Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

minuszmiki

Amikor elkezdtem írni a beszámolómat, még egy hetest akartam rá adni, de ahogy jutottak eszembe szép sorban a hibái, ennyi maradt belőle. Nem volt rossz, de a bennemaradt lehetőség általában lefelé húzza az értékelésemet, és ebben maradt rendesen.

kikuchiyo

Én még sokkal rosszabbat adnék rá, egyik legnagyobb csalódásom.
Hétről hétre kezdtem el nézni, és az első 2-3 rész még tetszett, végre egy anime, gondoltam, amiben érdekes, felnőtt karakterek vannak, nem ezerszer felböfögött témák és még stílusos is... aztán a sorozat produkált egy fejesugrást az üres medencébe, kiüresedtek a dialógusok, szutyokká vált a rendezés gyatra monster-of-the week epizódokkal, és ahogy minuszmiki mondta, eyecancer animációval.
A tizen-valahanyadik részig bírtam.
Failure is the default option

chilip

Quote from: kikuchiyo on 2007-09-25, 00:49:36
Én még sokkal rosszabbat adnék rá, egyik legnagyobb csalódásom.
Hétről hétre kezdtem el nézni, és az első 2-3 rész még tetszett, végre egy anime, gondoltam, amiben érdekes, felnőtt karakterek vannak, nem ezerszer felböfögött témák és még stílusos is... aztán a sorozat produkált egy fejesugrást az üres medencébe, kiüresedtek a dialógusok, szutyokká vált a rendezés gyatra monster-of-the week epizódokkal, és ahogy minuszmiki mondta, eyecancer animációval.
A tizen-valahányadik részig bírtam.

:tezsvir: kb én is, már a stílusa se jött be annyira, de a "fogorvos" ( :eek:) után abbahagytam, az egy dolog, hogy beteges az anime (felfogás és úgy minden szempontjából) de akkor nyújtson is vmit mellette....

smash++

Ghost Hunt
Alapvetően a romantikus animeknél kerestem és mivel elég jó értékelése volt megnéztem.Kíváncsi voltam erre a horror+romantika párosra.
Az elején leszögezem nem vagyok otthon a horror műfajban.Nekem igen újszerűen hatott az a anime és megkell hagyni nagyon tetszett.Nem modhtanám,hogy nagy ghost hunt (mármint nem az anime) fan vagyok,de kicsit már olyan érzésem volt,hogy bazz most ilyen van vagy nincs  :D .Az anime karakterei mind különböztek ez egy nagyon jó pont. Egyedül a rövidhajú kimonos lányt (aki látja a szellemeket) nem "bírtam".A történetek szerintem 1-1ig jók és érdekesek.Ami nem jött be az Mai viselkedése a vége felé.Szinte már mindeki tudta,hogy milyen képessége van csak valahogy ő nem volt vele tisztában.Sokkal jobban kihasználhatta volna és a végén sokat vacilált a seal-el "bocsánat meg hasonlók" egy szellemtől aki esetleg megakarja ölni..De azért egész szépen fejlődött.
A romantika része az amit bárki megtud emészteni,mert nem túl sok van benne.Inkább csak ilyen utalgatások. [spoiler]Habár azért a végére legalább egy ölelést vártam volna vagy mit tom én mit.Erre csak utalgatnak,hogy "mosolyog" és "Mai"t mond,mert ez úgy tűnik nagy kiváltság :) [/spoiler]
Szóval én bátran ajánlom a nem túl erős horror műfaj kedvelőinek,pici vígjáték és csipetnyi romantika.Engem nagyon elkötött és ez a lényeg  10/9

Gregory

Kaze no Stigma:
Egész érdekesen indult, de sajnos nekem csak az első pár rész jött be inkább. Eleinte a negatívumokat tartottam számon, míg a sorozat végére eljutottam egy olyan szintre, h már csak Kazuma karaktere tartott ott a részek előtt(kár, h a főbb karakterek közül ő van legkevesebbet mutatva).
Ami leginkább zavart: Ren karaktere. Már az első 2-3 részben is komoly feladatot jelentett rájönni, h akkor ő most fiú vagy lány. Ezt nehezítette a női szinkronszínés, a rózsaszín kabát és a naív vinnyogás/vergődés amit az egész animében figyelemmel kísérhetünk(a Tsuwabuki klánnal kapcsolatos részekben jött ez nagyon elő, számomra elég bosszantó volt). Miután sikerült megállapítani, h fiú, megismerkedhettünk a két osztálytársával, akik szerelmesek Ren-be. Az egészben az az érdekes, h az egyikőjük fiú. Őket is legalább annyira kedveltem meg mint Ren-t. Egyébként a fentebb említett naivitás a sorozat legtöbb tagjára jellemző volt, még ha nem is olyan mértékben, a többi karakter nevének ismételgetése, és a hasonló történeti szempontból semmitmondó mondatok/kifejezések használata gyakorlatilag minden részben jelen volt.
A másik dolog ami nagyon zavart(, legalábbis a Berserk fanboi énemet), az, h Lapis úgy forgatta azt a Dragon Slayer méretű kardot, mintha papírból lenne.
A rajzolás tetszett, zenével se volt problémám(bár openinget/endinget egyszer nem néztem végig).
Számomra a vége egy kissé összecsapottnak tűnt,
[spoiler]kicsit gyorsan lenyomták a "főellent", mikor előtte kiemelték párszor, h milyen erős(még ha nem is nyírták ki, de meghátrálásra késztették). Hasonló volt a Mt. Fuji-val kapcsolatos eset is. Nem hinném, h 300 év alatt nem bírták volna legyakni. Mindenesetre a főszálat nem zárták le, nem lepődnék meg egy második évadon.[/spoiler]
6.5/10

Lucky Star:
Semmi világszemléletmegváltoztató dolog nem volt benne, de jót szórakoztam/nevettem, és mivel ennek az animének elsődlegesen ez volt a célja, sztem ez nem is probléma(bár sztem az utalások egy részét nem értettem). A karaktereket bírtam, leginkább Tsukasát és Yutakát. A rajzolás ízlés dolga, nekem az is tetszett. A BGM-ek jól mentek az adott jelenet hangulatához.
Ha lesz második évad, azt is biztos nézni fogom.
8.5/10

DearS:
Aranyos volt, pozitív kép maradt meg bennem róla. A történet sztem jó volt, vagy legalábbis a célnak megfelelt, és nem volt annyira irreális, mint néhány hasonló kategóriájú műnek a története. Rajzolás tetszett, a zenéket is egész megkedveltem az utolsó rész végére.
7/10

ArchElf

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Én

Próféta

Kvikveg

Quote from: Soldier on 2007-09-19, 20:29:05
Devil May Cry
AniDB
...
Soldiertol lenyulva a linket. Na. Note: a jatekkal nem jatszottam.
Roviden: remes. Hosszabban: nagyon remes. Csak azert bocsajtok meg neki, mert hasonlit Alucardra/Vash-ra. De csak nagyon kicsit.*
Az alazas mar az openinggel kezdodik, amit egyszer sem birtam vegignezni, a dobbenetesen bena zene miatt. Ugyhogy a kepeket nyilvan most nem fogom ertekelni. Amit lattam az alapjan a cool(?) beallitasok halmaza.
A zeneszerzonek javaslom, hogy torjuk le a kezet. Egyszeruen tobbszor fortelmesen rossz es nem odaillo. Legaranyosabb: igen, a rock-diva, ebben a lemezben a lelke van... De ez inkabb azt jelenti, hogy a testet nem lehetett beepiteni, mint Komives Kelemennenek. Argh.
Szegeny fohosunk a szokasos klisehalom maganyos vadasz, magas, eros, elegans, depis, nagy csomaggal a hatan roja az utcakat es irtja az ellent. Latvanyos ugrasokkal stb. Meg ket noi szereplo van hasonlo koordinatakkal. Tovabba fonokszeru kepzodmeny, aki a munkakat szallitja es idegesito nagyonszoke kislany.
A tortenetben tulajdonkeppen vannak olyan elemek, amik a tobbi olyan animeben is szerepelnek, amiknek van ertelme. Ezeket itt egymasra hanytak, hatha lesz valami. Lapos parbeszedek, oda nem illo jelenetek, tortenetvezetes, karakterreakciok. Epuletnyi ugrasok, tudnam minek. A szornyek unalmasak. Neha van celozgatas 2000 evvel ezelotti esemenyekre, Dante kinek a kicsodaja, es ki miert ohajtja esetleg kicsinalni stb-stb, de semmi sem lesz belole. Ugy latszik, hogy egy-egy resznel valami otlet felmerult a csapatnal, hogy mirol is kene szolnia, csak azert, hogy jol elb*szhassak az egeszet. Csucspont: motoros uldozes a hidon, pisztollyal ruinirozzuk a hidat. Arra ugyan nemigazan jottem ra, hogy minek...
A hattereket egy ovis tervezhette, nem tudom melyik vonatjelenetnel a kozepe-vege fele fogtam a fejem. Rossz beallitas, vonalzos rajz, reszletek 0. Najo, lehet, hogy tobben csinaltak, mert neha rendben volt aranylag a hatter, neha meg "ussuk le a rajzolot"-pozitiv volt.
Es a cherry on top (bocsi a kepzavarert): az eperfagyi... lojetek le. Konyorgom. :eek:
Nagyon remelem, hogy a jatek jobb volt...

* jut eszembe Alucard. Volt egy egy-az-egyben lenyult beallitas. Pisztoly szemben, fel felredont, kozelkep, szem gunyosan mosolyog. Es 2007es, ááá.

edit: komolyan sajnalom a 2 noi karakter es Dante rajzoloit, mert meg azok voltak a leginkabb rendben. Ezeknek egy-egy megmozdulasakor mondtam egyedul, hogy na, ez jol nezett ki.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Szerintem pont a zene volt a legjobb a sorozatban (intro és a rock díva zenéje tetszik a legjobban). A történet valóban eléggé összecsapott, de gondolom aki játszott a játékkal, annak nincs benne annyi fehér folt.
Az viszont tény, hogy eléggé össze-vissza a történet, pl a motoros nekem se tetszett.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

GITS: Valamikor nagyon régen már láttam, de újranéztem, mert alig emlékeztem valamire. Egész jó volt, de semmiféle hűdeelgondolkodtat-ót nem éreztem benne. Talán Shadowrun után nem igazán lepett meg benne semmi. :)

A tökéletesség unalmas.

Solid Snake

Quote from: Selmo on 2007-09-27, 05:03:26
GITS: Egész jó volt, de semmiféle hűdeelgondolkodtat-ót nem éreztem benne.

:eek:

Én pont azért is nézem állandóan újra és újra, mert eszméletlenül tetszenek benne a filozófiai szövegek és üzenetek.

Soul

Quote from: Gregory on 2007-09-25, 15:46:55
DearS:

Chobits klón, kár ha ezt láttad előbb mint a Chobits-ot.Legalább is nekem végig az volt az érzésem, hogy ezt már láttam a Chobitsban.A végén átgondolva sztem a Chobits jobb mint a Dears.

Gregory

Quote from: Soul on 2007-09-27, 12:34:10
Quote from: Gregory on 2007-09-25, 15:46:55
DearS:

Chobits klón, kár ha ezt láttad előbb mint a Chobits-ot.Legalább is nekem végig az volt az érzésem, hogy ezt már láttam a Chobitsban.A végén átgondolva sztem a Chobits jobb mint a Dears.
Annak nem tetszik a rajzolása  :hehe:

Member

de semmiféle hűdeelgondolkodtat-ót nem éreztem benne.
Ezzel a részével :tezsvir: :D

Archelf jellemzését másodszor olvastam végig, elsőre csak az FMA részt néztem meg, tényleg :frown:

Soldier

Quote from: Gregory on 2007-09-27, 13:23:16
Annak nem tetszik a rajzolása  :hehe:

hm?  :3x3: rég láttam de sztem kifejezeten szép volt azaz nekem tetszett, kivéve az elsö rész azon belül is csak amikor kezdödik (a tehenes) .Persze ez nem jelenti azt hogy masnak is tetszeni kell :P

Quote from: Soul on 2007-09-27, 12:34:10

Hát ezen nem kell sokat gondolkodni , bár hozzáteszem mind2 nagyon szeretem hisz elsök közt láttam mind2   :smile:

Gregory

Quote from: Soldier on 2007-09-27, 17:08:16
hm?  :3x3: rég láttam de sztem kifejezeten szép volt azaz nekem tetszett, kivéve az elsö rész azon belül is csak amikor kezdödik (a tehenes) .Persze ez nem jelenti azt hogy masnak is tetszeni kell :P
Leginkább ezek(a fül helyén levő számomra azonosítatlan képződmények) zavarták a szemem, bár ez is valszeg a személyes ízlésficamom velejárója.

minuszmiki

Azokban vannak a zsinórok meg a dugaljak, szükség van rájuk. Meg majdnem nekomimi, úgyhogy teljesen jók.  :haha:
Nekem a karakterdizájnban egyedül az nem tetszett, hogy Hideki szemei teljesen más stílusúak, mint a többi szereplőé.

Soldier

Quote from: Gregory on 2007-09-27, 17:13:44
Quote from: Soldier on 2007-09-27, 17:08:16
Leginkább ezek(a fül helyén levő számomra azonosítatlan képződmények) zavarták a szemem, bár ez is valszeg a személyes ízlésficamom velejárója.

most már értem a "problémad" , nem tetszhet minden mindenkinek :peace:   :lazza:

Én

Quote from: Gregory on 2007-09-27, 17:13:44
(Így van. :angyali: )
Egyébként szerintem is Chobits a jobb, asszem a harmadik animém volt amit látam... :P

Kuroi Tenshi

GITS:
semmiféle hűdeelgondolkodtat-ót nem éreztem benne.
Készüléke karbantartartásáért és javíttatásáért kérjük hívja az ügyfélszolgálatot.

Semmi?
[spoiler]Egy jövőkép, ahol összemosódnak a határok: már a saját gondolatainak és
emlékeinek valóságában se lehet biztos az ember; a robotok és a mesterséges
intelligencia olyan fejlett, hogy megkérdőjelezi, mi választja el őket az emberi
személyiségjogoktól, míg az egykor-ember kiborgok pedig azon gondolkoznak,
hogy mennyivel többek egy gépnél.
Jó volt az a rész, hogy az emlékfelülírós eset után tudat alatt felkavarva az
őrnagy bizonygatta magának, hogy ő igenis még egy emberi lény: saját teste,
emlékei, tudata van; majd rá nem sokkal lát egy nőt ugyanavval a testtel, mint
ami neki van, és szembesül vele, hogy mindez egy elég törékeny valóság: a
teste nem a sajátja, emlékei megmásíthatóak, tudata felülírható.
Az is elgondolkoztató, amit a Bábjátékos mond: mesterséges létforma? Mennyi
is választja el az emberektől? [/spoiler]

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-09-27, 23:17:08
GITS:
semmiféle hűdeelgondolkodtat-ót nem éreztem benne.
Készüléke karbantartartásáért és javíttatásáért kérjük hívja az ügyfélszolgálatot.

Semmi?
[spoiler]Egy jövőkép, ahol összemosódnak a határok: már a saját gondolatainak és
emlékeinek valóságában se lehet biztos az ember; a robotok és a mesterséges
intelligencia olyan fejlett, hogy megkérdőjelezi, mi választja el őket az emberi
személyiségjogoktól, míg az egykor-ember kiborgok pedig azon gondolkoznak,
hogy mennyivel többek egy gépnél.
Jó volt az a rész, hogy az emlékfelülírós eset után tudat alatt felkavarva az
őrnagy bizonygatta magának, hogy ő igenis még egy emberi lény: saját teste,
emlékei, tudata van; majd rá nem sokkal lát egy nőt ugyanavval a testtel, mint
ami neki van, és szembesül vele, hogy mindez egy elég törékeny valóság: a
teste nem a sajátja, emlékei megmásíthatóak, tudata felülírható.
Az is elgondolkoztató, amit a Bábjátékos mond: mesterséges létforma? Mennyi
is választja el az emberektől? [/spoiler]
És még...
[spoiler]A fényképmutogatós kukás pacák hamis élete... igazából ez az egy, amin a mai napig nagyokat borzongok.
Az előzőekhez nem kapcsolódik, de mégis minimum érdekes az evolúciós gondolatsor, amiért az elitcsapatba bevették a kis zsarut. szerintem ez egy érdekes gondolat, amit sokaknak meg kellene fogadnia.
Bizalmatlanság: az ember nem bízhat az államban. Nem bízhat abban, amit a szem lát. Nem bízhat a gépi testében, nem bízhat a gépesített elméjében, és azokban miért bízna, akik karbantartják mindezeket? (Asszem Aramaki mondja).
Őrnagy és Batou vitája a csónakban arról, hogy a műtestben elvesztik-e az igazi élvezetet.
Egy gépnek, mint 2501-nek, miért van szüksége törékenységre, pontatlan másolódásra, genetikai szaporodásra (ergo: Motokora)?
stb.
[/spoiler]Szvsz majdnem minden beszólásban van valami érdekes.
A Shadowrunnal meg ne gyere. OK, hogy nyomtatott irodalomban ehhez hasonló cyberpunk témák hamarabb is megjelentek, de akkor már ennyi erővel William Gibson és tsai, jóval a Shadowrun előtt; ahogy amaz az RPG (és könyv) színtéren meglovagolja ezt a hullámot, úgy animében a GITS vagy filmben a Matrix.

Mai Hime
Most mondjátok meg, ezt szeressem, vagy nem? Baromság, vagy lulz? Arról szól a sorozat, hogy van egy csomó fiatal, főleg lányok, és vidámak és együtt vannak és viccek és ostoba fanservice, aztán érthetetlen, az egész sorozatban sehol meg nem magyarázott szörnyű dolgok történnek velük és szomorúak lesznek, és a mi szívünk megszakad értük. Most kell ez nekem? Végignéztem, de igazából ha már ezt se tudtam kellőképpen élvezni, pedig abszolút a legtipikusabb anime-elemeket egyesíti magában, akkor lehet, hogy itt és most kéne befejeznem az anime-nézést (ennek némileg ellentmondóan elkezdtem közben azt a Tippen Toppen izét, és tetszik).

Amúgy meg hogy lehet egy lányt felszerelésnek nevezni, ld. HIME = MFMF (Magasan Fejlett Megtestesülő Felszerelés)? És hogy a búbánatba sikerült a Többszörösen Intelligentuális(he?) Yggdrasil Egység nevét összekalapálni?

minuszmiki

Quote from: Próféta on 2007-09-28, 00:47:54
Mai Hime
Most mondjátok meg, ezt szeressem, vagy nem? Baromság, vagy lulz? Arról szól a sorozat, hogy van egy csomó fiatal, főleg lányok, és vidámak és együtt vannak és viccek és ostoba fanservice, aztán érthetetlen, az egész sorozatban sehol meg nem magyarázott szörnyű dolgok történnek velük és szomorúak lesznek, és a mi szívünk megszakad értük. Most kell ez nekem? Végignéztem, de igazából ha már ezt se tudtam kellőképpen élvezni, pedig abszolút a legtipikusabb anime-elemeket egyesíti magában, akkor lehet, hogy itt és most kéne befejeznem az anime-nézést
Hmm, mostanában nekem is kicsit elegem van a teljesen sablon dolgokból, ezért is próbálkozom mindenféle ismeretlenebb, egyedinek tűnő animével (ebből mondjuk a Texhnolyze vagy a Paranoia Agent nagyon bejött, a legutóbbi Speed Grapher viszont nagyon nem, most meg épp az xxxHOLiC-ot végzem ki lassan, egyelőre nem rossz). Magamnak kicsit ellentmondva a Mai Himével az egyetlen bajom egyébként csak a vége volt, amikor [spoiler= vége]mindenki feltámad. Ha drámát akarnak csinálni, akkor maradjon mindenki szépen halott, ha meg vidám mesét, akkor minek kellett megölni őket? [/spoiler]

Tippen Toppen izé  :rotfl:

edit: typo, magyartalan szöveg

Zsiga

Seirei no Moribito 1-3 :
Írták sokan hogy nemegyszerű minőségű az animációja, de erre nem számítottam...

Kazenokizu

Peach Girl
AniDB

Igazi bishi-parádé, szal nekem való. :D
A történet egy mondatban: Momo, a középiskolás lányzó, osztálytársnője sorozatos intrikáinak hála (melyek nem ritkán erősen gagyiba hajló manőverek) szerelmi háromszögbe keveredik, majd abból nagy összeborulások közepette kimászik.
Szerintem többet is ki lehetett volna hozni a dologból: egyrész lenne mit javítani a grafikán, másrészt meg a történetet is csiszolgathatták volna még némileg. De egyebekben egész jó, egyszer mindenképp nézhető (főleg a romantikus-helyesbishounenes-shoujo-semminemtörténikbenne animék szerelmeseinek ajánlanám). Nekem esténként tökéletes kikapcsolódás volt egy-egy fárasztó nap után.
7/10

Suzuka (1-13. ep.)
AniDB

Végy egy fiatal hímnemű egyedet, aki iskolaváltás miatt egyik rokona leányszállójában kénytelen meghúzni magát, majd adj hozzá egy szende szűzet, aki lehetőleg a szomszédban lakik, és akibe a főhős egy szempillantás alatt halálosan beleszeret, fűszerezd meg a történetet egy lolival, egy iszákos, nagyhangú egyetemista lánnyal, egy félénk kis szemüvegessel (big boobs persze kötelező !!), akik idővel mind a főhős iránt táplálnak majd gyengéd érzelmeket, végül adj hozzá sok-sok félreérthető helyzetet némi ecchi-vel, ill. egy kis tragédiát (valakinek a valakije lehetőleg legyen halott) és kész a sikersztori. (Igen, ezek alapján simán eszébe juthat bárkinek pl. a Mahoraba is.)
Az első felén túljutva nem sok jót remélek a többitől, de azért végigküzdöm magam rajta.
Háremanimék szerelmesei megpróbálkozhatnak vele. (Igen, már megint félrenyúltam, az ajánlók alapján nem tűnt ennyire rossznak....)
Eddig olyan 5/10.

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Kuroi Tenshi

És még...
[spoiler]A fényképmutogatós kukás pacák hamis élete...
az elitcsapatba bevették a kis zsarut
evolúciós gondolatsor
Egy gépnek, mint 2501-nek, miért van szüksége törékenységre, pontatlan másolódásra, genetikai szaporodásra (ergo: Motokora)?
stb.
[/spoiler]

"És még"? Az átírt emlékűeket én is mondtam :)
A kis zsaru azért tudott valamit - nem csak kiszúrta a készülődő
támadást, ami a többieknek nem tűnt fel, de még a menekülési
útjukat is kitalálta.
Aki ávolúciós gondolatot mond, mondjon B mint Bábjátékost is :)
(tudom, erőltetett poén volt ^^" de így van, ő is mondta:
tökéletes másolat = gyengébb, könnyebben elsöpri egyetlen vírus)

Mai Hime
Most mondjátok meg, ezt szeressem, vagy nem? Baromság, vagy lulz? Arról szól a sorozat

Szvsz rossz oldalán fogod meg a sorozatot: nem az egyes
mozzanatok, részletek a fontosak, hanem a történet egésze:
ahogyan egy nem teljesen idilli, de kellemes helyzetből egyetlen
fordulattal kezd körvonalazódni a dráma, és hiába próbálják
megakadályozni, mégis kibontakozik és egyre mélyebbre jut a
tragédia. Az, ahogyan a szereplők összeomlanak; azok a
reménytelen küzdelmek, ahol tudják: ha győznek is, meghalnak;
vagy bármelyikük győz is, mégis mindketten veszítenek.

kelvor

Quote from: Zsiga on 2007-09-28, 01:15:05
Seirei no Moribito 1-3 :
Írták sokan hogy nemegyszerű minőségű az animációja, de erre nem számítottam...

Először nekem is ez volt a reakcióm, sőt szerintem mindenkinek.  :D Nézzed csak, epic win.