Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

via_mala

Elõrebocsájtom, hogy ez egy olyan sorozat, amit csak és kizárólag hardcore ABe Yoshitoshi rajongóknak ajánlanék, és még azoknak sem szívesen. Az egy dolog, hogy lassú, vagy még inkább komótos ritmusú, mert ezt valahogy már mexoktam ABe-nál. A karakterdizájnok is a szokásos színvonalat nyújtják, illetve a háttérképek is olyan elmosottak, fakó színûek, mint az eddig ABe animékben. De sajnos a történet az érdekes alaphelyzetbõl kiindulva nem jut sehova. A végefelé érzõdik egy drámai kicsúcsosodási lehetõség, de abszolút kihasználatlan marad, semmilyen katarzisélményt nem nyújt. Komoly csalódás ez számomra, mert az utolsó pillanatig vártam a fordulatot, amitõl hanyatteshetnék, vagy legalább elszomoradhatnék, de semmi nem történt. A sorozatban az ABe-tól szokatlan SD ábrázolás is gyakran szerepet kap, ami tekintve a komédia jelleget annyira nem is baj, csak nem ezt vártam. A mellékszereplõk egyébként egész érdekesek, és van is közöttük jónéhány kidolgozásra érdemesebb, de sajnos a 13 epizódban igazán egyik sem kap elegendõ szerepet, és valójában a Mayuko, a fõszereplõ ugyanolyan magányos és szánandó marad, mint a sorozat elején volt.
Jellemábrázolás és fejlõdés terén a sorozat gyenge osztályzatot kap tõlem, sajnos nincsenek meg benne azok a Haibane Renmei-ben látott mélységek, és csak gyenge mentség, hogy ez most itt egy komédia, és nem kõkemény dráma, mert komédiának is túlságosan melankólikus. A jellemekrõl és kapcsolatokról: [COLOR="LemonChiffon"]Mayuko és Genzo kapcsolata nem tisztázódik, maximum ha fél lépéssel kerülnek elõrébb, pedig az ilyen gyerekkori, de elfeledett barátságok kedvelt anime témának számítanak, hatalmas potenciált rejtenek. Mayuko és NieA viszonya nincs elég alaposan feltárva, leginkább azért, mert NieA-ról és a többi alien-rõl sem lehet megtudni semmi igazán fontos és érdekes dolgot. Mayuko UFO-buzi osztálytársnõje is egy igen érdekes karakter lenne, de gyakorlatilag kiaknázatlan marad. Egyedül a vendéglõs kislányának jellemét érzem kereknek, õ az, akirõl pont annyi derül ki, amennyi alapján meg tudom ítélni, szimpatizálni, és együttérezni tudok vele[/COLOR].
A történetben rengeteg kitörési pontot láttam, pl. [COLOR="LemonChiffon"]amikor kiderül, hogy Mayuko gyerekkorában fura mesetörténeteket írt, és azzal szórakoztatta/fárasztotta/vígasztalta a folyton pityergõ Genzót, viszont amikor Mayu végre megkapja anyjától a csomagot, nincs benne a gyerekkori füzet, mert anyci nem találta meg[/COLOR]. :lame: Ez pl. egy hatalmas ziccer, amit nem értem, hogy miért is hagyott ki ABe.
Ezzel együtt, és hatalmas jóindulattal kap tõlem egy 5/10-et, az intro zenéjét pedig hallgassa meg egyszer mindenki, mert egészen egyedi.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

RE@L

Elérkeztünk ehez is. Emlékszem mennyire vártam ennek a sorozatnak az eljövetelét. Annakidején amikor nem lehetett semmit-se sejteni nagyon reménykedtem HiME folytatásban, hiszen HiME végén megemlítették hogy Natsuki megbukott :)
Teltek múltak a hónapok, mígnem elérkezett a váva várt október és aniDB csippantot is hogy bizony bizony a sorozat vetítése elkezdõdött. Nagyon izgatottan vártam az elsõ subbot. Eldöntöttem hogy TSR mellet ez lesz a második Anime-m amit végigkövetek, nem pedig teljesen lesubbolva nézek meg. Elsõ rész nagyon érdekes volt, összes reményemet romba döntötték mert már 5másodperc után látszott hogy ez bizony nagyon nem folytatásnak néz ki :( mindenesetre a kezdés és a történetvezetés nagyon hasonló volt a HiME-hez. Íncselkedtem is a gondolattal az elsõ 5-6 rész környékén hogy ez bizony nem ugyanannak a korosztálynak való mint a HiME, hanem eggyel kettõvel alacsonyabbnak. Vicces sitcomokból és komédiából volt bõven Otome-ban, agyoncsapva sok sok fanservice-el. Viszont a drámai és morális része szerintem egyálltalán nem állt annyira össze mint HiME-ben. Valahogy HiME sokkal kiforrotabbnak tûnik nekem, és jobban átgondoltnak. Otome-ban nagyon erõltették a magasztosságot, hogyismondjam a királyi pompás udvarvilágot hiszen Otome tulajdonképpen cseléd/szolgáló felsõbb körökben. Zene Yuki Kaujira révén ismét fenséges volt de sajna közel sem annyira mint HiME-ben többé-kevésbé felejthetõ nótákkal volt tele Otome. HiME nem. Summa Summárum mindenzen "hibák" ellenére azért tetszett a sorozat, de nem fogott meg annyira hogy kiírjam DVD-re mint HiME-t. Hardcore karakterrajongóknak (mint Natsuki Kuga és társai ^^ hehe :) ) mindenképpen ajánlom, de szerintem õk folyamatosan nézték velem eggyüt :)
Viszont akik még nemlátták mindenképpen HiME-vel kezdjék ha megszeretnék ismerni a sorozatot mert tele van Otome olyan fanservice-el és poénnal amit azért jobban megnevet az ember ha tudja az "elõzményeket". Végezetül azoknak akik a számokra hallgatnak: 10/8 azért nyolc mert aniDB-n is nyolcat adtam neki, nemvolt túl jó se nem nagyon rossz. Kellemes szórakozást nyújtott folyamatosan hétvégenként.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Cobra

Azért a 24. részbõl kiderült, hogy a Hime világában játszódik, csak 600 évvel késõbb. Egyébként valóban gyengébb volt, mint a Hime, bár az utolsó 2 részt még nem láttam.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Jungle wa... 01
Az elsõ résztõl nem ájultam el... :rolleyes: Sebaj, adok neki még egy esélyt...

via_mala

Maximálisan elégedett vagyok a sorozattal, befejezése azonban rögtön ûrt hagyott maga után, nem tudom milyen fajsúlyos animével tölthetném be.
Beszámolómat itt olvashatjátok: #6801

Mindenesetre lehet, hogy most levezetésképpen inkább valamit a könnyebb mûfajból csemegézek, mondjuk egy GitS SAC Second GIG-et. :hahaha:
(Pedig lehet, hogy tényleg!)
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

deaththief

Eddig nagyon bejön.Jó a hangulat,a poénok,a grafika,a komolyabb részek stb.Eddig egy nagy csalódásom volt benne,mégpedig hogy kicseélték az ending zenét.
 


Ramiz

Quote from: via_malaMaximálisan elégedett vagyok a sorozattal, befejezése azonban rögtön ûrt hagyott maga után, nem tudom milyen fajsúlyos animével tölthetném be.
Beszámolómat itt olvashatjátok: #6801
Majd ha én is végeztem, visszakeresem ezt. Bár bepostolhatnád a Monster topikba is kiszínezve, most nem merem spoilerek miatt elolvasni. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Quote from: RamizMajd ha én is végeztem, visszakeresem ezt. Bár bepostolhatnád a Monster topikba is kiszínezve, most nem merem spoilerek miatt elolvasni. :)
Ha kb. ep 05-ig láttad, akkor már spoilermentes, olvasd el nyugodtan.

via_mala: örülök, hogy tetszett neked is:) ha jól számolom, már vagyunk vagy négyen, akik végig látták. Meg kéne a Monster topikban beszélni ezt az utsó részt, mert sztem van rajta mit megrágcsálni... majd holnap írok, addig talán Neked is ülepszik egy kicsit.

via_mala

Quote from: Profetavia_mala: örülök, hogy tetszett neked is:) ha jól számolom, már vagyunk vagy négyen, akik végig látták. Meg kéne a Monster topikban beszélni ezt az utsó részt, mert sztem van rajta mit megrágcsálni... majd holnap írok, addig talán Neked is ülepszik egy kicsit.
Az biztos! Még kb. fél év kell, hogy leülepedjen, de nem bánom cseppet sem. :)
Az utolsó rész pedig tényleg elgondolkodtató, már legalábbis a címe: The Real Monster!
[COLOR="LemonChiffon"]Meg persze Johan kérdése is, csak mivel arra nem ad választ az anime, így pusztán költõi marad.[/COLOR]
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Relunx

Tetszett ez a "misztikus" anime. Igaz csak félig van befejezve ÉS MÁR NAGYON VÁROM A MOVIET...(csak azt nemtom mikor fog kijönni...)

Next target: Magical Play
Future Targets: Fate/Stay Night, Ergo Proxy

Relunx

SaiyaGin

DUWA! SCHOOL RUMBLE 4EVER!

:3x3:

Izé...
School Rumble Second Term 01  :biggrin:

Hozza a megszokott színvonalat. :Kiraly: Szegény Harima tényleg a félreértések királya.




Member

Van egy dzsungel, adva vagyon egy videojáték-másiás kissrác, egy sörfanatikus anya és néhány lökött ismerős a suliból. Szépen éldekélnek, ám egyszercsak megjelenik... GUU. Akár egy artikulálatlan gyomorhang is lehetne, ám ez egy név.
És innentől kezdve megállíthatatlan az ökörködés, egyszerűen hihetetlen, mennyi marhaságot tudtak összeszedni erre a 26 epizódra. Félelmetes, ahogyan odaszögezi az embert a monitor elé... Sehol egy erőltetett poén, mindvégig tökéletes. Szimpla felkajálós hülyeségek, paródiák minden mennyiségben. Aki nem hiszi járjon utána (különben nem mondhatja el, hogy érdemes volt élnie)!

Szerintem 11/10.

P.S.: Hamarosan indulhat a köv. széria letöltése, a korlát nem érdekel...

Araki

Nos, hát... napokon keresztül agyaltam azon, hogy komédia-animék között megadjam-e neki az előkelő első helyet a saját kis fejemben. És végül úgy döntöttem, hogy jogosult rá.
A grafikáját meglátván egyből tudtam, hogy egy orbitális ökörséget fogunk megtekinteni. És ez be is jött: az Elfen Lied első epizódja óta egy anime sem tudta belőlem kihozni, hogy könnyesre röhögjem a szememet rajta. Ennek sikerült. Az egésszel talán egyedül ott volt bajom, hogy időnként bekomolyodtak, és nem árasztották magukból a poént. De minthogy valami keretsztorit azért csak össze kell dobni, mert "az nélkül hogy néz már ki", ezt is elnézzük tőlük. Ja, és külön dicséret Hale seiyuu-jának, szerintem nem túl sokan vannak, akik alkalmasak lennének erre a szerepre, de mi időnként pusztán már a hangeffektusok miatt röhögőgörcsöt kaptunk. És akkor ne is beszéljünk az openingről... ha van, aki fapofával végig tudja nézni, az nálam jelentkezzen!
Magyarán, szerintem a Jungle wa itsumo Hale nochi Guu egy olyan remekmű a saját műfajában, amelyet minden komédiára kapható otakunak látnia kell, szóval kalandra fel! :Kiraly:
Ja, és végezetül: arigatou, Kaze! :merci:

Pr3d4k1ng

Végig néztem a Love Hinat már csak az Ova és movie van hátra.
Egy kicsi dráma , kicsi romantika és bődületes mennnyiségű poén áradat  :biggrin:  Urashima vmi hogy lehet ilyen pehjes  :biggrin: fájjadalom folyton kapja Narutol a pofonokat mikőzben tényleg véletlen az egész  :biggrin: . Asszem meg van hova megyek ha nyár lesz  :biggrin:

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

RE@L

Quote from: Predaking on 2006-04-07, 21:24:44
Végig néztem a Love Hinat már csak az Ova és movie van hátra.
Egy kicsi dráma , kicsi romantika és bődületes mennnyiségű poén áradat  :biggrin:  Urashima vmi hogy lehet ilyen pehjes  :biggrin: fájjadalom folyton kapja Narutol a pofonokat mikőzben tényleg véletlen az egész  :biggrin: . Asszem meg van hova megyek ha nyár lesz  :biggrin:

Én a végefelé esküszöm már szinte sírtam könyörögtem hogy neee, neee hogy lehet valaki ennyire Balf*sz Szerencsétlen :) OVA-k nagyon jók! Szerintem kivételesen nagyon kerek a történet az OVA-kkal.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Kvikveg

Quote from: via_mala on 2006-04-04, 23:06:48
Maximálisan elégedett vagyok a sorozattal, befejezése azonban rögtön ûrt hagyott maga után, nem tudom milyen fajsúlyos animével tölthetném be.
Beszámolómat itt olvashatjátok: #6801

Mindenesetre lehet, hogy most levezetésképpen inkább valamit a könnyebb mûfajból csemegézek, mondjuk egy GitS SAC Second GIG-et. :hahaha:
(Pedig lehet, hogy tényleg!)
Koszonom, akkor megis folytatom. Az elso resz egyaltalan nem fogott meg. Kisse nyomaszto volt es par resze pedig egyszeruen naiv. De ez gondolom az elso-resz-betegsegnek tudhato be.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

zolan43

[WF]_School_Rumble_Semester_2_-_01_[7365B6B1].mp4
Hozza az első sorozat színvonalát!
Hanai hogy le van törve.

roderick

Blargh...
nincs most net ott ahol lakom, ugyhogy elkezdtem felélni a vinyómon talált mindenféle maradékokat, így pl. végére értem a Speed Grapher-nek... hát valszeg amúgy nem néztem volna végig ha nem ez jelentette volna a szórakozási formáim 50%-át. Korábban ugyebár eléggé leszóltam a dogot más topicocban.
Azért így végignézve még mindig nem mondom hogy egy rosz sorozat, de azért jónak se tartanám. Van benne jópár ötletes rész és pár zseniálisan hangulatos elem, meg sokszor ismételt de feelinges zenével. Ahogy már többször is kifejtettem végig olyan érzése van a dolognak, mintha nagyon "menő"-nek akarnának tünni, dehát ez nemigazán jött be szerintem, így viszont a "megszokottnál-kicsit-felnöttebb" világa a sorozatnak annyira már nem megkapó, mint mondjuk akár egy GitS esetében. Felnöttes gyerekeknek vagy gyerekes felnötteknek tudom ajánlani, lehet bejön nekik, de a "komoly, felnött" közönségnek egyedül az introt megnézését tudom ajánlani (Duran Duran), de a többivel ne is rabolják maguktól az idöt.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

deaththief

Bleach 20-35
Nagyon belassultak a dolgok,elkezdték húzni az egész történetet.Kezdem én is csak  megszokásból nézni a bleachet.
 


Cobra

801TTS Airbats: érdekes anime, sajnos ez is csak egy apró darabka a mangából, és épp akkor fejezik be, amikor kezd élvezhető lenni.
Évjáratának megfelelő grafika ('94-96), egész jó részletkidolgozással. Zene kevés van benne (igazából menet közben csak egy vagy két alkalommal), az is csak átlagos.
A történet a jelenben (illetve a '90-es években) játszódik egy japán légierőbázison. A főszereplők egy műrepülő alakulat tagjai, de ez a csapat a légierőn belül egy "szeméttelep", tehát a nemkívánatos egyéneket rakják ide (bár igazából csak a csapat felénél derül ki miért is kerültek ide). A történet nem nagy szám, erőltetett romantius szál, nagyrészt gyenge poénokkal. Az utolsó 2 részben kezd javuln a történet, a manga később biztos jobb lett.
Vélelményem szerint nem éri meg a rááldozott sávszélességet, a részletesen kidolgozott grafikát figyelembe véve is csak 6/10-et tudok rá adni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lazzaret

Quote from: White SeeD on 2006-04-08, 14:24:25
Shakugan no Shana:
Végre kész lett az utolsó rész. Gyakorlatilag Bleach shoujo verzióban. De jó volt :biggrin:


Én is most néztem végig és nagyon tetszet. Csak a végén szerintem kapkodos lett az egész de azért az is tetszet. Legaláb egy szerelmi vallomás is lett volna benne.


www.arkangyalok.uw.hu

Lazzaret

Hajnalra sikerült még ezt is végignézni és egész jól szórakoztam rajta. Egy nagyon egyszerü és jól összerakott anime. Eleinte nem minden tiszta a karakterekkel de a végén minden kiderül. Na és persze Happy end mint az ilyen animektól elvárható. Ezt is ajánlom minden olyan nézőnek aki könnyed szórakozásra vágyik.


www.arkangyalok.uw.hu

Lythis

Rozen Maiden nálam még folyamatban van, de nekem spec nagyon tetszik. Eleinte mondjuk tartottam tőle kicsit...
  Majd ha befejeztem nekiesek a 2nd seasonnek...

Lazzaret

Most szedem a 2nd-ot még egy 12 óra és én is végignézem azt.


www.arkangyalok.uw.hu

Kazenokizu

#234
Quote from: Araki on 2006-04-07, 21:16:30
És akkor ne is beszéljünk az openingről... ha van, aki fapofával végig tudja nézni, az nálam jelentkezzen!
Egyetértek, az a tánc, amit Hale produkál... KAWAII!!!! :biggrin: :biggrin:  :LolLolLolLol:

Quote from: Araki on 2006-04-07, 21:16:30Ja, és végezetül: arigatou, Kaze! :merci:
Szívesen! ;)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Próféta

Húha. Kezdeném azzal, hogy a látszat ellenére nem movie, hanem 13+1-edik rész, ugyanolyan hosszú, mint a rendes epizódok.
A sorozat zsenialitását valahogy hiányolom belőle. Míg a sorozatnak minden része megállt a saját lábán, a "film" igazából nem valami nagy szám. Önmagában nem nagyon értékelhető. A sorozattal együtt viszont nagyon is a helyén van, mert lényeges "fehér foltokat" és lyukakat töm be a történetben.
Szóval: bár ez már nem landolt röptében a nagy kedvenceim közé, de azért jó volt, tetszett.

Moha

Végre valahára befejeztem. Mostanság alig volt időm animét nézni.
Hát, annyit tudok mondani róla, hogy olyan egyszer nézhető kis egyszerű romantikus vígjáték. Tulajdonképpen semmi extra nincs benne, egyszerű történet, közepes minőségű kidolgozás.
Valahol a skála közepére tenném. Aki szereti a romantikus, school történeteket, az megnézheti, de nagy kedvenc szerintem nem lesz belőle.

Na, akkor most jöhet végre a SR 2 gakki első része, aztán lehet, hogy nekiesek a Genshikennek. :biggrin:

Lazzaret

Ez egy akkora egy ökörség hogy még egy ilyet még nem láttam. Hatalmas egy új anime. Az egész egy a gazdag diákok részére készült Középsuliban játszodik ahol főhösünk(vagyis főhösnönk :) ) bekerül ebbe a suliba mert baromi jó tanuló. Egyik nap járja a különböző tanúló termeket de mindegyikben baromi nagy hangzavar van. Így hát felkerekedik és keres egy üresnek vélt termet a Zene termet. Amikor belép 6 fiatal gazdag srácott talál ben akik egyből ráakaszkodnak. Hamar kiderül hogy ők egy úgynevezett Host club tagjai akik azt csinálják hogy lányokat szórakoztatnak ebben a teremben úri módra. Addig addig piszkálják főhösünket mig az teljes zavarában hátrálva lever és összetőr egy 800M yen értékü vázát. Innentől ő lesz a Host Club kutyája akinek mindent meg kell csinálnia.. Első neki futásnak elküldik vásárolni. Visszatérve hozott egy Instant kávét aminek az ára csak 400 yen volt. Egyből hatalmas nagy érdeklődés támad ezért a kávéért. Ezek után a klub vezetője tart egy szentbeszédet és teljesen átformálják a srácot vagyis a csajt. Feladata egyszerü fel kell szednie 100 csajt és akkor nem kell kifizetnie a vázát amit az elején összetört. Summa summárum a végén vizes lesz az új egyen ruhája és kap egy újat hogy vegye át. A klub elnök a király pedig rányit és kiderül az igazság hogy ő nem egy fiú hanem egy lány. És innen várjuk a 2.dik részt.
A grafika egy kicsit érdekes de tetszik a hangok és a zene is jó. Főleg az op zenéje tetszet. Nekem tetszet remélem másnak is. :Kiraly: egy anime.


www.arkangyalok.uw.hu

kikuchiyo

Sajnos nem jellemzi az a vizuális igényesség és stimuláló látványorgia, mint az OVA-t. Persze, nem is lehet elvárni, de ez így, ezzel a kommersz megvalósítással (néhány ötlet van csak, egyébként nem különbözik látványra a többi tucatanimétől) sokkal kevesebbet ér.
A sztorit nyilván az elejétől mondja el, de mivel az OVA-ból már ki lehet találni az előzményeket, sok újat nem mond.
Szinte az összes szereplő baromi idegesítő, túl sok a nyávogás. Nyoma sincs az OVA-beli szellemes párbeszédeknek.

Nem győzött meg így elsőre. Mivel nincs itt a szőke nők "Még egy esélyt!"-et skandáló kórusa, nem valószínű, hogy tovább nézem.
Failure is the default option

Ramiz

kiku: mangába olvastam bele (King's-ben), abban minden szereplő ez a gothic-os ideál volt (mint az X-ben): karcsú, fekete cuccokba öltözött, vékony szálú, hosszú fekete hajjal. Az anime is ilyen? Ez nekem nem bejönni.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!