Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Selmo

Terra e... (24 rész): Már nem emléxem ki hívta fel rá a figyelmem, de nem tudtam felállni mellőle és egyben végignéztem. Vagy csak LoGH-nál megszoktam, hogy tizesével falom a részeket. :D Némi űrcsatát azért vártam, ezért is néztem a LoGH után és nem is csalódtam.
A történet röviden: az emberiség salakká szennyezte a Földet és kirajzott új otthont keresni. A társadalom totális irányítás alatt van, a gyerekek "felnőtté" válásukkor emlékezet törlésen esenk át és soha többé nem látják a szüleiket. Azonban felbukkan egy mutáció, ami bizonyos embereket hatalmas pszionoikus erővel ruház fel. Tárgyakat mozgatnak, gondolatokat olvasnak és egyéb a társadalomra nézve veszélyes képességeik vannak. Ezért ki kell írtani őket. Mu-nak nevezik magukat és igyekeznek a hozzájuk hasonlókat megszöktetni, mielőtt likvidálnák őket. Róluk és a csatározásaikról szól ez a történet, de azért mélyebb mondanivalója is van.

Black Blood Brothers (12 rész): Agyatlan hentelés vámpírokkal ala Hellsing. Érdekes módon a főszereplő itt is pirosban utazik. Van benne pár érdekes gondolat, de rövidsége miatt ezek ennyiben is maradnak. Semmi extra, - kis titok, kis csavar, kis love - de unaloműzésnek elmegy, vámpír fanoknak esetleg jobban bejön.

A tökéletesség unalmas.

SaiyaGin

Porco Rosso (m2)
Részletekben néztem videóról, egy kicsit talán lassan haladtam vele.  ^^"
Nagyon tetszett, de a [spoiler]zoofil[/spoiler] jellegű jelenetek néha zavaróak voltak.

NLZ

Quote from: Selmo on 2008-05-26, 00:54:19
Terra e... (24 rész): Már nem emléxem ki hívta fel rá a figyelmem, de nem tudtam felállni mellőle és egyben végignéztem. Vagy csak LoGH-nál megszoktam, hogy tizesével falom a részeket. :D Némi űrcsatát azért vártam, ezért is néztem a LoGH után és nem is csalódtam.
A történet röviden: az emberiség salakká szennyezte a Földet és kirajzott új otthont keresni. A társadalom totális irányítás alatt van, a gyerekek "felnőtté" válásukkor emlékezet törlésen esenk át és soha többé nem látják a szüleiket. Azonban felbukkan egy mutáció, ami bizonyos embereket hatalmas pszionoikus erővel ruház fel. Tárgyakat mozgatnak, gondolatokat olvasnak és egyéb a társadalomra nézve veszélyes képességeik vannak. Ezért ki kell írtani őket. Mu-nak nevezik magukat és igyekeznek a hozzájuk hasonlókat megszöktetni, mielőtt likvidálnák őket. Róluk és a csatározásaikról szól ez a történet, de azért mélyebb mondanivalója is van.

Black Blood Brothers (12 rész): Agyatlan hentelés vámpírokkal ala Hellsing. Érdekes módon a főszereplő itt is pirosban utazik. Van benne pár érdekes gondolat, de rövidsége miatt ezek ennyiben is maradnak. Semmi extra, - kis titok, kis csavar, kis love - de unaloműzésnek elmegy, vámpír fanoknak esetleg jobban bejön.
Az FTP-n fenn van egy [Medgirl]_Terra_e..._[66655E0F].mkv file, ez az 1980as film változat?
[reserved]

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Selmo

Igen, abba beletekertem, de gyakorlatilag ugyanez a történet, csak a sorozatban jobban ki vannak fejtve a dolgok és megváltoztattak pár dolgot. Pl. pár karakternek változott a hajszíne, meg kicsit a rajzolása.

A tökéletesség unalmas.

Member

Ja, a mai lolikorszak alapjait vélhetjük felfedezni benne. Chibiusá-ról ne is beszéljünk, aki ráakaszkodik Mamoru-ra, aki
[spoiler]tulajdonképpen az apja[/spoiler]
, ezt hogy merték vetíteni?

Member

Galaxy Fraulein Returns ( OVA2) - Fairy of the Deep Darkness
Megtettem. Az alcím eleve hülyét hatott, mert nem tudtam elvonatkoztatni ettől, na mind1. Ha jól értettem, az előző szériában legyőzött Erica 7 hét tagja és a főnökük, aki szerintem az Ah! My Goddes-ből szabadult, beállt a már így is túl népes jófiúk táborába, ahol mindenki vagy power rangers vagy inuyasha beütésű valamivé tud átalakulni. Van itt minden, a zabagép androidtól kezdve, aki mindenkinek a szeretetről papol és a ~desu végű mondatokkal húzza fel a néző agyát, meg a belassult csitri, akiéhez képes Osaka beszédsílusa egy Excel becrack-ezve, de mellette úgy ver agyon valakit, hogy meg sem mozdul, a rajta lévő kütyik megvédik és visszaver mindent. A főhős, Yuna meg persze addig átváltozni sem hajlandó, amíg a Föld elpusztulásáig 3 másodperc van hátra vagy két társát meg nem ölik, de aztán berzerker és mindenki megvan két ütésből. Egyébiránt mániája, hogy mindenkit meg akar győzni róla, hogy a Földön szeretet tombol és nem feltétlen kell elpusztítani a Földet, ahogyan a mindenhonnan száműzött "The Demonic Sisters" trió szeretné most elkövetni. A legkisebb tag persze meggyőzhető, de van annyira együgyű, hogy a befejező rész fele előtt elhiszi, hogy az utolsó élő nővére, akinek szinte az arcára van írva, hogy "I'm the Boss, n00b!!!", odasétál békét kötni és megöleti magát. Aztán a három gonosz csaj lelke hogy száll bele valami otromba alakú űrhajóba és abból miért lesz óriáspók, ami mindent ki akar nyírni tudja a fene, de legalább már tudom, ha a kezedben van az egyetlen fegyver, amivel megölheted, és a dög kinyírja két barátodat, nem fog görcsberándulni a kezed, hogy lelődd, hanem azon fogsz rágódni, hogy a barátoddá lett gonosz lelke benne van és meg fogod őt ölni... Végül már csak annyira tellett az agyamból, hogy megsaccoltam a záróéneklés alatt (keretes szerkezet, apám, karácsonyos koncerttel indult!!), hányan néznek bambán a pityergő Yuná-ra, olyan 20-22 körül. A rajzolás az intro alatt szép, minden kézi, mégis király a szem, amikor rázoomolnak, de itt vége is a szépségnek, mindenki 140 cm körül van egyetemista létére és semmi különbség nincs a karakterek közt a hajukat leszámítva. A személyiségük detto, kb. mint a harcmodoruk, mindenki egy dolgot tud, de azt nagyon (képzelhetitek, amikor a főgonoszok egy dolgot csinálnak folyton és csak nem találnak rá ellentaktikát). Amikor a föld alól hatalmas fúrók törtek fel, már megijedetem, hogy Simon-ék jöttek fel a falujukból és összemossák a két sztorit, de nem. Bár lehet, hogy Kamina dicsőségbeszéde sok lett volna ezen csitrik nyálömlegedezése mellett... Nah, 5.5/10, just for fun, böeeeeeee! Nem hiszem, hogy az előzményeket megnézném ezután. :D

Én

Meh, be lettem előzve, az én részemnek még csak a felét néztem végig. Manitu szerint jól jártam és anidb szerint is, de az első részben gyakorlatilag nem történt semmi, az ismertetőt még nem tudom hova tenni. De olyan kellemes fajtájú semmittevés plusz kellemes zene, szal tanulás után befejezem. Eddig olyan 6/10, de erősen gyanítom, hogy lesz itt még valami.

Manitu

Opsz... Pedig nem is fog történni benne semmi. Az egész anime gyakorlatilag egy csendélet, nem nagyon van cselekmény, engem mégis valahogy magávalragadott. Egyszerűen szép... Viszont ezek szerint neked nem biztos, hogy be fog jönni.

Én

Nem rossz ez se, csak várom, hogy az anidb-n leírtak kibontakozzanak. :) Ja, nem az én stílusom, de tespedni meg lenyugodni jó.

Member

Di Gi Charat
Röviden: Nyo Gema Nyu. 2.5/10
De most komolyan nyo? Van olyan h*ggyantott agyú f*stalicska, akinek ezt megnézte, és soha többé semmit, mert olyan jó nyo? Mert a csak éneklős részt leszámítva kín szenvedés nyo.
Nyugi, vannak normális dolgok is a listámon, csak eddig sikerült vagy mellényúlnom, vagy tényleg érdekelt vmi, ami nem kellett volna. :)

bimanc

Quote from: Member on 2008-05-29, 22:49:57
Di Gi Charat
Röviden: Nyo Gema Nyu. 2.5/10
De most komolyan nyo? Van olyan h*ggyantott agyú f*stalicska, akinek ezt megnézte, és soha többé semmit, mert olyan jó nyo? Mert a csak éneklős részt leszámítva kín szenvedés nyo.
Nyugi, vannak normális dolgok is a listámon, csak eddig sikerült vagy mellényúlnom, vagy tényleg érdekelt vmi, ami nem kellett volna. :)

Már megbocsáss, de közbe kell szólnom, mert szerintem nagyon is jó. Nyugodtan hülyének nézhetsz miatta, de én régebben napi jelleggel megnéztem, mert jó volt látni valamit, ami a nap végén lefárasztott. Annyira túlvilági módon értelmetlen, hogy már jó. Különösen a szörnyes rész, de a special-ok között is vannak nagyon jók, például a zenekaros az egyik személyes kedvencem. Persze hogy nem lehet komolyan venni a dolgot, de szerintem nem gyerekes a humora, hanem kissé abszurd. Ja ha nem akarsz mellényúlni, és még nem láttad, ajánlom a Megazone23-at, pyo.  :Kiraly:

Szerk.: ebben mondjuk igazad van, pl. a Cromartie High School is fárasztó, de egy más oldalról közelíti meg a dolgot, annak ellenére, hogy az is ugyanazon a szinten van.

Member

Nem is olyan rég láttam egy hasonló hosszú epizódokból álló valamit, konkrétan a Damekko Doubutsu-t, az szerintem jó volt, pedig egyben néztem meg és halálosan fárasztó. :) Szóval fárasztó és fárasztó közt is van különbség.

Manitu

Quote from: bimanc on 2008-05-30, 07:45:07
Már megbocsáss, de közbe kell szólnom, mert szerintem nagyon is jó. Nyugodtan hülyének nézhetsz miatta, de én régebben napi jelleggel megnéztem, mert jó volt látni valamit, ami a nap végén lefárasztott.
Megtörtént :D Én nem bírnám ki mégegyszer épp ésszel, pedig jókat röhögtem némelyik részén. Tipikusan olyan cucc, amit egy zenetévén lehetne adni két műsor közti üresjáratban néha-néha. Egyben túlságosan tömény.

bimanc

Jólvan, nembaj, most különben is vidám vagyok, de a lényeg, hogy kb az utóbbi másfél évben én se néztem meg egyszer se, csak azelőtt volt favorit. Ma már lehet nem tetszene annyira. Ja és engem is eléggé le tudott fárasztani, de én élveztem a dolgot.  :haha:
(manapság viszont inkább a seinen-stílus jön be, pl. a Mnemosyne-t pár évvel ezelőtt nem bírtam volna, mostmeg alig várom a következő részét)

Chronus

Slayers S1:

This shit is a big load of breaking the fourth wall. :rotfl:
A régi grafikával ma már nem tudtam megbarátkozni de ettől függetlenül 9/10. Néha rohadtul unalmas, és a poénok 14-19 részek környékére ellaposodnak annyira, hogy már kényszerem volt néha tekergetni, de a végére megint jó lett. Szvsz folytatom S2, S3-al, gondoltam behozom a lemaradást most, hogy nyáron jön S4 belőlle. Régi, de szerintem semmi baja, a hangulata még ma is átjön. Lina meg PURE WIN. ::)

chilip

Maid Guy ep 07 - ez egyre betegebb :D :D :D :D még az ellenségnek is adott egy Maid guy Badge-et  :lul:

Member

Quote from: Chronus on 2008-05-30, 16:49:14
hogy nyáron jön S4 belőlle.
He? He? He? He? :eek:
És tényleg igaz!!!
Nem akarok kötekedni a készítőkkel, de az első széria nagy. A második NAGYON NAGY, Xelloss-t imádjuk. A harmadik valami utolsó felköhedmény, néhány új ötlettel, java a régiek felújítása, az OVAk sem éppen az ötletességről híresek, a legutolsó próbálkozás, a Premium pedig mind grafikailag, mind történetileg siralmas. A Lost Universe meg átvitten a szériákat folytaná, nem, javítsatok ki? Akkor tulajdonképpen minek kell ez így 10 év hátralékával? Bocsánat a kifakadásért, de ez erős volt így szombat délután...

Én

Quote from: Member on 2008-05-31, 17:34:30
Quote from: Chronus on 2008-05-30, 16:49:14
hogy nyáron jön S4 belőlle.
He? He? He? He? :eek:
És tényleg igaz!!!
Nem akarok kötekedni a készítőkkel, de az első széria nagy. A második NAGYON NAGY, Xelloss-t imádjuk. A harmadik valami utolsó felköhedmény, néhány új ötlettel, java a régiek felújítása, az OVAk sem éppen az ötletességről híresek, a legutolsó próbálkozás, a Premium pedig mind grafikailag, mind történetileg siralmas. A Lost Universe meg átvitten a szériákat folytaná, nem, javítsatok ki? Akkor tulajdonképpen minek kell ez így 10 év hátralékával? Bocsánat a kifakadásért, de ez erős volt így szombat délután...
1)
[spoiler][/spoiler]
2) :tezsvir: Nem tudom hogy fognak az eredetihez hasonlatos hangulatot teremteni, én a kissé ócska, régies grafikát pont szerettem a sorozatban, illett hozzá nekem.

Cobra

Mint ahogy máshol írták, az új Slayers vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon rossz, köztes lehetőség nincs.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Chronus

Alkyra

Quote from: Chronus on 2008-05-31, 23:56:58
Kanokon - 09
http://subculture.animeblogger.net/2008/05/31/kanokon-09/

............... :eek:

Ezt az anime-t nem nézem már s úgy látom, hogy jó döntést hoztam eme blog leírása alapján.

[spoiler]

Not wanting a rival that isn't worth fighting, Nozomu takes actions to help. Pulling down Chizuru's panties, she insists to Kouta that he should eat delicious cake. With this, Kouta licks Chizuru.

[/spoiler]

A Kara no Kyoukai után egy ilyenen sírva tudnék fakadni...

Rounin

Quote from: Alkyra on 2008-06-01, 00:09:03
[spoiler]
Not wanting a rival that isn't worth fighting, Nozomu takes actions to help. Pulling down Chizuru's panties, she insists to Kouta that he should eat delicious cake. With this, Kouta licks Chizuru.
[/spoiler]

Őőő... höh. Kíváncsi vagyok, az ilyenek kitalálói mennyi elfojtással bírnak az életükben. :confused:

Chronus

Quote from: Alkyra on 2008-06-01, 00:09:03Ezt az anime-t nem nézem már s úgy látom, hogy jó döntést hoztam eme blog leírása alapján.
Én eddig csak pár blog bejegyzést olvastam el, de ez után gondoltam inkább nekiállok és leszedem a részeket... ebből vagy egy negatív, vagy egy pozitív legenda lesz... gyanítom inkább az előbbi mint az utóbbi.  :eek: De ez azért már durva, a modern volág csodája hogy ezt TV-be leadják  :eek:  Úgy értem.. olyan időben és olyan közönségnek akik nem éppen egy softcore hentait várnak tőlle  :zomg:

Alkyra

Várható rész volt. Hála a Fénynek, nem csináltak belőle nagy emo jelenetet(legalábbis szerintem)...azt viszont furcsállom, hogy a srác nem használta a fegyverét...Simán hozzávágta volna azt a nőt a falhoz, ha azzal próbálkozik.  Nu mindegy. Kell valami meglepetés is, amikor kimentik a  kis Murasaki-t.:)

Member

Tippen Toppan Guri Lagi
PURE EPIC WIN! A legjobb szerepfejlődés!! A legjobb történet!!! Ezeket hallottam róla szüntelenül, amikor szavazni lehetett, úgyhogy nem csoda, ha kedvet kaptam, mert az art tényleg kellően elnagyolt és spártai, hogy a giccstől undorodó lelkemet megmelengesse.
Az első részek a szokásos asszimiláció jegyében teltek, próbáltam megszokni, hogy Kaminá-nak be nem áll a pofája és próbálja beleverni Simonba a coolságot. Aztán befigyel még pár jellegtelen karakter, jópár arcot agyonvernek, akik persze szinte mind el tudnak menekülni. Aztán...
[spoiler]Kamina random meghal. Furcsa, másoknak sikerült katapultálnia vagy csoda láttán megúszták, ő nem.[/spoiler]
Itt majdnem bevizeltem örömömben, mert őt konkrétan szívből gyűlöltem. Igazán lehetne a Rapsody reklámarca, de engem hagyjon békén. Aztán ezt tulajdonképpen csak arra használják fel, hogy Simont emlékeztessék a feladatára, hogy senki se adjon fel semmit, ez meg hosszútávon már irdatlanul fárasztó volt. Ha jól emlékszem, a "Bízz magadban, magadért" jellegű mondat majdnem többször hangzott el, mint a "Fúrónk átszeli a mennyeket", pedig annak megjelenése sem volt semmi. A sorozat ezen esemény után átmegy "leverünk vkit, akinél még az epizód végén jön egy erősebb" dologgá, amit megfűszereztek azzal, hogy mindenki nyomott egy bemutató fight-ot, majd amikor már nem tudtak újat mutatni, meghaltak. Sajna a fight-ok mind arról szóltak, hogy Simon egyre növekvő fúróival az enemy már nem tud mit kezdeni a meglévő fegyvereivel, mert taktikázni sajna senki sem tud.
A part2 érdekesen indít, a metropolisz meg a diktatórikus kormány azt jelzi, a sorozat hangulatot vállt, [spoiler]Roshiu-t itt kinevezném a legjobb karakternek, mert legalább alkot valamit, nem mint a többiek, de persze ezt is jól elszúrják, amikor nem hagyják öngyilkosnak lenni és láthatjuk, ahogyan a szobájában sír...[/spoiler]
Az arctalan korongos ellenfelek, amik aztán kezekké és lábakká, meg beethoven-fejes sziklákká silányulnak, nem valami lekötőek, ha találnak a támadásukra ellentámadást, nem reagálnak, inkább kinyíratják magukat. A sorozat vége meg átmegy valami istenverte álfilozófiába, amiben a korábbi gonoszok lesznek a jók, ráadásul bakikat követnek el.
[spoiler]-Ha a Beastman-eknek nincsen fejlődő DNS-e, hogyan klónozzák őket?
-AntiSpiral-ék mindenkit arctalan kollektív tudatos valamivé akarnak tenni, de akkor már mi értelme az univerzumnak, ha nincs valódi élet?
-Ha Viral-ban nincsen Spiral, őt miért szívja be a hazugság-univerzuma?
-Védjük az univerzumot, de közben pár száz csillagrendszert pusztítunk el az utolsó csatában?
-Akkor most a ganmen pilóta érzi a ganmen fájdalmát vagy sem? Mert van, hogy a ganmen keze leszakad és ők is üvöltenek, de van, hogy felnyársalják őket és szinte semmi.[/spoiler]
A másik, amin kiakadtam, a halálok. Addig OK, hogy az egész sorozat alatt az eseményektől függenek a karakterek, nem fordítva, mert valódi személyiségük nincs és kaméleonként bármi lehet belőlük perceken belül, de ezek a mondvacsinált vészhelyzetek a Mozartfejek ellen kicsit betettek.
[spoiler]Kitan volt a csúcs. Ő is, mint Kamina, egyetlen rész alatt kezd el érzelmeket táplálni Yocko iránt, hogy egy csók után megölesse magát, amit röhögő fejjel él meg.[/spoiler]
A befejezés meg fatal fail.
[spoiler]Nia meghal. Minek? Jó, antispiral teremtmény volt, de akkor már nem kellett volna az antispiral halálakor neki is megpusztulnia? Pont az esküvő napján? Simon meg elmegy remetének, a külseje alapján fúrós Obi 1 Kenobi-nak, a hatalomba ismét Roshiu kerül, aki szerintem etikátlan, de jó vezető, de ezek után nem hiszem hogy alkamaznák.[/spoiler]
Ezekután nálam csak 3/10-et érdemel, nem tudom, az award-kiosztókon mik alapján osztották neki a díjakat, de őszinte részvétem. A "komoly" kategóriában most olyanok következnek majd nálam, mint a Black Lagoon, az Air és a Texnolyze, reménykedem a legjobbakban.

chilip

Quote from: Member on 2008-06-01, 10:43:58
Tippen Toppan Guri Lagi
...

jó post nagyon :D csak kihagytad hogy ez EPIC GAR, értelmet nem kell keresni benne, nézed és kikapcsol. ha elkezdesz értelmet, meg összefüggéseket keresni, veszít az értékéből, mer olyan nincs :D no mind1, [spoiler]Nia halálát én is FAILnek éltem meg[/spoiler], de minden másra nem is figyeltem, elvesztem a GAR fightokban  :rotfl:

A következő ilyen spoilerért szó nélkül törlöm a postot. -Zsiga

Chronus

Quote from: Member on 2008-06-01, 10:43:58
-Ha Viral-ban nincsen Spiral, őt miért szívja be a hazugság-univerzuma?
Annak semmi köze nem volt a Spiralhoz. Intelligens életformákra hat, mert az általuk "fantáziált" végtelen alternatív világok "labirintisába" zárja be őket. Ergo, minnél fejlettebb az agyad ,annál jobban hat. Figyel oda jobban (vagy szerezz normális subot).

Member

Akkor a vakondnak mi alapján volt intelligens az agya, ha 1 perce még nem emberivel rendelkezett?

Próféta

chilip:

(az utolsó rész végi eseményt légyszi rakd spoiler dobozba, vagy vonuljunk át az anime saját, spoileres topikjába)

Quote from: Member on 2008-06-01, 10:43:58[spoiler]-Védjük az univerzumot, de közben pár száz csillagrendszert pusztítunk el az utolsó csatában?[/spoiler]
Figyu, nem tűnt fel, hogy [spoiler]ahányszor szóba kerül az univerzum megóvása, mindig pont akkor van egy galaxisokat szétvető robbanás?[/spoiler]Magyarul, hogy ez poén akar lenni? Én mindenesetre jót röhögtem rajta.  :redface:
Meg úgy egyáltalán, ez egy paródiasorozat. Szerintem akként kellett volna értékelni.

Quote from: Member on 2008-06-01, 11:32:32
Akkor a vakondnak mi alapján volt intelligens az agya, ha 1 perce még nem emberivel rendelkezett?
:ejj: Milyen subbal nézted? Chronus gyanúja megalapozottnak látszik.

Quote from: Member on 2008-06-01, 10:43:58A "komoly" kategóriában most olyanok következnek majd nálam, mint a Black Lagoon,
Előre szólok: a BL nem sokkal komolyabb, mint a TTG-L. Ne a TeXhnolyze-zal rakd egy skatulyába ;)