Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Cobra on 2010-03-20, 22:18:34
Eddig miért nem tetted? :)
Apple az olyan amerikaiaknak van, akiknek sok a pénze, de minimális a technikai (meg egyéb) tudása.
Most erre mondhatom, hogy talán a két legnagyobb technikai tudással rendelkező kollegám pont hogy Apple terméket használ. No nem iPodot meg iPhone-t (azokat ők se szeretik), hanem Mac laptopot. És az egyiküknek még nincs is annyira sok pénze. De persze nem kell azt gondolni, hogy valahogy zombisítva lettek volna; az ilyesmi híreket pont ők találják meg a Maces híroldalakon, és ők mutatják nekünk röhögve :)

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2010-03-20, 22:07:06

Old.
Ha gondolod, olvasgass bele a hsz-ekbe is. Elsőre mi se
akartuk elhinni. Aztán jöttek a macjaheddeen, és elkezdték
magyarázni, hogy ez jó  :lul:

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Rounin

Fazék

kint van az első fermi teszthullám. ha jól hallom, elég gyászosan muzsikál összességében ati kártyákhoz képest.
-zabál (400+ W)
-forró
-átlagban 10-15%, de max 20-30%-kal jobb teljesítmény 5870-nél

Cobra

Nem ártana minden termék csomagolására jó nagy piros betűkkel rányomtatni az RTFM/helyi fordítása feliratot.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

Meg egy JFGI is mehetne mellé. :P

Cloud

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2010-04-01, 10:53:03
Nvidia GeForce GTX 480 3-Way SLI Review

[spoiler]
Igazuk volt a zöld-pártiaknak, a Fermi simán jobb, mint a Cypress:

-- legalábbis akkor, ha sütni akarsz
[/spoiler]

Cobra

A tápegységgyártók ezt már előre tudták, és most már mi is tudjuk, ívhegesztőn kívül mihez kell az 1kW-os táp :)
egyik komment: Oh come on, no need to flame, Nvidia is doing it already. :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

Android tulajoktól kérném:

Mondanátok pár must have kategóriás programot androidra?  Büszke Hero tulaj lettem. :D
(nem, nem fogom eladni. :D )

Kuroi Tenshi

Quote from: Cloud on 2010-04-04, 22:11:06

apa kezdődik :D

válogass marketről.
- feladatkezelő erősen ajánlott, mivel winmohoz
hasonlóan programok itt sem záródnak be, hanem
háttérben vannak és eszik a ramot (anyám gépére
vmi advanced task manager nevűt raktam; viszont
mindhárom feladatkezelő program, amit próbáltam,
reklámos volt (mivel nem záródnak
- ha nincs mobilnet-előfizetésed és a gépben nincs
külön parancs rá, akkor pl. apndroid-dal tudod a
folyamatos 3G/2G-t kikapcsolni
- quickoffice, pdf-reader meg valami memó-widgetet
raktam még rá
többire már nem emlékszem.

Zsiga

Quote from: Cloud on 2010-04-04, 22:11:06
Android tulajoktól kérném:

Mondanátok pár must have kategóriás programot androidra?  Büszke Hero tulaj lettem. :D
(nem, nem fogom eladni. :D )
Nálam ezek vannak fent:
Advanced Task Manager - feladatkezelő
AK Notepad - jegyzettömb
Aldiko - e-book olvasó
ASTRO - filekezelő
Barcode Scanner - vonalkód-olvasó
Better Terminal - terminal ("konzol")
Bluetooth File Transfer - adatküldés bluetooth-on
Gmote - wifi-s PC távirányító
Handcent SMS - sms-kliens
Meridian - media player
Sygic Mobile Maps - gps
Network Monitor - 2g/3g/wifi forgalomszámláló
SimpleLED - zseblámpa (bár a Hero-nak asszem nincs vakuja)
Quick Settings - mindenféle beállítás egy helyen, lehet vele 2g/3g forgalmat tiltani, meg kijelzőt zseblámpaként használni
WiFinder - wifi-kereső
WikiDroyd - offline wikipedia

Ami kiemelt az szerintem kötelező.

Cloud

OOh.Megathx. :D   

K_T:

Neked is köszi, jha és apa nem kezdődik....Folytatódik. :D 

Selmo

A Microsoft Security Essentials vajon tartalmazza a Windows Defendert is? Próbáltam megkeresni a választ, de a ms oldala szart se ér. Valaki esetleg használta már?

A tökéletesség unalmas.

Cloud

Quote from: Selmo on 2010-04-29, 22:11:07
A Microsoft Security Essentials vajon tartalmazza a Windows Defendert is? Próbáltam megkeresni a választ, de a ms oldala szart se ér. Valaki esetleg használta már?

Bár nem tudom segít-e ez, de azért linkelem:

http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/msestart/thread/5309cb8d-02e1-40e8-974f-0dcedb9ab9fd

Selmo

Kösz, ezt a 2 mondatot rettentő nehéz lett volna, mindkét letöltéshez beszúrniuk. ::)

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Tanmese arról, hogy a nem optimalizált program miatti elszálló memóriahasználat a gyenge, kevés rammal szerelt laptoppal kombinálva hogy képes a referenciához képest többezerszeres lassulást okozni az állandó swappelés miatt, és hogy ezzel hogyan okoztam csalódást egy lánynak:

Szóval a közelebbről meg nem határozott témájú felmérésünkhöz még tavaly írtam egy adatbeviteli és feldolgozó eszközt, amit aztán az a doktorandusz is megkapott a közelebbről meg nem határozott egyetemről, akivel időnként együttműködünk. Aztán mivel nagyon sírtak, hogy a három szakdolgozójával együtt nem tudnak mit kezdeni az adatokkal olyan formában, ahogy vannak, és sok munka belőlük táblázatot és grafikont csinálni, ezért gyorsan összehegesztettem nekik egy gyöszt perlben, ami végigtúrja az adatbázist és adott feltételek szerint excel táblát gyárt a statisztikából. Ez egy hosszas szülési nehézségek után világra szabadult, más célra való statisztika-készítő és egy konténernyi rossz programozási stílus, elrejtett akna és hajmeresztő megoldás törvénytelen viszonyából született koraszülött képződmény volt, nem is vagyok rá büszke. Van benne egy $settings{hungry_hungry_hippo} kapcsoló, ami azt szabályozza, hogy a beolvasott adatfájlokat tartsa-e a memóriában, ezt rövid töprengés után 1-re állítottam, mondván, hogy time-space tradeoff, meghogy úgyse lesz nagyon használva, és az általam használt fájlokkal épp befér a memóriába az összes szar.

Aztán ma, ahogy mentem hozzájuk konzultálni, látom, hogy fut a program az egyik laptopon, nagyjából a kontinensvándorlás sebességével. Mondta a lány, hogy két és fél órája fut, ő pedig már szeretne hazamenni. A szerencsétlen gépnek egy sajátgépet is 5 percbe telt megnyitni.
A Task Manager azonnal kimutatta a helyzet foga fehérjét: physical memory 750xxx kB, used memory 1200xxx kB. Szerencsétlen windows folyamatosan reszelte a nyilván lassú, 5400-as fordulatú notebook-vinyót, miközben újra meg újra kiírta-visszaolvasta a fájlokat a swapba(-ból).

Eleinte csodálkoztam, mert bár tapasztaltam, hogy windows alatt általában lassabb a perl, mint linux alatt, de ennyire, hogy ami nálam két és fél perc alatt lefut, az nála két és fél óra alatt a felével sem végez, azért nem rosszabb. De a swappelés és a program ebből a szempontból igen szerencsétlen memóriakezelése megmagyarázza.

A csalódás-okozás ezután már világos. Az már tényleg a létezés legalja, ha a kockaember már azzal sem tudja nemhogy elkápráztatni, de még kiengesztelni sem az ellenkező nem képviselőit, amihez amúgy elvileg ért.
Failure is the default option

Moha

Default option engaged...  :frown:

Nem is tudtam amúgy, hogy a lányokat el lehet kápráztatni a kocka tudással... ::)

Nálam épp aktuális fail: unokatesóm gépét hozták, hogy rakjam kicsit rendbe, meg ha nem kerül sokba, bővítsem, hogy gyorsabb legyen. Megnéztem: régi, de tisztességes alkatrészekből (Asus lap és VGA, Samsung ram, DTK táp) összerakott gép, viszont csak 256 ram volt benne, kínlódott is rajta szegény XP.
Nosza, vettem bele használtan egy 512-es DDR-t. Azon melegében le is teszteltem, memtest 3x végig futott rajta, hiba nélkül.
A gépen egy kisebb vírus/trójai tenyészet volt, de nem volt túl sok időm leirtogatni, csak most tudtam nekiállni. Kapcsolom be a gépet, BIOS kiabál, hogy memory test fail. Átpakolgatom a ramokat másik slotba, ugyanaz. Ráengedem a memtestet: az egész 512-es modul hibás. 3 nap garis használt ram, amit lassan 2 hete vettem, úgyhogy buktam az árát.  :frown:
Jobb lesz vigyázni a szivességből felvállalt gépekkel...

Xzone

Quote from: kikuchiyo on 2010-05-05, 01:20:53
[spoiler]Tanmese arról, hogy a nem optimalizált program miatti elszálló memóriahasználat a gyenge, kevés rammal szerelt laptoppal kombinálva hogy képes a referenciához képest többezerszeres lassulást okozni az állandó swappelés miatt, és hogy ezzel hogyan okoztam csalódást egy lánynak:

Szóval a közelebbről meg nem határozott témájú felmérésünkhöz még tavaly írtam egy adatbeviteli és feldolgozó eszközt, amit aztán az a doktorandusz is megkapott a közelebbről meg nem határozott egyetemről, akivel időnként együttműködünk. Aztán mivel nagyon sírtak, hogy a három szakdolgozójával együtt nem tudnak mit kezdeni az adatokkal olyan formában, ahogy vannak, és sok munka belőlük táblázatot és grafikont csinálni, ezért gyorsan összehegesztettem nekik egy gyöszt perlben, ami végigtúrja az adatbázist és adott feltételek szerint excel táblát gyárt a statisztikából. Ez egy hosszas szülési nehézségek után világra szabadult, más célra való statisztika-készítő és egy konténernyi rossz programozási stílus, elrejtett akna és hajmeresztő megoldás törvénytelen viszonyából született koraszülött képződmény volt, nem is vagyok rá büszke. Van benne egy $settings{hungry_hungry_hippo} kapcsoló, ami azt szabályozza, hogy a beolvasott adatfájlokat tartsa-e a memóriában, ezt rövid töprengés után 1-re állítottam, mondván, hogy time-space tradeoff, meghogy úgyse lesz nagyon használva, és az általam használt fájlokkal épp befér a memóriába az összes szar.

Aztán ma, ahogy mentem hozzájuk konzultálni, látom, hogy fut a program az egyik laptopon, nagyjából a kontinensvándorlás sebességével. Mondta a lány, hogy két és fél órája fut, ő pedig már szeretne hazamenni. A szerencsétlen gépnek egy sajátgépet is 5 percbe telt megnyitni.
A Task Manager azonnal kimutatta a helyzet foga fehérjét: physical memory 750xxx kB, used memory 1200xxx kB. Szerencsétlen windows folyamatosan reszelte a nyilván lassú, 5400-as fordulatú notebook-vinyót, miközben újra meg újra kiírta-visszaolvasta a fájlokat a swapba(-ból).

Eleinte csodálkoztam, mert bár tapasztaltam, hogy windows alatt általában lassabb a perl, mint linux alatt, de ennyire, hogy ami nálam két és fél perc alatt lefut, az nála két és fél óra alatt a felével sem végez, azért nem rosszabb. De a swappelés és a program ebből a szempontból igen szerencsétlen memóriakezelése megmagyarázza.

A csalódás-okozás ezután már világos. Az már tényleg a létezés legalja, ha a kockaember már azzal sem tudja nemhogy elkápráztatni, de még kiengesztelni sem az ellenkező nem képviselőit, amihez amúgy elvileg ért.[/spoiler]

Nagyon szomorú történet. És legalább még be is vallottad neki, hogy elcseszted?

Cloud

kikuchiyo

Quote from: Xzone on 2010-05-05, 16:37:11
Nagyon szomorú történet. És legalább még be is vallottad neki, hogy elcseszted?

Nem volt mit bevallani, egyértelmű volt.

...illetve annyi írható a javamra, hogy ez a táblázatkészítő szarság háromheti szövegfájl-túrást és oszloponként excelbe másolást takarított meg nekik, onnantól meg mindegy, hogy 300 másodperc alatt fut le vagy 10000 alatt.

Kipróbáltam most az itthoni gépemen is pár durva adatfájllal, rémisztő volt látni, ahogy pillanatok alatt felfalta a 4G memóriát és állóra lassította a rendszert. Büszke lehetek magamra... :D
Failure is the default option

Zsiga

Xzone

Quote from: Zsiga on 2010-05-06, 23:21:29
http://www.youtube.com/watch?v=nCgQDjiotG0

Igazából én azért nem használok Chrome-ot, mert nincs rá Rikaichan... hmm, keressünk csak rá, OMG, pár hónapja megcsinálták. See ya Firefox.

Próféta

Quote from: Xzone on 2010-05-07, 01:15:20
Quote from: Zsiga on 2010-05-06, 23:21:29
http://www.youtube.com/watch?v=nCgQDjiotG0

Igazából én azért nem használok Chrome-ot, mert nincs rá Rikaichan... hmm, keressünk csak rá, OMG, pár hónapja megcsinálták. See ya Firefox.
Ha lesz Chrom(e/ium)-ra TreeStyleTab, akkor talán én is krumpligyorsan átnyargalok rá... de addig nincs értelme gondolkoznom se rajta.