Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Yakumo

Ez valóban jó volt. :D Azért ezekután tényleg tennék egy próbát, hogy valóban ilyen komolytalan ez az anime? :)

Szacsi

Quote from: kikuchiyo on 2006-10-12, 11:18:04
Megjelenik egy hosszú hajú férfi az úton, párbajozik a lovasokkal és levágja őket.

Na én itt azon röhögtem el magam, amikor nagy komoly arccal megmarkolja a kardot és hallatszik a kesztű recsegése is....Neee...ez annyira...  :lol:

De legalább szép a grafika.

Kvikveg

Quote from: Szacsi on 2006-10-12, 12:54:41
Quote from: kikuchiyo on 2006-10-12, 11:18:04
Megjelenik egy hosszú hajú férfi az úton, párbajozik a lovasokkal és levágja őket.

Na én itt azon röhögtem el magam, amikor nagy komoly arccal megmarkolja a kardot és hallatszik a kesztű recsegése is....Neee...ez annyira...  :lol:

De legalább szép a grafika.
Najo, most mar meg kell neznem. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Szacsi

Jó szórakozást hozzá  :D

Najó, nem leszek gonosz. Engem speciel nem nyűgözött le (a kemény egy rész alapján..), de akinek tetszik, hát egészségére.

csacsa

Én is ár napja néztem ki magamnak ezt az animét...de csakazértis meg fogom nézni!!
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

Elora

Legutóbb (ami még mindig tart kemény öt részig XD) Gakuen Heaven-t néztem. Hát... olyan kis aranyos, nem tudok rá jobb szót találni... XD Jó volt így betegen nézni, pihentette az agyamat... XD
"Mindenki olyan könnyedén használja azt a szót, hogy 'szeretni'". (Aoyagi Ritsuka - Loveless)

sirtomi

Quote from: kikuchiyo on 2006-10-11, 23:15:28
Quote from: sirtomiItt filmen belül volt 3-4 szereplőnek azonos a szinkronhangja
Ejj, de jók is voltak azok a régi alámondásos kazetták... Nagyjelenet, érzelmek tetőfokon, főhősnő átöleli a főhőst, majd megszólal egy unott férfihang: "Én ööö nagyon szeretlek téged satöbbi."
Ebben az a vicc, hogy ez egy dvd és az eredeti angol szinkron ilyen. A végén a feiratban írják a szinkronhangokat és mellé felsorolva, hogy mely szereplőknek volt a hangja :)

Próféta

kikuchiyo: meg akarsz Te ölni minket?  :lol:

Amúgy tudtátok, hogy a "Now and Then, Here and There" nem is olyan rossz, mint amilyennek az első rész alapján tűnik? Megnéztem még párat, és kezd tetszeni...

Randal

Tényleg jók az ismertetőid kiku:) legalább tudom mit kerüljek el. De csinálhatnál egy listát is amit folyamatosan frissítesz:)

Szinkronok: Nekem kivtelesen tetszenek a magyar szinkronok. Idegesítőnek a CB-ben néha Faye hangját találtam.

A megmentő/Védelmező résznél szerintem védelmezőt mondott...legalábbis én arra emlékszem.
FMP-ből az eleje süti, amikor megjelennek a Védelmezőkkel, szól a zene és megszólal az a hülye Wurz, na az fenomenális.

Araki

Araki, ilyen hosszú idő után beír valahova? :confused:

Előzmények:Member elkérte a Loveless DVD-t SpawnOfHell-től. Ezen rajta van ennek a remekműnek mind a 3 epizódja is. Mivel Member nem válalkozott rá, hogy kiteszi magát ezen élvezeteknek, ezért egyedül estem neki. Ugyan bizonyos vélemények alapján felkészültem a legrosszabbra, ahhoz képest annyira nem volt katasztrófa, nade...
Grafika: nincs vele semmi különös, az a megszokott, mindenki szép, meg ilyenek. Mondanák egyesek, szexi bishik vannak benne, csak hát köztudott, hogy engem a bishonenek hidegen hagynak.
Történet: a helyzet a következő: ha idegen szavak jelennek meg a felírat mondataiban, az istennek se állítanám meg, hogy kiszótárazzam, hanem elvárom, hogy a következő mondat alapján majdcsak valahogy felfogom, de hogyha ez a következő rész még nagyon keverés lesz csak, már télleg feladom, és elvesztem az érdeklődést... mondjuk szerintem a lényegét felfogtam, de a részletekbe inkább nem avatom bele magam, meg ez az angyalos hablaty nem éppen a kedvenc témám, a testvér szerelmet sem tudtam értékelni. És... végre tudom, hogy abban az Anime Obsession-os (asszem valami ilyesmi volt a neve) AMV-ben mi volt az a két szerelmes szőkeség, amitől undorodtam... ^^;
Őőőő... zene. Háttérzenéket nem figyeltem, az ending meg addig jó, amíg a csávó nem szólal meg.
Ezen kívűl sikerült megtalálni minden szereplő közül az egyik olyat, amelytől télleg rosszul vagyok. Asszem valami Rosiel vagy mi volt a neve, először csajnak néztem, és ez az Irigy Hónaljmirigyes Pilu hang télleg furcsa hatással volt rám... *__*
Na akkor az előnyét nézzük: rövid. Ezért bárkinek melegen ajánlom, mert másfél óra alatt ki lehet végezni, és máris elmondhatjuk magunkról, hogy egy animével többet láttunk. :D

SaiyaGin

Quote from: Randal on 2006-10-12, 20:31:12
A megmentő/Védelmező résznél szerintem védelmezőt mondott...legalábbis én arra emlékszem.
FMP-ből az eleje süti, amikor megjelennek a Védelmezőkkel, szól a zene és megszólal az a hülye Kurz, na az fenomenális.

A szinkronban megmentőt mondott.

Yakumo

Quote from: Próféta on 2006-10-12, 18:49:29
kikuchiyo: meg akarsz Te ölni minket?  :lol:

Amúgy tudtátok, hogy a "Now and Then, Here and There" nem is olyan rossz, mint amilyennek az első rész alapján tűnik? Megnéztem még párat, és kezd tetszeni...
Nem tudtam. Akkor lehet tovább nézem egyszer. :)

SaiyaGin: hai. megnéztem mégegyszer, de elsőre se voltam süket. :)

kikuchiyo

#1332
009-1 2. rész

Továbbra is James Bond, egy 70-es évekbeli shounen manga stílusában (végül is annak indult).
Ezt a részt megpróbálták elvinni a ZOMG DRAMA irányába, emiatt aztán kevésbé vicces, mint az első rész.
Persze így is van elég röhögnivaló, pl. az első 5 perc, amikor a főhősnő valami repül csészealjakkal harcol, de például azt se találnátok ki, hogy a Főhadiszállás Titkos Ajtajának Szupermodern Biztonsági Rendszere az ügynöknő melyik testrészét scanneli be :D
Azonban amíg az első rész szinte kiált egy paródia-feliratért (All your base are belong to us és hasonló szövegekkel), ez inkább csak unalmas. És a hamisítatlan, bár rossz CG-vel kissé felturbózott 70-es évekbeli rajzstílus a maga 6 fps-ével nem teszi hosszú távon nézhetővé a holmi mutáns kisgyerekekről szóló moralizálós történeteket.

Szerk: ma ment egy kicsit a torrent, amíg én mást csináltam, íme az eredmény:

Asatte no Houkou: 2. rész
Emlékszünk a múltkorról: kislány és fiatal nő testet, vagy inkább életkort cserélnek.
Nem rossz ez, olyan melankolikus, meg aranyos, meg nem tudom... szóval ha a valóságban történne ilyen, akkor talán tényleg hasonlóan reagálnának az érintettek, pl. az aki hirtelen gyerekből felnőtt lett, az nem tud mit kezdeni a helyzettel, továbbra is gyerek módjára reagál, míg az, aki összement, kénytelen felnőttként viselkedni. Odafigyeltek az ilyen kis részletekre, hogy az, aki hirtelen egy 10 éves testében találja magát, az pl. alig éri fel a mosdókagylót, és nem mennek fel rá a régi ruhái stb.
Rég láttam anime-részt, amiben ennyire kevés dolog történt volna, mégis valahogy nézeti magát. Szóval mondom, nem rossz ez.
Csak az a loli, csak azt tudnám feledni...
Nem direktben, bele a néző pofájába, hanem diszkréten és ízlésesen van elbújtatva ebben a soroazban a fanservice. A nagyobb gond az, hogy nem tudok elképzelni olyan irányt a történet továbbfejlődése szempontjából, ami ne lenne nagyon-nagyon wrong. A fiú összejön a húgával, aki már felnőtt lett, ezért no problemo? Vagy visszatér a régi szerelméhez, nem törődve azzal, hogy az időközben loli lett? Vagy a kislány testébe került felnőtt nő úgy dönt, hogy az érett női testbe kényszerült kislányt megtanítja egy kicsit, hogy mire valók a különböző gombok és fogantyúk? Egyik se egy normális szituáció.

Asszem tovább nézem, érdekel, mi lesz belőle.

Sumomomo Momomo 1. rész
Az imént előkerült a "direktbe, bele a néző pofájába" szókapcsolat, hát erre a szemétkupacra pontosan illik. Eszement baromság az egész:
Momoko egy loli, egy harcművész dinasztia utolsó sarja. Nőként nem örökölheti a titkos technikákat, így az apja utasítja: "Párosodj egy másik iskola legerősebb harcosával, és hozd létre a dinasztia méltó utódját!" A loli válasza: "HAI!"
A jelölt srác azonban inkább államügyész szeretne lenni, ha megtámadják az utcán, akkor is inkább addig idézgeti a büntető törvénykönyv cikkelyeit a jakuzáknak, amíg azok el nem unják. De a loli nem tágít, hanem rászáll hősünkre és minden lehetséges (és fanservice-re alkalmat adó) módon megpróbál ööö... párosodni vele. Közben vannak hülye nevű harci technikák meg mittoménmik.
10 percet bírtam belőle.

Van egy olyan érzésem, hogy Membernek tetszene. :)

Yamato Nadesico Shichihenge 1. rész
Ha egy szóban kéne öszefoglalni: wtf. Vagy inkább WTF?! Vagy még inkább WTF????!?
Hát én nem tudom, mi ez.
Adott 4 bishi egy fényűző kastélyban, feladatul kapják, hogy ha a kastély tulajnőjének unokahúgából igazi nagyvilági nőt faragnak, nem kell lakbért fizetniük. Igen ám, de a szóban forgó "hölgy" kb. két éve nem mozdult ki otthonról, úgy néz ki, mint én néznék ki nőben, snuff horrorokat néz és indiánnak felöltöztetett anatómiai preparátumokat tart a szobájában. Mindez fáááááááárasztó poénokkal.
BTW Nabeshin rendezi (Puni Puni Poemy, anyone?).

Az az érzésem, hogy nem pont én vagyok a célcsoportja ennek a, ööö... képződménynek. Csillogó szemű, dús szőke tincsekkel megáldott bishounenek félmeztelenül - nem az én világom.
Ítélet: Kill it with fire!

Death Note 1. rész
A mangából elolvastam pár fejezetet és nem kötött le, úgyhogy ezt sem szándékoztam nézni. De győzött a kíváncsiság, így - mondván "csak ezt az egy részt" - megnéztem. Vsz. folytatom, mert eszméletlen jól van megcsinálva. A vágások, képi effektek - animében nem nagyon láttam még ilyesmit.
Amúgy sem ismerem a történetet, tehát nekem még izgalmas is lesz.
Ítélet: "Be gentle, honey, it's my first time!"
Failure is the default option

Member

Quote from: kikuchiyo on 2006-10-13, 20:09:51
Van egy olyan érzésem, hogy Membernek tetszene. :)
Nem szeretem, ha valamiben túl sokat utalnak a "párosodásra", akkor a leírásaid alapján inkább a Asatte no Houkou érdekelne.

Kvikveg

Quote from: Ramiz on 2006-09-03, 17:41:37
Quote from: kikuchiyo on 2006-09-03, 02:04:27
A Mushishivel kapcsolatban leginkább a "lenyűgöző", "páratlan" és "zseniális" jelzők jutnak eszembe. (...) Túlzás nélkül állíthatom, hogy a Mushishi a leggyönyörűbb animék közé tartozik.
Milyen szépen és hosszan jellemezted... :tezsvir:
Nekem elég annyit mondanom, hogy csatlakozok az előttem szólóhoz... :lazza:
Csatlakozom. Regen volt, utoljara, hogy egyszuszra vegigneztem 25 reszt (mult hetvegen, 26.at most).
26 gyonyoru mese az eletrol. :)
[spoiler]Az utolso reszben lezarast vartam, de hu volt onmagahoz, csak finoman tette, ha ezt lehet egyaltalan annak tekinteni.[/spoiler]
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

A Mushishi anime követi a mangát, ami független fejezetekből áll. (Mivel nincs a fejezetek között kapcsolat, az anime megtehette, hogy nem a manga sorrendjében mutatta be a történeteket.) Éppen ezért lezárást nem is kell várni.
Azonban egy-egy történeten belül szinte tökéletes az összhang a manga és az anime között, az előbbi szinte az utóbbi storyboard-jaként használható, amint azt magam is kihasználtam a fordítás során.

BTW a 26. rész magyar felirata nem lesz kiadva. :(
Failure is the default option

Kvikveg

A manga milyen hosszu, hany tortenet?

Magyar: nem baj, megtartunk jo emlekezetunkben, mint aki segitett a sotet idokben! :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Eddig 7 kötet jelent meg, az 35 történet.
Ebből tizenvalahány van lefordítva.
Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2006-10-15, 14:07:16
Eddig 7 kötet jelent meg, az 35 történet.
Ebből tizenvalahány van lefordítva.
:haha: Dejo, lesz mire varnom. :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

RE@L

Ghost in the Shell Stand Alone Complex Solid State Society

Huh. Nagyon furcsa az elején. Az első fél óra, negyven perc mintha nem is a megszokott Stand Alone Complex lenne hanem valami furcsa, valami új valami szokatlan és nem GITS. Aztán történik valami, egy pókerjátszma... aki látta a 2.GiG-et tudja miről beszélek ;) Beindul. Nagyon, nagyon. Igaz nem tud annyit nyújtani mint a 2x26 rész de méltó folytatás ahoz képest hogy azelején mennyire szekptikusan "Végre" szar folytatásként mutatja magát. Aztán a végén szépen behozza hogy mégsem az. Sőt! Részletesebb rivjút majd reggel írok most egyenlőre elég ennyi... (u.i.: zenék nem ütnek annyira :( )

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Kazenokizu

Binbou Shimai Monogatari

Aranyos kis történet egy testvérpárról, akik nehéz körülmények között, de mégis boldogan élik napjaikat.
Néhol kicsit elrugaszkodik a realitástól [spoiler]nem hiszem pl., hogy a gyámhatóság ne szólna abba bele, hogy egy 9 és egy 15 éves lány egymaga éljen... ::) [/spoiler] ill. eltúlozza az érzelmeket, de alapvetően nem rossz. A grafikája átlagos, a zenéje nem fogott meg. (Az opening a 10. részre már kifejezetten idegesített...) Egyszer mindenképp nézhető, és valahogy nekem mindig jó kedvem támadt utána. :smile:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Pr3d4k1ng

#1341
Most néztem meg az uccsó részt . Nagyon  :lol: sorozatt de emég  :lol:abb az ,hogy a 1 értlemes szereplő van a többi azt mind nagyon elvarázsolt fazon Haruhival az élen :D .
SOS BRIGADE ruulz ott van a helyünk :D

Konoha sport festival:
Akár csak ez alöző OVA-k ebben is inkább a poén a hangjus és nem story.
nagyon ott van  :lol: :lol: az egész azzal keződik ,hogy narutok wcznie kell. Oda megy de .... kicsit nagy a sor ( aki kicsit figyel itt nem akárkiket láthat a sórban Oro-tól kezdve egészen Itahcig  :lol:) ezért ellhatározza ,hogy gyorsan megnyeri az első versenyz azt  go toilet . De atöbbit nem mondom akit érdekell annak itt van

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

kikuchiyo

Muszáj beírnom ezt ide, amíg friss az élmény: A Black Lagoon 15. része eddig az év anime-epizódja nálam.
Nem szokásom sírni filmeken, de ennek a vége majdnem megríkatott. Dráma, a Keresztapa színvonalán, de tényleg.

(Akiket felcsigázott ez a rant, azoknak tanácsolom, hogy ne olvassanak utána, ne hagyják magukat spoilerektől beszennyezni, hanem várják meg szépen a feliratot és nézzék meg azt úgymond "szűz" fejjel.)
Failure is the default option

SaiyaGin

Jobb későn, mint soha, így elkezdtem én is.
Egyelőre még nem sokat tudni a dolgok állásáról, de elég érdekesnek látszik.
Ichigo :jee: Chad :whoah:

kikuchiyo

Aki egy kicsit mélyebben foglalkozott a témával, vagy elolvasott pár összefoglaló jellegű könyvet, az tudja, hogy mangából minden elképzelhető témájú létezik, a kisgyerekeket szobatisztaságra szoktató kis füzetkéktől kezdve a mahjonggos jakuzatörténeteken át a relativitáselméletet középiskolásoknak elmagyarázó rajzolt kézikönyvekig. Az egyik jellegzetes kategória az, amelyik valamilyen foglalkozás rejtelmeibe avatja be az olvasót.
Nos az egyik ilyen manga, amely történetesen a csapos és nem csápos szakma egy művelőjének mindennapjairól szól, most animált formában is elérhető, ki nem fogjátok találni, Bartender címen.
Hát érdekes egy cucc, az biztos. Nekem valahogy nem állt össze, ezekkel a Szomszédok-szerűen a kamerába hajlongó és beszélő szereplőkkel. A végén még koktélrecept is van.
Nem fogott meg, nem is fogom továbbnézni - de legalább láttam egy ilyet is.

Témája okán kissé hasonlít az előbbihez a Hatarakiman is. Főszereplője egy újságírónő, aki munkamániás, 28 éves, és még egyedül él. Sajnos a dialógusból elég keveset értettem, és ez a világ is meglehetősen távol áll tőlem (Japánban lehet, hogy rendkívülinek számít, ha egy nő 28 évesen még mindig dolgozik, nálunk kb. ez a norma), szóval ezt sem fogom nézni. Kár, mert a főszereplő a kinézete alapján még be is jönne.
Failure is the default option

Szacsi

Gankutsuou

Röviden: Zseniális.

Hosszabban: Nagyon nagyon tetszett. Már eleve nem volt ismeretlen előttem a Monte Cristo témakör, úgyhogy gondoltam belepillantok. Először elriasztott a kivitelezés. Mondhatni sok(k) volt. Aztán most valamikor újra nekiültem, és 2 nap alatt végig is néztem, egyszerűen nem bírtam abbahagyni. A történet remek, a kivitelezést pedig néhány rész után megszoktam. Utána már egyenesen imádtam *.* Nagyon stílusos, egyedi és a sok cg és giccses kép is illik a témához. Az animáció is szép.
A zenét és a szinkronhangokat is csak dícsérni tudom.

Negatívumok: A befejezés. [spoiler]Miért..miért kell mindig kinyírni a legjobb karaktereket a történet végére?  :ejj:[/spoiler] Meg nem is találtam szükségesnek a 24. részt. Szerintem fölösleges. Valamint, habár a töménytelen cg tetszett (pedig nem szokott), a párbajozó mecha-k elég...gyengék voltak. Kinézet és mozgás terén is.
Aztán ott van az egyik főszereplő, Albert. Hát...még egy ennyire hülye, naiv és idegesítő karaktert.... :ejj:

Mégis, mindezen hibák ellenére bekerült a kedvencek közé. :cool:

kikuchiyo

#1346
Asatte no Houkou 3. rész: Sajnos egy elég közhelyes fordulat állt be, ami egy bizonyos végkimenetelt valószínűsít [spoiler=Ne olvasd el, ha meg akarod nézni a részt]Kiderül, hogy Karada (a kislány) nem is vér szerinti testvére a bátyjának. Innentől nyitva áll az út előttük...[/spoiler]
Ettől még továbbra is egy nagyon kellemes, aranyos sorozat. Szerintem érdemes nézni.

009-1 3. rész: A "szimplán csak gagyi" és az "annyira gagyi, hogy az már jó" között ingadozik, de sajnos inkább az előbbi felé hajlik. Ennek ellenére valahogy megfogott ez a rész. Bérgyilkos, aki csak délelőtt hajlandó dolgozni, este vacsorázik és komolyzenét hallgat vs. a botrányosan eltorzult idomokkal rendelkező főhősnőnk, akinek dupla gépágyú van a mellbimbójába építve. Vérgagyi, de egy-két beállítás tetszett.
A következő részt azért még megnézem, főleg, hogy egy vámpírkastélyban fog játszódni, robot-denevérekkel és guillotine-nal.

Szerk: Kemonozume 11. rész: Megint csak nem tudom megállni, hogy ne írjak be ide. Valami elképesztően durva volt ez a rész. Rég volt már, hogy anime - vagy bármi más - nézése közben fizikailag rosszul voltam, de ennek az epizódnak sikerült elérnie. És még csak nem is kellettek hozzá kiomló belek meg hasonlók. Ez az Ooba beteg.
Mindezzel együtt a Kemonozume a jelenleg futó legerősebb sorozat. Csak felnőtteknek, azon belül is az erős idegzettel rendelkező, a nem hagyományos, ám művészi igényű animáció felé nyitott embereknek ajánlom, de azoknak feltétlenül. (FYI 8. részig van felirat.)
Failure is the default option

via_mala

Épp most néztem meg sokadjára a Mononoke Hime-t, az ADC jóvoltából, az impozáns angol szinkron ellenére csakazért is japán hanggal. Még mindig alapmű, lenyűgöző, és megint csak bele akartam kukkantani, és végignézés lett belőle...

Tegnap a Hellsing Ultimate OAV 2. részét néztem meg, ami az elején látható bele nem illő SD-k ellenére lebilincselt, pedig hát a történetben nem volt semmi hatalmas újjítás a TV-sorozathoz képest, mégis egész egyszerűen 40 percre odaszegezett a székre. Hiányoznak ezek az elborult Alucard-kaliberű anime-hősök mostanság az általam látott animék palettájáról.

Ezeket megelőzően pedig a Ghost in the Shell: Stand Alone Complex: Solid State Society-t abszolváltam mint kötelezően megtekintendőt a GitS univerzumból. A történet ebben az esetben sem hatott kifejezetten az újdonság erejével, de a képi megvalósításért, és egy-két jobb dallamért már mindenképp megérte megnézni.

Lassacskán haladgatok a Gundam Seed-del is, és levezetésképpen a Mini-Goddess sorozatból is megnéztem ma kettőt.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

SaiyaGin

Quote from: via_mala on 2006-10-25, 00:05:04
Lassacskán haladgatok a Gundam Seed-del is

Azt én is tervbe vettem, előzetes Gundam-ismeretek nélkül (azt azért tudom, hogy mechák vannak benne :haha:). Mennyire tetszik?

Mini-Goddess: Gan-chan ownz! :D

Zsiga

#1349
Quote from: SaiyaGin on 2006-10-25, 16:55:10
Quote from: via_mala on 2006-10-25, 00:05:04
Lassacskán haladgatok a Gundam Seed-del is
Azt én is tervbe vettem, előzetes Gundam-ismeretek nélkül (azt azért tudom, hogy mechák vannak benne :haha:). Mennyire tetszik?
Ugyan nem via_mala vagyok, de én is előzetes Gundam-es ismeretek nélkül néztem végig a SEED-et fél éve. Elég annyi ha azt mondom hogy két nap alatt kivégeztem? :D

Szerk.: Most látom csak a sigedet, így már biztos vagyok benne hogy legalább a harc része tetszeni fog, nagyon sokban hasonlít az FMP mecha-része a Gundamekre. (Nagyjából az AT-Field-szagú Lambda Drivert leszámítva minden Gundam.) Mondjuk kicsit meredek amikor a tizenéves srác két perc alatt úgy átírja a Gundam OS-ét hogy utána a szerelői sem tudják visszacsinálni, de később azért korrektül (sőt, hosszú sorozat lévén egész szájbarágósan a sok ismétlés miatt) meg van magyarázva minden. Emellett egész élvezhető a történet is, bár kicsit azért sablonos néhol, de kikapcsolódásnak pont megteszi. A karakterek nagyrésze szimpatikus, a gond csak az hogy kicsit átestek a ló túloldalára, még a "főgonosz" is jó arc. :) Még szerencse hogy ott van Flay, akit egy kanál vízben meg tudnék fojtani annyira irritáló. :D
Na, szóval jó, nézzed. :)