Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: .Attila on 2012-03-05, 22:53:10
Csak emailezésre kell neki.
Jó, de csak simán IMAP és/vagy POP? Mert ha mondjuk céges Exchange szerverrel beszélget, akkor messze nem annyira egyszerű a kiváltása.

.Attila

Quote from: Próféta on 2012-03-06, 22:49:25
Quote from: .Attila on 2012-03-05, 22:53:10
Csak emailezésre kell neki.
Jó, de csak simán IMAP és/vagy POP? Mert ha mondjuk céges Exchange szerverrel beszélget, akkor messze nem annyira egyszerű a kiváltása.

Nincs semmiféle szerver. Egy egyszerű levelező kell neki.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

.Attila

[spoiler=rant]A HP driver részlege kóstolja meg a kékerest.
Windows látja a hálózati nyomtatót, de nincs hozzá drivere.
Netről letöltött telepítő egy ponton végtelen ciklusba fut, nem tudni, mitől. :Eztneked:
Akkor telepítő CD be. Telepítő nem látja a hálózati nyomtatót, adjam meg közvetlenül a címét.
Ok, van neki rendes hálózati neve. Ja azt nem kér. MAC cím, IP cím, IP állomásnév. Ja hogy neki olyan nincs, mert nem közvetlenül hálózatra van kötve, hanem a hálón az egyik gépre? :Eztneked:
Ok, akkor telepítő CD-ről közvetlenül az XP-nek adagoljuk be az .inf fájlt. Persze csak mappát kér, fájlt azt nem. Ja hogy nem látja a fájlt a mappában? :Eztneked:[/spoiler]

HP-t sem veszek többet.
Most nem állok le tesztelni, de gondolom IP cím megadásánál nem elég a gép IP címének megadása? (Eleve 3 nyomtató is rá van kötve.)

Fazék

elméletileg kéne legyen hálózati neve a gépnek, amire kötve van a nyomtató.
elméletileg a megosztott nyomtatónak szintén kell legyen hálózati neve, amin megosztottad azon a gépen
onnantól meg: \\géphálózatinév\nyomtatómegosztásinév
legalábbis asszem.
ip cím használat esetén is gondolom
ipcím\nyomtatómegosztásinév
szövegezéssel szintén rendben kéne lennie az elérési útnak.

vagy vmit félreértek?

én nem is szoktam driver-t külön telepíteni a többi gépen, csak azon, amire van kötve a nyomtató. utána, ha megtaláltad a megosztott nyomtatót vmelyik távoli gépen, akkor magától fölajánlja, hogy telepíti a hozzá szükséges driver-eket

.Attila

Hálózati neve van, azt írtam. De a telepítő CD azt nem kér, ő mac vagy ip címet akar. Harmadikként ip állomásnévként olyasmit kér pl., hogy printer1.xy.com, tehát tartományi címet kér, ami nincs.
IP címnél nem ad esélyt semmit sem hozzáírni. Kéri a ipv4 címet azt kész.

Selmo

Hülye kérdés, de meg van osztva az a nyomtató hálózaton?

A tökéletesség unalmas.

.Attila

Igen, mivel az oprendszer látja (csak nincs drivere hozzá), ill. más gépek látják.
Hozzátenném, hogy azon a gépen, amin a nyomtató van, nem XP, hanem win7 fut.
De szerintem ennek nem kéne ilyen problémát okoznia (főleg úgy, hogy maga az XP látja).

Selmo

Jaja, elvileg nem kéne, ezek után a miszikus indítsd újra mindkét gépet, hátha tanácsom maradt csak.

A tökéletesség unalmas.

.Attila

Nem fog segíteni, mert már korábban is fennállt a hiba.

Cobra

Nálam gond nélkül ment az XP-s laptopról a nyomtatás a W7-es asztalira dugott nyomtatóval. Illetve ment, miután sikerült megoldanom, hogy lássa egymást a 2 gép, ami azért eltartott egy darabig. Fileokat lehet küldeni a 2 gép között?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Quote from: Cobra on 2012-03-22, 20:44:48
Nálam gond nélkül ment az XP-s laptopról a nyomtatás a W7-es asztalira dugott nyomtatóval. Illetve ment, miután sikerült megoldanom, hogy lássa egymást a 2 gép, ami azért eltartott egy darabig. Fileokat lehet küldeni a 2 gép között?

Simán gond nélkül megy.
A két gép látja egymást, az oprendszer látja a nyomtatót, a HP saját telepítő cd-je nem látja.

Kuroi Tenshi

Quote from: .Attila on 2012-03-22, 18:56:45

Mondanám, hogy a MAC címe alapján a domain controller gépen vegyél fel
DHCP-ben rá egy fix IP rezervációt, és erre hivatkozz, de gondolom nem
ennyire összetett a struktúra :o

A nyomtatón lehet neki ip-címet beállítani, vagy van valami web-ui?

Ácsi, várjunk. Most hálózati nyomtató (van Eth portja) vagy sem?
Ha rádugod a routerre, routeren állítasz be neki MAC alapján IP rezervációt,
és a gépeken nem "hálózati vagy más géphez kötött hálózati nyomtató",
hanem mint helyi nyomtató, de portnál standard tcp/ip-t válassz, és az
ip-címét add meg. Otthon is így állítottam be szüleimnek, talán utána a
gépeken is telepíteni kellett? Ügyfélnél az AD-s DC-n van a MAC-es IP rez,
és külön print szerveren van mind telepítve, hogy a felhasználói gépeken
ne kelljen mind mindegyik printert telepíteni.

Vagy ha mindenképp gépen keresztül akarod, esetleg egy xp-s gépre
telepítve, hátha csak a W7 kavar be a driverének?

---

Quote from: Kvikveg on 2012-03-22, 10:58:01
Quote from: Nakedape on 2012-03-22, 10:54:20
Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-03-22, 10:27:08
Úgy tűnik, lassan meglesz az új állásom, és a jelenlegin végre felmondhatok :lazza:
Nagyon remélem, hogy a következő már valami előrelépés lesz :haha:

hajrá!
...
+1

Hja, csak elég terra incognita.
Ugyanis nem alkalmazott, hanem alvállalkozói szerződéses struktúrát
akarnak. A "munkáltató" cég Londonban, az ügyfél úgy tűnik Németországban.
Én meg mint egyszemélyes vállalkozás, alvállalkozó szerződő, részben itthon,
részben külföldön kiküldetésben dolgozok. Annyi még a kérdőjel, mint a nyű...
de...
sound like adventure! :lazza:

.Attila

Csöbörből szaros vödörbe?

A nyomtató usb-vel kapcsolódik az egyik géphez. Semmije nincs. Lehet, hogy lehetne hálózatra dugni, de jelenleg közvetlenül van a hálón.
Nincs tartomány, munkacsoport van.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2012-03-22, 01:59:00
egyik emberunkkel a bazisrol
Csak így lazán, "a bázisról" :)
Most nem tudlak nem a paintballos szerelésedben elképzelni...

Quote from: Kvikveg on 2012-03-22, 10:58:01
Quote from: Nakedape on 2012-03-22, 10:54:20
Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-03-22, 10:27:08
Úgy tűnik, lassan meglesz az új állásom, és a jelenlegin végre felmondhatok :lazza:
Nagyon remélem, hogy a következő már valami előrelépés lesz :haha:

hajrá!
...
+1
+1

Quote from: .Attila on 2012-03-22, 18:56:45
HP
Ha nem hálózati nyomtatóról van szó, már az fail, hogy olyan drivert adnak hozzá :)
Nekem is elég negatívak a tapasztalataim HP nyomtató és/vagy driver fronton, én sem ajánlom a gyártót. Utóbbi időben három HP nyomtatóval volt dolgom, összesen négyféle jelenséget produkáltak: "Windows Vista driver coming soon!" (kb. 6 éve jön mindjárt), ferdén nyomtat, halandzsát nyomtat, csíkoz.
Viszont: nincs ennek a témának megfelelőbb helye?

.Attila

De van, csak nem gondoltam, hogy így elnyúlik.
Maga a nyomtató jó, a szoftver hozzá tré. Ehhez képest a HP a pont a hw bizniszből akart kiszállni (ki is rúgták a vezérigazgatót).
Valamelyik nap átdugom hálózatba a nyomtatót, meglátjuk, úgy hogyan működik.

Kuroi Tenshi

Quote from: .Attila on 2012-03-22, 23:14:11
A nyomtató usb-vel kapcsolódik az egyik géphez. Semmije nincs. Lehet, hogy lehetne hálózatra dugni, de jelenleg közvetlenül van a hálón.

Éppen ez az, ez nem közvetlenül, hanem közvetve van a hálón, így nem
is hálózati nyomtató, hanem hálózaton megosztott helyi...

XP-s gépre kötve?

Quote from: Próféta on 2012-03-22, 23:39:46
Nekem is elég negatívak a tapasztalataim HP nyomtató és/vagy driver fronton, én sem ajánlom a gyártót.

Pedig az új csúcsszuper, jódriveres, csilivili Canon kisgépekkel is van
gondom elég, leállnak olyan apróságokon (ilyen-olyan rossz beállítások a
dokumentumban), amiket a hp-k leszarva kitolják magukból, évek óta
megbízhatóan.

.Attila

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-03-23, 00:10:01
Quote from: .Attila on 2012-03-22, 23:14:11

Éppen ez az, ez nem közvetlenül, hanem közvetve van a hálón, így nem
is hálózati nyomtató, hanem hálózaton megosztott helyi...

XP-s gépre kötve?

Win7-es gépre van kötve (még) és XP-s géppel keressük. Win7es gépeknek van saját driverük hozzá, szóval ez nem gond (leszámítva a szkennert, mert ahhoz a gyártó drivere kell, az még egy külön túra lesz).

Selmo

Testing blablalbalbalbalbalbla

Működik, csak éppen nem mutat semmit... pff.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

nevetségesen hangzik, de régi használt/felújított nyomtatót kell venni.

egy HP Laserjet 6L röpke 13+ éve működik frankón az irodában, csak toner-t kell benne cserélni, meg sok évente megtisztogatni egy kicsit

anyunak is otthonra inkább vmi régi üzleti hp nyomtatót vettünk, mert az számít megbízhatónak.

eddig akárhányszor vettük a legolcsóbb, vagy akár még a legolcsóbb+1 kategóriájú otthoni nyomtatót, azokkal mindig csak a baj volt, bármilyen márka is legyen, pár év után mentek a kukába.

de tippre már az üzleti széria minősége is sokat csökkent...

.Attila

Egy HP Laserjet 3055 PCL5 van, ami van már pár éves.

Moha

Én pár éve 6000-ért vettem egy egyszerű Samsung lézert használtan. Megy rendesen, azóta csak tonert kellett benne cserélni. Néha begyűri a lapot, de ennyi.

Selmo

https://github.com/mozilla/pdf.js azoknak, akik tűzrókát használnak és csak online olvasnak PDF-et.

A tökéletesség unalmas.

Cameo

Sziasztok!

Ki hogyan oldja meg a anime/sori-gyűjteménye nyilvántartását?

Szerintem elég sokan szembesültek azzal, hogy egy idő után elég nehéz fejben tartani, vagy egyáltalán nyomon követni, hogy mi van meg, annak mely részei/verzói vannak meg, feliratos, vagy sem, szinkronos vagy sem, van-e hozzá felirat, full felirat vagy csak részleges... És pl. miről szól az, ami megvan, milyen címeken találkozhatunk még vele.

Kezdem én: sokat szenvedtem vele, míg a jelenlegi módszert működőnek ítéltem.

Az excellt elég hamar kilőttem. Nem lehet teljes körű, fájlszintű bontást csinálni, illetve lehet, de elég mazohista mennyiségű munkával. Acces hasonló tapasztalat volt - ez csak privát vélemény - bár ezt jobbnak ítéltem, pl. mert lehet benne pl második adattábla segítségével pl. stílusokat definiálni egységesen, miegymás, ellenben a pontosan hol és milyen fileok is vannak meg kérdés nem oldódott meg.
Próbáltam sokmindet, pl. a Collectort is, és még sorolhatnám, de...

Egy barátom ajánlotta az ADC-t - Advanced Disc Catalog - ami nagyon jól bevált. Az 1.51-es verziót használom.
Egyszerűen beolvassa a lemezt, file-szintű mélységben, a beolvasott lemezre kattintva a "properties" illetve "Edit comments" lehetőséget ad arra, hogy akár a besorolás, akár tartalom leírás lehetséges legyen.
Hátránya, hogy a keresés nem annyira könnyű. Kitűnően átlátható, hogy miből mi van meg, de a kezelőfelület elég régies, ami nem csoda, hiszen nagyon régen abbahagyták már a fejlesztését. Ellenben lehet "report"-ot készíteni, vagyis egy text fileba lekérni, hogy mik vannak, és egy alapszintű keresője is van.
Hátránya, hogy mivel lemezt olvas be, ha egy anime/bármi sok lemezt foglal el, akkor vajon mindbe beírjam a tartalmat? Hogyan kezeljen-keressem az eltérő egyéb címeket? Nem vészes, de elég zakkant vagyok, hogy mellette a Griffith-t is csatarendbe állítsam.

Ha nem akarjuk minden file-ról tudni, hogy hol vban, mekkora, milyen, stb... a lemezen, akkor önmagában a Griffith is nagyon jól használható - és vannak komoly előnyei bizonyos területeken a ADC-vel szemben.
A két szoftver igazából nem hasonlítható össze, mert nagyon de nagyon különböznek.

Az ADC egy lemezkatalogizáló program, beolvas mindent, cd-dvd-hdd-bármi.

A Griffith pedig egy filmkatalógus program. Méghozzá egy ingyenes multiplatform (Windows, Linux) filmkatalógus program.

Mi a különbség?

A Griffith nem olvas be lemezt. Ellenben a beírt-bemásolt cím alapján rákeres az adatokra. ha nem egyértelmű, a találatokból eldönhető, melyik találat kell neked, ennek adatait, illetve ha talál, borítóját tölti be a katalógusba. Az adatok módosíthatóak, kiegészíthetőek. Számos online adatbázist kijelölhetünk neki, az alapbeállítás az IMDB. Az esetek 95-97%-ában a keresés sikeres, de az adatok néha nem teljesen - pl. mert az adatbázis nem tud minden adatot szolgáltatni. ha nem talál boryítót, akkor mi is feltölthetünk bele. Saját címkéket határozhatunk meg, saját besorolási módunk lehet, nyelvek, feliratok meghatározása, ami után csak választani kell a hézagpótlásnál. A tartalom részbe is kerül adat, ha talál, de ez lecserélhető, pótolható, módosítható - anime esetében pl magyar leírást betenni. A jegyzet fülön meg akár  be lehet írni, hogy pontosan milyen tartalmak vannak az adott címhez. Ami könnyebb, ha az ADC-vel már van egy beolvasás, de akár simán be is írható jegyzetbe, hogy mittom.:
samurai 7 xyz release, + felirat
samurai 7 szinkronos
esetleg persze a további adatok is, felbontás, minőség, miegymás...

A külleme egyszerű, de csinos, semmi műkönyvespolc háttér, semmi csilivili, jól használható.

Mások tapasztalatai?

Cameo

Ui. Van egy behalt Canon IP1500-am. bekapcsol, indulna, de a fejben van valami gondja, mert égett szaga volt. lecseréltem, de vajon érdemes lenne-e megcsináltatni? Mennyi bele egy másik fej? Elég régi típus, viszonyt marha olcsó volt bele a patron.
"Mivel szegény vagyok, álmom van csupán, álmaim lábad elé terítem: finoman lépj, mert álmaimon gázolsz..."

Selmo

A tökéletesség unalmas.

White SeeD

CD/DVD: papírcetlin felírva mi és hány rész.
HDD-n meg nagyjából fejből tudom hogy melyiken mi van. Ha meg nagyon nem találok semmit mindet rákötöm gépre és search.
Nálam olyan káosz van mind a lemezeken mind a HDD-ken hogy nincs az a program ami kézben tudná tartani a dolgot, így marad a cetlizés és az agy :ejnye:

Bár most érdekes eset történt meg velem. Mikor töltöttem ki a legaktuálisabb kérdőívet eszembe jutott milyen jó lenne újra nézni a ROD-ot. Arra emlékeztem hogy ez még a HDD korszak előtt volt, így nekiálltam a DVD-ket átpörgetni. Van 600 db, elment rá 15 perc.
Nemtaláltam. Ekkor rájöttem hogy ez még a DVD korszak előtt volt, így nekiálltam kutatni a 300 CD között. Realizáltam hogy nincs. Kezdett rémleni hogy valami nem stimmel, mert a szoba ezen sarkában anno volt egy 60as CD állvány. Ekkor beugrott hogy azon van.  Nézem az állványt, jobban mondva a hűlt helyét mert nincs ott. Nézek mindenfelé hogy hova tűnt, nincs sehol. Kezdem frissíteni a memóriát, hogy biza az az állvány nem ma tűnt el, hiszen már jóideje nem emlékszek rá hogy felborítottam volna porszívózás közben.
Ekkor realizálódott bennem, hogy a szobám kb közepéről már évek óta el van tűnve a CD állványom rajta 120 lemezzel :he: :zomg:
Átkutattam már mindent úgyhogy itt az ideje kiderítenem melyik családtagom fújta meg. :D
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

NLZ

Biztos fontos lehetett az a 120 lemez. :D

Cameo, ha fizikailag megvannak az animék, akkor az AniDB O'Matic viszonylag könnyen felviszi a saját listádba őket, csak elszarozik velük a hasholás során.
De jó módszer, én is csak azért nem használom, mert szinte minden animét törlök azonnal, mostanában meg már nem nézek semmit.
[reserved]

Cameo

Quote from: White SeeD on 2012-04-05, 23:09:07
CD/DVD: papírcetlin felírva mi és hány rész.
...

Én hasonló pillanatban döntöttem úgy, hogy további idegbajaim elkerülése érdekében megcsinálom a katalógust.

NLZ:
QuoteCameo, ha fizikailag megvannak az animék, akkor az AniDB O'Matic viszonylag könnyen felviszi a saját listádba őket, csak elszarozik velük a hasholás során.
De jó módszer, én is csak azért nem használom, mert szinte minden animét törlök azonnal, mostanában meg már nem nézek semmit.

...ha csak az van...
:ejnye:
Mostanában én is keveset néztem, de már éppen ideje...
"Mivel szegény vagyok, álmom van csupán, álmaim lábad elé terítem: finoman lépj, mert álmaimon gázolsz..."

Fazék

még hogy fölálljak, nekiállni keresgélni vmit? hamarabb leér újból :lazza: :D (de persze ne az ftp-ről szedjétek, ahelyett inkább tessék tényleg a polcról előhalászni, ne terheljük fölöslegesen  :zen:)

ha nem szálltak volna most el így a vinyó árak, akkor javasoltam volna, hogy inkább vegyetek 1-2 vinyót, és kb a jelenlegi cd/dvd gyűjteménnyel szemben 98%-kal kevesebb helyet foglalnának az adatok fizikailag a szobátokban, továbbá az elérésük is némileg egyszerűsödhetne :)

Próféta

Quote from: Fazék on 2012-04-05, 23:46:30
még hogy fölálljak, nekiállni keresgélni vmit? hamarabb leér újból :lazza: :D
+1
Én már eljutottam oda az igénytelenség lejtőjén, hogy a vinyómon lévő sorozatokba is néha youtube-on nézek bele :)