Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

Quote from: Junchi on 2009-09-23, 18:43:28
>Zen

Az nem kifejezés. :D

Legjobb benne, hogy az egész thread jól le is szarja a posztodat. Hamvában halt flame.   :lul:

Amúgy meg a kúrva életbe a hülye fejemet. Egy ideje már nem olvasom a spoiler tageket a chapter kiadása előtt, mert minek basszam el magamnak a Péntek délelőtti mangákat, erre most igen. Szemetek!  :grrr: Amúgy elég gáz, remélem fake. Főleg a Hali-s rész.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Quote from: Junchi on 2009-09-23, 18:27:49
Parancsolj: http://bleachasylum.com/showpost.php?p=1708886&postcount=250 ^^ (Mondjuk a nyelvtani részével nem foglalkoztam nagyon, szal lehet, van benne egy-két orbitális baromság, de a lényeg szerintem kivehető. :3)

Nem veszed kicsit túl komolyan ezt az egészet? Ez csak egy manga, ember...
Nekem se egy dicshimnusz a chapter, de olvastam már nagyobb facepalmot is életemben.

Ez meg hogy "Kubo a WC-n ülve találta ki az egészet". Jah, nekem is ez jutott először eszembe.
Ettől függetlenül az események pozitívságát-vagy-negatívságát ugyanúgy inkább pár fejezet múlva dönteném el mind az eddigi wtf fejezetek esetében is.

Jelenleg inkább még pislogok, hogy "ezt most mi a faszért kellett".

blackronin

Úgy látom, hogy ez a fejezet mindenkinél kicsapta a biztosítékot...  :lul:

Junchi

Quote from: Chronus on 2009-09-23, 19:30:10
Nem veszed kicsit túl komolyan ezt az egészet? Ez csak egy manga, ember...

Izéé, én is tudom, hogy egy shounen-fight mangát mennyire lehet (sőt, kell) komolyan venni, de azért hadd akadjak már ki azon, mikor a kedvenc mangámat ilyen fasságokkal szúrja el az alkotója... Szal én sok mindent néztem már el a Blícsnek; Yammy = zéró stuffnál ment a RAGE ezerrel -> Engem nem húzott fel különösebben. Ichigo - Ulquiorra fájt befejezésénél megint ment a RAGE. Dühöngtem rajta látványosabb keretek között? Nem! Ez viszont most tényleg betette a kaput... Szal pont, hogy most nem érzem azt, hogy "na, majd a következő fejezetben hátha tisztulnak a dolgok", ugyanis Stark halott by a shikai és ezt nem nagyon lehet bemagyarázni/simítgatni később. Harry szintén meghalt úgy, mint egy utolsó nyomorult Zommari. Mi pozitívumot tudsz még ebből kihozni? Jó, lehet, hogy később (pár fejezet múlva) lesz majd egy akkora POZITÍV plot twist, ami csak jót tesz ennek a stuffnak és el is felejtünk mindent, de ez így most ATM gáz. Nagyon gáz!

Chronus

Quote from: Junchi on 2009-09-23, 19:46:34ugyanis Stark halott by a shikai

Először is. Ezt egy olyan spoiler író írta, aki összetévesztette Starrk-ot Yumichikával.
[spoiler=ez ugyanis NEM Starrk][/spoiler]
Szóval én ennek kb annyi validitást adnék, hogy Starrk összesett Kyouraku támadásától, meg volt egy flashback, azt kész. Nem tudni mást semmit.

Kettő: Ez szerintem emberek, ízlések, etc. Én pl a Yammi=Zero twisten ragelte bem, de nagyon. Kinek mi tesz be. Hogy őszinte legyek engem annyira nem érdekelt eddig se, hogy az Espada él-e, vagy hal. Elvégre előbb-utóbb ígyis-úgyis meghalnak, max kicsikartak volna még bankai-t shikai-t a jelenlévőkből, de azt most Aizenék csikarják majd ki, szóval tökugyanaz. Jó karaktert meg nem öltek volna meg ígyse-úgyse. Mert ugye "Bleach".

Ha Arrancar harc kell, mikor utoljára nézem Wonderweiss még életben van, szal lehet annak még szerepe lesz majd.

Nem tudom pontosan mi mehet most Aizen fejébe, de körülnézel, sztem azzal még te is egyetértesz, hogy ha Starrk csak ennyire volt képes, akkor Harribelt gyk gangrapelték volna ígyis-úgyis 0 sec alatt...

Én biztos vagyok benne, hogy nem számított a Vaizardokra.

Hogy őszinte legyek sztem egyszerűen berágott, elege lett a kaotikus szituból, és úgy döntött, hogy mégis csak megmozdítja a kisujját. Ennyi. Nem azért hozta az Espadát, mert szüksége volt rájuk, hanem mert egy kényelmes lusta dög.

chilip

Hallibel to Aizen:
"Aizen sama...why my tattoo resembles a target more than a number..?"
Aizen:
"It's your immagination Hallibel, right Gin?"
Gin:
"Yes...yes.."

:lul:

Junchi

Quote from: Chronus on 2009-09-23, 20:03:08
Először is. Ezt egy olyan spoiler író írta, aki összetévesztette Starrk-ot Yumichikával.

Ööö... LOL! ^^

Quote from: Chronus on 2009-09-23, 20:03:08Szóval én ennek kb annyi validitást adnék, hogy Starrk összesett Kyouraku támadásától, meg volt egy flashback, azt kész. Nem tudni mást semmit.

Hmm... Tegyük fel, hogy igazad van és mondjuk Stark (még) tényleg nem harapott fűbe. Akkor értelemszerűen elfogadhatóbb képet adnak a spoilerek + ugye még mindig nem derült ki, hogy mi mást is tud még lövöldözni azokból a pisztolyokból, viszont ettől még ott marad az érem másik oldala: Mi van, ha tényleg meghalt? Abból már nem lehet kimagyarázni semmit.

Quote from: Chronus on 2009-09-23, 20:03:08Ha Arrancar harc kell, mikor utoljára nézem Wonderweiss még életben van, szal lehet annak még szerepe lesz majd.

Na jah, ő még biztos él és ha nem gyakta le Aizen, akkor kell még neki valamire, de ettől függetlenül az espádák ezzel a "ketten halunk meg egy ch-ban, ráadásul így" mozzanattal elvesztették addigi jelentőségüket. I mean, eddig baromi jól volt érzékeltetve, hogy melyik espada milyen erős:
-Áronka died by a shikai. Weak, but he is still an espada,
-Szayelhez már egy kapitány bankaia kellett,
-Zommari dettó,
-Ichigónak gyak minden meglévő erejét össze kellett szednie, hogy súlyosan megtudja sebesíteni Grimmjowt,
-Kenpachinak mindenére szüksége volt Nnoi ellen,
-Ichigónak át kellett manifesztálódnia unga!eperré, hogy kinyírhassa Ulqot és
-Barragan ellen egy kapitány és egy vaizard is kellett + csak a saját ereje volt képes megölni.

Eddig kiválóan érzékeltetve volt, hogy melyik espada milyen tápos, Stark azonban mindent elront, szal én még mindig nem vágom, hogy mi olyan képessége volt, ami miatt kiérdemelte a primera rangot. Jó, most ezt a boom head-shotot hagyjuk, mert pölö Barragan extrém gyors volt, nem lett volna probléma abból, hogy kikerülje a cerókat, plusz Kyouraku közelről bekapott egy jókora adagot és gyak semmi baja nem lett, pedig még csak hierrója sincs... Szal jah, én tulképpen ezen vagyok kiakadva, hogy az elvileg első és harmadik legtáposabb espádát így, ilyen könnyen vonták ki a forgalomból. Nem tudom, de még mindig van egy olyan érzésem, hogy Kubo gyorsan túl akart mostmár esni ezen a sagán, vagy a Jump szólt neki, hogy "hát figy, kéne valami plot is".

Lythis

1. ha Stark tényleg csak ennyi volt az szerintem is lame. Ha a primera-t ennyibe került elintézni, akkor Shunsui és Ukitake elegek lettek volna ketten az egész nyamvadt espada ellen. Nyílván volt valami oka, hogy Stark a primera, Aizen sem lehet akkora troll, hogy valami lame gyökeret tegyen be első helyre csak hogy szórakozzon egy jót.
2. Nem számított a Vaizardokra: tippre tényleg nem, de nem tűnt úgy, mintha annyira betettek volna. A Gillian-eket a kapitányok is szétnyesték volna imho (még ki tudja hány Arc-kal ezelőtt, amikor ichigonak még csak bankai-a sem volt, is simán belenyesett egybe, és a kapitányok elvben simán rape-elik azokat, így ott csak megkönnyítették a dolgokat szerintem. Az egyetlen tényleg lényeges beavatkozás, hogy a dagigyerek nyírta ki Barragan-t.
3. Ha Shunsui ki is nyírja shikai-al Starkot, annak tippre két oka van. Egyfelől Kubo még nem tudott megszülni neki bankai-t, másfelől korábbi utalásokból nyílvánvaló, hogy gyak ő meg Ukitake kb a legtáposabb kapitányok lehetnek. Ha jól emlékszem korábban említették, hogy Yamamotoval edzettek vagy mi, amikor még kicsik voltak. És persze csak kettejüknek van dupla shikai-a. Ráadásul végig eléggé lazán álltak mindenhez ahhoz, hogy sejteni lehessen, hogy nem csak dísznek vanak ott.

Summa summarum: bár egyetértek abban, hogy elég gáz lenne, hogy a primera egy shikai volt csak - mert akkor mire kellett ez az egész para, hoyg jajj, de táposak - ennek ellenére örülnék is neki, hogy végre nem arról szólna egy ilyen komoly fight, hogy mindenki bankai-t ránt.
Viszont ha egy VL espada ennyit ér, akkor nagyon túl voltak értékelve. Bár Wunderscheiße még ottvan, talán még csinálhat valami érdemlegeset.
Az, hogy Halibelt megöletik: egyfelől ez azt bizonyítja, hogy Aizen és a haverjai mocskosul táposak. Abban egyetértek, hogy ha a Primera ennyi volt, és Barra is nyekkent, akkor Halibel valszeg még addig sem húzná.
Viszont ez felveti azt a kérdést is, hogy most mivel rukkolnak elő. Aizen, Gin és Tousen meg Wunderscheiße vajon elegek e a Vaizard+gotei kombó ellen?
És baromira remélem, hogy nem csinál semmi olyan "what a tweest"-et, hogy "hát ez is csak Aizen shikai-a volt, gyak az idehozott Espadak meg sem haltak, lol, csak arra ment ki az egész, hogy a hent előtt felmérjük, hogy mire képes az ellen, meg lefárasszuk őket".

LuckyDingo

Szerintem ez egy qrvajó chapter lesz XDDD

Stark meghalt../ha meghalt../ erre vártam.

Haribelt gyors elintézték.. már nem volt benne semmi, amit előszedhettek volna.

Gin, Kaname eksön lesz.. előbbi érdekel, utóbbit lecsaphatják. Aizen, meg mozizhat tovább.

Úgyis jövőhéten lesz ez is megmagyarázva..  lehet abszurd módon, lehet nem. Lényegtelen.Én már régen Shonen comedyként nézem a blícst, szal már nem tud olyat csinálni Kubo, amire azt írjam, hogy istenkáromlás XD

Dreamcleaver

Quote from: LuckyDingo on 2009-09-23, 21:47:34
Haribelt gyors elintézték.. már nem volt benne semmi, amit előszedhettek volna.

Kivéve, hogy az aspectjét még nem magyarázták meg. Én személy szerint a resurecciónja óta megvetem Hali-t, de ezt még nem ártana kifejteni egy-két chapterben.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Quote from: LuckyDingo on 2009-09-23, 21:47:34
Úgyis jövőhéten lesz ez is megmagyarázva..  lehet abszurd módon, lehet nem. Lényegtelen.Én már régen Shonen comedyként nézem a blícst, szal már nem tud olyat csinálni Kubo, amire azt írjam, hogy istenkáromlás XD

Üdv a klubban. Szerintem egyre többen hajlunk effelé a nézőpont felé.

Quote from: Lythis on 2009-09-23, 21:12:20
Aizen, Gin és Tousen meg Wunderscheiße vajon elegek e a Vaizard+gotei kombó ellen?

Mibe fogadunk? Még ha maszkot nem is rántanak, Aizen shikai + Tousen bankai már elméleti szinten is olyan kegyetlen kombináció, hogy ha ahhoz még hozzáteszed Gint is, akkor már mindegy kinek mekkora a power levelje. Ez abból is látható, ahogy anno hadnagyi szinten ledaráltak vele 8 vizardizálódó magas rangú egyént egyszerre, köztük 4 kapitányt.

Teljes hipnózis + teljes érzékszerv bénítás. Senkinek lila fingja se lesz, hogy éppen mi történik, csak hogy hopp egy kar, hopp egy fej, hopp átment rajtam egy Gin shikai.

Azt a 3-at fizikai lehetetlen egyszerre leverni. Három teljesen elszeparált helyen, külön térben, külön időben esetleg. Egyszerre kicsit necces (öngyilkosság).

Lythis

Quote from: Chronus on 2009-09-23, 22:50:10
Mibe fogadunk? Még ha maszkot nem is rántanak, Aizen shikai + Tousen bankai már elméleti szinten is olyan kegyetlen kombináció, hogy ha ahhoz még hozzáteszed Gint is, akkor már mindegy kinek mekkora a power levelje. Ez abból is látható, ahogy anno hadnagyi szinten ledaráltak vele 8 vizardizálódó magas rangú egyént egyszerre, köztük 4 kapitányt.

Teljes hipnózis + teljes érzékszerv bénítás. Senkinek lila fingja se lesz, hogy éppen mi történik, csak hogy hopp egy kar, hopp egy fej, hopp átment rajtam egy Gin shikai.

Azt a 3-at fizikai lehetetlen egyszerre leverni. Három teljesen elszeparált helyen, külön térben, külön időben esetleg. Egyszerre kicsit necces (öngyilkosság).
ez még mindíg a blícs... eddig egyedül Aizen hipnózisa az, amit nem lehet megkerülni. Egyébként érdekelne az is, hogy Tousen és Aizen bankai-a nem üti-e egymást (habár KUBO-ból kiindulva nem...).
Tousen ellen elég egy kenpachi, ezt már tudjuk. Hármuk ellen mondjuk nem. De yamamoto incinerate-je is ottvan. Szóval azért nem teljesen védtelenek ők sem. Plusz még mindíg nem tudjuk, hogy a Vaizard bankai-ok mit tudnak. De teszem azt ha a hiányzó kapitányok is odaérnek, akkor még lehet valami. Talán. Gin bankai-ra mostmár kíváncsi lennék mondjuk.
Az meg, hogy leverték a hollowizálódó kapitányokat anno: akkor nem voltak teljesen önmaguk urai így nem tudtak teljes erőből harcolni. Szerintem. Ha viszont Shinjiék már akkor is minden be tudtak vetni és ennek ellenére lettek lezúzva, akkor tényleg gáz van. Bár azóta fejlődhettek.
Also: jól láttam, hogy akkor Tousen-en is valami maszk féle volt?

Chronus

Quote from: Lythis on 2009-09-23, 22:57:32
Also: jól láttam, hogy akkor Tousen-en is valami maszk féle volt?

Csak ruhadarab, nem hollow maszk. Ráadásul egyértelműen csak azért, hogy a karakter személyazonossága ne derüljön ki, amíg a sorsdöntő pillanat el nem érkezik. Kubo Plot.

Quote from: Lythis on 2009-09-23, 22:57:32Tousen ellen elég egy kenpachi, ezt már tudjuk.

Aki nincs itt, de a Vizard bankai-os dologgal egyetértek.

Persze nem is mondom, hogy Aizenék mindenkit levernek majd, de abban biztos vagyok, hogy még így 3-an is sikeresen megszorongatják majd a népeket.

Dub-zero

umm, én kb. azóta éreztem, h vmi ilyesmi lesz, mikor megérkeztek fake kt-ba. 3 espada kyourakuék ellen? viccazegész. még ha a top-ról van szó, akkor is. ezek az espadak szerintem for the show voltak ott végig aizenék mellett. so részemről just as planned
"a selfie szó az élőbeszéd XD-je"

Lythis

Quote from: Chronus on 2009-09-23, 23:13:46
Quote from: Lythis on 2009-09-23, 22:57:32
Also: jól láttam, hogy akkor Tousen-en is valami maszk féle volt?

Csak ruhadarab, nem hollow maszk. Ráadásul egyértelműen csak azért, hogy a karakter személyazonossága ne derüljön ki, amíg a sorsdöntő pillanat el nem érkezik. Kubo Plot.
elsőre nem volt tiszta, most meg lusta voltam visszakeresni. Egyébként meg szerintem a hülyének is leesett, szóval nem tudom, hogy miért csinálta. fákk jee kubo...
Amúgy az is érdekes, hogy nem derült ki, hogy mitől hollowizálódtak - vagy csak az én figyelmemet kerülte el. Aizenék buherálták valahogy? Akkor még nem volt hógolyójuk, szóval szerintem az kizárt.


Quote from: Chronus on 2009-09-23, 23:13:46
Quote from: Lythis on 2009-09-23, 22:57:32Tousen ellen elég egy kenpachi, ezt már tudjuk.

Aki nincs itt, de a Vizard bankai-os dologgal egyetértek.

Persze nem is mondom, hogy Aizenék mindenkit levernek majd, de abban biztos vagyok, hogy még így 3-an is sikeresen megszorongatják majd a népeket.
Jó, de ez még mindíg a blícs. Ha Kubonak kell oda Kenpachi, akkor előrántja valami plot twisttel.
És persze, ha Aizenék eddig ennyire szivattak mindenkit, akkor nyílván nem fognak két fejezet alatt shikai-októl halni (bár szakadnék a röhögéstől), hacsak Kubo nem talált ki valami még gonoszabb, még táposabb, még szemetebb bandát (a következő training arc utánra természetesen).

Chronus

Quote from: Lythis on 2009-09-24, 02:13:20
Jó, de ez még mindíg a blícs. Ha Kubonak kell oda Kenpachi, akkor előrántja valami plot twisttel.
És persze, ha Aizenék eddig ennyire szivattak mindenkit, akkor nyílván nem fognak két fejezet alatt shikai-októl halni (bár szakadnék a röhögéstől), hacsak Kubo nem talált ki valami még gonoszabb, még táposabb, még szemetebb bandát (a következő training arc utánra természetesen).


Most mondhatnék nagy szavakat, hogy minek van a legnagyobb valószínűsége, de mind tudjuk, hogy a végén úgyse az lesz, mint pl most is. Kubo egyszerűen beleszarik minden logikába és sztorivezetési stílusba, és úgy írja ahogy neki fekszik.

Én azon röhögnék, ha Aizen egy Berserkes fordulattal a végén tényleg megteremtené az utópiáját, majd Ichiék+Shinjiék csak aztán vernék le.

Amennyit rátervezett már erre az egész warra meg mindenre már egy évszázadra visszamenőleg... meg is érdemli.

blackronin

Quote from: Chronus on 2009-09-24, 11:48:33
HAHAHAHAHA!


[spoiler=375: "Execution, Extinction"]apparently stark was playing dead guys!
will harribel do the same?

Soruce: FLOL
Credit: Sheetz
Verification: Confirmed

切られて地面に落ちながら回想シーン
As Starrk falls to the ground we get a flashback
藍染との出会い
It's his meeting with Aizen.
回想シーン終わって
After the flashback is over,
帰刃とけてリリネットと二人に戻る
His resurreccion dissolves and he splits into 2 people again.
スターク心配するリリネット
Lilyette is worried about Starrk.
スターク→大丈夫だが死んだふりしておこう
Starrk: "It's alright, but I'm playing dead.
あんな強いやつかないっこない
There's no way I can match somebody that strong."
そこに享楽と病人やってくる
Then we move to Kyouraku and the injured.
少し会話
They have a short convo.
藍染の冷たい視線で終了
It ends with Aizen's cold gaze.
---------
Note I got this from MangaHelpers.[/spoiler]

Megmondtam. A spoiler író értelmi képességét tökéletesen tükrözte, hogy összetévesztette Yumichikét Starrk-al.

Na ennyit a RAGE tengerről.

Most akkor mi van???  :confused:

Chronus

Quote from: blackronin on 2009-09-24, 12:06:47
Most akkor mi van???  :confused:

Semmi. Negativezero szerint Fake. Én már nem hiszek senkinek. Fake spoiler nem jön ki ilyen későn. Megvárom a scaneket.

Chronus

[spoiler=volume 41 cover]Thanks to Zangetsu01 who got this off the real muguruma

298 :69るま ◆KENseIuXK2 :2009/09/24(木) 15:43:07 ID:uHfO7MXV0
41巻は0番の人が表紙
リサ潰せ 鉄漿蜻蛉(はぐろとんぼ) ひより ぶっ手切れ 馘大蛇(ぶったぎれ くびきりおろ ち)

Yammi is on vol 41's cove[/spoiler]

[spoiler=Hiyori and Lisa shikai]リサ潰せ 鉄漿蜻蛉(はぐろとんぼ) ひより ぶっ手切れ 馘大蛇(ぶったぎれ くびきりおろ ち)

Risa: Smash, Haguro Tonbo (Iron Dragonfly)
Hiyori: Sever the ties, Kubikiri Orochi (Beheading Serpent)[/spoiler]

[spoiler]340 :69るま ◆KENseIuXK2 :2009/09/24(木) 16:35:35 ID:uHfO7MXV0
回想
スタークたちに魂を削られて死んだ大量の虚。そこにたたずむスタークとリリネット。
そこへ愛染が現れ仲間を探しているという。スターク、あんたとなら俺たちと一緒にいても死なな そうだ。
回想終わり。
愛染の後姿を見ながら「わりいな愛染サマ、義理返せねぇみたいだ」
再び回想。
一人じゃない。という言葉とともに十刃たちの後姿と分離した直後のリリネット。
スタークリリネット裸。別れたばかりの二人はお互いの名前をきく。
リリネット「これからどうするの?」
スターク「何だってできるさ。」
リリネット「じゃあどこへ行くの?」
スターク「どこへでも・・・一緒に行こうぜ、どこまでも」
リリネット、呆れてるようだがその顔にはうっすらと笑み。
回想終了。
そのまま地面へ落ちていくスターク。見送る享楽。
そこへラブ。「お疲れ様です」享楽「ん 無事で何より」
ラブ「他人の戦いに途中で手ぇだす、そういう流儀の無えとこは」
それに、流儀に酔って勝ちを捨てるのは三下のすること、隊長は悠長なこといってらんない。
貸し借りがあろうが戦争なんて始めた瞬間からどっちも悪だと答える。

場面かわる。ハリベルと死神三人。
死神三人ざんぱくとう解放。
それを横目に平子と戦うギンに、終わりにしようという。
そのあとハリベルのとこへ行き、愛染様というハリベルを刀で一蹴。
用済みだ。君たちの力では私のしたで戦うには足りない。
ギン、要、行くぞ

で終わり。

ベストバウト投票開始。
今まで一番良かった戦いをひとつ選んで投票。


342 :69るま ◆KENseIuXK2 :2009/09/24(木) 16:37:32 ID:uHfO7MXV0

>ラブ「他人の戦いに途中で手ぇだす、そういう流儀の無えとこは」
ここの前に「変わんないっすね」ってのが入る。 [/spoiler]

blackronin

#5119
375 summary:
[spoiler]
ブリーチ BLEACH ネタバレ 375.Execution Extinction
少年ジャンプ 2009年44号

<<< 京楽 VS スターク >>>
Kyouraku vs Starrk

京楽に 真正面から 斬りつけられたスターク
Starrk is slashed directly in front by Kyouraku.
切り裂かれた胸からは 大量の血が吹き飛んだ
Large amounts of blood come out of his chest.
致命的な一撃を受けたスタークは 薄れ行く意識の中で 
リリネットと出会い 
As his consciousness fades he recalls his meeting with Lilynette.
「一人じゃないんだ」と思えたこの瞬間までの記憶に 思いを馳せた
"I'm not alone," he remembers.
スタークの前に現れた 一糸まとわぬ姿の子供
A naked child appears in front of him,
その子供は 無言のまま 力なく座り込んでいた
sitting feebly without saying a word.
それがリリネットだった
It's Lilynette.
二人はよそよそしい態度で 互いの目も見ず 話し始めた
The two behave coldly towards one another, their eyes not meeting. They begin speaking:
スターク:「・・・名前は あるか?」
Starrk: "...Do you have a name?"
リリネット:「・・・リリネット ・・・あんたこそ名前なんかあるの?
       あたしだったくせに」
Lilynette: "...Lilynette...And what about your name? Aside from 'I'..."
スターク:「スターク」
Starrk: "Starrk."
リリネット:「・・・スターク これから 何するの・・・?」
Lilynette: "...Starrk, what will you do now?"
スターク:「何だってできるさ」
Starrk: "Anything I can."
リリネット:「じゃあ どこへ行くの?」
Lilynette: "Then where will you go?"
スターク:「どこへでも ・・・一緒に行こうぜ どこまでも」
Starrk: "Wherever...We'll go together. Anywhere."
一人ぼっちだった スタークとリリネットは この時から
「もう 一人じゃないんだ」
心から そう思えた
They were alone but from that moment on, from the bottom of their hearts, they thought, "I'm no longer alone."

桁外れの強さゆえ 虚の山をつくり出し その合間で
Due to their incredible strength they created a mountain of hollows.
ひっそりと生きる スタークとリリネットの前に
Starrk and Lilynette stand quietly in their midst.
突然 現れた藍染
Suddenly Aizen appears before them.
藍染:「・・・凄いな 君達がやったのかい? その虚の山は?」
Aizen: "...Amazing! You killed that mountain of hollows?"
スターク:「違う そいつらが 勝手に死んだだけだ」
Starrk: "No, they died on their own,"
月明かりに照らされた 藍染を見て スタークは言った
he replies to Aizen who is illuminated by the moonlight.
スターク:「あんた 強そうだな」
Starrk: "You seem strong."
藍染:「・・・どうかな 私は仲間を探している」
Aizen: "...I wonder, I'm looking for comrades."
スターク:「奇遇だな 俺たちもだよ あんたの仲間も強いのか?」
Starrk: "What a coincidence, so are we. Are your comrades strong, too?"
藍染:「知りたければ 来るといい」
Aizen: "If you want to know, then you should come."
スターク:「わかった あんたなら俺たちと居ても 死ななそうだ」
Starrk: "I know they are. Even if you lived with us it seems you wouldn't die."
スタークはつぶやいた
Starrk mutters,
スターク:「悪りィな 藍染サマ 義理 返せねぇみたいだ」
Starrk: "Sorry, Aizen-sama, it appears I can't return the courtesy."
そして スタークは 力なく落ちていく間際 リリネットの笑顔を思った
Just as he's about to collapse he remembers Lilynette's face.
ドォ・・・・・・ンン・・・
BANG
京楽は 地に落ちていったスタークを 無表情で見つめていた
Kyouraku watches him hit the ground with an expressionless face.
ブン
その 京楽の背後に ラヴとローズは 現れた
Love and Rose appear from behind Kyouraku.
ラヴ:「・・・お疲れさまです」
Love: "...Thanks a lot."
京楽:「ん 無事で何より」
Kyouraku: "Mm...I'm just glad you're safe."
ラヴ:「・・・・・・・・・・・変わんないっすね 他人の戦いに途中で手ェ出す
    そういう 流儀の無えとこは」
Love: "....You're still the same. Showing your hand in the middle of another person's fight. That way's lacking in style..."
ラブは 恨みとも憎しみとも取れるような目で 京楽に言った
Love seems to feel anger and resentment towards him.
京楽は 一瞬 ラヴに目をくれたが
Kyouraku looks at him for a moment,
それから ラヴ達に 表情を読まれぬように背中を向けると
then turns his back to them so they can't read his expression.
京楽:「・・・流儀に酔って 勝ち捨てるのは 三下のすることさ
Kyouraku: "...Being intoxicated with fashion, casting aside victory, are the ways of an underling.
    隊長は そんな悠長な事 言ってらんないの
A captain can't say such easygoing things.
    ・・・いい子になろうと しなさんな
...Becoming a good boy
    貸しがあろうが 借りがあろうが 戦争なんて始めた瞬間から
    どっちも悪だよ」
requires some give and take. But when war has begin either choice is bad."
そう言う 京楽の瞳は 死んでいる者のようだった
As he says this Kyouraku's eyes are like those of a dead man.

<<< 平子 VS ギン >>>
Hirako vs Gin
平子とギンの 戦いの合間に 突然姿を現した藍染 
During their fight suddenly Aizen appears between them.
藍染:「もういいよ ギン 終わりにしよう」
Aizen: "That's enough, Gin. We'll finish this."
平子:「・・・・・・・・・・・何やと・・・?」
Hirako: "...What the hell...?"
<<< リサ・ひよ里・日番谷 VS ハリベル >>>
Lisa, Hiyori, Hitsugaya vs Harribel
仮面化した リサは ハリベルと1対1で 戦っていた
Lisa wears her mask as she battles 1 on 1 versus Harribel.
リサ:「潰せ〝鉄漿蜻蛉〟」
Lisa releases: "Crush, Iron Drink Dragonfly."
そこへ ひよ里・日番谷が 戦いに加わった
Hiryori and Hitsugaya join the battle.
ひよ里:「馘大蛇!!!」
Hiyori: "Beheaded Serpent!!!"
日番谷:「氷輪丸!!!」
Hitsugaya: "Hyourinmaru!!!"
決着がつかず 戦いがもつれている所へ またもや突然姿を現した藍染
The battle is indecisive, and as it gets more complicated once again Aizen suddenly appears.
ハリベル:「・・・藍染・・・ ・・・様」
Harribel: "...Aizen...sama."
藍染がなぜ この場に来たのかと 疑問の表情をするハリベルに
He makes a face to her as if he's saying, "Why did you come here?"
藍染は 表情1つ変えず 真正面から ハリベルを斬りつけた
and without a single change of expression, cuts her down right in front.
ドシュッ
突然の 予期せぬ藍染の裏切りに 驚きの表情の ハリベル
Harribel is shocked at his unexpected betrayal.
ハリベル:「な・・・」
Harrybel: "Wh..."
藍染:「用済みだ どうやら君達の力では 私の下で戦うには足りない
    ギン 要 行くぞ」
Aizen: "I'm finished using you. It appears the strength you all possess is not sufficient to serve under me. Gin, Kaname, go."
非情の斬撃!!
A heartless attack!!
ヴリーチ BLEACH 376へ続く
Continued in Bleach 376.
[/spoiler]

blackronin: "That's enough, Kubo. I'll finish this."

edit: fel szeretném még hívni a következő "kicsi" apróságra a figyelmet.
Van már spoiler kép a fejezetből, tehát arról lesz szó:
[spoiler]


[/spoiler]

Ez egy kép arról, hogy hogyan született meg Lilyette.
Mi ezzel a gond, kérdezhetnétek!
Csak az, hogy Starrk UGYANÚGY néz ki, mint most.
Emberi formája van.
De akkor most vagy:
1. Ő egy arrancar... (mert megvan a maszkjának a darabja)
2. Ő egy VL hollow... (hiszen eddig nem láttunk még olyat, de MOST látunk valamit, ami a legközelebb áll hozzá VAGY lehet, hogy egy VL hollow úgy néz ki mint egy arrancar, emberi méretű, van maszkdarabkája és egy dolog amiben elzárhatja az erejét)

A baj az, hogy egyszerre nem lehet mindkettő...
Magyarázza meg már valaki ezt a látszólagos ellentmondást.
Létezik egyáltalán-e VL hollow vagy az már valójában arrancarnak nevezhető?
Miben különbözik egyáltalán egy VL hollow és egy teljesen emberi arrancar?

Eddig így ismertük a fejlődési dolgot:
hollow - sok hollow = gillian - gillian, ami öntudatra ébred, s megeszi a többi gillian - egy idő után adjucans lesz - adjucans zabálja a többi hollow-t
Itt jön a gond. Melyik a következő lépcsőfok?
VL hollow? Arrancar? Vagy a kettő ugyanaz?

Ha ugyanaz, akkor egyszerű a megoldás:
Adjucans utáni lépcsőfok az arrancarrá válás, s ezt a formát a hollow-k VL hollow-nak nevezik, míg Aizen arrancar-nak.
Ha nem, akkor mi alapján dől el, hogy arrancarrá válsz előbb (s ezzel le is zárul a hollow fejlődésed) vagy fejlődsz tovább VL hollow-vá? Ha VL-vá fejlődsz, akkor lehetsz még arrancar is?
Ha már véletlenül arrancar vagy, akkor már nem lehetsz VL szintű hollow, ergo sohase leszel olyan erős, mint egy VL arrancar?

Lythis

Verzió a; Starrk elmondja, hogy míg mások elzárják az erejüket a kardjukba, addig ő kettévált, Lilynette így született meg. Itt még nem tiszta, hogy amikor őt is Arrancarizálták akkor, vagy korábban.
b; verzió: kiderül, hogy ők már korábban két személyiségre oszlottak, még MIELŐTT egyáltalán Aizen belemászott volna a képbe.
c; a mostani spoilerben az van, hogy tlálkozik Lilynette-el. Ez persze nem zárja ki, hogy a lényének egy darabja, és akkor kapott először formát, de azért nem ártana már konkretizálni. engem ez legalábbis zavar.

A másik, amit blackronin is mond: Starrk nem változott semmit. A többieknél elvben ugye szépen letépték a maszkjukat, elzárták az erejüket a kardjukba, és arrancarizálódtak (bár másképp, mert ugye láttunk természetes arrancart korábban, és az nem volt ennyire emberformájú, tehát valszeg Aizen játszott bele a hógolyóval). Rá is lett mutatva, hogy utána a release-elt alakjuk az arrancar alakjuknak és a hollow alakjuknak a summája.
Ellenben Starrk már akkor is olyan volt, mint később. Egyáltalán tuningolt valamit rajta Aizen? Vagy csak virult a feje, hogy talált egy VL-t, és rögtön ő lett a primera?

Mostmár kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből a chapterből...

blackronin

#5121
Quote from: Lythis on 2009-09-24, 17:39:30
Verzió a; Starrk elmondja, hogy míg mások elzárják az erejüket a kardjukba, addig ő kettévált, Lilynette így született meg. Itt még nem tiszta, hogy amikor őt is Arrancarizálták akkor, vagy korábban.
b; verzió: kiderül, hogy ők már korábban két személyiségre oszlottak, még MIELŐTT egyáltalán Aizen belemászott volna a képbe.
c; a mostani spoilerben az van, hogy tlálkozik Lilynette-el. Ez persze nem zárja ki, hogy a lényének egy darabja, és akkor kapott először formát, de azért nem ártana már konkretizálni. engem ez legalábbis zavar.

A másik, amit blackronin is mond: Starrk nem változott semmit. A többieknél elvben ugye szépen letépték a maszkjukat, elzárták az erejüket a kardjukba, és arrancarizálódtak (bár másképp, mert ugye láttunk természetes arrancart korábban, és az nem volt ennyire emberformájú, tehát valszeg Aizen játszott bele a hógolyóval). Rá is lett mutatva, hogy utána a release-elt alakjuk az arrancar alakjuknak és a hollow alakjuknak a summája.
Ellenben Starrk már akkor is olyan volt, mint később. Egyáltalán tuningolt valamit rajta Aizen? Vagy csak virult a feje, hogy talált egy VL-t, és rögtön ő lett a primera?

Mostmár kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből a chapterből...

1. Starrk már azelőtt ilyen volt, mielőtt csatlakozott volna Aizenhez, ez a mostani fejezetből kiderül.
2. Már korábban két személyiségre oszlottak, az előző fejezetben volt szó róla, hogy már nem is emlékszik, hogy ki volt előbb.
3. Nem találkozott Liynette-el, ő hozta létre.

Dreamcleaver

#5122
Gondolom egy VL hollow meg egy VL arrancar között nem sok különbség van kinézetre. Ellenben az erejük meg gondolom "Azt a kurva!  :eek:" kategória.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

LuckyDingo

Oké tegyük fel, hogy Stark egy VL hollow. Mivel VL hollowot még nem láttunk, ezért nem tudjuk, hogy hogyan néz ki. Nincs rá cáfolat, hogy ne hasonlítana egy a VL arrancar a VL hollow formára.

Ha valami változott Starkkéknál a hógolyó használata után, az szerintem csupán annyi, hogy shinigami erőket is kaptak, ezzel együtt kardot. /Most azon nem állok le filozofálni, hogy igazából miben rejlik bennük a shinigamiság, mert eddig nem nagyon fedeztem fel../

Így most nem értem mi a gond?

A legkézenfekvőbb magyarázat, hogy Starkk és Lilinette együtt VL hollow volt, szétváltak így néznek ki.. egye fene. Aztán jött egy Aizen-sama, aki hógolyózott velük így lettek arrancarok, de lehet hogy ők már annyira imbák/emberiek/ voltak alapból, hogy ezért semmi sem változott rajtuk, csak erősebbek lettek még.

Kyouraku meg egy állat... XDD Az az "eyes are like those of a dead man" érdekel :D /igazából csak ez, meg a Harri Arca, mikor Aizen-sama lecsapja :D/

edit: utólag látom, hogy Dreamcleaver-el egyre gondoltunk :D

chilip

[spoiler][/spoiler]

"Kubo needed to remove the brown girl so he has more ink left for black ceros."

"He killed her off because captain shota was too high in the rankings. Needs more deus ex machina and plot armor."

blackronin

#5125
Átfogalmazom az egészet:
Melyik volt az erősebb/Melyikük állt magasabb szinten, mielőtt Aizen-hez csatlakozott, Barragan vagy Starrk? (A későbbi rangjuk lényegtelen, s az erejük is nagyjából azonos miután Espada tagok lettek, felejtsük el az egyedi képességeket)

Barragan
[spoiler]

[/spoiler]
és
Starrk.
[spoiler]

[/spoiler]

A különbség jól látható.
1. Barragan release formában van, + nála van egy fegyver, a fejszéje.
2. Starrk az arrancar formájához megegyezően nézett ki, de nincs kard, se ruha, csak Lilyette, akiben tárolja az erejét.
Ki az erősebb?
A teljesen emberi vagy csak az emberihez hasonló alak, jelentéktelen eltérésekkel. (gondolok itt pl. Barragan csontváz, Halibel cápa részei, amik inkább csak páncélok, Ulqi szárny + szarv + szőr, de lényegében emberi)

Dreamcleaver

Quote from: chilip on 2009-09-24, 19:19:54
[spoiler][/spoiler]

"Kubo needed to remove the brown girl so he has more ink left for black ceros."

"He killed her off because captain shota was too high in the rankings. Needs more deus ex machina and plot armor."

Eh? Hát ha eddig valamiben biztos voltam, hogy fake, az Hali halála ilyen módon, erre pont ez a dolog lesz igaz. Most akkor a "sacrifice" mint aspect az akar lenni, hogy Aizen előre tudta, hogy majd jól levágja vagy mi? (mert a fraccionok megbosszulása nálam ezt nem meríti ki, pláne, hogy Hali nem igazán ment neki Yamának) Ennél már az is jobb lett volna, ha Starrk-ot megöli Shunshui, Hali meg feláldozza magát, hogy visszahozza vagy valami. Ez így imho gáz, nagyon gáz, pedig nem is kedvelem a mostani Hali-t.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Szerintem Starrk még akkor Arrancarrá vált, mikor még egy darabban volt, és így Arrancar formában vágta ketté a saját lelkét.

Természetes Arrancarok eddig is léteztek. Hógolyó nélkül is azzá válik egy Menos, ha letépi a maszkát (lsd Grand Fisher) Ebben nincs semmi különös.

Szóval időrendi sorredben:

Original Starrk Hollow VL -> Original Starrk Hollow Arrancar -> Stark Arrancak + Lilynette Arrancar -> találkozásn Aizennel, és ezután valszeg felupgradelte őket a hógolyóval, mitán az meglett (mint ahogy Nnoitrát is).

Chronus

 :frown:

[spoiler][/spoiler]

RAW: http://www.mediafire.com/?lol5umtejij

Junchi

Hmm, így a teljes fejezet már nem volt akkora fail, mint ahogy az a spoilerben elhangzott, de Stark halála még így is nagyon gáz!

Btw úgy tűnik, hogy most character poll helyett ilyen "kedvenc fájt" szavazás lesz (legalábbis a színes cucc szerint), szal már látom is magam előtt Hitsugaya összes harcát... >_>