Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Cloud

:facepalm:

Ok kezdhettem volna ott is: :)

Cobra

Én is MS SE-t használok egy ideje.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

fema

Quote from: Kvikveg on 2011-07-15, 19:12:14
Linux vagy fizetes az ESETert?
+1 :D

Amúgy én is Avast-ot használok windows-ban, soha nem volt vele semmi gondom, a heurisztikus keresője se olyan paranoiás, mint az Eset-é, ezért még kényelmes is. (Igen, tudom, most jönne az, hogy "de hát a heurikszikus keresés.........", kösz nem. :P)

Fazék

Quote from: Kvikveg on 2011-07-15, 19:12:14
Linux vagy fizetes az ESETert?
remek ötletek.
mert a linux annyira marhajó egy átlag felhasználónak, aki csak szórakozásra (játékok, filmek, stb) használja a gépét, illetve olyan kollégáknak, akik alap office alkalmazásokra használják csak és mellesleg még egy XP kezelését sem volt képes megtanulni hosszú évek alatt. :)
fizetés ESET-ért: vszleg tök véletlenül ingyenes vírusírtók között válogatok :)
olyan cégről van szó, ahol könyörögnöm kellett, hogy használt 7-8 éves P4-es konfig nettó 16e Ft helyett hadd vehessek egy vadiúj C2D-s konfigot dupla áron, amire még komplett 2 év gari is lesz, az előző tönkrement P4 rendszer pótlására. szóval igen, írtózatosan reális, hogy ide veszünk vírusírtókat :haha:
persze tudom, hogy az ingyenes vírusírtók se használhatóak céges környezetben, de legalább egyszerűek, működnek és nem érdekel a dolog.
oprendszer is van kb 1 legálisnak tekinthető, a többi csak matricás, ami elvileg nem ér semmit Mo-on így sokadkézből.

fema

Quote from: Fazék on 2011-07-15, 23:35:50
mert a linux annyira marhajó egy átlag felhasználónak, aki csak szórakozásra (játékok, filmek, stb) használja a gépét, illetve olyan kollégáknak, akik alap office alkalmazásokra használják csak és mellesleg még egy XP kezelését sem volt képes megtanulni hosszú évek alatt. :)

Linux-szal a probléma ott kezdődik, ha ezeken kívül akarsz valamit csinálni. Eddig egyszerűbb, mint a Windows. :)

Fazék

Quote from: fema on 2011-07-15, 23:50:23
Quote from: Fazék on 2011-07-15, 23:35:50

Linux-szal a probléma ott kezdődik, ha ezeken kívül akarsz valamit csinálni. Eddig egyszerűbb, mint a Windows. :)
iiiigen. mert linux alá ismersz olyan office programot, ami tökéletesen kompatibilis a MS office programokkal. (ha felemlegeted az openoffice-t, körberöhöglek)
továbbá ezek szerint te nem játszol a gépeden, mert egy kezemen meg tudom számolni a játékaimat, amik elindulnának linux alatt is. :)

Puru²

Pro Tip: játszol windows-on minden másra linux  :D

Amúgy a LibreOffice már nem olyan vészes ,pont a héten kellett szerkesztgetnem pár doc/docx fájlt nem találtam az Office telepítő CD ,egész jól elboldogult vele.   :smile:

Fazék

Quote from: Puru² on 2011-07-16, 00:22:07
Pro Tip: játszol windows-on minden másra linux  :D
magyarázzátok meg, hogy egy átlag felhasználónak mi szüksége lenne 2 oprendszerrel szórakozni a gépén?
de sztem még arról se tudnátok túl sok meggyőző érvvel előállni, hogy, aki nem szereti agyonbuherálni az oprendszerét annak miért érné meg linux windows-zal szemben?

(és most vegyük úgy, hogy az otthoni felhasználók nagyon nagy része nem fizet a Windows-ért és róluk van szó.
az hogy én megvettem a win7-et az a saját hülyeségem, most ezt a vásárlós részt zárjuk ki az értekezésből)

fema

Quote from: Fazék on 2011-07-16, 00:31:09
miért érné meg linux windows-zal szemben?
Réka nevű rokonom miért Coca-Cola-t iszik és nem Pepsi-t?

Quote from: Fazék on 2011-07-16, 00:31:09
(és most vegyük úgy, hogy az otthoni felhasználók nagyon nagy része nem fizet a Windows-ért és róluk van szó.
az hogy én megvettem a win7-et az a saját hülyeségem, most ezt a vásárlós részt zárjuk ki az értekezésből)

Biztonságosabb (tud lenni) a jogok miatt, nem sűrűn kap vírust, nem kell lopott programokat használni (igen, lehet, hogy valaki jóérzésű ember :D) és lehet, emberünk nem szereti a mainstream dolgokat, mint pl. a Windows vagy nem szereti az Aero-t, sem egyéb más Windows kinézetet, mint én. Esetleg szereti a vim-et. Szereti a stabilitást (általában [igen, tudom, vannak kivételek, tudom, a te Windows-od nem dobott Kék Halált az elmúlt 12387 évben]).

Ettől függetlenül nem akarok meggyőzni senkit, hogy használjon Linux-ot, főleg, mivel az emberek nagy része, aki olyan, mint te (szereti a Windows-t) nem is akar Linux-ot használni (mert a Windows-t szereti).

Ilyen egyszerű.

Fazék

:muhahah:
Grat hogy ilyen ügyesen megvágtad a kérdéseimet és nem azokra válaszoltál.

Mobilról qwerty nélkül csak ennyit van türelmem írni, de amúgy se éreznék sokkal többhöz kedvet.
Estét.

Kuroi Tenshi

ez így utólag nézve is fájdalmas...

Ha Avira bejött, igényeidnek megfelel, akkor az. Esetleg még MS SE-vel
tehetnél még egy próbát, hátha az is jó. Egyik ügyfélnél is az van, baj
még nem volt vele, igaz nem tudom, hogy éles helyzetben hogy teljesítene,
de a semminél jobb.
A másik, szerintem fontosabb fele, a júzereknek csak néhány biztonsági
alapelv, szemlélet betanítása.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2011-07-16, 07:10:14
http://www.av-test.org/certifications.php :mittomen:
höhö. francért nem első helyen van egy ilyen oldal a google search-nél ingyenes vírusírtó kereséskor :D

szerk: ez alapján nekem elég lesz az Avira :)

fema

Quote from: Fazék on 2011-07-16, 02:02:19

Ha szellemi fogyatékos vagy és nem érted, mit miért írtam, az nem az én gondom.

Flaser

Quote from: fema on 2011-07-16, 13:07:06

A te szellemi képességeidről is érdekes bizonyítványt nyújt, hogy nem fogod fel, hogy itt egy irodáról van szó, nem egy egyéni, képzett felhasználóról és, hogy a munkatársaknak még az egyszerű Windows használata is kihívást jelent.

Mindez már elhangzott, de te a jelek szerint nem tudsz kilépni az M$ = GONOSZ!; Linux = JÓ ostobán egysíkú gondolkodásból, hogy felfogd, hogy egy felnőtt ember kénytelen olyan döntéseket hozni, amik nem feltétlen vannak az ínyére.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Nakedape

na most még ha igazad is lenne, bunkónak lenni menőbb vagy mi?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

NLZ

Quote from: Nakedape on 2011-07-16, 17:28:00

Nem  menőbb, csak jó érzés. :D
[reserved]

Nakedape

Quote from: NLZ on 2011-07-16, 17:47:18
Quote from: Nakedape on 2011-07-16, 17:28:00

Nem  menőbb, csak jó érzés. :D

höhö, végül is értem
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Makos

Quote from: fema on 2011-07-16, 01:45:04
emberünk nem szereti a mainstream dolgokat
Mert az ubuntu mostanában nem mainstream ::)

.Attila

Szerintetek érdemes IPS paneles monitort nézni most már? Gyakorlatilag lement majdnem TN paneles árra.

http://monitorguru.hu/bolt/katalogus/ips_21_24
Miért van az, hogy a 23colos olcsóbb?

Cobra

Eddig is megérte az 50% felárat az IPS :) Az árat meg vagy elrontották, vagy a 23"-os raktáron van, a 22-es meg friss beszerzés.
Egyébként a Dell jó választás.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Elsőként iponon kerestem, de nem írják ki a paneltípusokat vagy nincs is isp-s monitoruk.
Amúgy meg az árat többszörösen is elrontották vagy mi?
Ezek szerint érdemes megrohanni a boltot?

Kuroi Tenshi

Aztadurva... azt hittem, hogy már 60k-ért nagyon jó áron van, erre
még lement 47k alá? Meg kell állnom, hogy még egyet vegyek ;D

Quote from: .Attila on 2011-07-28, 22:39:35
Miért van az, hogy a 23colos olcsóbb?

Mindenki azt veszi --> abból gyártanak többet --> méret-gazdaságosabb
--> olcsóbb --> mindenki azt veszi

.Attila

Na jó, akkor holnap rákérdezek, hogy ez valós ár-e.

Kipróbáltam, milyen két monitorral egyszerre dolgozni/játszani és hát na, egész jó. Csak ami most másodként be van állítva, annak kisebb a felbontása és hát nem igazán optimális a dolog.
Az egyetlen rossz, hogy a videokártyának sajnos csak az egyik kimenete DVI.

.Attila

Hopp, visszakúszott az ár egy ezrest, de a Dell 23colosa tényleg annyi és jövő hét szerdán lesznek új darabok, mert ma vitték el a raktáron levő utolsót.

Kuroi Tenshi

Quote from: .Attila on 2011-07-28, 23:11:09
Kipróbáltam, milyen két monitorral egyszerre dolgozni/játszani és hát na, egész jó. Csak ami most másodként be van állítva, annak kisebb a felbontása és hát nem igazán optimális a dolog.
Az egyetlen rossz, hogy a videokártyának sajnos csak az egyik kimenete DVI.

Másik hátránya, hogy innen már nincs visszaút ;D
Bár játékra pont, hogy nagyon ritkán működik a kétképernyős móka
(egészen pontosan eddig csak a Supreme Commanderrel találkoztam,
ami a másodikra kitette a taktikai térképpé nagyított minimapet).
Játékra tehát ritkábban hasznos, de munkára nagyon jól tud jönni,
amikor több ablakban kell dolgozni, több dolgot kell nézni, s ezek
egyszerűen nem férnének el egy képernyőn.
Vagy te esetleg mindkét képernyőre ki-strechelve játszol, driverrel
ráerőszakolva azon játékokra is, amelyek amúgy nem támogatnák a
többképernyőt?

.Attila

Már most rászoktam :D
Per pillanat a fő monitoron a játék megy és most a másodikon gépelek.
EVE-vel játszok, amivel lehet egyszerre több játékossal is nyomni, ahogy bírja a gép, annyi klienssel. Szóval egyrészt játszhatok két klienssel úgy, hogy mindkettőt látom, másrészt azt is megtehetem, hogy játszok és közben mást is csinálok. Van, hogy a szövetség utasítására unalmas épületgyilkoláson kell részt venni, ami kb. azt jelenti, hogy meg kell nyomni egy gombot 2-3 percenként. A második monitoron közben lehet dolgozni.

Kuroi Tenshi

Quote from: .Attila on 2011-07-30, 02:02:00
másrészt azt is megtehetem, hogy játszok és közben mást is csinálok. Van, hogy a szövetség utasítására unalmas épületgyilkoláson kell részt venni, ami kb. azt jelenti, hogy meg kell nyomni egy gombot 2-3 percenként. A második monitoron közben lehet dolgozni.

Hát öregem... más munka közben unalmában játszik, te viszont
játék közben unalmadban dolgozol...  :rotfl:

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-07-30, 02:58:03
másrészt azt is megtehetem, hogy játszok és közben mást is csinálok. Van, hogy a szövetség utasítására unalmas épületgyilkoláson kell részt venni, ami kb. azt jelenti, hogy meg kell nyomni egy gombot 2-3 percenként. A második monitoron közben lehet dolgozni.

no igen, ez sztem is egy kicsit súlyos, de gondoltam nem teszek rá megjegyzést* :D

*de végül elgyengültem :D

Kvikveg

Quote from: Fazék on 2011-07-30, 03:09:07
Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-07-30, 02:58:03

no igen, ez sztem is egy kicsit súlyos, de gondoltam nem teszek rá megjegyzést* :D

*de végül elgyengültem :D
+1  :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.