Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

blackronin

#1290
Arra emlékszek, de néztem is rendesen!
Őt mutatták, de képzeljük el, hogy ilyen módon derülne ki a többi fontos dolog is.
Pl. Gin vagyok, most elmondom az espada-k számait és teljes neveit.
Ja persze lepődjetek meg majd a sorozatban, amikor ezek majd kiderülnek!

Nagyon problémás lenne...

update: most jutott eszembe!
A mangában (de az anime-ben biztosan) Ulq az Ichigo-val való találkozás után (amikor Ichi Yammy-val küzd és
veszít) elgondolkozik azon, hogy milyen fura Ichigo, mert ugrándozik az ereje, valamikor jóval gyengébb náluk, de valamikor (és most jön a lényeg!) az ereje még NAGYOBB is mint Ulq-nak!

Ezek után kérdem én, (ugyebár nem is olyan régen Ichigo-t gyengébbnek tituláltuk a SS kapitányainak többségénél)
ha Ulq Vastolord, és Ulq szavai alapján Ichigo néha erősebb lesz nála, tehát egy VASTOLORD-nál, (amelyből elég ha van 10 darab és vége az SS-nek...) akkor tehát a kapitányok többsége Vastolord szintű és lazán el kéne intézni a gyengébb espada-kat, s csak a Vastolord-ok jelentenének kihívást, akkor miért félnének 10 darabtól?
(mert ugyebár azt írtuk, hogy Zaraki olyan erős, mint Ichigo max erővel és maszkkal, tehát akkor ő is olyan erős, mint egy Vastolord...)

Vannak itt logikai buktatók bőven! (már ha a feltételezés igaz)

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2007-12-09, 15:01:09
mit is? melyik részben is volt benne?
146 vége :D Ott aszondja, hogy csak a Vastlordoknak lehet emberi alakjuk és mikor Adjuncasról beszél akkor az elcseszetteket mutatják .XD Érdekes :D Sztem az espadák közül mindenki emberi kinézettel rendelkezik :D

chilip

lehet az emberi kinézet a releaselt formára vonatkozik, nem?

blackronin

#1293
Ezen én is elgondolkoztam.

Bocs, hogy ennyit írok, de ez az utolsó:
Szerintem az erőviszonyok kb. így néznek ki:
-sima hollow-k, sima shinigamik (akik még nem tudják a kardjuk nevét) és a gyengébb quincy-k
ezek egy szinten vannak és ők vannak legalul. (tehát akiket egymás mellé írok, azok nagyjából egy szinten vannak)
-tapasztaltabb hollow-k, tapasztaltabb shinigamik (akik már voltak egy-két küldetésen) és az átlagos quincy-k
-Menos Grande-k, tapasztalt shinigamik (Seated Officers) és az erősebb quincy-k
-Adjucansok, Lieutenants (hadnagyok) és az előző csoportnál erősebb quincy-k (talán az elithez tartozók)
-Gillian class Arrancar, tapasztaltabb és erősebb Lieutenants (hadnagyok), esetleg gyengébb kapitányok, gyengébb Vaizardok és quincy (mint az előző)
-Privaron Espada, Adjucans class Arrancar (Espada), Átlagos kapitányok (esetleg bankai-t tudó hadnagyok), Átlagos Vaizardok és a legerősebb quincy-k
-Vastolordok, Átlagosnál erősebb kapitányok (pl. Yamamoto), Erősebb Vaizardok és ultrakemény quincy-k(már ha léteznek ilyenek, esetleg idevehetjük Ishida apját vagy a végső quincy formában lévő Ishidát is)

Talán ez megfelel a valóságnak...

KeLa

Sztem a vastolordoknak alapból emberi alakjuk van, a hogyoku közreműködése nélkül is.
Ha azt nézzük h Grimm korábban szó szerint egy állat-hollow keverék volt (azt meg nem mutatták h vasto lett volna belőle), sztem a többi espada sem lehetett különb nála.
De ha mégis, majd úgyis kiderül... annak h Ulq és a felette állók vastolordok, megvan az esélye - addig amíg nem lett bizonyítva az ellenkezője, persze ez egyelőre csak feltételezés.

Chronus

Sose mondták, hogy Grimm adjucha-ként lett Arrancar. Ami azt illeti nehezen is tudom elképzelni hogy abból a párducből hogyan is jött ki valami ennyire emberszerű. Shawlong és D-Roy tökéletesen lekövethető volt a flashback-ből, grimm már kevésbbé, ráadásul pont ők mondták, hogy Grimm képes lenne elérni a Vastro szintet... ki tudja...

Az az igazság, hogy Aaroniero-n kívül senkiről sem mondták ki nyíltan, hogy ez, vagy az. Yami valószínűleg Adjuchas, mert a silhouettben az ő alakja volt az ábrázolója a classnak, Ulq pedig Vastro, mert ugyanott az ő alakja volt a Vastro. Valószínűleg ezt nem az ujjukból szopták találomra. De a batár nagy állat Yamin és Mr Brainsoup Dude-on kívül mindenki más tökéletesen humanoid keretek közt mozog kinézetben. Elméletileg akármelyik lehet Vastro, csupán az erejük miatt nem szeretik ezt a fanok feltételezni, lévén hogy Hitsugaya leírás alapján ezek amilyen überimba állatok kellenének hogy legyenek. Ezen kívül viszont semmi sem cáfolja a lehetőséget....

KeLa

Quote from: Chronus on 2007-12-09, 17:03:00
Sose mondták, hogy Grimm adjucha-ként lett Arrancar. Ami azt illeti nehezen is tudom elképzelni hogy abból a párducből hogyan is jött ki valami ennyire emberszerű. Shawlong és D-Roy tökéletesen lekövethető volt a flashback-ből, grimm már kevésbbé, ráadásul pont ők mondták, hogy Grimm képes lenne elérni a Vastro szintet... ki tudja...
Az egyik legfontosabb dolgot hagyták ki a flashbackből :smile:

Quote
De a batár nagy állat Yamin és Mr Brainsoup Dude-on kívül mindenki más tökéletesen humanoid keretek közt mozog kinézetben.
Lehet, de én tartom magam ahhoz h egyáltalán nem számít h most h néznek ki, egy vasto az a hogyoku nélkül is emberszerű, viszont lehet h az Espada nagy része csak emiatt lett kinézetre ember.

blackronin

Kela utolsó mondata a lényeg.
Én is ezt tartom, csak emiatt emberszerűek, de a Vastolord-ok Hogyoku NÉLKÜL azok.

Chronus

Őh, ami azt illeti, az emberi alak a sima hollow Vatro Lorde-ra érvényesült. Ergo, a Vastro Lorde emberi alakú hollow, nem ilyen batár szörny, mint a többi.
De ha megnézed, egyik hollowból se lett az átalakulás után sokkal eltérőbb alakú. mint amikor még hollow volt. Fisher a szemünk előtt tépte le a maszkját. Wonderweiss-t is előttünk csinálták. Yami-n látszik, hogy előtte is egy batár állat volt, Edorad-on is látszott, hogy embertelenül nagy, Shawlong se volt anatómniailag teljesen korrekt, D-Roy fejéről meg ne is ejtsünk szót. Ellenben Stark, Halibel, Szayel, Ulquiorra teljesen humanoid... Szayel a legdurvább, hisz neki még hollow hole sincs. Láttunk elég Adjuchas-t a 3 filler részben, tudjuk milyen méreteket és formákat öltenek, én ne gyertek azzal hogy non-canon, mert Kubo írta a sztorit és designolta a karaktereket, canon-equivalens az egész. Az egyetlen ok amiért a legtöbben azt mondkák hogy az espada fele nem vastro, mert akkor gyengébbek lennének mint ahogy azt elképzeltük... ami amúgy eddig érvényesült az összes többi arrancarra is, anak ellenére ahogy be lettek harangozva, épp most aprítják őket a kapitányok elég szépen.

Dreamcleaver

#1299
Tudjátok Yammy-t miért nem darálták be eddig? Mert ő Aizen aduásza. Azt hiszük ő a 10-ez Espada pedig az az 1-es csak trükk! Igazából ő a 0-a Espada, erősebb az 1-esnél! Yammy nem is Vastro Lord, hanem azok felett áll, saját maga alkot egy külön kategóriát.! :rotfl:

Edit: Visszaolvastam: Stem Ichi erősebb Kenpachinál. Ken-chan cool meg minden, de csak egy fanboi hiheti, hogy Ichi nem erősebb nála. Lehet, hogy mondjuk most egyenlőek max, de később tuti Ichi lesz az erősebb. Sztem Ichi a kapitányok nagyrészénél is erősebb. A két dualosnál talán nem, de pl Hitsugayánál meg Soi Fon-nál biztos.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

LuckyDingo

Quote from: Dreamcleaver on 2007-12-10, 17:11:00
Edit: Visszaolvastam: Stem Ichi erősebb Kenpachinál. Ken-chan cool meg minden, de csak egy fanboi hiheti, hogy Ichi nem erősebb nála. Lehet, hogy mondjuk most egyenlőek max, de később tuti Ichi lesz az erősebb. Sztem Ichi a kapitányok nagyrészénél is erősebb. A két dualosnál talán nem, de pl Hitsugayánál meg Soi Fon-nál biztos.
Ugyan már.. mi van Ichigonak? Baszottnagy reiatsu és speed. a Kapitányok nagyrésze tapasztalattal rendelkezik és mondjuk biztos találnának valami módot, hogy leverjék Ichit :D
Pölö Soi Fong bankait még nem is láttam XD Hitsugaya meg okosabb, szal nem hinném, hogy Ichi annyival erősebb lehet /majd a 2. filmben kiderül, bár nem számítok komoly harcra köztük/ Anno Kenpachi magának kereste a bajt :D Most komolyan, ha Odament volna Ichihez, hogy hé szevasz, viszlát és Egy csapással kettéhasítja, hol lenne most a story :D Ichigo fő ereje az, hogy ő a főhős és azok halhatatlanok, kész ennyi. De azért a kapitányokat én nem becsülném le.
Viszont amikor Hitsu a hollowokat elemezte, hogy a Vastro kapitányok felett van rendesen, az tényleg durva és eddig szerintem Ulquiorra volt az egyetlen, aki annyira Imba volt, hogy Ichigo full erővel se bírt vele semmit kezdeni..

Dreamcleaver

#1301
Nem emlékszem pontosan, de mintha Hitsu nem azt mondta volna, hogy egy Vastro Lord alapból erősebb egy kapitánynál? Szal akkor egy Vastro-ból csinált arrancar elég imba kell hogy legyen.

Ichit sokan utálják csak olyan alapon, hogy ő a főszereplő és ezért kötelező utálni. Meg persze mivel ő a főszereplő ezért Kubo húzza-vonja a a karit, lassan fejlődik, sokat szenved, de mindig talpraáll stb. Ez szinte kötelező velejárója az ilyen cuccnak.
De mondjuk az valószínű, hogy Vaizard alakban Ichi lenyomja a kapitányok nagy részét, sőt valószínűleg párat a többi Vaizard közül is. Pl Hiyori-t ott helybe kifélézte volna, ha Shinji nem lép közbe. Persze ott berserk volt még, de semmi utalás ne mvolt arra, hogy a mostani maszkos forma gyengébb lenne.
Kenpachi erejével pedig sztem még Kubo sincs teljesen tisztában.  :D De tény, hogy Ichi leverte, mikor még gyak alig tudott valamit az erejéről. Az a baj, hogy nincs semmi utalás arra, hogy Kenpachi fejlődő képes e. I gazából én annak örülnék, ha ő is Vaizard lenne a végén.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

LuckyDingo

Quote from: Dreamcleaver on 2007-12-10, 18:32:09
..de semmi utalás ne mvolt arra, hogy a mostani maszkos forma gyengébb lenne.
Hiyorival edzett utánna és ugyanúgy szerencsétlenkedett..
Quote from: Dreamcleaver on 2007-12-10, 18:32:09
Kenpachi erejével pedig sztem még Kubo sincs teljesen tisztában.  :D De tény, hogy Ichi leverte, mikor még gyak alig tudott valamit az erejéről. Az a baj, hogy nincs semmi utalás arra, hogy Kenpachi fejlődő képes e. I gazából én annak örülnék, ha ő is Vaizard lenne a végén.  :D
Valszeg az :D Valahogy le kell csapnia Noitrát :D Nehogy már szégyenben maradjon XD 
Vaizard? Kenpachi+Hollow Erő = Világvége Atombomba, vagy valami hasonló természeti katasztrófa XDDD Vagy ez mind együtt :D

chilip

az ilyet kenpachi nem díjazná, mer akkor kivel tudna harcolni úgy, hogy ne unatkozzon?

LuckyDingo

Noooooooooouuuuuuuuu... elcseszték az eheti bleacheeeeeeet ><
Most akarom Szayel és Mayuri végső harcát látni és nem jövőhéten... nem érdekel Hitsugaya... elmehet a fenébe.. -_- /mondjuk ezt már a múltheti előrejelzésből lehetett tudni... áhh/

Higasino Isley

Ez felejthető fejezet lesz,de a következő heti "Mayuri vs Szayel Aporro! A terrible shock!" nagyon érdekesnek tűnik,így a címe után.Talán jön egy új fordulat,eh?Ki is hihette,hogy Szayel-channak akár csak kihívás lenne egy gyengécske bankai... :smile: Túl kevés.

LuckyDingo

Quote from: Higasino Isley on 2007-12-13, 17:32:20
Ez felejthető fejezet lesz,de a következő heti "Mayuri vs Szayel Aporro! A terrible shock!" nagyon érdekesnek tűnik,így a címe után.Talán jön egy új fordulat,eh?Ki is hihette,hogy Szayel-channak akár csak kihívás lenne egy gyengécske bankai... :smile: Túl kevés.
Hiába minden Szayel -chan így vagy úgy meg fog pusztulni, mert muszáj neki :D Hitsugaya is megpusztulhatna, de ő jófiú, szal ő nem fog  :)

Prof. William

Ja. Szayel tlaán kitlal valamit. DE sztem direkt úhy húzzák/rajzolják a dolgot hogy a Bleachfanok 99% már a hallába kívánja és majd kélyesen mosolyognak amikor eléri a vég...

Vajon a A terrible shock! Szayelt vagy AMyurit éri? Eggyikért sem vagyok oda szóval kíváncsi leszek...

Mi lenne ha S megöli MAyurit de úgy legyengül hogy Ishida és Renji elintézik... Az jó lenne...

KeLa

Már így is -3 kapitányban van SS. Nem hinném h Mayurit is kiütnék :D

Dreamcleaver

Bármikor be lehetne hozni újjakat. Nem hiszem, hogy csak Ikkaku és Renji tud bankai-t a sok ezer shinigami közül.

Amúgy ha nem is most, azért remélme, hogy valamikor Ishida elintézi Mayuri-t.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Higasino Isley

Quote from: Prof. William on 2007-12-13, 23:09:20
Ja. Szayel tlaán kitlal valamit. DE sztem direkt úhy húzzák/rajzolják a dolgot hogy a Bleachfanok 99% már a hallába kívánja és majd kélyesen mosolyognak amikor eléri a vég...

Vajon a A terrible shock! Szayelt vagy AMyurit éri? Eggyikért sem vagyok oda szóval kíváncsi leszek...

Mi lenne ha S megöli MAyurit de úgy legyengül hogy Ishida és Renji elintézik... Az jó lenne...

Oh,gondolom a Gyémántpor Lázadásra fel van ez a Hitsugayás visszatekintő a héten.Arra is gondoltam,hogy Kubo szándékosan a karácsony előtti utolsó fejezetben akarja befejezni a nagy küzdelmet.(vagy épp megláthatjuk Szayel-chan hollow-lyukát,vagy a tetoválását)
Nos,remélem,hogy jólelkű ember lévén életben tartja a szépséges Szayel-chant! :) Szayel-chan nélkül nincs karácsony!

KeLa

Quote from: Dreamcleaver on 2007-12-13, 23:58:42
Bármikor be lehetne hozni újjakat. Nem hiszem, hogy csak Ikkaku és Renji tud bankai-t a sok ezer shinigami közül.
Nem igazán bankai kérdése, hanem h a többi kapitányhoz képest nagyon gyengék a többiek. Renji és Ikkaku sem vállalta el.
Az meg érdekes lenne ha hírtelen a semmiből felbukkana egy krvára erős shinigami.

Chronus

Quote from: KeLa on 2007-12-14, 13:13:41
Quote from: Dreamcleaver on 2007-12-13, 23:58:42
Bármikor be lehetne hozni újjakat. Nem hiszem, hogy csak Ikkaku és Renji tud bankai-t a sok ezer shinigami közül.
Nem igazán bankai kérdése, hanem h a többi kapitányhoz képest nagyon gyengék a többiek. Renji és Ikkaku sem vállalta el.
Az meg érdekes lenne ha hírtelen a semmiből felbukkana egy krvára erős shinigami.
Így igaz. Valószínűleg ha lesz még új BanKai, akkor a következő karakter aki legközelebb Bankai-t kap az Rukia lesz, nem valami noname. Kidou szinten már közel áll Byakuyához, másfelé turbózni így pedig már nem tudják a karaktert. Shounenben minden karakternek lépést kell tartania.

blackronin

Egy kicsit meglepődtem, amikor először megláttam Hitsu képét...
A fejezet jó volt és megható, DE!
1. Szerintem most senkit nem érdekel Hitsu lelkivilága és a nagymamájához fűződő viszonya...
2. Tudom, hogy jön a film, de miért kell most Hitsu-t erőltetni?
Szerintem alapból többet tudunk róla, mint a többi kapitányról, nekem ez egy kicsit sok már belőle.
3. Ha esetleg lesznek hasonlók a jövőben, akkor remélem Aizen-ről vagy Gin-ről szól, mert az NAGYON érdekelne.
4. Meg egyébként is nem kedvelem Hitsu-t. (nem tartom egy érdekes személyiségnek)

LuckyDingo

Nah megnéztema rawot és valami iszonyat szar ez a chapter :D Semmi eksőn, csak Hitsugaya meg Rangiku mellei... jó kis reklám XD Ha ettől a fejezettől függne, hogy megnézzem a moviet, akkor nem mennék el a moziba XD

SaiyaGin

Quote from: LuckyDingo on 2007-12-14, 14:41:06
Nah megnéztema rawot és valami iszonyat szar ez a chapter :D Semmi eksőn, csak Hitsugaya meg Rangiku mellei... jó kis reklám XD Ha ettől a fejezettől függne, hogy megnézzem a moviet, akkor nem mennék el a moziba XD

Azért ennyire nem volt rossz. Szerintem jó, hogy nem Szayel fene tudja hány hónapja tartó időhúzását kaptuk már megint. (Persze a jövő heti címből ítélve, ami késik, nem múlik. :3x3:)

LuckyDingo

Quote from: SaiyaGin on 2007-12-14, 23:20:04
Quote from: LuckyDingo on 2007-12-14, 14:41:06
Nah megnéztema rawot és valami iszonyat szar ez a chapter :D Semmi eksőn, csak Hitsugaya meg Rangiku mellei... jó kis reklám XD Ha ettől a fejezettől függne, hogy megnézzem a moviet, akkor nem mennék el a moziba XD

Azért ennyire nem volt rossz. Szerintem jó, hogy nem Szayel fene tudja hány hónapja tartó időhúzását kaptuk már megint. (Persze a jövő heti címből ítélve, ami késik, nem múlik. :3x3:)
Most mondd azt, hogy volt értelme  ezt ide betenni.. vagy nem is.. volt-e értelme ennek a chapternek.. Mert semmi felesleges időhúzás és a vicc az, hogy az anime meg eléggé gyors lesz és nem szeretnék szar fillereket nézni /bár a mostani nem volt rossz/

SaiyaGin

Quote from: LuckyDingo on 2007-12-14, 23:23:12
Most mondd azt, hogy volt értelme  ezt ide betenni.. vagy nem is.. volt-e értelme ennek a chapternek.. Mert semmi felesleges időhúzás és a vicc az, hogy az anime meg eléggé gyors lesz és nem szeretnék szar fillereket nézni /bár a mostani nem volt rossz/

Azzal egyetértek, hogy a jelenlegi harcokhoz meglehetősen kevés köze van a fejezetnek, és hogy nem most kellett volna betenni, de azért érdekes volt, hogy milyen az élet a halál után és a Shinigamivá válás előtt. Örülnék, ha más szereplőkről is lennének ilyen specialok, csak persze ne a fősztori helyett. (Pl.: "Hisagi - Egy tetoválás története.")
Az anime pedig addig, amíg a manga nincs befejezve, nem biztos, hogy gyors lesz, nem lennék meglepődve, ha Acid visszatérne, és gondolom lesz jónéhány "Nell/Dondochakka&Pesshe SD-arccal, teli torokból üvöltenek", esetleg Tatsukiék edzenek, és Don K-t se láttuk mostanában... (Elismerem, én se örülnék nekik.)

blackronin

Egy dolgot nem értek:
Az ilyen fejezetek, mint a mostani nagyon kellenének, de más megközelítésben!
Ugyanis Hitsu-t mindenki szereti, (legalábbis a külföldi fórumokon) ráadásul (számomra legalábbis) egyértelmű volt, hogy az ő kapitánnyá válása nem lehetett hétköznapi. (egyébként mi történhetett az előző 10. kapitánnyal? Gondolom nem ölte meg 100 shinigami előtt, mint  Kenpachi a 11. kapitányt...)

Miért nem lehet egy kicsit Aizen vagy Gin múltjában túrkálni? Miért nem lehet bemutatni, hogy miként lettek ilyen erősek?
Hogy miként ismerkedtek meg, s hogy mikor döntötték el, hogy szembeszállnak az SS-el?
Nagyon izgalmas fejezetek lennének!  :whoah:
Milyen jó lenne látni a fiatal Aizen-t, hogy gyilkolja a hollowkat... :D
(de a többi kapitányt is jobban megismerném...)

LuckyDingo

Quote from: SaiyaGin on 2007-12-15, 10:01:56
Az anime pedig addig, amíg a manga nincs befejezve, nem biztos, hogy gyors lesz, nem lennék meglepődve, ha Acid visszatérne, és gondolom lesz jónéhány "Nell/Dondochakka&Pesshe SD-arccal, teli torokból üvöltenek", esetleg Tatsukiék edzenek, és Don K-t se láttuk mostanában... (Elismerem, én se örülnék nekik.)
Hát jah attól félek,hogy megint hülyeségeket tesznek majd be :/ Mondjuk a Tatsukiék edzenek rész érdekelne, csak hát  arról elvileg nem tudunk semmit.. ciki lenne később az animéhez igazítani a mangát :\ Don K. meg inkább maradjon otthon és játszadozzon az "Evil Spiritekkel"