Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Cobra

Viszont ahogy elnézem még mindíg nem kapunk új filerendszert. Pedig már a Vistára ígérték, amikor kijött a Vista az új FS nélkül, akkor meg azt mondták majd az utódban...
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Próféta

Új fájlrendszer? Szerintem a hétköznapi igényekre, merevlemezes tárolókra teljesen jó az NTFS.
Szerintem a WinFS-re gondolhattál, de az nem egészen fájlrendszer, inkább egy fájlrendszerre épülő szemantikus tároló akart lenni.

Zsiga

Quote from: Próféta on 2008-11-05, 00:01:45
Új fájlrendszer? Szerintem a hétköznapi igényekre, merevlemezes tárolókra teljesen jó az NTFS.
Szerintem a WinFS-re gondolhattál, de az nem egészen fájlrendszer, inkább egy fájlrendszerre épülő szemantikus tároló akart lenni.
Aminek a fontosabb újtásai bele is kerültek a Vistába... :)

White SeeD

Kérdés:

Van-e olyan kütyü/antenna/jeltovábbító, amit sima vezetékes routerom egyik portjára rárakva azon az egy ágon képes sugározni jeleket wifi-s cuchoz.
Vagy nem úszom meg ilyen olcsón és mindenképpen kell egy wlan routert és csak azzal menne?
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

motifator

Léteznek wireless access pointok, amiket hasonlóképpen is lehetne használni szerintem, de nem valószínű, hogy olcsóbb, mint egy sima wireless router.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

NLZ

Quote from: Zsiga on 2008-11-05, 15:48:01
Quote from: Próféta on 2008-11-05, 00:01:45
Nem. :F
[reserved]

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

[reserved]

Próféta

Quote from: Zsiga on 2008-11-05, 15:48:01
Na, ez engem is érdekelne. Mi és hol?

NLZ

5 éve hallott ilyen kósza híreket, aztán azt hitte, hogy úgy is lett. :)
[reserved]

Zsiga

Quote from: NLZ on 2008-11-05, 22:51:51
Olvasd el miről szól a WinFS, aztán nézegesd meg a Vista feature-listáját.

Próféta

Quote from: Zsiga on 2008-11-05, 23:53:03
Quote from: NLZ on 2008-11-05, 22:51:51
Olvasd el miről szól a WinFS, aztán nézegesd meg a Vista feature-listáját.
Nézegettem, gondolkodtam. Arra utalsz, hogy a Desktop Search metaadatokban is keres, és ez indexeléssel is támogatva van?
Mert akkor OK, már értem, mit értettél "fontosabb újításai alatt" (bár ezt akár le is írhattad volna).

A WinFS igazi ütős része egyébként nem egyszerűen ez lett volna, hanem a relációs összekapcsolhatóság, a közös sémák felajánlása alkalmazások számára és hogy egy program akár rá is bízhatja magát a WinFS-re, saját tároló fájlok nélkül. De úgy tűnik, a fejlesztési és integrációs költségek nagynak bizonyultak, a kereslet meg kicsinek. Na majd egyszer a Nepomuk :D

Moha

Quote from: White SeeD on 2008-11-05, 16:36:25
Kérdés:

Van-e olyan kütyü/antenna/jeltovábbító, amit sima vezetékes routerom egyik portjára rárakva azon az egy ágon képes sugározni jeleket wifi-s cuchoz.
Vagy nem úszom meg ilyen olcsón és mindenképpen kell egy wlan routert és csak azzal menne?
Wireless access point-al megoldható a dolog. Viszont, ahogy motifator is írta, árban ugyanott vagy vele, mint egy wifi routerrel, max annyi az előnye, hogy tuti nem zavar be a hálózatba a router pl. a DHCP szerverével.

Darkstar

Úgy alakult, hogy újratelepítettem a gépet. Most tartok az archiváló programnál. Winrar vagy valami más legyen? Eddig előbbi volt, de gondoltam megkérdezem, hátha van valami jobb.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Jó az, ha nagyon tömöríteni akarsz uc2, csak várd ki, míg végez. Esetleg 7zip.

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Quote from: Darkstar on 2008-11-07, 18:32:59
Úgy alakult, hogy újratelepítettem a gépet. Most tartok az archiváló programnál. Winrar vagy valami más legyen? Eddig előbbi volt, de gondoltam megkérdezem, hátha van valami jobb.
Én is Winrart vagy 7zipet javaslom.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

7z az sebessége miatt se rossz.
[reserved]

Én

Quote from: Fazék on 2008-11-07, 21:34:27
WPA / TKIP ideje úgy néz ki lejárt
Egy ilyen konferencia, amelyen bemutatnak ilyen eljárásokat, mennyire zárt? Csakmert nem lenne épp biztonságos szétkürtölni, hogy lehet könnyen betörni ezekbe a hálózatokba.

Zsiga

Quote from: Én on 2008-11-07, 23:30:26
Egy ilyen konferencia, amelyen bemutatnak ilyen eljárásokat, mennyire zárt? Csakmert nem lenne épp biztonságos szétkürtölni, hogy lehet könnyen betörni ezekbe a hálózatokba.
Semennyire, az megy be aki akar. Netre úgyis kikerül, akit érdekel meg aki ért hozzá az megtalálja.

Próféta

Quote from: Én on 2008-11-07, 23:30:26
Csakmert nem lenne épp biztonságos szétkürtölni, hogy lehet könnyen betörni ezekbe a hálózatokba.
Némi paranoiával viszont feltételezhető, hogy egyes rossz arcok már akár rég birtokában lehetnek ezeknek a támadásoknak. Inkább arra jó a nyilvánosságra hozás, hogy a biztonságosabb megoldás használatára buzdítson; a titokban tartás minden perce hamis biztonságérzetű rendszergazdákat és biztonsági kockázatokat eredményez. Meg nyilván az is érv, hogy hírnév az eljárás megtalálójának. Ráadásul nem is teljes értékű a törés, csak kis részben sérül a kommunikáció integritása, és csak egy irányban a bizalmassága.

Amúgy ahogy Zsiga mondja, a PacSec teljesen nyílt, mehetsz Te is, ha kifizeted az 1200 Kanadai Dollár regisztrációs díjat. 

Kuroi Tenshi

Pár hónapja olvastam valahol (már elfelejtettem, hogy hol volt) egy
cikket hasonlóról, ott két orosz programozó egy videókártyára
(éljenek a programozható shader-processzorok!) írt egy programot,
és a nagy számítási teljesítménnyel perceken belül fel tudták törni
a wpa-t.
Amúgy wpa már eddig is törhető volt, csak nagyon sok időbe telt.

NLZ

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-11-08, 14:12:50

a wpa-t.
http://www.hoc.hu/index.php?p=news&cid=8&y=17274
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2008-11-08, 15:16:24
Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-11-08, 14:12:50

a wpa-t.
http://www.hoc.hu/index.php?p=news&cid=8&y=17274
a cikkből azt lehetne hinni, hogy wpa2 is leírható, pedig tudtommal wpa2 (AES) feltörésével egy ilyen 100x-os bruteforce gyorsítás se érne sokat.

motifator

A elég jó jelszót választasz, akkor a wpa2 még tényleg elég nehezen törhető (ha eltekintünk a cikkben említett 2GPU-s clusteres támadástól). Tudtommal ott is el kell kapni az authentikációs csomagokat, és csak unána kezdhetsz bruteforce-szal próbálkozni, de egy normálisabb jelszónál ennek nem sok értelme van.
De mit számít ez, amikor otthon Nyíregyházán 2 titkosítatlan hálózatot is találok a lakásban, Debrecenben meg a közelemben lévő hálózatok fele WEP-es(bár az Airport Extreme nem tud packet injection-t, és ezek a hálózatok elég keveset forgalmaznak, így egy jó darabig kéne gyújteni a csomagokat, vagy venni kéne egy jobb wifi eszközt).
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Fazék

Quote from: motifator on 2008-11-08, 18:30:15
De mit számít ez, amikor otthon Nyíregyházán 2 titkosítatlan hálózatot is találok a lakásban, Debrecenben meg a közelemben lévő hálózatok fele WEP-es(bár az Airport Extreme nem tud packet injection-t, és ezek a hálózatok elég keveset forgalmaznak, így egy jó darabig kéne gyújteni a csomagokat, vagy venni kéne egy jobb wifi eszközt).
no igen, ebben van igazság. wep-s védelemnek nem sok értelme, és tényleg meglepően sokan bíznak benne... inkább hagynák nyitottan, akkor a mobilommal is tudnék csatlakozni :D

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-11-08, 18:33:28
no igen, ebben van igazság. wep-s védelemnek nem sok értelme, és tényleg meglepően sokan bíznak benne... inkább hagynák nyitottan, akkor a mobilommal is tudnék csatlakozni :D
Nagyonis sok értelme van a wep-es védelemnek. Amíg az átlagember (a PC-használók 99%-a...) még a saját otthoni wifijét se tudja beállítani magának addig tökmindegy hogy mennyire triviálisan törhető a wep. De egy pro is inkább a szomszéd nyitott hálózatára fog csatlakozni nulla másodperc munkával mint hogy akár csak 5 percet rászánjon egy wep-törésre. Hacsak nem direkt a te adataidra kíváncsi valaki (márpedig ki lenne az és miért?), bőven elég még egy wep is.

Fazék

Quote from: Zsiga on 2008-11-08, 18:38:54
Nagyonis sok értelme van a wep-es védelemnek. Amíg az átlagember (a PC-használók 99%-a...) még a saját otthoni wifijét se tudja beállítani magának addig tökmindegy hogy mennyire triviálisan törhető a wep. De egy pro is inkább a szomszéd nyitott hálózatára fog csatlakozni nulla másodperc munkával mint hogy akár csak 5 percet rászánjon egy wep-törésre. Hacsak nem direkt a te adataidra kíváncsi valaki (márpedig ki lenne az és miért?), bőven elég még egy wep is.
namármost nekem volt alkalmam mostanában fölmérni a wifi-k védelmét szúrópróbaszerűen és sajnálattal kellett megállapítanom, hogy igenis, legalább 85%-uk védett. lehet hogy ti vagytok rohadt mázlisták, hogy olyan környéken laktok, ahol csak hülyék laknak (persze az olvasó kivétel), de én az utóbbi időben akárhol próbálkoztam nyílt hálózatot találni a mobilommal, szinte mindegyik védett volt...

.Attila

Milyen BT klienst ajánlotok?
Vuze-t bannolta a HDPre (csak tudnám, hogy a gyikban miért nem említik, viszonylag elterjedt kliens).

motifator

Windows alatt uTorrent, egyébként egyelőre Vuze (amíg ki nem jön az uTorrent macre).

Edit: most látom, hogy a kérdés nem az volt, hogy mit használunk, hanem hogy mit ajánlunk, és így elég értelmetlennek hat a válaszom. Mindegy, a lényeg ugyanaz, uTorrent ftw.