Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Chronus


SaiyaGin


blackronin

Mielőtt kijönne az új Bleach fejezet megosztok veletek még egy (és ez már tényleg az utolsó egy időre) elméletet, amit még nem írtam le. Nem valami nagy szám, de hátha érdekesnek találjátok:
[spoiler]A következők miatt olyan biztos Aizen a Fake Karakura Town-ban:
Szerintem az emberek félreértik Aizen mondatát, miszerint: "This battle will be over, long before we will ever need to lift a finger. That's it."
Magyarán a küzdelem, a csata már jóval azelőtt végetér, mielőtt nekünk egyáltalán tennünk kéne valamit. Az Espada-k képét látjuk, de NEM ők lesznek az ő aduászai!
Ők csak eszközök (meg úgy egyébként az összes arrrancar), hogy Aizen előcsalogassa az igazi hadseregét... A Vastolordokat. Én már rengetegszer elmondtam, hogy SZERINTEM a mostani Espada tagok között SENKI nem VL arrancar. (igen, Stark-ot sem tartom annak  :frown:) Őszintén szólva, szerintem Aizen egyetlen VL arrancar-ral sem rendelkezik, mert a ritkaságuk miatt nem is találta meg őket.
A jelenlegi Espada létének egy szerepe van: harcolni a kapitányokkal. És ehhez erő kell, de közel sem annyi mint az gondolnánk! Ezek az Espada-k nagyon erős, de csak adjucans arrancarok, akik ereje miatt az SS könnyen hiheti, hogy ők lesznek Aizen elit harcosai. Emiatt a shinigamik kijöttek az SS biztonságából (amit én a legnagyobb ostobaságnak tartok Yama részéről) és létrehoztak egy harcteret, ahol majd jól leszámolnak a gaz árulókkal...  Ezzel pedig Aizen elérte a célját.
Mégis egyáltalán volt olyan alkalom az SS történelmében, hogy magának a Commander-General-nak kellett eljönnie a való világba? Szerintem az eltelt 2000 ezer év alatt Yama most jár először a való világban...
Aizen ki akarta ugrasztani az öreget a kis erődjéből, hogy egy neki kedvezőbb terepen harcoljon vele.
És hogy jön ide a VL előcsalogatása?
Úgy, hogy a 316-os fejezet elején mutatják, hogy a FKT-ban lévők puszta szellemi ereje szétrobbantja a sima hollow-kat! Még Omaeda is megjegyzi, hogy szörnyűséges szellemi erejük van + ehhez vegyük hozzá a Kapitányok erejét is.
Aizen harcot akart és meg is kapja, s a harc hevében jópár kapitány beveti a bankai-t is, ne is beszéljünk az Espada-k release-ről... Ez akkora szellemi energiát fog okozni, amire még a VL-ok is felfigyelnek a HM-ból... (hogy miként azt nem tudom, de valahogy megoldják.  :P)
Aizen, Gin és Tousen nem harcol, várják a VL megjelenését. A csata közepén egy Garganta kapu nyílik, ahonnan 2-3 vagy esetleg 4 VL jelenik majd meg...
Aizen akcióba lép és beveti a Bankai-t... Ami szerintem nem lesz más, mint a tökéletes irányítás a mások elméje felett (persze nem hathat mindenkire, de nem is kell) és így a maga oldalára állítja a VL-okat.
Hitsu elmondása szerint ugyebár a VL magában 2X erősebb egy kapitánynál + jön a létszámból következő fölény -> SS K.O -> Vizard-ok színrelépése -> lesz, ami lesz.  :P  [/spoiler]

Junchi

>Blackronin

Eddig még ez az elméleted tetszik a legjobban :D; Meg egyébkéntis több valós alapja van, mint az előzőeknek, szal valami ilyesmi látszik körvonalazódni az én agyazatomban is-> az espádákat szerintem is még elverik tájcsó barátaink, aztán, mikor Aizenék jönnének, akkor fog történni valami giga plot twist. Csak mennénk már vissza fake Karakurába, dammit (héé, nekem nem hiányzott Ichigo és Ulquiorra akkoriban se ^^). Mostmár csak a japán népségre lennék kíváncsi :3;; Nem is oly rég azon problémáztak, hogy mikor lesz ismét HM, főszereplő, etc, de ha nekem most majd azon megy a rinya, hogy mégis Karakurát akarnak, akkor elutazom a messzi keletre és körberöhögöm őket...

NLZ

De miért csatlakoznának Aizenhez a Vaizardok? Csak az azért, mert rajtuk kisérletezgetett Aizen, az nem indok. Aizen hagyta őket ott meghalni, Urahara mentette meg őket. Oké, hogy nem borulnának a shinigamik keblére, de ők is tudják, hogy ha Aizen legyőzi SS-t, akkor ők már a Földön se tudnak majd békében csövelni.
[reserved]

Dreamcleaver

Én meg még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a VL-k nem fognak automatikusan Aizen-hez csatlakozni. Sokkal jobban megforgatná a sztorit, ha a VL-knek lenne saját agendájuk. Ha meg mégis Aizen mellé állnak, akkor Kubo bekaphatja, mi meg olvashatunk egy baszott uncsi Bleachet.  :smile:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

blackronin

Én sem hiszem azt, hogy az összes VL Aizen mellé fog állni, csak azok akik FKT-ban majd megjelennek.

Chronus

Az első három Espada alapból VL. Miért akarsz mégtöbbet? Így is el fogják verni a shinigamikat.

Ulquiorra silhouettje volt használva a VL-ek bemutatásakor, ergo, Ulquiorra VL, ennél egyértelműbb Kubo már nem is lehetett volna, aki még ennek ellenére is tagadja a dolgot, az hülye. Az első három meg ráadásul még erősebb is mint Ulq, ergo egyértelműen VL-eknek kell lenniük nekik is. Szóval hol a probléma?

Aizen ha az erőviszonyokat nézzük már rég megnyerte ezt a háborút. Nem kellenek neki még plusz VL-ek hozzá. Ha a shinigami oldal nyerni fog az nem azért lesz mert erősebbek, hanem mert valam plot csavar majd kihúzza őket a szarból.

Hallibel unreleased szétverte Hitsu bankait, és ő csak a 3. legerősebb. Akármilyen imba is legyen Yama+Kyouraku+Ukitake, annyira azért nem, hogy ne jelentős vérveszteséggel szenvedjenek majd mire Aizen+Tousen+Gin kikerül a tűzkalitkából. És ha kikerülnek akkor nekik annyi.

Ehh, minek is beszélek.... ::)

Dreamcleaver

Hát konkrétan sehol nem mondták még ki, hogy az első 4 espada VL lenne. Ha ez igaz, akkor iszonyat  :lame:, elvesztegetett potenciál. Sztem egy még erősebb hollow erő megjelenése, ami ráadásul kétes lojalitású, megdobhatta volna az anime hangulatát.

Többször is kihangsúlyozták, hogy a VL-ek ereje (arrancarizáció nélkül) is fényévekre van a többi hollowjétól. Szal nem igazán tartanám elfogadhatónak, ha egy 10-es skálán belülre raknák őket a többi Espada-val.

Plusz ugye ők eleve antropomorphok, emberi alakúak, ami újabb érdekes dizájnbeli megvalósításokra adna esélyt Kubo-nak (mert valami különbséget kéne tenni köztük és az Arrancarok között).

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

blackronin

#2769
Nem akarok okoskodni, de hogy Ulqi VL lehet az csak az anime-ban lett NAGYON erősen hangsúlyozva. (Hitsu dumája alatt a VL alakja még inkább hasonlít Ulqi-hoz, mint a mangában + Gin arrancar enciklopédiája, ahol a VL említésénél Ulqit mutatták) Ha megnézed a mangában, ott csak kettő hasonlóság van:
1. A VL feje (a maszkja) tényleg hasonlít Ulqi maszktöredékére.
2. A VL alakon a hollow lyuk helye ugyanott van, mint Ulqi-nak (de eredetileg nem ott volt, hanem a nyakánál, utána vitte Kubo lejjebb)
Ennyi. Hogy ezek a dolgok mennyire erős bizonyítékok, azt nem tudom most, majd utólag kiderül.

Bevallom én örülnék, ha kiderülne hogy Stark VL (mert akkor enyhén brutál lenne), de valami miatt nem hiszem el, hogy ezek az Espada-k lennének a végső ellenfelek...
+
ne felejtsük el Hitsu mondatát: "A VL power level is above than an average captain."
Ha a top 4 VL, akkor ez két dologból is durva:
1. Ha a VL alapból erősebb egy kapitánynál, akkor milyen hatalma lehet egy VL arrancar-nak?
2. Arrancar-rá válás folyamata kb. 10X erőnövekedést okoz, mint egy kapitánynál a bankai.
Ezt bizonyítja, hogy egy adjucans alapból egy hadnagy szintjén van, míg arrancar formában már egy kapitány erejével vetekszik.
Emiatt viszont annyira kemények kéne, hogy legyenek hogy Aizen se okozna nekik túl sok gondot.

Dreamcleaver

Ha csak a primera VL az talán még ok is lenne. Sőt...érdekes side story-ra adna esélyt; miért szakadt el Stark a többi VL-től és követi Aizent. Esetleg Stark VS a többi VL!  :whoah:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Ennek semm köze ahhoz, hogy mi mennyire "lame" vagy "oké".

És csak tényeket állítottam. Tény: Ulquiorra silhouettje volt a VL explanationnál, vagyis ha más nem is, de ő biztos egy VL. Ennyi. Logikus következtetésképp mindenki nála erősebb is az.

Ez nem hit hanem józan ész kérdése.

Quote from: blackronin on 2009-01-14, 15:20:52
1. A VL feje (a maszkja) tényleg hasonlít Ulqi maszktöredékére.
2. A VL alakon a hollow lyuk helye ugyanott van, mint Ulqi-nak (de eredetileg nem ott volt, hanem a nyakánál, utána vitte Kubo lejjebb)

És neked mi több kell még? Komolyan, érthetetlen vagy. Ok, a következőt csináljuk: Ocan borotvája. ismerős elmélet?
"A rendelkezésre álló magyarázatok közül általában mindig a legegyszerűbb a helyes."

Mi a valószínűbb, hogy Kubo csak azért rajzolta Ulq alakjának kb pontos mását a VL silhouettbe, hogy veled szegény kis fannal kibasszon, és aztán most jót röhög a markába, hogy "Hehehe, most jól megszívták, igazából nincs egy VL se és Aizenék egy sokkal bénább csavar áldozatai lesznek", vagy az hogy Ulq egy VL? (Mint ahogy azt minden utalás eddig bizonyította)

Feladom. Köss bele inkább abba, hogy Isten léteik-e vagy nem, az olyan vitákat legalább élvezem. Itt kb abba kötöttél bele, hogy 2+2 az 4.

Dreamcleaver

#2772
Értem én, és sajnos elég valószínűnek is tartom. Ez a Grimm-Ulqi ellentétet is jobban kidomborítaná.

Csak egy logikai bukfenc van benne; Ulqi egy arrancar, a VL-ek meg már alapból emberi alakúak. Nem sok értelmét látom egy arrancar sziluettel magyarázni a VL-ket. Ez azt jelentené, hogy a VL alap alakja nem sokat vagy egyáltalán nem változik meg az arrancarizáció során. Max az arc. Ezzel az arrancarizáció egyik lényegi alapja értéktelenedne el. Kb azt mondaná, hogy az arrancarizáció csupán felgyorsítja a folyamatot a VL-ség felé (persze nem minden hollow érheti el azt az erőszintet).

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-14, 15:34:16
hogy a VL alap alakja nem sokat vagy egyáltalán nem változik meg az arrancarizáció során. Max az arc.

Urahara magyarázata szerint, illetve pontosabban Ishida magyarázata szerint (de Urahara szavait ecsetelte), plusz a rá reagáló Iceringer visszavágása szerint az Arrancarok választhatnak Arrancarizációnál hogy milyen maszk-mennyiséget törnek le. Több maszk több hollow-erőt jelent. A VL-ek csupán abban egyediek, hogy ha akarják ők képesek a maszkjuk 100%-át letörni és teljesen emberi formát felvenni. Ennyi.

Kapcsolódó fejezetek:
http://www.onemanga.com/Bleach/242/09/
http://www.onemanga.com/Bleach/242/13/

Nyilván nagyobb a szint, többet tud letörni ha akar, de a "ha akar" mindig ott van. Lehet, hogy sok szituációban nem kedvező, ha mindet letörik, személyiségtől is függhet, hogy ki mennyre akar hollow maradni, nézzünk pl Halibel személyiségére, és hasonlítsuk össze Stark-al.

A maszkok is egyértelműen tükrözik a különbséget....

NLZ

Szal azt mondjátok akkor, hogy Ulqu volt a leggagyibb VL, Nnoitra pedig a legerősebb Adjuchas? És akkor Nel is VL?
Bár lehet, hogy találtak egy VL-t legalább, legalábbis Nnoitra visszaemlékezésében mutatják valami nagy dögnek a kezét, ami majdnem megölte Nnoitrát, csak Nel megmentette.
[spoiler][/spoiler]
[reserved]

Dreamcleaver

A Nnoitra-Neliel side story elég sokat foglalkozott azzal, hogy milyen változásokon megy át egy hollow az arrancarizáció alatt. Neliel eleve azért nem tartja ellenfélnek Nnoitra-t, mert még túlságosan állatiasan, ösztönösen viselkedik, holott egy arrancar már az "értelemnek" él. Egy VL azonban nem ment át az arrancarizáción, mégis emberi alakú. Sztem ez fontos szempont. Nem csupán arról van szó, hogy a maszk hány %-t tartja meg vagy sem.

Ráadásul ha Ulqi übertáp VL, akinek az ereje magasan túlszrányalja az adjuchas arrancarokét, akkor Grimm hogy volt képes csapdába ejteni?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Quote from: NLZ on 2009-01-14, 15:44:53Szal azt mondjátok akkor, hogy És És akkor Nel is VL?

Őh, ez egy érdekes pont. Szerintem ő már nem. Az animében utaltak ilyesmire, de a mangában nem, plusz az, hogy Nnoi kb egy szinten volt vele miután Nel visszatért a normális alakjába (Nnoi említette is, hogy azóta erősebb lett)....

...ez mind arra utal, hogy Nel Adjuchas volt, vagy legalábbis erősebb mint Nnoi, aki meg bénább Adjuchas volt anno, csak azóta feledződött...

És ha az a VL tényleg majdnem ki is nyrta Nnoi-t, Nel mentette meg, de ez se jelentheti feltétlenül, hogy ő VL, mert az a VL aki Nnoira ment csak sima hollow VL volt, nem Arrancarizált, mint Nel meg Nnoi.

Lehet az Arrancarizálás után egy erősebb Adjucha Arrancar felérhet egy sima hollow VL szintjére, azért a Hogyouku szép dolgokra képes...

Szóval ki tudja. Az Arrancarizálás elég nagy powerboostot adhat,...

Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-14, 15:46:22
Ráadásul ha Ulqi übertáp VL, akinek az ereje magasan túlszrányalja az adjuchas arrancarokét, akkor Grimm hogy volt képes csapdába ejteni?

Az a szutyok amit Grimm használt rajta elvileg képes lenne egy normál Arrancart örökre abba a kis zseb-dimenzióba zárni. Az, hogy Ulq képes volt kijönni belőle (sőt, úgy tűnik csak arra várt, hogy Aizen szóljon neki), lehet inkább pont azt bizonyítja, hogy milyen erős.

NLZ

Szal a lényeg, hogy ez az egész baromi ködös, szal hiába is agyalunk rajta, nem megyünk sokra, meg kell várni a hivatalos magyarázatot. :)
[reserved]

blackronin

#2778
Csak a hivatalos magyarázat után lesz érthető ez az egész.
Ulqi mellett tényleg komoly érvek szólnak, s hogy VL-e, az akár a mostani fejezetben is kiderülhet.
Ha kiderül, hogy az akkor végre lezárja a vitát örökre.
(és akkor örülhetek, hogy Stark milyen kemény arc és senki nem fogja majd leverni!  :lazza:)

Chronus

Quote from: NLZ on 2009-01-14, 15:55:09
Szal a lényeg, hogy ez az egész baromi ködös, szal hiába is agyalunk rajta, nem megyünk sokra, meg kell várni a hivatalos magyarázatot. :)

Kb. :D Azért mondtam, hogy csak tényeket említek. Tény: Ulq silhouettje volt a VL explanationnál, vagyis Ulq egy VL. Ebből kiindulva mindenki nála erősebb is az.... blablabla... bla... A silhouette Kubo műve, és valószínűleg nem alvajárva rajzolta, szal = hivatalos megerősítés.

A jelenlegi események is igazolják, Hitsu azt mondta egy VL arrancar erősebb mint egy átlag kapitány, és épp most pwnolta egy bankaiostul. Pont.

Minden más a jövő zenéje.

Dreamcleaver

#2780
A lényeg, hogy egyetlen egy "bizonyíték" szól amellett, hogy az első 4 espada VL; hogy Ulqi sziluettjével magyarázták anno a VL-ket. Ennyi, nincs több, nuku, nyista. Ez kevés imho.

Ezzel szemben van egy rakat logikus "érv" amellett, hogy a VL-k még nem érkeztek meg.

Számomra az arrancarizáció folyamata a legfontosabb. Egy olyan pluszt ad a hollowk énjéhez, amit normál fejlődéssel nem képesek elérni, még egy VL sem, és ennek fontos vetülete az emberies alakváltás. Ergo arrancar emberi alak =! VL alap emberi alak -> Ulqi sziluette logikai gubanc.

Persze előre látom, hogy bejön a VL-es Ulqi sziluett dolog, és ez csak Kubo ötlettelenségét fogja bizonyítani. Már nem képes kordában tartani a saját maga által kreált univerzumot, lassan a fanok jobb sztori ki tudnának hozni belőle. Pont.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

LuckyDingo

#2781
A poén az lenne, ha Ulquiorra száma hamis lenne XD Kiderülne, hogy ő a 0. és a legerősebb. Akkor viszont Starkék már semmit se érnének.

Én úgy érzem, hogy nem tudom XD Ha a tényeket nézzük, akkor Ulqui<=x=VL Amiben 100%ig tuti vagyok, az, hogy Wander tuti VL... nem hiszem, hogy csak a hógolyó erejének és működésének bemutatása miatt mutatták, amikor arrancalizálták. Csak még agyilag nyomi, de Uraharát így is képes volt meglepni.

Jah igen.. 1 bizonyíték több, mint egy sem. :D

blackronin


NLZ

Quote from: LuckyDingo on 2009-01-14, 16:12:41
A poén az lenne, ha Ulquiorra száma hamis lenne XD Kiderülne, hogy ő a 0. és a legerősebb. Akkor viszont Starkék már semmit se érnének.

Én úgy érzem, hogy nem tudom XD Ha a tényeket nézzük, akkor Ulqui<=x=VL Amiben 100%ig tuti vagyok, az, hogy Wander tuti VL... nem hiszem, hogy csak a hógolyó erejének és működésének bemutatása miatt mutatták, amikor arrancalizálták. Csak még agyilag nyomi, de Uraharát így is képes volt meglepni.

Jah igen.. 1 bizonyíték több, mint egy sem. :D
Wander csak olyan erős, mint a többi Espada, egyedül azért nem lett az, mert agyilag zokni. :)
[reserved]

blackronin

Olvastam a spoiler dolgokat a 2ch-n... (reméljük, hogy igazak)
[spoiler]Ulqi backstory, Nnoitra és Nell találják meg Ulqi-t a sivatagban és kiderül, hogy VL. Sok a duma, nekem ennyi jött le eddig.
Chronus, ha ez igaz, akkor jól láttad a dolgokat Ulqi-val kapcsolatban.[/spoiler]

Chronus

Én megmondtam....

Most már csak az érdekelne, hogy ezek után mi lesz a FKT-i SS sereggel....
a nyerési esélyeik így valahol nulla és mínusz ötmillió közt vannak.

LuckyDingo

Aww Ulquit akkor Egy aranyos espada anyuka és egy Állat fogadta örökbe ? : ) Szép család. AMőgy BAn nem lesz ez confirmed, addig nem hiszem XD Bár hogy egy ilyen spoilert elhintettek, örülnék egy kis Ulqui múltnak :)

Junchi

Quote from: blackronin on 2009-01-15, 15:16:11
Olvastam a spoiler dolgokat a 2ch-n... (reméljük, hogy igazak)
[spoiler]Ulqi backstory, Nnoitra és Nell találják meg Ulqi-t a sivatagban és kiderül, hogy VL. Sok a duma, nekem ennyi jött le eddig.
Chronus, ha ez igaz, akkor jól láttad a dolgokat Ulqi-val kapcsolatban.[/spoiler]

Lol, pedig épp készültem a napokban Chronus "emofag = VL" elméletét megcáfolni xDD

Btw, 2ch spoilereit nyugodtan vehetjük készpénznek ^.^

LuckyDingo

Quote from: Junchi on 2009-01-15, 16:09:48
Btw, 2ch spoilereit nyugodtan vehetjük készpénznek ^.^
Ez egy elég elhamarkodott kijelentés, nem egyszer szivatták már meg az embereket 2ch-fake spoilerekkel :D

balu01

Micsoda véletlen hogy animében pont most volt Neliel és Noitora VL keresése  :D