit tett. Õ nem a bosszúálló vagy védelmezõ angyal - õ a lehetõség angyala. Caska története példázza ezt: saját maga kellett megragadja a kardot. Segíts magadon és....
én e között a két bekezdés között ellentmondást érzek... hiszen a sólymok elég híresek voltak ahhoz, és elég presztizs-dolog volt közéjük tartozni, hogyha halálba küld közülük pár ezret, mindig legyen utánpótlás... de mondjuk az én *homofób* véleményem nem lehet helytálló, mert nem tudnék azonosulni egy olyan céllal, mint ami Griffithé (közemberbõl királlyá válás).
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Mattanja

Quote from: blarkehiszen a sólymok elég híresek voltak ahhoz, és elég presztizs-dolog volt közéjük tartozni, hogyha halálba küld közülük pár ezret, mindig legyen utánpótlás...
Az lehet, de Griffith talán nem darabszámra mérte az embereket. Akkor még, legalábbis...
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Lt. Simoan Blarke

Quote from: ShiroiAz lehet, de Griffith talán nem darabszámra mérte az embereket.
hanem még annyira sem. a lényegi tisztjein kívül igazából senkivel sem törõdött, és még a tisztjei sem igazán érdekelték. (kivéve persze a Gutts-féle "elmegyek és pont" esetet, de ott se igazából személyesen Gutts érdekelte, hanem a saját vezetési kudarca...)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Andi

Quote from: RouninÉs hagyj békén, nekem egyik kedvencem Griff-chan :P

:tezsvir:  :D

Venom: Már vártam hogy mikor fogja valaki mondani... Ok, persze, teljesen igazad van, de szerintem néhol már el van túlozva. Pl van, hogy nézem Gatts-t és olyan érzésem van hogy mindjárt kipukkad olyan izmos:3x3:

Ramiz

Quote from: FlaserBlarke, azontúl, hogy homofób vagy elmondanád; hogy mi abban az undorító, hogy Griffith inkább lefeküdt egy kövér gazdag nemessel, minthogy további száz csatát megvívjon, s közben követõi ezrei haljanak meg? (...) Mint gondoltál volna az egészrõl, ha Griffith nõ lenne?
Ugyanúgy prostituálódás lenne, mint így.
Az emberei haláláról: aki zsoldosbandát vezet, az nem tud mindenkit megmenteni. Az sem persze, aki nem. Ezzel nem lehet mit tenni.

Quote from: FlaserGriffith lehet, hogy egy álmot hajszol, bármi áron, de ami megkülönbözteti a többi gerinctelen féregtõl, az az, hogy õ önmagát is alárendeli ennek a célnak.
Ez nem nagy dolog - önmagát még szép, hogy alárendeli! Mást nem is lenne joga! De õ megteszi. Nem hagyta ott a zsoldosokat, nem küldte el õket, még csak nem is figyelmeztette õket, amikor elment a hercegnõhöz, és kockára tette mindenki életét. Ezért gerinctelen.

Quote from: FlaserÍgy már nem lehet pusztán Griffith-rõl és a követõirõl beszélni - ebben a koordináta rendszerben mindenkit kihasznált -, hanem van az álom alatta Griffith és alatta a követõi.
Az álom nem hathatna a "követõire", ha õ, ügyeskedéssel és elleplezéssel, nem venné rá õket. Ha az emberei tudták volna, hogy õ BÁRMIT feláldoz a saját feljebbjutásáért, gondolod, hogy vele maradnak?

Quote from: FlaserA lényeg, hogy Griffith álma, mivel õ is aláveti magát, legitimizálja az uralmát, a királyokhoz hasonló "szent" pozicíóba emeli.
A királyoké sem szent. Aki behódol ennek a rohadéknak, csak mert õ is aláveti magát az "álmának", az valamit nagyon félreért... Hány és hány ember van, aki aláveti magát az álmának, a céljának... az a szent, aki senki mást emiatt nem hátráltat! Pl Gutts. Griffith nem legitimizál semmit, csak ügyesen sakkozott az emberekkel.

Quote from: FlaserCasca és Gutts ebben a vallásban az angyalok akik isteni körökben mozognak, s így láthatják Griffith emberibb arcát is.
Milyen vallás? Imádod Griffith-et, és rögtön egy nem létezõ vallás metaforájába próbálod gyömöszölni a karaktereket? :)

Quote from: FlaserGriffithnek ez az álom a hite... s Gutts ezt zúzta szét egy könnyed kardcsapással.
Szélsõséges túldramatizálás. Ha a Berserkben ez így ki lett volna hozva, abba is hagyom. Bár így is elég cinkes volt. De lehet, hogy csak én dekódolom rosszul (csak azért utálja Gutts-ot, mert õ nem bukott vele, Caskát is megszerezte, egészséges is maradt... szimpla irigység, nincs mit szépíteni ezen), és tényleg errõl szól, de azt sajnálnám. Ez szánalmas - Griffith mindenkit le akar gázolni ügyes taktikázással, és szétzúzza a szegénykém érzékeny lelkivilágát, hogy nem mindenkit lehet zsinóron rángatni? Ez tényleg szánalmas. Szánalomból azonban soha nem kezdem el szeretni azt, aki a gyengeségével és hibájával is másokat okol, csak utálni és lenézni...

Quote from: FlaserAmit ez után tesz az sem annyira ostobaság mint ahogy a többség beállítja - hanem kõkemény hazárdjáték, ahol talán egy csapásra elérheti az álmát.
Történetesen, ha megszerzi a hercegnõ kezét (átvitt és kevésbé átvitt értelemben), bebetonozhatja; hogy õ lesz a következõ uralkodó.
Az, hogy felfedezik, sajnálatos gikszer...
"Sajnálatos gikszer"... de fentebb mégis azt mondtad, hogy szétzúzta õt, hogy volt, aki képes volt otthagyni õt. Pedig miért ne? Szerintem sokkal zavaróbb a tény, hogy a szépen haladó terve befuccsolt...

Quote from: FlaserMiért kellet volna ugyanakkor elharapja a nyelvét? Griffit sosem a követõiért tette amit tett.
Hogy ne kelljen szégyenben élnie. Mint ahogy utána kellett. Egyébként is, ez a God Handos sztori csak egy nagy, egy dologra kihegyezett hatásvadász (mondhatjuk, hogy hatásos) dolog: arra, hogy Griffith, aki akkorra egy logikus világban (amilyennek tekinteni akarjátok a Berserket, ha már elõjöttök a feudális berendezkedéssel meg a többi észérvvel) egy SENKI lenne, itt meg néhány félisteni lény maga közé veszi, cserébe hogy a barátai hátán kell felemelkednie... Ezt meg lehetett volna csinálni valami normális történettel is, de úgy nem lett volna olyan megható, hogy szegény követõi, meg szegény Griffith... Nekem az a rész volt kicsit sok. Annyira érezni lehet, hogy mit akarnak elérni, hogy mit érezzen a nézõ, hogy a nézõ (legalábbis én) emiatt nem tudja beleélni magát.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Andi

Quote from: Ramizcsak azért utálja Gutts-ot, mert õ nem bukott vele, Caskát is megszerezte, egészséges is maradt... szimpla irigység, nincs mit szépíteni ezen

Sajnos ez elég jellemzõ emberi magatartás:(

Flaser

@Ramiz

Griffith szerintem is egy gazember - de mániákus, nem pedig bûnözõ vagy álszent. Ezért rettenetesen veszélyes, mert nem követi el sem a piti sem azokat az emberi hibákat amikbõl erre rájöhetsz....csak akkor amikor már túl késõ.

Nem akartam belõle szentet csinálni, csak próbáltam rámutatni, hogy miért is követték annyian, ill. miért lehetett ennyire meggyõzõ.

PS.: A történelem számos 'nagy' alakja igazi címeres gonosztevõ volt, mégis a civilizácíó védõ angyalaiként emlegetnek sokat.

Nagy Sándor, Cézár, Napóleon
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Ramiz

Quote from: Flaser@Ramiz
Griffith szerintem is egy gazember - de mániákus, nem pedig bûnözõ vagy álszent. Ezért rettenetesen veszélyes, mert nem követi el sem a piti sem azokat az emberi hibákat amikbõl erre rájöhetsz....csak akkor amikor már túl késõ.
Nem akartam belõle szentet csinálni, csak próbáltam rámutatni, hogy miért is követték annyian, ill. miért lehetett ennyire meggyõzõ.
OK. Abban igazad volt. :)

Quote from: FlaserPS.: A történelem számos 'nagy' alakja igazi címeres gonosztevõ volt, mégis a civilizáció védõ angyalaiként emlegetnek sokat.
Nagy Sándor, Cézár, Napóleon
Hát igen, a PR sokat számít. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lt. Simoan Blarke

izmok: a legnagyobb az egészben az, hogy ha megnézitek, majdnem mindenkinek kockahasa van. márpedig pl. Gutts avval a bivalynagy kardjával simán túlerõsödik a "kockahas" részen. nézzétek meg a K-1-es állatokat: nem látszanak nekik a kockák, mert már egyszerûen túlgyúrták magukat azon a szinten :rolleyes: imo Gutts avval a b*szottnagy fegyverrel is simán túlgyúrta magát az alatt a röpke 1x év alatt - szóval engem ez zavart. de lehet, hogy ezt csak én szúrtam ki, mer ilyen beteg vagyok :rolleyes:

Quote from: FlaserGriffith szerintem is egy gazember - de mániákus, nem pedig bûnözõ vagy álszent. Ezért rettenetesen veszélyes, mert nem követi el sem a piti sem azokat az emberi hibákat amikbõl erre rájöhetsz....csak akkor amikor már túl késõ.
Nem akartam belõle szentet csinálni, csak próbáltam rámutatni, hogy miért is követték annyian, ill. miért lehetett ennyire meggyõzõ.
jogos. és még mindig egy gilisztának tartom :rolleyes:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

tomipark

Flaser nagyon faszán leirt mindent, ahelyett hogy ösztönösen ellentmonotok
neki, "hú ez mekkora baromság, nincs igazad, másképp látom", elötte
gondolkodjatok rajt egy kicsit.

Prostituálódás nézõpont kérdése. Valakinek felfordul tõle a gyomra, más viszont rájön hogy talán az álomhoz vezetõ uton ez volt a leghatékonyabb lépés. Grifith személyisége folyamatosan változik, egyre megszállotabb (ha nektek úgy tetszik gonoszabb) lesz, már-már emberfölötti státusszal.

Grifith nem azért nem szólt (a hercegnõvel töltött este elött) a katonáinak mert gerinctelen hanem mert nem számítótt a lebukásra, vagy nem volt olyan lelki állapotban hogy számításbavegye.

Az álom pedig nem azért hat a követõire mert õ "ügyeskedéssel és elleplezéssel" ráveszi a solymokat.Hanem mert a többiek hittek benne. Ugyanugy nekik is megvolt a saját álmuk, mégpedig az, hogy harcoljanak az oldalán. Flaser errõl is írt föntebb, hogy "egy egész társadalmi rendet felrúgja" Ha Grifith kihasználta õket akkor õk is kihasználták Grifith-t.

Amit Flasser a "vallás"-ról ír azt pedig ne vegyétek szó szerint csak képletesen...

Grifithnek pedig nincsenek barátai, ezzel pedig biztos tisztába van mindenki.

Grifith karaktere félelmetes és hátborzongató.Az anime során szinte minden emberség kiveszik belõle. Hogy ez jó vagy rossz mindenki döntse el maga. Valószinüleg a többség gonosz karakternek tartja, mert ugye emberek lévén legközelebb hozzánk az ember figurák állnak.(Guts, Caska, Pipin stb...)
Sose tartottam Grifith embernek, és erre Flaser remekül rávilágított.
De adódik a kérdés. Vajon oda dobta-e volna a solymok életét amikor hatalma csúcsán volt? Aligha. Használta volna õket semmi kétség. Számomra Grifith pozitív mivolta a bukása elött végetér. A pokolban? egy egyszerü cserével megoldotta azt amiért a halandó világban éveket küzködött. Ezt tartom gyengeségnek. Innentõl kezdve vált nekem Grifith karaktere unszimpatikussá
Elbukott, és gyáva szerzõdést kötött a guardian angel-ekkel a hatalomért. Hogy ez ki tartja erkölcsös, vagy erkölcstelen dolognak az szintén magánügy, nekem ez nem volt elfogadható lépés. Ezért mélyen megvetem Grifith karakterét. Megvetem azért amit tett és amilyenné vált.

Ishinomori

Sziasztok!!!

Több mint valószínû, hogy én vagyok a béna, de nem találtam a 25 részes Berserk-hez /az animéhez, nem a mangához/ torrentet.

Tudna nekem valaki segíteni? Nem gond, ha angol a felirat. CSak lenne már meg az a torrent...

Köcce.:)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: IshinomoriSziasztok!!!

Több mint valószínû, hogy én vagyok a béna, de nem találtam a 25 részes Berserk-hez /az animéhez, nem a mangához/ torrentet.

Tudna nekem valaki segíteni? Nem gond, ha angol a felirat. CSak lenne már meg az a torrent...

Köcce.:)
a teljes sorozatot megtalálod a usteam ftp-n. angol szinkronos, ami ugyan nem az eredeti, de talán annyira nem is rossz :)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Dreamcleaver

Quote from: blarketovábbra is fenntartom, hogy az anime pocsék. :rolleyes: az ismétlõdõ mészárlási jelenetek (ugyanúgy hal meg mindenki, ugyanúgy spriccel az idétlen színû vér, stb. stb.) az én vizuális érzékemnek kegyetlenül gyilkosnak bizonyultak... :/

Mondja ezt egy Elfen Lied fan. :)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lt. Simoan Blarke

Quote from: DreamcleaverMondja ezt egy Elfen Lied fan. :)
bármennyire is fókuszban van az ELben a gyakás, a Berserkben a VÉR is fókuszban van, spriccel, minden lófene. és úgy néz ki, mint valami vörös lötyi, nem pedig mint a vér... nekem ez megfeküdte a gyomromat. (az EL olyan képei is, amelyek a vérre zoomolnak rá, de ilyenbõl nem sok van, így kapásból csak 3 ilyen helyzet ugrik be ;p)
plusz a mészárlás az ELben nem dominánsan hangsúlyos (14bõl 8 részben elhanyagolható mennyiségû tomato). de ez nem az a topic, nem akarok segrepacsit. :rolleyes:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Pr3d4k1ng

Quote from: blarkebármennyire is fókuszban van az ELben a gyakás, a Berserkben a VÉR is fókuszban van, spriccel, minden lófene. és úgy néz ki, mint valami vörös lötyi, nem pedig mint a vér... nekem ez megfeküdte a gyomromat. (az EL olyan képei is, amelyek a vérre zoomolnak rá, de ilyenbõl nem sok van, így kapásból csak 3 ilyen helyzet ugrik be ;p)
plusz a mészárlás az ELben nem dominánsan hangsúlyos (14bõl 8 részben elhanyagolható mennyiségû tomato). de ez nem az a topic, nem akarok segrepacsit. :rolleyes:

Nekem egyedül az ucsó 2-3 rész ami 1 kicsit megfeküdte a gyomromat. Szerintem nagyon jó anime de mind tudjuk , hogy izléseken nem lehet vitatkozni.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Ishinomori

Quote from: blarkea teljes sorozatot megtalálod a usteam ftp-n. angol szinkronos, ami ugyan nem az eredeti, de talán annyira nem is rossz :)

HM...köszönöm, de inkább torrent fájlból szeretek letöltögetni, igaz, lassú, de legalább anonim. Szóval, ha tudtok más lehetõséget, szívesebben élnék inkább azzal. Azért még egyszer köcce.

Ramiz

Quote from: IshinomoriHM...köszönöm, de inkább torrent fájlból szeretek letöltögetni, igaz, lassú, de legalább anonim. Szóval, ha tudtok más lehetõséget, szívesebben élnék inkább azzal. Azért még egyszer köcce.
Mennyire anonim??! Ha kicsit is akar, bárki visszanyomoz.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ishinomori

Quote from: RamizMennyire anonim??! Ha kicsit is akar, bárki visszanyomoz.

Hm, nem értek én a lovakhoz, valami okos mondta, nem akartam Vele vitatkozni.
:D Mint ahogy Veled sem fogok. :)

A másik dolog, megpróbáltam csatlakozni az ftp szerverhez, de nem ment, nem szeretném megpiszkálni a tûzfalam, ha esetleg azzal lenne gond, mert az sem az én kreálmányom, szóval mégiscsak kellene nekem egy-két torrent file...azzal legalább nincsen problémám.....mármint azon túl, hogy tényleg baromi lassú.

 :) Valószínûleg jó kis szórakoztató olvasmány lenne az "én és a számítógépek" címû , ha megírnám...nem teszem.:) Már így is tiszta analfabétának érzem magam, szóval please, keressen nekem valaki torrentet, mert most nincsen kapacitásom megtanulni új dolgokat...:(

katz

Quote from: IshinomoriA másik dolog, megpróbáltam csatlakozni az ftp szerverhez, de nem ment, nem szeretném megpiszkálni a tûzfalam, ha esetleg azzal lenne gond, mert az sem az én kreálmányom, szóval mégiscsak kellene nekem egy-két torrent file...azzal legalább nincsen problémám.....mármint azon túl, hogy tényleg baromi lassú.
Nézd meg Moha aláírását, abban szerepel, mit kellene beállítanod, hogy csatlakozni tudj az ftp-re

Quote from: Ishinomoriszóval please, keressen nekem valaki torrentet, mert most nincsen kapacitásom megtanulni új dolgokat...:(
Csakhogy lásd mekkora szívem van :__devil:
Tessék (az elsõ torrent az)
Itt egy másik is.

Ishinomori

Quote from: katzNézd meg Moha aláírását, abban szerepel, mit kellene beállítanod, hogy csatlakozni tudj az ftp-re


Csakhogy lásd mekkora szívem van :__devil:
Tessék (az elsõ torrent az)
Itt egy másik is.

Köszönöm szépen a segedelmet. Azóta megbeszéltem paranoiás párommal a dolgot...most alszik.....hehe, addig én leszedem a Berserket az ftp-rõl...:D

Unos-untalan mindenféle akadályba ütközöm, de most nagyon örülök:D

Mindenkinek köszike. Télleg! :hopp: :merci:

noriko

#59
Én tegnap végeztem Berserk animével, és nagyon tetszett. :)
Persze elég nagy csalódás volt, mikor rájöttem hogy ez is az a fajta anime aminek a vége a manga-olvasásra ösztönöz :( (fõleg, hogy amint néztem, eléggé hosszú mangáról van szó, és idõm meg pont nincs).

Csak hogy én is hozzá(/bele)szóljak a Griffith témához(/ba), én érthetõnek találtam, hogy ennyire követték õt az emberek. Elvégre mindenhez értett! Elolvasta azt a rakás könyvet, hihetetlenül jó stratéga volt, legyõzhetetlen (Guts 2. párbajáig legalábbis), kecses, és még az udvarban is otthonosan mozgott. Igaz hogy mindig tartott egy bizonyos távolságot, de azért õ volt a rátermett vezér, aki viheti valamire, akiben bíztak az emberei. (de inkább nem ecsetelem, mert ez gondolom mindenkinek átjött)
Én nagyon erõs karakternek találtam Griffith-t. Tetszett, ahogy mindig rájött, hogy kik áskálódnak ellene. Persze tudom, hogy nem egy szimpatikus alakról van szó, de ez amúgy is hamar nyilvánvalóvá vált.
Ám nagyot csalódtam benne. Vagyis nem benne, inkább a karakter megírásában, akkor amikor úgy megtört Gutts távozása miatt.
Értem én, hogy Gutts távozása mindenféle többes jelentéssel bírt Griffith számára (ahogy valakik már írták fentebb), de korábban annyit utalgattak Griffith veszélyes jellemére, félelmetes szemvillogására-nézésére, hihetetlen mûveltségére stb., hogy ezek után nagyon furcsa volt számomra, hogy ennyitõl bekattant. Nem gondoltam volna, hogy ennyire függ Gutts-tól. Arra számítottam volna, hogy meggyûlöli amiért otthagyta, és kegyetlenebb lesz meg ilyesmi, de hogy egybõl semmivé válik... ez furcsa volt.
Szóval, összegezve: nagyot csalódtam Griffith karakterében, én is túl sokat vártam tõle. (Mint Gutts, mert ugye õ is úgy ment el, hogy olyasmit mondogatott magában "én csak egy kavics vagyok amiben megbotlottál az úton, de úgyis túljutsz ezen." valami ilyesmi volt a lényege legalábbis.) A lényeg, hogy Gutts ezerszer erõsebb Griffithnél, mert õ nem függ senkitõl.

Még egy kis:_piszka: : a tömlöcben Griffith nem haraphatta volna le a nyelvét, mert kivágták... ^^"

És most jön az amiért megnyotam a reply gombot (csak közben kissé elkalandoztam, gomen!).
Berserk közben két résznél is volt déja vu-m. Kezdtem azt hinni, hogy én ezt az animét már láttam, csak totál kiment a fejembõl...
De nem láttam, viszont mégis rémlik két jelenet valahonnan nagyon. Segítsetek!
déja vu jelenet 1. : a miniszter azt hiszi, hogy egyedül van a szobában, aztán megfordul és ott a merénylõ (itt Gutts) csuklyában, és amikor leszúrja, azt meglátja valaki (itt a gyerek), akit emiatt szintén meg kell ölni.
déja vu jelenet 2. : A bálon Caska megjelenik nõi ruhában, és ezen elámul Gutts.
Melyik animében volt ilyen? Ha volt... Én a Record of Lodoss War-ra gyanakszom.

ui: Azt elfelejtettem leírni az elõbb, hogy az anime egyetlen zavaró hiányossága számomra az volt, hogy nem derült ki belõle, hogy hogy a fenébe élte túl Gutts azt a napfogyatkozásos balhét, és hogy Caska túlélte-e egyáltalán. Aztán persze utánanéztem mindenféle manga summary-ben(:p), és így már értem, hogy ezzel egy teljesen új szereplõt kellett volna behozni az animébe, ami meg már a következõ szálak része...szóval így megbocsátom. Csak így akkor is hiányos :(
"I wish I could, but I don't want to."