Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: Soul on 2007-01-18, 12:39:26
Hát most nevettem egy jót rajtad  :smile:.Először is az avám Death Note-os  :hehe:, az aláírásomba sikerült bele trafálnod.Lehet cikizni az Elfen Liedet, hogy fúú vér meg fanservice, de akkor is nagyon jó anime lett én hatása alá kerültem  :hehe:.És az mér baj ha valaki szereti az eksönt vért stb, rögtön lekell hülyézni? Remélem te sem haragszol meg  :smile:.
Én?! Nem ismersz még! :D
Egyébként teljesen fair visszavágás volt és télleg megérdemeltem! :)

Vér+fanservice+eksön témához: nem gáz/ciki hogyha valaki szereti az ilyesmit(egyébként ki nem?! :rolleyes: ), sőt... és nem is akartam lecikizni az Elfen Lied-et(szintén ősi vita itt a fórumon... :) ), de amit eddig hallottam róla az alapján nem tetszene és nem valószínű hogy a közeljövőben megnézem. Csak annyit akartam kifelyezni hogy pl szerintem a GitS SAC sokkal jobb anime mint az Elfen Lied és mégis van olyan akinek az utóbbi tetszik míg az előbbi nem.

A Death Note-ot nem ismerem... :eek:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Member

Én láttam mindkettőt és szerintem meg bőven fordítva. :hehe:
Amit hallottam a GitS-ről, az alapján szívesen megnéztem, de jobb lett volna, ha idea marad. :__devil:

Raggie

Quote from: Member on 2007-01-18, 12:51:09
Amit hallottam a GitS-ről, az alapján szívesen megnéztem, de jobb lett volna, ha idea marad. :__devil:
Mondtam... ősi vita! :rolleyes: :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Szerintem meg nagyon nem egy műfaj a kettő, nem igazán lehet összehasonlítani. ;) Én pl. mindkettőt szeretem.

Raggie

Quote from: Zsiga on 2007-01-18, 12:58:16
Szerintem meg nagyon nem egy műfaj a kettő, nem igazán lehet összehasonlítani. ;) Én pl. mindkettőt szeretem.
:eek: Hoppá! ilyet sem láttam még! :D

Darkstar: jó? Milyen? Semmit sem tudok róla... :lame:

Well, do ya, punk?"

Darkstar

Szvsz nagyon jó. Nem egy pörgős akció (bár néha olyan is van), viszont a feszült hangulata odaüt. Általában "wtf, 20 perc mióta ilyen rövid" érzéssel állok föl előle. Egyetlen hátránya, hogy nagyon kell figyelni, és néha még így is visszatekerni, és újranézni 1-2 percet, hogy egy-egy összetetted gondolatmenetet megérts (ezek amúgy full logikusak, de 99%uk tuti nem jutna magamtól eszembe). Egyszóval erőssen ajánlott. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: Raggie on 2007-01-18, 12:59:31
Quote from: Zsiga on 2007-01-18, 12:58:16
:eek: Hoppá! ilyet sem láttam még! :D
Szerintem meg DURVÁN nem egy műfaj a kettő, és én meg egyikért se vagyok különösebben oda (na jó, SAC1 nem volt rossz). Így teljes a spektrum :)

Raggie

Darkstar: Hmm... felvéve a listára! ;) :jee:

Próféta: :D ok.

Well, do ya, punk?"

beneke

Megnéztem a Kino's Journey-t. Nálam be került a Top10-be.
Nagyszerű történet, csodás rajz, mi kell még? Nem sok anime van aminél minden egyes rész ilyen elgondolkodtató. Bár a részek nem öszzefüggőek, ettől nem kell megilyedni, hiszen minden rész tökéletes önmagában is. Sok igazságot mond ki. Rég godolkodtam már ennyit :haha:
De hogy ne fájdoljon meg nagyon a fejem gyorsan megnéztam Ouran High School Host Club című animét.
Nagggyon jóó! :lul: :rotfl: Úgy röhögtem rajta, hogy leestem a székről és bevertem a fejem   :muhahah: Mindenkinek csak ajánlani tudom aki szeretne egy jót nevetni.

A Death Note pedig tényleg jó. Bár én elösszr a mangát olvastam, de még így is várom az új részeket  :D

Rounin

Hát tudjátok mit? :Eztneked:

Többet nem írok semmit. Már ebből is Elfen Lied vitát csináltok?! :Eztneked:

:angyali:

Dreamcleaver

Igen, de tudjuk, hogy te nem vagy normális.  :hehe:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Member

Quote from: beneke on 2007-01-18, 16:12:11
De hogy ne fájdoljon meg nagyon a fejem gyorsan megnéztam Ouran High School Host Club című animét.
Nagggyon jóó! :lul: :rotfl: Úgy röhögtem rajta, hogy leestem a székről és bevertem a fejem   :muhahah: Mindenkinek csak ajánlani tudom aki szeretne egy jót nevetni.
Nekem nagyon unszimpi a környezet, amiben játszódik, a csajok rajzolása meg egyenesen botrányos... :/ A szőke b*zi mondjuk szimpatikus karakter.

DEAMCLEAVER: Egy egyszerű "neked más az értékrended" is megtette volna. :fuk-u:

Fazék

Na menjetek máshova játszani gyerekek, ez a topic nem erre való! Huss-huss... gyerünk!  :3x3:

Rounin lelki békéje a tét! Hát nincs nektek szívetek?!!   :oops:

Solid Snake

Tokyo Godfathers

Mivel Satoshi Kon-művekből tartok jelenleg felzárkózást, ezért nélkülözhetetlenné vált eme anime megtekintése is.

Szilveszter éjszakáján játszódik a történet. Hajléktalan főszereplőink (Gin, az iszákos és megszállott szerencsejátékos, Hana a transzvesztita bárénekes és Miyuki, az otthonról elszökött tinilány) egy kisbabát találnak a szemétben, majd úgy döntenek, elindulnak felkutatni a gyerek szüleit. De ez nem bizonyul könnyű feladatnak...

A történet egyszerűsége, mégis egyedisége valóban csodálkozásra adhat okot. Kon mester új oldalát mutatta be, ezúttal inkább a rideg realizmusra, a hajléktalanság és a családi kötelék fontosságának bemutatására törekedett korábbi műveire jellemző illuzionista és szimbolista ábrázolásmódjával szemben (bár meg kell hagyni, azért itt-ott felfedezhető a régi stílus, gondolok itt főleg a baba-motívumra /Isten ajándéka/). Egy nagyon tanulságos (és a véletlenek tömkelegére alapozó) animét kapunk, mégis nem érezhető az a varázs, amit anno a Perfect Blue-nál vagy a Millennium Actress-nél átéltem. A zene sem maradt meg igazán a fülemben, teljesen átlagosnak mondható. Akadnak azonban humoros jelenetek is (még ha néhol fekete humor is a mérvadó /öreg hajléktalan jelenete/), amitől könnyedebbé válik a hangulat (az üldözéses jelenetben nem egyszer felkacagtam a bicikliző Gin-en).

Aprócska negatívumai ellenére bátran ajánlom mindenkinek, akik másfél órányi realizmusra vágynak a társadalom alsó rétegének szemszögéből (és akik képesek elnézni a sok véletlen egybeesést - én nem voltam rá képes, talán ezért nem tetszett annyira).

7/10

UI: Paranoia Agent, te következel!  :smile:

Eberinu

deaththief

Gungrave :   Nekem tetszett.A végén egy kicsit érthetetlenkedtem,de hamar rájöttem mindenre,hogy mi miért is van,mit miért is történt.Maga a történet jó,szóval ajánlom mindenkinek.
Kimi Ga Nozomu Eien :    :bruhuhu:  (sz.tem ennyivel leírtam mindent)

via_mala

Quote from: SolidSnakeGH on 2007-01-18, 22:54:13
Tokyo Godfathers

Mivel Satoshi Kon-művekből tartok jelenleg felzárkózást, ezért nélkülözhetetlenné vált eme anime megtekintése is.
...
7/10

Most kellene kicsit lassítanod, mert ezt a remekművet már nem tudtad eléggé értékelni. Nézzél meg most inkább valami könnyed school-kids magical-girl ecchi komédiát és újra jobban fognak tetszeni Kon mester művei.

ON: Black Lagoon 1-2 season
Az első évad nagyon tetszett, többnyire látványos akciózás, és nyers, de hangosan csattanó poénok tették ki a képernyőidő nagy részét, filozofálgatás, moralizálás csak mutatóba fordult elő - és ez így volt jó. Akkor azt feltételeztem, hogy a második évadban a drámai vonalat fogják elmélyíteni, és már előre vetítettem egy Cowboy Bebop szintű klasszikus születését. Sajnos azonban a második évadnak nem sikerült a várakozásaimat teljesíteni, mert bár hatalmas drámai hatásra törekedtek már a széria elején, de ezzel nagyjából ki is végezték a sorozat mélyebb mondanivalóját, mert tovább fokozni már nem tudták. Igaz a végén még volt egy igen szaftos, hanghatásokra csillagos ötöst érdemlő jelenet, de ez sajnos édeskevés volt ahhoz, hogy megmentse a sorozatot, ráadásul a két főhőst semmivel sem ismertük meg jobban, nem is igen fejlődtek jellemükben sem, és még csak nem is kerültek igazán közel egymáshoz - érződik, hogy egy harmadik évadra tartogatják a készítők a puskaport, csak nehogy elázzon az egész...
Ennél sokkal többet vártam, és valószínűleg ez is szerepet játszott a csalódásom mértékében, de utólag már fölösleges ezen morfondírozni.
Az anime OST-je viszont még mindig gyakran felbukkan a Winamp-omon, jól sikerült darab.
Szerintem a két évad: 8/10 és 7/10
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Raggie

Tokyo Godfathers
(...)
7/10

Hmm... nekem is eddig a Perfect Blue tetszett a legjobban a Kon filmek közül(meg a Paprika :cool: ). De lehet hogy ezek után ezt is megnézem. Bár sosem vonzott nagyon ez a kisgyerekes téma(nem nagyon szeretem a kisgyerekeket... :rolleyes: :__devil:)

A Paranoia Agent marha jó!! (még nem láttam végig, de nagyon tetszik!)
Quote from: Eberinu on 2007-01-18, 22:57:11
A gőzfiú-t...asszem...
Huh... ezt a bőbeszédű véleményt! :D

Well, do ya, punk?"

RE@L

Tokyo Godfathers

Szilveszter éjszakáján játszódik a történet. Hajléktalan főszereplőink (Gin, az iszákos és megszállott szerencsejátékos, Hana a transzvesztita bárénekes és Miyuki, az otthonról elszökött tinilány) egy kisbabát találnak a szemétben, majd úgy döntenek, elindulnak felkutatni a gyerek szüleit. De ez nem bizonyul könnyű feladatnak...

A történet egyszerűsége, mégis egyedisége valóban csodálkozásra adhat okot. Kon mester új oldalát mutatta be, ezúttal inkább a rideg realizmusra, a hajléktalanság és a családi kötelék fontosságának bemutatására törekedett korábbi műveire jellemző illuzionista és szimbolista ábrázolásmódjával szemben (bár meg kell hagyni, azért itt-ott felfedezhető a régi stílus, gondolok itt főleg a baba-motívumra /Isten ajándéka/). Egy nagyon tanulságos (és a véletlenek tömkelegére alapozó) animét kapunk, mégis nem érezhető az a varázs, amit anno a Perfect Blue-nál vagy a Millennium Actress-nél átéltem. A zene sem maradt meg igazán a fülemben, teljesen átlagosnak mondható. Akadnak azonban humoros jelenetek is (még ha néhol fekete humor is a mérvadó /öreg hajléktalan jelenete/), amitől könnyedebbé válik a hangulat (az üldözéses jelenetben nem egyszer felkacagtam a bicikliző Gin-en).

Aprócska negatívumai ellenére bátran ajánlom mindenkinek, akik másfél órányi realizmusra vágynak a társadalom alsó rétegének szemszögéből (és akik képesek elnézni a sok véletlen egybeesést - én nem voltam rá képes, talán ezért nem tetszett annyira).

7/10

Karácsony éjszakáján játszódik. A baba motívum, a jövőt és a reményt jelképezi megújullást, nem feltétlenül Isten ajándéka mivel nem keresztények csinálták a filmet. A film televan szimbólumokkal. [spoiler]Angyal aki megmenti Gin-t. Temetőben talált cuccok. Öreg hajléktalan halála ami ráébreszti Gin-t is arra hogy család fontos, hisz ő se akar úgy meghalni hogy senki se sirassa vagy emlékezne reá.[/spoiler] Pontosan ezaz hogy nem a rideg valóságot mutatta be csupán, hanem a csodákat a rideg valóságban. Azt hogy csodák máredig vannak ha hiszünk bennük, nem véletlen egybeesések. Hogy is mondjam neked, Tokyo Godfathers a Millenium Actress mellet a legtöbb mondandóval bír, sokkal többet ad át mind a kedvenc filmem a Perfect Blue, az egy fantasztikusan megkomponált utazás az emberi pszcihébe. Míg a Tokyo Godfathers mindenkihez szól. Minden emberhez. Sokkalta kellemesebb családi film mint bármelyik xyz megmentette a Karácsonyt amerikai remekmű.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Solid Snake

Quote from: deaththief on 2007-01-18, 23:38:32
Kimi Ga Nozomu Eien :    :bruhuhu:  (sz.tem ennyivel leírtam mindent)
:tezsvir:

Quote from: via_mala on 2007-01-18, 23:56:29
Tokyo Godfathers:
Most kellene kicsit lassítanod, mert ezt a remekművet már nem tudtad eléggé értékelni. Nézzél meg most inkább valami könnyed school-kids magical-girl ecchi komédiát és újra jobban fognak tetszeni Kon mester művei.
Itt pihen a vinyón a Dokuro-chan. Az eléggé könnyed school-kids magical-girl ecchi komédia?  :D

Quote from: RE@L on 2007-01-19, 01:10:40
Karácsony éjszakáján játszódik.

A történet eleje valóban. Azonban mintha többször is említették volna a New Year-t. Bár lehet, hogy már átmegyek lassacskán a Perfect Blue-s Mimibe hallucinálás terén.  :morci:

A baba motívum, a jövőt és a reményt jelképezi megújullást, nem feltétlenül Isten ajándéka mivel nem keresztények csinálták a filmet.

Való igaz, ezt is jelentheti, azonban Hana többször is "Isten hírnökének" nevezi Kiyoko-t, a babát körülvevő csodák és a film elején lévő misejelenet arra engednek következtetni, hogy a baba a Messiást, Jézust szimbolizája. Az a tény pedig, hogy a történet Karácsonykor (vagy Szilveszterkor) játszódik, még inkább erősíti ezt a feltételezést.

Pont ez a jó Kon mester műveiben: többféleképpen lehet őket értelmezni.  :jee:

Míg a Tokyo Godfathers mindenkihez szól. Minden emberhez. Sokkalta kellemesebb családi film mint bármelyik xyz megmentette a Karácsonyt amerikai remekmű.
Ebben teljes mértékben egyetértünk.  :tezsvir:

Próféta

Ha jól emlékszem, nem egyetlen éjszakát ölel át a film. Karácsonykor kezdődik, és újévig tart. Úgyhogy mindkettőtöknek igaza van. A rengeteg csoda pedig nyilván azért van benne, mert (1) poén, (2) karácsony :) Amúgy tele van egyéb apró karácsony-utalásokkal, kezdve a taxi számától...

kikuchiyo

Hi no Tori - Uchuu-hen / 火の鳥・宇宙編 / Phoenix - Space

1987-es OVA, a manga atyjaként tisztelt Tezuka Osamu monumentális manga-sorozatának egyik fejezetéből készült. Ott kapcsolódunk be a történetbe, hogy a Betelgeuzéról a Föld felé tartó űrhajó félúton balesetet szenved, a hibernációból felébredt legénysége az ügyeletes tisztet holtan találja. Az űrhajó javíthatatlan, az egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek az egyszemélyes mentőkabinokkal. Mivel ezeket nem lehet irányítani, a megmenekülésük esélye csekély, az életük a sors kezében van. Sodródás közben egyre távolodnak egymástól, egyre romlik közöttük a kapcsolat, így meg kell küzdeniük a magány rémével is. A kapszulákban eltöltött heteket visszaemlékezéssel múlatják: kiderül, hogy mindenkinek volt valamilyen ügye a halott pilótával, és a legénység egyetlen nőtagjának kegyeiért szerelmi rivalizálások is folytak. Tetejébe az űrhajó ötödik mentőkabinja árnyékként követi őket - vajon volt egy potyautasuk, aki megölte a pilótát, majd utánuk eredt? Az igazság sokkal rettenetesebb.

Bár a történet nem minden ízében eredeti, de ez nem von le az értékéből. Tezuka munkamódszerének jellemzője volt, hogy máshonnan emel át ötleteket a saját műveibe. Itt azonban a sci-fiből jól ismert elemek nem hatnak ismétlésként, ellenben ismerősként hatnak, lehetővé téve, hogy a néző előbb a halott pilóta és a szellemkapszula rejtélyére (a manga és a film is elegánsan alkalmazza azt a megoldást, hogy "in medias res" kapcsolódunk be a cselekménybe, és a visszaemlékezések révén jutunk újabb és újabb nyomokhoz), majd a megoldásból levezetett filozófiai mondanivalóra koncentráljon.

Igen, filozófiai mondanivaló is van. A Hi no Tori-sorozat cselekményükben össze nem függő részeit ugyanis a közös gondolati alap kapcsolja össze: a főnixmadár alakjában megszemélyesített sors és a vele találkozó szereplők életének bemutatása ürügyén olyan kérdések feltételére nyílik lehetőség, mint hogy mi is az ember? honnan jött és merre tart? ki tudjuk-e kerülni tetteink következményeit? Ennek a résznek a középpontjában az utóbbi kérdés, a bűn és bűnhődés problematikája áll.

A mangában leginkább az az innovatív szerkesztésmód tetszett, ahogy a szűk kapszulákba zárt emberek hosszú utazását érzékletessé tette a panelek egyszerű, de nagyszerű elrendezésével - az animébe ezt nyilván nem lehetett átvinni, de ettől függetlenül is tisztességes adaptációnak lehet nevezni.
Az eredetiben mind a szereplők, mind a sci-fi kellékek erősen leegyszerűsítettek, szinte utalásszerűek, ehhez képest az animében sokkal kidolgozottabb és szokványosabb formákkal találkozhatunk. Nem lehetett nem észrevenni a 2001 Űrodüsszeia hatását (az űrhajó, a kapszula belső berendezései, különös tekintettel a képernyőkre, ill. további, spoilernek minősíthető elemek), ez nálam eleve pluszpont :), a kapszulák pedig a Gemini űrhajókra emlékeztettek.

Összefoglalva: nagyon jó animének tartom, méltónak a mangához, ajánlanám is mindenkinek - ha be lehetne szerezni. :(
Elképzelhető, hogy nekiállok a lefordításának.
Failure is the default option

Zsiga

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora  / Looking up at the Half-Moon
Ritkán írok ebbe a topicba, de ez most megtetszett, és a kereső szerint nem sokan ismerik (illetve nem sok szó volt róla), pedig szerintem megérdemelné.
Egy rövid, hat részes romantikus-drámás-gimnazistás-kórházas-kicsitnevetős-deinkábbsírós animéről lenne szó. Ha hasonlítanom kéne valamihez akkor azt mondanám hogy olyan mint a KGNE, csak ez jó. :)
A történet rövid összefoglalóját megtaláljátok a linken.
Jelenlegi állapotomban 11/10, egyébként kb. 8,5/10 annak aki szereti az ilyesmiket.

Zsiga

chilip

most néztem meg a Ouran High School Host Club-ot, és be kell valjam, nagyon tetszett. Nem annyira a poénok miatt, hanem mert érdekesnek találtam a sztoriát, bár semmi kiemelkedő nem történt benne, és a vége is eléggé kiszámítható volt... ennek ellenére nézette magát, és nem bánom egyáltalán a rá szánt időt  :angyali:

Solid Snake

Quote from: Próféta on 2007-01-19, 09:55:35
Ha jól emlékszem, nem egyetlen éjszakát ölel át a film. Karácsonykor kezdődik, és újévig tart. Úgyhogy mindkettőtöknek igaza van. A rengeteg csoda pedig nyilván azért van benne, mert (1) poén, (2) karácsony :) Amúgy tele van egyéb apró karácsony-utalásokkal, kezdve a taxi számától...

(3) Satoshi Kon  :lazza:

Quote from: Zsiga on 2007-01-19, 15:27:28
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora  / Looking up at the Half-Moon

Hohó. Máris szedjük.  :tezsvir: :merci:
Szerk: Jól látom, hogy nincsen fent FTP-n?  :frown:

Ha hasonlítanom kéne valamihez akkor azt mondanám hogy olyan mint a KGNE, csak ez jó. :)

Miért, a KGNE nem jó?  :hehe: :ejnye:

Zsiga

Quote from: SolidSnakeGH on 2007-01-19, 19:45:29
Ha hasonlítanom kéne valamihez akkor azt mondanám hogy olyan mint a KGNE, csak ez jó. :)

Miért, a KGNE nem jó?  :hehe: :ejnye:
Hát, nálam a KGNE (és a Saikano) a "hatásvadász fos" szinonímái. :)
De nem kell velem foglalkozni, mindenki tudja hogy valójában egy érzékelten, retardált, pedofil gyökér vagyok, aki mindent lefikáz ami mások szerint jó. ;)

Solid Snake

Quote from: Zsiga on 2007-01-19, 19:56:53
Hát, nálam a KGNE (és a Saikano) a "hatásvadász fos" szinonímái. :)
Költői.  :lol:

Quote from: Zsiga on 2007-01-19, 19:56:53
De nem kell velem foglalkozni, mindenki tudja hogy valójában egy érzékelten, retardált, pedofil gyökér vagyok, aki mindent lefikáz ami mások szerint jó. ;)
Ennyire durva önkritikád azért ne legyen.  :smile: