Main Menu

Berserk (!spoilerek!)

Started by tomipark, 2006-01-12, 00:13:06

Previous topic - Next topic

tomipark

Na most vagy én vagyok egy vak idiota, vagy a berserknek nincs saját témája...

Rage

[size="7"]下げ[/size]

Edit: Nemhiszem, hogy nincs meg ilyen topik, szal... :p
痛みを感じる方向に、出口がある!

tomipark

Létszi ird le pontosan hol van mert nem találtam.
Anime témán belül van?
Hányadik oldal?

Fazék

#3
az anime-nek tényleg nincsen topic-ja, legalábbis kereséseim szerint, csak a mangának itt

szerk: de ha már ez ilyen jól ki lett tárgyalva, akkor sztem lassan elindulhatna a topic címéhez méltón a beszélgetés ;)

Andi

Nekem speciel az anime jobban tetszik, mert a manga az már olyan mint a rétes tészta...Csak nyújtják, csak nyújtják nekem meg már nincs kedvem követni.

Fazék

Quote from: AndiNekem speciel az anime jobban tetszik, mert a manga az már olyan mint a rétes tészta...Csak nyújtják, csak nyújtják nekem meg már nincs kedvem követni.
hát én is csak azért követem, mert rettentõen ritkán jön ki, és havi 3 perc nem olyan durva rááldozás

nem is nagyon szoktam érteni, amikor valaki ócsárolja az anime-t és isteníti a mangát.

szerk: alig hagytak ki dolgokat az anime-bõl, és az így kerek egész lett.

jó tudom a vége totál nyitott, de érezhetjük, hogy egy fejezet lezárult. utána még a manga jó volt egy jó ideig, de egyre inkább ahogy Andi is mondta, a nyújtás érzete jön elõ...

Andi

Az animet eddig elég sokan szidták, pedig én miután megnéztem, 10/10-et adtam volna rá (most már azért nem, de még mindig nagyon jónak tartom). Ami még különösen tetszett benne, az a zene, az ending is szupi ^^ Annak meg külön örülök, hogy sokban eltér a rajzstílus a mangáétól. Caska szerencsére az animeben sokkal nõiesebb (nem olyan testépítõ alkata lett szerencsére), Griffith-nek pedig normális szája van (nem pedig Angelina Jolie-s..)

Pr3d4k1ng

#7
Kb 17 részig néztem anno de most akkor folytatni fogom mert tényleg jó anime. Látjuk ahogyan Gutts szinte felnõ és rályön , hogy mi is történik körülötte valojában.
Állitolag az ucsórészhez érdemes kirani pár pzs-t.
Edit: Ez a topic szerintem jó ötlet volt.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Rounin

Quote from: AndiAz animet eddig elég sokan szidták, pedig én miután megnéztem, 10/10-et adtam volna rá (most már azért nem, de még mindig nagyon jónak tartom). Ami még különösen tetszett benne, az a zene, az ending is szupi ^^ Annak meg külön örülök, hogy sokban eltér a rajzstílus a mangáétól. Caska szerencsére az animeben sokkal nõiesebb (nem olyan testépítõ alkata lett szerencsére), Griffith-nek pedig normális szája van (nem pedig Angelina Jolie-s..)

Bár a manga nagyjából a 19. kötetig ezerszer jobban tetszett, nekem az anime is szívem egyik csücske^^
A zene valóban kiemelkedõ (sosem értettem, miért nem említi senki vele kapcsolatban), nagyon sokat segít a hangulatban és Griff-bátyó többször tényleg férfinek néz ki :D Ami ugye zavar benne, hogy rövid.. mármint úgy értve, hogy szívesen elnéztem volna még -.-

Andi

Igen ezzel én is így vagyok. Amikor az utolsó résznél megjelent a felirat, kb ez volt a reakcióm:

-........ o_O Nemár, hol a többi?????

Zenébõl nekem a Forces az ami nagyon tetszett :D De a Behelit meg a Gutts is jó (amelyikben csak dallamokat énekelnek és olyan nagyon nagyon szomorú ··)  Szerintem a színvilágot is sikerült eltalálni, jó nyomasztó X_X

Rounin

Quote from: AndiIgen ezzel én is így vagyok. Amikor az utolsó résznél megjelent a felirat, kb ez volt a reakcióm:

-........ o_O Nemár, hol a többi?????

Zenébõl nekem a Forces az ami nagyon tetszett :D De a Behelit meg a Gutts is jó (amelyikben csak dallamokat énekelnek és olyan nagyon nagyon szomorú ··)  Szerintem a színvilágot is sikerült eltalálni, jó nyomasztó X_X

Az utolsó két részt szájtátva, pislogás nélkül néztem végig (megjegyzem, elõbb láttam, minthogy a mangához közöm lett volna).
A Gutts önmagában nekem nem tetszett -_-, csak az anime megfelelõ jeleneteivel, úgy viszont igencsak passzolt.
Tell me why, Forces, Fear, Murder, Behelit... Ezek állandó szereplõi a playlistemnek^^

Színvilág, nyamm. Mivel eszméletlen asf formátumban volt meg elõször, a színvilágot átkoztam rengetegszer, lévén nem láttam semmit :D De normálisabb minõségben megszerezve nagyságrendekkel jobb lett. Különösen a festett(hatású?) állóképek fogtak meg, illetve az a jelenet, ahol Gattsu 100 ellenfelet levágva a fa tövének dõlve pihen a hajnal elsõ fényénél... -.-'

Manitu

Quote from: AndiIZenébõl nekem a Forces az ami nagyon tetszett :D De a Behelit meg a Gutts is jó (amelyikben csak dallamokat énekelnek és olyan nagyon nagyon szomorú ··)  Szerintem a színvilágot is sikerült eltalálni, jó nyomasztó X_X
Forces állandóan bent van a playlistembem, normál meg karaoke verzióban is :D Nagyon tuti :)


Ramiz

Quote from: AndiCaska szerencsére az animeben sokkal nõiesebb (nem olyan testépítõ alkata lett szerencsére)
Szerintem meg az animében unalmasabbul néz ki. A mangában nagyon szexis... :o
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Andi

A mangában túlságosan ki van gyúrva. Mint mindenki más.

Judeau-t szerettem nagyon egyébként ^^

A hercegnõt meg nem nagyon bírtam. Teljesen odavolt Griffith-ért, meg sírt hogy mennyire félt hogy meghalt meg ráborul, erre csodálkozik amikor Griffith leteperi o_O

A cellás jelenet meg elég durva volt...Mármint ahogy Griffith kinézett. Viszont volt az a jelenet, amikor kinyitják a cellásját aztán Gutts meg Judeau ott szörnyülködik mellette, hogy "ez nem lehet Griffith...jajj.." meg ilyesmi. Na ott, amikor Griffith kinyitja a szemét, akkor fölemeli a kezét és megfogja Gatts nyakát..Már amennyire tudja. Most akkor legszívesebben megfojtotta volna? :D

tomipark

Az egész konfligtus Guts és Grifith közt a barátság és kötõdés közt forog. Guts a barátjának tartja Grifith-t, holott õ másképp definiálja a barátság fogalmát. Számára az a barát aki vele egy szinten van, és hasonlóan nagy álomért (célért) küzd. Grifith nem szokványos figura, mondhatnám a többi ember fölött ál. Ám felsõbbrendûsége egyben korlátoltságának forrása is, mivel a kudarc, legyözöttség érzéseket nem tudja kezelni. Ezt láthatjuk visszatükrözõdni az arcán miután végetért a 2. párbajuk Guts-cal. Hogy ezt hogy probálta földolgozni mindenki ismeri szót se róla megis lett a következménye.
Grifith bár nem tarja a barátjának mégis kötõdik Guts-hoz, számtalanszor megmenti, bensõséges beszélgetéseket folytatnak. Talán õ az egyetlen a solymok közt (Caskat kivéve) akihez a legközelebb áll. Erre látunk bizonyítékot a napfogyatkozás után,a pokolban? mikor kijelenti hogy õ volt az egyetlen aki képes elfeledtetni vagy akár megingatni õt az álmához vezetõ útón, ezért nem akarja hogy odafusson hozzá és ezért fél tõle.
Guts torkonragadása a börtönben mutatja hogy mennyire csalódott és bosszúszomjas, és mikor újból hatalomra tesz szert vissza is vág neki.

Ennél felkavaróbb és magával ragadóbb animét még nem láttam. Bárki tud hasonlót szoljon... Cowboy Bebop a másik kedvencem és ezzel vége is a kedvencek listájának.

Mattanja

Az anime nálam továbbra is 10/10, tetszik a rajzstílus, a zene, a hangulat, a végén a váltás... minden. Egyszerûen lenyûgözõ. Amikor vége lett, és beindult a nyomott hangulatú ending én csak ültem, hogy: b***zmeg... De utána nem árt elkezdeni a mangát is, szerintem teljesebbé teszi.
Forces dalszöveg, én is imádom.
Quote from: AndiA hercegnõt meg nem nagyon bírtam. Teljesen odavolt Griffith-ért, meg sírt hogy mennyire félt hogy meghalt meg ráborul, erre csodálkozik amikor Griffith leteperi o_O
Ostoba, romlatlan kis lélek, nincs min csodálkozni.
Quote from: AndiNa ott, amikor Griffith kinyitja a szemét, akkor fölemeli a kezét és megfogja Gatts nyakát..Már amennyire tudja. Most akkor legszívesebben megfojtotta volna? :D
Gondolom igen.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Lt. Simoan Blarke

továbbra is fenntartom, hogy az anime pocsék. :rolleyes: az ismétlõdõ mészárlási jelenetek (ugyanúgy hal meg mindenki, ugyanúgy spriccel az idétlen színû vér, stb. stb.) az én vizuális érzékemnek kegyetlenül gyilkosnak bizonyultak... :/ a kezdõzenén én sírtam, annyira nem éreztem odaillõnek, plusz még idétlen is imo :/ a sztori meg hm. elég furcsa az ugrás a legelején, meg *érdekesen* fejezõdik be, de bennem nem hagyott mély nyomot... azért még mindig jobb, mint pl. a Love Hina :D de pár rész túlontúl kiszámítható volt - l. Caska összejövetele Gutts-szal... már amikor az elején volt a jelenet Caska dühöngésével, akkor érezni lehet, hogy végül egymásra találnak :rolleyes: a mangát még mindig jobbnak tartom.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Andi

Quote from: blarketovábbra is fenntartom, hogy az anime pocsék. :rolleyes: az ismétlõdõ mészárlási jelenetek (ugyanúgy hal meg mindenki, ugyanúgy spriccel az idétlen színû vér, stb. stb.)


Mintha a mangában nem ugyanez lenne:beeee:
Az opening pedig nekem sem tetszik... Pl emléxem, hogy amikor megkaptam a sorozatot, benyomtam a dvd-t aztán az opening és az utána következõ 5 perc után gyorsan ki is kapcsoltam. Gutts gyufafeje elég ijesztõen hatott.

Ha pedig már a mangáról van szó, nekem a fölösleges orgiák nem jönnek be benne. Meg az sem, hogy minden szereplõnek minden egyes izmát meg lehet számolni.
És...észrevettétek hogy Griffithnek ahogy telik az idõ, egyre hullámosabb a haja?:confused:

Rune

Nekem is az egyik kedvenc animém. Hihetetlenül megrázó az ami Gutts és Griffith között történik. Érdemes továbbfolytatni a mangát ott ahol az anime lezárul. Ja és az intro nóta tényleg egész jó kis nóta, csak nem passzol oda.
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

Manitu

Quote from: blarkede pár rész túlontúl kiszámítható volt - l. Caska összejövetele Gutts-szal... már amikor az elején volt a jelenet Caska dühöngésével, akkor érezni lehet, hogy végül egymásra találnak :rolleyes:
Lol, gyakorlatilag az egyetlen nõi szereplõ az animében Caska (a hercegnõt, meg néhány járókelõt leszámítva :D ) Hát ki a fenével jönne össze, ah nem vele :__devil:

Quote from: AndiMintha a mangában nem ugyanez lenne:beeee:
Nem, ott fekete a vér :D


Ramiz

Quote from: RuneHihetetlenül megrázó az ami Gutts és Griffith között történik.
Nekem inkább hihetetlenül idegesítõ volt. Griffith-et próbálták szánnivalónak, meg gyengének bemutatni, pedig csak egy gerinctelen féreg. A valóságban az ilyen embereket utálják, megvetik, akkor Griffith-ért miért rajongjak? Lehet, hogy elszánt, de rossz utat követ: prostituálódik, lelkileg és még fizikailag is... Gutts azért ellenpárja, mert õ az, aki a végletekig elszánt és erõs akaratú, de mégsem olyan gyenge, mint Griffith, van büszkesége, tartása és bátorsága. Meglehetõsen indokolatlannak is éreztem, hogy õt is ennyire elbûvölte Griffith. (Tudom, hogy maradni csak azért maradt, mert kötötte a szava, de mégis.) Mint mindenki mást. Persze ez alapköve a késõbbi sztorinak, a nagy Drámának, ezért tíz manga köteten (és ennél még csak több anime epizódon) át rágják az ember szájába, hogy milyen nagy vonzerõvel bír. Szerintem ettõl még nem lesz logikus vagy jobban elfogadható annak, akinek elsõre nem volt az, meg kellett volna igen erõsen húzni az animét és a mangát is. A Berserk szerintem a gyakás és az izgalmas harcok miatt jó. Elfogadom, hogy van, akit pont ez nem érdekel, hanem csak a dráma és a lelkizés, de szerintem az annyira hatásosnak és meghatónak és felkavarónak szánt, hogy emiatt egy kicsit gyengébb, mintha kevésbé szájbarágós lett volna.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

tomipark

Quote from: RamizNekem inkább hihetetlenül idegesítõ volt. Griffith-et próbálták szánnivalónak, meg gyengének bemutatni, pedig csak egy gerinctelen féreg. A valóságban az ilyen embereket utálják, megvetik, akkor Griffith-ért miért rajongjak? Lehet, hogy elszánt, de rossz utat követ: prostituálódik, lelkileg és még fizikailag is... Gutts azért ellenpárja, mert õ az, aki a végletekig elszánt és erõs akaratú, de mégsem olyan gyenge, mint Griffith, van büszkesége, tartása és bátorsága. Meglehetõsen indokolatlannak is éreztem, hogy õt is ennyire elbûvölte Griffith. (Tudom, hogy maradni csak azért maradt, mert kötötte a szava, de mégis.) Mint mindenki mást. Persze ez alapköve a késõbbi sztorinak, a nagy Drámának, ezért tíz manga köteten (és ennél még csak több anime epizódon) át rágják az ember szájába, hogy milyen nagy vonzerõvel bír. Szerintem ettõl még nem lesz logikus vagy jobban elfogadható annak, akinek elsõre nem volt az, meg kellett volna igen erõsen húzni az animét és a mangát is. A Berserk szerintem a gyakás és az izgalmas harcok miatt jó. Elfogadom, hogy van, akit pont ez nem érdekel, hanem csak a dráma és a lelkizés, de szerintem az annyira hatásosnak és meghatónak és felkavarónak szánt, hogy emiatt egy kicsit gyengébb, mintha kevésbé szájbarágós lett volna.

Mégis milyen legyen az ember 1 év folyamatos kínzás után? Szerinted nem törik meg mind testileg mind lelkileg? Nem lesz szánnivalóan gyenge? Grifith bukása után nem tett mást mint folytatta az álmához vezetõ leggyorsabb, és legegyszerübb utat. Hogy milyen áron azt mindenki tudja, ezért is tartjuk gonosz karakternek. De hogy bukása elött gerinctelen féreg lett volna az csak nézõpont kérdése. Sokan mondják hogy kihasználta a Solymokat. Viszont ez két élü dolog. Amennyire Grifith kihasználta õket annyira õk is kihasználták mint rátermett vezetõt és tehetséges stratégát. Az embernek tartoznia kell valahova. Hogy Grifith prostituálódott azis csak azt bizonyítja hogy a lehetõ leggyorsabb és leghatékonyabb utat keresi az álmához. Nem foglalkozik ilyesmikkel mint az erkölcs.
Szóval Gutts pedig azért ellenpárja mert elszánt és erõsakaratu? Miért Grifith talán nem? A különbség Guts és Grifith között hogy Grifithnek célja van és képes ezért mindent és mindenkit feláldozni. Az ilyen fogalmak mint "büszkeség" és "tartás" átértékelõdnek 1 évnyi kínzás, szenvedés és megaláztatás után. Hogyha pedig a gyakás és az izgalmas harcok az egyetlen pozitívum amit fel tudsz hozni ebben az anime-ban, akkor sajnálom...

tomipark

A mangáról még csak annyit hogy az anime hatására keztem el olvasni, és a mai napig olvasom, de inkább megszokásból mint érdeklõdésbõl. Néhány Volume igen jól meg lett szereztve és teljesen vissza adta az anime hangulatát, az akció jelentetek aprólékosak és élvezetesek voltak, nem is beszélve a sok plusz információról a Berserk világáról. De sajnos mindent összevetve azt kell hogy mondjam nem éri meg olvasni, mert terjedelméhez képest aránytalanul nem szórakoztat, nem gondolkodtat, és nem sokkol úgy mint az anime. Sok helyen eröltetett és sablonos, de nem is ragozom tovább. Legszivesebben a felét kivágnám az egésznek.
Azért amikor Guts (a napfogyatkozás után) összetalálkozik Grifith-szel felment bennem az adrenalin. Az ilyen jelenetek után gyõzöm meg magam hogy érdemes tovább olvasni, de sajnos az a helyzet hogy nem...

Rounin

Quote from: RamizNekem inkább hihetetlenül idegesítõ volt. Griffith-et próbálták szánnivalónak, meg gyengének bemutatni, pedig csak egy gerinctelen féreg. A valóságban az ilyen embereket utálják, megvetik, akkor Griffith-ért miért rajongjak? Lehet, hogy elszánt, de rossz utat követ: prostituálódik, lelkileg és még fizikailag is... Gutts azért ellenpárja, mert õ az, aki a végletekig elszánt és erõs akaratú, de mégsem olyan gyenge, mint Griffith, van büszkesége, tartása és bátorsága. Meglehetõsen indokolatlannak is éreztem, hogy õt is ennyire elbûvölte Griffith. (Tudom, hogy maradni csak azért maradt, mert kötötte a szava, de mégis.) Mint mindenki mást. Persze ez alapköve a késõbbi sztorinak, a nagy Drámának, ezért tíz manga köteten (és ennél még csak több anime epizódon) át rágják az ember szájába, hogy milyen nagy vonzerõvel bír. Szerintem ettõl még nem lesz logikus vagy jobban elfogadható annak, akinek elsõre nem volt az, meg kellett volna igen erõsen húzni az animét és a mangát is. A Berserk szerintem a gyakás és az izgalmas harcok miatt jó. Elfogadom, hogy van, akit pont ez nem érdekel, hanem csak a dráma és a lelkizés, de szerintem az annyira hatásosnak és meghatónak és felkavarónak szánt, hogy emiatt egy kicsit gyengébb, mintha kevésbé szájbarágós lett volna.

Vannak a valóságban is - nem kevesen - akik undorító, szánalmas férgek, mégis tömegeket mozgatnak meg :rolleyes:
Abban viszont egyetértek, hogy Griffith sokkal gyengébb Gattsu-nál.

Mattanja

Quote from: RouninVannak a valóságban is - nem kevesen - akik undorító, szánalmas férgek, mégis tömegeket mozgatnak meg :rolleyes:
Pontosan, nincs ebben semmi meglepõ.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Andi

Én sem azért néztem meg az animét, mert odavagyok a lelkizõs, drámai dolgokért. A hangulata fogott meg. És a legelsõ rész megnézése után végig csak az járt a fejemben, hogy mi is fog történni, mi az, ami miatt odáig fajulnak a dolgok, ahogy az elején láttuk.
Gutts erõs, kitartó, a saját elvei szerint él. Griffith pedig nem egy gerinctelen féreg, hanem simán önzõ. Mindent az álmaiért.

Flaser

Azért ez nem egészen ugyanaz mint a mai önzés. Ez egy feudális világ ahol, gyakran már a születésednél eldöntetett a sorsod.

Griffith álma, több mint önmegvalósítás, az egész világrendet felrúgja; nem csoda, hogy követõkre talál.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Lt. Simoan Blarke

Quote from: FlaserAzért ez nem egészen ugyanaz mint a mai önzés. Ez egy feudális világ ahol, gyakran már a születésednél eldöntetett a sorsod.

Griffith álma, több mint önmegvalósítás, az egész világrendet felrúgja; nem csoda, hogy követõkre talál.
az lehet, de ahogy eléri - lefekszik a fickóval, hogy támogatást nyerjen, stb. - az imo *undorító*. plusz mindenki tud is róla. mégse mennek el. miért? nekem ez logikátlan. a karizma bizonyos fokon túl már nem fogja visszatartani a "leköpöm és elmegyek" magatartást a követõk részérõl... márpedig pl. az említett jelenet "bizonyos fokon túl" volt.

tomipark: Ramiz nem a kínzás utáni Griffithrõl beszélt. hanem úgy általában. elbûvölõ, gerinctelen, fizikailag és szellemileg is folyamatosan amortizálódó álomhajhász.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Rounin

Quote from: blarkeplusz mindenki tud is róla. mégse mennek el. miért?

Mert nem tud róla _mindenki_ :rolleyes:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: RouninMert nem tud róla _mindenki_ :rolleyes:
ha Caska látta, miért ne láthatta volna valaki más is?
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster