Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Cheesy

#4770
Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-12-03, 19:20:59
Szóval megvennél egy olyat, ami neked nem is jó, nincs is rá szükséged,
és még pénzed sincs rá? Szerintem gondold jobban végig, ez így nem egy
túl felelős és átgondolt döntésnek hangzik, inkább csak költekezhetnéknek.

A helyedben:
1.) az erre elköltendő pénzt inkább gyűjteném és
2.) megvárnám a karácsony utáni raktársöpréseket, új modelleket. Ott már
hátha lesz jobban megfelelő, vagy legalább jobb árú (a 240k-s Acer hátha
lejjebb megy annyira, hogy már meggondold azt a kicsivel többet érte).
Nem fogalmaztam pontosan. Szükségem lenne rá, olyan szempontból, hogy megkönnyítené a dolgomat. Nem kéne mindenféle pendrive, pdf-re nyomtatás, stb. jövő héten már konzultálni kell megint a tervet a suliban.

szerk:
Nem a pendrive és a pdf zavar, annyira kényes nem vagyok. De amikor egy komplex tervet kiértékelünk és pont nincs kimentve pdfbe az a részlet ami még nem tiszta, illetve a sok változtatás során igen jo lenne élőben is változtatni a terven. Ez csak 1 példa.

Eddig is meg tudtam oldani e nélkül, igaz szidtam magam mindig, hogy miért nem veszek egy nyavajás laptopot, ebből viszont elegem volt. Erre értettem, hogy nem létszükséglet. De hasznomra válna és eszközöket meg mi másért vennénk, minthogy a dolgainkat megkönnyítse?

Értem én, hogy értetlennek tűnök, de úgy látom ahogy öregszek úgy esik nehezemre megérteni a dolgokat. Végülis 1,5 napja határoztam el magam :)

Cobra

Na akkor írd le pontosan mire használnád a gépet, mert már nem tiszta. Illetve van rendes asztali PC-d, ami használható játékra?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cheesy

#4772
Quote from: Cobra on 2011-12-03, 20:42:07
Na akkor írd le pontosan mire használnád a gépet, mert már nem tiszta. Illetve van rendes asztali PC-d, ami használható játékra?
Van egy asztali gépem, jövőre lesz 4 éves. Anno br. 180k-t költöttem rá, kellett a melóhoz, mert elkezdtek látványtervekkel is megbízni és ahhoz kellett a vas. Így vettem egy akkor erős közepesnek számító q6600-as konfigot.
[spoiler]COOLERMASTER RC-330-KKN1 Black Elite, CORSAIR VX450W, GIGABYTE GA-P35-DS3R, INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz 775 BOX, COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP, GALAXY 9600GT 512MB DDR3 OverClocked, KINGMAX TinyBGA 2x1GB + 2x2GB DDR2 RAM, PIONEER DVR-212DBK SATA Fekete, Samsung HD103UJ 1TB 7200rpm 32MB SATA2[/spoiler]
A mai napig príma, később bővítettem még 4gb rammal, a legújabb játékok (az a kevés amit kipróbálok) is elfutnak még rajta, némi kompromisszummal. Nem bántam meg, az árát visszahozta, kényelmes vele dolgozni.


De. Rendesen beleragadtam a fősuliba, szüleim válása után el kellett mennem dolgozni, átjelentkeztem levelezőre, pár éve úgy folytatom (csomó tárgyat ujra kellett csinálni, nem is teljesen tiszta, hogy miért) és a konzultációk alkalmával (épülettervezés főleg) jó lett volna ha van nálam valami és nem csak a hozott nyomtatott papírok, amin egy kicsit interaktívabban tudtam volna bemutatni a tervemet. Ez fokozottan igaz volt az előző félévre, meg igaz a mostanira, ugyanis szakdolgozatomat készítem ami esetemben egy társasház és amikor konzultálunk a tanárral igen-igen jó lett volna, ha nem csak az itthoni gépen .pdf-be kinyomtatott fileokat viszem konzultálni (projektor), vagy az azokból kinyomtatott tervlapokat. Mert többször fordult elő, hogy arról ami épp kérdéses épületszerkezet nem volt elég anyag nálam. No mindegy, elég az hozzá, hogy hasznomra lett volna sok esetben egy laptop. Plusz általában ott alszok ilyenkor Debrecenben, meg ha még utána iszogatunk, így a csütörtök és a péntek (konzultációs napok 2-3 hetente), néha még a szombat nem otthon telik. Viszont az üres időmben tudnék magammal mit kezdeni, akár még dolgozhatnék is.
Anyámnak van egy Acerje, azon elfutogat archicad de én mégegyszer nem fogom eljátszani, hogy én leszek a hibás, mert elvittem a gépét és nem tud a kanadai barátjával este skypeon beszélgetni. Mert azt kell minden áldott este. És nem, az én asztali gépem nem jó neki, mert azzal nem tud a kanapéra leülni, meg ha épp sütni támad kedve nem lehet feltenni a konyhapultra mint a lapost, miközben videotelefonálnak. A truecrypt volumeok mountolását, jelszavakat stb meg ne is említsem. Szóval nagy a gond ja. Nem mintha pénzesek lennénk, ne vegyétek úgy, távol állunk mi attól, de az internet húzta ki őt a mélyből miután elváltak. Rájött, hogy nagy ám a világ és a húsvér barátnők mellett rengeteg új kapcsolatra tehet szert, lényeg, hogy kell neki a laptop.

Ígyhát. Ha már ilyen részletekbe menően ismertetem a "problémámat".
Kell nekem egy gép amin tudok dolgozni. De én általában sok mindenre használom a gépemet, így lehet, hogy még ilyen igen megterhelő feladatok elé állítom mint zenehallgatás, filmnézés, netezés (!!), dokumentumok szerkesztése, sőt ha már egészen perverz gondolatok fognak el, még játék is. Persze nem várok el egy laptoptól akkora teljesítményt mint az asztali.
Bárki a környezetemből elmondhatja, hogy hogy álltam én mindig a laptopkérdéshez: minekaz? Otthonra? Hülyevagy? Vegyél asztalit 2x olyan erőset harmadannyiért. Számomra jelenleg is elképzelhetetlen, hogy működés közben lássak laptoptól nagyobb teljesítményt mint az asztali gépem. Pedig vannak erősebbek persze, csak még nem láttam olyat. Van akinek ez természetes dolog, de nekem élményt nyújtott, amikor pl. a téhóm kisfőnök szembeszomszédtól 1 hétre kipróbálásra kaptam egy Huawei Ideos Slim tabletet és azon full folyamatosan láttam tűéles 720p videót. Legelőször bele is szédültem kicsit, hogy fogok a tenyeremben egy ilyen kis gyöszt oszt mozog rajta a kép. Jó azért feltalálták már nálunk a villanyt, ne nézz így rám. Ilyenkor eszembe jut a 90-es évek, amikor először láttunk még az első pentiumunkon (p166) videot. Kis rövid fél perces filmecske volt hangyákról, de akkor ott láttam ilyet először pc-n. Aztán azóta mik vogynak... csuda dolgok, csuda dolgok.
Szóval kell egy kényelmesen erős laptop, amire ha fel akarom tolni a 3ds maxot vagy cinema4dt és nyomni egy belső rendert másnapra konzultálni, akkor lehessen (multi thread proci). Ha akarom akkor felrakom a Kallofdutyit, mert szeretem. Ha akarom virtuális gépen linuxot futtatok mert meg akarom tanulni.
Szóval általános felhasználás. Minderre alkalmas a jelenlegi asztali konfigurációm.

Viszont.
Ami szerentem nálam a probléma gyökerét jelenti - ha már így részletekbe menően leásunk - az a jelenkori számítástechnikai trendek részleges ismerete. Az athlonos (barton) időszakom óta nem követem az architektúrák alakulását, így pl. nincs fogalmam arról, hogy egy mobil gépekbe szánt i3 proci teljesítményben hol van a q6600-asomhoz képest. Vagy az általánosan előforduló dzsíforsz 520m mennyire gyengébb a 9600gt-mnél? Azt hiszem ezek tudatában pontosabban el tudnám helyezni a konfigurációkat a képzeletbeli ranglétrán és nem csak a fejemet kapkodnám mikor valaki beajánl egy notit. Ránézek és húúúha. Ramból kell vagy 4g biztos, i3 a legkisebb, akkor már legyen i5 az közepes, vga meg pfffpfszzprr (képzeletedre bízom). Ja és szeretem a numpadot és használom is sokat tervezésnél, ezér' ha van, az plusz pont.

Remélem kicsit átláthatóbbá tettem a dilemmámat.
Uff! Szóltam.


szerk:
Jajhát azt meg ki ne hagyjam, hogy ha már itt tartunk, hogy tegnap kezembe akadt a helyi szeméthármas amit már csak megszokásból is át szoktam nyálazni "ma mit nem veszünk" elektronikai cuccokért. És megakadt a szemem a 0%-os téháemes akciókon, amiket és naívan azt gondolva, hogy biztos van köztük egy best buy és a hozzáértők majd kisegítenek, hátha még esetleg ők is megörülnek, mert nem tudtak ezekről, szóval csináltam egy listát az aktuális akciós laposokról és ezek közül terveztem választani. Aztán most meg ott tartok, hogy.

Cobra

Az i3 azért lassabb lesz, de az i5 szerintem hozza a Q6600 sebességét. Az 520M meg valamivel a 9600GT alatt lesz, de az 540 szerintem még erősebb is kicsivel. Ha biztos vagy benne, hogy jövőre is lesz munkád, akkor inkább i5+540M. De munkához mindenképpen i5-öt javaslok. Az AMD Llano sajnos elég gyengére sikeredett, plusz a legtöbb munkaprogram Intelre van optimalizálva. Ha holnap el tudsz menni megnézni mi van az MM-ben konkrétan választékként, akkor előrébb lennénk.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cheesy on 2011-12-03, 23:17:40szóval csináltam egy listát az aktuális akciós laposokról és ezek közül terveztem választani. Aztán most meg ott tartok, hogy.
attól még hogy akciósnak van kikiáltva, bőven lehet, hogy van 100x jobb "nem akciós" notebook a helyi kínálatban, szóval én mindenképpen elmentem volna a helyedben hozzájuk és fölírtam volna az ottani kínálatot. ha jól látom, akkor csak máig tart az akciós listád, szóval ha tényleg ki akarod kérni a többiek véleményét, akkor hacsak nem tudsz az egyik ottani gépről írni (én már voltam ilyen botor, hogy bejelentkeztem MM-ból, mindenféle probléma nélkül private/incognito módban :)), akkor kétszer kell ma megjárnod :)

Cheesy

Acer 4g75mnbs lett belole itt allunk a penztarnal
205000, i5,  540m

Cheesy

Csak nem bírtam magammal, lefuttattam egy benchmarkot, jelen esetben a Cinebench-t.

asztali:
opengl - 23,94fps
cpu - 2,16pts

noti:
opengl - 24,77fps
cpu - 2,59pts

Meglepő módon utóbbi lenne az erősebb? Fullon hajtva felengedi 3,0ghz-ig. Meg mégiscsak van a két technika között 4 év legalább.

Fazék

E6750 proci
Gigabyte GA-P35 DS3 rev1.0 lap
4x1GB Kingmax DDR2 800Mhz ram

gyári intel hűtőmet egy jólelkű ember lecserélte vmi tisztességesebbre, és felhúzta a procit 8x400-ra, vagyis jelenleg 3.2-n fut.

prime 95-tel fél óráig megterhelve sem ment 50 fok fölé egyik mag se. fagyást sem tapasztalok egyelőre semmit.

jelenleg ugyebár további tuningnak a ram-ok állnak az útjában elsődlegesen.

ti még éreznétek értelmét lecserélni a ram-okat 1066 Mhz-esre, vagy 3.2 fölé fölösleges erőltetni a húzását ennek a procinak?

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2011-12-16, 23:29:59
ti még éreznétek értelmét lecserélni a ram-okat 1066 Mhz-esre, vagy 3.2 fölé fölösleges erőltetni a húzását ennek a procinak?

Elsőt nem (nincs nagyobb osztó RAMhoz? Másrészt pedig egy kis tuningot
a legtöbb nem-csúcsrahajtott csúcs RAM tud, a csúcs-ramokban is gyakran
ugyanazok a chipek vannak, mint az átlagban, csak még további feszültsége-
ken és frekvenciákon ellenőrizve. 450 szerintem még simán benne lehet, max
+0.1V vagy a timing lazítása). Nincs értelme már ebbe a platformra még
tovább locsolni, inkább tedd félre új lap+proci+ramra.
A másodikat sem igazán. A proci ált. a max. fps-t határozza meg, míg a min.
és átlagot a GPU. Egyre több már az olyan játék, ami 2-nél több magot is ki
tud használni, de a többi magon ált. csak kicsi a terhelés.

Fazék

#4779
Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-12-16, 23:58:51
próbálta a memóriát is feszegetni egy kicsit, de nem igazán bírta a 450-et, kicsit kékbe ment a win7 induláskor. :)

nu mindegy, ez is valami. sejtettem, hogy ebbe a konfigba már fölösleges több pénzt ölni, de azért ez a hűtőcsere még belefért részemről :)

ismét 30 perce megy a prime95, proci kihasználás 100%, alaplap 41 fok, cpu 53 fok, 1. mag 47 fok, 2. mag 48 fok, proci ventillátor 1950-2000 RPM között (szobahőmérséklet kb 22-23 fok)
azt hiszem ez így rendben van.

talán SC2-ben, illetve BF:BC2-ben segíteni fog valamit ez a proci javítás, fene tudja.

hja és köszi a választ :)

még annak örülnék, ha egy kicsit tovább esnének az ssd árak, és meglephetném magam szülinapomra egy 100-128GB-os közepes kategóriással :)
aztán remélhetőleg újból hosszabb ideig nem költenék a gépre (kopp-kopp)

Moha

Hali!

Ti mit mondanátok az alábbi jelenségre?

Régi gép, 2.4Ghz Celeron, 512ram, 1DVD-R, 60GB Maxtor, 300W kódgány, perifériák csak bill/egér plusz egy webcam.
Jelenség: bekapcsolás után, mikor a rendszer töltődne, időnként lekapcsol majd újra felpörög a HDD.
Teszteltem: IDE kábel csere és másik molex csatlakozó nem segített, gép kitakarítása sem, tápnál feszültségek jók, nem esnek le rendszerindításkor, memtest nem talált hibát, HDD-n se áthelyezett, se gyenge szektor, se más SMART érték nem rossz.
Ha a gépet kiveszem a rendes helyéről, akkor nagyobb eséllyel működik rendesen, különösen, ha az oldalára fordítom.
Volt olyan, hogy leszedtem a gép oldalát, teszteltem, 6 kikapcs-bekapcs rendben volt, aztán visszatettem az oldalát és visszaraktam a helyére (számítógépasztal kialakított helye), és rögtön az első indításkor lekapcsolt a HDD.
Én most adatmentést majd HDD cserét javasoltam a tulajnak, de érdekes a jelenség...

Cobra

Igazából minden olyan régi a gépben, hogy okozhatja ezt. Konnektorból jövő feszt egyébként nézted?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

Quote from: Cobra on 2011-12-17, 18:23:34
Igazából minden olyan régi a gépben, hogy okozhatja ezt. Konnektorból jövő feszt egyébként nézted?
Hmm... azt pont nem, csak a belső feszültségeket mértem le. De akkor legközelebb az lesz a következő. Nem lennék meglepve, mert egy régi társasházról van szó (bár legalább nem panel).

motifator

Ha van otthon elfekvőben egy másik tápod, azt még megpróbálhatod ráfűzni. Ez a vinyó újra-újra felpörgetés nálam is volt régen, és végül táp csere segített rajta. A jó feszültségek ellenére lehet, hogy érdemes tenni vele egy próbát.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

.Attila

#4784
Blu-ray lejátszóknál érdemes valamire külön figyelni?

Ami fontos lenne, hogy alapformátumokat tudjon kezelni (esetleg *khm* promóciós verziókat), ill. min. 5.1 kimenet (lehetőleg analóg is) legyen rajta.

Fazék

végül egy DELL latitude E6500-as gépet vettünk apunak

van rajta eredeti Vista Business edition matrica, és telepítve is van a gépre.
ti inkább meghagynátok (gondolom rejtett partíción megvan a telepítője is, de még csak ledobtam otthon, nem volt időm hosszabban átnézni), vagy inkább lecserélnétek még kevésbé legális win7-re, vagy esetleg még azon is gondolkodom, hogy XP-t erőszakolok a gépre, nem biztos, hogy érdemes aput sokkolni egy új oprendszerrel.
mondjuk jelenleg anyu gépét szokta otthon használni, azon meg win7 van, de fene tudja mi lenne a jó megoldás :)
azt hiszem ez a hozzászólásom a "hangosan gondolkodás" kategóriába esik :haha:

Selmo

XP-t semmiképp, lehet nem is találnál hozzá drivereket. Win7 frissítést meggondolnám, de mivel nem akartok rá költeni, ez a ti döntésetek.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2011-12-21, 16:08:04
XP-t semmiképp, lehet nem is találnál hozzá drivereket.
driver-ekkel nem lenne gond, mert ha jól látom xp-vel is árulták a gépet
Quote from: Selmo on 2011-12-21, 16:08:04
Win7 frissítést meggondolnám, de mivel nem akartok rá költeni, ez a ti döntésetek.
lehet hogy lusta leszek és meghagyom a vista-t. talán mostanra az is kellően meg lett foltozva, és stabil remélhetőleg. :)

remélem jó vételnek bizonyul idővel.
mondjuk még 2013 február végéig dell next day business garanciás a készülék, szóval annyira nagyon nem aggódom miatta :)

Próféta

Quote from: Zsiga on 2011-09-23, 21:42:10
Quote from: Xzone on 2011-09-23, 01:32:42
Amazon Kindle
Vettem egyet pár hónapja. Akkori árfolyamon fizettem érte gyári bőrtokkal együtt talán 35k-t, hétfő délben megrendeltem, szerdán délben csengetett a futár...
Majd valami fórumsörre / filmmaratonra elviszem, mindenki jól megnézheti és megfertőződhet, aztán mehet a közös rendelés. :)
Nos, akar még valaki mostanában Kindle-t venni és postaköltségen (huszon-harminc dollár körül) osztozni?

Más: szerintetek van értelme $109-es sima Kinde 4 helyett $189-ért TouchKeyboard + 3G-nek? (+VÁM) Igazából pénzem lenne rá, csak nem vagyok meggyőződve a hozzáadott értékről :)
EDIT: nem tudom, miért írtam Touch-ot. Az elvileg nem kapható Európában.

Más2: Kedves Kindle tulajok, a hivatalos toknál van valami költséghatékonyabb megoldás?

Zsiga

Touch-ot én biztos nem vennék, zavar ha ujjlenyomatos képet kell néznem. 3G jó, kérdés hogy van-e szükséged rá. Ingyen Wikipedia meg gmail meg BKV menetrend, de netezésre, fórumozásra teljesen alkalmatlan a kijelző miatt. Én sima wifi verziót vettem, és nem igazán hiányzik a 3G.
Hivatalos toknak nincs alternatívája minőségben. Nézegettem sokáig, olvastam sok tesztet, végül kifizettem a 35$-t és elégedett vagyok vele.

.Attila

Engem lehet, hogy érdekelne, de még egyszer utána kéne nézni a formátumoknak, mert azok szoktak az egyes gyártók között igazából különbözni.

kikuchiyo

Marginálisan érdekel a dolog, de egyelőre inkább nem veszek, mert
- így is sok felesleges kütyü van már itthon
- közöttük több e-olvasásra alkalmas is (bár egyik sem idális (igaz, annak idején TI-89-en olvastam végig a Gyűrűk urát))
- zavarna a DRM és az, hogy az Amazonhoz lennék kötve
Failure is the default option

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2011-12-26, 16:59:36
- zavarna a DRM és az, hogy az Amazonhoz lennék kötve
Torrent? ::)

Próféta

Zsiga: kösz.

Quote from: kikuchiyo on 2011-12-26, 16:59:36
igaz, annak idején TI-89-en olvastam végig a Gyűrűk urát
Ez már hivatalos: te vagy a példaképem!

Quote from: kikuchiyo on 2011-12-26, 16:59:36
- zavarna a DRM és az, hogy az Amazonhoz lennék kötve
Állítólag rá lehet simán másolni (saját formátumú) ebook fájlokat. Sőt, bizonyos bemeneti formátumokkal az is működik, hogy emailben elküldöd a kütyüd címére, és átkonvertálva rászinkronizálódik.


kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2011-12-26, 19:54:14
Quote from: kikuchiyo on 2011-12-26, 16:59:36
igaz, annak idején TI-89-en olvastam végig a Gyűrűk urát
Ez már hivatalos: te vagy a példaképem!

:Kiraly:

[spoiler]Némi nosztalgiával tekintek vissza arra a számológépre, sok zh-n segített át. Most is itt van az asztalon, de évek óta nem kapcsoltam be, mert nincs szükségem rá :(. A többi kütyü elfoglalta az életterét, vagy másképpen, elment mellette az idő.

[spoiler]Egyébként egész jó e-book-scene volt rá annak idején. Meg homebrew-scene is, úgy általában. A ticalc.org-on meg lehet nézni, ott úgy csinálnak, mintha még mindig 2003 lenne: a TI-83/84 volt az amerikai középiskolákban rendszeresített modell, ezért arra csupa másodfokúegyenlet-megoldó volt BASIC-ben, ellenben a TI-89 master race egy csomó jó assembly játékot ill. tudományos programot töltött fel.[/spoiler]

[spoiler]Ezt meg már alig merem bevallani: egy HP49G+-om is van. Igaz, az egy nagyon rossz minőségű modell, a HP48-as aranykor kései utánérzése, de azért mégiscsak az ultimate nerd dolgok egyike olyan számológépet birtokolni, amellyel közönséges földi halandó két számot sem tud összeadni :D[/spoiler][/spoiler]

Quote from: Próféta on 2011-12-26, 19:54:14
Quote from: kikuchiyo on 2011-12-26, 16:59:36
- zavarna a DRM és az, hogy az Amazonhoz lennék kötve
Állítólag rá lehet simán másolni (saját formátumú) ebook fájlokat. Sőt, bizonyos bemeneti formátumokkal az is működik, hogy emailben elküldöd a kütyüd címére, és átkonvertálva rászinkronizálódik.

Ez a "saját formátum" meg "rászinkronizálódik" zavar engem. Nevezz Stallman-fanatikusnak, de nekem az kell, hogy tetszőleges txt-t, pdf-et, mobi-t, meg bármi mást, amit csak akarok, tudjak olvasni rajta.
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2011-12-26, 20:30:43
Ez a "saját formátum" (...) zavar engem.
Miért? Sok mindent konvertálhatsz a "saját formátumra", pl. nyílt forrású programokkal.

Quote from: kikuchiyo on 2011-12-26, 20:30:43
"rászinkronizálódik" zavar engem.
Akkor USB-n másold rá.

Quote from: kikuchiyo on 2011-12-26, 20:30:43
Nevezz Stallman-fanatikusnak, de nekem az kell, hogy tetszőleges txt-t, pdf-et, mobi-t (...) tudjak olvasni rajta.
Ezeket speciel tudja

Cheesy

#4796
Quote from: Fazék on 2011-12-21, 14:37:31
végül egy DELL latitude E6500-as gépet vettünk apunak

van rajta eredeti Vista Business edition matrica, és telepítve is van a gépre.
ti inkább meghagynátok (gondolom rejtett partíción megvan a telepítője is, de még csak ledobtam otthon, nem volt időm hosszabban átnézni), vagy inkább lecserélnétek még kevésbé legális win7-re, vagy esetleg még azon is gondolkodom, hogy XP-t erőszakolok a gépre, nem biztos, hogy érdemes aput sokkolni egy új oprendszerrel.
mondjuk jelenleg anyu gépét szokta otthon használni, azon meg win7 van, de fene tudja mi lenne a jó megoldás :)
azt hiszem ez a hozzászólásom a "hangosan gondolkodás" kategóriába esik :haha:
Hát... hacsak nem hasonló a megoldás mint az Aceremen, hogy rejtett partíción van a visszaállító stuff.
Én úgy csináltam, hogy első nap amikor túl voltam a kezdeti 1 órás frissítésen és megláttam norton meg mcaffee próbaverziókat előre feltelepítve, meg acer games, clear.fi, stb. Mondtam, hogy naaaaaa takaroggy. Először feltúrtam a' egész internetet, hogy mivel jár, ha ezt a rejtett partíciót én egyszerűen legyalulom és rakok a gyári Win7 Home Pro helyett MSDN-es Home Pro-t. Igencsak óvták a júzereket mindenhol, hogy a recovery partíciót letöröljék. A biztonság kedvéért azért csináltam egy 5 DVD-s mentést erről a partícióról az Acer saját tooljával.

1. /me letölti Win7 Home Pro N-t (nincs benne media center vagy mifene), gondolja, hogy a gyári W7HP kulcs jó lesz ahhoz amiben csak egy media centerrel kevesebb van. Persze az installnál minden partíciót, kivéve a recoveryt töröl és egy C: és D: partíciót létrehoz. Installálja a windózt, aktiválásnál megadja a kulcsot és fakmadör! ez a franc nem fogadja el. Na jó, akkor szedjünk le egy normál msdn-es win7 home prot.

2. újratelepít, aktivál, örül. Driverek felrak, minden működ, örül. Közben ős-számtech gurunak tartott kedves ismerős figyelmeztet, hogy hát lehet nem fog minden rendesen működni, ha nem a gyári aceres win7 megy rá, ezek a gyártók képesek pár huncutságra ha ez az eset áll fent. Mit nekem kihívások mondtam, szaros windóz nem fog ki rajtam. Eljött a szakdoga konzultálás ideje, viszem a gépet, konzultációkor kapcsolom be és csak harmadjára volt hajlandó bejelentkezni a win. Azokat az irigységgel vegyes kis megjegyzéseket, hogy na, hát mi lett az új i5-ös lapossal? próbáltam kizárni a fejemből, kevés sikerrel és felbosszantott. Trololo, tudom.


Mindegy, végülis nem mindig csinálta ezt, de akkor is bosszantott a dolog, mindegy a szakdogás hajtást ezzel vittem végig.
(Megjegyzem anyám Acer laptopját anno freedos-al vettük és win7 ultimate-vel tökéletesen működik évek óta. Azelőtt vistával persze)
Tegnap elhatároztam, hogy jutottam egy kis levegőhöz, hát akkor rakjuk vissza a gyári win7-t, majd lehámozom róla azt a pár bloatware-t. Így is tettem, este meg is csináltam. Érdekes, még a win login is gyorsabb így, de nem értem miért...
Éccaka még felraktam a Revo Uninstallert, hogy eltüntessem a fránya kis progikat. Ment is a dolog szépen.
Míg el nem érkeztem a MS Live Essentials-hoz. Mert minekez nekem, ez az új MSN Live is szarabb mint a régebbiek, töröljük le. De adtam neki egy esélyt, így az MSN-en kívül mindent letöröltem, a Revo-val átnézettem mit hagytak maguk után és rányomtam a takarításra.
És itt basztam el. Kipróbáltam használatban ezt a 2011-es MSN-t, nem jött be, uninstallálnám, de a programok között többé nincs essentials. Reboot, mert egyébként is kellett, nincs többé MSN se. Mondom nem erre számítottam, de egye fene, egyébként is letöröltem volna. Leszedek egy régebbit, telepíteném... a fent lévő MSN újabb, ezért no go.
Fakmadör te szemét! Megintcsak gugli, többeknél előfordult ez már, de Essentials reinstall és uninstall megoldotta, meg valami cleaner tool, ami nekem nem akart elindulni. Essentials meg nem települ fel. Lényeg, hogy 2-3 órát ezzel szenvedtem, mert szeretem ha fáj és után azt mondtam, ott rohadj meg ahol vagy.
Most épp megint fut a recovery :)

Képes vagyok egy szaros MSN miatt erre, de tudom, hogy minig is b@szta volna a csőrömet, hogy tudom, nem teljesen tökéletes (a win tökéletes?! wtf) a rencerem.
Tudom, van alternatíva, próbáltam már Pidgint, Mirandát, Trilliant, Jabbert... talán a Mirandát használtam legtovább, azt is a céges XP-s gépen, mert kb. 2,3MB RAM-al beérte, mindenféle csillogó emotikonos hülyeséget egyébként is ki szoktam kapcsolni.
Meg a legtöbb ismerősöm, barátok MSN-t használnak, a többi meg Skypeot. Ígyhát mivel tartjuk a kapcsolatot ezért, nekem is kell msn...

Csinálok én programot magamnak :)


szerk:
A rejtett partíció viszont megmaradt, de vannak kétségeim, hogy van-e értelme a dolognak így, hogy dvd-ről való recovery során nem használ onnan semmit szerintem. De 30GB-ot elvesz a lemezterületből.

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2011-12-26, 20:30:43
Ez a "saját formátum" meg "rászinkronizálódik" zavar engem. Nevezz Stallman-fanatikusnak, de nekem az kell, hogy tetszőleges txt-t, pdf-et, mobi-t, meg bármi mást, amit csak akarok, tudjak olvasni rajta.
A mobi a saját formátuma, txt-t és pdf-et meg megnyitja konvertálás nélkül.

Cheesy

#4798
Többet nézem már karcsony óta a steamet mint a pofatárat (azt kb. hetente 2x :) )
Eddig csak egy LIMBO-t meg a WH40K Dawn Of War részeket vettem meg (utóbbinál kiderült, hogy 3-4 euroval olcsóbban is megúszhattam volna, mert a Soulstormon kívül a többit adják egy platinum pakkban vagy mifene), de csak utólag találtam meg a listában, pedig sokáig keresgettem), de szerintem utolsó napokban lesznek a nagy akciók...
Szkájrimot mondjuk nem tudom mennyiért adják, mert nálunk nem elérhető :/

Cloud

Hja, nálunk csak dobozos verziót lehet venni. De azt meg mondjuk, be lehet regizni steam-be is nem?