Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

#2850
Quote from: chilip on 2009-01-18, 14:29:49
ichigo értékei hol vannak? :) gondolom kidou: 0, a többi?

Kidou már most 100, minden egyébb 10. Van ám potenciál a csávóban!  :jee:  :rotfl:

Unohana shikai-janak csak egy baja van, hogy csatában teljesen használhatatlan. Legalábbis sztem nem tart sokból lecsapni azt a repkedő zöld izét.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

NLZ

De ki tudja még hány shikai formája van, meg ugye még bankáj is van.
[reserved]

Member


blackronin

#2853
Ezen az oldalon vannak az adatok:
http://www.animea.net/forums/f63/bleach-data-book-captain-s-power-charts-18818/
Egyébként Ukitake vitality-je 40. (a TBC miatt)
Ja és Unohana a MÁSODIK legerősebb, Yama és Aizen pontjai megegyeznek.
Hitsu adatai szerintem eléggé megtévesztőek, mert lehet, hogy több pontja van, mint más kapitányoknak, de a képességeinek maximuma elég kicsi lehet (ha megnézzük, hogy milyen erős) és már nem tud nagyon hova fejlődni.
Emiatt talán én a leggyengébb kapitányok közé sorolom.

Member

Ukitake TBCs? Túl sokat piált együtt hajléktalanokkal? Fertőző állapotban van? Soul Society-ben nincsen pulmonológiai osztály?! Tud róla, hogy antibiotikumokkal kiválóan kezelhető?

Rókarudi, Mayuri és Kenpachi ezek szerint még mutathat újat?

Dreamcleaver

Ezek szerint akkor Kenpachi-ban, Mayuri-ben és Komamura-ban rejlik még rengeteg potenciál?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS


Chronus

Minek osztod a RAW-ot? VIZ kiadta már fullosan lefordítva.

Quote from: Member on 2009-01-18, 22:15:42
Ukitake TBCs? Túl sokat piált együtt hajléktalanokkal? Fertőző állapotban van? Soul Society-ben nincsen pulmonológiai osztály?! Tud róla, hogy antibiotikumokkal kiválóan kezelhető?

Rókarudi, Mayuri és Kenpachi ezek szerint még mutathat újat?

Ukitake egy lélek, nem élő ember. A földi antibiotikumok kb annyit érnek mintha a levegőbe fecskendeznéd őket. SS-ben max Mayuri dobhatna neki össze valamit, plusz a mágikus gyógymódok, azok meg nem feltétlenül olyan fejlettek mint a földi orvostudomány...

chilip

link pls, így hirtelenjében nem találtam és azt hittem nincs és csak ez volt meg  :oops:

Chronus

BA most valamiért nem akaródzik betölteni, de majd ha végre hajlandó lesz, akkor belinkelem.

blackronin

#2860
Éppen a bleach wiki-t olvasgatva tűnt fel, hogy a 2009-es év nem lesz rossz a Bleach szempontjából...
-Ugyebár a január és február Ulqi vs Ichigo harccal telik (lehet, hogy lezavarják a Rukia vs Rudobon dolgot is), ez nagyjából kitölti a 40-es kötetet.
-Márciustól a következő kettő lehet:
1. Renji vs Yammy/Wondervice és Chad vs Yammy/Wondervice harcok, ez lesz nagyjából a 41-es kötet, talán néhány fejezet a 42-es kötetből is. (ez lesz a valószínűbb) + Rukia vs Rudobon, ha nem lesz befejezve a 40-es kötetben.
Tehát a március és április kilőve.
2. Vagy Espada harcok, de nem hiszen hogy tényleg lesz belőle valami. Ha esetleg mégis ez lenne, akkor kérdéses, hogy meddig tartana.
-Májustól már biztosan (ha nem lesz az előbb említett dolog) Espada vs Captain harcok, ami legalább 3-4 hónapig eltart majd és így a 42-es és 43-as kötet tartalma lesz, talán átnyúlik a 44-es kötetbe is. Akkor megvagyunk augusztus végéig.
- Szeptember megint érdekes, mert itt is kettő lehetőség lehet:
1. Vizard-ok megjelenése, majd egy kis duma és átvezető és aztán FIGHT!
2. Isshin és Ryuken gaiden arc. Mielőtt a Vizard vs Espada/Aizen és Co harcok elkezdődnének.
Ez a 44-es kötettől egészen a 46-os végéig, vagy talán a 47-es kötet néhány fejezetéig fog majd tartani. (de akkor az már át fog nyúlni a 2010-es évbe is)
Ezekkel a dolgokkal el is megy a szeptember, október, november és a december fele.
-Az év vége: befejeződik az adott arc, indulás a következő (végső?) arc felé...

Magyarán nem fogunk/remélem hogy nem fogunk unatkozni!

Junchi

Uhh, imo baromira nem kell a tájcsók számértékeit összeadni. Egyrészt, mert kapunk egy totál irreális baromságot listát, másrészt, ez az SS arc felállása, azóta bőőőven változhattak az értékek...

Btw,

Quote from: Chronus on 2009-01-19, 00:47:02
Minek osztod a RAW-ot? VIZ kiadta már fullosan lefordítva.

Ööö... nem ^^; Az, amit a ViZ kidobott a piacra, az a SOUL's Character Book, ami nem tartalmazza ezeket a gráfokat. Amiben benne vannak, az az ofisal bootleg, ami viszont IIRC csak japánul elérhető.

Btw2,

>blackronin

Miért vagy olyan biztos, hogy a vaizard népségnek kell majd mindenképp kimenteni a tájcsókat? Én azért ennyivel nem írnám le őket... Oké, ha VL múlttal rendelkeznek, még meg is értem, de ha csak natúr adjuchasok, akkor tessék szépen a tájcsóknak elverni őket! Ha már a HM-ben rekedt (egyébként is többet szereplő) banda kaphattak espada ellenfeleket, akkor qrvára igazságtalan lenne imo, ha a többieket csak úgy ki kéne húzni a ganéból... :/; A leglogikusabb az lenne, ha a Vaizardok a top3 espada halála után (már ha megpusztulnak egyáltalán) érkeznének meg és ők küzdenének Aizenékkel. Maa, nem én írom, szal majd meglátjuk, mi lesz.

NLZ

[reserved]

blackronin

#2863
Junchi:
Ha nem teszik meg, akkor Kubo mi a fenének vinné oda őket? (az igaz, hogy még senki nem tudja, hogy hova mennek és mi a céljuk, de szerintem ez a leglogikusabb)
Érdekes lenne, ha Aizen mellett lennének, de sajnos nem lesznek.
Ha az SS-sel vannak és nem harcolnak, akkor csak ott állnának?
Ha a Top 3 halála után jönnének és Aizen és Co maradna csak meg, az egy "kicsit" egyenlőtlen küzdelem lenne...  :D
NLZ:
Szerintem igen!  :whoah:

NLZ

Na igen, hova máshova mehetnének? Menekülés kétséges, ahhoz túlságosan harcra készek voltak. SSbe minek mennének, átvegyék az üres város felett a hatalmat? H&M-nél szintén ez a helyzet, nincs ott semmi érdekes. Ezen a két helyszínen, meg a városon kívül mást meg nem ismerünk. :)  Ha pedig Aizen oldalára álnának, az meg túlerő lenne.
[reserved]

Junchi

Quote from: blackronin on 2009-01-19, 16:06:47
Junchi:
Ha nem teszik meg, akkor Kubo mi a fenének vinné oda őket? (az igaz, hogy még senki nem tudja, hogy hova mennek és mi a céljuk, de szerintem ez a leglogikusabb)
Érdekes lenne, ha Aizen mellett lennének, de sajnos nem lesznek.
Ha az SS-sel vannak és nem harcolnak, akkor csak ott állnának?

Éppen ez az (amit fentebb is lefirkantottam)-> A Vaizardoknak nem az espádákkal van elszámolni valójuk, hanem Aizennel (persze ha úgy tekintenek majd rá, mint ellenségre).

Meg azért gondolj bele: A HM-ben rekedt shinigami tájcsók leverték az espada ellenfeleiket bankai-val. Na de tőlük, már korábban is láttunk bankai-t/azt is, hogy mire képesek (Cpt. Mom nyilván kivétel). Ellenben Karakurában 4 kapitány is van, akik nem mutattak még bankai-t + még az erejükből sem láttunk valami sokat. Sz'al, nem hiszem, hogy Kubo bevillantja mindegyiknek a bankai-t és vesztesként hozza ki őket a fájtból.

blackronin

#2866
Akkor mikor hoz ki egyáltalán "vesztest" a shinigamik közül?
Mikor? A legvégén, amikor már nem számít?

Arról ne is beszéljünk, hogy a TOP 3 Espada totális veresége esetén (tehát az SS-ből SENKI nem halna meg, csak simán megsérülne, amit később simán meggyógyítanak, stb.), akkor az egész Bleach befejeződne számomra.
Nem érdekelne, hogy Kubo 100-szor leírná, hogy milyen kemény csata volt és mennyi erőveszítésbe került a "nehéz" győzelem... Az egész "konfliktus" nevetségessé válna.
De most komolyan!
Ha ez megtörténne, akkor utána ki hinne az "új" és "erősebb" ellenfelekben?
Ki gondolná azt, hogy győzhetnének, ha egy ilyen eset megtörténne?
Ki venné ezek után komolyan ezt az egészet?
Azért Kubo kiadott több mint 350 fejezetet és néhány jelképes halálon kívül nem mutat semmi "szenvedést" és "áldozatot"?
Ki aggódna egy olyan háborúban (mármint az ellenségen kívül), ha tudná hogy bármit csinálhat akkor is csak néhány sérülést szenved el?

Junchi

Quote from: blackronin on 2009-01-19, 16:16:40
Akkor mikor hoz ki egyáltalán "vesztest" a shinigamik közül?
Mikor? A legvégén, amikor már nem számít?

Az úgy megvan, hogy Matsumoto jelenleg is haldoklik, Hinamorit úgy kiütötték, hogyha Kira nem lép közbe, szétkenődik a betonon, Ibát széjjel lőtték és Hisagit összenyomták? Ja, és Ikkakut is előtte még megtaposták, meg most Hitsugaya nótáját készülnek épp elhúzni. Van itt veszteség SS részéről bőven, csaképp halál nincs, szal gondolom, veszteség alatt most arra gondolsz.

Ami meg késik, nem múlik  :hehe:

blackronin

#2868
Hát igen.  :D Ezek kellemes meglepetések voltak, és amikor az ember kezd örülni, hogy nincs közelben gyógyító (tehát nem élednek fel csak úgy), erre kijelentik, hogy milyen szerencse Kira éppen a 4. osztag tagja volt régebben...
Érdekes, nemde?
Jó húzás volt, de egyszer miért ne fordulhatna elő, hogy nincs közelben senki és ha van, akkor is mondjuk eszméletlen/meghalt?
Mindenki gyanítja, hogy a sérültek közül senki nem fog meghalni.
Én még azt is komoly gondnak tartom, hogy a főhős/főhősök körül van ez a "mindegy, hogy mit csinálok, akkor is túlélem valahogy" burok...
Ezt jobban és könnyebben benyeljük, mert már "elfogadtuk". Attól viszont még az összes negatív hatása megmarad és rányomja a bélyegét a sorozatra.

Ez az egész dolog nem csak konkrétan a Bleach mangára igaz!
Sok manga van, amiben szintén feltűnik ez a probléma és emiatt is olvasok NAGYON kevés mangát. Van egy remek példám, hogy mi a probléma lényege:
Abarai Renji
részletezem...
[spoiler]Renji karaktere jó (volt). Design stílusos, jellem illik (illett) hozzá. Elgondolás ok.
Rukia barátja, együtt nőttek fel, stb. ezeket mindenki ismeri. Háttérstory ok.
Ichigo második ellenfele, veszélyes és Ichigo rendezni akarja vele a dolgokat. Indok ok.
Személyiségét ismerjük, hogy nem mert kiállni Rukia érdekében, gyáva volt.
Nem merte senkinek bevallani ezt. Ezt akkor ismerte be, amikor Ichigo legyőzte és megtisztelte őt, hogy ki mer Rukia-ért állni és megtudjuk, hogy ő is csak a kötelességgét tette, mert nem mert szembeszállni a szabályokkal. Történetbeli jelentősége ok. (jelzem, hogy nálam ez volt Renji fénypontja)
Utána kiállt Byakuya ellen. Bizonyította, hogy megváltozott. Jellemfejlődés ok.
Aizen ellen Ichigo-val együtt harcolt. Együtt küzdenek. Király volt, ok.
Vége az SS arc-nak és jön a probléma.
Ez a karakter mit mutathat még? Milyen mondanivalót lehet vele kifejezni?
Kubo erre azt gondolta, hogy: "A szerepe megvolt, de nem kéne megölni, mert vannak rajongói és én is kedvelem, meg érdekes rajzolni is..."
A többi már ismerős... Az SS óta Renji nem tudott mutatni SEMMIT, nem volt SEMMI jelentősége, hogy ott van vagy nincs, nem volt jellemfejlődés, csak volt.
A HM-ban benyögött valami esküt vagy ilyesmit, mielőtt szétváltak volna, de nem volt nagy szám... Más nem történt.
Voltak vicces jelenetek, amelyek nem voltak rosszak, de csak menekülés a probléma elől. Kubo az SS végén lezárta Renji-t, remekül elmondta hogy mit képviselt és miért volt fontos. Ennyi.
Miért nem lehet elengedni? Lehetett volna még egy harca, amiben kiderül valami mély dolog róla és a végén meghal. Nem kell több.
És erre az egészre lehetne azt mondani, hogy: "Jaj, ne nyafogjál, mert Kubo még biztos tartogat valamit a számára..." És? Ez indok? [/spoiler]

Nem akarok én változtatni semmin (mert úgyse tudok), de azért leírom, amit gondolok.
A Bleach-et olvasom tovább, mint eddig.

Dreamcleaver

#2869
Quote from: blackronin on 2009-01-19, 16:16:40
De most komolyan!
Ha ez megtörténne, akkor utána ki hinne az "új" és "erősebb" ellenfelekben?
Ki gondolná azt, hogy győzhetnének, ha egy ilyen eset megtörténne?
Ki venné ezek után komolyan ezt az egészet?

90%-a azoknak, akik addig is olvasták a Bleach-et.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

LuckyDingo

Mindenki azon van, hogy a Vaizardok Aizen ellen mennek... Szerintem Shinji-Love-Rose mennek Aizen-Tousen-Gin ellen, a többiek pedig Yamamoto ellen és mivel a kapitányok nem nézhetik tétlenül, ahogy Soutaichout levágják, ezért a régi barátokkal szembe kell nézniük :D

Bicskei

Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-19, 17:27:02
Quote from: blackronin on 2009-01-19, 16:16:40
De most komolyan!
Ha ez megtörténne, akkor utána ki hinne az "új" és "erősebb" ellenfelekben?
Ki gondolná azt, hogy győzhetnének, ha egy ilyen eset megtörténne?
Ki venné ezek után komolyan ezt az egészet?

90%-a azoknak, akik addig is olvasták a Bleach-et.

a maradék 10% pedig egy kis dünnyögés "tök mindegy alapon" vagy "csak azértis alapon" olvasná tovább a mangát..
Ultras liberi

blackronin

Be kell vallanom, hogy én is ezt tenném/teszem majd.
Egy kis dünnyögés (mint az utóbbi pár hozzászólásomban) és kész.
A fene vigyen el, Kubo! Kellett neked ilyen szerethető karaktereket kitalálni...  :D
Végülis mindegy, hogy miket firkálok ide, amit kapok azt megeszem.

LuckyDingo

Quote from: blackronin on 2009-01-19, 20:49:55
Be kell vallanom, hogy én is ezt tenném/teszem majd.
Egy kis dünnyögés (mint az utóbbi pár hozzászólásomban) és kész.
A fene vigyen el, Kubo! Kellett neked ilyen szerethető karaktereket kitalálni...  :D
Végülis mindegy, hogy miket firkálok ide, amit kapok azt megeszem.
Nincs azért olyan sok szerethető kari XD Stark, Shunsui, Shinji, Gin... ... öö.. Mayuri? XDDD

Member

Yumichika, Ururu és Mayuri. Utóbbi kettőt H változatban is szívesen látnám együtt. A többiek eddig nem sokat mozgattak meg bennem. :D

NLZ

Quote from: Member on 2009-01-19, 22:14:45
Yumichika, Ururu és Mayuri. Utóbbi kettőt H változatban is szívesen látnám együtt. A többiek eddig nem sokat mozgattak meg bennem. :D
orly?
[spoiler][/spoiler]
[reserved]

csacsa

Quote from: chilip on 2009-01-18, 23:01:34
Bleach Databook HQ RAW - 155 MB

ez most komoly, hogy hitsugaya csak 28 kg? azt hittem leesek a székről a nevetéstől. az ok hogy Yachiru 15,5kg....de hogy shiro-chan nincs 30kg az meredek. A másik amin nagyit néztem, hogy Byakuya milyen fiatalnak van rajzolva az elején, mikor Renji-vel Rukia-ért jöttek, plusz nincs rajta a haori, ami csak most tűnt fel, hogy újranéztem az elejét, meg végigpörgettem ezt a DB-t.
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

LuckyDingo

Igen spoilerek XDDD
[spoiler]
Orihime ruhája elszakad :O Ichigo segíteni akar, de Ulquiorra megakadályozza ebben.. a perverze...

És a főattrakció.. YAMMI MEGJELENIK.. eljött az idő, hogy elpusztuljék XD

De ha nem fog, akkor ő lesz az a kari, aki Ichigo növekvő erejét megjegyzi majd tutira :) Wow sokkal erősebb lett 1vs1 bírja Ulquit.. és akkor jön egy Ulqui flashback, ahogy egyfolytában szanaszét verte gyakorlás közben Yammit XD Alig várom :D[/spoiler]

Junchi

Itt a kiváló lehetőség, hogy [spoiler]a beígért Chados szerep teljesüljön, I mean Yammy-nál jobb ellenfelet keresve sem találhatnánk neki :3[/spoiler]

LuckyDingo

Quote from: Junchi on 2009-01-21, 20:22:09
Itt a kiváló lehetőség, hogy [spoiler]a beígért Chados szerep teljesüljön, I mean Yammy-nál jobb ellenfelet keresve sem találhatnánk neki :3[/spoiler]
[spoiler]Sehogy se jöhet szóba, Chad kitudja hol van most, a közelben sehol. És Yamminak Ichigoval van baja. És azt sem tudom elképzelni, hogy majd Chad megmentse Ichigot Yammitól, mert akkor Ichi jónagy **arban lenne, ha Yammitól kéne megmenteni. Max valami iszonyat illogikus csavar folytán kerül szembe Cahd meg Yammi : S[/spoiler]